brak logo

BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Toruń

Opinie o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

grzech 2016-12-19 15:17
Patrząc na temat "od kuchni" to one faktycznie są niezastąpione
14
Ola la 2017-01-04 10:15
No niezastąpione szczególnie Olga w zaspokajaniu potrzeb wielkiego O
Chi chi chi
9
Obrońca 2017-01-24 10:24
Firma BC super i chce trzymać wysokie standardy ale niestety tyle hejtu wylewa się, że nie można czytać spokojnie. Nieudacznicy wypisują swoje żale i tylko szkodzą firmie, w której można mieć super pracę!
7
Anna 2017-01-25 20:53
z tego typu wpisami proponuję na Pudelek - tam jest dokładnie taki poziom, w jakim się wypowiadasz. No i wiadomości z tej samej półki.
1
Anna 2017-01-25 20:57
Może w takim razie poszukaj szczęścia w innej branży? Może np. w filmowej? Z takim nickiem może masz jakiś cień szansy... No i pewno rekrutacja tylko jeden etap, godziny pracy inne, zarobki większe...
Asia 2017-01-26 19:57
Hej, tez jestem zainteresowana praca na tym terenie, dostałeś jakaś odpowiedz, na swoje pytania?
Pozdrawiam
Kropek 2017-01-27 15:47
Mam szczęście , że dostałem się tu do pracy. Jako przedstawiciel medyczny dużo czasu spędzam w terenie w słyszę jak ludzie chwalą ich.
ktoś 2017-02-01 19:17
czy ktoś może z samej firmy jakiś pracownik działu HR może odpowiedzieć czy trzymanie w pracy chamów, damskich bokserów to jest norma? taki kierownik z Białegostoku JG gotów jest bić kobiety, to norma w waszej firmie???
20
Amator 2017-02-04 16:08
Super firma tylko nie mogę się dostać do pracy, brak miejsc.
1
KorpoAnna 2017-02-22 14:14
Witam Serdecznie!
Postaram się w miarę dokładnie opisać proces rekrutacji do BC. W szczególności assessment center.
W moim wypadku były to dwa etapy:
1) Rozmowa z kierownikiem naszego rejonu. Na początku jest prezentacja o sobie w Power poincie.Pytania które padną: co powiedziałby o Tobie najlepszy przyjaciel? Co powiedziałaby o Tobie matka/mąż/dziecko etc. Gdybyś miała wybrać miedzy dobrem pacjenta a zyskami firmy to co byś wybrała? ( nie wolno 50/50 a oficjalna wersja brzmi, że dla firmy najważniejsi są ludzie, więc tak odpowiadacie).
a)Padnie pytanie o pasje/ulubiną muzykę etc ale to jest haczyk - każą Ci ją sprzedać/ przekonać do niej. Wymyślcie wcześniej co odpowiecie i przygotujcie scenariusz sprzedaży:
- Pytania otwarte badające potrzeby klienta, cechy swojej pasji i przedstawcie je językiem korzyści. Mówcie o korzyściach, które które zaspokoją potrzeby ujawnione podczas badania potrzeb.
-Pracujcie z obiekcjami typu "zastanowię się", "tak, ale" jest o tym napisane dużo w internecie.
b) zadanie w którym macie 10 000zł na promocje i macie je rozplanować. Macie wykresy, że w czterch miastach sprzedała się dana ilość leku np. 200, 400,600, 100. I kolejno stanowi to 1% rynku, 4% itd.
-obliczacie potencjał kolejnych rynków: jeżeli 1% wynosi 100 opakowań to 100%= 10 000. Tak dla każdego miasta.
- kolejnie dodajecie wszystkie te rynki
-pierwszy rynek (cegłe) dzielicie przez sume rynków i macie, że np rynek pierwszy stanowi 1/15 całości.
-10 000 zł razy np. ta wyliczona 1/15 i macie ile kasy wydacie na ten rynek.
