brak logo

Rosiński i S-ka

Bielsko-Biała

Opinie o Rosiński i S-ka

polo 2016-04-14 16:26
Przymierzałem się do tego forum parę lat panowie chociaż to bardzo szumna nazwa jeżeli chodzi o tych co tutaj hejtują bo ciężko to nazwać wpisem czy opinią.Przepracowałem w tym zakładzie już 10 lat bełkot ludzi którzy wylewają tutaj swoją bezradność jest ciężki do opisania.Większość z tych pierdół hejterów którzy płaczą do monitora ma staż pracy między 3miesiącami góra do 2lat, świadczy o tym sposób wypowiedzi i braku podstawowej wiedzy jak działa zakład , kto wystawia opinie kto decyduje o przedłużeniu umowy itd.Faktycznie zakład jest dość specyficzny atmosfera też ale to co tutaj wypisują te panienki z workiem między nogami jest żenujące. Nadużywając słowa PANOWIE proszę w zakładzie pracuje tyle kobiet i żadna tyle nie jęczy co wy a część pań ma przepracowane więcej miesięcy niż wy dni.Większość z was a przynajmniej 80% jest rozpoznawalna po wpisach, dyskutujecie przed bramą w kiblu na stołówce w szatni ten sam beznadziejny bełkot przelewany jest na witryny w kiblach czy tutaj bez zmiany sposobu wypowiedzi.Poświęciłem dzisiaj trochę czasu na przeczytanie jazgotu facetów z okresem i nie przypominam sobie sytuacji , no może jednostkowe wypowiedzi do osób które tu wymieniacie z inicjałów czy też nazwisk ,żeby którakolwiek z pań wypowiadających się tutaj powiedziała jednej z tych osób prosto w oczy co myśli pisać anonimowo może każdy ale nie każdego już stać na wypowiedż takie pokolenie mięczaków.Duża część ludzi z żalem pisze że jeden czy drugi go zwolnili zabrali premie czy którykolwiek poszedł zapytać i wyjaśnić NIE bo brak jaj.Robota jak każda inna , jeżeli twoje IQ ma 60 i w poprzednim świadectwie pracy nie masz wpisane ZAWÓD SYN i jesteś w stanie zrobić coś więcej niż przedziałek ogarniesz temat, wszyscy pozdrawiają HENIA orłem nie jest a robi dłużej niż ja przynajmniej 2 albo 3 lata więc da się.Dziewczynki płci męskiej podwiązać worki i choć raz wykazać się honorem i zamiast wylewania łez anonimowo podzejdż zapytaj , każda z wymienionych osób tu czy też w kiblu z pewnością odpowie co i dla czego.Duża część pracujących operatorów po roku czy dwóch ma problem z ustawieniem rękawa to są tylko trzy śruby, włączenie maszyny w automat czy zatrzymanie od 3 do 4 przycisków w języku polskim a i tak inteligentna część wbija awaryjny bądz prosi kogoś o pomoc.Powiem tak słysząc czasami wypowiedzi majstrów czy po majstrów i sławetnego już TF pomimo słabego trybienia jak i on czy KB czy inni majstrowie dają szansę na kolejne miesiące licząc na rozwój delikwenta ale wszystko ma swój kres. (CI)puncje głowa do góry upewnij się czy masz jaja nie becz o byle co nie odstraszaj ludzi pomimo tego że baner na płocie odbiega od rzeczywistości to nie jest tak żle .
8
Olo 2016-04-24 21:13
W połowie Twojej wypowiedzi przestałem czytać, pracuję w firmie dłużej niż 2 lata, a nawet dłużej niż 5 i uważam, że 90% wypowiedzi "hejterów” jest prawdziwa. Powinieneś dodać na końcu wypowiedzi, że zawiera lokowanie produktu.


1
XYZ 2016-04-25 01:29
Co do firmy nie polecam ze względu na agencje pracy. Większość tak dużych zakładów w BB zrozumiała, że bez ludzi to za przeproszeniem uj nie robota. Firma Rosinski dopiero gdy wieksza liczba ludzi którzy coś potrafia się zwolni zacznie robic coś w tym temacie.
3
Realia 2016-06-01 08:54
Naród jakie bezrobocie? Pracodawcy stają na głowie żeby ktoś chciał przyjść pracować. Inną kwestią są zarobki ale te będą musiały wzrosnąć bo brakuje obsad na liniach produkcyjnych a młodzi przychodzą na tydzień i dziękują za taką kase. A kobiety to wogóle inny temat, nie raz bardziej się opłaca nie pracować 500+, socjal bo zarobki niższe, w domu się zje byle co, dojeżdzać nie treba i zostaje w kieszeni 1000-1500 na opiekunkę.
