brak logo

Rosiński i S-ka

Bielsko-Biała

Opinie o Rosiński i S-ka

. 2016-01-05 19:11:06
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHA :)
1
E 2016-01-13 17:05:35
Ja o firmie (słyszałem, że to kołchoz.

Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
Mateusz 2016-01-15 11:30:29
W Rosiński i S-ka robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
Zbyniu 2016-01-27 10:01:51
Skoro praca ludzi w tej firmie polega na pakowaniu to pracują tam pewnie sami PAKERZY, podziwiam pakerów co pakują całe życie.
1
Zawiedziony 2016-01-27 17:26:40
W Rosiński i S-ka za 1850 zł brutto miesięcznie nie utrzymam rodziny.
& 2016-01-29 01:21:08
Tyle to masz na umowie,do tego dochodzą premie i dodatki za nocki,czterobrygadówkę, frekwencję,produktywność itp.Na rękę niżej niż 2000 nie spotkałem się.Ale robić trzeba,nie jest lekko. Jak ktoś nie przywykszy do pracy, to będzie jęczał.
1
HBO 2016-02-04 20:00:25
Wytrzymałem 10 Miesięcy. Praca dla ludzi o stalowych nerwach albo dla tych którzy maja totalnie wszystko w dupie. Ludzie różni, trafiają się normalni ale 3/4 to zwykłe szuje. Podpierdalają, sieją plotki i starają się jak najlepiej potrafią uprzykrzyć życie. Roboty od zajebania, są luźniejsze dni ale przeważnie trzeba ostro tyrać. Wynagrodzenie ok 2100 na 3zm. Nie polecam jednak brać L4 bo łysy potrafi ujebać całą premie za kilka dni chorobowego, czyli ok 400zł.
Atmosfera na zakładzie nie do zniesienia, jeżeli potrafisz 8h dziennie przenieść się do brutalnej rzeczywistości gdzie człowiek człowiekowi wilkiem to możesz spróbować. Ogólnie pracy NIE POLECAM i nawet za 3tysiące bym tam nie wrócił. Dobra rada dla nowych, radzę się zbyt szybko z nikim nie z pouchwalać bo w tym zakładzie na prawdę pracuje od groma fałszywców, którzy tylko czekają aż ci się noga powinie. Polecam brygadę Wojtyły, w większości w porządku ludzie. Na wtrysku też znajdzie się kilka fajnych osób ale tak jak mowie trzeba wyczaić. Pozdrawiam młynkowych ze starego wtrysku, niektórych magazynierów i łysawego Henia bo dobry z niego ziomek!
2
0 2016-02-18 10:34:17
Fakt, ostatnio rotacja jakby ustała.... ale to tylko dlatego że tutaj już nawet Ukraińcy robić nie chcą.
Podobno podwyżki mają być ale w tym zakładzie co roku się o tym słyszy w okolicy grudnia a potem temat ucicha i tak leci czas aż do grudnia.
Jedyny plus tego zakładu że wypłata prawie zawsze na czas- no chyba że kadry zaśpią.
Niedobarwiony 2016-02-20 03:16:37
Pozdrawiam całą zmianę C. Co do firmy.. Piniory zawsze na czas, czasami jest sielanka czasami zapierdol. Największą wadą tej firmy jest Agencja Pracy Tymczasowej z tego co wiem po ponad 2 latach pracy w tej firmie nie ma szans na przyjęcie pod zakład. Skończysz jedną agencję wpierdzielą ci drugą, doszły mnie słuchy, że została założona kolejna agencja.. ludzie po 3 latach pracy dalej śmigają na umowie tymczasowej. S.W "mały" najlepszy majster w tym zakładzie, ustawiacze na zmianie C zawsze pomocni(oczywiście bez diabła bo On to zawsze ściemnia), operatorzy nw czy tak mogę Ich nazwać bo na umowie widnieje "pomocnik operatora maszyn..", gdy potrzeba pomogą/wytłumaczą. Ogólnie rzecz biorąc praca raczej dla ludzi młodych o stalowych nerwach. K.B. dalej dłubie w maszynach nic nikomu nie mówiąc?
Gandor 2016-02-23 20:34:25
Po pierwsze ludzie jest firma produkcyjna Rosinski i firma prawnicza Rosinski. Jedna z druga łączy tylko zbieżność nazw i nic więcej. Tutaj opisuje sie ta produkcyjna.
A po drugie co do opinii o firmie produkcyjnej to powiem tyle:
"Ludzie ludziom zgotowali ten los..."
Kto ma chociaż troche możliwości i oleju w głowie to ucieka stamtąd.
Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk!
9 2016-03-01 21:00:11
Po pierwsze oni robią tylko i TYLKO dla nich opakowania....

