Przedsiębiorstwo Wielobranżowe MAGROPOL Spółka z o.o.

Kraków

Opinie o Przedsiębiorstwo Wielobranżowe MAGROPOL Spółka z o.o.

Nowy 2015-09-01 14:08
Teraz sie przyjołem do magropolu na budowe w krakowie Pan Franek mówił o 15 zł(na ręke) a jak dostałem umowe do wyszło ze mam 11(brutto)czyli 7,7zł (netto).I jak mi mówili goscie ze za tydien pracy wzieli mniej niz 550 zł jeszcze w delegacji.
1
Anonimek05 2015-09-01 16:43
Złożyłem CV do magropolu do pracy w Niemczech, chciałbym dowiedzieć się czy warto angażować się i dowiedzieć się o zarobki. pozdro :D
10
j27 2015-12-10 15:14
w polbau działsz na dzialalności, a tu na umowe robisz, na szefa majstra kadrowom któże w dup.. mają kadre roboczą
1
stefan 2016-01-09 11:24
nie ma lepszej firmy na rynku pracy 12 brutto kraków więcej 10 lat temu zarabiali
2
olo 2016-02-03 11:39
witam do pana stefana czy pracuje pan w tej firmie i jak tam jest
1
olo 2016-02-03 12:32
ok a pan tam pracuje chodzi mi o prace w niemczech czy jest to firma godna uwagi
olo 2016-02-10 16:02
a czy pan tam pracuje
janek78 2016-02-12 10:45
to dlatego tak szukają ciesli szalunkowych,duża rotacja ludzi.
Co głupi straci, tym się mądry wzbogaci
znajomy 2016-04-11 18:57
tam pracuje pan jach.... pozdrowienia ciekawe czy pamieta jak go koledzy z polbau zalatwili i widze ze z tego co piszecie to go nic nie nauczyli musicie to powtórzyć na karzdego przyjdzie pora
1
Aaadd 2016-05-18 10:59
Witam chcialbym sie dowiedziec czy warto jest sie zatrudnic w magropolu ??jakie stawki sa tam naprawde?
Kopia z innego forum. 2016-05-19 17:46
Witam,chcialabym podzielic sie z panstwem krotka refleksja na temat opinii zamieszczonych na forum.Po pierwsze nic z nich nie wynika, nie ma konkretnych i rzetelnych informacji na temat warunków pracy nie mowiac juz o placy .Dobre wychowanie nakazuje udzielic konkretnej spojnej odpowiedzi nie pozostawiajacej rzadnych watpliwosci ani niedomowien.Sama jestem osoba poszukujaca pracy i jestem zawiedziona poniewaz opinie zamieszczone na forum nie udzielaja rzadnych odpowiedzi nawet podstawowych. Po drugie dlaczego wystepuje tyle nienawisci i pogardy dla drugiego czlowieka?Mam wrazenie ze panstwa opinie sa podyktowane zloscia i zawiscia.Nikt tak jak Polak nie potrafi obrazic i upodlic swojego rodaka.I nie mowie tego aby sie wywyzszac przed panstwem ale po to by zwrocic uwage na brak tolerancji na drugiego czlowieka,zawisc i pyche.Jestesny narodem zawistnym,zakompleksionym i wielce nietolerancyjnym wobec samych siebie rodakow a coz dopiero mowic o innych narodach.Nie potrafimy z soba prowadzic rzetelnej konkretnej rozmowy opartej na faktach.
Wstyd.
Zawisc i zlosc odbiera rozum.A konktretow jak nie bylo tak nie ma.Po co odpowiadac konkretnie i rzetelnie na proste zadawane pytania?Jesli nie chcecie udzielic istotnych i konkretnych informacji nie umieszczajcie na forum niedorzecznych wpisow - farmazonow/ bedziemy wdzieczni za poprawna postawe i kulture osobista/.Od tyle.Pozdrawiam Panstwa i zycze wiecej kontretow,pokory i tolerancji wobec samych siebie i innych...Bo ktoz bedzie nas szanowal jako narod jesli my sami siebie nie szanujemy?
2
ludwik 2016-06-03 16:25
Czy ktoś z was pracuje na prefabrykacji Magropolu w Kolonii?

