logo Sodexo Polska Sp. z o.o.

Sodexo Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sodexo Polska Sp. z o.o.

Mark 2016-09-05 20:10
To z ogromnej biurokracji wynika. Biurokracja i spychologia to podstawa w tej firmie. No i propaganda jak za komuny, jakieś badania zadowolenia, szkolenia z głupot, ideologia do sprzatania...
5
Mark 2016-09-05 20:19
Może nie każdy uwierzy, ale dodam, że propagandę wywiesza się na korkowych tablicach, jak gazetka szkolna ;)
Każdy audyt, to przede wszystkim kontrola tej tablicy...
4
As 2016-09-05 21:41
Wiesz co, poiem Ci tak, biurokracja zawsze jest taka, że wymyka się spod kontroli, moim zdaniem wszystko jest tak jak powinno
2
SodexoPolska 2016-10-26 17:57
Mark, z chęcią poznamy Twoją opinię odnośnie gazetek - na pewno warto zapoznać się z różnymi punktami widzenia. Wszelkie inspiracje i uwagi mile widziane! Możesz napisać nam tutaj w komentarzu albo przesłać na mamuwage@sodexo.pl. Pozdrowienia!
Sodexo Polska 2016-10-26 18:08
@Jolu, nie, Sodexo się nie sprzedaje :-) Naszym dyrektorem jest p. Piotr Kurczak. Jeśli masz pytania, to zachęcamy do bezpośredniego kontaktu pod mailem mamuwagę@sodexo.pl albo tutaj w komentarzu. Odpowiemy na wszelkie pytania w tej kwestii. Pozdrowienia!
2
Sodexo Polska 2016-10-26 18:12
Miło słyszeć te słowa!
Sodexo Polska 2016-10-26 18:44
Będziemy wdzięczni za przekazanie większej liczby szczegółów - może uda nam się (choć minęło już nieco czasu) odpowiednio zareagować. Prosimy o przekazanie tego typu informacji w komentarzu bądź bezpośrednio na adres mamuwage@sodexo.pl. Pozdrawiamy!
Nowy 2016-11-10 20:47
Witam ,mam pracowac w tej firmie jako -mobilny technik obsługi obiektu -sporo obiecują a jak jest w rzeczywistosci ?
Proszę o odpowiedz
Nowy 2016-11-10 23:02
Witam ,możesz coś wiecej napisać o tym stanowisku ,mam na takim pracować a opinie tu są tak różne że sam niewiem co robić
Tomasz 2016-11-28 12:28
Witam,
chciałem zapytać o możliwość pracy jako handlowiec-koordynator przy pozyskiwaniu firm i pkt detalicznych na bony i inne benefity ? czy jest możliwość podjęcia takiej pracy w Państwa firmie w segmencie ? jestem z Południa Polski (ŚLĄSK) a firmy obsługuje w woj. śląskim, dolnośląskim,podkarpackim i małopolskim.
Berberys 2017-01-24 18:12
Ja wiem, że to jest dobra firma i dlatego złożyłam CV na stanowisko technik obsługi obiektu. Może ktoś orientuje się ile tam dostanę na start? Może premia?
Iwona 2017-02-28 12:27
Zachęcam do przeczytania wywiadu przestawiającego historię firmy Sodexo jak i udzielającego odpowiedzi na pytania związane z rekrutacją.
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,15859,wywiad-monika-bentkowska
Która odpowiedź była dla Ciebie najbardziej pomocna?
anonim 2017-03-03 18:10
tylko dlaczego tak krótko
Iwona 2017-03-06 08:57
@Berberys udało Ci się dostać do pracy w Sodexo? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich wrażeń z procesu rekrutacji.
Sodekso 2017-04-06 08:14
Mówisz o tym, którego nazwisko brzmi podobnie jak jedno z warzyw? Jeśli tak to potwierdzam. Wiekszego karierowicza i wazeliniarza nie widziałem przez całe moje zawodowe życie, a pracuję już 30 lat
Sodekso 2017-04-06 08:22
Pracuję w sodexo już bardzo długo. Wg. mnie cały pion FM jest na równi pochyłej i niebawem będzie potrzebna restrukturyzacja tego działu. Od dłuższego czasu obserwuję zmianę pokoleniową w centrali na stołkach menadżerskich. Odchodzą doświadczeni menadżerowie (niestety do konkurencji), a na ich miejsce zatrudnia się chłystków-karierowiczów najczęściej świeżo po studiach, którzy nie mają żadnego pojęcia o kwestiach technicznych, którzy prowadzą obsługę z dnia na dzień licząc, że się uda i nic się nie wydarzy. Myślę, że jeszcze 2-3 lata "jazdy po bandzie" i wszystko będzie jasne.
Anula 2017-04-06 22:40
Widziałam ofertę pracy w księgowości i mam chęć złożyć cv. Potrzebuje kilku informacji i pomyślałam o tym forum. Jak prowadzą rekrutację? Jakie widełki płacowe mogą być w księgowości? Lubie mieć wczesnej troche wiedzy.
Ela 2017-04-28 23:13
Zgadzam się, również pracowałam w Sodexo w Krakowie, w pracy nie powiem że było źle, wypłata na czas, bony na święta, itp niestety traktowanie przez osoby na wyższych stanowiskach było upokarzające, to że ktoś pracuje na najmniej znaczącym stanowisku np jako pomoc kuchenna nie znaczy że można go traktować jak śmiecia, pomiatać i zwalać na niego większość obowiązków z których wiadomo że sam nie da rady się samemu wywiązać (wiadomo o roku coraz więcej ludzi przychodzi na obiady a była nas tylko 4 na całą restauracje ,to niby jak jeden pracownik miał jednocześnie myć całą masę garów nawet kilkakrotnie te same, naczynia, salę, kibel, ściany, latać raz w miesiącu za talerzami po całym budynku które ludzie wynosili i nie zwracali, ciagle ich brakowało potem oczywiście szef posyłał mnie po talerze a po uzbieraniu ich był bardzo ciężki wózek z naczyniami chociaż do tego powinien był posłać faceta a nie kobietę;/...) a potem mieć pretensje że to nie zrobione, tamto źle i w końcu go niespodziewanie zwolnić tylko dlatego że woli przyjąć po znajomości inną osobę, menadżerka wiedziała że coraz większy ruch w restauracji i jeden człowiek nie będzie w stanie wszystkiego zrobić a za nadgodziny oczywiście nikt nie zobaczył dodatkowej kasy i menadżerka głupio się tłumacząc łaskawie zaproponowała dzień wolny w zamian za nadgodziny(o mnie oczywiście nawet nie wspomniała i nie dostałam ani dnia wolnego ani pieniędzy:/. Menadżerka odezwała się tylko służbowo po to żeby opieprzyć albo coś podpisać podczas gdy z innymi pracownikami gadała jak najęta o byle pierdołach. Co do firmy Sodexo nic nie mam bo praca była ok ale radzę omijać z daleka tą firmę w Krakowie w branży gastronomicznej z ludźmi co nie szanują pracowników i oszczędzają na kasie nawet kosztem ich zdrowia i nerwów
2
zdesperowany pracownik 2017-05-01 09:46
Jestem pracownikiem firmy od ponad dwóch lat do tej pory było ok , ale od momentu zmiany menadzera jest po prostu fatalnie. Pani menager nadużywa swojej władzy -jedna z pracownic bufetu prywatnie jest jej kolezanką, do tego dobrała sobie jeszcze jedną panią w ten sposób we trzy poniżają reszte bufetowych. Raptem żadna z dziewczyn nie może obsługiwać kasy fiskalnej bo tylko pani O zrobi to najlepiej- dodam że ta pani robi najwięcej pomyłek na kasie. Jeśli w pracy ma miejsce niemiła sytuacja z udziałem tych pań to pani menager pyta-"czy ta sytuacja na pewno miała miejsce bo może to tylko w mojej głowie się uroiło. Koleżanki pani menager proszą swoich kolegów żeby nagrywali dziewczyny z bufetu np, jak pracują w nocy i potem ogłaszają wszem i wobec że mają bardzo ciekawe filmiki o reszcie załogi. Pani menager wie o tej całej sytuacji jednak nie robi z nią nic bo przecież nie ukarze swojej koleżanki., bo im wolno chodzić do pracy z akrylami lub żelami na paznokciach. I to niby jest fer wobec reszty załogi. Nie wspomnę już o tym ż pani menager nie ma zielonego pojęcia o pracy , nie umie wystawić faktury ,na dzień dzisiejszy 1 maj 2017 roku nie mam nawet grafiku a przecież 4 maja muszę iść do pracy, rano przychodząc do pracy nie mam drobnych w kasie muszę prosić klientów czy mogą zapłacić mi kartą kredytową. Oprócz tego pani menager pojawia się w pracy ok godz 10 i po paru godz wychodzi załatwiać swoje prywatne sprawy bo prowadzi też swoją prywatną działalność. Wydaje mi się że będę zmuszona na dniach dostarczyć wypowiedzenie umowy o pracę.