- później działania na które wydacie kasę (konkurs dla farmaceutów, merchandising, reklama itp)
Ogólna zasada dla odpowiedzi to "ogień w oczach", zapał i nastawienie na rozwój. Rodziną się nie chwalcie za dużo.

Jak zrobicie tak jak powiedziałam, to was zaproszą do Warszawy na Assessment Center i tu się zacznie jazda.
Plan Assesment Center:
1. Prezentacja"dlaczego jestem idealną kandydatką na to stanowisko" przed assessorami i grupą. Będą was rozliczać i sprawdzać z tego co powiecie w prezentacji. SKUTECZNIE! Więc jak nie jesteście pewni swojej umiejętności czy cechy, to jej nie umieszczajcie w prezentacji. Lepiej już dodać dwa slajdy o dzieciństwie :)
2. Po prezentacji dostaniecie zadanie do rozwiązania: podobne do tego na pierwszej rozmowie, ale nie do końca. Wrócę do tego później.
3. Po wykonaniu zadania, będziecie odbywać rozmowy, każdy osobno i omawia c wyniki zadania.
4. Grupowa dyskusja/negocjacje. Macie ugrać dla siebie jak najwięcej kasy, dla wszystkich nie starczy i macie ograniczony czas.
5. Na koniec pojedyncze rozmowy i przesłuchanie jak przez UB.
Teraz doprecyzuję:
ad.1
No prezentacja jak prezentacja. Dobrze się przygotujcie i starajcie się nie spinać.
ad.2
. Zadanie jest podobne, ale macie podane więcej zmiennych i trochę w innej formie.
-Powiedzą wam jak policzyć potencjał ( 3 leki podane w ilościach sprzedanych w danej cegle, dodajcie, amen). Zmianą jest to, że nie macie kasy do dyspozycji tylko wizyty u lekarzy i w aptekach.
-Oddzielnie sumujecie ilość odwiedzanych aptek i oddzielnie lekarzy.
-Robicie tą samą proporcję co na pierwszym spotkaniu, czyli potencjał cegły dzielicie przez sume potencjałów.
-Mnożycie przez sumę lekarzy i macie ilu lekarzy będziecie odwiedzać w danej cegle.
-Mnożycie przez sumę aptek i macie ile aptek będziecie odwiedzać w danej cegle.
- Kto jest największym konkurentem? ten kto ma największy udział w rynku (bedziecie mieli wykres)
-Podać działania jakie podejmiecie na danym terenie i na którym się skupicie. Skupiacie się na tym który ma największy potencjał. Amen
ad.3
Zacznę do tego jak powinniście się nastawić. Oni nigdy nie badają tego co myślicie, w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają czy umiesz liczyć potencjał rynku- badają jak pracujesz pod presją czasu i w stresie.
Tu będą kazali wam omówić wyniki. Zaczną pytać o tok rozumowania, o to czemu tak sądzimy, czemu nie inaczej, mogą powiedzieć, ze źle myślimy. Może być bardzo ostro, ale pamiętajcie TO GRA! Nie dajcie do zrozumienia, że to nie realna sytuacja, grajcie swoją rolę. Bądźcie spokojni, spodziewjcie się ciosu. Nie sprzeczajcie się. Jak się nie zgadzacie to delikatnie" rozumiem Pana zdanie, ale uważam trochę inaczej" Albo zadawajcie pytania. Asertywnie- nie agresywnie.
ad.4
Dyskusja grupowa. Pierwsza i zasadnicza sprawa: POLECENIE TO SCIEMA. Nie ma możliwości tak skomplikowanych negocjacji przeprowadzić w tak krótkim czasie. Będą badać jak budujesz argumenty, jak na nie odpowiadasz i nadal jak reagujesz na stres. czy uważnie słuchasz itp. Nikogo nie obchodzi zarządzanie czy rzeczywisty wynik. Pamiętajcie o dążeniu do sytuacji wygrana-wygrana (opisane w necie i w ksi
6
PM 2017-02-22 22:59
KorpoAnna, pracujesz jeszcze?
