logo Selgros Cash&Carry

Selgros Cash&Carry

Poznań

Opinie o Selgros Cash&Carry

bigmama 2016-08-31 19:53
a o ci chodzi z tym procentem ? od sprzedaży to jest czy obrotu czy jak jakiś plan się wyrobi wtf?
Ja 2016-09-03 23:17
Zakaz robienia zakupów w stroju służbowym w 115. Jak chcesz bułkę to przed pracą albo po pracy. Ewentualnie przebiera się w prywatne ubranie i na przerwie incocgnito kupujesz sobie zarelko.Ale musisz sie wyrobic w 35 min z czego i tak odrabiasz 20 min
3
wwww 2016-09-11 11:41
Mam pytanie, ile może zarobić kierownik działu w hali 115?
5
ja29 2016-09-16 14:53
Witam. Ile zarabia pracownik komplementacji zamówień w Warszawie? Czy wynagrodzenie przekracza 2300 zł brutto?
3
kawusia30 2016-10-02 10:29
A jak wygląda praca w centrali w Poznaniu. Jest oferta pracy na pracownika działu kontroli faktur. Zaprosili mnie na rozmowę ale nie wiem czego sie spodziewać. Czy warto? Za jakie pieniadze i jaka atmosfera?
kololo 2016-10-02 12:59
Napisz coś więcej o benefitach, to bardzo interesujące.
kololo 2016-10-02 13:47
Ja się nie muszę nastawiać :-) bo firma już o mnie (i nie tylko zadbała).
Ubezpieczenie - składkę Ci odciągają od wynagrodzenia, szkolenia - tylko za zgodą przełożonego, ale nawet wtedy możesz dowiedzieć się, że jesteś nieuprawniony. Zapomniałeś o bonach na święta i dofinansowaniu urlopów, to w zależności od zarobków, ale w porównaniu do innych sieci wychodzi bardzo słabo (z grubsza 1/3). Bierzesz?
kololo 2016-10-02 15:39
PH i horeca to inna firma, my tu o Selgrosie piszemy :-/
kololo 2016-10-02 17:53
No to podsumujmy, ponieważ skaczecie po różnych ofertach itd. Umowa o pracę nie jest niczym wyjątkowym, w Selgrosie/Transgourmet jest to standard. Ze wzgl. na niemożność obsadzenia niektórych stanowisk, co dotyczy przede wszystkim hal sprzedaży, zatrudnia się ludzi przez firmy zewnętrzne, a te już umów o pracę nie dają, jednak wtedy to nie Selgros jest pracodawcą, jedynie zleceniodawcą.
Wzmianka, że ph/horeca to inna firma, była ironiczna. Rzeczywistość jest taka, że firma skupia się bardzo na horece, za wszelką cenę, zlewając resztę.
Jako pracodawca Selgros był kiedyś wyróżniającą się firmą, jednak od kilku lat to, co oferuje swoim pracownikom, odstaje coraz bardziej od rynkowej średniej, schodząc coraz niżej. Płaci mniej niż inni, chociaż robi to w terminie. Są poważne problemy z rekrutacją jakichkolwiek pracowników w halach, zatrudnienie normalnej osoby graniczy z cudem. Podnosi się próg tolerancji dla różnych zachowań w pracy, ponowne zatrudnienie pracownika wcześniej zwalnianego nie jest niczym wyjątkowym. Często ważniejsze jest prawidłowe odbijanie karty zegarowej niż jakość pracy. Są jeszcze jacyś pracownicy z długim stażem, bo kiedyś ich wynagrodzenie osiągnęło przyzwoity poziom, dający jakiś spokój nawet dzisiaj, skoro jednak od lat pensja stoi w miejscu, a pracować trzeba więcej, odchodzą przy pierwszej lepszej okazji. Jest wyraźna różnica między wiedzą, umiejętnościami i zaangażowaniem "starych" i "nowych" pracowników, ale firma bardzo się stara "spłaszczyć" poziom wynagrodzeń na tych samych stanowiskach, pewnie w tabelkach świetnie to wygląda. Jak ktoś nie mieści się w ustalonych kiedyś widełkach, to nie ma na co liczyć. Krótko mówiąc, atmosfera gęstnieje, ale rewolucji nie będzie, bo nie ma z kim rozmawiać, łatwiej odejść. Kurs na mieliznę.
