Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Pracowałeś w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Irek - 2015-08-22 12:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@neska tak to jest z przedstawicielami handlowymi.. Jak już się załapiesz do dobrego miejsca, to lepiej tam siedź i pnij się małymi kroczkami do góry. W nowym miejscu może nie być tak kolorowo, tym bardziej, że to nowa firma, nowe produkty i Twoja wiedza może być zbędna. To takie moje skromne zdanie :)
zdjecie uzytkownika
oscypek - 2015-10-17 16:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W BCM nikt sie z nikim Nieczaj-i.... Bez litości, bez zasad, bez sensu...Cios w każdej chwili, bez ostrzeżenia i zapowiedzi, że cos sie złego święci.Klasyczne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we korpo shitttttt
zdjecie uzytkownika
ul;a - 2015-10-17 19:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ja wiem czy firma taka nowa? no nei wiem.. wiem ze historycnzie ich obecnosc siega az od 1890 roku i wiele pokolen pracownikow przebylo tam prace. ponadto firma oferuje leki dostępne zarówno bez recepty, jak i z przepisu lekarza, stosowane w następujących obszarach terapeutycznych m.in. kardiologia, gastrologia, diabetologia itd. wiec widac ze juz mocno sie zdazyla globalnie rozwinac.
zdjecie uzytkownika
ulka - 2015-10-24 01:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To nie firma, to kołchoz, niczym wyjęty z radzieckiej rzeczywistości. Praca po min. 12 godzin dziennie i ciągle mało, praca wyniszczająca psychicznie.
Bardzo duża rotacja, każdego człowieka mającego poukładane w głowie natychmiast się zwalnia, sama to wielokrotnie widziałam. Regionalni wyskakujący z krzaków. Wszystkich traktuje się jak potencjalnych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie widzi się nagminnego łamania prawa, także farmaceutycznego.
zdjecie uzytkownika
zosia - 2015-11-02 11:08:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby ktoś napisać z czego składa się wynagrodzenie?
Ile można zarobić w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-11-02 13:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zosia - 2015-11-02 11:08:57]:
z podstawy i premi co kwartał i kaprysy asma
zdjecie uzytkownika
ktośia - 2015-11-02 22:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zosia - 2015-11-02 11:08:57]:
iga dobrze to określiła, z podstawy i premii która zależy od kaprysu asm-a, niezależnie od osiągniętego wyniku, chyba że dobrze włazisz w d...., to zawsze masz te 50% premii
zdjecie uzytkownika
Z - 2015-11-13 20:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktośia - 2015-11-02 22:26:32]:
Jakie to kwoty podstawa i premia?
zdjecie uzytkownika
Berlin - 2015-11-14 18:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podstawa 3200-3900 netto, premia od 500-8000 w zależności od miejsca w rankingu.
zdjecie uzytkownika
Ttt - 2015-11-16 12:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda dzien pracy? Ile godzin się pracuje? Jak sprawa z dniami wolnymi, urlopem?
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-11-16 12:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szlifujesz 8 lekarzy i cztery apteki,czas pracy nieograniczony papierologia w domu,prezentacje spotkania z lekarzami i farmaceutami konferencje to tak średnio 250 godzin miesięcznie dni wolne są ustawowe i wtedy masz czas na papierologie urlopy zgodnie z kodeksem pracy
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-11-16 19:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie 12 tylko 14 dziennie bez względu na linię to jest minimum
zdjecie uzytkownika
ignacy - 2015-11-17 10:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da się zrobić plany?
Czy lekarze i apteki chętnie współpracują?
zdjecie uzytkownika
Rep - 2015-11-17 18:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Realizacja planów to sprawa drugorzędna (generalnie sa do zrobienia), wazne kto jest Twoim ASMem i jak dobry układ sobie wyrobisz w firmie. Premia wypłacana jest za ranking a to już wyższa szkoła jazdy. Przy świetnej sprzedaży mozesz byc 130 w rankingu i masz premie w wysokości 0 pln :)
zdjecie uzytkownika
Jak - 2015-11-18 15:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są jakieś dobre strony tej pracy?
