Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Pracowałeś w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-05-16 11:52:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JarosławK - 2014-05-12 23:11:24]:
Jarosławie kiedy pracowałeś ile lat temu poziom repów jest optymalny tylko góra się pozmieniała kasa dyskusyjne może 5 lat temu ims nigdy się nie zgadza od jakiś 2 lat są to dwie sprawy sieci i biura czyli płatnicy,nikt nie jest planistą tak dobrym jak ty Jarosławie 6 godzin w jakim mieście odpisz proszę może się czegoś nauczę.
zdjecie uzytkownika
konczita - 2014-05-17 15:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rozważania na temat tej szajsowatej roboty są bezcelowe.Robota Repa to praca dla ludzi bez kompetencji, bez wyuczonego zawodu, bez pomysłu na siebie, bez znajomych, bez rodziny(choć nie zawsze...).Rotacja w firmach świadczy o tym bezdyskusyjnie.Co mozna robić zamiast być repem? Nic.Ma sie prawko i tyle. Troche wiedzy o jakichs tam lekach, troche wiedzy o anatomii, fizjologii pacjenta (ta nazwa mi sie podoba - pacjent...) i rura w teren! Lekarze gardza Repami, apteki leją z repa, inne Repy knują przeciwko wrogim Repom.Robota kierowcy, który musi odpękać kilkanaście wizyt "promocyjnych" i do domu dalej wczytywać się w maile, IMSy, których nie rozumie, nie ma na nir niemal żadnego wpływu. Repy - ocknijta się! Weżcie sie za cos poważnego. Bądźcie komus potrzebni a nie zbędni. Repy - niedługo koniec z wami, bo ustawy o promocji leków i kontakcie z lekarzami sa w gotowości do wprowadzenia w życie.Repy - do markietów za kasę.
zdjecie uzytkownika
Greg - 2014-05-17 18:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jako były rep i kierownik repów z prawie 10-letnim doświadczeniem zgadzam się w pewnym sensie z wpisem konczity. Zgodnie z powiedzeniem "nie wszystko co się opłaca warto, i nie wszystko co warto się opłaca" praca repa się opłaca, ale w zasadzie to wszystko (opłaca się zresztą coraz mniej). Jakbym miał znaleźć jeszcze jakieś plusy to praca repa w korporacji bardzo dobrze przygotowuje do prowadzenia własnego biznesu. Jeszcze nie słyszałem, żeby komuś nie wypalił biznes jeśli spędził kilka lat w korporacji. Niewielka, ambitna i pracowita część repów (może 10%) chce awansować na kierownika, dyrektora, chce zmienić firmę w której pracuje na taką gdzie jej więcej zapłacą, albo wypatrzy ich head hunter i sam zaproponuje lepszą pensję. Natomiast pozostałe 90% są to osoby, które nie rozwijają swoich talentów, marnują życie, które było nie było ma się tylko jedno, siedzą w firmę bo im płacą pensję i uważają głównie na to, aby firma ich nie zwolniła. Pamiętam, że jak zaczynałem pracę przedstawiciela, to czytałem wpis na forum jakiegoś doświadczonego repa, który właśnie rezygnował z przedstawicielstwa i pisał, że w życiu można robić dużo ciekawszych rzeczy niż robienie z siebie pajaca w przychodni. Ja wtedy uważałem, że jest to praca prestiżowa i po przychodni chodziłem dumny jak paw. Teraz w pełni zgadzam się ze słowami starszego kolegi i zachęcam wszystkich repów do znalezienia nowej drogi życiowej. Na koniec jeszcze test: jeśli nie wiesz czy praca którą wykonujesz jest dla Ciebie dobra, zadaj sobie pytanie, czy chciałbyś aby Twoje dziecko wykonywało taką pracę, jeśli odpowiedź jest negatywna, zacznij się rozglądać za czymś nowym. Trzymam kciuki.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-05-20 12:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Greg - 2014-05-17 18:56:34]:
Wreszcie ktoś napisał prawdę,trzymaj kciuki Greg bo dużo ludzi nie ma innego wyjścia,dziwie się czemu Jarosław nie odpisał no chyba że z jego zdolności to posiadanie prawo jazdy,jest na rynku kicha roboty brak a małolatów kopa popatrzcie na naszą firme stary rep,rep zły bo myślący,młody rep dobry bo uległy i nic nie wiedzący i do ułożenia a o noszeniu głowy do góry u lekarzy i w aptekach to faktycznie leją z nas,a zwłaszcza z dziewczyn bo jak ładna to komu daje,i taka opinia się ciągnie sory dziewczyny ale same jesteście sobie winne -patrz Grecja 2014,patrz imprezy z lekarzami ,ładniej się ubierać od lekarek i farmaceutek błąd a historia takie krążą i prawdziwe i nie to czemu się dziwicie mam przyjaciół i w jednym środowisku i w drugim z dawnych lat dlatego coś wiem.Mężowie chłopaki i żony to jest środowisko wyłuzdane do cna i wcześniej czy puzniej 80% z nas coś takiego się przytrafi czy to jest fajne nie ale tkwimy w tym bo na rynku kicha i oszukujemy samych siebie i ludzi wokół nas
zdjecie uzytkownika
cos tam wiem - 2014-05-23 21:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pogarda wobec przedstawicieli medycznych czy farmaceut. idąca od lekarzy, aptekarzy, hurtu siega juz zenitu.trudno jest byc w tym układzie bez obaw towarzyszących codziennemu dniu pracy.Kąsający szef regionalny, zawistni koledzy z zespołu, lekceważacy lekarze, znudzeni aptekarze - to proza każdego dnia.Brak szans na ucieczkę dodatkowo ogranicza sferę rozwoju.Przedstawiciel w Berlin chemie (i nie tylko tu) to gatunek na wymarciu.Ostatki sił witalnych, apoteoza samounicestwiania się.W Berlinie pracuje się trudno.Za duzo obowiązków.Zadania nie do ogarnięcia dla zwykłego smiertelnika.A zresztą,czy w innych bagienkach jest lepiej? Wątpię....