Jak myślicie, jakie są reakcje na info o podwyżkach w Lidlu, albo drugą w tym roku akcję podwyżek w Biedronce? A jak do tego dochodzą przecieki, że w jakiejś hali dyrektor daje tylko szeregowym pracownikom dodatkowe pieniądze, to co, wszystko ok?
Moja insajderska rekomendacja outsajdera :-) - nie wiązać się z Selgrosem tak długo, jak nie wróci na właściwe tory. Bo choć firma na pierwszy rzut oka jest warta zainteresowania, to szybko okazuje się, że nie jest dobrze, gdzieś się tu pogubili. Jest potencjał, ale szwankuje organizacja i podział pieniędzy.
Jest październik, inne firmy przygotowują sobie zaplecze na świąteczne żniwa, a co robi Selgros? Wypuści serię reklam w tv, da ogłoszenia o pracy (których nawet na własnej stronie www nie ogarnia, bo część jest przeterminowana) i tyle. No, wystarczy na dzisiaj.
13
kololo 2016-10-02 18:13
Nie zakładam.
Zarówno BL jak i GL, z którymi się rozmawiało, nie mają już chęci na dalsze dyskusje, mimo okazywanego zrozumienia.
1
hercules 2016-10-08 22:50
w łodzi kierownictwo zal tylek sciska pieniadze marne nie polecam
1
stary 2016-10-22 20:57
Oficjalnie to możesz potwierdzić, że KILKA lat temu dobrze płacili TOBIE.
Teraz też niektórym płacą dobrze, ale nie tak jak kiedyś. Niejednemu też nadal płacą tak, jak przed laty :-)
Kasjer Wrocław krakowska 2016-10-31 22:19
zależy od dyrektora hali bo np we wrocławiu byl taki okres ze jesli wózek gleboki to cały towar mial byc wloziny na taśmę a platformowy do pierwszej warstwy . Jednak odeszli od tego i teraz kasjer sam ocenia czy wózek jest przejzysty. Co do skanowania dużych wózków to latasz wokół wózka z ręcznym skanerem. Jeśli chodzi o siedzenie to zależy od hali bo np. u nas we wrocławiu na krakowskiej jak w każdej hali są stołki tylko tak ustawione ze nie jest za wygodnie skanować bo albo jest tak niski ze masz wrażenie że siedzisz na krześle dla dziecka albo tak wysokie jakby każdy kasjer byl w druzynie koszykarskiej
1
niezadowolony 2016-11-29 21:16
Od razu mówię że nie polecam pracy w selgrosie głównie przez atmosferę i stosunek kierownictwa do pracowników oraz zarobki, zwykły pracownik zarabia jakies 1800 zł i to jest juz z premią. Premia może być odebrana i wynosi ok 200 zł. Jeśli jezdzisz na wózku widłowym to masz tylko dodatakowy obowiązek i żadnych profitów z tego, musisz robić to wszytko co zwykły pracownik plus obsługiwać wózek, czesto nie tylko na swoim dziale . Pracujesz 8h 20min , pierwsza zmiana zaczyna sie o 4:40 druga o 13:20. Pierwsza umowę o prace dają na 3 miesiące a później na 2 lata pożniej chyba na 5. Najgorsze tam jest kierownictwo które widzi w tobie tylko bezmózgie narzędzie do wykonywania ich zadań, codzienne pretensje albo nawet wyżywanie sie na Tobie jak trafi się jakiś świr kierownik o którego wcale nie trudno bo sporo ich w selgrosie. Jak ktos napisał wyżej jesli masz wyższe wykształcenie to dla nich i tak jesteś tylko wykładaczem towaru i masz marne szanse żeby osiągnąć coś wiecej, nie wiem czym jest spowodowane takie podejscie może ogólnym brakiem pracowników. Spora roszada pracowników hali, kierownictwa z resztą też a kogo nei spytasz kto tam pracuje to szuka jakiejś innnej "normalnej" roboty, myślę , że to mówi samo za siebie.