Na czym polegaja konferencje i ile trwaja?
zdjecie uzytkownika
DVD - 2015-11-18 17:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma. Na słabych terenach premii nie dostaniesz. Roboty jest dużo, a to co zrobisz, to zawsze jest za mało :) Co masz na myśli z tymi konferencjami?
zdjecie uzytkownika
Tutaj - 2015-11-24 10:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dlugo trwaja? Co najczęściej jest na nich?
zdjecie uzytkownika
exrep - 2015-11-24 14:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cyklówki trwają najczęściej 4 dni (plus minus 1). Co jest na cyklówkach? Zależy jakie masz oczekiwania. Jeżeli chcesz pogłębiać wiedzę na temat leków, pogłębisz. Jeżeli chcesz się zrealizować jako samiec, też będziesz miał taką możliwość.
zdjecie uzytkownika
DVD - 2015-11-24 18:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale konferencje/wykłady, które Ty organizujesz czy jakie?
zdjecie uzytkownika
Olek - 2015-11-25 07:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tutaj@ ale o co Tobie chodzi, konferencje to jakis mało istotny dla Ciebie szczegół, w ogole zabierasz sie do tematu od złej strony. No chyba, ze myślisz tylko o wyjazdach, dawaniu w palnik i lizaniu d... wszystkim. To BC zapewni Ci niezapomniane wrażenie, wszystko na koszt firmy.
zdjecie uzytkownika
bosko - 2015-11-25 17:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam sie teraz zastanawiam nad zaaplikowaniem jako przedstawiciel medyczny do Berlin-Chemie/Menarini, ale po tych komentarzach mam mieszane uczucia. Może ktoś potwierdzić te premię 0 złotych i prace po 250 godzin miesięcznie. bo jednak 160 godzin to typowy etat, rozumiem, że jest dodatkowa papierologia, ale chyba nie jest to łącznie więcej niż 200h.
zdjecie uzytkownika
DVD - 2015-11-25 18:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli masz przynajmniej godzinę dojazdu do pracy w jedną stronę, powrót i potem papiery, to pracujesz dłużej niż 10h dziennie, więc rachunek jest prosty...
zdjecie uzytkownika
Marko - 2015-11-25 20:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Mam pytanie odnośnie Przedstawiciela Medycznego, widzę sporo info poniżej, ale jeśli możecie to proszę jeszcze coś w temacie auta bo dla mnie to ważne. Jakie są samochody na tym stanowisku, oraz czy można z nich korzystać prywatnie. Chodzi o np. zawiezienie dzieciaków rano do szkoły, wyjazd na wakacje (o ile będzie urlop ;)).

Dziekuje z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2015-11-25 22:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bosko - 2015-11-25 17:19:51]:
bosko, niestety to co jest napisane tutaj to czysta prawda, praca po 12h dziennie to norma !!! Ale na rozmowie sprzedadzą Ci taką wizję, że obudzisz się po fakcie. Musisz uważać z kim rozmawiać i lizać d...ko każdemu od Asm-a wzwyż.
Na premie możesz liczyć co kwartał |(1500-3000 zł)jak będziesz miał dobry teren, a jak słaby to 0 zł.
Generalnie wielkie oszustwo, ktoś powyżej napisał bardzo dobrze pasujące określenie...chyba kołchoz
zdjecie uzytkownika
Zaintreresowany - 2015-11-26 11:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko w lini PM, proszę o obiektywne opinie. Troszkę się tu naczytałem i powiem szczerze że delikatnie mówiąc nie do końca rozumię wybrane komentarze. Widzę masę złych opini, a czytając mniej więcej warunki pracy w Waszej firmie to stwierdzam że nie do końca się z tym zgadzam. Obecnie pracuje w FMCG doświadczenie 10 lat, zarobki podobne, jednak jeśli chodzi o pracę często zajmuje mi ona nie 10, 12, a 14h. Ale taki zawód, tym bardziej jeśli w tym czasie zawarte jest tzw home office. Nie znam firmy w której taka forma pracy nie występuje na stanowisku specjalisty.
