brak logo

BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Toruń

Opinie o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Xxxx 2016-01-29 11:57:08
Krakowa nie polecam, ani w jednym ani drugim zespole........
Jajko 2016-01-29 20:26:07
Dlaczego nie Kraków ? Co jest nie dobrze ?
Kant 2016-01-31 15:50:31
Kraków jest super, swietna szefowa na jednej stronie i Jureczek na drugiej :) większość ludzi, którzy zadają tu pytania nadają sie do BC! Berlin kocha takie cielęta! Polacam, zrobią z Was nareszcie ludzi!
1
Kant 2016-02-01 21:12:10
Kant to REP. Na ta chwile wolne miejsce jest tylko do małopolskiego zach. do Olgi. Jurek ma juz cały harem. Olga super ASM, robic do każe, dobrze lizać d, i bedzie ok. Nie ważny wynik, KAM sam Ci sprzeda, wazne jak głęboko wejdziesz.
Oooo 2016-02-13 14:08:58
Widzę ze Dobre stosunki z PO to nadal podstawa bycia i wyniku w Berlinie. Buhhhhhaaaaa
Ona 2016-02-18 00:49:42
Jak tam Warszawa ? Dalej czarna szaleje i co rok ma nowy zespół ? Podobno przez jej region przepuściło się juz z 30 ludzi, a ona dalej jak zabłąkana owieczka w tym BCH. Podobno jej układy sie już miały skończyć? W każdej firmie sie o niej mówi jest taka znana, ja wytrzymałam pół roku! Firma bardzo fajna, dobre leki i ciekawi ludzie, ale ona porażka.!
Lala 2016-02-18 15:05:53
Dobre to mało powiedziane,sypialniane to dobre określenie.
Hejt 2016-02-20 07:42:29
Widzę, że fala hejtu zalewa również forum dyskusyjne BC. To siła słabych ludzi.
Rege 2016-02-21 07:14:36
@hejt- mozesz jesniej powiedziec, ktore wypowiedzi sa hejtem i mijają sie z prawda, czy tylko tak potrafisz wyrazić swoja opinie na temat BC.
nowa 2016-02-29 09:13:37
Cześć. Jest nowe ogłoszenie: poszukują przedstawiciela medycznego na suwałkach. Ktos cos wie o tym terenie? Nie mam doświadczenia jako przedstawiciel, ale chciałabym spróbować tu swoich sił.
Zosia 2016-03-02 11:16:20
Mógłby ktoś napisać jak teren w kujawsko-pomorskie?
??? 2016-03-15 19:58:18
Mam pytanie, dlaczego PRAWDZIWE opinie, czyli wg firmy niepochlebne są wyczyszczane przez gowork???????? czyżby cenzura dotarła ąz tutaj????
arsen lupin 2016-03-21 22:52:53
Co ty za bzdury piszesz? 1500-3000 to jest ogon końcówka rankingu. Premia jest średnio na poziomie 5000 -8000 netto na rękę
Magda 2016-03-30 00:09:33
Po przeczytaniu tego forum, nie mam ochoty pracować jako ph/pm. Rynsztok i sort to mało powiedziane. Wstyd mi, ze szukam pracy na takim "poziomie" :(

(moje obecne warunki to 5 tys netto, samochod sreniej klasy, pelen socjal)
rita 2016-04-05 12:49:29
jakie 5000 do 8000 tyś gdzie tak premiują proszę podpowiedz to może tam będę pracować,średnia premia od środka stawki w dół to 1500 do 4800 netto.
DVD 2016-04-05 20:02:50
Atmosferą? Gorzej niż źle. Dużo by opowiadać ale wszystko co najgorsze odnośnie pracy, szefostwa, wymagań i właśnie atmosfery znajdziesz w BC...
Jak 2016-04-10 16:44:20
Działalnośc czy umowa o pracę?
Joo 2016-04-18 09:28:40
Gdzie cyklowka w tym roku? Jaki land?