3
Julka 2016-12-03 08:10
Ja nie moge.. Zatrudniałeś się jako pracownik działu? Zostałeś poinformowany o tym że Twoja praca to "wykładacz towaru"? Wiec o co Ci chodzi.
Studia to nie wszystko aby moc awansować - trzeba tez miec cos w głowie..

Mi sie podoba. 1800? To niezle Cie wykorzystują skoro kazdy ma juz ponad 2000... Pracujesz 8:20 to wspomnij ze dlatego ze jest przerwa 35min a nie 15..

Chcesz odejść? To w końcu odejdź w piździec daleko a nie tylko gadasz. Duzo osob takich jest ze szuka niby czegoś innego a szuka tak od 5 lat i narzeka i tylko psuje każdego humor. Dziwni ludzie z Was, nie podoba sie? To idźcie do innej pracy!!! Bo nie wiarygodne ze od 5 czy 7 lat nie potraficie niczego innego znaleźć.
2
#selgro.katastrofa. 2016-12-03 22:05
Za 4 msc pracy bierze 5 tysięcy
powiernik 2016-12-04 20:39
Solidarność nie robi nic, dostało podwyżki na rzecz zejścia z oczekiwań jakie mieli. Czy wy tego jeszcze nie zauważyliscie? Jedyna co się ma to jakieś mierne paczki za 100 pln i to, ze jak jesteś do zwolnienia a masz umowę na czas nieokreślony na 100% do ciebie zadzwonią.
Biore i ja 2016-12-10 19:27
Najlepszy dział: to chemia w łodzi. Ponoć od nastepnego roku będą szkolenia( jak zarobić pół miliona)
Chociaz znam lepszych :-)) na innych działach FOOD
3
J.N. 2016-12-17 15:33
a w krakowie znajomi kierownika dostają na start 2800...
2
Klient 2017-01-04 19:00
Komu źle niech szuka innej pracy. Firma trzyma poziom.
-_- 2017-01-06 18:52
To napisał na pewno Dyrciu albo ktoś z Kierownictwa xD ^^^^
2
Kupiec 2017-01-10 10:11
Człowieku może byś tak zaczął więcej myśleć o pracy. Firma ma się dobrze a z Tobą może byc kiepsko przy takim nastawieniu.
Kasia 2017-01-12 02:39
Pozdrawiam nocnych dozorcow .Skończyło się opierdalanie.
zulu gula 2017-01-12 02:42
Z Przylesie odchodzi Ewa.Szkoda
bongo 2017-01-12 20:32
Nie polecam pracować w tej durnej firmie (Lublin)! pracowałem tam rok w połowie 2016 pożegnałem ich ale jakoś nie było czasu napisać tutaj wcześniej. Wytrzymałem tam tylko tak długo ze względu na to że miałem już umówioną nową prace ale nie na już i musiałem się przemęczyć parę miesięcy. Żadnych możliwości rozwoju, szkoleń a o awansach możesz sobie pomarzyć chyba że masz znajomości u dyrektora albo kierownika hali..wolą przerzucać swoich znajomych kierowników z działu na dział niż zatrudnić kogoś kompetentnego czy awansować pracownika. Płaca to już w ogóle ręce opadają 1500 z premią i jeździsz dodatkowo na wózku z czego nie masz żadnego dodatku za to, nadgodziny nie płacone tylko wymieniane na wolne, praca od 5, godziny nocne od 20.40 by jak najmniej dodatku nocnego płacić. Najlepsze jest to, że jak trafi się klient który nie zna w ogóle tego sklepu i prosi by mu pomoc we wskazaniu gdzie co leży niekoniecznie z twojego działu a nie możesz znaleźć pracownika z danego działu to kulturalnie mu pomagasz a potem kierownik drze się czego łazisz po sklepie zamiast pracować!hhahah !a w umowie jest przeciez obsługa klienta. Dodatki świąteczne i wakacyjne to też śmiech na sali, zapomnisz złożyć wniosek bo cię "nie wtajemniczyli" w ten system współpracownicy, a na rozmowie o pracę o tym nie wspominają ani słowa to olewają cię i nic nie dostajesz! Jedyny plus jaki jest to opieka medyczna i to na tyle, karta sportowa to żal 40 zł zniżki na karnet miesięczny i to z przerwą co 2 miesiące na dodatek z taką firma gdzie większość dobrych siłowni nie współpracuje. Jak ktoś już trafi na ogłoszenie pracy od nich lepiej niech idzie dalej bo szkoda czasu i nerwow..
