Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Pracowałeś w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gg - 2015-02-07 21:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.Masz racje.Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
o!lala - 2015-02-13 07:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odnoszę wrażenie że źle wypowiadają się stare zgorzkniałe wypalone repy!!!! którym robić się już nie chce...a boją się młodych ambitnych wilków... na których można by ich zamienić.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-02-18 12:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [o!lala - 2015-02-13 07:15:25]:
Zdanie palancie zaczyna się od jakiej litery,nie nikt się nie boi tylko do jakiego poziomu będziemy musieli się upaść sięgamy dna a młodzi to wcale nie znaczy ambitni,obowiązuje nas jakiś poziom i nikt nie jest wypalony-może ty to chodzi o całkowicie coś innego tereny repku nie są z gumy i o to chodzi kto komu i za ile wpompuje za przyzwoleniem góry liczy się global inne firmy dawno sobie z tym poradziły to czemu nie BC-odpowiadam po co jak i tak global się liczy a gadanie o zespole firmie i wielkiej rodzinie to bzdura sama rywalizacja jest dobra ale nie na takich warunkach zasypujemy się towarem który jest inam się nie liczy a my pracujemy na jego sprzedaż o to chodzi repku towar lata i wędruje i się go kilka razy rabatuje i stąd ceny i sprzedaże taka prawda.
zdjecie uzytkownika
kaprys - 2015-02-18 15:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Witajcie.Chcę wszystkich poinformować,że Praca w BC niestety jest bardzo ciężka i wymagająca ogromnych poświęceń.Niestety firma-ludzie z firmy nie doceniają tak naprawdę czynnika ludzkiego i ciągle niszczą ludzi.Teraz obecnie od ok 2 lat trwa owilż w firmie i jest niby lepiej niż za czasów Ernesta.To są pozory bo FF są tymi samymi ludzmi.Niszczą ludzi poprzez swoich wiernych zauszników w białych rękawiczkach przy ogólnym przyzwoleniu Edwarda.Nie jest prawdą ani jeden wpis mówiący o pozytywach tej firmy.Piszę ten wpis aby naprawdę ostrzec młodych ludzi przed błędem pracy w tej firmie.Obecnie firma stosuje ciekawą praktykę mówienia ludzią ,że jest wszystko super,wyuniki itp ale nik już nie pamięta ,że plany na polskę są zmniejszone o ok 20 mil eurodo lat poprzednich.Inwigilacja pracowników odbywa się nadal poprzez logowanie się tel komórkowych do stacji nadawczych.Asm wie gdzie człowiek przebywa ( różna dokładność czasami do kilku ulic czasami miejscowość.Płaca na początek to od 4300 netto do 4800 brutto jak asm pocisnie ff bo człowiek np po farmacji i ma potencjał sprzedażowy.Przykre jest to ale naszczęście rynek to zauważył,że w Bc zostali zausznicy szefostwa.Są regiony z których pozbyto się doświadczonych ludzi z niesamowitymi znajomościami i możliwościami sprzedażowymi.Niestety właściciele firmy dostają nieprawdziwe dane i zafałszowany obraz pracowników.Mówi się im ze sami odchodzą albo,że są złodziejami i do pracy nie wyjeżdzali albo wyjeżdżali ale zamiast pracować w terenie to siedzieli u kochanki.Jeszcze raz powiem na stanowiskach ff i asm została jedna ekipa która wie o swoich dziwnych interesach oi wzajemnie się szachuje.Ludzie wartościowi odeszli z firmy sami lub zostali do tego zmuszeni poprzez mobingowe zagrwki.Młodzi