brak logo

blachotrapez

Warszawa

Opinie o blachotrapez

Malutka 2015-03-27 22:06:28
Wiecie co czasem też dostaje pierd...lca w tej robicie ale szkoda że nikt nie mówi o dobrych wyplatach, zawsze na czas i wielkim rozwoju firmy. Jasne ze jest mase rzeczy które potrafia człowieka zagotować zle takiego marudzenia to dawno nie słyszałam. Dobranoc Panowie! :)
Tom 2015-03-28 16:21:10
Malutka , czy możesz określić co dla Ciebie oznacza pojęcie "Dobra wypłata" ?
Pytam , bo mam znajomych dla których 2,5 - 3 tys. zł to poczucie spełnienia.
Ale najczęściej są to gówniarze na garnuszku Mamusi lub po prostu młodzi bez aspiracji z jednym dzieckiem lub pieskiem na utrzymaniu . Na szczęście takich ludzi w Polsce jest coraz mniej. Większość znajomych zarabia więcej .
AL 2015-03-28 20:07:47
Nikt nie mówi bo ich nie ma (tyle dobrego że na czas). Rozwoju? Kto się rozwija i w jakim kierunku? Owszem powstają kolejne filie (pytanie tylko czy na siebie zarabiają?) ale decyzje są podejmowane z punktu widzenia Rabki a mając taką sieć sprzedaży należy mieć szerszą perspektywę. Należy wziąć pod uwagę potrzeby i oczekiwania klienta z Mazowsza/Wielkopolski czy Lubelszczyzny, podejść do regionu bardziej indywidualnie a nie wychodzić z założenia ‘bo na Podhalu się sprzedaje’.
Wiele inicjatyw ze strony handlowców kończy się na niczym bo 'taka jest polityka firmy' – jedno z najczęstszych wytłumaczeń. Na pewno nie ma sensu wychodzić przed szereg bo ani zaangażowanie ani pomysłowość nie zostanie doceniona a jeśli coś idzie nie tak zawsze jest to wina handlowca. Są równi i równiejsi – niektórzy mogą ciut więcej.
A to co jest… to duża odpowiedzialność, wymagana dyspozycyjność, bałagan i walka wewnątrz firmy między hurtem a detalem (pewne placówki odczuwają to bardziej, inne mniej ), brak wsparcia, kiepska współpraca między poszczególnymi działami firmy (każdy sobie…) wiele niespełnionych obietnic, niedomówień i bezpodstawnych podejrzeń, szukanie dziury w całym i problemów na siłę, mnóstwo osób które chętnie przypiszą sobie Twoje zasługi
2
Góra 2015-03-29 12:55:47
Szanowni Państwo.
Proponowałbym "brudów" na wierzch nie wyciągać.
W końcu klient też tu może zajrzeć . A to może wpłynąć na Wasze obroty.
Poza tym dopóki jakaś tam wypłata jest , to lepiej siedzieć cicho i robić swoje .
Malutka 2015-03-29 19:36:18
(usunięte przez administratora) Najpierw to poczytaj a potem narzekaj, każdy może pracę zmienić ale ja bym nie polecała, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Firma Amazon wydaje sie byc firma zachodnia, czyli taka która powinna miec wysokie standardy jak ktos wcześniej twierdzil...
Malutka 2015-03-29 19:37:54
Pomylilam się i nie tam kliknelam, moja odpwiedz byla do pana o AL. :)
1
AL 2015-03-30 19:18:49
Mimo że JUŻ mnie tam nie ma nie sądzę że jest tam DOBRZE. Istnieją tez firmy gdzie pracuje się w dobrych warunkach, fajnej atmosferze i da się zarobić. Podejście „inni to mają gorzej” nie jest dobre alee… każdy ma prawo wyboru albo „siedzieć cicho i robić swoje” albo zaryzykować i robić to za lepsze pieniądze. Wiadomo że samo nic nie przyjdzie.