NDM 2016-06-19 22:37
Zakład w Nowym Dworze Mazowieckim - nie polecam pracy tam szczególnie jeśli ktoś ma zobowiązania lub szuka stabilnego zatrudnienia. Ich zdaniem nikt sie nie nadaje: kierownik technolog kj operatorzy itd. Po kolei szybko wszystkich zwalniają (zanim się zatrudnisz zapytaj pracowników jak często ktoś wylatuje), mnie powiedzieli ze zatrudnili za duzo osób^^ (bez komentarza:), technologa "uczył" starszy technolog, który pracował wcześniej 10 lat w kj i ktoś wierzył że "nauczy" nowego technologa żeby od razu się dostał na to stanowisko? patrząc na organizację w tej firmie nie wróże nic dobrego, musisz się pogodzić też z tym że twoje CV będzie oglądał w firmie kto chce, ale przecież to tylko taka "drobnostka" :) Najbardziej chce mi się śmiać z tego, że firma oferuje "NIEOCZEKIWANE MOŻLIWOŚCI ROZWOJU" w rzeczywistości dostaniesz umowę o pracę TYMCZASOWĄ Z TYGODNIOWYM OKRESEM WYPOWIEDZENIA PRZEZ POSREDNIKA (NAJNIŻSZA KRAJOWA + PREMIA) Podsumowując - cieszę się że już tam nie pracuję!
1
emil 2016-06-21 23:56
Jeżeli kogoś nie stać na godne wynagrodzenie pracowników za ich pracę POWINIEN ZAMKNĄĆ DZIAŁALNOŚĆ
KOD Jarka 2016-06-23 21:00
Wg mojej wiedzy stawka to około 2400 PLN netto w systemie 3 zmianowym. Bez sobót i niedziel. Jeżeli chodzi o kwestie zatrudnienia przez Agencję to ma to ulec zmianie od 2017.
ad 2016-07-09 12:01
A jak się pracuje jako inżynier, np. Technolog. Jaką atmosfera, na jakie zarobki można liczy mają doświadczenie i wykształcenie w tym kierunku.
ad 2016-07-09 12:01
A jak się pracuje jako inżynier, np. Technolog. Jaką atmosfera, na jakie zarobki można liczy mają doświadczenie i wykształcenie w tym kierunku.
1
Miro 2016-07-23 14:05
Proszę o info!Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Rosińskim,ale nie ukrywam że jednak dosyć sceptycznie podchodzę do kwestii zatrudnienia przez pośrednika.Natomiast warunki finansowe wyglądają solidnie i moje pytanie jest takie.Na ile rzeczywiście,tak realnie może liczyć miesięcznie netto pracownik przy obsłudze maszyn.Czy faktycznie premie,o których słyszałem są wypłacane w takich wysokościach w jakich zostały obiecane no i taki konkret - czy są wypłacane na czas?Dzięki za odpowiedzi.
darek 2016-07-23 15:31
Też mam mały dylemat jak Miro tyle,że mnie najbardziej interesuje system czterobrygadowy.Praca jak praca - wiadomo - bywa różnie. Chodzi mi jedynie o to czy rzeczywiście mogę dostać tyle kasy ile mi powiedziano na rozmowie. # zmiany 2400 netto, czterobrygadówka 400 zeta brutto wiecej
Cebula 2016-08-05 23:13
mocne slowa ale sama prawda
bandor 2016-08-07 17:29
szczerze?to owszem,trzeba pracowac i zdarzaja sie rozne dni,ale nie jest najgorzej.Ot,zwykla produkcja i tyle,a najbardziej narzekaja co,ktorzy pewnioe w ogole narzekaja na wszystko...na prace,na dom,na kraj,na kota,na sasiada,na lozko,na cokolwiek...
daab 2016-08-08 18:12
na 3 zmiany 2400 netto,a brygadowka nieco wiecej jakies 200 zeta...ale dochodzi kwestia premii wiec tak naprawde te wyplaty bywaja rozne
gonzo 2016-08-09 16:24
z wiedzy,ktora posiadam,a mam taka poniewaz pracuje w rosinskim daab pisze o stawkach netto juz z premiami.
kolega 2016-08-17 15:08
4bryg chyba jeszcze nie ma w nowym dworze? A ile jest podstawy na umowie bez premii i dodatkow?
