logo Selgros Cash&Carry

Selgros Cash&Carry

Poznań

Opinie o Selgros Cash&Carry

Sła 2016-03-16 23:09:23
witam
serdecznie odradzam każdemu prace w Selgrosie w Poznaniu na stanowisku kierowca/pracownik działu Horeca. Początkowa atmosfera nie ma nic wspolnego z codzienna praca. Praca w nadgodzinach niepłatnych, na koniec każdego okresu rozliczeniowego dają do podpisania „twoje oświadczenie” jako że zrzekasz się nadgodzin na poczet przyszłego okresu rozliczeniowego (mega przewał- opowiem jak ktoś chce) Z-ca kierownika działu Horeca, nie mający pojęcia o kierowaniu zespołem ludzi, którego ostatnią pracą była obsługa klienta na stacji benzynowej i tankowanie gazu „rządzi ludźmi” Pan Jakub R… to chyba mówi wszystko o tej pracy. 2200 brutto jest łatwo przeliczalne na tyranie przez 8 godzin. Po dwóch latach pracy wypowiedzenie bez podania przyczyny… tak chyba nie zachowuje się poważna firma. Jeżeli ktoś szuka prace na 2-3 miesiace i ma szeroki odbyt (bo r**nie w d*pe jest na porządku dziennym) zapraszam serdecznie. Horeca w Selgrosie nadzorowana przez Pana Kolase (bez nazwisk), który nie do końca wie co się dzieje w jego dziale i trzyma się kurczowo stołka. Każde auto wyjeżdżające spod firmy przeładowane (zapraszam inspekcję transportu drogowego, do zważenia któregokolwiek auta wyjeżdżającego w godzinach porannych spod siedziby Selgrosu w Poznaniu) Busy 3,5 tony ---- gwarantuje jak PIS 500+ tylko raczej w kilogramach. Proszę przekażcie informację dalej aby nie doszło do kolejnych bezsensownych zwolnień. Jednym słowem jeśli szukasz pracy na stałe Selgros na Zamenhoffa radzę omijać szerokim łukiem. Chętnie udziele więcej informacji osobom niezdecydowanym, chcącym podjąć pracę w tej firmie. Proszę o kontakt slawek_1234@o2 .pl. Pozdrawiam Jakuba R i Kolase którzy nie mają pojęcia o niczym…. Dzińki Panowie za wypowiedzenie bez podania przyczyny zwolnienia. Kirownika nie stać nawet żeby spojrzeć w oczy zwalnianemu pracownikowi.
10
alycja 2016-03-17 08:14:11
na pewno znacznie dramatyzujesz. ja i tak wysyłam cv na kierownika działu warzywa owoce w Krakowie więc trochę lepiej będę miała niż ty, skoro zapewniają umowę i pracę i kursy to stratna nie będę
4
alamo 2016-03-17 11:55:18
alycjo - jesteś bardzo naiwna, sama zobaczysz.
Sła - żeby być zwolnionym z tego działu, trzeba naprawdę sobie czymś zasłużyć, pochwal się, co się stało :-) Co do przenoszenia nadgodzin na kolejny okres - jeśli były Ci oddane jako czas wolny, to nie jest mega przewał, a tylko zwykłe, codzienne dy.anko. Po prostu planowanie w tej firmie leży i kwiczy, liczy się tu i teraz, nieważne co będzie za 2-3 miesiące, a tym bardziej za rok.
Niestety, nowi wartościowi pracownicy zdarzają się w ostatnich latach bardzo rzadko, po prostu płaca itd. jest za słaba, a jeśli ktoś akceptuje te warunki, to dlatego, że będzie i tak kombinował. I tak wszyscy kombinują, Sransgourmet na pracownikach, a ci na pracodawcy. Życzę sukcesów, i tak najlepiej wyjdą na tym "Mareczek" z "Jackiem"
pablo 2016-03-17 20:51:14
Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca kasjerów w selgros ? chodzi o to ,czy siedzą na kasach a klient cały towar wykłada na taśmę jak to bywa w marketach typu biedronka itp, czy może trzeba na stojąco latać wokół jakiegoś dużego wózka klienta z ręcznym skanerem ? Będę wdzięczny za odpowiedź
alamo 2016-03-17 22:39:03
alycjo - jesteś bardzo naiwna, sama zobaczysz.