3
Bonia 2017-05-03 21:43
Jestem pracownikiem Sodexo Polska od wielu lat i jest tu dobrze.
2
Iwona 2017-05-05 09:31
@zdesperowany pracownik próbowałeś zgłosić sytuacje, o której opowiadasz?
@Bonia mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat swojej pracy? Co najbardziej podoba Ci się w pracy w Sodexo?
Sodexo Polska 2017-05-08 14:50
Szanowny @zdesperowany pracownik,
Dziękujemy za przesłaną opinię. Deklarujemy pełną gotowość do wyjaśnienia opisanej przez Ciebie sytuacji. Prosimy o zgłoszenie wspomnianych problemów na adres e-mail: hr.fms.pl@sodexo.com.
Z uszanowaniem,
Dział HR Sodexo Polska
Józek 2017-05-09 12:59
Czy dowiem się coś więcej na temat pracy dla technika obsługi obiektu? Jaki obiekt, gdzie no i ogólnie jakie obowiązki? Czy dobrze się pracuje w firmie?
marek 2017-05-12 18:35
jeżeli interesuje Cię praca we własnej odzieży roboczej, naprawy kapitalne remonty złożonych maszyn robione jako drobne przeglądy, tygodniowe całodobowe dyżury telefoniczne za friko a nadgodziny i awarie płatne jako umowy zlecenia to dobrze trafiłeś. jeżeli w czasie awarii zdarzy Ci się wypadek to sam sobie jesteś winien a świadczeń z ZUS nie dostaniesz. niekompetencja i samozadowolenie menadżerów sięga zenitu. do sporządzania owszem firma się nadaje i czy potrafi robić katering, jak czytamy wyżej nie bardzo. a od utrzymania ruchu niech trzyma się z daleka łatwo coś zniszczyć. niech to zostawi fachowcom.za wysokie progi. i jeszcze jedno zawsze mogą Cię zwolnić bo jakiś nieudacznik nie sprawdził się na jakimś obiekcie a przecież żal kolegi (przyjaciela, znajomka) zasłużenie spławić w kanał.
zapomnij o bonach te rozdzielają wtajemniczeni (u żłoba) wtajemniczonym
doświadcz sam jeżeli lubisz surwiwal będziesz miał naukę na całe życie.
1
Berberys 2017-05-18 10:54
Sodexo regulanie otrzymuje nagrody Business Superbrand za jakość, niezawodność oraz wyjątkowość marki.
Sodexo Polska 2017-05-26 20:55
Marku,
dziękujemy za Twój komentarz. Bardzo zaniepokoiły nas Twoje uwagi!
Sytuacje opisane w Twoim poście są niezgodne z naszymi wewnętrznymi standardami i wartościami.
To dla nas ważne, aby jak najszybciej i najlepiej wyjaśnić opisaną przez Ciebie sytuację.
Prosimy o bezpośredni kontakt z nami poprzez adres email: hr.fms.pl@sodexo.com.
Dział HR Sodexo Polska
Cedzak 2017-05-29 09:38
Pracowałem w Sodexo w Warszawie sezonowo od października do grudnia(okres przed-świąteczny) przy wklepywaniu danych zamówień z kartki w komputer. Atmosfera kulturalno-neutralna, bez propagandy, coś na zasadzie powściągliwego luzu. Wszyscy sobie mówią "cześć", ale bez zbędnego spoufalania się. Komunikatywni i cierpliwi przełożeni. Pracowałbym dalej ale to była sezonówka i sobie znalazłem inną pracę. Pozdrawiam.