W mojej branży mało tego ze sprzedaje się produkty, to sprzedaż należy (trzeba planować) z 6 miesięcznym wyprzedzeniem opierając się na kalendarzu marketingowym.
Jeśli przestaje mi odpowiadać praca w dotychczasowej firmie to ją zmieniam. Rotacja jest potrzebna, człowiek po kilku latach potrzebuje zmian, dla motywacji, nowego zaangażowania itd.

Proszę wiec o rzetelny, obiektywny obraz pracy dzisia. Kiedyś wszędzie było lepiej, jednak to historia.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-11-26 13:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zaintreresowany - 2015-11-26 11:30:15]:
Tak masz racje ale my łamiemy jeszcze prawo i firma nas do tego zmusza można procować 14 godzin planować nawet na 100 lat ale to fikcja BC liczy się kto komu wsadzi w teren i lizanie zada PM,merytoryka to kpina u nas nie pacjent decyduje co kupi tylko lekarz a i tak nie do końca bo ostatnim ogniwem jest detal czyli apteka gzie są wytyczne co i na co zamienić a BC nie ma tanich produktów liczy się cena i skład chemiczny i można zamieniać to nie spożywka że jest półka i prawo wyboru biorę czekoladki a lub b bo te są ładniej zapakowane i mają lepszą cenę takich jak my jest masa średnio u dobrego lekarza 5 osób dziennie i my z cenami kosmos,same nasze kochane państwo wymusza polityke cenową generyki z Malty itp cena się liczy i stopień refundacji to nie spożywka inny świt inni ludzie i lekarze i aptekarze których jest coraz mniej,dziś zamówienia w aptekach robią nie farmaceuci bo oni tam tylko pracują i nie mają nic do powiedzenie tym się to różni
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2015-11-26 17:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuje za opinie.
Co do spozywki nie jest tam tak łatwo jak na to wyglada, większość sieci rownież ma zamówienia sterowane, na bazie kryteriów matematycznych, wiec żadnego praktycznie ruchu nie ma, ale trzeba sobie radzić ;)
Prawo łamie wiele firm w taki czy inny sposób, taka rzeczywistość Polska, na to rada jest jedna.

Dziękuje i Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
trtr - 2015-12-06 00:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem że jakiś czas temu w firmie Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o. szukali wielu pracowników na przykład przedstawiecili medycznych, ciekawe czy wkrotce znów coś wstawią
zdjecie uzytkownika
Rrr - 2016-01-02 17:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie zarobki? I na jakiej podstawie są określane?
zdjecie uzytkownika
blumen - 2016-01-02 21:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem pewien w 100% no ale ogólnie możesz negocjować swoje wynagrodzenie podczas rozmowy o pracę, jest podstawa plus premia zależna od wyników sprzedażowych
zdjecie uzytkownika
Yyy - 2016-01-02 21:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blumen - 2016-01-02 21:26:10]:
To ile wynosi podstawa?
zdjecie uzytkownika
654 - 2016-01-05 00:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Yyy no ja ogladalem to ogłoszenie na przedstawiceila medycznego ale nie podali konkretnie ile mozna zarobic, ale za to oferuja pakiet socjalny, samochód służbowy
zdjecie uzytkownika
Jak - 2016-01-06 10:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie regiony sa najlepsze?
zdjecie uzytkownika
supeł - 2016-01-08 01:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz szukają we wrocławiu i okolicach kogoś na stanowisko przedstawiciela medycznego, wydaje mi się, że warunki całkiem ok i po okresie próbnym możliwość zatrudnienia na umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
DVD - 2016-01-10 15:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowę o pracę to masz też na okresie próbnym, a po nim ew. na czas nieokreślony. Ale wcale to nie oznacza podwyżki, a wywalić Cię i tak mogą z dnia na dzień jak tylko będą chcieli, powód się zawsze znajdzie...