Sła - żeby być zwolnionym z tego działu, trzeba naprawdę sobie czymś zasłużyć, pochwal się, co się stało :-) Co do przenoszenia nadgodzin na kolejny okres - jeśli były Ci oddane jako czas wolny, to nie jest mega przewał, a tylko zwykłe, codzienne dy.anko. Po prostu planowanie w tej firmie leży i kwiczy, liczy się tu i teraz, nieważne co będzie za 2-3 miesiące, a tym bardziej za rok.
Niestety, nowi wartościowi pracownicy zdarzają się w ostatnich latach bardzo rzadko, po prostu płaca itd. jest za słaba, a jeśli ktoś akceptuje te warunki, to dlatego, że będzie i tak kombinował. I tak wszyscy kombinują, Sransgourmet na pracownikach, a ci na pracodawcy. Życzę sukcesów, i tak najlepiej wyjdą na tym "Mareczek" z "Jackiem"
2
ququ 2016-03-18 18:11:19
Zależy jaki klient. Detaliści wykładają na taśmę a hurtownicy raczej kasują się z wózka. Kasuje się też towar ułożony na paletach, a tam co klient potrafi upchnąć to tylko on sam wie najlepiej.
Hala 115 warszawa 2016-03-19 09:45:00
Witam. Odradzam wszystkim pracę w selgros nowa hala 115 ul. Marsa Warszawa. Dno kompletne. Obiecują na rozmowach same kokosy. A w rzeczywistości otrzymujesz na stanowisku kierowniczym około 2000 zł brutto plus jakieś obiecane śmieszne premie ktòrych nie ma. Kpina wyzysk i śmiech na sali.
5
pączek 2016-03-19 09:57:04
2000 zł brutto jako kierownik to faktycznie- szału nie ma. a próbowałeś sam tam pracować czy znajomy Ci tak opowiadał @Hala 115 warszawa? bo że rzeczywistość jest inna nich obietnice na rozmowie to dziwne.
1
wrocław 2016-03-19 10:55:51
Mojego postu który napisałem ovtych paniach już nie ma i nie mam pojęcia dlaczego .Mówisz ,że M nie jest prostacka ,bo nie słyszałeś jak odzywa się do kasjerów ,jedej dziewczynie powiedziała np. Że żygać jej się chce jak nią patrzy .To słowa Mirki .Czy tak powinien kierownik się do pracownika odzywać .Małgorzata w doborze słów jest nielepsza .Na szczęście ludzie na kasach zaczeli nagrywać te rozmowy żeby w razie czego w PIP mieć dowody .
Tam niestety nigdy nic się nie zmieni ,bo ogólne jest przyzwolenie na nie szanowanie pracowników
Były pracownik- wrocław 2016-03-20 00:00:36
Wiem o czym piszesz tak jak mówisz w tym sklepie nic się nie zmieni nigdy ,po pierwsze tam się liczy tylko dzienny obrót ,teraz zacierają ręce bo święta się zbliżają i wydoją od klientów ilę się da,promocje ! tylko ceny są zajebiaszcze,po drugie tam pracownik się nie będzie liczył,prosty przykład kierowniczki magazynu P.Edyta N. traktuje pracownika Przyjęcia Towaru jak materiał odpadowy !!! to jest przecież skandal jak można tak się zachowywać na takim stanowisku,i on ma się za wykształconą.Tam pracują ludzie z przypadku,a najlepsze jest to że wszyscy o tym wiedzą i nic się z tym nie robi .TO JEST CAŁY SELGROS.Zatrudnić,wykorzystać ,zniewolić ,i w.........ć na zbitą mordę.Pozdrowienia dla kierowniczków hali .
quba 2016-03-21 10:49:38
właśnie też różne opinie o nich słyszałem, ale patrząc na oferte pracy np. jako Zastępca Kierownika Działu Spożywczego / Przemysłowego to nie widze w nich nic dziwnego na pewno.
gosc 2016-03-22 12:45:47
bo zatrudniają kasjerki brudaski, oczywiście nie wszystkie, ale chyba wiadomo o kim mowa;)
gosc 2016-03-22 12:46:24
bo zatrudniają kasjerki brudaski, oczywiście nie wszystkie, ale chyba wiadomo o kim mowa;)
Nie powinna to fakt.
Na wrocław 2016-03-24 07:48:24
O kim ? pisz imię tylko bez nazwisk !!! bo cię zaraz usuną ... taka polityka selgrosu prawdę napiszesz to cię nie ma ....
Roberto C. 2016-03-26 16:52:05
Jestem w szoku ze cie zwolnili bo ponoć trzeba sie wyjątkowo o to postarać. Musiales srogo podpasc i byc wyjatkowo smierdzącym nygusem.
