Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z

Pracowałeś w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bosko - 2015-11-25 17:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam sie teraz zastanawiam nad zaaplikowaniem jako przedstawiciel medyczny do Berlin-Chemie/Menarini, ale po tych komentarzach mam mieszane uczucia. Może ktoś potwierdzić te premię 0 złotych i prace po 250 godzin miesięcznie. bo jednak 160 godzin to typowy etat, rozumiem, że jest dodatkowa papierologia, ale chyba nie jest to łącznie więcej niż 200h.
zdjecie uzytkownika
DVD - 2015-11-25 18:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli masz przynajmniej godzinę dojazdu do pracy w jedną stronę, powrót i potem papiery, to pracujesz dłużej niż 10h dziennie, więc rachunek jest prosty...
zdjecie uzytkownika
Marko - 2015-11-25 20:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Mam pytanie odnośnie Przedstawiciela Medycznego, widzę sporo info poniżej, ale jeśli możecie to proszę jeszcze coś w temacie auta bo dla mnie to ważne. Jakie są samochody na tym stanowisku, oraz czy można z nich korzystać prywatnie. Chodzi o np. zawiezienie dzieciaków rano do szkoły, wyjazd na wakacje (o ile będzie urlop ;)).

Dziekuje z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2015-11-25 22:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bosko - 2015-11-25 17:19:51]:
bosko, niestety to co jest napisane tutaj to czysta prawda, praca po 12h dziennie to norma !!! Ale na rozmowie sprzedadzą Ci taką wizję, że obudzisz się po fakcie. Musisz uważać z kim rozmawiać i lizać d...ko każdemu od Asm-a wzwyż.
Na premie możesz liczyć co kwartał |(1500-3000 zł)jak będziesz miał dobry teren, a jak słaby to 0 zł.
Generalnie wielkie oszustwo, ktoś powyżej napisał bardzo dobrze pasujące określenie...chyba kołchoz
zdjecie uzytkownika
Zaintreresowany - 2015-11-26 11:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko w lini PM, proszę o obiektywne opinie. Troszkę się tu naczytałem i powiem szczerze że delikatnie mówiąc nie do końca rozumię wybrane komentarze. Widzę masę złych opini, a czytając mniej więcej warunki pracy w Waszej firmie to stwierdzam że nie do końca się z tym zgadzam. Obecnie pracuje w FMCG doświadczenie 10 lat, zarobki podobne, jednak jeśli chodzi o pracę często zajmuje mi ona nie 10, 12, a 14h. Ale taki zawód, tym bardziej jeśli w tym czasie zawarte jest tzw home office. Nie znam firmy w której taka forma pracy nie występuje na stanowisku specjalisty.
W mojej branży mało tego ze sprzedaje się produkty, to sprzedaż należy (trzeba planować) z 6 miesięcznym wyprzedzeniem opierając się na kalendarzu marketingowym.
Jeśli przestaje mi odpowiadać praca w dotychczasowej firmie to ją zmieniam. Rotacja jest potrzebna, człowiek po kilku latach potrzebuje zmian, dla motywacji, nowego zaangażowania itd.

Proszę wiec o rzetelny, obiektywny obraz pracy dzisia. Kiedyś wszędzie było lepiej, jednak to historia.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-11-26 13:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zaintreresowany - 2015-11-26 11:30:15]:
Tak masz racje ale my łamiemy jeszcze prawo i firma nas do tego zmusza można procować 14 godzin planować nawet na 100 lat ale to fikcja BC liczy się kto komu wsadzi w teren i lizanie zada PM,merytoryka to kpina u nas nie pacjent decyduje co kupi tylko lekarz a i tak nie do końca bo ostatnim ogniwem jest detal czyli apteka gzie są wytyczne co i na co zamienić a BC nie ma tanich produktów liczy się cena i skład chemiczny i można zamieniać to nie spożywka że jest półka i prawo wyboru biorę czekoladki a lub b bo te są ładniej zapakowane i mają lepszą cenę takich jak my jest masa średnio u dobrego lekarza 5 osób dziennie i my z cenami kosmos,same nasze kochane państwo wymusza polityke cenową generyki z Malty itp cena się liczy i stopień refundacji to nie spożywka inny świt inni ludzie i lekarze i aptekarze których jest coraz mniej,dziś zamówienia w aptekach robią nie farmaceuci bo oni tam tylko pracują i nie mają nic do powiedzenie tym się to różni
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2015-11-26 17:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuje za opinie.