Obrończyni 2017-02-23 10:36
Pracuję u nich już dość długo i jestem zadowolona z pracy oraz z ogólnej atmosfery w firmie przynajmniej tam gdzie ja pracuję. Zarobki mam całkiem przyzwoite, jak ktoś pracuje z zaangażowaniem to z pewnością będzie zauważony i doceniony. Zapraszamy.!!
KorpoAnna 2017-02-23 12:47
Chciałbym nadmienić, że to nie jest negatywna opinia. Po prostu opisuje przebieg rekrutacji. To , że komuś dokręcają śrubę, znaczy tylko tyle że chcą sprawdzić nasze kompetencje miękkie i odporność psychiczną.
2
JG 2017-02-23 21:47
Uderzyłem to uderzyłem, po co drążyć temat
2
KorpoAnna 2017-02-24 08:12
Widzę, że nie zmieścił się mój cały opis Assessment Center więc wklejam resztę;

Tu nie chodzi o umiejętności lidera itp. Wy robicie jedno co ma was np. wkręcić w nastój walki i zapomnieć o tym, że jesteście obserwowani, a oni obserwują zupełnie co innego.
-wypisz cechy swojej oferty, znajdź zalety, podaj korzyści. SKUP SIĘ NA TYM! TO JEST DEFINICJA PREZENTACJI SPRZEDAŻOWEJ!
-dawaj feedback przed krytyką propozycji konkurenta " nie można przecenić zalet czegoś tam, ale są rzeczy pilniejsze jak np. moja propozycja". itp.
Ad.5
Tu się trzeba skupić. Będzie ciężko, nieprzyjemnie, przenikliwie, i bardzo agresywnie.
Na początku jedna z osób wyjdzie, zaczną zadawać pytania, wyda się przyjemnie.
-Zapytają o pasję/ulubiony film/ muzykę to będziesz musiała to sprzedać.
-Co byś robiła gdybyś nie pracowała w sprzedaży i milion innych znanych z rozmów.
Później wróci zły glina.
Zacznie zadawać agresywne pytania, a wszyscy zaczną mu pomagać.
Będą ataki ad persona: To co mówisz jest nieszczere, Nie umiesz formułować przekazu sprzedażowego, nie dasz rady połączyć pracy z rodziną, nie zależy Ci na tej pracy. Będą mówić irracjonalnie, budować nielogiczne argumenty- czyli wszystko co wyprowadza ludzi z równowagi. Uwierzcie, że po kilku godzinach stresu, wysiłku intelektualnego, przeplatanego niepewnością i stresem, nie zauważycie, że to gra. Chcą Cie wyprowadzić z równowagi, sprowokować do kłótni. Nie możecie się dać. Musicie być asertywni- nie agresywni. Ja przez tydzień sobie układałam w głowie po spotkaniu, to co właściwie się tam działo.
Opisałem kolejne punkty w skrócie. Na każde z zdań, poza drugim są obszerne opracowania w necie. Najlepiej szukać po angielsku bo w Polsce to nowość i jest tylko kilka bzdur w necie. Powodzenia :)
2
Patrycja 2017-02-28 08:49
Jak wygląda praca Przedstawiciela Medycznego w BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z ? Firma właśnie rekrutuje na to stanowisko, był ktoś już na rozmowie kwalifikacyjnej?
jola 2017-03-07 00:11
nikt nie był
1
Patrycja 2017-03-07 09:20
Jolu, dziękuję za odpowiedź. Może wiesz, jak wygląda praca na ww przeze mnie stanowisku?
