logo Sodexo Polska Sp. z o.o.

Sodexo Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sodexo Polska Sp. z o.o.

Bartek 2017-06-13 19:45
Sodexo Polska jest dobrą firmą, dbającą o pracowników. Firma zdaje sobie sprawę, że współpraca zespołowa jest niezbędna w każdej dziedzinie działalności a ludzie to jej serce. Może niektórym coś się nie podoba trudno...
2
Chętna 2017-06-18 18:09
Czy aktualna jest oferta - Specjalista ds. telesprzedaży w Warszawie?
Sodexo BRS 2017-06-19 15:34
Niestety oferta jest już nieaktualna.

Pozdrawiam
Sodexo BRS
Sodexo BRS 2017-06-19 15:34
Niestety oferta jest już nieaktualna.

Pozdrawiam
Sodexo BRS
Sodekso 2017-06-20 07:27
Człowieku, o czym Ty mówisz!!! właśnie dzięki takim tutaj wpisom oszczędzamy ludziom rozczarowań. Zmiana pracy wiąże się najczęściej z zwolnieniem z jednej, żeby pójść do drugiej. Nie da się tak po prostu wrócić. Jeśli przy rozmowie o pracę umawiasz się na konkretne warunki to należy ich dotrzymywać, a nie obiecywać złote góry, a póżniej zwalać winę na kontrakt. Mnie to właśnie spotkało, Rozmowy były obiecującę, po 2,5roku dalej mam umowę okresową, roboty 2 razy więcej, a kasa taka jak 2,5 roku temu. Wszystkiemu winny kontrakt, nie manager który mnie przyjmował Żałosne. Potwierdzam to co napisano wyżej. Jeśli nudzisz się w domu wieczorami to Sodexo jest dla Ciebie. Praca 24h (część pod telefonem za friko) płaca 8h.
Berberyska 2017-06-22 10:26
Może mi ktoś doradzi w temacie pracy na zastępstwo dla pracownika działu kadr i płac w Warszawie. Jak długi jest okres zastępstwa ? Może jest jakaś szansa na pozostanie w firmie po tym czasie? Słyszałem o nich sporo dobrego i to byłaby szansa załapać się.
Sodexo Polska 2017-06-22 16:27
Dzień dobry, @Berberyska,
ogłoszenie jest aktualne i znajdziesz je tutaj: https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-dzialu-kadr-i-plac-umowa-na-zastepstwo-warszawa,oferta,5371886
Czekamy na Twoje zgłoszenie!
Zachęcamy do zapoznanie się również z tym ogłoszeniem: https://www.pracuj.pl/praca/asystent-ka-dzialu-kadr-i-plac-warszawa,oferta,5357309
Może również wyda Ci się interesujące?
Pozdrawiamy!
Dział HR Sodexo Polska
Berberys 2017-06-25 11:03
Jestem pracownikiem Sodexo i myślę, że osoby nieszczęśliwe i niezadowolone z pracy niech szukają innej.
2
Ada 2017-07-01 21:11
Witam, ja kilka dni temu zrezygnowałam z pracy w dellu w Łodzi - managerki próbowały zmusić mnie bym wybrała urlop nie chciałam bo miałam juz inną pracę na oku od zaraz, a one głośno między sobą komentowały jaki to słaby wynik będą miały w tym miesiącu.
Coś potwornego...... dlatego właśnie nie pracuje tam - wszystko na pokaz przed przyjazdem dyrektorów a tak.......
1
Sodexo Polska 2017-07-04 16:09
Szanowna Ado,
dziękujemy za Twoją opinię. Jesteśmy w trakcie wyjaśniania opisanej przez Ciebie sytuacji. Zachęcamy również do bezpośredniego kontaktu z nami poprzez adres e-mail: hr.fms.pl@sodexo.com.
Dział HR, Sodexo Polska On-site Services.
1
Amator 2017-07-13 11:57
Czy oferta technika obsługi obiektu jest aktualna?
Sodexo Polska 2017-07-17 09:43
Drogi @Amator,
prowadzimy rekrutacje na to stanowisko w wielu lokalizacjach na mapie Polski. Będziemy wdzięczni za informację które miasto masz na myśli.
Z pozdrowieniami,
Dział HR, Sodexo Polska On-site Services.
Raczej nie frustrat :) 2017-07-27 13:30
Firmę tworzą ludzie a w Sodexo jak wszędzie trafiają się zarówno ci z którymi chętnie się pracuje jak i ci którzy powinni jeszcze sami nad sobą popracować...
Ja mam to szczęście, że jestem pod osobą której rozwój mogłem oglądać z biegiem czasu i obecnie nie mógłbym prosić o lepszego przełożonego / przełożoną.
Z kasą szału nie ma, ale jak ma się zaradnego kierownika to naprawdę można godnie zarabiać (o ile nie jest się nierobem narzekającym na wszystko i chce się dać z siebie nieco więcej).
Czasem jest ostra orka a czasem chwila totalnego luzu.
Firma ze względu na szerokie spektrum działania na mocno rozbudowane struktury, które czasem dają się we znaki, ale generalnie oceniam ją dobrze.
Mam to szczęście, że mam nad sobą kompetentną osobę i fart który pozwala mi się rozwijać - czego wszystkim życzę :)
3
Sodexo Polska 2017-07-31 14:12
Dzień dobry, dziękujemy za Twoją opinię i miłe słowa. Życzymy powodzenia i wielu sukcesów w Sodexo! Wszystkiego dobrego :)
1
Henryk 2017-08-11 21:36
Mam spore doświadczenie zawodowe i wiem, że bardzo dużo zależy od ludzi w firmie. Żadne zakazy i nakazy nie zrobią tego co robią ludzie życzliwi i chętni do pracy. Miło czyta się rozsądne opinie o Sodexo.
2
Bicin 2017-08-22 07:05
Ja niestety nie mam tak dobrego zdania,
W dellu w Łodzi nie jest dobrze.
Zresztą.... nie ma co.
Firma nie docenia pracowników, i jeśli zastanawiacie się czy tam pracować czy nie to i tak zrobicie po swojemu a później wejdziecie na tę stronę i wylejecie wszystkie flustracje.
Ja tylko ostrzegałem.
Bicin 2017-08-22 07:06
Ja niestety nie mam tak dobrego zdania,
W dellu w Łodzi nie jest dobrze.
Zresztą.... nie ma co.
Firma nie docenia pracowników, i jeśli zastanawiacie się czy tam pracować czy nie to i tak zrobicie po swojemu a później wejdziecie na tę stronę i wylejecie wszystkie flustracje.
Ja tylko ostrzegałem.
???? 2017-08-22 07:07
Firma - beznadzieja obiecują złote góry a w rzeczywistości????????????????????
1
Dasny 2017-08-22 07:10
Ach Sodexo????????????
1
Strzelec 2017-08-22 11:02
Witam.
Szkoda,że koordynator nie potrafi zorganizować pracy dla pracownika po otrzymaniu umowy o pracę. Zawalił sprawę z podpisaniem umowy od firmy zlecającego. Starszą pracownicę wysłał na przymusowy urlop,ja musiałam napisać wypowiedzenie po 4 dniach zatrudnienia. Poznań.
Maliniak 2017-08-22 11:33
Wystarczyła jedna pozytywna opinia a lawina negatywnych zalała ten wątek. Ludzie potrafią najlepszą firmę zniszczyć w ten sposób żeby tylko odreagować własne niepowodzenia.
2
Sodexo Polska 2017-08-22 16:26
Dziękujemy za Twoją uwagę. Będziemy wdzięczni za przekazanie większej liczby szczegółów,
pomoże nam to w wyjaśnieniu sytuacji. Prosimy o bezpośredni kontakt z nami poprzez adres
hr.fms.pl@sodexo.com (gwarantujemy anonimowość!). Pozdrawiamy.
Sodexo Polska 2017-08-23 09:07
Dziękujemy za opinię. Zaniepokoiła nas opisana sytuacja.
Będziemy wdzięczni za przekazanie szczegółów na adres hr.fms.pl@sodexo.pl
Pozwoli nam to jak najlepiej zareagować i wyjaśnić sprawę. Pozdrawiamy!
Jon Anonim 2017-08-23 23:13
O jakiej lokacji mówisz?
Będę pracował 2017-08-25 11:56
Szukając pracy zbierałem informacje i dowiedziałem się, że Sodexo Polska ma jako pracodawca dobrą opinię. Nie wiem jak to teraz połączyć z opiniami na forum?. Sądzę, że niektórzy pracownicy nie potrafią być obiektywni i swoje pretensje wobec firmy piszą tu!
świeżutka 2017-08-27 17:41
podjełam pracę w w/w firmie z polecenia drugiej osoby. Przepracowałam już miesiąc na stanowisku osoby sprzątającej. 1.10. podpisuje umowę o pracę... jedyne co mnie trochę nie pokoi to brak konkretnych wytycznych zakresu obowiązków, zmienia się to co dzień i nie kiedy jest to nie możliwe do wykonania czasowo, nie fizycznie. Zwiększono mi na moją wyraźną prośbę z 4h na 6h, czekam z optymizmem na cały etat :) Jeśli chodzi o atmosferę w pracy , jest bardzo rodzinna, kierownictwo miłe, przyjazne i bardzo pomocne. I tu może nie do końca tematycznie ale koszulki w których muszą pracować osoby sprzątające (białe , sztuczne) to jakaś masakra... Tam gdzie ja pracuję wymogi bhp są bardzo restrykcyjne. Wchodząc na pewne obszary obsługiwanego przeze mnie zakładu , muszę dodatkowo zakładać kombinezon ( sztuczny), maski, czepki.... a pod spodem zbroja sodexo.... sprzątanie w tym nie należy do komfortu... wystarczyły by naj zwyklejsze białe thishirty z logo.... Ogólnie jestem zadowolona, zobaczymy jak będzie po pierwszej wypłacie i czy moje godziny wypracowane zostaną dobrze naliczone.. Pozdrawiam
1
Baśka 2017-08-29 17:59
Może komuś nie odpowiada praca w Sodexo Polska, każdy może mieć swoje zdanie. Generalnie to fajna firma i praca
3
Romek 2017-08-31 08:21
Strasznie dużo stresu w tej pracy.
Ciągle ktoś Cię kontroluje ze wszystkiego.
Iwona 2017-09-01 13:24
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach na temat pracodawcy, nie jest to jednak dobre miejsce do oceny pracy konkretnych pracowników, szczególnie jeśli chodzi o podawanie ich danych personalnych. Przypominam o obowiązującym wszystkich użytkowników regulaminie. Jeśli występują jakieś nieprawidłowości w pracy któregoś z pracowników lub bezpośrednich przełożonych, to warto takie informacje przekazać wewnętrznie, bezpośrednio do firmy. Widzę, że w poprzednich postach przedstawiciel Sodexo do tego również zachęca i podaje również drogę kontaktu. Warto skorzystać z tego, że pracodawca jest otwarty na zgłaszanie takich uwag.
3
wolny 2017-09-02 18:29
kupic można wszystko. poza zywyklą uczciowścią
Basiula 2017-09-05 10:30
Jak widzę Sodexo Polska ma dużo ofert , starają się !
2
Pracownik 2017-09-07 13:29
Zmianą nocną w dellu też nikt się nie interesuję - bo przecież praca jest do 16:00????????????????????
1
Neapolitanka 2017-09-08 10:40
Niestety dobre firmy mają wielu wrogów, próbujących oczernić.
3
Burletka 2017-09-11 23:04
Sporą mają tą ofertę pracy Mam jednak mieszane uczucia po przeczytanie wypowiedzi na forum, trochę są smutne!!
Hahaha 2017-09-14 15:05
Nawet bardzo smutne - trzeba się zastanowić dlaczego tyle ogłoszeń mają ciągle.
Hahaha 2017-09-14 15:06
Nawet bardzo smutne - trzeba się zastanowić dlaczego tyle ogłoszeń mają ciągle.