max 2016-08-17 15:28
podstawa to minimum czyli 1850
max 2016-08-19 15:26
na starcie dostajesz to minimum plus premia uznaniowa,frekfencyjna,regulaminowa plus dodatek za godziny nocne no i za system czterobrygadowy.To wszystko dostajesz juz na start .Wiecej juz nie zarobisz,a poza tym zatrudnienie jest przez agencje wiec wszystko w temacie
Kolega 2016-08-19 19:43
Minimum 1850 podstawy, sporo tych premi musi byc żeby wyszło na rękę 2400 jak było pisane. Rzeczywiście tyle premii razem moze wyjsć? To chyba razem musiałoby byc z 3300 brutto.
tiktak 2016-10-09 10:41
Trzeba robic swoje poprostu i kasa taka wpada bez problemu.
tiktak 2016-10-11 20:30
Od początku taka stawka, na podwyżkę można liczyć jedynie wtedy gdy wszyscy dostaną a na to się nie zanosi
wqwdeqwq 2016-10-13 09:40
W Gdańsku?? Firmy Ci się pomyliły :)
dsasdadsa 2016-10-18 10:25
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
dsasdadsa 2016-10-18 10:28
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
dsasdadsa 2016-10-18 10:33
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
sa 2016-10-18 21:55
1. Monotonia
2. Że nic tam nie działa, wszystko zrobione, ustawione na odp***dol, taśma klejąca i młotek to to co ten zakład jeszcze trzyma.
2
Mądry Człowiek 2016-10-25 14:36
Zapiepsza się jak wszędzie,ale nie ma dżwigania cięzarów,pensja też nie jest najniższa, a i zakład czysty.
W FIAT-cie jest o wiele gorzej.
1
Michaił Gorbaczow 2016-11-27 07:55
Nie polecam pracy na nowym wtrysku. Dlaczego? Może jest tam trochę ciszej. Ale to tylko jeden jedyny plus. Formy są większe i dostaje się po 3-4 bryki gdzie trzeba gonić jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od maszyny do maszyny. O kierowniku to nawet nie wspomnę. Kawał narcystycznego człowieka. Do wszystkich ma o wszystko pretensje(szczególnie kiedy Ci maszynę naprawiają). Polecam majstra M.M. Kasa dobra bo bez nadgodzin na 3 zmiany idzie wyjść 2500zł/msc. Pracowałem tam trochę i jak widzę tych młodych i ukrainców którzy tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo dobra kasa to aż mi ich żal. Pamiętajcie, zdrowie jest tylko jedno a za 2500 szkoda je niszczyć.
1
obecny pracownik..... 2016-11-28 10:18
Do obecnych pracowników firmy Rosiński i S-ka - BB i NDM,co myślicie o założeniu ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH? chętnie przeczytam wasze opinie na ten temat, wasze za i przeciw wpłynie na nasze działanie w kierunku założenia związku lub pozostawienie tematu bez żadnych działań. Dziękuję za każdą odpowiedz. Czekamy.....
3
dfd 2016-11-30 19:24
Jak na zakładzie powiesz głośniej związek zawodowy to podejrzewam że wszystkich wypier.......
Tu tata ma władzę.
obecny pracownik 2016-11-30 23:15
Napisz tylko czy jests za czy przeciw.
sa 2016-12-07 12:29
Za.
podaj emaila to się zgadamy
1
obecny pracownik 2016-12-09 13:53
Może jeszcze imię i nazwisko. Niestety narazie bez zbędnych informacji. Dziękujemy za odpowiedz
To ja idiota który dalej się na to nabiera 2016-12-11 16:12
Dzięki ci o panie Zbigniewie że mikołaj nie zapomniał i bony uwalił bo tradycja to tradycja i musi trwać.Kotjarka na co wskazują wypowiedz to biurowiec ,więc bardzo bym prosił o podziękowania w imieniu załogi za bony,mam tylko nadzieję że zakładowa elita nie udławi się na kolacji za pieniądze pospulstwa.Panie Michale Panie Andrzeju jak długo będzie jeszcze trwała chucpa postkomunistycznych nieudaczników i ich asystentów ze sloganami na miarę po PGR-owskiego kierownika dojarni.Na chwilę obecną NDM przynosi straty za chwilę tak będzie w BB .To tylko od was zależny w jakim stanie utrzymacie załogę doświadczoną bo jak widać nawet UKRAINA nie pali się tu do pracy.Można się pomylić i otoczyć idiotami i duchami przeszłości którzy wszystkich z dołu traktują jak scierwa ,ale kiedyś trzeba przejrzeć na oczy popatrzcie co zostało ze starej firmy Rosiński i s-ka nie ile ludzi pracuje i stan się zgadza tylko jacy?Kolejny raz pozwalacie na bezczelną grabież przed świętami ,mam nadzieje że ludzie czytają to forum i na wiosne to wy będziecie skomleć i błagać pracowników żeby przyszli bo będzie problem z realizacją zamówień.Dla wszystkich zainteresowanych w tej firmie Mikołaj Zbigniew i przydupasy obedrą was ze skóry i ręka nie zadrży liczą się tylko oni elita idiotów mądrych waszą wiedzą z hipokryzją na szyderczym ryju.Omijać szerokim łukiem
13
Oi 2016-12-11 20:53
Za Niedzwiedz też był kiedyś za to go Andrzej chciał zwolnić ale ogarniaj temat
1
obecny pracownik 2016-12-11 21:14
Dziędziękujemy za odpowiedź. Pan Andrzej musi zrozumieć że nikt jemu ani firmie nie chce zaszkodzić Po prostu nie mamy możliwość obrony przed niektórymi osobami jak również większość z nas chciała by być odpowiednio doceniona. Ale dwa ZA to wciąż za mało.