Entrepreneur 2017-03-15 11:21
Ja wiem jak wygląda praca. Otóż robisz z siebie idiotę 14 razy dziennie. 10 razy u lekarza i 4 razy u aptekarza. Aby nabrać pewnej ostrości w ocenie tego zawodu należy z niego zrezygnować i zająć się czymś sensownym. Pracując jako rep wydaje Ci się, że praca nie jest taka zła masz samochód, dobrą pensję i powiększające się grono znajomych wśród lekarzy i farmaceutów. Pułapka tego zawodu polega na tym, że im dłużej pracujesz (ja pracowałem prawie 10 lat) tym mniej musisz pracować a zarabiasz paradoksalnie więcej. Jakże więc rezygnować? Ja zrezygnowałem z kilku powodów: praca robi się coraz mniej prestiżowa: kiedyś za repa robił lekarz i farmaceuta teraz mistrzowie w sprzedaży mydła i powidła. Odwiedziny lekarzy są niezgodne z prawem ponieważ rozporządzenie wyraźnie mówi, że nie można odwiedzać lekarz w godzinach pracy. Praca jest coraz mniej merytoryczna, duża część biznesu to switchowanie w sieciówkach. Odpowiedziałem sobie na pytanie: czy chciałbym aby moje dziecko wykonywało taką pracę. Stanowcze "nie", wskazywało, że nie jest to również praca moich marzeń.
Last but not least- jeżeli jesteś kiepski i nie za bardzo nadajesz się na repa to będziesz się mordował i wcześniej (przy dobrym szefie) lub później (przy szefie gamoniu) i tak cię zwolnią. Natomiast jeżeli jesteś obrotny i na repa się nadajesz, robisz wynik szefostwo cię ceni, to lepiej załóż własną firmę i na sto procent wkrótce twój biznes będzie rósł jak na drożdżach. Za 2, 3 lata (a czasem dużo szybciej) będziesz więcej zarabiał niż jako rep, będziesz jeździł lepszym samochodem niż twój szef, nikt ci nie będzie mówił co masz robić i uwolnisz się od postawy służalczości w biznesowych kontaktach. Będziesz po prostu wolnym człowiekiem. Jak to, jak to? - zapyta zagubiony rep z drugim zagubionym repem. Bardzo prosto. Jeżeli jesteś na tyle dobry, żeby dostać się do firmy jako rep-czyli wygrywasz z ok. 100-500 innym kandydatami, a później na tyle dobry, żeby radzić sobie w terenie z innymi wybranymi na podobnych zasadach jak ty repami, to uwierz mi jeżeli założysz własny biznes nobody can't stop you i sky is the limit.
Te hasła wbijane repom do łba na każdej cyklówce, nabierają prawdziwego sensu dopiero przy rozwijaniu własnego biznesu. Jak już przy cyklówkach jesteśmy, stawiam dolary przeciwko orzechom, że wśród przedstawicieli medycznych jest największy odsetek rozwodów w porównaniu z innymi branżami.
13
Iza 2017-03-15 17:08
Co nowego słychać w firmie? Może coś więcej dowiem się ?
gn 2017-03-27 17:35
Rozmowa o prace-o ile lubisz robić z siebie malpe w cyrku to zapraszamy... Metody sprzed 10 lat bo chyba nikomu nie chce sie poczytać co się zmieniło w tej kwestii. Pytania przewidywalne a ludzie odpowiedzi recytuja na pamięć. Nie szanują ludzi od 8-16 bez jedzenia,nawet kawy... Moze jak jesteś studenciakiem to ok,ale trochę to slabe i pokazuje kim jestes. Obleśny rudy-ma sie za boga a ciebie odrzuca od patrzenia na niego. Takze teges Nara dzieki...
2
X 2017-03-29 09:49
Droga (bo mam wrażenie, że jesteś kobietą) gn!
