Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Pracowałeś w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
aldona - 2014-10-22 16:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Junakiem.To co piszecie to szczera prawda,cieszę się że już mnie tam nie ma-śpię spokojnie w nocy.Rekrutacja-kilka etapów,sprawdza cię najpierw (na kilku spotkaniach) kierownik Regionu,po czym decyduje czy nadajesz się na rozmowę do Warszawki-tam pranie mózgu z FF i panią Dyrektor na czele,ludzie nie dajcie się poniżać,ja mam cięty język więc odpowiedziałam im tak samo!!!Przeszłam etap,zaproponowali mi pracę-szkolenie na dzień dobry 3tyg.pełna inwigilacja,ludzie zastraszeni!!Do promocji kilkanaście leków-kilkanaście wizyt,za marną podstawę jak na takie wymagania.Jedyny plus-fajne fury tylko do celów służbowych bez GPS,każdy wyjazd=zgoda na piśmie FF.Wytrzymałam tam chwilę i Bogu dziękuję.Zresztą widać jaka jest teraz rotacja,co chwilę pojawia się nowe ogłoszenie.ODRADZAM
zdjecie uzytkownika
Niki - 2014-10-23 12:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aldona napisz gdzie uciekłaś udam się za tobą
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-30 20:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczytałem sobie dla przypomnienia starych NIEDOBRYCH czasów. Odszedłem z BC sam po 10 latach. Nie ma mnie już w BC od roku i nie zdarzyła mi się przez ten czas chociaż jedna chwila, w której żałowałbym tej decyzji. Po 10 latach odżyłem, zobaczyłem, że istnieje świat poza BC , odnowiłem kontakty z normalnymi, życzliwymi ludźmi, bo okazało się, że tacy istnieją. Jeśli ktoś z Was może uniknąć BC, to niech się nie zastanawia. Szkoda życia.
zdjecie uzytkownika
lena - 2014-10-31 14:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-10-30 20:08:05]:
O jakim stanowisku mówicie? Sprzedaż leków? Bo ja szukam laboratorium farmaceutycznego na roczny staż i myślałam o nich... W sumie na to forum nigdy nie zagadałam więc o firmie nic nie wiedziałam. Doradźcie czy w labo tez jest tak ciężko. A jakie jest wynagrodzenie? Firma inwestuje w rozwój pracowników wysyłając na szkolenia?
zdjecie uzytkownika
ame - 2014-10-31 23:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lena - 2014-10-31 14:59:58]:
BC nie ma laboratoriów w Polsce. Jeśli mowa o pracy przedstawiciela medycznego, to nie spodziewaj się kokosów za pierdzenie w stołek. Wszystkim uciśnionym zalecam rozmowę z przełożonym, bo w Waszych myślach nikt nie czyta, ani tego forum również. A na ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polecam dicloberl w czopkach. Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
Firma owszem inwestuje w pracowników i ich wyszkolenie. Ale laby to nie w PL.
zdjecie uzytkownika
rozsądna - 2014-11-01 07:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ame - 2014-10-31 23:17:14]:
Ame obrażasz innych Przedstawicieli mających swoje zdanie, kulturę i szacunek.A widzę, że twoją misją w życiu jest Berlin Ch - główne hasło firmy. Żenada. ..