Przecież to normalne ze w każdym innym selgrosie na świecie pracownik/kierowca pierwsze co robi po przyjściu do pracy to idzie po kawke i następnie na papierosa, a po pół godzinie siada przy kompie i analizuje trasę by po kolejnej pol godzinie iść na stołówkę odebrać przerwe "ktora sie nalezy". Bo w trasie na mieście (czy to mając 2 czy 6-7 punktow) nie ma kiedy zjeść ani się na chwilę zatrzymać... A wieczne marudzenie, jęczenie i narzekanie jest na porządku dziennym.
Gwoli ścisłości mniemam ze miales umowę na czas określony bo wtedy nikt nie musi podawać ci powodów zwolnienia - to wiedzą nawet dzieci :)
PS: Tylko nie mów ze nabijales punkty na swoją prywatną kartę klienta tankujac służbowe auta na stacjach :o
Roberto C. 2016-03-26 16:55:34
Jestem w szoku ze cie zwolnili bo ponoć trzeba sie wyjątkowo o to postarać. Musiales srogo podpasc i byc wyjatkowo smierdzącym nygusem.
Przecież to normalne ze w każdym innym selgrosie na świecie pracownik/kierowca pierwsze co robi po przyjściu do pracy to idzie po kawke i następnie na papierosa, a po pół godzinie siada przy kompie i analizuje trasę by po kolejnej pol godzinie iść na stołówkę odebrać przerwe "ktora sie nalezy". Bo w trasie na mieście (czy to mając 2 czy 6-7 punktow) nie ma kiedy zjeść ani się na chwilę zatrzymać... A wieczne marudzenie, jęczenie i narzekanie jest na porządku dziennym.
Gwoli ścisłości mniemam ze miales umowę na czas określony bo wtedy nikt nie musi podawać ci powodów zwolnienia - to wiedzą nawet dzieci :)
PS: Tylko nie mów ze nabijales punkty na swoją prywatną kartę klienta tankujac służbowe auta na stacjach :o
kaja 2016-03-27 09:03:53
widzę, że narzekacie na pracę na niższych stanowiskach polemizowałabym z waszymi wypowiedziami ale sobie daruję, może macie wiedzę nt. pracy w biurze? konkretnie chodzi i o W-wa i dział administracji
Job 2016-04-02 10:32:34
tylko po znajomosci
tyt 2016-04-02 10:41:02
@job na pewno przesadzasz, w tak dużej sieciowej hurtowni spożywczej nie ma miejsca na takie zjawiska. poza tym mają oferty na kierowników, można od razu z wysoka zacząć
selgros łódź 2016-04-04 14:07:13
Selgros łódź - Ja tam pracuje i jestem bardzo zadowolony - tak zgranej ekipy dawno niewidziałem jeden drugiem palcem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grzebie byle byc wyzej - wielkie pozdro 126
1
przemek 2016-04-04 15:39:56
do Selgros Cash&Carry w Łodzi poszukują do pracy na hali, zatrudniają na podstawie umowy o prac i zapewniają szkolenia i kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe,nie wiecie jakie sa tam zarobki?
odp 2016-04-04 20:09:42
jak wszedzie indziej na kokosy nie licz
grrr... 2016-04-05 08:19:38
2 tys brutto + do 1 tys rocznie łacznie na swieta i dofin. do urlopu. najlepsza oferta na rynku, super socjał, przyjdz, wykorzystamy cie :P
1
mała 2016-04-08 13:53:53
WItam
Może mi ktoś napisać tak całkiem serio ile się zarabia w selgrosie ? Bo dostałam ofertę pracy na dziale AGD i tak do końca nie wiem jak tam jest .
126 2016-04-09 17:12:28
1,5k
1
Majeczka 2016-05-04 16:09:52
Mówiłam kiedyś że praca tutaj w Selgros Cash&Carry jest niezła i powtarzam to po kilku miesiącach, generalnie da się awansować i spoko żyć, ja bardzo polecam
nnn 2016-05-05 21:19:49
@Majeczka, a jakie masz doświadczenia z awnasami tutaj?
Dział Kas 2016-05-14 15:34:19
Najgorszy jest selgros we WROCŁAWIU syf pierwsza l kasa. I najgorsza kierowniczka magazyny Edyta.
Pracownik 115 2016-05-18 19:43:11
Jeżeli chodzi o stawkę zastępcy kierownika na hali 115 to jest 2600 brutto + dwie premie także nie mówcie, że gołe 2000zł, bo to nieprawda. Pracuję - wiem.