Druga sprawa wie ktoś czy działa ktoś w zmianie systemu 4brygadówek z 1 2 3 na 3 2 1 ??
1
Alek 2016-03-03 13:03:26
Czy coś wiecie na temat zatrudnienia w Nowym Dworze Mazowieckim. Jaka kasa i system. Jestem zainteresowany u nich pracą może być magazyn albo elektryk, mechanika bo znam się na tym. dajcie znać. dzięki
2
mi 2016-03-05 15:24:11
Interesuje mnie praca w Nowym Dworze Mazowieckim w kontroli jakości możecie coś powiedzieć?ile płacą? jak jest z umowami przez agencje? przechodzi ktoś do firmy głównej? jaki okres wypowiedzenia w agencji? jak się pracuje, jacy ludzie? poradźcie
ta firma to syf 2016-03-09 18:12:15
Wypłaty wcale nie zawsze są na czas!!!
3
KOT Jarka 2016-03-23 14:09:32
Wypłaty zawsze są na czas. I proszę nie pisać głupot.
3
ewka 2016-03-28 14:29:01
Ile na początku można zarobić na wtryskarkach?
q 2016-04-07 11:30:33
Pieniądze to nie wszystko...
Atmosfera- największy plus tej firmy to ludzie- ale do majstra w dół...
im wyżej to gorzej!
Mały81 2016-04-08 11:27:26
Witam i pozdrawiam wszystkich ci co sie zatrudnią do tej firmy uwaga na zastępce majstra R Kruczka fałszywy do potęgi entej nic nie robi tylko chodzi i podpierdziela ludzi robi na 3 zmianie 4 brygadówce ma także swoich przydupasów więc trzeba uważać z kim sie rozmawia co do kasy 2400 na miesiąc na 4 brygadówce kasa bez czekania na nią zawsze 10 tego co do pracy jak piszą inni zapierdziel maksymalny
Szybki 2016-04-10 20:09:53
Dzięki Ci o Panie za te 4,50zł podwyżki!
polo 2016-04-14 16:26:22
Przymierzałem się do tego forum parę lat panowie chociaż to bardzo szumna nazwa jeżeli chodzi o tych co tutaj hejtują bo ciężko to nazwać wpisem czy opinią.Przepracowałem w tym zakładzie już 10 lat bełkot ludzi którzy wylewają tutaj swoją bezradność jest ciężki do opisania.Większość z tych pierdół hejterów którzy płaczą do monitora ma staż pracy między 3miesiącami góra do 2lat, świadczy o tym sposób wypowiedzi i braku podstawowej wiedzy jak działa zakład , kto wystawia opinie kto decyduje o przedłużeniu umowy itd.Faktycznie zakład jest dość specyficzny atmosfera też ale to co tutaj wypisują te panienki z workiem między nogami jest żenujące. Nadużywając słowa PANOWIE proszę w zakładzie pracuje tyle kobiet i żadna tyle nie jęczy co wy a część pań ma przepracowane więcej miesięcy niż wy dni.Większość z was a przynajmniej 80% jest rozpoznawalna po wpisach, dyskutujecie przed bramą w kiblu na stołówce w szatni ten sam beznadziejny bełkot przelewany jest na witryny w kiblach czy tutaj bez zmiany sposobu wypowiedzi.Poświęciłem dzisiaj trochę czasu na przeczytanie jazgotu facetów z okresem i nie przypominam sobie sytuacji , no może jednostkowe wypowiedzi do osób które tu wymieniacie z inicjałów czy też nazwisk ,żeby którakolwiek z pań wypowiadających się tutaj powiedziała jednej z tych osób prosto w oczy co myśli pisać anonimowo może każdy ale nie każdego już stać na wypowiedż takie pokolenie mięczaków.Duża część ludzi z żalem pisze że jeden czy drugi go zwolnili zabrali premie czy którykolwiek poszedł zapytać i wyjaśnić NIE bo brak jaj.Robota jak każda inna , jeżeli twoje IQ ma 60 i w poprzednim świadectwie pracy nie masz wpisane ZAWÓD SYN i jesteś w stanie zrobić coś więcej niż przedziałek ogarniesz temat, wszyscy pozdrawiają HENIA orłem nie jest a robi dłużej niż ja przynajmniej 2 albo 3 lata więc da się.Dziewczynki płci męskiej podwiązać worki i choć raz wykazać się honorem i zamiast wylewania łez anonimowo podzejdż zapytaj , każda z wymienionych osób tu czy też w kiblu z pewnością odpowie co i dla czego.Duża część pracujących operatorów po roku czy dwóch ma problem z ustawieniem rękawa to są tylko trzy śruby, włączenie maszyny w automat czy zatrzymanie od 3 do 4 przycisków w języku polskim a i tak inteligentna część wbija awaryjny bądz prosi kogoś o pomoc.Powiem tak słysząc czasami wypowiedzi majstrów czy po majstrów i sławetnego już TF pomimo słabego trybienia jak i on czy KB czy inni majstrowie dają szansę na kolejne miesiące licząc na rozwój delikwenta ale wszystko ma swój kres. (CI)puncje głowa do góry upewnij się czy masz jaja nie becz o byle co nie odstraszaj ludzi pomimo tego że baner na płocie odbiega od rzeczywistości to nie jest tak żle .
6
Olo 2016-04-24 21:13:17
W połowie Twojej wypowiedzi przestałem czytać, pracuję w firmie dłużej niż 2 lata, a nawet dłużej niż 5 i uważam, że 90% wypowiedzi "hejterów” jest prawdziwa. Powinieneś dodać na końcu wypowiedzi, że zawiera lokowanie produktu.


