brak logo

Nivette Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Nivette Sp. z o.o.

Jacek 2010-02-08 09:57:39
Totalny syf jeśli chodzi o traktowanie ludzi,. Kiedys tam pracowalem. Obecnie chyba tylko jedna osoba z pracujacych wtedy jest tam teraz zatrudniona. [usunięte przez administratora] latał po hali i czepiał sie ludzi do tego stopnia ze nawet przeszkadzało mu jak rozmawiało sie przez komórke... Potrafiono "urwać" produkcje jak mechanik nie zdazyl umć podlogi wokol podnosnika po skonczonej naprawie bo akurat ukladal narzedzia w wozku albo mial brudny kombinezon... Przykladow mozna by mnozyc bez liku. Generalnie totalny SYF.
Anty Nivette 2010-03-20 08:35:55
Jacek - 2010-02-08 09:57:39

Totalny syf jeśli chodzi o traktowanie ludzi,. Kiedys tam pracowalem. Obecnie chyba tylko jedna osoba z pracujacych wtedy jest tam teraz zatrudniona. [usunięte przez administratora] latał po hali i czepiał sie ludzi do tego stopnia ze nawet przeszkadzało mu jak rozmawiało sie przez komórke... Potrafiono
Tak zdecydowanie popieram kolegę. Od kilku dni dzwonie w sprawie lampy do mojego opelka dostałem kasę z oc sprawcy za lampę i lekko przerysowany błotnik. Kto pierwszy przy telefonie ten podaje mi inny koszt naprawy. Ja chciałem tylko kupić u nich lampę i sam zamontować ale oni sie uparli że sami ja zamontują. Ludzie słuchajcie k..... co się do was mówi tylko lampa nie montaż!!!!!!!!!!!!!!!!!! A najbardziej [usunięte przez administratora]. jest tam taki mały koleżka w okularkach ala Wojewódzki ten wszystko by naprawił nie widząc nawet auta.Polecam serwis opla w Raszynie tam słuchają ludzi pojechałem dostałem lampę i nikt na siłę nie chciał mi jej wymieniać i malować błotnika.
apollo 2010-09-02 01:48:09
potwierdzam totalna porazka
insignia 2011-12-26 11:17:29
witam,

zdziwiona jestem tymi opiniami. robiłam u nich naprawę powypadkową z PZU w tym roku. z wielu salonów opla w wa-wie tym obsłużono mnie naprawdę profesjonalnie. nikt mi nie naskakiwał ale nie było się do czego przyczepić. serwis też tu planuje.
Pracownik Miesiąca !!! 2012-05-07 23:11:41
Radzę omijać firmę dalekim łukiem. Prezes firmy to dyktator z poprzedniej epoki. Firma nie posiada dyrektora, jest puszczona w samopas. Wszyscy starzy pracownicy są zatrudnieni na najniższą krajową, reszta wypłaty na umowę zlecenie na osobę trzecią. Nowi pracownicy tylko z własną działalnością(samozatrudnienie). Brak poszanowania dla pracownika.
pogwarek 2013-10-02 14:31:45
Z przykrością muszę stwierdzić, że moje auto tam nie trafi.Diagnostyka OK. Koszty naprawy przedstawiano mi dwukrotnie inne, a wyszło jeszcze inaczej. Ludziom chęci i zaangażowania nie brakuje.Porozglądałem się po warsztacie i salonie. Brud, smród i bieda z nędzą. Takie wczesne lata 90 - te, z dużą domieszką oszczędności. Gwoździem była wypowiedź starszego pana który jak się okazało później jest Prezesem firmy. Jak to mówią : Jaki pan taki kram. Jeżeli ktoś się tam wybiera proponuję popatrzeć, popytać, poczytać. Próbowałem z kolegami uzyskać informację na temat kosztów fikcyjnej naprawy. Ale mieliśmy ubaw. Spróbujcie.Opinie wcześniej tu napisane są z nutką goryczy jakby byłych pracowników, ale słuchając uważnie podczas naprawy mego auta muszę przytaknąć. Jeżeli podejście Pana Prezesa jest takie jak jego fachowe wypowiedzi to współczuje.Fajne anegdoty krążą na temat przebiegu budowy nowego salonu która się nie kończy i niejakiego[usunięte przez administratora]. Stanowczo odradzam, ja się przekonałem ma własnej osobie i nie życzę takich wrażeń nikomu
1
nie radzę 2014-07-15 15:57:46
Totalna porażka, ja kiedyś chciałem kupić u nich samochód stojący na placu. Umówiłem się z pracownikami na oglądanie, uznałem, że mi odpowiada i kupuję, poniosłem już nawet pewne wydatki w związku z zakupem, po czym okazało się, że jednak samochód jest nie do sprzedania (choć wcześniej był). W takim razie poprosiłem o zwrot poniesionych kosztów, ale gdzie tam, ani żadnego przepraszam ani pocałuj mnie w d...ę. Radzę omijać szerokim łukiem.