zdjecie uzytkownika
bennie blanco z bronxu - 2014-11-01 22:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozsądna - 2014-11-01 07:04:17]:
Firma inwestuje w pracowników i ich wyszkolenie? Co miałas na myśli? Wysyłanie na szkolenia,które sa wymogiem ustawy? Firma łaski nie robi,szkoląc repów.Odpęka kilkanaście dni na pseudo warsztatach i rura w teren.W terenie dopiero rzeźnia.Jełopów zatrudnia i się potem dziwi, że wyniki leżą.Leki lipne, strategie promocyjne lipne,management porażka, socjal słabizna,flota standardowa, czas pracy to wyzysk, wynagrodzenie bez szału,atmosfera wśród zespołów-dramat.Odradzam ten syf.Tylko dla chwilowo bezrobotnych albo nowych na rynku.Chwilowo
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-11-03 10:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ame - 2014-10-31 23:17:14]:
Ty nie obrażasz normalnych ludzi tylko piszesz co ci kazali,rozmowa z asm to ty chyba się nie słyszysz,dicloberl w czopkach sam wiesz jełopku że diclofenaki są stopniowo wycofywane z terapi na świecie co ty cytujesz reklame leku otc z telewizji poziom twojego rozgarnięcia brawo,jakie szkolenia jełopku,nogą popchać i sprzedać o czym mowa,co ty wiesz o terapi to co cię nauczyli jak papuge,zapraszam siądż ze mną to porozmawiamy jakie masz wykształcenie chyba nie medyczne leją z ciebie lekarze i farmaceuci jak wpychasz kolejny ibuprofen na rynku i to ten jest magiczny taką masz wiedze gniocie,bezmyślna papugo jaka laba 14 wizyt spotkania promocyjne czyli libacje do białego rana to jest laba chyba że ci to się podoba wiechu z dziury zabitej dechami praca to nie kołchoz a ty chwalisz kołchoz,o widzę że to jest szczyt twojej kariery bo jak dostaniesz kopa to ci pseudo koledzy zleją cie i nazwią cię nieudacznikiem taki jesteś kozak,wtedy nie będziesz cytował durnych formułek z ulotki leku otc tylko cichutko podkulisz ogon i wypad.
zdjecie uzytkownika
rozsądna - 2014-11-04 07:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bennie blanco z bronxu - 2014-11-01 22:37:40]:
Blanco czytaj uważniej
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-11-07 20:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Niki - 2014-10-23 12:46:31]:
Aldona o czym ty piszesz? w ogóle co za brednie opowiadacie. Praca jak każda inna. Auta nie tylko do celów służbowych i wcale nie potrzebna jest zgoda na wyjazd. Po drugie podstawa tez nie jest zła jak również i premie. Po trzecie nikt nikogo ni sledzi. Wy macie po prostu już paranoje na punkcie firm farmaceutycznych. Przestancie straszyć ludzi nie wiadomo czym. Nie chce się robić to nie ale przestańcie oczerniać i wymyslac rzeczy które nie maja miejsca w rzeczywistości. A jeśli komukolwiek cokolwiek się takiego przydarzyło najprawdopodobniej sami zasłużyliście. Za chwile dostane odpowiedz ze firma mi mózg wyprała...szkoda słów na te brednie... Nie pasuje to do spozywczaka tam nikt nie będzie wymagał...chyba ze znajomość kasy.
zdjecie uzytkownika
Aldona - 2014-11-10 20:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ala - 2014-11-07 20:40:43]:
Droga Pani jesteś z takim zdaniem sama na tym forum. Jeśli nie masz pojęcia jak wygląda rekrutacja. szkolenie wstępne nie wypowiadaj się. Skoro tak Ci dobrze to po co wchodzisz na forum..