6
Lol 2016-12-12 08:29
Za.!!ma nadzieję że w szatni będzie wiecej chentnych niż gadających
1
obecny pracownik 2016-12-12 10:34
Dziękujemy. I również mam taką nadzieję.
1
Lojalny 2016-12-15 11:13
Popatrz na pozytyw z tego płynący:pracujesz w jedynej w swoim rodzaju firmie która przed świętami zabiera anie daje czyli dba o twoje zdrowie mniej wypijesz.Kolejny aspekt to jedyna firma w okolicy w której pracujesz w święta tu dbają o twój budżet robisz to mniej wydasz a jeżeli chodzi o sylwestra i nowy rok to znowu jako jedyni pracujemy i tu dbałość jak i o zdrowie tak i o finanse firma dba o pracowników jako jedyna w okolicy.Czytelniku jażeli dbasz o swoją psychikę nawet nie przechodz obok tej firmy jedynej w swoim rodzaju.
1
Olo 2016-12-15 14:06
Ta firma to porażka 1człowiek na rozbić wszystko jest tam jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zero szacunku dla pracownika a najlepszy jest tekst Pana W.O ze ma być zrobione bo jak nie to on nas nie pusci do domu .Proszę was zdaleka od tej firmy jeżeli zatrudnienie masz przez pośrednika w tedy tolerancja i szacunku brak.A po zatym jesteś szykanowany i zastraszany że będziesz obciążony kosztami za fszelkie straty przez Pana W
7
@@@@@ 2016-12-16 18:19
W.O kto to?
дупа 2017-01-07 16:28
Bardzo dobra firma z dobrymi wypłatami.
1
sadam 2017-01-10 15:57
Spokojnie koledzy i koleżanki.
Inspekcja pracy powiadomiona iż w tym zakładzie przy minus 20 stopniach nie ma ciepłej wody.

4
дупа 2017-01-11 12:22
Jak się wam nie podoba ta praca to se jedzcie na Ukrainę
2
дупа 2017-01-11 12:25
Tam są lepsze warunki pracy i jakie wypłaty.
2
uuuuu 2017-02-08 11:52
Znowu szukają kontrolera jakości w Nowym Dworze Mazowieckim, ciekawe jak długo popracuje...? ciekawe czy ich na pewno stać na nowego pracownika, bo pisaliście że wychodzą na minus...właścicielom mówię tylko: KARMA WRACA:D
zainteresowany 2017-02-09 00:00
Czy ktoś może cos powiedzieć o pracy w kontroli jakości w NDM; zarobki, godziny pracy, system pracy itp. ?
Cnc 2017-02-14 20:49
Ile mozna zarobic na maszynach CNC? Jako frezer. Potrafiacy pisac programy , majac kilka lat doswiadczenia.
Wojtek 2017-02-19 10:27
Na narzędziowni dostajesz tyle ile wywalczysz. Na poczatek 2000. Ale jak pokażesz że potrafisz i chcesz to 4000 nie będą problemem.
(Ja mam 4300 bez nadgodzin)
SPOKOJNY I OPANOWANY 2017-02-21 20:07
Kolego z Ukrainy po pierwsze jak będziesz żyć tutaj i utrzymywał rodzinę tutaj w Polsce to możemy potem rozmawiać . Ja też bym był zadowolony jak bym dostał tyle kasy co ty pod warunkiem że będę miał jedną maszynę na 8 godzin . I gonił bym koło maszyny jakbym miał RLS ZESPÓŁ NIESPOKOJNYCH NÓG .NARA .
Zostaw swoją opinię o Rosiński i S-ka - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rosiński i S-ka