Zośka 2016-04-26 14:42:19
Mógłby ktoś napisać konkretnie ile wynosi podstawa? I co ile przyznawana jest premia i w jakich kwotach? Z powyższych komentarzy trudno stwierdzić jakie sa zarobki w bc
8
Repka 2016-05-03 22:45:51
Hej Cukrówka była na wyspach kanaryjskich:)))) pięknie........a premie faktycznie od 11 tys na gorze do 1000 na dole.....
xcxcxc 2016-05-06 14:47:38
na kanarach teraz mieliście spęd??pewnie ściema, standardowo jachranka :)
1
Repka 2016-05-15 18:51:01
Byliśmy na Lanzarotte:))))))))))
3
Oponi 2016-05-17 12:54:07
Mógłby ktoś podać zarobki ile wynosi podstawa? A ile premia?
3
olsztyniak 2016-05-19 10:16:32
witam, czy ktos z forumowiczow moglby napisac cos o terenie warmii i mazur.
jakie relacje z przelozonym? jakie plany (do zrealizowania)?
jaka atmosfara?

pzdr
zainteresowany
pracująca w BC 2016-05-20 23:17:06
Olsztyniaku, Warmii i Mazurom szefuje bardzo równy gość, nie słyszałam, żeby ktoś na niego narzekał. A jest na tym stanowisku od kilku lat. Ale jeśli ktoś szuka pracy, żeby zarobić ale się nie narobić, to nie jest to miejsce dla niego, ani na Warmii i Mazurach, ani w innym regionie, ani w biurze :-)
2
zenada 2016-06-15 14:18:36
Co wy w ogole piszecie, jaka kadra kierownicza Ok, gdzie?! W BC to najgorszy sort, co drugi to mober/moberka i tzw mordyści- tak w BC określa sie tych ASMow którzy trzymają ludzi za mordy. Jesli macie słaba psyche to w BC skończy sie to na środkach uspokajających. Tyle w temacie!
4
DVD 2016-06-17 16:37:19
Brawo! Wyjąłeś mi to z ust :)
A co do opinii wyrażonej przez "miko" to chyba pierwszy raz widziała ogłoszenie o pracę. Tam się pisze zawsze same piękne słowa, albo jesteś naiwna, albo napisał to ktoś z BC, kto chce poprawić wizerunek tej "firmy"...
2
ania 2016-09-30 10:20:06
jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? ile jest etapów? czy jest szansa po fmcg? na jakie zarobki jako przedstawiciel medyczny moze liczyc mlody?
gość 2016-09-30 22:20:59
Plany nie mają znaczenia. Są tylko po to by ASM mial o czym rozmawiać na podsumowaniu. Jesteś rozliczany z wzoru pomnóż, podziel, dodaj do kwadratu i dodaj wszystko to co nie jest wynikiem Twojej rzetelnej pracy. Jeśli masz wrzuty konkurencji -lezysz, jesli apteki które gonią w swiat towar i mielą tysięczne zamówienia- masz sporą szansę zabłysnąć, jesli teren mały -nie licz na sprawiedliwość bo w tej firmie liczy się kasa, kasa tworzy rynek a Ty nawet jak byś nie wiem jak się gimnastykowal -na małym terenie będziesz zamykać ranking. Jak wejdziesz na samograja i duży teren z relacjami - jesteś farciarzem. Wystarczy wtedy ciężko pracować. W innym wypadku sama ciężka praca nie wystarczy ;)
słona 2016-10-02 08:46:45
Najbardziej mobbingowa firma jaką znam. ASM - mi są jak kapo w obozie. Masakra. Premie przyznawane wg widzimisię, wyniki przy premii nie mają znaczenia. Jak masz teren w Warszawie to masz przerąbane. ASM to lenie którym nie chce się jeździć, więc są non stop w Warszawie. Nie wspomnę o namowach do łamania prawa (alkohole, kolacje).