zdjecie uzytkownika
kris - 2016-01-11 00:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w wiekszosci firmach tak jest ze na poczatek jest umowa na okres probny i jest to uzasadniona decyzja poniewaz w taki sposob praktyczny mozna sprawdzic kandydata
zdjecie uzytkownika
Anonymus - 2016-01-20 15:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki samochód w bc?
zdjecie uzytkownika
On - 2016-01-20 17:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zalezy jakie stanowisko
ASM - Passat, octawia, superb, budżet okolo 140k
FF - Olek ma A4
Prodact - pociąg :P a tak serio to klasa Passat
PM - golf 7
zdjecie uzytkownika
Melod - 2016-01-20 18:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@On o kurczę, a właśnie szukają przedstawicieli medycznych do siebie. No cóż, golf 7 to nie jest takie złe auto :) Nie oczekują wiele, bo trzeba mieć wyższe wykształcenie i prawo jazdy. Ciekawe jak wyglądają zarobki i czy jest możliwość awansu.
zdjecie uzytkownika
DVD - 2016-01-22 18:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Awansu ciekawe na co? Chyba, że do biura w Warszawie, ale to nie każdego interesuje... Ale żeby tam iść to trzeba ładnie włazić w d...
zdjecie uzytkownika
polkg - 2016-01-22 18:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj chyba przesadzasz, wydaje mi się, ze jakoś bez układów tez nie było by tak najgorzej. No i jest oferta pracy jako przedstawiciel medyczny nadal ale stawki nie podane niestety.
zdjecie uzytkownika
była - 2016-01-28 00:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz wiem dlaczego nie szanują ludzi i zmiany są co chwila, po ostatnich postach widać ilu jeszcze naiwnych chętnych jest na ich "obiecanki cacanki"
zdjecie uzytkownika
DVD - 2016-01-28 09:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polkg - Ty chyba nie pracowałeś w takiej firmie nigdy... na jaki Ty awans liczysz, tam możesz być repem całe życie. Awans do biura mało realny a innych opcji nie ma. Chyba że chcesz awansować na bezrobotnego :)
zdjecie uzytkownika
jajko - 2016-01-28 11:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A mozecie cos napisać o Krakowie i okolicach ? jakie plany ? mozliwe do zrobienia ? ASM do pogadania ? ile faktycznie sie pracuje H ?
zdjecie uzytkownika
Xxxx - 2016-01-29 11:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krakowa nie polecam, ani w jednym ani drugim zespole........
zdjecie uzytkownika
Jajko - 2016-01-29 20:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Xxxx - 2016-01-29 11:57:08]:
Dlaczego nie Kraków ? Co jest nie dobrze ?
zdjecie uzytkownika
Kant - 2016-01-31 15:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kraków jest super, swietna szefowa na jednej stronie i Jureczek na drugiej :) większość ludzi, którzy zadają tu pytania nadają sie do BC! Berlin kocha takie cielęta! Polacam, zrobią z Was nareszcie ludzi!
zdjecie uzytkownika
dodo - 2016-02-01 14:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kant - proszę powiedz mi na jakim stanowisku w tym momencie pracujesz ? Czy pracujesz może jako przedstawiciel medyczny bo z początku miesiąca firma rozpoczęła duże rekrutacje..
zdjecie uzytkownika
Kant - 2016-02-01 21:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kant to REP. Na ta chwile wolne miejsce jest tylko do małopolskiego zach. do Olgi. Jurek ma juz cały harem. Olga super ASM, robic do każe, dobrze lizać d, i bedzie ok. Nie ważny wynik, KAM sam Ci sprzeda, wazne jak głęboko wejdziesz.
zdjecie uzytkownika
3456 - 2016-02-03 16:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na chwile obecna poszukuja do zatrudnienia przedstawiceila medycznego..wiaodmo ze trzeba miec odpowiednie kompetenacje i wyksztalcenie zeby aplikowac..

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert