Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Pracowałeś w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-07-08 13:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [plusiminus - 2014-07-07 17:58:02]:
Racja z siedzibami sieci to zmora,racja z wrzutami i nieopanowanymi przesunięciami,z kasą racja ale to nie kto kogo lubi tylko wytyczne z góry,racja przedpotopowe potencjały,przykład teren warty 30 ml rocznie= teren warty 5,5 ml gdzie tu logika,wiem logiki brak ale jakie konkursy kto w nich wygrywa patrz kasa od producta to nie plus ale minus,hitem są gadżety ryją wszyscy z nich,plus kasa dla wybranych np-kolacje,dyskoteki,imprezy branżowe itp.Edward w miejsce Ernesta plus ale on tą firmą nie kieruje on tylko jest i coś jeszcze dwa kolejne produkty bez badania rynku,elavia kiedyś była i sie zbyła potencja jest i się zbyje cena panowie jak to czytacie,Włochy,Niemcy wycofują się z promocji tego produktu poziom życia wyższy o klapa sprzedażowa,komus próbki są potrzebne taki żarcik na koniec.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-07-10 12:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Junak - 2014-07-08 13:48:27]:
Masz racje ludzie w polsce wiedzą że tak się robi jak się robi,ale jedni są w kręgu a drudzy nie i tych drugich jest 60% no i co i nic rep ma (usunięte przez administratora)i tyle a czy mu się liczy czy nie to g...o to kogo obchodzi.Cały świat zbudowany jest na kicie to dlaczego w naszej firmie miało by być inaczej,wiadomo sprzedaż jest priorytetem ale w jakiej formie w formie kitu czy faktu,fakt jest jeden robią te 60% w balona a ich praca jest wynikiem dla innych,smutne ale prawdziwe a co tam idę na urlop to troszke odpoczne.
zdjecie uzytkownika
rep - 2014-07-24 22:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konczita - 2014-05-17 15:41:43]:
chyba żal komuś( usunięte przez administratora )ciska... bo pewnie sierotka-niemotka siedzi w domu i ogryza pazury, nie mając pojęcia kto to jest REP, doświadczony REP- nie pierwszy lepszy z łapanki ;) Z reguły to ludzie wykształceni, kulturalni, obyci i komunikatywni... ale cóż chyba i tego konczita nie zrozumie- bo w tej branży trzeba mieć prawdziwe jaja... ;) Pozdro dla REP-ów
zdjecie uzytkownika
Hipcio - 2014-07-25 01:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektórym takie warunki pasują, inni będą narzekać. Nie ma co jeździć po tych co narzekają, bo każdy ma inny charakter i czego innego od pracy by chciał. Uważam, że praca w Berlin Chemie może dać niesamowicie duży przeskok rozwojowy. W końcu zajmują się badaniem, produkcją i sprzedażą wyrobów farmaceutycznych, a to bardzo poważna i odpowiedzialna praca, dlatego wydaje mi się, że nie każdy mógłby się do niej nadawać.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-07-29 19:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hipcio - 2014-07-25 01:27:32]:
Byłem w BC wiele lat, ale na szczęście rozstałem się na własne życzenie- żałuję tylko, że zmarnowałem tam 1/3 swojego życia. Ciężko było podjąć decyzję o odejsciu, ale tkwić w tym dalej-nie do zniesienia. Presja, niewykonalne plany, niesprawiedliwa premia,bezduszny ,węszący i wiecznie knujący szef. Nie jest to praca rozwojowa, tylko wykonywanie niewykonalnych rozkazów. Brak życia prywatnego, wiecznie pod telefonem, po powrocie do domu godziny przy kompie.
ps. hipcio-pewnie napisałeś opinię dopiero po obrobieniu raportów?:)
zdjecie uzytkownika
junak - 2014-08-04 14:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hipcio - 2014-07-25 01:27:32]:
Jaki masz teren repku i komu siedzisz w kieszeni ile lat pracujesz czy pamiętasz czasy kultury i profesjonalizmu chyba nie bo to co piszesz to chyba sam w to za bardzo nie wierzysz ale każdy ma swoje zdanie witaj firmo pięknych i doświadczonych 24 latek!
zdjecie uzytkownika
misia - 2014-08-04 22:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc

Wiem że firma ma leki kardiologiczne i diabetologiczne. Pracuję teraz gdzie indziejwlasnie w kardio-diabeto ale chciałabym zmienić pracę. Czy warto przeniesc sie do Berlin Chemie?
