brak logo

Rosiński i S-ka

Bielsko-Biała

Opinie o Rosiński i S-ka

Kolega 2016-08-19 19:43
Minimum 1850 podstawy, sporo tych premi musi byc żeby wyszło na rękę 2400 jak było pisane. Rzeczywiście tyle premii razem moze wyjsć? To chyba razem musiałoby byc z 3300 brutto.
tiktak 2016-10-09 10:41
Trzeba robic swoje poprostu i kasa taka wpada bez problemu.
tiktak 2016-10-11 20:30
Od początku taka stawka, na podwyżkę można liczyć jedynie wtedy gdy wszyscy dostaną a na to się nie zanosi
wqwdeqwq 2016-10-13 09:40
W Gdańsku?? Firmy Ci się pomyliły :)
dsasdadsa 2016-10-18 10:25
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
dsasdadsa 2016-10-18 10:28
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
dsasdadsa 2016-10-18 10:33
Firma ma dwa oddziały w Bielsku Białej oraz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Praca stabilna dla osób które chcą pracować a oprócz chęci mają jakiś zapał.
Robota nie jest za lekka i trochę denerwująca.

Zresztą kto był to wie.

Do tego czujesz nad sobą bat swoich panów.

Zarobki na początek 2100- 2500 na rękę- 3 zmianowka/ 4drygadowka.
Przez agencje- mówią że niby pół roku ale tak naprawdę do oporu- tylko agencje się zmieniają.
sa 2016-10-18 21:55
1. Monotonia
2. Że nic tam nie działa, wszystko zrobione, ustawione na odp***dol, taśma klejąca i młotek to to co ten zakład jeszcze trzyma.
2
Mądry Człowiek 2016-10-25 14:36
Zapiepsza się jak wszędzie,ale nie ma dżwigania cięzarów,pensja też nie jest najniższa, a i zakład czysty.
W FIAT-cie jest o wiele gorzej.
2
Michaił Gorbaczow 2016-11-27 07:55
Nie polecam pracy na nowym wtrysku. Dlaczego? Może jest tam trochę ciszej. Ale to tylko jeden jedyny plus. Formy są większe i dostaje się po 3-4 bryki gdzie trzeba gonić jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od maszyny do maszyny. O kierowniku to nawet nie wspomnę. Kawał narcystycznego człowieka. Do wszystkich ma o wszystko pretensje(szczególnie kiedy Ci maszynę naprawiają). Polecam majstra M.M. Kasa dobra bo bez nadgodzin na 3 zmiany idzie wyjść 2500zł/msc. Pracowałem tam trochę i jak widzę tych młodych i ukrainców którzy tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo dobra kasa to aż mi ich żal. Pamiętajcie, zdrowie jest tylko jedno a za 2500 szkoda je niszczyć.
1
obecny pracownik..... 2016-11-28 10:18
Do obecnych pracowników firmy Rosiński i S-ka - BB i NDM,co myślicie o założeniu ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH? chętnie przeczytam wasze opinie na ten temat, wasze za i przeciw wpłynie na nasze działanie w kierunku założenia związku lub pozostawienie tematu bez żadnych działań. Dziękuję za każdą odpowiedz. Czekamy.....
4
dfd 2016-11-30 19:24
Jak na zakładzie powiesz głośniej związek zawodowy to podejrzewam że wszystkich wypier.......
Tu tata ma władzę.
obecny pracownik 2016-11-30 23:15
Napisz tylko czy jests za czy przeciw.
sa 2016-12-07 12:29
Za.
podaj emaila to się zgadamy
1
obecny pracownik 2016-12-09 13:53
Może jeszcze imię i nazwisko. Niestety narazie bez zbędnych informacji. Dziękujemy za odpowiedz
To ja idiota który dalej się na to nabiera 2016-12-11 16:12
Dzięki ci o panie Zbigniewie że mikołaj nie zapomniał i bony uwalił bo tradycja to tradycja i musi trwać.Kotjarka na co wskazują wypowiedz to biurowiec ,więc bardzo bym prosił o podziękowania w imieniu załogi za bony,mam tylko nadzieję że zakładowa elita nie udławi się na kolacji za pieniądze pospulstwa.Panie Michale Panie Andrzeju jak długo będzie jeszcze trwała chucpa postkomunistycznych nieudaczników i ich asystentów ze sloganami na miarę po PGR-owskiego kierownika dojarni.Na chwilę obecną NDM przynosi straty za chwilę tak będzie w BB .To tylko od was zależny w jakim stanie utrzymacie załogę doświadczoną bo jak widać nawet UKRAINA nie pali się tu do pracy.Można się pomylić i otoczyć idiotami i duchami przeszłości którzy wszystkich z dołu traktują jak scierwa ,ale kiedyś trzeba przejrzeć na oczy popatrzcie co zostało ze starej firmy Rosiński i s-ka nie ile ludzi pracuje i stan się zgadza tylko jacy?Kolejny raz pozwalacie na bezczelną grabież przed świętami ,mam nadzieje że ludzie czytają to forum i na wiosne to wy będziecie skomleć i błagać pracowników żeby przyszli bo będzie problem z realizacją zamówień.Dla wszystkich zainteresowanych w tej firmie Mikołaj Zbigniew i przydupasy obedrą was ze skóry i ręka nie zadrży liczą się tylko oni elita idiotów mądrych waszą wiedzą z hipokryzją na szyderczym ryju.Omijać szerokim łukiem
19
Oi 2016-12-11 20:53
Za Niedzwiedz też był kiedyś za to go Andrzej chciał zwolnić ale ogarniaj temat
1
obecny pracownik 2016-12-11 21:14
Dziędziękujemy za odpowiedź. Pan Andrzej musi zrozumieć że nikt jemu ani firmie nie chce zaszkodzić Po prostu nie mamy możliwość obrony przed niektórymi osobami jak również większość z nas chciała by być odpowiednio doceniona. Ale dwa ZA to wciąż za mało.
9
Lol 2016-12-12 08:29
Za.!!ma nadzieję że w szatni będzie wiecej chentnych niż gadających
1
obecny pracownik 2016-12-12 10:34
Dziękujemy. I również mam taką nadzieję.
1
Lojalny 2016-12-15 11:13
Popatrz na pozytyw z tego płynący:pracujesz w jedynej w swoim rodzaju firmie która przed świętami zabiera anie daje czyli dba o twoje zdrowie mniej wypijesz.Kolejny aspekt to jedyna firma w okolicy w której pracujesz w święta tu dbają o twój budżet robisz to mniej wydasz a jeżeli chodzi o sylwestra i nowy rok to znowu jako jedyni pracujemy i tu dbałość jak i o zdrowie tak i o finanse firma dba o pracowników jako jedyna w okolicy.Czytelniku jażeli dbasz o swoją psychikę nawet nie przechodz obok tej firmy jedynej w swoim rodzaju.
1
Olo 2016-12-15 14:06
Ta firma to porażka 1człowiek na rozbić wszystko jest tam jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zero szacunku dla pracownika a najlepszy jest tekst Pana W.O ze ma być zrobione bo jak nie to on nas nie pusci do domu .Proszę was zdaleka od tej firmy jeżeli zatrudnienie masz przez pośrednika w tedy tolerancja i szacunku brak.A po zatym jesteś szykanowany i zastraszany że będziesz obciążony kosztami za fszelkie straty przez Pana W
7
@@@@@ 2016-12-16 18:19
W.O kto to?
дупа 2017-01-07 16:28
Bardzo dobra firma z dobrymi wypłatami.
2
sadam 2017-01-10 15:57
Spokojnie koledzy i koleżanki.
Inspekcja pracy powiadomiona iż w tym zakładzie przy minus 20 stopniach nie ma ciepłej wody.

5
дупа 2017-01-11 12:22
Jak się wam nie podoba ta praca to se jedzcie na Ukrainę
3
дупа 2017-01-11 12:25
Tam są lepsze warunki pracy i jakie wypłaty.
2
uuuuu 2017-02-08 11:52
Znowu szukają kontrolera jakości w Nowym Dworze Mazowieckim, ciekawe jak długo popracuje...? ciekawe czy ich na pewno stać na nowego pracownika, bo pisaliście że wychodzą na minus...właścicielom mówię tylko: KARMA WRACA:D
zainteresowany 2017-02-09 00:00
Czy ktoś może cos powiedzieć o pracy w kontroli jakości w NDM; zarobki, godziny pracy, system pracy itp. ?
Cnc 2017-02-14 20:49
Ile mozna zarobic na maszynach CNC? Jako frezer. Potrafiacy pisac programy , majac kilka lat doswiadczenia.
Wojtek 2017-02-19 10:27
Na narzędziowni dostajesz tyle ile wywalczysz. Na poczatek 2000. Ale jak pokażesz że potrafisz i chcesz to 4000 nie będą problemem.
(Ja mam 4300 bez nadgodzin)
SPOKOJNY I OPANOWANY 2017-02-21 20:07
Kolego z Ukrainy po pierwsze jak będziesz żyć tutaj i utrzymywał rodzinę tutaj w Polsce to możemy potem rozmawiać . Ja też bym był zadowolony jak bym dostał tyle kasy co ty pod warunkiem że będę miał jedną maszynę na 8 godzin . I gonił bym koło maszyny jakbym miał RLS ZESPÓŁ NIESPOKOJNYCH NÓG .NARA .
3
дупа 2017-03-01 18:38
Ale ja z Toba nie rozmawiam. Pewnie jesteśmy lepsi dla tego nas wola.
Szary Pracownik 2017-03-07 10:21
Wszyscy dostają podwyżki. A my Panie dyrektorze kiedy się doczekamy?
6
wieRny 2017-03-19 22:29
na grudniowym spotkaniu zaloowym pan łysy wspominał, ze podzywki maja byc w kwietniu, czyli pewnie od majowej wyplaty... pozyjemu zoabczymy
1
Alicja 2017-03-23 16:00
A jakie ogólnie benefity oferuje pracownikom Rosiński i S-ka?
Łysy 2017-04-06 16:43
Dziś dzień podwyżek. Normy niestety.Jutro dowiemy się o inwestycjach zakładu i na podwyżki nie będzie kasy. Pojutrze tata przyjedzie nowym mercem którego rozbije na parkingu lub wyjeździe z firmy..... Taka mała tradycja
7
PPmaster 2017-04-13 15:55
Jeśli zastanawiasz się czy warto pracować u Rosinskiego to WARTO! ale pod warunkiem, pracuję się na hali starego wtrysku lub starego rozdmuchu. Maszyny się psują na potęgę, co drugi człowiek mówi po ukraińsku ale nie ma źle biorąc pod uwagę że na nowej hali jest ten ku ta s jakubiec (celowo z małej litery) Jest to typ, który potrafi tylko narzekać i rozkazywać. Jak ma do kogoś problem to równa go z gównem przez 30-40 min i nie przejmuje się niczym! Najgorsze w tym CH U JU jest jego dwulicowa natura... Wiec nie ma się co skarżyć bo władza myśli że to dobry kierownik. A tak naprawdę to jest KARYKATURA. Firma przyjmuje ok. 10-20 pracowników miesięcznie ale jakoś nikt nie ma ochoty zostać dłużej u tego przeszczepa. Osobiście rzadko mam wątpliwą przyjemność pracować na nowej wiec mam spokój. Stary wtrysk rządzi!
14
PPmaster 2017-04-13 16:00
2400 na dzień dobry, wczasy pod gruszą, premia na święta i można sobie zabrać przywieszkę do wc ale bez kostki ;)
1
Szary Pracownik 2017-04-14 04:45
Nie pozwolę obrażać kierownika Michała. To złoty człowiek tak jak prezes Kaczyński.
Niech nam żyje 100 lat!
1
Gość 2017-04-14 06:16
Teraz to cię poniosło zloty człowiek to może w oczach łysego a nie w oczach pracowników których gnoi na każdym kroku. Niestety ale PPmaster napisał całą prawdę o tym człowieku.
5
CenieSeRobote 2017-04-15 10:21
@PPmaster Siema! Sam teraz mam przeboje na nowej hali i nie umiem przywyknąć. Na starym rozduchu majstry sobie żartują i w ogóle jest sympatycznie ( w te dni, w które maszyny nie psują się aż tak...) a na nowej trzeba mocno się pilnować żeby cie jakubiec nie przypolował. Ale to nie jest tak że on po wszystkich tak jedzie. Lubi młodych, którym zależy na pracy. Takim może dużo zaszkodzić i mocniej ich może [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A to go chyba cieszy poprostu .
2
MON 2017-04-17 20:58
Biorę swój krzyż i idę jutro rano do Jakubca na hale. Może się uda bez gnojenia... Ostatnio się udawało :D
1
Nieważne 2017-04-17 21:42
Witam. Pracowałem w firmie Rosiński przez ponad rok. Na początku na starej hali wtrysku, na 3 zmianówce. Nie było źle, zależy na którego majstra się trafiło z 4 brygadówki. Pamiętam jeszcze początki jak jednym z majstrów był jakubiec, dziwny człowiek, arogancki, dużo by bylo pisać ale nie o to chodzi. Pozostali majstrowie, super ludzie. Robota nawet spoko pod waruniekiem że nie psuły Ci sie maszyny co 10 minut. Dlatego twoja dniówka zależała od bryk jakie dostałeś. Po paru miesiacach przeniesli mnie na nową hale. Tam juz nie bylo tak wesolo, maszyny sie psuły, odleglosci miedzy nimi spore, nachodziles sie od jednej do drugiej, a najwiecej jak miales bryki po dwóch stronach taśmy a i pudelek jak dobrze trafiles to z 200 na dniowke zrobiles. No i byla butelczarka na ktora kazdy mia! Wyj... I musiales sam sobie z Nią radzic. Pozniej kierownikiem zostal Jakubiec, haha, co tu pisac...kto go zna to wie, Ogolnie malo szanowany czlowiek przez zwyklych ludzi, tylko majstrowie mu sie podlizywali zeby ich nie je... Jak ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem.
7
Uka 2017-04-20 15:06
Za prace na nowej hali od 7 do 16 firma powinna płacić SZKODLIWE! Za prace z tą karykaturą kierownika! Jak jutro też mi coś dowali i bedzię mnie gnoić to łysy po powrocie ma moje wypowiedzenie.
3
Globalll 2017-04-25 16:52
Jaka stawka na dzień dobry ? I jak atmosfera w pracy?
Nieważne 2017-04-26 00:31
Kiedyś to było 2300 na 3zm i 2600 na 4br. Ale pozniej sie zwolnilem a z tego co wiem to podwyżki były. Chyba o 200 zlotych ale nie wiem...niech ktos napisze z o obecnych pracowników. A jak atmosfera...zalezy gdzie trafisz i do kogo.
1
elos 2017-04-28 15:41
W ogloszeniach pisze ze wymagane wyksztalcenie zawodowe lub techniczne, da rade sie tam dostac po liceum?
czekam na podzywke 2017-04-28 16:34
zarobki na 3 zmianowce - 2500 zł, na 4 brygadowce - 2800 zl
nie wiem jakie sa zarobki "POD FIRMA" ale to nie tak prosto sie dostac.

nie ma tak zle jesli chodzi o pieniadze ale pod warunkiem, ze nie dostaniesz kj, a jest to czesta sytuacja bo tam rzadzi pan tomasz ś. ktory potrafi sie przy.ebac do byle czego (nie bezposrednio, a za pomoca swoich pomocnikow kj-tów)
ja pracuje na starej hali rozdmuchu i pomimo tego ze jest niezly zapierdziel to jak sie szanuje prace to mozna sie przyzwyczaic. kasa jest stabilna zawsze na czas, fajnie bo skladki odprowadzane od calosci, a nie czesc na umowe a czesc do koperty jak to bywa w niektorych zakladach

baron - to nie czlowiek. to mega przy.ebany koles, ale przejdzie przez hale pare razy, ludzi sie posmieja z niego i potem jest spokoj.

trzeba uwazac na konfidentow typu gejzer, BUTLONOS (hahaha), drabik i tych z nizszej polki (małysz, nowak, caputa), ale sa tez fajni ludzie jak majster Sławek (ZAWSZE POMOZE), Fajka tez jest ok, Szarek, Pach, Leszek Ł. na prawde fajni ludzie. no i gwiazdor Heniuuuu!
dzialy okoloprodukcyjne to tez zalezy. slusarze spoko, z duru mlody dawid ok, mlynkowi tez wporzonku, magazyn tez luzni goscie wiec atmosfera nawet nawet

ludzi i innych hal raczej nie znam.

CZEKAJMY NA MOJOWE PODWYZKI !!!!!

aa i za duzo tych ukrainow, ale lepiej juz chyba nie bedziue
lo 2017-04-29 02:40
Czy da sie tam dostac do pracy po liceum czy faktycznie musi byc zawodowe lub techniczne?
Zostaw swoją opinię o Rosiński i S-ka - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rosiński i S-ka