Sodexo 2017-06-01 16:40
Firma zamiast doceniać pracowników wyrzucają ich po tyraniu całe dnie chodzi o kierowników oczywiście.
Szkoda czasu i zaangażowania w tę firmę, bo kopną w tyłek tylko z uśmiechem na twarzy .
1
Ona 2017-06-01 16:45
W dellu w Łodzi doprowadzanie do zwolnienia pracowników i upokażanie to norma Izabela coś powinna wiedzieć na ten temat - manager fmu. Nikt nic nie zrobi szkoda słów.
Sodexo Polska 2017-06-02 14:30
@Ona,
dziękujemy Twój komentarz.
Zależy nam na jak najszybszym wyjaśnieniu opisanej przez Ciebie sytuacji, dlatego prosimy o bezpośredni kontakt z nami poprzez adres e-mail: hr.fms.pl@sodexo.com.
Z pozdrowieniami,
Dział HR Sodexo Polska
Sodexo Polska 2017-06-02 14:31
@Sodexo,
dziękujemy za Twoją uwagę.
Zależy nam na jak najszybszym wyjaśnieniu opisywanych przez Ciebie sytuacji, dlatego prosimy o bezpośredni kontakt z nami poprzez adres email: hr.fms.pl@sodexo.com.
Z pozdrowieniami,
Dział HR Sodexo Polska
Dziewczyna 2017-06-04 21:35
Zgadzam się z Twoją opinią DELL w Łodzi jest taki....
pomagier 2017-06-05 22:07
Narzekacie ? Przyjdźcie do pracy w aleksie w p. g.Tam Sodexo się kompromituje.Lala nieudacznik rządzi.Zachowanie kobity jak w czeskich komediach.Asia rządzi.Dobrze ze pracownicy ogarnieci . Bo ona dba głównie o swój wygląd.Robota w nerwach.Sprzeczne informacje.Nie odbierane telefiny.Fochy.
Pracownik 2017-06-08 22:09
TaK zgadzam się, praca w dellu to masakra. Przeprowadźcie barometr lub coś takiego....pracownicy bedą mieli możliwość wypowiedzenia się - bo tam się boją że wylecą.
To sądzę o was 2017-06-10 09:26
A dajcie spokój Sodexo.......inne firmy są mniej propagandowe są na rynku.
Biurokracja masakra
Bartek 2017-06-13 19:45
Sodexo Polska jest dobrą firmą, dbającą o pracowników. Firma zdaje sobie sprawę, że współpraca zespołowa jest niezbędna w każdej dziedzinie działalności a ludzie to jej serce. Może niektórym coś się nie podoba trudno...
Chętna 2017-06-18 18:09
Czy aktualna jest oferta - Specjalista ds. telesprzedaży w Warszawie?
Sodexo BRS 2017-06-19 15:34
Niestety oferta jest już nieaktualna.

Pozdrawiam
Sodexo BRS
Sodexo BRS 2017-06-19 15:34
Niestety oferta jest już nieaktualna.

Pozdrawiam
Sodexo BRS
Sodekso 2017-06-20 07:27
Człowieku, o czym Ty mówisz!!! właśnie dzięki takim tutaj wpisom oszczędzamy ludziom rozczarowań. Zmiana pracy wiąże się najczęściej z zwolnieniem z jednej, żeby pójść do drugiej. Nie da się tak po prostu wrócić. Jeśli przy rozmowie o pracę umawiasz się na konkretne warunki to należy ich dotrzymywać, a nie obiecywać złote góry, a póżniej zwalać winę na kontrakt. Mnie to właśnie spotkało, Rozmowy były obiecującę, po 2,5roku dalej mam umowę okresową, roboty 2 razy więcej, a kasa taka jak 2,5 roku temu. Wszystkiemu winny kontrakt, nie manager który mnie przyjmował Żałosne. Potwierdzam to co napisano wyżej. Jeśli nudzisz się w domu wieczorami to Sodexo jest dla Ciebie. Praca 24h (część pod telefonem za friko) płaca 8h.