zdjecie uzytkownika
east - 2014-05-30 13:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam

Panie i Panowie potrzebuje info o aktualnej sytuacji w firmie. Jakie zarobki na początek, flota, ciśnienie, ilość wizyt. Jak firma postrzegana jest u farmaceutów. Stanowisko przedstawiciel medyczny. Ile na początek można zaproponować ?

Jak wygląda rekrutacja obecnie, ile etapów, czego można spodziewać się na 1 etapie?

Poproszę o wszelkie info, nawet najmniejsze kto coś wie i może doradzić...

Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Kub - 2014-05-30 23:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [east - 2014-05-30 13:25:37]:
Byłem na jednej rozmowie w tym roku bez feedbacku:( Trzy os prowadziły .Standard: Ja używam produktu x bo y nie działa.Przekonaj do używania produktu x.
Co zrobisz pierwszego dnia w pracy? Jak ustalasz priorytety?Dlaczego chcesz tu pracować?
zdjecie uzytkownika
Steto - 2014-05-31 00:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to przecież nie trzeba mieć nie wiadomo jakich relacji, żeby normalnie funkcjonować w tej firmie...
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-06-02 11:10:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [east - 2014-05-30 13:25:37]:
Rep medyczny w tej firmie nie istnieje 10 wizyt lekarskich 4 apteczne kasa słaba 3 na rękę flota niemiecka prawie lub nowa,relacje raz lepiej raz gorzej co z tego że piszą a w aptekach wymieniają bo za drogie ciśnienie ogromne jak masz rodzine partnera chłopaka lub odwrotnie nie radze chyba że jesteś wstanie poświęcić siebie w całości dla firmy.Rekrutacja jak wyżej ktoś pisze cele i priorytety i to tyle reszte dowiesz się w polu jak to mówią.
zdjecie uzytkownika
beezsilna - 2014-06-02 22:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja wysłałam ok 300 CV...Byłam przedstawicielem handlowym,menagerem zrobilam kurs przedstawiciel medyczny i nikt nie zadzwonil do mnie a CV mam bardzo dobre...opadam z sil bo wysylam od 2 miesiecy dzien w dzien...zero pomocy:-( zbieralam pieniadze na studia,na kurs na komputer wszystko sama zeby osiagnac swoj cel zostac PRZEDSTAWICIELEM MEDYCZNYM.Mam dwojke dzieci ktore musze utrzymac bo jestem rowniez sama i nikt nie chce mi dac szansy a kazdy wie z moich bliskich ze sie nadaje do tego zawodu.co mam jeszcze zrobic???
zdjecie uzytkownika
easy going man - 2014-06-02 23:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beezsilna - 2014-06-02 22:13:55]:
napisz to w liście motywacyjnym...tylko celem, nie powinno być zostanie przedstawicielem medyczny, a osiągniecie sukcesu już w strukturach firmy.
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-06-03 11:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beezsilna - 2014-06-02 22:13:55]:
Kto cię przyjmie dwoje dzieci i sama to nie w BC szukaj to młoda i dyspozycyjna masz być,ale to że sama to jakiś plus jest ktoś się może tobą zaopiekuje.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-06-03 14:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy polecacie Berlin Chemie na poczatek. chcialabym byc pozniej przedstawicielem medycznym. kasa nie jest na poczatek az tak wazna (ale wiadomo zeby minimalnma krajowa byla) tylko mozliwosci rozwojowe, szkolenia itp. To jak?
zdjecie uzytkownika
pan - 2014-06-06 00:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku weź się za normalna robotę. Nie pakuj sie w to dziadostwo.To praca dla niedomyłów i pajaców.Nic ambitnego.Pseudo prestiż i pseudo odpowiedzialnośc.Tacy PM powinni byc utylizowani w piecach na biomasę.