Firma w czasie rekrutacji zapewnia kawę, herbatę, wodę gazowaną i niegazowaną, ciasteczka w 2 rodzajach, suszone owoce oraz orzeszki. Ciepłe napoje były w kuchni, tylko należało się po nie pofatygować (jakieś max 15 kroków). Bez limitu, ile człowiek zdoła wypić, wariantów kawy nawet kilka, smaków herbaty kilkanaście, cukier i słodzik. Nie wiem dlaczego akurat Ty nie skorzystałaś.
Dodatkowo firma zwraca koszty dojazdu do biura na rekrutację, a z tego co wiem, mało która firma coś takiego proponuje.
Skoro metody sprzed 10 lat i pytania przewidywalne, to zakładam, że bez trudu zdołałaś się doskonale przygotować i dostałaś tę pracę? :-))
5
Sie ma 2017-03-29 21:56
To se opinie zrobiłeś, nawet nie potrafisz poradzić sobie z zadaniami sprzed 10 lat to co dopiero mówić o pracy tu i teraz hhhhhhaaaaa
Zabawny z ciebie typ.
Z rady nie skorzystam i jednak aplikuje do firmy
:-) opinie wśród lekarzy są bardzo pozytywne
3
Ja 2017-03-29 22:26
Chyba nie piszesz o tej firmie. Zadania tak jak w innych firmach przyzwoite i rozsądne nawet była bardzo fajna atmosfera.
U nas była pizza a napoje w standardzie.
I pracuje się też tak jak w firmie farmaceutycznej
Za dużo, za szybko
Fajnie ze mamy leki oryginalne


2
Hmmm 2017-04-03 13:24
X i Sie ma, tak krytykujecie gm, a mówicie kandydatom o notorycznym mobbingu?????
Pochwalcie się nowym pozwem z podlasia przeciwko JG !!!
Napiszcie co zrobił kobiecie (swojej PH) ????
4
O 2017-04-03 20:23
Podlasie tez? co zrobił? To kolejny bo zaraz kierowniczek od siedmiu boleści RT też się zdziwi, tochyba firmowe kumplostwo.
exrepbc 2017-04-07 11:08
"Bez limitu, ile człowiek zdoła wypić, wariantów kawy nawet kilka, smaków herbaty kilkanaście"

Zmieńcie PR-owca w biurze, bo ten widać jakiś niedorozwinięty:-)

Czy ja dobrze rozumiem, że jakiś asm z Podlasia uderzył przedstawicielkę i nadal pracuje? Mógłby to ktoś szerzej wytłumaczyć. Za moich czasów jak jednemu kierownikowi się wydawało, że jest bogiem, to poszedł list podpisany przez wszystkich repów i tyle go widziano. Oczywiście nigdy nikogo nie uderzył, ale i tak się doigrał, bo tolerancja na głupotę też ma swoje granice.
2
Karol 2017-04-10 17:58
BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA to jeszcze jedna z tej branży dobra firma, i jeśli ktoś narzeka to musiał zawinić.
3
Hmmmm 2017-04-11 23:44
Taka dobra, że na pracuj.pl aktualnie jest 12 ogłoszeń na PM !!!
Karol, wszyscy zawinili?????
Ogłoszenia Berlin Chemie pojawiają się jak Tactica co tydzień, obiektywnie sądzę, że przy takiej ilości ogłoszeń to musi być niezła rotacja i co ciekawe (wiem od osób z firmy) to ludzie odchodzą sami.
4
Czarek 2017-04-22 14:50
Jak pracujecie w międzynarodowej firmie to nie zachowujcie się jak dzieci w piaskownicy. Taka firma musi trzymać wysokie standardy i dyscyplinę. Jak ktoś narozrabiał to niech to piwo wypije sam i będzie ok.
Chuck Norris 2017-05-02 16:43
Uwielbiam tą firmę!
Jestem byłym pracownikiem i nie mogę się z nią rozstać! Istny kabaret :P tyle co tam się dzieje, zdrady, rozwody, pobicia, mobing, cały kalejdoskop! Do wyboru do koloru :D
A mimo to ludzie nadal się tam pchają :P MAGIA BERLIN CHEMIE!