1
XYZ 2016-04-25 01:29:24
Co do firmy nie polecam ze względu na agencje pracy. Większość tak dużych zakładów w BB zrozumiała, że bez ludzi to za przeproszeniem uj nie robota. Firma Rosinski dopiero gdy wieksza liczba ludzi którzy coś potrafia się zwolni zacznie robic coś w tym temacie.
2
Realia 2016-06-01 08:54:01
Naród jakie bezrobocie? Pracodawcy stają na głowie żeby ktoś chciał przyjść pracować. Inną kwestią są zarobki ale te będą musiały wzrosnąć bo brakuje obsad na liniach produkcyjnych a młodzi przychodzą na tydzień i dziękują za taką kase. A kobiety to wogóle inny temat, nie raz bardziej się opłaca nie pracować 500+, socjal bo zarobki niższe, w domu się zje byle co, dojeżdzać nie treba i zostaje w kieszeni 1000-1500 na opiekunkę.
NDM 2016-06-19 22:37:27
Zakład w Nowym Dworze Mazowieckim - nie polecam pracy tam szczególnie jeśli ktoś ma zobowiązania lub szuka stabilnego zatrudnienia. Ich zdaniem nikt sie nie nadaje: kierownik technolog kj operatorzy itd. Po kolei szybko wszystkich zwalniają (zanim się zatrudnisz zapytaj pracowników jak często ktoś wylatuje), mnie powiedzieli ze zatrudnili za duzo osób^^ (bez komentarza:), technologa "uczył" starszy technolog, który pracował wcześniej 10 lat w kj i ktoś wierzył że "nauczy" nowego technologa żeby od razu się dostał na to stanowisko? patrząc na organizację w tej firmie nie wróże nic dobrego, musisz się pogodzić też z tym że twoje CV będzie oglądał w firmie kto chce, ale przecież to tylko taka "drobnostka" :) Najbardziej chce mi się śmiać z tego, że firma oferuje "NIEOCZEKIWANE MOŻLIWOŚCI ROZWOJU" w rzeczywistości dostaniesz umowę o pracę TYMCZASOWĄ Z TYGODNIOWYM OKRESEM WYPOWIEDZENIA PRZEZ POSREDNIKA (NAJNIŻSZA KRAJOWA + PREMIA) Podsumowując - cieszę się że już tam nie pracuję!
1
emil 2016-06-21 23:56:14
Jeżeli kogoś nie stać na godne wynagrodzenie pracowników za ich pracę POWINIEN ZAMKNĄĆ DZIAŁALNOŚĆ
KOD Jarka 2016-06-23 21:00:49
Wg mojej wiedzy stawka to około 2400 PLN netto w systemie 3 zmianowym. Bez sobót i niedziel. Jeżeli chodzi o kwestie zatrudnienia przez Agencję to ma to ulec zmianie od 2017.
ad 2016-07-09 12:01:30
A jak się pracuje jako inżynier, np. Technolog. Jaką atmosfera, na jakie zarobki można liczy mają doświadczenie i wykształcenie w tym kierunku.
ad 2016-07-09 12:01:59
A jak się pracuje jako inżynier, np. Technolog. Jaką atmosfera, na jakie zarobki można liczy mają doświadczenie i wykształcenie w tym kierunku.
Miro 2016-07-23 14:05:49
Proszę o info!Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Rosińskim,ale nie ukrywam że jednak dosyć sceptycznie podchodzę do kwestii zatrudnienia przez pośrednika.Natomiast warunki finansowe wyglądają solidnie i moje pytanie jest takie.Na ile rzeczywiście,tak realnie może liczyć miesięcznie netto pracownik przy obsłudze maszyn.Czy faktycznie premie,o których słyszałem są wypłacane w takich wysokościach w jakich zostały obiecane no i taki konkret - czy są wypłacane na czas?Dzięki za odpowiedzi.
darek 2016-07-23 15:31:22
Też mam mały dylemat jak Miro tyle,że mnie najbardziej interesuje system czterobrygadowy.Praca jak praca - wiadomo - bywa różnie. Chodzi mi jedynie o to czy rzeczywiście mogę dostać tyle kasy ile mi powiedziano na rozmowie. # zmiany 2400 netto, czterobrygadówka 400 zeta brutto wiecej
Cebula 2016-08-05 23:13:13
mocne slowa ale sama prawda
bandor 2016-08-07 17:29:45