4
pablo 2016-10-07 18:58:34
Czytaj ze zrozumieniem.. masakra
słona 2016-10-07 22:33:25
Hubert (a może Bogdan, czy inny z BC) idź tam, przecież nikt nikomu nie broni, to wtedy porozmawiamy o faktach. Jak widzisz nikt nikogo tu nie przekonuje do swoich poglądów, każdy przedstawia swoje doświadczenia z tej firmy. W BC była już nie raz zamieciona afera z mobbingiem.
4
słona 2016-10-08 21:18:27
Ha ha ha ha ha........
słona 2016-10-11 22:53:10
tak, tak, najlepsze pieniądze ...... co za bajki, już trzeba uprawiać propagandę. Widzę, że firma idzie torem powiedzenia: "kłamstwo często powtarzane staje się prawdą...
W i Maj ujawnijcie się kim jesteście, napiszcie prawdę o mobingu, ciekawe czy będziecie tak samo mówić jak Włosi przeczytają list zbiorowy od pracowników (a taki powstaje).
czy 3200 na rękę i praca po 12-14h to takie dobre zarobki???????
Nie wspomnę o środkach na uspokojenie.
DVD 2016-10-12 18:04:48
Nie wierzę, w to co czytam... Jakie 3 dwunastki i dzień wolnego? Pracujesz od rana w terenie (czyli niby 8h) ale potem jesteś zasypany robotą biurową, której już nikt nie liczy, bo robisz to w domu... Nie mówię już o wieczornych spotkaniach, które tak naprawdę musisz organizować we własnym czasie. Ludzie, którzy tu piszą chyba nie znają specyfiki pracy w "zawodzie" przedstawiciela medycznego...
Głupotą jest porównywanie zarobków do innych pracowników firmy, bo przecież nikt np. w szkole nie porównuje sprzątaczki do dyrektora...
A jeśli chodzi o pracę jako PM, to wszędzie jest podobnie, jednak BC najbardziej niszczy psychicznie.
Słona - chętnie pomogę w tym liście.
3
PM 2016-10-12 20:22:35
Bardzo mnie dziwi, że ludzie wylewają te gorzkie żale... Nikt przecież nie trzyma nikogo na siłę,można iść do urzędu za 1,5 tyś,siedzieć 8h i po zamknięciu drzwi pracy mieć czas dla siebie. Jest tyle firm, tyle możliwości, po co się męczyć i użalać nad sobą w internecie?
1
majka 2016-10-12 20:26:33
No widzisz niekotrzy tak po prsotu chyba lubia, to jest forum pracownicze wiec wszyscy dziela sie chyba ze soba wszystkim nawet ze sfery prywatnej swego życia, mi jaby cos nie odpowiadalo to sie zwalniam i nie rozpaczam
1
ft40 2016-10-26 10:44:39
Ludzie piszą o mobbingu. To nie gorzkie żale, tylko próba reakcji na robienie z nich niewolników. Na to jest paragraph i życze im, żeby znalezli dobrego adwokata, który im pomoże zmienić te stosunki w pracy. Pracodawca, to nie karbowy, a pracownicy to nie chłopi pańszyźniani. Jest XXI wiek. Pracować trzeba, ale zamordyzm i mobbing, to nie są metody do stosowania w pracy.
ALAN 2016-11-03 12:07:11
Witajcie

Ukazało się ogłoszenie na stanowisko PM region Skierniewice, Rawa Maz. Tomaszów Maz.
Czy orientuje się ktoś jak ten teren wygląda ze sprzedażą?
Może przeczyta to osoba która pracowała na tym terenie to proszę o szczerą informację.
Jakie zarobki?
Umowa o pracę czy działalność?
ASM O.K.?

pozdrawiam
A.
X 2016-11-03 16:37:37
"paragraf" się inaczej pisze...