Co do spozywki nie jest tam tak łatwo jak na to wyglada, większość sieci rownież ma zamówienia sterowane, na bazie kryteriów matematycznych, wiec żadnego praktycznie ruchu nie ma, ale trzeba sobie radzić ;)
Prawo łamie wiele firm w taki czy inny sposób, taka rzeczywistość Polska, na to rada jest jedna.

Dziękuje i Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
trtr - 2015-12-06 00:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem że jakiś czas temu w firmie Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o. szukali wielu pracowników na przykład przedstawiecili medycznych, ciekawe czy wkrotce znów coś wstawią
zdjecie uzytkownika
Rrr - 2016-01-02 17:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie zarobki? I na jakiej podstawie są określane?
zdjecie uzytkownika
blumen - 2016-01-02 21:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem pewien w 100% no ale ogólnie możesz negocjować swoje wynagrodzenie podczas rozmowy o pracę, jest podstawa plus premia zależna od wyników sprzedażowych
zdjecie uzytkownika
Yyy - 2016-01-02 21:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blumen - 2016-01-02 21:26:10]:
To ile wynosi podstawa?
zdjecie uzytkownika
654 - 2016-01-05 00:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Yyy no ja ogladalem to ogłoszenie na przedstawiceila medycznego ale nie podali konkretnie ile mozna zarobic, ale za to oferuja pakiet socjalny, samochód służbowy
zdjecie uzytkownika
Jak - 2016-01-06 10:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie regiony sa najlepsze?
zdjecie uzytkownika
supeł - 2016-01-08 01:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz szukają we wrocławiu i okolicach kogoś na stanowisko przedstawiciela medycznego, wydaje mi się, że warunki całkiem ok i po okresie próbnym możliwość zatrudnienia na umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
DVD - 2016-01-10 15:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowę o pracę to masz też na okresie próbnym, a po nim ew. na czas nieokreślony. Ale wcale to nie oznacza podwyżki, a wywalić Cię i tak mogą z dnia na dzień jak tylko będą chcieli, powód się zawsze znajdzie...
zdjecie uzytkownika
kris - 2016-01-11 00:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w wiekszosci firmach tak jest ze na poczatek jest umowa na okres probny i jest to uzasadniona decyzja poniewaz w taki sposob praktyczny mozna sprawdzic kandydata
zdjecie uzytkownika
Anonymus - 2016-01-20 15:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki samochód w bc?
zdjecie uzytkownika
On - 2016-01-20 17:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zalezy jakie stanowisko
ASM - Passat, octawia, superb, budżet okolo 140k
FF - Olek ma A4
Prodact - pociąg :P a tak serio to klasa Passat
PM - golf 7
zdjecie uzytkownika
Melod - 2016-01-20 18:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@On o kurczę, a właśnie szukają przedstawicieli medycznych do siebie. No cóż, golf 7 to nie jest takie złe auto :) Nie oczekują wiele, bo trzeba mieć wyższe wykształcenie i prawo jazdy. Ciekawe jak wyglądają zarobki i czy jest możliwość awansu.
zdjecie uzytkownika
DVD - 2016-01-22 18:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Awansu ciekawe na co? Chyba, że do biura w Warszawie, ale to nie każdego interesuje... Ale żeby tam iść to trzeba ładnie włazić w d...