Szefostwo jak na razie dobre także nie ma co narzekać.
selgrosek 2016-05-30 16:32:11
jakie 2 dodatkowe premie?
ta] 2016-06-04 11:09:55
@pracowni 115 a możesz powiedziec od czego zależne są te dwie premie i czy trudno jest je dostać często?
WROCŁAW -SELGROS 2016-06-11 21:19:09
Wszystkie pytania związane z fatalnym traktowaniem pracowników Wrocławskiego Selgrosu przez kierowniczkę ! prosimy o kontakt telefoniczny tel kom.(usunięte przez administratora)
amak 2016-06-11 22:36:40
Hej, wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na inżyniera ds. efektywności? Chciałbym się załapać, bo oprócz odpowiednich benefitów socjalnych zapewniona jest jeszcze umowa o pracę, to i tak już dużo.
J.N. 2016-07-05 19:38:28
Rafi chyba chce bzyknac kierowniczke co by pozostało wszystko w rodzinie:)
kdhf 2016-07-05 19:39:38
@amak z tego, co widzę, to tak oferta jest już nieaktualna, ale za to pojawiło się kilka nowych - np. poszukują przedstawiciela firmy ds. Horeca w Gdańsku.
cala prawda 2016-07-05 20:59:40
tylko co lepsze? bzykać grubą obleśną mężatkę której nikt nie lubi czy się ślizgać po ciapatych obrabiających jej siostrę?
oczy 2016-07-05 21:04:47
Hej, wiadomo coś czy jest szansa na to, żeby znaleźć u nich teraz zatrudnienie? Chciałbym się załapać, bo jednak doświadczenie u nich zdobyte jest dość cenne. Dobrze, że nawet wypłata jest na czas.
Premizlaus 2016-07-05 21:07:53
Zauważyłem w ofertach pracy, że szukają osoby na kompletację zamówień. Czy ktoś zna szczegóły na tym stanowisku? Ile można zarobić i jak mniej więcej wygląda ta praca i czy jest jej dużo? Z podanych wymagań jest informacja, że kompletatorzy pracują tylko na nocki i popołudniówki.
1
eeee 2016-07-05 22:20:18
teraz to tez szukaja kasjera/ kasjerki w Gliwicach wymagane jest m.in. wykształcenie min. zawodowe,mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku,znajomość zasad związanych z obsługą klienta,
1
Pan 2016-07-08 22:23:10
Cześć . Reklama w tv masakra poniżenie pracownika cywilnie nie wiem jak tam marketing istnieje
1
sweet 2016-07-08 22:27:06
Posiadanie średniego wykształcenia nie stanowi dziwnego wymogu do spełnienia, bo przecież zależy im na tym, żeby kandydat posiadał odpowiednią wiedzę do działania. Ale czy wypłata jest terminowa? W sumie od tego zależy sporo zadowolenia pracowników. Pozdrawiam
DONA 2016-07-13 12:12:08
hej
czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda praca na informacji - jak ze zmianami , nadgodzinami czy są , z tego co słyszałam to płaca marna
ania 2016-07-13 13:13:38
A jest wolne takie stanowisko @DONA? Bo ja jak szukałam to widziałam tylko ogłoszenie na kasjerkę
DONA 2016-07-13 18:00:33
nie , ale na bieżąco śledzę oferty pracy i cierpliwie czekam
beza 2016-07-13 18:37:27
Chyba i tak nie pokazało się ostatnio żadne ogłoszenie pracy.
paw 2016-07-16 09:39:47
Co ty opowiadasz? myslalem, ze w takich kwestiach u nich wszystko jest jasne i na czas, to jest olbrzymi marekt, w całej polsce i na swiecie aż trudno mi uwierzyć ,że podstawowe rzeczy tak jak pilnowanie terminu wypłat i przelew pracownkikowi należnosci to priorytet u nich
3
sam 2016-07-22 19:49:07
menager w selgrosie bierze 5 tys na renke
6
gość 2016-07-22 20:47:10
W sumie dobrze że relacje między pracownikami opierają się na przyjacielskich stosunkach. Atmosfera to dobry znak
io 2016-08-24 20:54:33
1,5 k. praca od 5, czesto jestes sama na zmianie
zbychhhh 2016-08-24 21:31:40
@ io od którejk praca?! od 5 rano ?! Boże swięty :0
Zostaw swoją opinię o Selgros Cash&Carry - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Selgros Cash&Carry