zdjecie uzytkownika
Junak - 2014-11-13 14:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Alu gdzie ty pracujesz chyba nie w BC-odpowiadam na ten wpis bo mi coś się chyba pomyliło może my pracujemy w innych całkiem firmach podstawa za 220 godzin pracy dobra chyba nie,premie od roku ich nie widziałem na czym mam robić wzrosty jeszcze zwroty pewnego produktu zminusowały IMS całe to bagienko to absurd 14 nierealnych wizyt,udowadniam po raz kolejny ASMowi a on na to jak na lato,prosto z pracy na durne kolacyjki które nic nie wnoszą a mam ich sporo w miesiącu taki teren bo jak komuś nie podlejesz to kicha a lubią sobie podlać i na tym bazuje,jeszcze jedno życzę ci wszystkiego najlepszego bo BC to nie wszystko,ale dla ciebie to chyba tak,obrażasz takich ludzi jak ja bo co jak co ale robić a pracować to dwie różne rzeczy jest czas na prace i odpoczynek-telefony o 22 od ASM i potem wonty że nie odbierasz o miał ci coś ważnego do zakomunikowania i jeszcze inne historie z kolegami z zespołu typu wpiepszanie się w życie prywatne o tym nie piszesz ploty itp jak nie pijesz z nami na pewnych spotkaniach to się nie integrujesz pić to trzeba umieć,bo chlać to świnia potrafi,dziwne koligacje sypialniane długo pracuje w BC i gdyby nie pewne kroki które podjołem pare lat temu dawno by mnie nie było ale jestem bo praca mi jest potrzebna i jestem jeszcze ze starej gwardi i starej podstawy jakoś to pcham i na pewno nigdy nie będę chwalił tej firmy bo wiem jak ona postępuje z bogu ducha winnymi ludżmi co mądrzejszych i bardziej inteligentnych trzeba kasować bo za dużo wiedzą rozumieją umieją liczyć...............................................
zdjecie uzytkownika
zizuu - 2014-11-16 19:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
junak jak Ci tak źle to przecież takich firm ponoć pełno. Wyżej piszą Twoi byli koledzy/koleżanki że odejścia nie żałują.Po kiego pisać żale na forum? Jak masz jaja nie pasuje to spadam!Widać masz ambicje plotkarskie a pracować się nie chce tylko w koło narzekanie. Piszesz o koligacjach sypialnianych dowody? czy domysły?
zdjecie uzytkownika
dedree - 2014-11-16 21:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
junak po pierwsze post pisałeś 13 listopada o godzinie 14.00 i podejrzewam że urlopu wtedy nie miałeś bo kto o zdrowych zmysłach w urlop o godzinie 14 siedzi na necie i jedzie po firmie jak po dzikiej.... a jeśli nie w urlop to podejście do pracy zawaliste nic się nie da jest źle ale w domu przed kompem jestem o 14.Po drugie jak napisał zizuu nikt nigdzie nikogo na silę nie trzyma i nie pasuje to paa Wzrosty można robić zawsze o ile się myśli no ale jak sam napisałeś "mądrzejszych i bardziej inteligentnych trzeba kasować bo za dużo wiedzą rozumieją umieją liczyć............................................... " więc chyba poeta również siebie wliczył w to dosadne twierdzenie.Po trzecie jak dla mnie wypalony jesteś kolego ciągniesz bo musisz jak sam napisałeś, nie wychylasz się nie starasz tylko ciągniesz i cóż to bynajmniej również na twoją korzyść nie przemawia. Najpierw odpowiedz sobie czego oczekujesz od pracy?? Jeśli tego że wyniki zrobią się same i premie same jakoś tak się zarobią to gratuluję podejścia. Jeśli natomiast nicnierobienia to chyba to osiągnąłeś?? Nie narzekaj tylko weź się do roboty a jak po pół roku porządnej pracy nic się nie zmieni to ja jestem Alladyn. Zmień chłopie myślenie bo stare dobre czasy już z a Tobą.
zdjecie uzytkownika
exbcrep - 2014-11-17 10:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zizuu - 2014-11-16 19:31:55]:
Kolega ma Ci na forum opowiadać szczegóły, podawać nazwiska i daty? Jeżeli ktoś pracował w BC kilka lat, brał czynny udział w cyklówkach (w sensie nie chodził spać o 21.oo) to wie o co chodzi...Chociaż nie wydaje mi się żeby akurat BC jakoś wyróżniała się w tym względzie. Spotkania cykliczne mają to do siebie, że różne rzeczy się tam dzieją. Sporo alkoholu, towarzystwo damsko-męskie, daleko od rodziny( jeżeli ktoś nie jest singlem:-)). Okazja czyni złodzieja. Wiadomo też, że ASM lub FF jest na cyklówkach w uprzywilejowanej sytuacji. Koligacje sypialniane w które powątpiewasz były w BC, jak jest teraz, nie wiem, bo już tam nie pracuję.