przyszli pracownicy musicie wiedzieć ,że Berin Chemie Menarini Sp zoow Polsce nie jest firmą farmaceutyczną tylko marketingową.Oznacza to jeno ,że firma nie sprzedaje leków sprzedaje leki tylko firma berlin chemie AG .NIe wolno nawet używać z prawnego punku widzenia sformowań w których pada słowo sprzedaż ,Dlatego nie można zwolnić repa za to ,że nie sprzedaje leków bo z prawnego punku widzenia firma nie może tego robić.Dlatego zwolnienia odbywają się w bardzo wysublimowany sposów.Jak ktoś będzie miał szczegułowe pytania o firmę to chętnie udzielę.Osobiśie znam bardzo dużo bardzo wartościowych ludzi z bc ,którzy zostali zmuszeni do odejscia-działaniami mobingowymi bo byli mądrzejsi od ludzi rządzących w firmie .NIe warto w bc ufac nikomu ani hr ani trenerom bo i tak zrobią to co im góra każe aby doprowadzić do zwolnienia indywidualnie działającym jednostką.Warto przesledzić jakie wykształcenie mają rządzący i co robili w Zyciu( nie mówię tu o kupionych tytułach w szkołach prywatnych .Oni złapali Pana Boga za nogi i nie puszczają bo realnym życiu bez kumoterstwa i wzajemnej adoracji są nikim istotnym.Ostatnio firma BC pozbyła się b.wartościowego pracownika z działu szpitalnego ,który uczył i nauczył wielu młodych rep pracy.Niestety był już zbyt mądry i mógł w przyszłości niedalekiej zagrozić FF.A dzieci i kobiety są drogie w utrzymaniu-kto to czyta i pracuje ten wie.Myślę ,że jeżeli właściciele firmy dowiedzieliby się o kosztach jakie generują ff i szef zwalniając wartosciowych ludzi to bardzo szybko zmienili by grupę trzymającą władzę na fachowców. NA zakończenie do pracująch w BC.Nie bójcie się walczyc o swoję ale nie ufajcie nikomu.Pozdrawiam Poinformowany"
Niestety to wszystko jest prawdą.
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-02-18 23:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie.No to przesada.Jak się nie chce pracować no to nikt nikogo nie trzyma.Jest duzo innych możliwości. Właśnie młody powinien popracować w takiej firmie i dzięki temu nabierze doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
o!lala - 2015-02-21 15:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olo - 2015-02-18 12:20:57]:
Kolego...znam tą firmę i wiem jedno że jest to dobra firma na start...dużo potrafi nauczyć...znam starych repów i wiem jak narzekają i wiem jak pracują a może bardziej jak nie chce im się pracować...chcą wiecznego uznania a tu trzeba zap..... i ot jest problem jak nie było monitoringu to siedzieli jak kawkach herbatkach..ten kto cwany teraz wie że trzeba lizać du..szefowi ...a za plecami i tak swoje mówi... to się nazywa lojalność :)a młodzi.... wiedza ze trzeba zrobić swoje i do domu...taka różnica POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-22 18:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć.Popieram.Do roboty a jak się nie podoba to niech się zwolnią na ich miejsce są tysiące.
zdjecie uzytkownika
fer - 2015-02-23 23:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie.W Bc niestety kariery nie zrobicie warto dokładnie poszukac a tak najlepiej uciekać z branży rep.Pozdrawiam .PS zajmijcie się pracą zgodną z waszym wykształceniem, a ci co skończyli geografię,pedagogikę,itp mało istotne kierunki po których nie ma pracy niech się realizują w Bc bo co im zostaje?