2
Rumburak 2017-01-16 21:51
Niech żyją nocne dziady
Ulex 2017-01-17 00:18
W Selgrosie pracowałem dorywczo jak jeszcze w liceum . Jak jest teraz ? (Białystok)
Malik 2017-01-27 18:50
Czy Selgros prowadzi obecnie rekrutacje na przedstawiciela handlowego? Nie mogę nic namierzyć a chciałbym tam pracować? To firma w której jest perspektywa stabilnego zatrudnienia, dla mnie to najważniejsze.
Marian 2017-01-31 12:18
Malik który SELGROS cię interesuje
Lokus 2017-02-04 13:31
Chodzi mi o Selgros w Warszawie. Konkretnie chodzi o dział ryb. A może wiesz jakie tam wyciągają zarobki?
brzydal 2017-02-07 16:39
Lokus
Pensja standardowa brutto 2300 plus 10% premii o ile dostaniesz..... no tego jest dodatek za pracę w chłodzie białe ubranko :-)
Da przyszłych pracowników : nie liczcie na awanse bo tam sami kierownicy już pracują , nie jest istotne na jakim dziale jesteś zatrudniony, dostajesz polecenie i zapierdalasz na wysokości lamperii. Nie sprawdzisz się na stanowisku degradacja lub porozumienie stron - będzie następny. Benefity czyli tzw dopłaty czyli wyższa podstawa brutto niższa netto bo wszystko jest opodatkowane. Opieka medyczna ogranicza się do wizyty u specjalisty i już bo za resztę becelujesz ze swoich. Praca na zapchaj dziurę oki ale na dłuższą metę no nie... dezorganizacja życia , no chyba że ktoś go nie ma , bo kierownicy Cię nie zrozumieją .
Podobno kiedyś było lepiej może i kiedyś będzie !!! Najważniejsza zasada nie wychodź przed szereg i uważaj o czym i z im rozmawiasz. Ściany mają uszy. Powodzenia
1
Piotr 2017-02-16 17:22
Brak nowych ofert pracy czyli ludzie nie odchodzą bo jest dobrze,tzn dobra firma! Tylko pozazdrościć.
greg 2017-02-19 17:44
"Studia to nie wszystko aby moc awansować - trzeba tez miec cos w głowie.."

Skończ jakiekolwiek studia i zobacz ile to kosztuje wysiłku, czasu i być może rozumu którego twoim zdaniem taka osoba nie posiada a potem dyskutuj.
Filip 2017-02-25 18:39
Pracuję w Selgrosie już dość długo i mogę powiedzieć, że firma stara się dbać o pracowników. Zarobki są na normalnym poziomie i jak ktoś dobrze pracuje to może liczyć na podwyżkę. Fajni ludzie ze mną pracują.
Józek 2017-02-27 16:51
Nie trzeba być mądrym by być inteligentnym
Nowy 2017-03-02 13:51
Znalazłem ogłoszenie na stanowisko Dyrektora Hali Sprzedaży na różne miasta w Polsce na pracuj.
Proszę o kilka informacji dotyczące stanowiska wynagrodzenie dodatki itp. ?
Czy jest to praca stała i w nowych punktach czy zmiana kadry ?
Juri 2017-03-04 20:02
Proszę sprawdza. wagę zakupionego mięsa w selgros POZNAN ,kantują na wadze
3
Ewelina 2017-03-12 23:20
Witam,

Czy ktoś ma informacje ile zarabia kierownik działu np. spożywczego, widzę, że są ogłoszenia na stronie Selgrosu, tylko, czy możecie coś więcej powiedzieć o tym stanowisku pracy
WALDEK123 2017-03-16 21:01
PH w Warszawa-Wawer (Ul.Marsa) jest tu ktoś? Potrzebuję poznać opinie o tej hali.
es 2017-03-17 20:29
odradzam , szkoda czasu - byłem , podziekowałem rotacja non stop
3
Lidl 2017-03-18 12:16
Lidl - 3800 zł b. na start opieka medyczna dla rodziny, bony, premie, paczki.
Tak jak w Biedronce i Kauflandzie.
1
Un 2017-03-26 23:53
I jak byłeś na rozmowie?
były pracownik 2017-03-27 12:48
Co w Lublinie ( jak na działach ? jak inwentaryzacja? , jak dalej ''rządzą'' kierownicy ? co na to dyrektor?).Napiszcie parę zdań .
Uno 2017-03-28 13:19
Byłem na rozmowie na Kierownika Horeca do Wrocławia a zaproponowano Kierownika biura obsługi w Długołęce ?
O co chodzi ?
Roger 2017-04-09 20:14
Podpowiedzcie proszę coś o pracy dla "Technical Sales Representative " w Krakowie. Jakie firma ma wymagania na początku? Selgros Cash&Carry to duża firma a ja takie lubię.
GM27 2017-04-16 17:28
"Skończ jakiekolwiek studia", kwintesencja całego nieporozumienia między oczekiwaniami, a rzeczywistością. Właśnie problem "ludzi ze studiami" polega na fakcie, że kończą pedagogikę i uważają, że im się stanowiska w handlu należą, bo oni "studia skończyli. To wcale tak nie działa. Kończysz prawo - idź i wymagaj awansu w firmie prawniczej, bo jesteś w jakiś sposób atrakcyjny. Natomiast w gastronomi, czy handlu nie jesteś już w żaden sposób atrakcyjny. Jak Ci się stanowisko nie podoba, to po co aplikujesz na pracownika? Aplikuj na dyrektora i skończ głupią gadkę w postaci "skończ studia". Po studiach prawniczych jesteś w handlu tak atrakcyjny jak kulawa, bezzębna k..wa w domu publicznym i nie kończ jakichkolwiek studiów, tylko zarządź swoim życiem i wykształceniem, tak , żeby Cię na tym i tym podobnych forach z podobnymi tematami nie było. Potwierdza się również, że ukończenie studiów nie zmieniło Twojej świadomości o tym co dzieje się wokół Ciebie i Twojej dojrzałości , skoro masz do kogoś pretensje o to, że Ci w życiu nie wyszło. Do siebie miej , sam podejmowałeś decyzje.
Maniek 2017-04-20 23:06
Selgros Cash&Carry jest spoko firmą, przynajmniej takie opinie o nich słyszałem. Może ktoś dodać cos więcej? Jaka jest atmosfera w firmie? Czy zarobki są godziwe? Każda informacja może się przydać w trakcie rekrutacji! Firma ostatnio ostro stawia na jakość
Dk 2017-04-22 00:38
2400/2600 pln + premia uznanoowa za dobre wyniki do 300pln
minn 2017-04-23 19:38
ile zarabia kierowca?
Zenek 2017-04-25 14:11
Jestem pracownikiem Selgros Cash&Carry i potwierdzam, że mamy całkiem spoko zarobki. Z całą pewnością trzeba się napracować ale przynajmniej wiemy za ile.
Zostaw swoją opinię o Selgros Cash&Carry - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Selgros Cash&Carry