zdjecie uzytkownika
polkg - 2016-01-22 18:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj chyba przesadzasz, wydaje mi się, ze jakoś bez układów tez nie było by tak najgorzej. No i jest oferta pracy jako przedstawiciel medyczny nadal ale stawki nie podane niestety.
zdjecie uzytkownika
była - 2016-01-28 00:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz wiem dlaczego nie szanują ludzi i zmiany są co chwila, po ostatnich postach widać ilu jeszcze naiwnych chętnych jest na ich "obiecanki cacanki"
zdjecie uzytkownika
DVD - 2016-01-28 09:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polkg - Ty chyba nie pracowałeś w takiej firmie nigdy... na jaki Ty awans liczysz, tam możesz być repem całe życie. Awans do biura mało realny a innych opcji nie ma. Chyba że chcesz awansować na bezrobotnego :)
zdjecie uzytkownika
jajko - 2016-01-28 11:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A mozecie cos napisać o Krakowie i okolicach ? jakie plany ? mozliwe do zrobienia ? ASM do pogadania ? ile faktycznie sie pracuje H ?
zdjecie uzytkownika
Xxxx - 2016-01-29 11:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krakowa nie polecam, ani w jednym ani drugim zespole........
zdjecie uzytkownika
Jajko - 2016-01-29 20:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Xxxx - 2016-01-29 11:57:08]:
Dlaczego nie Kraków ? Co jest nie dobrze ?
zdjecie uzytkownika
Kant - 2016-01-31 15:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kraków jest super, swietna szefowa na jednej stronie i Jureczek na drugiej :) większość ludzi, którzy zadają tu pytania nadają sie do BC! Berlin kocha takie cielęta! Polacam, zrobią z Was nareszcie ludzi!
zdjecie uzytkownika
dodo - 2016-02-01 14:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kant - proszę powiedz mi na jakim stanowisku w tym momencie pracujesz ? Czy pracujesz może jako przedstawiciel medyczny bo z początku miesiąca firma rozpoczęła duże rekrutacje..
zdjecie uzytkownika
Kant - 2016-02-01 21:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kant to REP. Na ta chwile wolne miejsce jest tylko do małopolskiego zach. do Olgi. Jurek ma juz cały harem. Olga super ASM, robic do każe, dobrze lizać d, i bedzie ok. Nie ważny wynik, KAM sam Ci sprzeda, wazne jak głęboko wejdziesz.
zdjecie uzytkownika
3456 - 2016-02-03 16:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na chwile obecna poszukuja do zatrudnienia przedstawiceila medycznego..wiaodmo ze trzeba miec odpowiednie kompetenacje i wyksztalcenie zeby aplikowac..
zdjecie uzytkownika
Oooo - 2016-02-13 14:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [3456 - 2016-02-03 16:22:39]:
Widzę ze Dobre stosunki z PO to nadal podstawa bycia i wyniku w Berlinie. Buhhhhhaaaaa
zdjecie uzytkownika
Ona - 2016-02-18 00:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam Warszawa ? Dalej czarna szaleje i co rok ma nowy zespół ? Podobno przez jej region przepuściło się juz z 30 ludzi, a ona dalej jak zabłąkana owieczka w tym BCH. Podobno jej układy sie już miały skończyć? W każdej firmie sie o niej mówi jest taka znana, ja wytrzymałam pół roku! Firma bardzo fajna, dobre leki i ciekawi ludzie, ale ona porażka.!
zdjecie uzytkownika
Lala - 2016-02-18 15:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oooo - 2016-02-13 14:08:58]:
Dobre to mało powiedziane,sypialniane to dobre określenie.
zdjecie uzytkownika
Hejt - 2016-02-20 07:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że fala hejtu zalewa również forum dyskusyjne BC. To siła słabych ludzi.
zdjecie uzytkownika
Rege - 2016-02-21 07:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hejt- mozesz jesniej powiedziec, ktore wypowiedzi sa hejtem i mijają sie z prawda, czy tylko tak potrafisz wyrazić swoja opinie na temat BC.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-02-29 09:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Jest nowe ogłoszenie: poszukują przedstawiciela medycznego na suwałkach. Ktos cos wie o tym terenie? Nie mam doświadczenia jako przedstawiciel, ale chciałabym spróbować tu swoich sił.