Kocham was!

5
Obrońca 2017-05-07 17:29
Dla mnie zupełnie normalnym jest fakt, że ludzie mają odmienne opinie na temat pracodawcy. Obrażanie i wykpiwanie wszystkich to chyba nie jest w porządku.
2
jolka31 2017-05-12 17:43
witam, czy może ktoś mi coś więcej napisać o pracy w BC na podlasiu ?czy w dalszym ciągu ten Pan posądzony o pobicie tam pracuje ?
JG 2017-05-12 19:24
Tak, pracuje i będzie pracował. To jest słowo przeciw słowu. Ona już nie pracuje.
2
mia 27 2017-05-13 08:20
na rozmowie kwalifikacyjnej otrzymałam informacje, że firma nie zajmuje się sprzedażą tylko promowaniem i podnoszeniem wiedzy o produkcie u lekarzy ...a czytając opinie widzę że jednak jest chyba trochę inaczej , że są jakieś rankingi sprzedażowe , rankingi intymne (z tego co przeczytałam i zrozumiałam) ...proszę o informacje odnośnie pracy w tej firmie , wczoraj byłam na rozmowie i nie chciałabym zmieniać pracy na gorszą ...
X 2017-05-15 08:36
Jeżeli swoją opinię o danej firmie (nie tylko Berlin-Chemie) chcesz budować na podstawie informacji wyczytanych na forum, gdzie jak wiadomo piszą głównie ci, którzy czują się poturbowani, bo ktoś kazał im pracować albo nie pozwalał na leserkę i nieuczciwość lub kandydaci, którzy nie dostali się do firmy mimo, iż "przecież są świetni", to lepiej poszukać innego źródła. Zapytaj bezpośrednio tych, którzy tam pracują. Zadowoleni nie wypisują na forum, nie mają na to czasu. Pracują, a potem albo zajmują się rodziną, albo robią inne ciekawsze rzeczy niż wylewanie żółci w internecie :-)
3
Obrońca 2017-05-15 10:03
@X W pełni popieram Twoją opinię na temat wypowiedzi pisanych na forum. Często mają miejsce sytuacje o których piszesz. Ludzie szukający pracy nie wiedzą co mysleć a najważniejsze nie wiedzą jak postępować, czy brać pod uwagę wpisy z forum? Więcej odpowiedzialności.
1
diana125p__ 2017-05-16 22:16
czy uważasz że z 500 opinii wpisanych na go work z których 90 % jest negatywnych a 10 % jest wpisanych przez pracowników zarządzających kadrą można brać pod uwagę ? bądźmy poważny ... rzadko kiedy firma ma tyle negatywnych opinii ... zawsze w takich opiniach jest ziarenko prawdy ... zawsze z takich opinii trzeba wyciągać wnioski co jest naciągane ( chodzi tu o opinie osób które wypowiadają się negatywnie o firmie bo rzeczywiście mogli być potocznymi leniuchami którym się nie chciało pracować a ktoś od nich zaczął wymagać )... dlatego uważam, że jeśli chodzi o opinie które się tu pokazują trzeba brać zawsze poprawkę że część może być naciągana , zaś pozostałe które świadczą o ogólnych warunkach pracy można uważać za prawdziwą . Portal służy za opiniowanie wg swoich doświadczeń - nie oznacza to że ktoś musi być tak traktowany ( np. mobbingowany - jak niektórzy się wypowiadają ). portal jest po to aby nam ułatwić wybór (nie nakazuje co należy zrobić ). Jeśli chodzi o opinie ludzi którzy pracują wiadomo że ludzie których wiąże stosunek pracy będą się obawiać wypowiadać negatywnie o firmie a co za tym idzie ich prawdziwy obraz o pracy zostanie ograniczony do minimum ( to co należy powiedzieć aby nikt nie pociągnął do odpowiedzialności ).