zdjecie uzytkownika
zizuu - 2014-11-17 11:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [exbcrep - 2014-11-17 10:15:36]:
Wiesz tylko że domysły może snuć każdy z zazdrości z niezaradności z braku wyników. Zgadzam się że na takich spotkaniach różne rzeczy się dzieją ale jak nikt nie ma dowodów na prawdziwość swoich słów to są to zwykłe pomówienia a to już jest karalne. A jak jeszcze się dziewczynie w formie dobrze wiedzieć to na 100% podbój łóżkowy tak?? Szkoda tylko że facetów którzy awansują nie oskarża się o takie rzeczy tylko wtedy to "towarzystwo wzajemnej adoracji". Ja w tej firmie nie pracuje choć zajrzałam tu bo myślę o zmianie pracy ale jak widzę cynizm już dotarł wszędzie. Rozumiem że skoro ktoś pracuje w BC jak to napisałeś i nie chodzi spać o 21 znaczy, że bierze czynny udział w jakichś potajemnych harcach i stąd wnioski junaka.
zdjecie uzytkownika
gangrena - 2014-11-17 12:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
junak po pierwsze post pisałeś 13 listopada o godzinie 14.00 i podejrzewam że urlopu wtedy nie miałeś bo kto o zdrowych zmysłach w urlop o godzinie 14 siedzi na necie i jedzie po firmie jak po dzikiej.... a jeśli nie w urlop to podejście do pracy zawaliste nic się nie da jest źle ale w domu przed kompem jestem o 14.Po drugie jak napisał zizuu nikt nigdzie nikogo na silę nie trzyma i nie pasuje to paa Wzrosty można robić zawsze o ile się myśli...

Piszesz, że wzrosty można robić zawsze o ile się myśli i domniemuję, że siebie również masz na myśli, ale po treści Twojego posta trudno zweryfikować to info pozytywnie tzn, to że myślisz. Zdradzę Ci w sekrecie, że aby uczynić jakiś wpis w necie, nie trzeba siedzieć w domu przed kompem (jako użytkownik służbowego telefonu bez dostępu do netu, pewnie tego nie wiesz). Zdradzę Ci drugi sekret, nawet jeżeli ktoś siedzi w domu, to nie musi być na urlopie, tylko np. na L4 (jako osoba plątająca się codziennie parę godzin po POZ-ie, wśród chorych pacjentów, to akurat powinieneś wiedzieć). Kolejna tajemnica, to już będzie trzecia, jeżeli sądzisz, że wzrosty można robić zawsze, to jesteś tzw. pożytecznym idiotą, których firmy farmaceutyczne łakną jak kania dżdżu. Tajemnica ostatnia, korelowanie czasu pracy z wynikami pracy jest żenujące (odrzucamy przypadki, gdy ktoś nie pracuje) i przystoi jedynie bardzo młodym adeptom repingu, albo regionalnym, którzy udają idiotów. Specyfiką branży jest to, że nie chodzi o to aby pracować dużo i długo, ale aby robić wyniki, czyli pracować mądrze. Jeżeli sądzisz, że im dłużej pracujesz tym lepszy masz wynik, to oczywiście masz prawo tak myśleć, ale jeżeli porozmawiasz z kolegami, którzy porobili "kariery" w firmach farmaceutycznych, to zobaczysz, że trochę inaczej to wygląda...Uwaga. Nie pytaj o to swojego regionalnego.