Sodexo Polska 2017-09-19 10:27
@Hahaha dziękujemy za Twoją opinię i chętnie wyjaśnimy, skąd tak duża liczba rekrutacji. Jest to związane z dynamicznym rozwojem i otwarciem nowych kontraktów. Każdy nowy kontrakt to od kilku do kilkudziesięciu nowych miejsc pracy. Stąd tak duża liczba ogłoszeń.
Wszystkich zainteresowanych pracą w dużej, międzynarodowej firmie zachęcamy do sprawdzania aktualnych ofert na stronie http://pl.sodexo.com/home/kariera/rekrutacja.html
Pozdrawiamy!
Sodexo Polska On-site Service
Taka moja uwaga 2017-09-22 08:30
To chyba troszkę nie prawda. Zgadzam się posiadacie dużo kontraktów ale niestety wyrzucacie również, nie mówię tutaj o paniach zmywających lub kasjerkach itd.

Sugerujecie się za bardzo zdaniem innych ludzi nie patrzycie obiektywnie na sytuacje.

Firma jest i będzie natomiast opinia idzie dalej.
1
General 2017-09-22 09:35
Sodexo Intel. Praca może i fajna ale atmosfera tragedia. Ludzi manager ma za nic. Siostry jako menadżer i asystent to chyba najgorsze posunięcie w tym oddziale. Pani W chodzi i się opie.... I A inni robią za 3. Firma ok dużo dodatków
Sodexo Polska 2017-09-22 13:30
Drogi @General
Dziękujemy za zasygnalizowanie sprawy.
W przyszłym tygodniu (wtorek) w jednostce przebywać będzie dyrektor operacyjny Sodexo Polska, który chętnie zapozna się z Twoimi uwagami podczas krótkiej rozmowy.
Oczywiście zapewniamy 100% dyskrecji.
Pozdrawiamy!
Sodexo Polska On-site Services
domi 2017-09-22 18:49
Czy ktoś się orientuję jakie są zarobki w sodexo dla osób pracujących na kasie w restauracjach
kassiaaa 2017-09-25 12:40
ile płacą miesięcznie ?
Strzelec 2017-09-25 21:35
Witam . Sodexo placi przed terminem ,badz spokojna. Pozdrawiam,
1
To samo wszędzie 2017-09-27 20:29
Nie tylko tutaj jest taka sytuacja.
Drogie Sodexo co po tym że dyrektor generalny wysłucha i zachowa wszystko dla siebie. W dellu podobna sytuacja pani manager chodzi nic nie robi tylko je i kawę pije i ciągle się śmieje jej dwie asystentki czy koordynatorki to samo jedna zajmuje się cleaningiem i druga terenem zewnętrznym - jakiś śmiech!
1
Benek 2017-09-29 08:20
Widzę, że Sodexo zaczyna dotykać problem braku rąk do pracy. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jaka jest atmosfera w firmie? Jestem zainteresowany pracą przy obsłudze obiektu i dobrze jest wiedzieć coś bezpośrednio od pracowników. Jakieś dodatki do podstawy?
Staszek 2017-09-29 09:32
Ja pracuje na obiekcie. Atmosfera w firmie jest niezła, przynajmniej na kontrakcie na którym ja pracuje. Nie wiem jak na innych, ale to wiadomo jak w każdej firmie.
Pracy sporo, ale wszystko uczciwie i z góry wiadomo kto się czym zajmuje.
Dodatki do pensji - są premie uznaniowe, no i można sobie dorobić na pracach dodatkowych.
3
Prawda 2017-09-29 16:34
Atmosfera - jeden drugiego w łyżce wody utopi niestety
1
Benek 2017-10-02 21:04
Może nie wszędzie jest dobrze dobrana załoga ale ja nie narzekam. Fajni ludzie ze mną pracują, mogliby płacić trochę więcej ale wiadomo, że nie zawsze może być wszystko. Ktoś narzeka na kolegów w pracy, dziwne?
2
Ja 2017-10-19 05:32
Która to taka . Chętnie bym zapoznał ????
Ja 2017-10-19 05:33
Która to taka? . Chętnie bym zapoznał ????
Zostaw swoją opinię o Sodexo Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sodexo Polska Sp. z o.o.