logo Sodexo Polska Sp. z o.o.

Sodexo Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sodexo Polska Sp. z o.o.

ex pracownik 2014-10-05 23:08:49
Ja jestem zdania, że lepiej coś innego. Chyba, że chcesz mieć zszargane nerwy
1
niezadowolony 2014-10-08 06:58:01
oczywiście pieniądze są zawsze na czas ,jak również przegląd pasków przez kierownika i jego komentarze kto ile zarabia i ile musi odpalić za to że jeszcze pracuje
1
Ktoś 2014-10-14 16:09:47
Firma - DNO!!! Dobrego pracownika za uczciwą, szybką pracę praktycznie bez przerw potrafią zwolnić z dnia na dzień za jakąś pierdołę. Nawet obiad jadło się zimny, bo brak osoby na zastępstwo, a menadżer miał gdzieś to, że należało pracownika by zastąpić na kasie na czas jego obiadu,tak by pracownik zjadł ciepły obiad bez odchodzenia od niego, bo klient podszedł do kasy. Lepiej dla takiego menadżera posiedzieć przecież w biurze, bo tam krzesełko wygodniejsze niż na kasie. Zresztą... co tam pracownik i ustawowe przynajmniej 15 min przerwy...
Często gęsto pracownik nie miał czasu iść przez większość dnia do toalety.
Menadżer - idiota kompletny, o godz. 13 potrafił już latać z kanapkami ze śniadań i wszystkie rozdać klientom na sali za darmo, mimo, że na pewno część by się jeszcze sprzedała. Pomijając kwestię rozdawania niektórym znajomkom obiadów za darmo przez menadżera, czasami nawet 3 obiady dziennie... A pracownik nie miał czasu nawet normalnie jak człowiek zjeść. Ogólnie, klientom lizanie d..y przez menadżera jak się tylko da, a pracownika traktowanie jak zero.
TO SĄ STANDARDY SODEXO! nikomu nie polecam.
2
WS 2014-10-14 22:53:47
Prawda,prawda,prawda, kto zna trochę te realia, to wie, że to prawda.
2
pracownik 2014-10-17 13:29:35
wiecie ze z jedna menager ktora chciała uczyc sie jezyka angielskiego a dobrze potrafiła po francusku juz nie pracuje. Pewnie robi kariere w innej firmie z jezyka francuskiego
3
ES 2014-10-17 23:43:35
A co to ma wspólnego z opinią o firmie. Nic.
Dajcie spokój.
Nie róbcie niczego, czego byście nie chcieli, aby wobec was robili.
Wszystko w temacie.
1
pracowik 2014-10-19 21:20:22
no tak pracowala na opinie sodexo
1
pracownica 2014-10-19 23:20:46
To nie miejsce na załatwianie prywatnych spraw.
Admin powinien usuwać wpisy nie mające nic wspólnego z opiniami o firmie.
pracownik 2014-10-21 20:55:44
Admin usuwaj głupoty.
1
lala 2014-10-28 18:42:32
Ja pracuje w sodexo jako bufetowa i kasjerka i towarzystwo bardzo fajne i na pieniadze tez tam nie narzekam owszem ciezko jest jak wszedzie ale jest dobrze ;)
były pracownik 2014-11-04 18:36:24
Najlepszy jest menager techniczny Marcin S z Parku ProLogis w Poznaniu. To jest dopiero karierowicz. Nic za bardzo nie ma pojęcia z elektryki, a swoje pomysły śle . Pracownicy mają go dosyć. Potrafi po trupach iść aby tylko w d.. wejść w centrali. Jeżeli macie kontakt z technikami to porozmawiajcie osobiście, wtedy będziecie mieli czyste informacje. Obecnie zarządzam trzema wielkimi obiektami pod względem technicznym w utrzymaniu ruchu. Jestem za swoimi pracownikami, a nie za garniturowcami którzy nawet rąk nie ubrudzili sobie w prostych pracach.
1
employyy 2014-11-12 09:45:05
Witam,
Pracuje w Sodexo kilka lat, zaczynałem jako technik, obecnie jestem Managerem mam pod sobą kilku techników. Tworzymy zgrany zespół. Mam mieszane uczucia do waszych komentarzy z jednej strony zgadzam się że jest czasem ciężko jest wyzysk pracowników, wszechobecna biurokracja. Jednak muszę zaznaczyć że mi pracuje się całkiem dobrze. Pieniążki zawsze na czas - Czy adekwatne do obowiązków? - byłem na rozmowie w konkurencji proponowali podobne. Nadgodziny - technicy zawsze mają płatne - jest uczciwie. To co zarabiają zawsze jest na papierze - żadnych ściem i lipy. Czasem jest ciężko bo my świadczymy usługę - to klient wyznacza cel - Manager tylko granice. Ciężki klient (wierzcie są różni) potrafią uprzykrzyć czasem życie.
za BHP, atmosferę, możliwość rozwoju.
Ogólna ocena 8/10
3
hindus00 2014-11-12 13:03:29
Mam pyt.czy ktoś wie cokolwiek o talonach lub paczkach dla dzieci na święta
2
adam 2014-11-15 17:41:28
jakie są zarobki cukierników w waszej firmie, i jaka daja umowe o pracę.
3
pracownik s 2014-11-16 21:14:25
Orientujecie sie czy benda bony dla pracownikow pozdrawiam
olo 2014-12-11 10:01:40
to żałuj że się zwolniłeś,za 10lat pracy dostałbyś zegarek na rocznice
1
kamila 2015-01-09 10:54:13
Zwalniając się z tej firmy to była najlepsza decyzia jakom podiełam w swoim życiu.Sodexo w bieruniu to poprostu masakra nikomu nie poleciła bym tam pracy nawet największemu wrogowi
sla147 2015-01-16 15:53:28
jak mogła mówić po angieksku jak dobrze robiła po francusku? Jakiś paradox?
7
patryk 2015-01-17 16:53:23
Witam. Nigdzie nie potrafię znaleźć adresu firmy w Rudzie Śląskiej. Mógłby ktoś podać adres
1
Magda 2015-01-18 17:51:47
(usunięte przez administratora)czy Tychy to zgadzam sie z Toba u mnie na jednostce najgorsza atmosfera dzieki najgrubszej bufetowej na swiecie ktora mysli ze jest najlepsza i niezastapiona,potrafi kazdego z kazdym poklocic ,donosi ,obgaduje ,poprzednia menagerke niezle obgaduje na prawo i lewo ,jeden wielki kociol.
3
anonin 2015-01-23 00:07:15
Za 250 zł ... hahahah
pracownik 2015-02-12 10:14:24
Chetna do nauki jezyka angielskiego aby firma płaciła aaa LUBIŁA ZABAWKI w jezyk francuski to nie paradox .
1
m. 2015-02-19 19:56:39
Witam wszystkich,
Pracowałam w Sodexo na stanowisku Kasjer/bufetowa. Praca bardzo mi sie podobała, bez stresowa, atmosfera jest idealna zarówno miedzy pracownikami jak i Menadżerem. Polecam serdecznie wszystkim zainteresowanym.:)
Armans12 2015-03-14 17:06:33
Witam wszystkich.Prosiłbym Moderatora o wyjaśnienie,dlaczego usunięto mój komentarz z dnia 16-11-2014 godz.21:14 ,dotyczący pracy na stanowisku:Technik Obsługi Obiektu,w Sodexo Polska( Park Handlowy Zakopianka w Krakowie)Pozdrawiam.
1
MG 2015-03-21 23:48:04
Powinna iść na terapię.
Maria 2015-04-18 12:31:33
Podpowiedzcie proszę, pracownicy, którego dnia jest wypłacane wynagrodzenie pracownikom restauracji Sodexo w Warszawie?
3
Maria 2015-04-19 11:56:23
Witam,
a kiedy jest wypłacane wynagrodzenie? Którego dnia miesiąca tzn czy na bieżąco czy w kolejnym miesiącu za poprzedni?
gosc 2015-04-22 12:23:46
Pensje zawsze wplywaja regularnie maksymalnie do 4 następnego m-ca
SodexoPolska 2015-05-29 11:53:40
Romku, zachęcamy do aplikowania na to stanowisko!
blanka 2015-06-10 18:21:57
Aj narzekacie... Umowa o prace, wypłata na czas, bony na święta... Wszystko zależy jeszcze od atmosfery w pracy, współpracowników i szefa:) U mnie jest ok.
pytajacy 2015-06-26 15:20:13
ktos sie orientuje jakie sa zarobki w sodexo na stanowisku koordynatora ds. czystosci ?
2
były pracownk Sodexo 2015-09-24 16:05:33
Jeśli macie możliwość podjęcia innej pracy to to zróbcie czym prędzej , ale nie podejmujcie jej w Sodexo bo prędzej czy później się zwolnicie lub Sodexo Was zwolni-szkoda życia i czasu dla Sodexo, wierzcie mi wiem co mówię........
1
pracownikbylySodexo 2016-01-09 09:42:53
Ja mam niestety podobna opinie, sa w firmie krakowskiej osoby, którym braku jakiejkolwiek kultury, nie mówiac juz o szacunku dla podległych pracowników. Mając dobrych pracownikow robią wszystko, żeby uprzykrzyc im prace i doprowadzić do zwolnienia. A jaki jest tego cel? Może po prostu boją się o swoja posadę bo innego wyjaśnienia nie widzę. Nie polecam
SodexoPolska 2016-03-09 05:19:45
Dzień dobry,