Jak kadra menadzerska?

zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-08-06 11:59:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misia - 2014-08-04 22:07:19]:
Droga Misiu zależy gzie pracujesz,kadra menedżerska z kosmosu i na jaki teren chcesz wskoczyć,
zdjecie uzytkownika
xmanxx - 2014-08-06 14:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
obyście nie trafili do Poznania do pani rks -E- tragedia i inne słowa
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-08-08 20:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś wie jakie firma proponuje warunki ? jest jakieś szkolenie dla nowych pracowników ? ile ono trwa ? jakie wynagrodzenie (podstawa), jakie narzedzia pracy (samochód, laptop, komórka), jakiś socjal ?
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-08-12 11:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-08-08 20:04:46]:
samochód tak co piechotą będziesz zasuwał telefon tak oczywiście namierzać cię musza szkolenie od tygodnia do trzech socjal 100 na mięsiąc pensja 3500 brutto i wyżej nieograniczony czas pracy.
zdjecie uzytkownika
koziol - 2014-08-22 18:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Z rekrutacji mozna wnioskowac ze kultura firmy nie jest wysokich lotów.
Pierwszy etap : agresywna rozmowa, pytania typu co o Tobie mysla znajomi , jakie znasz techniki sprzedazowe, jakie bylo poprzednie pytanie, dlaczego ta firma, co Ci sie podoba w zawodzie, jakie cechy pomagaja w byciu przedstawicielem,
drugi etap: najpierw auto prezentacja, zadanie rozplanowac budżet i opisac jakie dzialania podejmiemy w poszczegolnych ceglach : kilka cegiel z mktsh i z iloscia opakowac, brak info o cenie leku i wartosci za ile sie sprzedaje, na koniec praca w grupie polegajaca na przeforsowaniu projektu ktory zostal Tobie wyznaczony.
Drugi i ostatni etap trwal 7 godzin !!!! bylo 12 osób. Dyrektor obiecal ze bez wzgledu na decyzje zadzwonia do wszystkich. Niestety po mimo poswiecenia firmie tak duzej ilosci czasu nie bylem godny aby poinformowac mnie ze rekrutacja dobiegla konca i to nie mnie wybrali.
zdjecie uzytkownika
fanclub - 2014-08-24 19:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koziol - 2014-08-22 18:45:20]:
Kozioł - nie martw się, że nie dostałes roboty w tym syfie. Dyrektor(nie ważne, który, bo każdy z tych dwóch to debil) to pajac wykonujący polecenia "góry" bez prawa do swojego zdania.Jeśli nawet miałby prawo do powiedzenia czegokolwiek, to byłby to poziom imbecyla ze szkoły specjalnej po testach z prądem.Nie warto w tym syfie być ani minuty.Straciłbyś cenne minuty swego życia.Szukaj innej stajni, gdzie nie masz przynajmniej niebezpiecznych hitlerowców za szefów.Mówię poważnie - tam pracują maszyny do zbierania złomu - bez krzty rozumu, kultury i honoru.Liczy sie tylko gnębieni i straszenie repów.Odradzam w 100%
zdjecie uzytkownika
Konkret - 2014-08-28 23:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w BC od długiego czasu.Od około 3 lat to praca dla ambitnych ludzi,
chcących się rozwijać i lubiących ten rodzaj wykonywanej profesji.
Dzisiaj ludzie z największych Firm branży farmaceutycznej i z poza niej chcą pracować w BC gdyż wiedzą, iż jest to dobry kierunek ich rozwoju zawodowego.
Firma stawia na wewnętrzne awanse i jest lojalna wobec swoich Pracowników.
Jej rozwój i stabilna pozycja w ostatnim czasie są bezdyskusyjne.
Serdecznie polecam Wszystkim, którzy zamiast narzekać lubią pracować.
zdjecie uzytkownika
seniorka ? - 2014-08-29 10:32:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Konkret - 2014-08-28 23:57:37]:
Witam.