Jacek 2014-09-30 08:45:58
to sa opinie nt pracodawcy i atmosfery pracy w tej firmie a nie oponie klientow.....to nie wiem co cie tu dziwi...
Jacek 2014-12-23 18:22:22
To sobie odbieraj. Minimalna w dokumentach reszta pod stolem...syf jak wszedzie w takich dziadostwach..
Jaro 2015-01-03 13:06:22
Jaki Pan taki kram. Jednym słowem wyzysk pracowników. A firma funkcjonuje tylko na cwaniactwie.
1
tic tac 2015-02-06 12:03:20
nie wiem jakim pracodawcą jest firma nivette ale niektórych pracowników to nie wiem skąd bierze miałam ostatanio doczynienia z kierownikiem blacharnii sławomirem rostkowskim czy jakoś tak jest to człowiek który powinnien raczej pracować przy produkcji tic taków bo bez nich to lepiej z nim nie rozmawiać facet chyba przez przypadek trafił nie jest osobą kompetentną do jakiejkolwiek rozmowy rozmawiając z tym człwiekiem miałam wrażenie że chce ze mnie zrobić wariata nie pracuję w branży motoryzacyjnej ale jako takie pojęcie mam.jakiekolwiek sprawy związane z naprawą auta radzę załatwiać z p.Adamem
4
adaś 2015-03-14 19:27:54
Wracając do opinii o firmie i pracodawcy. Dla większości pracowników jest to praca tymczasowa na umowę zlecenie. Potwierdzam wcześniejsze negatywne opinie.
Omijać szerokim łukiem.
2
ja 2016-04-06 13:30:53
Nie szukali takiego pracownika.
Były pracownik 2016-08-26 12:26:54
Pracowałam w firmie Nivette Sp. z o.o. i niestety była to najgorsza praca jaką kiedykolwiek miałam. Jedynie starzy pracownicy posiadają tam umowę o pracę, z tym, że w dokumentach mają zapisane, że dostają najniższą krajową, resztę wypłaty dostają na umowę zlecenie na osobę trzecią. Z młodszymi się już nawet tak nie cackają. Od razu dają umowę zlecenie, dlatego chętnie zatrudniają studentów, którym nie trzeba płacić składek. Prezesem firmy jest pan Michał Nivette, z tego co wiem człowiek z wykształceniem średnim, który zajmuje się tam głównie przyjmowaniem gości i czytaniem Super Expressu :P W zimie w firmie jest okropnie zimno, ponieważ kaloryferów jest mało, a pracownikom nie wolno się w jakikolwiek sposób dogrzewać. Temperatura przy mrozach panujących w zimie wynosiła w firmie średnio 11 stopni. Niektórzy spośród pracowników skrzętnie ukrywają pod swoimi biurkami farelki, które prezes firmy od kilku lat próbuje wyśledzić i zlikwidować, bo "on przecież nie będzie płacił za prąd". Jedyną dozwoloną w firmie religią jest katolicyzm, jako że pan prezes jest bardzo dobrym znajomym wielu przedstawicieli stanu kapłańskiego. Chcąc czy nie, niezależnie od wyznania pracownicy zmuszani są do obowiązkowego udziału w firmowych Wigiliach i innych tego typu okazjach, gdzie pierogi, ciasteczka czy cokolwiek wyliczane są co do sztuki na każdego pracownika. W firmie pracuje również reszta rodziny pana Nivette, przede wszystkim jego córka. Pani M. ma tam swojego szpiega w postaci sekretarki, która wyszukuje wszelkiego rodzaju niedoskonałości u innych pracowników i skrzętnie donosi o tym swojej przełożonej. Sami pracownicy zarówno salonu jak i serwisu są bardzo sympatyczni, ale niestety traktowani bardzo źle przez swoich pracodawców.
4
Gonzo 2016-08-29 14:00:07
Jestem obecnie pracownikiem Nivette, od razu dostałem umowę o pracę i nie było z tym najmniejszego problemu. Warunki pracy świetne, dodatkowo właściciel współfinansuje obiady.
Firma ma ugruntowaną pozycję na rynku, a większość klientów, to osoby bardzo zadowolone ze świadczonych usług, zapewne wynika to z doświadczenia, które firma zdobywa od 45 lat.
Śmieszne te opinie pisane przez ludzi, którzy nie sprawdzili się na swoich stanowiskach, praca to praca, trzeba sumiennie pracować, a niektórzy chcieliby, aby praca była wakacjami :), czego im życzę, bo też bym tak chciał..
2
JJJ 2016-08-30 15:25:30
Pracuję w tej firmie kilka miesięcy, owszem czasami jak w każdej firmie ciężko wytrzymać - ale generalnie nie ma się o co przyczepić. Najważniejsze to skupić się na swojej robocie i tyle.
2
Jarek 2016-09-09 14:11:15
Polecam pracę w firmie Nivette, super ludzie, dobre warunki pracy, będę za nimi tęsknił ;)
2
ok 2016-09-09 19:17:38
Uważam że obecnie jest dobrze. Fajna ekipa zwłaszcza w salonie Mazdy . W serwisie też widać znaczną poprawę - więc dzieje się tam coś na plus.
zobaczymy jak będzie dalej
1
fiołek 2016-10-05 16:01:26
Atmosfera pracy w Nivette jest naprawdę fajna, zwłaszcza w salonie Mazda i Nissan.
Pamiętajcie , że za nazwiskiem Nivette nie jedno stoi imię, więc nie powinniście generalizować.
Superfan 2016-10-06 17:55:48
Na zewnątrz szklane domy a wewnątrz zgniłe jajo I to dosłownie
2
NIVETKA 2016-10-19 21:19:48
Hahaha i nagle ciąg dobrych opinii pisanych od sierpnia, po kilka w te same dni. Kto by się na to nabrał? Sami popatrzcie ile są warte te "opinie" i zwracajcie jak najczęściej na to uwagę! Pozdrawiam propagandowca który robi dla firmy. Przyloz się facet trochę bardziej bo aż wstyd
5
pracownik 2016-10-20 11:30:16
Wea - oczywiście , że może aplikować kobieta. W chwili obecnej wśród doradców są kobiety.
Adam S. 2016-11-11 10:41:55
Oho, zorientowali się jak to wygląda i większość swoich komentarzy pokasowali. Ale zdaje się, że ktoś niestety porobił print screeny. Chętnie udostępnię jak ktoś chce się dowiedzieć jak niektórzy robią sobie na gowork kłamliwą propagandę sukcesu pisząc nawet po 4 komentarze w 1 dzień. Zawsze warto wiedzieć i wyciągać wnioski. Bo czy ktoś kto oszukuje tutaj, myśląc że nikt go nie przyłapie, będzie miał skrupuły w oszukaniu was w jakiejś innej sprawie?
Warm 2016-11-14 08:53:24
Adam nie wydaje mi się aby tu cokolwiek kasowali. Jeżeli nawet to chyba powinni od tych najgorszych opinii które wyświetlają się na początku strony...
Adam S. 2016-11-18 10:37:13
@Warm, nie ma problemu. Jak ktoś chce się dowiedzieć jak wyglądała dyskusja przed pokasowaniem komentarzy, zanim ktoś przyłapał cię na pisaniu pod różnymi nickami nawet 4 postów propagandowych w ten sam dzień, to posiadam print screeny i mogę udostępnić. Sam fakt, że były pisane pod różnymi imionami a zniknęły dokładnie w tym samym momencie świadczy, że pisano je z jednego IP, które potem wystąpiło o wykasowanie ich - oczywiście zrobiliście to właśnie wtedy gdy przyłapaliśmy was na tych obrzydliwych, sowieckich metodach.
Zostaw swoją opinię o Nivette Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nivette Sp. z o.o.