dostałęm ofertę pracy
Bardzo proszę o opinie !! zależy mi
jak atmosfera zarobki?? ile godzin tyracie???
Rocco 2016-06-09 21:52
Tak zarobisz tyle ile piszesz jak przerobisz 240godzin
1
szef.. 2016-06-11 19:30
Witam paly .Pracuje 10 lat i jak to czytam to fakt, jahe...., i inni kierownicy zryte lby

majstry? o to dopiero temat
uli....
staszek...
mlody gnoin....sory kierownik ....20,,pare lat
tadek ....www .wielki wies
OK.niech bedzie
firma ok .kasa na czas ,max 15 lat pracy stawka 8 euro max .to jest 9 grupa zaszeregowania i ju nic po za tym.ja pracowalem 15 lat i powiem ok a jak szukacie kokosow czemu jedziecie do niemiec po co nas tam jest za duzo ,jedzdo afryki dostaniesz wielblada i rusztowanie bedziesz robil z bambusa pozdzrawiam
5
greg 2016-06-13 22:30
Czy kos wie moze jak pracuje sie w Holandii z tej firmy? Jakie sa wasze uwagi? Dostalem propozycje pracy i szczerze czytajac te opinie zastanawiam sie co robic.
1
robol15 2016-06-23 16:49
hmm...moze w informacji podaja, ze maja kontrakty w Holandii...ciekawe jakie? Ciekawe jak dlugo pociagna...celnicy maja ich juz na celowniku za oszukiwanie pracownikow
1
gosc 2016-07-07 14:23
Witam mam pytanie odnoscie pracy jako operator? Warto? Jaka stawka i ile godzin. Wie moze ktos cos?
2
jerry 2016-08-18 15:12
Ja pracuje pszeszlo 8 lat w Magropolu i zdanie mam takie, ze jak ktos uczciwie pracuje to i uczciwie zarobi. Niektorzy mysla ze pojada srac po krzakach i dostana za to worek euro, ale nie ma tak latwo bo trzeba pracowac.
Mowicie ze trzeba pic z kierownictwem? moze dawniej bo teraz nawet jak nie wypijesz tylko jestes wczorajszy to dostajesz dyscyplinarke bezprawa powrotu i nasrane w papiery.

Pieniadze zawsze na czas na koncie, mieszkanie i transporty na budowe placi firma, ubrania narzedzia, zwrot za urlop i wszystko sie zgadza.

Mozesz jechac do Norwegii i dostaniesz wiecej ale po 3 miesiacach konczy sie robota, a w Magropolu robota na caly rok.

A takie opinie ze niby hlanie i nie placa to pisza tacy co ich zwolnili za picie albo sie do roboty nie nadaja, bo fachowcy na to czasu nie maja. I tyle w tym temacie.
10
jerry 2016-08-23 09:26
Jutro wracam do roboty do niemiec bo konczy mi sie urlop wiec napisze jeszcze jedno dla wszystkich co nie wieza jak jest naprawde.
Sam pracuje pod panem J.... i faktycznie kiedys byl nie do zniesienia a teraz niektorzy nawet mowia ze najlepszy kierownik. Dla jest ok ma lepsze i gorsze dni jak to czlowiek na budowie, czasem ok, czasem sie drze ale mi to nie pszeszkadza bo slubu z nim nie bralem.
Robota nie jest lekka bo to budowa i czasem goroco a czasem leje ale na to nie masz wplywu.

Ja magropol polecam bo zawsze kasa jest, zaliczki daja i na urlopy mozna jechac i zadnyh bezplatnych nie wypisuja wtedy.