zdjecie uzytkownika
Steto - 2014-06-06 08:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co kto lubi. Niektórzy przecież nie mają zupełnie doświadczenia zawodowego to i praca w takim Berlin Chemie może być niezłym startem.
zdjecie uzytkownika
ewa123 - 2014-06-08 12:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kontrola - 2014-02-22 00:03:55]:
czy ktos zna przedstawicielke na terenie czestochowy
zdjecie uzytkownika
ellllla - 2014-06-20 11:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ZENON - 2014-05-14 14:06:14]:
hej, lubie takie myslenie. Dostalam wlasnie zaproszenie na rozmowe, czego moge sie spodziewac? zalezy mi stanbut_rabka@onet.eu dzięki
zdjecie uzytkownika
daniela - 2014-06-20 15:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Na południowa Wlkp potrzebuja repa.Czy ktos cos o tamtym regionie wie? Warto? jaki szef? jakie plany?
zdjecie uzytkownika
Steto - 2014-06-21 02:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się zastanawiam kto tak naprawdę przeprowadza rozmowy rekrutacyjne. Czy jest od tego specjalna osoba czy prezesi?
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-06-25 12:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Steto - 2014-06-21 02:35:18]:
Regionalny z takim jednym typem ktoremu coś do głowy ....!
zdjecie uzytkownika
patataj - 2014-06-26 16:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Junak - 2014-06-25 12:05:55]:
Dokładnie jak pisze Junak. Regionalny cie maca debilnymi pytaniami a potem trafiasz przed oblicze jednego z takich dwóch, co ukradli wszystkim rozum i rozsądek i mysla ze oni jedyni to tylko mają.Ale jak to się mówi, z pijanym i psycholem się nie dogadasz...
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-06-30 14:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patataj - 2014-06-26 16:35:57]:
Kolego patataj rozum to trzeba mieć a oni go nie maja,rozsądek to ważna zaleta której trzeba się uczyć całe życie i to w pracy i prywatnie,masz racje daj info to się wódki kiedyś napijemy bo chyba z tego pieca chleb jadłeś albo jeszcze jesz tak jak ja.I uwaga mamy nowe gwiazdy,ładne i tylko to ale ktoś przecież je rekrutował...
zdjecie uzytkownika
plusiminus - 2014-07-07 17:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest sporo racji we wszystkich wpisach. Jak w kazdej firmie sa plusy i minusy. Plus wynagrodzenie. Minus system premiowy (łaskawy tylko dla tych co mają duże tereny pracy i siedziby sieci). Plus Kamowie. Minus Kamowie :). Plus socjal. Minus intranet zamiast internetu ale to taki drobiazg. Plus dodatkowe mozliwosci wykazania się w konkursach z nagrodami. Minus nierówności w rozdzielaniu budżetów ( jeden rep dostaje co chwila kasę od producta bo go lubi, a innemu odmawia). Plus małe tereny ( nie trzeba jeździć przez kilka województw). Minus przedpotopowe podziały na podstawie przedpotopowych potencjałów ( znaczne różnice w regionie). Plus gadżety i próbki. Minus ilosci ulotek nie do przerobienia. Plus Edward w miejscu Ernesta. I wielki minus na koniec to przymykanie dalej przez władzę oczu na towarowania i wrzuty z sieci.
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-07-08 13:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [plusiminus - 2014-07-07 17:58:02]:
Racja z siedzibami sieci to zmora,racja z wrzutami i nieopanowanymi przesunięciami,z kasą racja ale to nie kto kogo lubi tylko wytyczne z góry,racja przedpotopowe potencjały,przykład teren warty 30 ml rocznie= teren warty 5,5 ml gdzie tu logika,wiem logiki brak ale jakie konkursy kto w nich wygrywa patrz kasa od producta to nie plus ale minus,hitem są gadżety ryją wszyscy z nich,plus kasa dla wybranych np-kolacje,dyskoteki,imprezy branżowe itp.Edward w miejsce Ernesta plus ale on tą firmą nie kieruje on tylko jest i coś jeszcze dwa kolejne produkty bez badania rynku,elavia kiedyś była i sie zbyła potencja jest i się zbyje cena panowie jak to czytacie,Włochy,Niemcy wycofują się z promocji tego produktu poziom życia wyższy o klapa sprzedażowa,komus próbki są potrzebne taki żarcik na koniec.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-07-10 12:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Junak - 2014-07-08 13:48:27]:
Masz racje ludzie w polsce wiedzą że tak się robi jak się robi,ale jedni są w kręgu a drudzy nie i tych drugich jest 60% no i co i nic rep ma (usunięte przez administratora)i tyle a czy mu się liczy czy nie to g...o to kogo obchodzi.Cały świat zbudowany jest na kicie to dlaczego w naszej firmie miało by być inaczej,wiadomo sprzedaż jest priorytetem ale w jakiej formie w formie kitu czy faktu,fakt jest jeden robią te 60% w balona a ich praca jest wynikiem dla innych,smutne ale prawdziwe a co tam idę na urlop to troszke odpoczne.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x