brak logo

blachotrapez

Warszawa

Opinie o blachotrapez

szefo 2015-12-27 20:12:01
Powiem wam tak, pracowałem w firmie i jedno mam do powiedzenia żenada! syf i dno!!!! za dużo obowiązków za mało kasy pracowałem kilka lat mam wiedze jak to wygląda odszedłem bo miałem dość robienie z siebie idioty przed ludźmi, w handlu jestem już od 12lat konwersacja pomiedzy szefem a pracownikiem? wybijcie sobie z głowy, traktują jak śmiecia a nie człowieka teraz tą samą energię angażuje w inny handel zarabiam więcej ciśnienie takie samo ale kasa lepsza i to się liczy dla mnie blachotrapez to dno blacha niby 40 lat gwarancji w rzeczywistości [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda, ta blacha nawet nie ma 0.50 jak opisują produkt nie ma co s ię pchać w te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej sprzedawać podpaski niż te dachy.
2
Santana 2015-12-29 21:36:32
Firma powinna być wdzięczna, że tacy kretyni już tam nie pracują.
1
Nostromo 2016-01-25 22:17:02
@ewciak a jak w tej firmie z kierownictwem? Jak atmosfera?
BLACHO-MATRIX 2016-01-27 20:01:31
Nie łódź się myśląc , że skoro nikt nic nie pisze to jest tu kolorowo. Po prostu ludziom brak już słów na "wałkowanie" starych problemów na okrągło. Każdy już chyba doszedł do wniosku , że nie warto rozmawiać ponieważ to nic lub nie wiele zmieni. Każdy siedząc cicho , robi co do niego należy.
Ave.
Nostromo 2016-01-28 14:24:54
Do Blacho Matrix. Ale mów co chcesz, ale z tego co słyszę i czytam to płacą zajebiście. To nie tak częste w dzisiejszych czasach. A poza tym to gdzie się nie siedzi i nie robi się swoje? W każdej pracy tak jest, no chyba ze na stazu. Ja tam spróbuje
1
były pr 2016-03-05 09:07:21
co do tej firmy to ponad wszelką wątpliwość można uznać że: omijamy tą firmę szeeeeeeeeerokimmmmm łukiem.
1
Dr. Wezół 2016-03-06 23:35:28
Naturalnie potwierdzam , bo sprawdziłem. A co do nowego "narybku" , to współczuję im . Podpisywanie WEKSLA IN BLANCO żeby się dostać do tego cyrku , pokazuje naiwność (lub desperację) młodych ludzi którzy nie zdążyli na statek pod tytułem "GO WEST".
Magic 2016-04-03 18:25:22
Firma jak każda ma swoje plusy i minusy, ale inwestuje w pracownika i daje szanse rozwoju, ale to jak ktoś chce. Kiedyś mogles sie migac i jechać tak parę lat, ale dziś jest ina8czej. Masz wyniki - jest dobrze. Nie masz -wypad. Cos za cos. Ogólnie mówiąc polecam, ale nie leniom
Z branży 2016-04-05 21:47:57
Nie wiem jak tam jest, bo tam nie pracuję, ale z tego z sie mowi to warto tam pracowac. Ludzoe zazdroszczą, ale czy są miejsca to nie wiem. Latwo nie jest sie dostać ale próbować trzeba. Podobno teeaz to inna firma.
Atena 2016-04-05 23:16:19
Nieprawda !

Ci co się migali to wylecieli. Jednak tacy głównie sami się zwalniali.
Dlaczego ?
Migałeś się , to nie robiłeś obrotu. Nie robiłeś obrotu - nie miałeś kasy , ponieważ system płac zawsze był prowizyjny.
Ot i cała filozofia.
Co do wyników , to co mają powiedzieć ci którzy mają silną konkurencję ?
Jak mają konkurować z firmami , które drastycznie zaniżają ceny i do tego często-gęsto handlują naszą blachą , tylko w niższej cenie - jak już ktoś wcześniej to zauważył ?
Jak mają wtedy nasi handlowcy robić wyniki ?
Owszem , są tacy co robią wyniki nawet w takich warunkach. Ale zazwyczaj czynią to za sprawą różnych ciemnych interesów z innymi firmami czy wykonawcami.
Eeee... Szkoda gadać.
Smutne jest tylko to , że przez taką politykę czasem nawet uczciwi zaczynają kombinować.
Z resztą , co tu dużo mówić - " RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY ".