zdjecie uzytkownika
dedree - 2014-11-17 13:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gangreno znaczy to(śledząc historię wpisów) że junak albo bardzo często jest na urlopie, albo na L4 albo ma telefon służbowy z dostępem do netu a to już pewnie u Was zakrawa na ASM. Zatem tym bardziej kiepsko że tak bardzo s... do swego gniazda. Niestety ja nie pracuję w BC i raczej się nie skuszę bo tu gdzie jestem mi dobrze. Jednak tak, myślę, że wzrosty można robić zawsze i tak, pracując inaczej, można pracować lepiej. Jeśli dla ciebie oblot oddziału szpitalnego i wpisanie do razu do rejestru 6 wizyt i zaklepane jazda do domu bo 14 wybiła to gratuluję pomysłu na swoją pracę. I nie uważam że dzięki dłuższej pracy jesteś w stanie lepiej pracować w zasadzie to uważam że dzięki mądrej pracy jesteś a to nie znaczy że masz być w domu przed 15. Zapewne macie wiele narzędzi perswazji tylko nie potraficie ich mądrze wykorzystać.Dlatego dla mnie to forum to wygłupy ludzi, którzy cóż marność nad marnościami. Jak ktoś ma wyniki to zajadle albo sypia z szefami albo jest w tym towarzystwie. A wystarczy skupić się na sobie i swojej pracy i uruchomić myślenie strategiczne. I uwierz, że wszędzie jest tak samo.
zdjecie uzytkownika
gangrena - 2014-11-17 14:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dedree nie obrazaj sie ale ta Twoja odpowiedz, to jest jakis belkot. Wydaje mi sie, ze pisales to czekajac na wejscie do lekarza, w miedzyczasie z niefrasobliwa mina udzielajac odpowiedzi pacjentom, na ktora masz godzine, albo jaki masz numerek. Sensowne jest tylko ostatnie zdanie, ze wszedzie jest tak samo, bo nie wydaje mi sie zeby BC odstawala jakos in plus lub minus od sredniej krajowej. Praca repa powyzej pewnego wieku jest uwlaczajaca i nikt mnie nie przekona, ze jest inaczej. Naprawde, szkoda zycia na cos takiego...
zdjecie uzytkownika
dedree - 2014-11-17 16:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gangrena i w ostatnim zdaniu doszedłeś do setna sprawy!!
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-11-20 11:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I gangren i dedree i junak macie racje a telefon można mieć jeszcze prywatny tak sobie myślę, teraz moje pytanie czy jest jakaś granica wieku repa,moim zdaniem ludzie z doświadczeniem są lepsi chyba że ściemniacze to nie czy to w BC czy GSK czy Bóg wie gdzie liczy się wynik bo wynik to kasa,a nekanie kogoś telefonami o 22 i 23 to prawda ASmowie są różni jak to ludzie ale tej firmy nie polecam troszke czasu tam spędziłem firmy idą w złym kierunku ale taki jest rynek liczy się global i wzrosty,wiem coś na ten temat ponieważ analizuje to teraz w jednej z największych firm generycznych na świecie wniosek jest jeden praca repa ma plusy i minusy trzeba odpowiedzieć na pytanie czy te plusy są warte tych minusów ,junak ma też racje z pracą na czyjeś konto to fakt który codziennie widzę w zestawieniach takie ruchy i to jest krzywdzące bo naprawdę można rzetelnie pracować i nic z tego nie mieć to wszyscy mają ten problem tylko okolice dużych miast zalewają przedmieście i sąsiednie miasta to jest problem ale liczy się global.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2014-11-24 18:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałem zaproszony na 2 etap rozmowy kwalifikacyjnej (w tej firmie) we Wrocławiu. Wiem ze 3 i ostatni etap będzie w Warszawie. Czy ktoś z Was wie na czym ma polegać 2 etap? Czekam na odpowiedz
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-11-25 14:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zainteresowany - 2014-11-24 18:49:00]:
1 etap krótka rozmowa po tej rozmowie może zostaniesz zaproszony na drugi etap wraz z 5 innymi osobami pierwszy etap przeprowadza ASM a na drugi może przyjechać director.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2014-11-25 15:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z dyrektorem jest 3 etap w Warszawie. Czyli nie spotkaliście się jeszcze z 2 etapem? :D Ten 2 etap ma być prowadzony z tą samą osobą rekrutującą co na 1 etapie była. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-11-26 11:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może pierwszy to przesiewka bo dużo chętnych a drugi to właściwy?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x