1
PM 2017-05-24 23:14
Zarobki dla doświadczonego PM na rękę to jakie mogą być ? Zastanawiam się czy iść na rozmowę bo mnie zaprosili .
Obrońca 2017-05-25 11:52
@diana125p Generalnie na forum piszą opinie ludzie z różnych powodów niezadowoleni. Bardzo rzadko robią wpisy pracownicy , którym firma odpowiada. Takie są fakty, niemniej jednak podziwiam, że chciało Ci się liczyć w jakim procencie się zawierają.
2
mia 2017-05-29 21:01
To nie idz
Hmmm 2017-05-29 23:17
PM idź, a później dołączysz do grona niezadowolonych wg. "Obrońcy"
A swoją drogą "Obrońca" i "X" to pewnie p. B od szkoleń.
Obrońca, prawda jest taka że pisze tu mnóstwo osób, które pracują. Piszą z nadzieją, że ktoś zauważy z "góry" jakie nieprawidłowości dzieją się poniżej.....niestety to tylko nadzieja.
A dla wiadomości X to właśnie osoby, które już skończyły tutaj pracować, zajmują się pracą w innej już firmie, rodziną itp i nie mają czasu na pisanie tutaj opinii.
Obrońca 2017-05-30 10:22
@diana125p BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA zatrudnia ok. 400 osób i myślę, że te 500 wpisów w żaden sposób nie są reprezentatywne. Tym bardziej, że większość wpisów robią te same osoby, którym coś w życiu nie wychodzi i w ten sposób dają upust swojej frustracji.
3
Tępa dzida 2017-06-03 19:44
Możesz podać wzór bo chyba brakuje kilku informacji by rozwiązać to zadanie :)
1
Obrońca 2017-06-20 14:24
Czy przedstawiciel medyczny może zarobić a firmie godziwe pieniądze? Piszę tu gdyż liczę na pomoc forumowiczów , którzy bardzo dobrze orientują się w realiach firmy.
Ciekawa 2017-06-28 09:13
Pojawilo sie wlasnie kilka ogloszen na Przedstawiciela ds. rynku OTC. Czy moze jakas osoba zorientowana w temacie napisac jak wyglada to na terenie kujawsko-pomorskim? Tzn czy osoba z tego rynku pozegnala sie z firma czy faktycznie, jak pisza w ogloszeniu cyt. "Poszukujemy ambitnych osób, które wezmą udział w tworzeniu dynamicznego Zespołu nowej linii OTC w Polsce na stanowisku PH" czyli tworza nowy zespol?
Dodam, ze pojawily sie ogloszenia na wiele regionow.
Ciekawa 2017-06-28 09:14
Pojawilo sie wlasnie kilka ogloszen na Przedstawiciela ds. rynku OTC. Czy moze jakas osoba zorientowana w temacie napisac jak wyglada to na terenie kujawsko-pomorskim? Tzn czy osoba z tego rynku pozegnala sie z firma czy faktycznie, jak pisza w ogloszeniu cyt. "Poszukujemy ambitnych osób, które wezmą udział w tworzeniu dynamicznego Zespołu nowej linii OTC w Polsce na stanowisku PH" czyli tworza nowy zespol?
Dodam, ze pojawily sie ogloszenia na wiele regionow.
Zorientiwany 2017-06-28 12:22
Czytamy ogłoszenia ze zrozumieniem....słowo klucz nowa linia.
1
abel 2017-07-01 20:59
Tak jest nowa linia OTC i oferty na kilka regionow. Moze ktos podac jakie warunki finansowe (netto) szsnowna firma oferuje?
1
Olek 2017-07-02 21:26
Super, znalazłem pracę dla siebie jako przedstawiciel medyczny. Może ktoś dodać coś w tym temacie?
Zostaw swoją opinię o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z