Surykatka 2016-04-06 22:27:40
Tak . Przykre .
W dzisiejszym zepsutym świecie bez zasad i moralności uczciwi zazwyczaj mają dwa wyjścia :
1. Trzymać się swoich zasad i tym samym być z reguły marginalizowanym i wyśmiewanym przez "stado małp"
2. Odstawić uczciwość (by na przykład utrzymać rodzinę) i jednocześnie żyć z ogromnym ciężarem na sumieniu.
Większość cwaniaków robiących "karierę" w dzisiejszych korporacjach stosuje zasadę : "wszedłem we wrony , będę krakać jak i one". To są te tzw. DUSZE TOWARZYSTWA , wygadane , wyszczekane , które wchodzą przełożonym w cztery litery bez mydła. Za wszelką cenę chcą się przypodobać. Nawet sztucznie zmieniają swoje zainteresowania w tym celu. W zależności od branży zawyżają innym normy , aby pokazać jacy to oni są wydajni. Jednak w rzeczywistości są dwulicowi i zepsuci moralnie , często oszukujący na każdym kroku. Gdy przychodzi odpowiedni moment , wykręcają firmie numer i odchodzą.
Ci którzy mieli firmę wiedzą , że to nie Science Fiction - to autopsja.


Atena 2016-04-07 21:28:21
Prawda w pigułce . Nic dodać , nic ująć.
Taadek 2016-04-07 22:24:03
A skąd wiadomo, że nasze zasady są dobre?? One są nasze i czysto subiektywne. A może wrony są lepsze?? Jak patrzę na niektórych ludzi to widzę, że są szczęśliwi. Może zrozumieli, że celem jest coś innego niż mama i tata zawsze.do glowy kładli?? Zycie sie zmienia i czasy sie zmirniają i każdy musi odpowiedzieć sobir na jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie ważne pytanie: Co chcę w życiu robić? A potem musi zacząć to robić. :))) I nie patrzeć się na subiektywną wyssaną z mlekiem matki, ulomną pożalsięboze moralność. To hipokryzja i uluda. Trzeba robić swoje i stawać się lepszym, wtedy swiat czlowieka doceni.
Marta 2016-04-08 07:48:41
Czytam te wasze teksty i mi ręce opadają. Ze ktoś zawyża poziom to taka straszna tragedia?? Ja pracuję tu kilka ładnych lat i jak wszędzie było czasem trudno a czasem lekko, ale nigdy nie czułam się jakoś źle czy beznadziejnie ze względu na innych pracowników. Ktoś tam wcześniej napisał, że to praca nie dla leni i ma rację. Jedni mają wyniki a inni nie. Może ci co nie mają powinni rozważyc zmane branży albo firmy bo może zwyczajnie się nie nadają do tej roboty?? Mnie ta firma dala bardzo dużo i rownie dużo wziela ale to chyba tak to teraz dziala.
Lwi Prorok 2016-04-09 19:02:07
Tak sobie myślę...
Gdyby wszyscy przyjęliby amoralny system wartości , to świat byłby jeszcze większym bagnem niż jest - powyrzynalibyśmy się nawzajem.

Dzięki Bogu , dobro istnieje.
Benio 2016-05-07 20:01:51
Poszukiwania ? Managera ?
To co , znowuż będzie jakiś nowy ?
A może jakiegoś chcą wymienić ?
Góral 2016-05-11 21:31:00
Czy to prawda że Blachotrapez szuka Managera (dyrektora?) logistyki? Wie ktoś coś?
Latek 2016-05-11 21:51:47
A kto teraz jest Dyr Logistyki?
Trata 2016-05-15 00:10:47
Kilka zmian widac sie szykuje.miejmy nadzieje na lepsze
Slązaczka 2016-05-16 21:50:59
Ale co ma się zmienić? Jakieś duże zmiany?
Gotowy 2016-06-05 18:31:12
Hej planuje złożyć aplikacje. Jak atmosfera w pracy i kierownictwo? Widze ze firma rzetelna, ale mnie interesuje jak sie tam pracuje. Dzięki
Musashi 2016-06-05 20:29:08
Wiesz co ? Myślę , że jedynym sposobem aby się przekonać - trzeba się zatrudnić.
Po prostu usłyszysz na tym forum dwie opinie :

1) Atmosfera pracy i kierownictwo jest SUUUUPER !
2) Atmosfera pracy i kierownictwo to pomyłka.

Poczytaj co wcześniej pisano na forum.

Z mojego punktu widzenia na podstawie wieloletnich obserwacji stwierdzam , że :

Punkt 1 - To opinia wszelkiej maści "dupowłazów" i kombinatorów.
Punkt 2 - Hmm... Jak to powiedzieć... Zacni i uczciwi ludzie to już w większości odeszli z tej firmy a ci z nich którzy zostali to frustraci , i to będzie w zasadzie ich opinia.
Więc najpierw stań przed lustrem i zadaj sobie pytanie kim naprawdę jesteś , do której grupy możesz się zaliczyć.
To będzie odpowiedź na Twoje pytanie.

Sayonara .
Yasiu 2016-06-07 22:11:32
Musashi nie wygaduj takich rzeczy . Nie wiesz ze prawda w oczy kole.
Zaraz cie tu zakrakaja te klakiery czy inne barany.
Daj se na luz z tym doradzaniem bo to nic nie da. Niech sie mlody sam przekona
Potur 2016-06-07 23:15:13
Myślę, że bezrobocie odcisnęło piętno na Twoim "zacnym" mózgu. :D
Atena 2016-06-08 20:56:25
HaHa Musashi !!! Dobra cięta riposta ! Aleś toporka przyszlifował !
Makczu 2016-06-09 21:56:18
A ja tu pracuję już czwarty rok i nigdzie tyle nie zarabialem. Jasne, że jest orka i to konkretna ale przynajmniej u mnie w dziale jest atmosfera niezła I ludzie fajni. Tak po ludzku patrzac to tym co odeszli pewnie trochę żal bo w niewielu miejscach tak placa jak tu i coby nie mówić to taka jest prawda. A szefostwo, no cóż, można się dogadać i jak jesteś normalny to traktują cie normalnie. Także jesli ktos chce powalczyć to może spróbować
Mr. Eco 2016-06-10 23:29:17
Makczu Pikczu !
U Ciebie w dziale !? Może w dziale managerów ?
Echh... Coś mi tu śmierdzi.
No dobra ! Ale jak to ? Z szefostwem można się dogadać ?
Ciekawe .
To jakim to trzeba być aby byc normalnym ?
Wiechu 2016-06-18 00:00:13
Jeśli po przeczytaniu kilku postów i to w dodatku od sfrustrowanych ludzi, ktorzy juz nie pracują, wyciągasz wniosek, że w klikuset osobowej firmie większość nie dogaduje się z kierownictwem, to jest to żelazna logika, nie ma żartów....brawo! ;)
Zagórski 2016-06-19 23:55:07
He he ! "Odnoszę sukces" , dobre ! Nawet bardzo !
Jeżeli ktoś odnosi sukces w takich firmach , to na pewno nie pracownik. Chociaż to pojęcie względne.
No dobra młody ! Dawaj ! Zasmakuj w "sukcesie" i wuala świecie biznesu !
Po kilku latach zrozumiesz o czym mówię.
Tylko uważaj na WILKI na górze .

Good luck !
Tomek 2016-08-23 19:40:37
A tam pracował Pan Andrzej koordynator ds detalu na całą Polskę , jeden z lepszych menedzerów. Ale chyba ktoś go teraz zastąpił
Patrice 2016-08-29 11:34:32
Pracuje tu 6 lat i w końcu widać swiatleko w tunelu. NARESZCIE!. Moze skonczy sie kolesiostwo i zacznie sie normalnie tak jak powinno być w firmie. Pozostaje miec nadzieje, bo firma zaj...bista
kozibobek 2016-10-14 21:53:48
W tej chwili w firmie jeżeli chodzi o detal spore zmiany, nawet mała rewolucja. Płace oki jeżeli ktoś zapie... ma farta i placówkę w dobrym miejscu. Dodatkowe premie za sprzedaż dla najlepszych placówek. Główne nastawienie w tej chwili na marże , przez co ciężej handlowcom sprzedać dany produkt. Jesteś gorolem? Już masz plusa :) 3maj się Bolek. Zwalniał, zwalniał i .....Miło? :)
danse 2016-10-14 22:02:23
Na pewno taki doradca handlowo-techniczny ma szansę oprócz premii jeszcze na jakieś beenfity socjalne, a to dobrze, bo odpowiednie ubezpieczenie zawsze jest potrzebne każdemu pracownikowi. A wypłata jaka?
Zaba 2016-10-31 18:06:34
Nooo zmiamy i to konkretne, a jesli o mnie chodzi to na koncie bardzo mi sie zmienilo na plus, hahaa.
1
Kozibobek 2016-11-05 10:20:52
No to zabka tylko pozazdroscic :) Dalszych sukcesow ... Buziaki
Krakusek 2016-11-10 06:58:16
Zakupiłem blachę na podsiubitkę w kolorze złoty dąb w oddziale Blachotrapez a dostałem ją naklejką Supertrapez o co chodzi? Czy ktoś się spotkał z czymś takim?
Dan by Dan 2016-11-11 12:11:56
Materiał jest najwyższej jakości ?
- Jest !
- A więc SUPER !

Podsufitka jest w kształcie trapezu ?
- Jest !
- A więc TRAPEZ !