szczerze?to owszem,trzeba pracowac i zdarzaja sie rozne dni,ale nie jest najgorzej.Ot,zwykla produkcja i tyle,a najbardziej narzekaja co,ktorzy pewnioe w ogole narzekaja na wszystko...na prace,na dom,na kraj,na kota,na sasiada,na lozko,na cokolwiek...
daab 2016-08-08 18:12:51
na 3 zmiany 2400 netto,a brygadowka nieco wiecej jakies 200 zeta...ale dochodzi kwestia premii wiec tak naprawde te wyplaty bywaja rozne
gonzo 2016-08-09 16:24:56
z wiedzy,ktora posiadam,a mam taka poniewaz pracuje w rosinskim daab pisze o stawkach netto juz z premiami.
kolega 2016-08-17 15:08:45
4bryg chyba jeszcze nie ma w nowym dworze? A ile jest podstawy na umowie bez premii i dodatkow?
max 2016-08-17 15:28:56
podstawa to minimum czyli 1850
max 2016-08-19 15:26:47
na starcie dostajesz to minimum plus premia uznaniowa,frekfencyjna,regulaminowa plus dodatek za godziny nocne no i za system czterobrygadowy.To wszystko dostajesz juz na start .Wiecej juz nie zarobisz,a poza tym zatrudnienie jest przez agencje wiec wszystko w temacie
Kolega 2016-08-19 19:43:28
Minimum 1850 podstawy, sporo tych premi musi byc żeby wyszło na rękę 2400 jak było pisane. Rzeczywiście tyle premii razem moze wyjsć? To chyba razem musiałoby byc z 3300 brutto.
tiktak 2016-10-09 10:41:17
Trzeba robic swoje poprostu i kasa taka wpada bez problemu.
tiktak 2016-10-11 20:30:23
Od początku taka stawka, na podwyżkę można liczyć jedynie wtedy gdy wszyscy dostaną a na to się nie zanosi
wqwdeqwq 2016-10-13 09:40:18
W Gdańsku?? Firmy Ci się pomyliły :)
dsasdadsa 2016-10-18 10:25:51
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
dsasdadsa 2016-10-18 10:28:36
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
dsasdadsa 2016-10-18 10:33:22
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
sa 2016-10-18 21:55:28
1. Monotonia
2. Że nic tam nie działa, wszystko zrobione, ustawione na odp***dol, taśma klejąca i młotek to to co ten zakład jeszcze trzyma.
1
Mądry Człowiek 2016-10-25 14:36:13
Zapiepsza się jak wszędzie,ale nie ma dżwigania cięzarów,pensja też nie jest najniższa, a i zakład czysty.
W FIAT-cie jest o wiele gorzej.
1
Michaił Gorbaczow 2016-11-27 07:55:01
Nie polecam pracy na nowym wtrysku. Dlaczego? Może jest tam trochę ciszej. Ale to tylko jeden jedyny plus. Formy są większe i dostaje się po 3-4 bryki gdzie trzeba gonić jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od maszyny do maszyny. O kierowniku to nawet nie wspomnę. Kawał narcystycznego człowieka. Do wszystkich ma o wszystko pretensje(szczególnie kiedy Ci maszynę naprawiają). Polecam majstra M.M. Kasa dobra bo bez nadgodzin na 3 zmiany idzie wyjść 2500zł/msc. Pracowałem tam trochę i jak widzę tych młodych i ukrainców którzy tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo dobra kasa to aż mi ich żal. Pamiętajcie, zdrowie jest tylko jedno a za 2500 szkoda je niszczyć.
obecny pracownik..... 2016-11-28 10:18:21
Do obecnych pracowników firmy Rosiński i S-ka - BB i NDM,co myślicie o założeniu ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH? chętnie przeczytam wasze opinie na ten temat, wasze za i przeciw wpłynie na nasze działanie w kierunku założenia związku lub pozostawienie tematu bez żadnych działań. Dziękuję za każdą odpowiedz. Czekamy.....
1
dfd 2016-11-30 19:24:51
Jak na zakładzie powiesz głośniej związek zawodowy to podejrzewam że wszystkich wypier.......
Tu tata ma władzę.
obecny pracownik 2016-11-30 23:15:26
Napisz tylko czy jests za czy przeciw.
Zostaw swoją opinię o Rosiński i S-ka - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rosiński i S-ka