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-02-24 10:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [o!lala - 2015-02-21 15:06:23]:
Jak znasz tą firme to powiedz ludziom prawdę nie że robić się nie chce tylko zwalniani są ludzie którzy za dużo wiedzą i mogą być zagrożeniem
dla góry i opowiada się własnie tego typu historie a to nie pracowali siedzieli na kawce,wartościowi ludzie zostali skasowani z dobrymi wynikami i znajomością rynku,cała historia zaczeła się od PO ciemne interesy o których nikt z centralnego kierownictwa nie ma zielonego pojęcia budowanie wizerunku REPA lenia i kombinatora łańcuszek wzajemnej adoracji klika i tyle jest ich dwóch a trzeci gówny udaje głupa gówny napisałem celowo bo takie mam o nim zdanie moim skromnym zdaniem z naszymi produktami musimy w małych aptekach pracować na relacjach,bo na niczym innym nie możemy bo cenami to dostajemu po du i takie to właśnie jest,średnie apteki typy 5 mają na gdzieś bo towar kupią sobie z rynku w lepszej cenie,sieciuwy mają nas też gdzieś bo to są inne umowy imamy zakaz wchodzenia bo za dużo moglibyśmy się dowiedzieć a i tak wiemy bo dużo ludzi tam pracuje których znamy właśnie przez relacje i to takie właśnie REPKU jest lenistwo każdy każdego zalewa przesunięciami podobno są zakazane i za to się wylatuje a cofnijmy się 8 lat wstecz PO robił to samo bo pamiętam za długo tu pracuje bo wiem coś czego nikt nie chciał by wiedzieć i pracuje uczciwie rzetelnie i tyle i cały czas o długiego czasu słychać te same bajki o elicie rodzinie zespole itp zespół nie istnieje bo każdy chce nogę podłożyć drugiemu regiony podobnie Asm-owie to dopiero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kamowie albo im się chce albo nie jest takich paru a najgorsi są z układu pseudo Krakowskiego,najlepiej radzą sobie szare ładne myszki które raportów nie umieją sklecić to dziwne ale nie wiem zasypujemy się i to jest kosmos.
zdjecie uzytkownika
Lil - 2015-02-26 22:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaprys - 2015-02-18 15:14:48]:
Nie wiem Kaprys co to za wynurzenia ale jako potencjalny pracownik zainteresowany pracą w firmie BCH odnieść mogę wrażenie tylko takie, że w tej firmie raczej Repowie mądrzy nie pracują. Błędy aż wylewają się z twojej wypowiedzi nie mówiąc o treści pisanej tylko dla wtajemniczonych bo ja jako nie mająca nic wspólnego z firmą mało z tego rozumiem, a jeśli tak pracowałeś z lekarzami to się nie dziwię, że wyników nie było. W ogóle mam wrażenie że to forum to jakieś towarzystwo krzykaczy i płaczków, jakichś wypalonych Repów, którzy w styczności z młodymi walecznymi średnio wypadają albo nie wypadają wcale. O własną nieudolność można obwinąć wszystkich, szefów, kamów, asm-ów, wszelkiej maści "towarzystwa wzajemnej adoracji" byle nie siebie i nie to, że mi się najzwyczajniej nie chce albo nie myślę o tym co robię i jak to robię:). No cóż musiałam to napisać bo jak czytam takie brednie to mi się śmiać chce: "To Ty jesteś Bogiem uświadom to sobie sobie..."
zdjecie uzytkownika
kaprys - 2015-02-27 09:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lil - 2015-02-26 22:33:54]:
Lil, trochę więcej uwagi bo w zdaniu: "Niestety to wszystko jest prawdą."nie ma błędu, a w ramach ścisłości to była moja jedyna wypowiedź na forum.
zdjecie uzytkownika
Lil - 2015-02-27 09:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaprys - 2015-02-27 09:24:07]:
Kaprys ja nie piszę tylko o Twojej wypowiedzi tylko ogólnie o piszących na tym forum, weź prześledź. Co do Twojego tekstu to sam poczytaj i o ile akurat ostatnie zdanie błędów nie zawiera to cała reszta...no cóż. W dodatku ja osobiście nic z tekstu nie rozumiem. Niby kogoś przed czymś ostrzegasz ale w sumie nie wiadomo przed czym.
zdjecie uzytkownika
kaprys - 2015-02-28 05:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lil - 2015-02-27 09:54:13]:
Wiesz co oznacza, cudzysłów w języku Polskim? Otóż usiłuję Ci wyjaśnić,że to cytat wypowiedzi jednego z użytkowników,który dla mnie jest jasny...Jeśli chcesz to skorzystaj z rady, jeśli nie to doświadcz na własnej skórze. To koniec mojej dyskusji z Twoja osobą, nie mam zamiaru obrażać nikogo na tym forum, czy też komentować rażące błędy bo to nie jest celem tego forum.