Dziękujemy za tę opinię.
Będzie niezwykle pomocne, jeśli podzieli się z nami Pani/Pan dodatkowymi informacjami odnośnie tej sytuacji. Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby ją wyjaśnić. Prosimy o kontakt mailowy: mamuwage@sodexo.pl.

Dziękujemy raz jeszcze!
k 2016-03-17 13:20:44
@tomek do 3000 netto - asystent? Chyba mylisz pojęcia brutto/netto co i tak jest to wygórowaną stawkę
pmarszal 2016-04-05 13:12:27
Może jestem jednostkowym przypadkiem,ale zostałem przez tą firmę potraktowany mówiąc delikatnie nie w porządku, mianowicie byłem na dniu próbnym 23.03.2016 jako pomoc kuchenna w siedzibie TVN'u, wykonałem swoją pracę i na koniec została sporządzona umowa zlecenie za ten jeden dzień pracy.Do dziś nie otrzymałem ani wynagrodzenia ani nikt ze mną się nie skontaktował mimo, że byłem wstępnie umówiony na następny dzień ,że Pani menadżerka oddzwoni do mnie z informacją zwrotną.
Także miałem tą firmę na podstawie komentarzy za przyzwoitą, a okazało się diametralnie inaczej.
6
SodexoPolska 2016-08-05 12:40:19
Dziękujemy za przekazanie uwagi na temat niewypłaconego wynagrodzenia.
Sprawa została przez nas załatwiona i zleceniobiorca otrzymał wynagrodzenie.
Miłosz 2016-08-21 22:52:30
... nawiązując do poprzednika, szkoda, że firma wypłaciła dopiero kiedy "sprawa" ujrzała światło publicznie.

Ze swoimi klientami-kontrahentami też tak postępują :|
tzw "open book" z partnerem biznesowym to ściema jakich mało :) pokazują swoje rzekome koszty, a tak naprawdę mają umowy z dostawcami, które zakładają miesięczne lub roczne zwroty zysków zakupowych na oszałamiających poziomach.
Ulena 2016-08-30 10:14:02
to fakt, przedstawiają "obiecanki", których sumarycznie nie spełniają.. rzeczywiście polityka firmy na pierwszym miejscu stawia sdx, klienta i pracowników można oszukiwać, mydlić oczy "partnerstwem w biznesie". sdx jako "partner" zawsze cie "zaskoczy od tyłu" :D :) :)
Jola 2016-09-01 20:33:21
Czy prawdą jest, że sodekso się sprzedaje?
Jak funkcjonuje centrala firmy?
Kto jest dyrektorem operacyjnym, jaka jest opinia o tej osobie?
Jakie są przedziały wynagrodzenia?
Mark 2016-09-05 20:10:54
To z ogromnej biurokracji wynika. Biurokracja i spychologia to podstawa w tej firmie. No i propaganda jak za komuny, jakieś badania zadowolenia, szkolenia z głupot, ideologia do sprzatania...
1
Mark 2016-09-05 20:19:24
Może nie każdy uwierzy, ale dodam, że propagandę wywiesza się na korkowych tablicach, jak gazetka szkolna ;)
Każdy audyt, to przede wszystkim kontrola tej tablicy...
1
As 2016-09-05 21:41:44
Wiesz co, poiem Ci tak, biurokracja zawsze jest taka, że wymyka się spod kontroli, moim zdaniem wszystko jest tak jak powinno
SodexoPolska 2016-10-26 17:57:30
Mark, z chęcią poznamy Twoją opinię odnośnie gazetek - na pewno warto zapoznać się z różnymi punktami widzenia. Wszelkie inspiracje i uwagi mile widziane! Możesz napisać nam tutaj w komentarzu albo przesłać na mamuwage@sodexo.pl. Pozdrowienia!
Sodexo Polska 2016-10-26 18:08:27
@Jolu, nie, Sodexo się nie sprzedaje :-) Naszym dyrektorem jest p. Piotr Kurczak. Jeśli masz pytania, to zachęcamy do bezpośredniego kontaktu pod mailem mamuwagę@sodexo.pl albo tutaj w komentarzu. Odpowiemy na wszelkie pytania w tej kwestii. Pozdrowienia!
Sodexo Polska 2016-10-26 18:12:03
Miło słyszeć te słowa!
Sodexo Polska 2016-10-26 18:44:30
Będziemy wdzięczni za przekazanie większej liczby szczegółów - może uda nam się (choć minęło już nieco czasu) odpowiednio zareagować. Prosimy o przekazanie tego typu informacji w komentarzu bądź bezpośrednio na adres mamuwage@sodexo.pl. Pozdrawiamy!
Nowy 2016-11-10 20:47:25
Witam ,mam pracowac w tej firmie jako -mobilny technik obsługi obiektu -sporo obiecują a jak jest w rzeczywistosci ?
Proszę o odpowiedz
Nowy 2016-11-10 23:02:34
Witam ,możesz coś wiecej napisać o tym stanowisku ,mam na takim pracować a opinie tu są tak różne że sam niewiem co robić
Tomasz 2016-11-28 12:28:58
Witam,
chciałem zapytać o możliwość pracy jako handlowiec-koordynator przy pozyskiwaniu firm i pkt detalicznych na bony i inne benefity ? czy jest możliwość podjęcia takiej pracy w Państwa firmie w segmencie ? jestem z Południa Polski (ŚLĄSK) a firmy obsługuje w woj. śląskim, dolnośląskim,podkarpackim i małopolskim.
Zostaw swoją opinię o Sodexo Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sodexo Polska Sp. z o.o.