Kazdy sam podejmuje decyzje. jak chcesz miec umowe i skladki placone i wsystko legalnie to polecam, a jak chcesz myslec ze duzo zarabiasz to idz do jugola tylko lepiej nie choruj bo sie mozesz zdziwic u lekarza.

pozdrawiam magropol!
3
cezar 2016-09-10 14:56
Witam,może ktoś wie jak się pracuje w Kolonii na prefabrykacji,jaka atmosfera ,socjal,stawki-czy warto jechać.Pozdrawiam.
tommmm 2016-10-04 10:11
Witam pracowalem w magropolu i jestem z tego bardzo dumny dostalem 15 zl na reke a po miesiacu pracy sam kierownik podwyzszyl mi na 16 . To co tu piszecie to jakies brednie trzeba troche popracowac a nie glupoty pisac .
2
dd 2016-10-04 19:19
@tommm hej no to calkiem spoko powiem Ci najważniejsze tak na prawde ze jesteś z pracy zadwolony w dzisijeiszych czasach tak na prawde mało jest osob które będą ze swojej pracy zadwolone tak na prawd ei które jeszcze ja potrafią doenic niestety ..
2
jurecki 2016-11-02 20:39
Ja tez jestem zadowolony z pracy w magropolu. moze nie zarobisz kokosów ale i tak zarobki są uczciwe i lepsze niz u konkurencji. robota zapewniona, kasa na koncie zawsze na czas a nie jakieś wyplacanie połowy albo po terminie.
wszystko jest tak jak było umówione i nie trzeba sie prosic bo co zarobisz to twoje i tyle.
dają zaliczki, ubrania, mieszkanie, woza z mieszkania na budowe bez gadania i nic cie nie obchodzi jezyka znac nie trzba.
kto nie wierzy niech sam sprawdzi bo roboty teraz tyle ze la kazdego starczy
6
Klinton 2016-11-24 14:06
Witam,otrzymałem propozycję do Kolonii na prefabrykację-stawka 6,70 i zadaję sobie pytanie:Czy takie firmy już całkiem popi-liło?.Byłe wcześniej przez polską firmę w Niemczech na prefabrykacji i dawali 8 euro na wejsciu.Szkoda tylko że zmuszony byłem wracać.Pozdrawiam.
3
zbrojarz 2016-12-05 20:51
Pracuje w Koloni na hali i mozna wyrobic godziny a stawka jak sie robi to jest w porzadku. nie wiem ile teraz daja na poczatek ale jak sie cos potrafi to podnosza szybko.
2
Klinton 2016-12-07 21:33
Napisz ile lat pracujesz i jaką masz obecnie stawkę tylko bez farmazonów a okaże się czy jest w porządku.Jak tak szybko podnoszą to super bo mają z czego -po 0,50e na rok.Bez urazy...
3
all 2016-12-16 19:02
A dlaczegogo w magropoluu sie nie dostaje zadnych kwitków z godzinami.i nie pisze farmazonów
4
józek 2017-01-14 19:19
Jak by płaciła firma to by ludzie pracowali a kasa słaba w magropolu
5
Józek M 2017-01-20 19:58
ty gupolu robisz 8 lat w magropolu to cud chyba jakies ułady masz .Bo kasa w polsce jest słaba
1
edward z 2017-02-18 18:12
Pan Oliwa-to dopiero ojszczymurek gratulacje dla tego co przyjoł tego lesera i nieroba
5
józek 2017-03-01 22:12
tak piszesz bo na stolku siedzisz
1
.... 2017-03-18 17:04
Dzień dobry czy miał ktoś pomyłkę pracując w magtopol w Niemczech w pit za 2016 ile wam wyszło mogła być jakaś pomyłka od nich w pit za 2016 proszę o odpowiedź szybka
Karamba 2017-04-19 19:06
Polecam firmę z Tarnowskich Gór,Pol-Tech.Za 217 godz wyszło mi 1900Euro a mozna więcej.
Rocco 2017-06-04 11:57
Pracowałem w tej firmie jakiś czas jako operator żurawia. Nie polecam tej firmy wręcz radzę omijać z daleka szkoda zdrowia.( usunięte przez administratora )
NICK 2017-06-10 13:30
Pytanie o rzeczywiste stawki godzinowe w Polsce w Magropolu.
Ktoś mi powiedział, że w tej chwili realizują budowę we Wrocławiu i na rękę dają 20 PLN.