1
baba 2015-09-09 17:14:25
o jakim rozwoju Ty mówisz? możesz rozwinąć myśl, bardzo mnie to zaintrygowało
Buczo 2015-09-19 22:08:55
Jesteś tępa dlatego nie rozumiesz, ale niewiń się.
szefo 2015-12-27 20:12:01
Powiem wam tak, pracowałem w firmie i jedno mam do powiedzenia żenada! syf i dno!!!! za dużo obowiązków za mało kasy pracowałem kilka lat mam wiedze jak to wygląda odszedłem bo miałem dość robienie z siebie idioty przed ludźmi, w handlu jestem już od 12lat konwersacja pomiedzy szefem a pracownikiem? wybijcie sobie z głowy, traktują jak śmiecia a nie człowieka teraz tą samą energię angażuje w inny handel zarabiam więcej ciśnienie takie samo ale kasa lepsza i to się liczy dla mnie blachotrapez to dno blacha niby 40 lat gwarancji w rzeczywistości [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda, ta blacha nawet nie ma 0.50 jak opisują produkt nie ma co s ię pchać w te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej sprzedawać podpaski niż te dachy.
2
Santana 2015-12-29 21:36:32
Firma powinna być wdzięczna, że tacy kretyni już tam nie pracują.
1
Nostromo 2016-01-25 22:17:02
@ewciak a jak w tej firmie z kierownictwem? Jak atmosfera?
BLACHO-MATRIX 2016-01-27 20:01:31
Nie łódź się myśląc , że skoro nikt nic nie pisze to jest tu kolorowo. Po prostu ludziom brak już słów na "wałkowanie" starych problemów na okrągło. Każdy już chyba doszedł do wniosku , że nie warto rozmawiać ponieważ to nic lub nie wiele zmieni. Każdy siedząc cicho , robi co do niego należy.
Ave.
Nostromo 2016-01-28 14:24:54
Do Blacho Matrix. Ale mów co chcesz, ale z tego co słyszę i czytam to płacą zajebiście. To nie tak częste w dzisiejszych czasach. A poza tym to gdzie się nie siedzi i nie robi się swoje? W każdej pracy tak jest, no chyba ze na stazu. Ja tam spróbuje
1
były pr 2016-03-05 09:07:21
co do tej firmy to ponad wszelką wątpliwość można uznać że: omijamy tą firmę szeeeeeeeeerokimmmmm łukiem.
1
Dr. Wezół 2016-03-06 23:35:28
Naturalnie potwierdzam , bo sprawdziłem. A co do nowego "narybku" , to współczuję im . Podpisywanie WEKSLA IN BLANCO żeby się dostać do tego cyrku , pokazuje naiwność (lub desperację) młodych ludzi którzy nie zdążyli na statek pod tytułem "GO WEST".
Magic 2016-04-03 18:25:22
Firma jak każda ma swoje plusy i minusy, ale inwestuje w pracownika i daje szanse rozwoju, ale to jak ktoś chce. Kiedyś mogles sie migac i jechać tak parę lat, ale dziś jest ina8czej. Masz wyniki - jest dobrze. Nie masz -wypad. Cos za cos. Ogólnie mówiąc polecam, ale nie leniom
Z branży 2016-04-05 21:47:57
Nie wiem jak tam jest, bo tam nie pracuję, ale z tego z sie mowi to warto tam pracowac. Ludzoe zazdroszczą, ale czy są miejsca to nie wiem. Latwo nie jest sie dostać ale próbować trzeba. Podobno teeaz to inna firma.
Atena 2016-04-05 23:16:19
Nieprawda !

Ci co się migali to wylecieli. Jednak tacy głównie sami się zwalniali.
Dlaczego ?
Migałeś się , to nie robiłeś obrotu. Nie robiłeś obrotu - nie miałeś kasy , ponieważ system płac zawsze był prowizyjny.
Ot i cała filozofia.
Co do wyników , to co mają powiedzieć ci którzy mają silną konkurencję ?
Jak mają konkurować z firmami , które drastycznie zaniżają ceny i do tego często-gęsto handlują naszą blachą , tylko w niższej cenie - jak już ktoś wcześniej to zauważył ?
Jak mają wtedy nasi handlowcy robić wyniki ?
Owszem , są tacy co robią wyniki nawet w takich warunkach. Ale zazwyczaj czynią to za sprawą różnych ciemnych interesów z innymi firmami czy wykonawcami.
Eeee... Szkoda gadać.
Smutne jest tylko to , że przez taką politykę czasem nawet uczciwi zaczynają kombinować.
Z resztą , co tu dużo mówić - " RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY ".

Surykatka 2016-04-06 22:27:40
Tak . Przykre .
W dzisiejszym zepsutym świecie bez zasad i moralności uczciwi zazwyczaj mają dwa wyjścia :
1. Trzymać się swoich zasad i tym samym być z reguły marginalizowanym i wyśmiewanym przez "stado małp"
2. Odstawić uczciwość (by na przykład utrzymać rodzinę) i jednocześnie żyć z ogromnym ciężarem na sumieniu.
Większość cwaniaków robiących "karierę" w dzisiejszych korporacjach stosuje zasadę : "wszedłem we wrony , będę krakać jak i one". To są te tzw. DUSZE TOWARZYSTWA , wygadane , wyszczekane , które wchodzą przełożonym w cztery litery bez mydła. Za wszelką cenę chcą się przypodobać. Nawet sztucznie zmieniają swoje zainteresowania w tym celu. W zależności od branży zawyżają innym normy , aby pokazać jacy to oni są wydajni. Jednak w rzeczywistości są dwulicowi i zepsuci moralnie , często oszukujący na każdym kroku. Gdy przychodzi odpowiedni moment , wykręcają firmie numer i odchodzą.
Ci którzy mieli firmę wiedzą , że to nie Science Fiction - to autopsja.


Atena 2016-04-07 21:28:21
Prawda w pigułce . Nic dodać , nic ująć.
Taadek 2016-04-07 22:24:03
A skąd wiadomo, że nasze zasady są dobre?? One są nasze i czysto subiektywne. A może wrony są lepsze?? Jak patrzę na niektórych ludzi to widzę, że są szczęśliwi. Może zrozumieli, że celem jest coś innego niż mama i tata zawsze.do glowy kładli?? Zycie sie zmienia i czasy sie zmirniają i każdy musi odpowiedzieć sobir na jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie ważne pytanie: Co chcę w życiu robić? A potem musi zacząć to robić. :))) I nie patrzeć się na subiektywną wyssaną z mlekiem matki, ulomną pożalsięboze moralność. To hipokryzja i uluda. Trzeba robić swoje i stawać się lepszym, wtedy swiat czlowieka doceni.
Marta 2016-04-08 07:48:41
Czytam te wasze teksty i mi ręce opadają. Ze ktoś zawyża poziom to taka straszna tragedia?? Ja pracuję tu kilka ładnych lat i jak wszędzie było czasem trudno a czasem lekko, ale nigdy nie czułam się jakoś źle czy beznadziejnie ze względu na innych pracowników. Ktoś tam wcześniej napisał, że to praca nie dla leni i ma rację. Jedni mają wyniki a inni nie. Może ci co nie mają powinni rozważyc zmane branży albo firmy bo może zwyczajnie się nie nadają do tej roboty?? Mnie ta firma dala bardzo dużo i rownie dużo wziela ale to chyba tak to teraz dziala.
Lwi Prorok 2016-04-09 19:02:07
Tak sobie myślę...
Gdyby wszyscy przyjęliby amoralny system wartości , to świat byłby jeszcze większym bagnem niż jest - powyrzynalibyśmy się nawzajem.

Dzięki Bogu , dobro istnieje.
Benio 2016-05-07 20:01:51
Poszukiwania ? Managera ?
To co , znowuż będzie jakiś nowy ?
A może jakiegoś chcą wymienić ?
Góral 2016-05-11 21:31:00
Czy to prawda że Blachotrapez szuka Managera (dyrektora?) logistyki? Wie ktoś coś?
Latek 2016-05-11 21:51:47
A kto teraz jest Dyr Logistyki?
Trata 2016-05-15 00:10:47
Kilka zmian widac sie szykuje.miejmy nadzieje na lepsze
Slązaczka 2016-05-16 21:50:59
Ale co ma się zmienić? Jakieś duże zmiany?
Gotowy 2016-06-05 18:31:12
Hej planuje złożyć aplikacje. Jak atmosfera w pracy i kierownictwo? Widze ze firma rzetelna, ale mnie interesuje jak sie tam pracuje. Dzięki
Musashi 2016-06-05 20:29:08
Wiesz co ? Myślę , że jedynym sposobem aby się przekonać - trzeba się zatrudnić.
Po prostu usłyszysz na tym forum dwie opinie :

1) Atmosfera pracy i kierownictwo jest SUUUUPER !
2) Atmosfera pracy i kierownictwo to pomyłka.

Poczytaj co wcześniej pisano na forum.

Z mojego punktu widzenia na podstawie wieloletnich obserwacji stwierdzam , że :

Punkt 1 - To opinia wszelkiej maści "dupowłazów" i kombinatorów.
Punkt 2 - Hmm... Jak to powiedzieć... Zacni i uczciwi ludzie to już w większości odeszli z tej firmy a ci z nich którzy zostali to frustraci , i to będzie w zasadzie ich opinia.
Więc najpierw stań przed lustrem i zadaj sobie pytanie kim naprawdę jesteś , do której grupy możesz się zaliczyć.
To będzie odpowiedź na Twoje pytanie.

Sayonara .
Yasiu 2016-06-07 22:11:32
Musashi nie wygaduj takich rzeczy . Nie wiesz ze prawda w oczy kole.
Zaraz cie tu zakrakaja te klakiery czy inne barany.
Daj se na luz z tym doradzaniem bo to nic nie da. Niech sie mlody sam przekona
Potur 2016-06-07 23:15:13
Myślę, że bezrobocie odcisnęło piętno na Twoim "zacnym" mózgu. :D
Atena 2016-06-08 20:56:25
HaHa Musashi !!! Dobra cięta riposta ! Aleś toporka przyszlifował !
Makczu 2016-06-09 21:56:18
A ja tu pracuję już czwarty rok i nigdzie tyle nie zarabialem. Jasne, że jest orka i to konkretna ale przynajmniej u mnie w dziale jest atmosfera niezła I ludzie fajni. Tak po ludzku patrzac to tym co odeszli pewnie trochę żal bo w niewielu miejscach tak placa jak tu i coby nie mówić to taka jest prawda. A szefostwo, no cóż, można się dogadać i jak jesteś normalny to traktują cie normalnie. Także jesli ktos chce powalczyć to może spróbować
Mr. Eco 2016-06-10 23:29:17
Makczu Pikczu !
U Ciebie w dziale !? Może w dziale managerów ?
Echh... Coś mi tu śmierdzi.
No dobra ! Ale jak to ? Z szefostwem można się dogadać ?
Ciekawe .
To jakim to trzeba być aby byc normalnym ?
Wiechu 2016-06-18 00:00:13
Jeśli po przeczytaniu kilku postów i to w dodatku od sfrustrowanych ludzi, ktorzy juz nie pracują, wyciągasz wniosek, że w klikuset osobowej firmie większość nie dogaduje się z kierownictwem, to jest to żelazna logika, nie ma żartów....brawo! ;)
Zagórski 2016-06-19 23:55:07
He he ! "Odnoszę sukces" , dobre ! Nawet bardzo !
Jeżeli ktoś odnosi sukces w takich firmach , to na pewno nie pracownik. Chociaż to pojęcie względne.
No dobra młody ! Dawaj ! Zasmakuj w "sukcesie" i wuala świecie biznesu !
Po kilku latach zrozumiesz o czym mówię.
Tylko uważaj na WILKI na górze .