SUPER + TRAPEZ = SUPERTRAPEZ ! ;-) ;-) ;-)

Bingo !!!!
Adam 2016-11-22 18:38:10
Mam pewien problem... zakupiłem blachę dachowkową z firmy blachotrapez i rdzewieje mi na przegieciach już po 3 latach. Firma mi gwarancji nie uwzględniła bo nie mam nigdzie druku gwarancji. Sprzedawca twierdził że faktura jest gwarancją. Co prawda dostałem 30 puszek farby w sprayu ale czy to starczy na pomalowanie dachu 200m? Pomocy co mam robić?
1
Wrona 2016-11-25 08:07:26
A ja mam taki problem ze niektorzg ludzie nie mysla tylko piszą gdzie popadnie i co popadnie i przez to nie moge sie niczego o firmie dowiedziec.. gosciu masz problem z ich blacha to pisz gdzir indziej. czy ktoś moze mi powiedziec zwyczajnie jak tam sie pracuje? Jaka jest atmosfera? Czy szanuja czlowieka? Jak z szefostwem? Ciagle daja ogloszenia wiec pewnie cos sie dzieje.
1
kozibobek 2016-12-03 20:16:52
Jak jesteś słabym PH/menagerem, nie masz wyników i nie dajesz rady to jest rotacja :) Większość handlowców pracuje dobrych kilka lat, więc chyba nie jest tak źle jak niektórzy tu piszą. Na 140 placówek co najmniej na kilku muszą być jakieś ruchy ( chciał nie chciał ). Praca w Blachotrapezie ma swój specyficzny urok, myślę jednak że warto spróbować.
1
Wrona 2016-12-04 09:50:54
Dzieki, a jak szefowstwo i stosunek dp pracownika? Szanuja ludzi? Dla mnie to wazne bo mam lrzykre doświadczenia
#niebzykamsiezkolegami 2016-12-13 21:09:37
Kto mieczem wojuje od miecza ginie
8
Malwina 2016-12-13 21:22:34
Chciałbym się przyjąć jako doradca techniczny. Jakie sa tam warunki i co to za stanowisko? Bardzij kontakt z klientem czy praca w biurze?
Dziewiątka 2016-12-13 23:53:51
pozew. ...powiem tak, weź się w garść zacznij pracować, skup się na sprzedaży i jakości pracy i nie roń łez. Podejmując pracę wiesz jakie są zasady i tak grasz. Jak jesteś indywiduum to zakładaj własną działalność i zobaczysz jaki to miód. Znam tą firmę i jest jak większość pracodawców wymaga ale też daje.
Jak powiedział filmowy Pawlak,, poszukaj głupszego od siebie''.
4
RenataDyzma 2016-12-14 08:23:10
Pracowałam kilka lat w Blachotrapezie. Bywało różnie. Raz lepiej raz gorzej. Jednak można dobrze zarobić. Ogólnie atmosfera dobra, przełożony fajny facet, szkolenia, wyjazdy.
2
Renia(dyz) 2016-12-14 09:00:47
Piszę jeszcze raz, ponieważ nie ukazał się mój post. Pracowałem kilka lat i jestem z firmy zadowolona. Raz było lepiej raz gorzej, jednak trzeba podkreślić, że Blachotrapez dba o pracowników (szkolenia, konkursy, nagrody, wyjazdy). Polecam :)
6
DoN PeDrO 2016-12-14 09:07:01
Życzę powodzenia w sprawie sądowej ale na cuda nie liczcie byłem świadkiem w takim procesie i wie jak to wygląda, jedna wielka żenada. Solidarność koleżeńska kończy się na gadaniu, a jak przychodzi do sprawy to nikt nie chce włóczyć się po sądach... Kolega akurat przegrał swoją sprawę, a jak przyszło mu zapłacić wszystkie koszty to stwierdził, że ostatni raz szukał sprawiedliwości w sądzie...
2
pozewblachotrapez 2017-01-03 20:02:17
Cześć kolegom i koleżankom...
przypominam mail pozew.blachotrapez@onet.pl gdyż został usunięty.
gdyby ktoś sie czuł pokrzywdzony przez przełożonych mobbingiem lub nadgodzinami,
gdyby ktoś miał problem z uzyskaniem reklamacji - to pisać!
3
zadowolony 2017-01-03 20:47:58
Pracuję w tej firmie od 6 lat i przez ten okres nie spotkało mnie nic złego z jej strony, wręcz przeciwnie - bardzo dobre wynagrodzenie oraz szansa rozwoju własnych umiejętności. Nie rozumiem ludzi którzy chcą składać jakieś pozwy w stosunku do firmy, która daje możliwość godnych zarobków. Oczywiście aby zarobić trzeba dać też coś od siebie.
5
Łukasz zza Wody 2017-01-07 06:05:05
Jako pracodawca, Blachotrapez to pozytywny wyjątek. Przez własną głupotę już tam nie pracuję. Ważne, to oddzielenie życia prywatnego od zawodowego.
2
Zostaw swoją opinię o blachotrapez - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie blachotrapez