X 2016-11-03 16:39:02
w BC nie ma pracowników "na działalności". Wyłącznie umowy o pracę
4
Rep 2016-11-03 20:02:27
Jak piszecie ten list do Włochów to musi być podpisany konkretnymi imionami i nazwiskami, im więcej tym lepiej. Anonimy nie działają. A list z podpisami jak najbardziej tak. Mówię z doświadczenia z BC.
exrep 2016-11-04 12:23:11
Kolego,
jeżeli będziesz jako alternatywę dla pracy repa podawał pracę w urzędzie za 1,5 tys. PLN, to do emerytury będziesz wycierał ławki w przychodniach. Jeżeli komuś nie pasuje praca repa to może sobie założyć firmę i zarabiać 20-30 tys. miesięcznie. Nie lepsza alternatywa? Doradzam Ci taki sposób myślenia, to może jeszcze z Ciebie coś będzie.
Anulka 2016-11-08 14:20:08
Zatem może chociaż ty @Exrep powiesz mi jakie są zarobki w firmie?
Jaka podstawa netto + ile można wyciągnąć premii?
Jakie auta mają PM i czy mają gps?
ALAN 2016-11-09 14:16:28
ciekawa czy gdyby ktoś chciał pracować na działalności to pozwalają?
Olek 2016-11-10 06:37:38
Zarobki w BC na start bez doświadczenia 3250 netto z doświadczeniem max 3800 netto
1
Olo 2016-11-11 18:40:19
A premie w jakich kwotach i co ile?
Ania 2016-11-13 00:40:12
Co prawda już nie pracuję, ale pensje były 3000-4000 brutto na start, średnio 5000-6000, a Ci najlepsi po 7000-8000 tys. brutto. Premie dostawało ok. 80% repów (ci najgorsi z rankingu nie dostawali) i były to kwoty od 1 tys brutto do bodajże 13 albo 14 tys. brutto na kwartał. Samochody Vw Golf VII, GPS-ów nie było i wydaje mi się, że nadal nie ma, jeżeli rządzi E. Jeżeli coś się zmieniło, to myślę, że ktoś z aktualnie zatrudnionych mnie poprawi. Firma dość dobrze ogarnięta pod kątem strategii, przekazu, celów itd. Cała góra i większość asm-ów to nieźli handlowcy i tego wymagają od repów. Raczej praca dla pistoletów, co jak go drzwiami wyrzucą to oknem wejdzie, niż dla romantycznych intelektualistów lub leserów. Jak ktoś lubi takie klimaty, to myślę, że się w BC odnajdzie. Dużo zależy od terenu, za moich czasów mocno kulały największe miasta czyli Warszawa i Kraków. Na pewno bez problemu znajdzie się wiele lepszych firm od BC, ale ze znalezieniem gorszych też nie będzie problemu. Moim zdaniem BC jest raczej w górnej połówce rankingu firm, a przynajmniej była za moich czasów.
11
Ola 2016-12-04 00:26:34
Warszawa?
Tam to dopiero teren do gier i zabaw i ustawek z zaloga z biura. Pracowałam tam ponad 2 lata. Nigdy nie spotkałam takiego lizodupstawa. Pani E. położyła polowe stolicy na dno i wielu osoba wytarła sobie twarz w biurze, bo nie potrafiąc nic szukała baranów którymi sie bawiła. Współczuje ludzia którzy musieli na nią trafić. Nie ma hejtu, i przestańcie czytać połowe komentarzy tutaj bo co drugi to od ludzi z biura z BC. Pozdrawiam i trzymam kciuki za firme bo sama w sobie ma świetne produkty i dobre leki, ale prawdziwych porządnych ASMow na palcach jednej ręki mozna wyliczyć! Kraków i Częstochowa super dziewczyny jesteście niezastąpione!
boc 2016-12-06 18:30:50
Jedzie ktoś na 3 etap rozmowy do Warszawy, i był na 2 etapie rozmowy w Brzesku końcem listopada?
Zostaw swoją opinię o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z