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2016-03-02 11:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłby ktoś napisać jak teren w kujawsko-pomorskie?
zdjecie uzytkownika
basia - 2016-03-11 10:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
warto zajrzeć na ich stronę @zosia też się staram o podobne stanowisko ale akurat w innej lokalizacji ale pamiętam, że ogłoszeń było sporo więc może w twoim rejonie też :)
zdjecie uzytkownika
??? - 2016-03-15 19:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, dlaczego PRAWDZIWE opinie, czyli wg firmy niepochlebne są wyczyszczane przez gowork???????? czyżby cenzura dotarła ąz tutaj????
zdjecie uzytkownika
Maki - 2016-03-15 20:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie tutaj są zasady dla przedstawiciela medycznego, jakieś podwyzki po 3 miesiącach, a może jakieś dobre i fajnie rozwiązane premie są? Wiadomo coś koledzy?
zdjecie uzytkownika
arsen lupin - 2016-03-21 22:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zaintreresowany - 2015-11-26 11:30:15]:
Co ty za bzdury piszesz? 1500-3000 to jest ogon końcówka rankingu. Premia jest średnio na poziomie 5000 -8000 netto na rękę
zdjecie uzytkownika
norbert - 2016-03-22 08:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jakim stanowisku w BERLIN CHEMIE/MENARINI pracujesz @arsen lupin skoro Twoje premie są w tak dobrym poziomie, ciekawi mnie również jakie masz wykształcenie i doświdczenie skoro taki jesteś doceniany
zdjecie uzytkownika
Magda - 2016-03-30 00:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po przeczytaniu tego forum, nie mam ochoty pracować jako ph/pm. Rynsztok i sort to mało powiedziane. Wstyd mi, ze szukam pracy na takim "poziomie" :(

(moje obecne warunki to 5 tys netto, samochod sreniej klasy, pelen socjal)
zdjecie uzytkownika
emikal - 2016-03-30 12:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie kolego jak szukasz pracy za 5 tys to nie wiem czy łatwo będzie Ci znaleźć, ale mają teraz oferte pracy jako Przedstawiciel Medyczny z tego co widziałem.
zdjecie uzytkownika
rita - 2016-04-05 12:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [norbert - 2016-03-22 08:27:46]:
jakie 5000 do 8000 tyś gdzie tak premiują proszę podpowiedz to może tam będę pracować,średnia premia od środka stawki w dół to 1500 do 4800 netto.
zdjecie uzytkownika
alek - 2016-04-05 15:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno jest nowa oferta od nich jako Przedstawiciel Medyczny, a można też na premiach zarobić na pewno sporo tylko nie wiem jak konkretnie u nich z atmosferą.
zdjecie uzytkownika
DVD - 2016-04-05 20:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosferą? Gorzej niż źle. Dużo by opowiadać ale wszystko co najgorsze odnośnie pracy, szefostwa, wymagań i właśnie atmosfery znajdziesz w BC...
zdjecie uzytkownika
Jak - 2016-04-10 16:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Działalnośc czy umowa o pracę?
zdjecie uzytkownika
Joo - 2016-04-18 09:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie cyklowka w tym roku? Jaki land?
zdjecie uzytkownika
Zośka - 2016-04-26 14:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mógłby ktoś napisać konkretnie ile wynosi podstawa? I co ile przyznawana jest premia i w jakich kwotach? Z powyższych komentarzy trudno stwierdzić jakie sa zarobki w bc

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERLIN CHEMIE/MENARINI POLSKA SP. Z
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert