logo ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o.

ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o.

Krzyś 2017-05-20 17:11
Obecnie najgorszy zakład na terenie Bielska mając na uwadze zarobki i atmosferę pracy, Nie polecam nikomu.
4
PrawdeCiPowiem 2017-05-21 18:18
Co tu dużo można powiedzieć o tym zakładzie. Zakład jak każdy inny, najwięcej mają do powiedzenia w biurach, gdzie nie mają kompletnie pojęcia o produkcji. Przykre jest to, że ukraińcy są lepiej traktowani od polaków, gdzie nie można powiedzieć o nich złego słowa, bo od razu z góry są bronieni. Każdy chce zarobić, ale jak oni zarabiają około 2300 + do tego mają mieszkania i samochody firmowe, to czemu polak ma być gorszy? Nie dziwie się, że nie liczni tam chcą pracować jeżeli władza traktuje ich lepiej niż polaka. Do tego niestety polak musi orać na dwóch maszynach, a nasi koledzy za wschodniej dostają jedną maszynę i jeszcze nie ogarniają co się wokół nich dzieję. I nie pozdrawiam zmiany "A" powinni ją wyeliminować i do tego dochodzą niektórzy "majstrowie" na drugiej hali, gdzie jest jazda bez trzymanki jaki mają humorek tak Ci pomogą.
1
Michałek 2017-05-24 02:49
Dyrektor - temat podwyżek zostanie podjęty w marcu. Proszę nie przychodzić z osobna.
Podwyżki nie dostał nikt a więc jaka płaca taka praca. Robię o połowę mniej niż na początku roku i chyj w to wbijam, nie mówiąc o tym, że pomału pakuje stąd walize tylko sobie coś nagram NORMALNEGO.
Nie pozdrawiam.
2
bielsko 2017-05-26 02:09
Witam wszystkich, mam pytanie poniewaz chce podjac prace jako operator maszyn do tworzyw sztucznych i chcialbym zeby ktos mi doradzil czy lepiej zadzwonic do tej firmy i sie umowic czy tak jak pisze w ogloszeniu napisac email?
HooD 2017-05-26 20:47
Mi na @ nie odpisali w ciągu 2 tygodni
ToMM 2017-05-29 09:28
jak do dyrektora dojdzie nagranie jak ten pseudo kierownik traktuje ludzi ,to jedynie będzie mógł na młynach zarządzać przemiałem.
Łysy 2017-05-31 10:34
No tak BBMy sie burzą bo wi-fi wyłączyliśmy i teraz potrzeba wykupić pakiet 100Giga by na cały miesiąc starczyło plus zabroniliśmy kawę przynosić bo sprzątaczka kubków nie chciała wynosić.

A co do przemiału najlepiej sprzedać za grosze? Ale po podwyżkę w kolejce to pierwszy!
1
Uboże 2017-06-08 17:05
Sry że trochę nie w temacie, ale...
"Z kad oni ludzi biorą" .... Na Boga. Poważnie?
Powiedz proszę szanowny Panie Łysy jakie Ty stanowisko w tej firmie piastujesz?

BTW. Moja branża i właśnie szukają technologa procesu. Niestety, a może na szczęście na dojazd trochę za daleko. Na przeprowadzkę za blisko :)
PS. Walczcie o swoje. Całej firmy tanią / niewykwalifikowaną Ukrainą nie zapełnią.
1
Q 2017-06-09 20:22
Jak po wypłacie? Były podwyżki?
PP 2017-06-10 10:40
Jak co miesiąc , Ty masz 5 zł więcej a ja 5 zł mniej ;)
8
xyz 2017-06-18 10:10
Co powiecie o stanowisku technologa? Wiecie może jak się pracuje na takim stanowisku? Czy jest jakiś dział techniczny?
Widziałem że cyklicznie pojawią się ogłoszenie na to stanowisko.
Pozdrawiam.
HooD 2017-06-18 16:23
W czwartek Pierwszy dzień w pracy będzie , oby poszło gładko :)
2+2=7 2017-06-20 00:10
Będzie dobrze. Musisz starać się, aby zawsze być glupszym od przełożonych. Jest to kluczowe wymaganie.
3
Niedawny pracownik 2017-06-20 22:24
Firma pod względem kultury pracy, szeroko pojętej organizacji, atmosfery oraz poziomu technicznego stanowi co najwyżej drugą ligę. Osobom wykształconym aplikującym na stanowisko techniczne znacznie bardziej polecam branżę automotive, która w Bielsku jest bardzo widoczna i daje realne szanse na rozwój zawodowy i godziwą pensję. Tutaj, to raczej praca na chwilę (krótką).
Piękny lolo 2017-06-22 04:31
Waszym problemem panienki z workiem między gnatami jest nieróbstwo i internecik,wydaje wam się,że wasza praca polega tylko na odkładaniu tacek,kartonów i naklejaniu etykietek,a i tego co drugi pożądnie zrobić nie potrafi.Majster czy ustawiacz pomoże pod warunkiem,że widać jakiekolwiek zaangażowanie u delikwenta.Kilka lat wstecz połowa jak nie większość beczących tu ciot nie dotrwała by do pierwszej przerwy i poszła by z bekiem do mamusi,no cóż takie pokolenie.Teraz to macie sielankę bo majstrowie was niańczą,więc przestańcie wylewać łezki do monitowara,podwiążcie jaja i do roboty bo wcale nie jest tak źle w tym zakładzie jak tu opisujecie.
5
WUJEK PUTIN 2017-06-22 13:09
Najważniejsza w pracy ...co jest??????????? atmosferraa
Jak nie chcesz mieć zrąbanej psychy to nie wybieraj sie do nas
Zarobki ???
HooD 2017-06-22 16:36
Pierwszy dzień nawet udany trafiłem na stary Wtrysk i wydaje się spoko. Zobaczymy jak to będzie na dniach :)
Pracownik 2017-06-22 23:40
Czytam te wasze pierdy i sądzę że najlepiej dla zakładu będzie jak wszyscy będą na samozatrudniu. Nikt nie będzie patrzył nikomu na ręce porostu wystawiać fakturę za wykonaną pracę i kropka.wprowadzic zakaz telefonów na zakładzie jak Polakom w UK problem sam się rozwiąże. Z nudów będzie pracował.czytnik na stołówkę i przy kiblach to zaraz będzie wiadomo kto pali. I ile czasu tam spędza
7
Tiktak 2017-07-03 18:54
Ktos wie czy jest tu jak w innych zakladach cos takiego jak pozyczka zakładowa?
Zielony 2017-07-10 07:10
Tak. Słyszałem o czymś takim, pożyczasz przykładowo 100 zł ukraińcowi a on mówi że kiedyś odda ( to jest tutejsza pożyczka zakładowa)
Podkreślam że bez zwrotna. Polecam
5
1024i pół 2017-07-19 09:25
Doszły mnie słuchy że chcą dawać po 5 maszyn do obsługi . Jeśli tak to jestem za ???? zmotywuje ludzi do ODEJSCIA ???????????? .
Pozdrawiam pomyslodawce chętnie oddam mu swoją oklejarkę ( to takie urządzenie za pomocą którego można łatwo zaklejać kartony ) . Tak piszę bo zza biurka mógłby nie widzieć .
13
kolo 2017-07-24 20:33
pomysl zanim napiszesz na fb i tu ta sama retoryka a myslalem ze ty normalny jestes.Nie bàdz jak twoj stary
Marcin 2017-07-26 18:44
A jak się ma sytuacja na narzedziowni? Chodzi mi o pracę jako operator cnc. Pozdrawiam
Jasiu pianista 2017-07-28 21:11
Narzedziownia. Jak lubisz kamerę nad głową i oddech szefa na plecach. To jest praca marzeń dla Ciebie
1
CałaPrawda 2017-08-10 21:42
Podziwiam osoby, które pracują w tej firmie. Powiedzmy sobie szczerze panowie z ukrainy są lepiej traktowani niż pracownik z polski.. Jedna maszyna czasami ewentualnie dwie, chłopak zadowolny nic się nie narobi, jak pali to co chwile na fajeczke biega (tragedia!). A polak musi tyrać jak murzyn. Tylko gdzie tu sprawiedliwość, jak ukrainiec dostaje niewiele mniejszą pensje od polaka, który musi pracować o wiele ciężej. Wymagania cały czas rosną, ale łatwo się mówi jak się siedzi w klimatyzowanym pomieszczeniu, a człowiek na hali ponad 40C do tego dwie maszyny. :) Jeżeli nic się nie zmieni w tym zakładzie, to jedynie kto pozostanie to ukraincy i ustawiacze. Bo nikt o zdrowym umysle nie bedzie tam chciał pracować. Już nie będę wspominał o pobocznych oddziałach tego zakładu i co poniektórych paniczach majstrach i ustawiaczach. Jeden nie lepszy od drugiego w pokazywaniu "kim on to nie jest".
4
sobieradzik 2017-08-16 18:45
Cześć.
Chciałbym zapytać jak wygląda w tej firmie praca w kontroli jakości?
Zobaczyłem ofertę pracy jako: kontroler jakości;przewiązkowy.
Warto?
Jakie zarobki
Jaka atmosfera?
pozdrawiam
Jajko 2017-08-25 17:59
W internecie pojawila sie oferta dla kierowcyc+e. Jak daleko jezdzi sie w tej firmie, jakim sprzetem i ogolnie na jakie zarobki mozna liczyc. Pozdrawiam i dziekuje za rzeczowa odpowiedz
Jajo 2017-08-28 08:01
Jeździsz na samozatrudniu. Wiesz na ile się cenisz.
1
Alicja 2017-08-31 13:42
Są jacyś kierowcy i kontrolerzy jakości, którzy opowiedzieliby o swojej pracy w ROSINSKI PACKAGING użytkownikom @Jajo, @sobieradzik? Oraz inni którzy pracują na stanowiskach, które aktualnie pojawiły się w ofertach pracy http://www.gowork.pl/praca/rosinski-packaging-sp.-z-o.o.;pr? To będą bardzo przydatne informacje.
Grim 2017-09-07 07:47
Polecam inne zakłady typu enersys dużo lepsze zarobki i lepsza atmosfera ;)
4
Zielony 2017-09-17 18:01
Powodzenia w dźwiganiu ponad kilogramowych płytek, i robienia w pyle + nieregularne zarobki z dość sporym rozrzutem enersys to dno jeszcze większe niż ten zakład, ale tutaj tylko nieroby narzekają non stop zamiast wziąść się jak normalni ludzie w garść. Jest czasami trudno ale tak już w każdej robocie bywa, zresztą jak się komuś nie podoba niech wy##erdala do zakładu powyżej dostanie 1700 a będzie robił tak szybko na akord jak murzyn na plantacji bawełny.
1
Alicja 2017-09-18 10:30
@Zielony czyli lżejsza jest praca u ROSINSKI PACKAGING niż w innych firmach? I też jest wyższa pensja czy porównywalna? Rozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy?
Zielony 2017-09-19 17:22
Droga Alicjo, człowiek każdy inny, jedni znoszą lepiej warunki inni gorzej, pieniądze jak dla mnie dobre. Mało gdzie idzie wyciągnąć taką kasę (nie bd pisał ile) pracując na najniższych szczeblach. Ale minusem jest napewno trochę nierównomierna pensja wachająca się -+50 zł .

Napewno ludzie wybierający się do Rosińskiego na stanowisko operatora muszą być odporni na tęperaturę, i jeśli chcą liczyć na jaką kolejek pomoc ze strony majstrów lub ustawiaczy musi im zależeć na pracy którą wykonują.
1
fajkisyn 2017-09-19 20:43
Alicjo nie można być w tej firmie z niczego poza stawką. Gdyby nie ta kasa to już by nikt tam nie pracował. W firmie następuje 80-90% wymiana personelu produkcyjnego w każdym roku nie ze względów płacowych. Nikt normalny nie będzie pozwalał sobą tak orać. Praca powyżej ludzkiej prędkości, oczekiwania co do jakości również niemożliwe. Ogólnie dno i tonący okręt. Znałem jednego gościa co mu zależało ale zwolnił się niedawno bo widać zrozumiał że go szkoda na te firme ;) Sam niedługo biorę nogi za pas bo (czego zielony jako zielony nie wie) Firma ma pracowników w poważaniu ( przykłady tego się po prostu nie kończą ) a pracy raczej chcą dokładać niźli coś ułatwić. Pozdro dla kumatych i uciekajmy z tego obozu czym prędzej.
5
rachciach 2017-09-21 10:49
fajkisyn nie przesadzaj z tymi odejściami. Kto odszedł w ostatnim czasie? Rotacja jak wszędzie.
Antek 2017-09-23 15:14
Akurat z tymi z Kęt to dobrze się stało- daremni jak ADHD byli
dur 2017-09-26 12:59
fajkisyn, jedziesz ostro po nazwiskach
uważaj, ponieważ w poprzedniej pracy koleś jechał podobnie i go namierzyli za naruszanie dóbr osobistych, czy coś podobnego
no i dostał zawiasy
2 brydaga najlepsza jest! 2017-09-26 19:54
Dajcie se siana, zczochrajcie bobra, zmarszcie fretke czy upuście z korzenia. Wy tu jedziecie, stękacie, wyciągacie brudy a łysy siedzi i sie cieszy bo jego teoria zarządzania przez konflikt działa idealnie.
Lepiej się ugadać, przyjść do roboty i albo podwyżka albo gasimy maszyny.
Alicja 2017-09-27 13:13
Dużo osób pisze bardzo niemerytoryczne opinie. Jeżeli firmę oceniacie negatywnie to musicie dobrze to uargumentować, ale nie łamiące regulaminu forum (http://www.gowork.pl/regulamin). Bo takie wypowiedzi, które mają bardzo mało sensu nic nikomu nie dają.
SZALONY 2017-09-29 18:30
Widzę że jesteś mocy w gębie ciekawe czy będziesz taki mocny w nogach. ale zdaj sobie sprawę że jak cie namierzą to za te wyzwiska marnie skończysz .
Maciek 2017-09-30 23:34
Ci z Ket jak sie nazywali ?
:) 2017-10-01 12:59
Kętowianie ? :)
3
Kaka 2017-10-04 10:03
Panowie jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu jako mechanik?
kUlka 2017-10-04 15:22
nikt tego nie wie bo jeszcze nie ma tam takiego :) Ogólnie kierownik jest dziwny ale niegroźny. Osobiście odradzam ale jak nie masz wyboru to idź. Kasa się zgadza dopóki się nie rozchorujesz :D
Alicja 2017-10-05 14:20
@kUlka Co oznacza, że kasa się zgadza póki się nie rozchorujesz? Czy w ROSINSKI PACKAGING pracujecie na umowę zlecenie? A czemu odradzasz skoro są wysokie zarobki? Możesz wyjaśnić? Bo mało tu merytorycznych wypowiedzi i warto, żeby dopowiedzieć parę informacji na forum.
Antek 2017-10-05 14:33
Premia uznaniowa. Idzies na l4 i 500-700zł znika....
Zarobki ok ale zarobki to nie wszystko a atmosfera jest tragiczna.
Gienek 2017-10-05 18:10
Ogólnie, żeby tu pracować trzeba mieć nerwy ze stali (nie mylić z mieć wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Słabi odpadają szybko i jeszcze mogą pozostać z traumą.
2
Adolf 2017-10-07 14:12
premii jest kilka jakościowa, frekfencyjna, wydajnościowa i uznaniowa.
Antek 2017-10-10 14:41
I co zaś nas wystrugali na wypłacie. ......
Ktos Tam 2017-10-18 01:04
A jaka Macie opinie o placówce w Nowym Dworze Mazowieckim ? Podobniez chcą tam wprowadzić system 4-brygadwy ale ludzie tego nie chcą ? To prawda ? Jak jest płaca i atmosfera ?
Zostaw swoją opinię o ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o.