zdjecie uzytkownika
pracujący - 2015-03-02 20:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć.Ja z musu jestem repem w Bc udało mi się dostać do firmy farmaceutycznej i tyram od rana do wieczora.Rodzina i znajomi to widzą .Niestety rankingi i podział kasy jest tak zrobiony ,że nic się nie da uciułać .Szukam innej roboty bo tu to jest jakiś amwey. Ludzie zastanówcie się czy chcecie pracować w bardzo trudnych warunkach za pensje -niestety marne.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-03-03 21:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. JAk Praca w terenie?
zdjecie uzytkownika
x - 2015-03-10 20:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej słuchajcie mam prośbę. Jestem zaproszony na II etap do Warszawy może ktoś napisać jak to wygląda, podobno trzeba zaplanować sobie cały dzień PLISSSS
Dzięki
zdjecie uzytkownika
gol - 2015-03-10 21:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj.Szkoda twojego czasu i kasy na przejazdy.Lepiej Znajdz sobie mądrzejszą firmę.
zdjecie uzytkownika
Błędny z Lamanczy - 2015-03-11 19:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co do wrzucania kolegom i koleżankom w teren i polityce rabatowej, norma każdego dnia, kto pierwszy ten lepszy, wystarczy sprawdzić ceny w sieciówkach w terenie, sieć Sokrates, centrala w Olsztynie, apteki w warmińsko mazurskim i mazowieckim, cena MIG-a dla pacjenta 1,99 - KAM z Olsztyna. Walczcie dalej, nadzieja umiera ostatnia
zdjecie uzytkownika
x - 2015-03-16 20:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gol/ Miałeś racje cały dzień pranie mózgu po czym się okazuje ze nikogo nie przyjęli i na nowo kolejna rekrutacja dla osób rozdających karty to pestka lecz dla osób szukających -wydana kasa, stracony dzień a co najgorsze nic z takiego spotkania się nie wyciąga żadne wnioski.
Powinni przyjechać na miejscu gdzie jest wakat poświęcić 2-3 doby- i znaleźć odpowiednią osobę i tak nie ponoszą żądnych kosztów.
Najgorsze jest w tym wszystkim to że na rozmowie nie mówi się o swoich sukcesach, osiągnięciach tylko jest milion pytań np. jaki jesteś? i od razu drugie pytanie- A dlaczego? a po co? a jak? a z kim ? a na co ? aż człowiek się gotuje... a na drugi dzień jest informacja zwrotna ze człowiek nie posiada jakieś cechy której oni szukali..........szkoda prądu
zdjecie uzytkownika
wuj zbój - 2015-04-11 20:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Turcji wypowiedzenia umów dla około 40-50 osób...
zdjecie uzytkownika
oh!!!lala - 2015-04-11 22:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wuj zbój - 2015-04-11 20:28:11]:
ha ha ha ale suchar
zdjecie uzytkownika
natalia - 2015-04-20 13:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gg - 2015-02-18 23:59:57]:
Hej:) mozesz mi dokladnie napisać jak jest z tym wynagrodzeniem(chodzi mi o netto) i jak wyglada sprawa z flota? ( jakie auta i czy mozna korzystac prywatnie) oraz i le dzienie trzeba oidbyc wizyt u lekarzy?
dzieki pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
beary - 2015-04-21 10:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W zależności od doświadczenia nie mniej niż 3 netto, obecnie golfy można wykorzystywać placu sie niewielki ryczałt. Co do wizyt to minimum 14 i tak juz od wielu lat sie nie zmienia.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: nudy,sztampa,bajzel,chaos
Pytania: czy myjesz nogi? Ile masz włosów na plecach? Kto to jest mr.proper?
zdjecie uzytkownika
ojoj - 2015-04-22 10:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były te zwolnienia w Turcji?
zdjecie uzytkownika
papuga - 2015-05-15 15:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety...12 osób poszło out...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z?
Zadaj pytanie
alert