Berberyska 2017-06-22 10:26
Może mi ktoś doradzi w temacie pracy na zastępstwo dla pracownika działu kadr i płac w Warszawie. Jak długi jest okres zastępstwa ? Może jest jakaś szansa na pozostanie w firmie po tym czasie? Słyszałem o nich sporo dobrego i to byłaby szansa załapać się.
Sodexo Polska 2017-06-22 16:27
Dzień dobry, @Berberyska,
ogłoszenie jest aktualne i znajdziesz je tutaj: https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-dzialu-kadr-i-plac-umowa-na-zastepstwo-warszawa,oferta,5371886
Czekamy na Twoje zgłoszenie!
Zachęcamy do zapoznanie się również z tym ogłoszeniem: https://www.pracuj.pl/praca/asystent-ka-dzialu-kadr-i-plac-warszawa,oferta,5357309
Może również wyda Ci się interesujące?
Pozdrawiamy!
Dział HR Sodexo Polska
Berberys 2017-06-25 11:03
Jestem pracownikiem Sodexo i myślę, że osoby nieszczęśliwe i niezadowolone z pracy niech szukają innej.
2
Ada 2017-07-01 21:11
Witam, ja kilka dni temu zrezygnowałam z pracy w dellu w Łodzi - managerki próbowały zmusić mnie bym wybrała urlop nie chciałam bo miałam juz inną pracę na oku od zaraz, a one głośno między sobą komentowały jaki to słaby wynik będą miały w tym miesiącu.
Coś potwornego...... dlatego właśnie nie pracuje tam - wszystko na pokaz przed przyjazdem dyrektorów a tak.......
Sodexo Polska 2017-07-04 16:09
Szanowna Ado,
dziękujemy za Twoją opinię. Jesteśmy w trakcie wyjaśniania opisanej przez Ciebie sytuacji. Zachęcamy również do bezpośredniego kontaktu z nami poprzez adres e-mail: hr.fms.pl@sodexo.com.
Dział HR, Sodexo Polska On-site Services.
Amator 2017-07-13 11:57
Czy oferta technika obsługi obiektu jest aktualna?
Sodexo Polska 2017-07-17 09:43
Drogi @Amator,
prowadzimy rekrutacje na to stanowisko w wielu lokalizacjach na mapie Polski. Będziemy wdzięczni za informację które miasto masz na myśli.
Z pozdrowieniami,
Dział HR, Sodexo Polska On-site Services.
Raczej nie frustrat :) 2017-07-27 13:30
Firmę tworzą ludzie a w Sodexo jak wszędzie trafiają się zarówno ci z którymi chętnie się pracuje jak i ci którzy powinni jeszcze sami nad sobą popracować...
Ja mam to szczęście, że jestem pod osobą której rozwój mogłem oglądać z biegiem czasu i obecnie nie mógłbym prosić o lepszego przełożonego / przełożoną.
Z kasą szału nie ma, ale jak ma się zaradnego kierownika to naprawdę można godnie zarabiać (o ile nie jest się nierobem narzekającym na wszystko i chce się dać z siebie nieco więcej).
Czasem jest ostra orka a czasem chwila totalnego luzu.
Firma ze względu na szerokie spektrum działania na mocno rozbudowane struktury, które czasem dają się we znaki, ale generalnie oceniam ją dobrze.
Mam to szczęście, że mam nad sobą kompetentną osobę i fart który pozwala mi się rozwijać - czego wszystkim życzę :)
2
Sodexo Polska 2017-07-31 14:12
Dzień dobry, dziękujemy za Twoją opinię i miłe słowa. Życzymy powodzenia i wielu sukcesów w Sodexo! Wszystkiego dobrego :)
Henryk 2017-08-11 21:36
Mam spore doświadczenie zawodowe i wiem, że bardzo dużo zależy od ludzi w firmie. Żadne zakazy i nakazy nie zrobią tego co robią ludzie życzliwi i chętni do pracy. Miło czyta się rozsądne opinie o Sodexo.
1
Zostaw swoją opinię o Sodexo Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sodexo Polska Sp. z o.o.