Mam zatem pytanie. Czy osoba w wieku ...przed 50-tką ...ma też szansę pracy w BC jako PM ?
zdjecie uzytkownika
regionPaniE - 2014-08-30 12:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś jest w stanie zostawić jakieś info dotyczące pracę w regionie u Pani E?
zdjecie uzytkownika
Aldona - 2014-09-01 17:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie rotacja 25% w skali roku to mówi samo za siebie. Ostatnio częściej to ludzie rzucają papierami (na poziomie repów i aesemów) stąd tyle ofert pracy. Firma zmieli cie jak rozdrabniarka odpadków. Już po roku nie będziesz ta samą osobą. Nieuczciwy podział premii, bezduszna kadra zarządzająca, nierealne plany i oczekiwania, zaszczuci na siebie koledzy i koleżanki z pracy. Szczególnie odradzam tą firmę chyba że nie lubicie swoich bliskich(nie będziecie mieć na nich czasu).
zdjecie uzytkownika
alleluja - 2014-09-02 13:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aldona - 2014-09-01 17:15:40]:
W 100% zgadzam sie z tym, co napisała Aldona. Rotacja i cykliczne szkolenie wstępne potwierdzają brak stabilności w tej firmie. Sa oczywiście dinozaury, które chwalą spółkę, bo sie boją wylotu, a wdomu rycza w poduszkę, że już nie dają rady tam zasuwać.No,ale jak sie lubi,co sie ma, to tak juz jest...
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-09-09 13:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
paranoja kto chwali tą firme chyba na spotkaniach z szefami konkret co ty opowiadasz 3 lata to długo,chyba kpisz tym co piszesz jaki ty masz w tym cel że takie głupoty wypisujesz.Stabilna praca u mnie dwaj dobrzy repowie na trawnik bo znajomków trzeba zatrudnić chłopie gdzie wewnętrzne awanse jaka lojalność jeden przykład,jaki rozwój i jaka stabilna pozycja cytujesz ostatnie spotkanie w Łodzi ale masz mózg wyprany,dobry rep w europie zachodniej to 40 letni facet z 10 letnim stażem który jest ceniony nie wyśmiewany ponieważ zna swoją robote.
zdjecie uzytkownika
adidas - 2014-09-18 21:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aldona - 2014-09-01 17:15:40]:
U tej pani wyleciały ostatnio 3 osoby.za wyniki. Pasuje ci robota u takiego robota?
zdjecie uzytkownika
junak - 2014-09-19 13:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za wyniki adidas się nie da zwolnić ale za co innego tak,taka praca co tam słychać lepiej u directora O. jakie nowe podboje bo coś cicho czyżby mała kruszynka ze wschodu go zazsała,dajcie jakieś info bo cicho że strach się bać
zdjecie uzytkownika
misiek9001 - 2014-10-04 16:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem do czynienia ostatnio z przedstawicielem handlowym tej firmy z Cieszyna...masakra....jezeli ta firma opiera się na takich ludziach....to wcale sie nie dziwie że ma taką złą opinie...
zdjecie uzytkownika
aptekarz - 2014-10-06 13:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz racje misiek przedstawiciele marnej szarży intelektualnej wydymane ego i buty casai nie załatwią sprawy może to lekarze lubią ale nie farmaceuci,wiedza- brak,merytoryka-brak,porównanie do konkurencji-brak,my jesteśmy najlepsi i jak pani nie sprzedaje naszego portfolio to jest pani nie konkuręcyjna na rynku,takie teksty żal mi tej dziewczynki ubranej w but casai bo buty sa mądrzejsze od niej/
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-10-08 14:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi mili koleżanki i koledzy ale czym się podniecać plan ma być zrobiony i konięc kropka ale jakimi metodami to jeden przykład quixx extra cena w marcu netto 19,02 wyjściowa a w sierpniu 20,93 najdroższa woda morska na rynku wzrost ceny o 1,91,drugi przykład espumisan x 100 kaps cena w marcu wyjściowa 19,89 a w lipcu 20,31 to jest wzrost o 0,42 na topowym produkcie,flavamed syrop w marcu 11,03 w lipcu 11,30 wzrost o 0,27 topowy produkt mam takiego pana koordynatora który mnie punktuje co do grosza i tym się zrobi wzrost ale finansowy,pan koordynator cytuje-ogólnie na rynku farmaceutycznym pojawia się deflacja a BC inflacja i dziękuje mi za miłą prezentacje,i tak jest w większości aptek które liczą kase i kupują pakiety,tyle z mojej strony kicho i jeszcze raz kicha.
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-10-22 13:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale cisza nikt nie piśnie boicie się coś napisać to żle bo to jedyny portal z którego coś się można dowiedzieć,nie obawiajcie się ip wam nikt nie ściągnie takiej inwigilacji jeszcze nie ma a czym więcej wiemy z kraju tym bardziej coś wiemy co trawie piszczy a info jest ważne bo z góry to my nic się nie dowiemy zachęcam do wpisów.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x