brak logo

kinnarps

Warszawa

Opinie o kinnarps

anonim 2010-02-12 10:35
miałem wątpliwą przyjemność pracować w firmie Kinnarps. Biuro mają piękne, flota na przyzwoitym poziomie, wynagrodzenie na czas. Niestety były też minusy które zaważyły na moim odejściu. W firmie pracuje większość kobiet, które znają się od lat i są swoistym "kółkiem wzajemnej adoracji" bardzo niechętnie akceptują nowych pracowników a już zdecydowanie niechętnie im pomagają. Nowy handlowiec ma za zadanie pozyskiwać nowych klientów, chociaż baza tej firmy jest wypchana po brzegi i każda firma większa od garażu jest już do kogoś przyporządkowana (oczywiście do osoby ze starej gwardii). Bardzo ciężko jest się wykazać a i tak jeśli Ci się uda to musisz swoją skromną prowizją podzielić się z Managerem i jego asystentem (przecież sprawdził Twoją ofertę...). Moja ocena w skali 1:10 Warunki pracy - 5, Atmosfera w pracy - 2, Warunki płacowe - 5.
Warto spróbować, może coś się już tam zmieniło...
2
anonim 2010-04-28 15:20
Popieram w 100% Przemka. Miałem przyjemność pracować w tej firmie i będę na prawdę miło wspominał ten okres. Nauczyłem się bardzo dużo. Co do swoistego klimatu to może rzeczywiście brakuje pełnego otwarcia na nowych pracowników.
anonimekkkk 2010-10-06 16:41
na jaka kase moze liczyc nowy handlowiec? czy 3000netto to realna kwota?
George 2011-03-15 19:51
No właśnie jaka jest podstawa na stanowisku Sales representantive ??
1
Menago 2012-01-14 09:19
12 000 netto podstawy + prowizja do ustalenia
marc 2012-11-20 17:08
Menago - 2012-01-14 09:19:56

12 000 netto podstawy + prowizja do ustalenia
a tak poważnie?
dapiosPL 2013-01-23 15:19
Tez miałem okazję tam pracować. Żeby było ciekawiej firma mnie sama ściągnęła po poleceniu od poprzednich pracodawców. Dostałem ciekawą propozycję, zwłaszcza rozwoju zawodowego. Po pół roku, jak przyszedł czas realizacji pewnych ustaleń, usłyszałem od dyrektora, że pani prezes zmieniła zdanie i się wycofuje z propozycji złożonej przy zatrudnieniu, "bo to nie był dobry pomysł". Podejście mega nieprofesjonalne. Żal.
1
guzik 2013-01-25 10:21
a ja polecam - co prawda ciężko tam się dostać ale jak już się człowiek wdroży i ma chęć do pracy to jest w stanie zarobić dużo - i to własnie nie ma podstawie pensji tyko prowizji (bo jak wiadomo produkty mają dość drogie). Poza tym firma inwestuje w rozwój pracowników co dla mnie było bardzo ważne. Napewno Kinnarps lepszy jest od Balmy w której pracowałem dość długo..no ale wiadomo że balma jest polską firmą i nie ma co się równać z gigantami.
nick 2013-07-01 23:44
12000brutto.....chyba rocznie
1
bello 2015-01-12 23:15
te 12 tysięcy złotych to muszą być przecież jakieś jaja. Ale no cóż... chyba , że ktoś z naprawdę samej góry Kinnarpsa wpadł tutaj na forum i chwali się swoimi zarobkami. Jak już jesteśmy przy nich to napiszcie ile tak naprawdę rzeczywiście można zarobić pracując w tej firmie ? jakieś widełki płacowe ?
maniek 2015-03-24 14:57
w sumie gdyby była to prawda to bym wcale nie narzekał, gdyby ktoś mi zaoferował 12 tys za misiąc pracy, cokolwiek by to nie było, byle legalnego, haha. A powiedzcie jeszcze, moz ewiecie jak to wszytsko naprawde tutaj wygląda, chodzi mi teraz konkretnie o wszystkie rzeczy związane z samą pracą, o warunki i sprzet.
yeleo 2016-05-12 20:17
No na stanowiskach managerskich może i tak @wantek. W dodatku ogólnie to jest fajny socjal i to, że prywatna opieka medyczna zapewniona wraz z kartą multisport.
Hanna 2017-05-25 11:49
@yeleo to dobrze świadczy o pracodawcy. Czy kinnarps oferuje jeszcze jakieś benefity swoim pracownikom? Wnioskuję, że jesteś zatrudniona w tej firmie? W jakim dziale? Co możesz napisać o panujących warunkach w kinnarps?
m 2017-05-29 11:40
Kinnarps opiera się głównie na pracownikach z zewnątrz bez których już dawno w Polsce firma by umarła. Przy dużych kontraktach, przy wyposażeniu ogromnych biur bez ludzi z zewnątrz praca nie byłaby możliwa (a jest to główna dojna krowa dla firmy, klientów detalicznych i tych mniejszych jest dosłownie garstka). Handlowcy nie mają zielonego pojęcia o pracy serwisanta i z tego powodu współpraca na tej lini nie istnieje.

Studenci, licealiści, nieroby które nie znalazły pracy nigdzie indziej- to jest fundament tej firmy. Wyłapują sobie chętnych chłopaków którzy przychodzą na rozładunki i montaże, dają zleceniówke u siebie lub przez agencje i co 1,5 roku rotacja. Wiecznie niedocenianie, brak premi i uznania za naprawdę ciężką robotę. Eleganckie showroomy, niezła flota, drogie meble, klienici głównie z potężnych biur i handlowcy którzy myślą,że wszyscy chcą ich meble - tego wszystkiego by nie było gdyby nie chłopacy z rozładunków i montaży, którym płacą 10zl/h na ręke za rozładunek, wniesienie i montaż 30t mebli.

Co do atmosfery - są kółeczka wzajemnej adoracji, ale tak jest wszędzie. Moje opinia z persepektywy serwisanta (ok 2 lat pracy)
1
M 2017-05-29 11:40
Kinnarps opiera się głównie na pracownikach z zewnątrz bez których już dawno w Polsce firma by umarła. Przy dużych kontraktach, przy wyposażeniu ogromnych biur bez ludzi z zewnątrz praca nie byłaby możliwa (a jest to główna dojna krowa dla firmy, klientów detalicznych i tych mniejszych jest dosłownie garstka). Handlowcy nie mają zielonego pojęcia o pracy serwisanta i z tego powodu współpraca na tej lini nie istnieje.

Studenci, licealiści, nieroby które nie znalazły pracy nigdzie indziej- to jest fundament tej firmy. Wyłapują sobie chętnych chłopaków którzy przychodzą na rozładunki i montaże, dają zleceniówke u siebie lub przez agencje i co 1,5 roku rotacja. Wiecznie niedocenianie, brak premi i uznania za naprawdę ciężką robotę. Eleganckie showroomy, niezła flota, drogie meble, klienici głównie z potężnych biur i handlowcy którzy myślą,że wszyscy chcą ich meble - tego wszystkiego by nie było gdyby nie chłopacy z rozładunków i montaży, którym płacą 10zl/h na ręke za rozładunek, wniesienie i montaż 30t mebli.

Co do atmosfery - są kółeczka wzajemnej adoracji, ale tak jest wszędzie. Moje opinia z persepektywy serwisanta (ok 2 lat pracy)
8
Zostaw swoją opinię o kinnarps - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kinnarps