Potrzebna szybka inf...
Dzięki.
Andrzej 2017-06-10 20:32
hehe we wrocławiu nie daja 20 zł chyba to smiech
Pracownik 2017-06-13 16:06
czy to prawda że firma ma karę dużą do płacenia w Niemczech. Pracuję i mam obawy.
Anonim 2017-06-18 21:05
Czy ktoś coś wie na temat kierownika Młynarczyka? Proszę o informacje.
Wacek 2017-06-20 19:08
Ty max 18 chyba ze masz kupla majstra i czeba z nim pić to wątrobę przygotuj
Jacek 2017-06-25 22:39
A watroba jest tam leczona jak cholera.tylko z wodki majstra.
Bobas mały 2017-07-05 20:35
Spoko Gość, pracuję u niego dużo młodych , ściga leni i pijaczków.
Nick2 2017-07-07 10:28
NIeprawda ze maja kare do zaplacenia. Gadaja jtak po budowach juz kilka lat. Jakby byla prawda to juz dawno by placili.
Pracownik 2017-07-11 15:46
W tej '' FIRMIE'' nie zwalnia się ludzi za picie na budowie bo ciągle jest za mało. Godzin robi się ogrom . Stawki są niskie ale dużo godzin i ludzie się przyzwyczajają. A co do kary ok. 2ml. euro to i tak na raty.( kiedyś tam pozbierali kierownikom laptopy-poczekajmy) Gdzieś trzeba robić . Pozdrawiam wszystkich wierny pracownik.
Julita 2017-07-24 13:29
@Pracownik - a możesz opisać warunki zatrudnienia w Magropol sp z o.o.? Czy aktualnie firma przyjmuje nowych pracowników? Każda merytoryczna informacja pomoże osobom, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w Magropol sp z o.o.
Szczery 2017-08-01 13:48
Magropol zawsze przyjmuje nowych bo jest duża rotacja ludzi. Na dzień dobry dostajesz 7 euro na godzinę, a jak cokolwiek potrafisz to ci podniosą na 7,25 i tyle. na więcej nie licz, chyba że popracujesz ze 2 lata. Do nas na budowę co chwile przyjezdzali nowi, po 2-15 osób w każdym tygodniu, raz więcej raz mniej. (usunięte przez administratora)
Req 2017-08-02 11:55
Tyrka jak w budowlance nie ma lekko ale kasa się zgadza. Ja nie narzekam. Piszę o Wrocku. Też zależy kto co trybi i jak kierownik oceni. Stacze nie zarobią i raczej szybki out. Na eksporcie nie wiem ale chłopaki mówili, że raczej spoko i ludzie po kilka lat robią. Tyle w temacie. A, i kwatery ok, w domu jednorodzinnym jest ogród i miejscówki do siedzenia, można po robocie odpocząć.
1
Julita 2017-08-27 18:25
@Req - czy pracując w Magropol sp z o.o. miałeś okazję uczęszczania na dodatkowe kursy językowe zapewniane przez pracodawcę? Praca w obcym kraju wiąże się często z barierą językową. Takie kursy to byłaby dobra okazja, aby sprawniej porozumiewać się w tamtejszym języku.
1
Były pracownik 2017-09-11 22:11
Uwazajcie na magropol ta społka nie wypłaca pieniedzy za godziny .uwazajcie zwłaszcza na bochenka w Krakowie przy szpitalu.Nie daja ubrań butów.oferuja garsc pieniedzy a nie płaca .Obiady stare od zakonnic bierą ,Golonko dają az z krwia hehe.
3
Nowak M 2017-09-12 17:37
No prawde otym golonku az Kipi w miechowie
3
Witek 2017-09-12 18:55
W magropolu niema zarobku 2000- za 8 czyli ilosc godzin ustawowo.popracujesz 10go to dostajesz 600zl od kierownika.,czyli na miesiac 2600 taka prawda jest .Patrza na mlode osoby kto zeby pracował a pozniej jechal zA granice za 7 euro na miesiac.A praca jest na 12 miesiecyy w ,krakowie,a pozniej zwalniaja bo by musieli placic ubezpieczenie na pracownika takka prawda jest.
1
Zostaw swoją opinię o Przedsiębiorstwo Wielobranżowe MAGROPOL Spółka z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe MAGROPOL Spółka z o.o.