Good luck !
Tomek 2016-08-23 19:40:37
A tam pracował Pan Andrzej koordynator ds detalu na całą Polskę , jeden z lepszych menedzerów. Ale chyba ktoś go teraz zastąpił
Patrice 2016-08-29 11:34:32
Pracuje tu 6 lat i w końcu widać swiatleko w tunelu. NARESZCIE!. Moze skonczy sie kolesiostwo i zacznie sie normalnie tak jak powinno być w firmie. Pozostaje miec nadzieje, bo firma zaj...bista
kozibobek 2016-10-14 21:53:48
W tej chwili w firmie jeżeli chodzi o detal spore zmiany, nawet mała rewolucja. Płace oki jeżeli ktoś zapie... ma farta i placówkę w dobrym miejscu. Dodatkowe premie za sprzedaż dla najlepszych placówek. Główne nastawienie w tej chwili na marże , przez co ciężej handlowcom sprzedać dany produkt. Jesteś gorolem? Już masz plusa :) 3maj się Bolek. Zwalniał, zwalniał i .....Miło? :)
danse 2016-10-14 22:02:23
Na pewno taki doradca handlowo-techniczny ma szansę oprócz premii jeszcze na jakieś beenfity socjalne, a to dobrze, bo odpowiednie ubezpieczenie zawsze jest potrzebne każdemu pracownikowi. A wypłata jaka?
Zaba 2016-10-31 18:06:34
Nooo zmiamy i to konkretne, a jesli o mnie chodzi to na koncie bardzo mi sie zmienilo na plus, hahaa.
1
Kozibobek 2016-11-05 10:20:52
No to zabka tylko pozazdroscic :) Dalszych sukcesow ... Buziaki
Krakusek 2016-11-10 06:58:16
Zakupiłem blachę na podsiubitkę w kolorze złoty dąb w oddziale Blachotrapez a dostałem ją naklejką Supertrapez o co chodzi? Czy ktoś się spotkał z czymś takim?
Dan by Dan 2016-11-11 12:11:56
Materiał jest najwyższej jakości ?
- Jest !
- A więc SUPER !

Podsufitka jest w kształcie trapezu ?
- Jest !
- A więc TRAPEZ !

SUPER + TRAPEZ = SUPERTRAPEZ ! ;-) ;-) ;-)

Bingo !!!!
Adam 2016-11-22 18:38:10
Mam pewien problem... zakupiłem blachę dachowkową z firmy blachotrapez i rdzewieje mi na przegieciach już po 3 latach. Firma mi gwarancji nie uwzględniła bo nie mam nigdzie druku gwarancji. Sprzedawca twierdził że faktura jest gwarancją. Co prawda dostałem 30 puszek farby w sprayu ale czy to starczy na pomalowanie dachu 200m? Pomocy co mam robić?
Wrona 2016-11-25 08:07:26
A ja mam taki problem ze niektorzg ludzie nie mysla tylko piszą gdzie popadnie i co popadnie i przez to nie moge sie niczego o firmie dowiedziec.. gosciu masz problem z ich blacha to pisz gdzir indziej. czy ktoś moze mi powiedziec zwyczajnie jak tam sie pracuje? Jaka jest atmosfera? Czy szanuja czlowieka? Jak z szefostwem? Ciagle daja ogloszenia wiec pewnie cos sie dzieje.
1
kozibobek 2016-12-03 20:16:52
Jak jesteś słabym PH/menagerem, nie masz wyników i nie dajesz rady to jest rotacja :) Większość handlowców pracuje dobrych kilka lat, więc chyba nie jest tak źle jak niektórzy tu piszą. Na 140 placówek co najmniej na kilku muszą być jakieś ruchy ( chciał nie chciał ). Praca w Blachotrapezie ma swój specyficzny urok, myślę jednak że warto spróbować.
1
Wrona 2016-12-04 09:50:54
Dzieki, a jak szefowstwo i stosunek dp pracownika? Szanuja ludzi? Dla mnie to wazne bo mam lrzykre doświadczenia
Zostaw swoją opinię o blachotrapez - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie blachotrapez