brak logo

LG

Wrocław

Opinie o LG

Kb 2009-09-29 22:54:48
Ja tam kiedys pracowałam i powiem ze nie załuje bo naprawde fajnie było a ekipa nie do podrobienia juz nigdy takiej ekipy nie bedzie serdecznie ich wszystkich pozdrawiam .kb
jonasz 2009-11-02 19:04:58
To dlaczego tam nie pracujesz skoro tam tak fajnie. Tym zakładem powinna się zająć Inspekcja Pracy. Dlaczego nasze władze pozwalają wykorzystywać polskich pracowników przez tych skośnookich. Tyrają jak parobki za minimalną kasę. Chyba że coś z tego mają w łapkę.
ex LGEWR 2009-12-07 17:12:05
Otóż to, znaleźli sobie Koreańcy w Polsce (usunięte przez administratora). Wybudowali fabrykę pośrodku wielkiej strefy bezrobocia i zbierają ciągłe podziękowania i pochwały od władz Wrocławia, podczas, gdy ludzie traktowani są tam jak tania siła robocza. Pamiętam jaki zrobili cyrk, kiedy dowiedzieli się, że przed zakładem na parkingu ulotki rozdaje Solidarność i namawiają pracowników do wstąpienia do ZZ. Rozgonili autobusy pracownicze po całej strefie i okolicach, po czym nadali przez głośniki komunikat, że "wystąpił problem z przewoźnikiem i autobusy przyjadą dopiero za godzinę", więc kazali ludziom pracować godzinę dłużej, po czym ogłosili kolejny komunikat o tej samej treści. Po dwóch godzinach nadgodzin postawili strażników przy wyjściu i kazali im pilnować by nikt, kto nie ma własnego transportu nie wyszedł za bramę, a autobusy pracownicze poustawiali na terenie firmy. Boją się strasznie związków zawodowych, bo wiedzą, że naginają kodeks pracy na wszelkie możliwe sposoby.
1
s-bahn 2010-03-02 22:36:40
Oczywiście byłoby dużo lepiej gdyby w tej "strefie bezrobocia" nie wybudowali nic a ludzie dalej siedzieli na stołkach w domu nie mając co robić.
ex LGEWR 2010-03-12 19:17:06
Nie mieliby nic, ale nie byliby codziennie upokarzani, zastraszani i wykorzystywani jako tania siła robocza w takim LG. A prędzej czy później, znaleźliby zatrudnienie gdziekolwiek indziej. Zauważ, że w LG rotacja pracowników jest ogromna, bo każdy kto tam przyjdzie szybko stara się stamtąd uciec.
Król podziemia 2010-08-24 20:52:28
(usunięte przez administratora). Jestem byłym pracownikiem owej placówki o charakterze niewolniczym. Nie chciałbym być gołosłowny więc podam przykład: po tygodniu pracy na drugiej zmianie, przyszedł kierowniki dał mi propozycje nie do odrzucenia, polegajacej na pracy w sobotę od 6 rano. Poinformował mnie również, abym nie wpisywał się na listę pracowników i nie odbijał się na czytnikach (myslę że chodzi o przepisy dotyczace czasu pracy, aczkolwiek nie jestem tego faktu pewny).

Praca jest ciężka i słabo płatna (nie liczac kierownictwa). Plusów jest mało jednak by być obiektywnym muszę je podać. Może i wypłaty sa marne jednak nigdy nie spóźnili się z ich wypłatami chociaż o minutę.

Podsumowujac, nie polecam pracy dla owej placówki, jest wiele innych i bardziej perspektywicznych ofert (czyt. zajęć) jak w tym "syfku".
Pozdrawiam Król Podziemia
1
anonim 2010-09-04 05:06:16
s-bahn - 2010-03-02 22:36:40

Oczywiście byłoby dużo lepiej gdyby w tej
Wtedy braliby pieniądze z zasiłków (czyt. z naszych podatków) (usunięte przez administratora)a w urzędzie pracy z czystym sumieniem mówić, jak Ferdynand Kiepski, że dla ludzi z ich wykształceniem nie ma pracy, po czym wrócić do domku i dalej pić piwo.
Teraz praca dla nich jest i NIKT już im nie chce płacić za siedzenie w domu przed TV. To dlatego niektórzy tacy zbulwersowani.

O durni skośnoocy. Przyszli, wybudowali fabrykę i teraz nie mogę siedzieć przed TV i krzyczeć: NIE MAM PRACY, WIĘC DAJCIE MI PIENIĄDZE, BO TO NIE MOJA WINA, ŻE PRACY NIE MAM"
Teraz pracę dali i trzeba codziennie rano wstać. Dla niektórych to naprawdę ogromna krzywda.
anonim 2010-12-09 23:56:35
no portugalskiej biedro kolo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobili chociaz tam po twarzy nie bili a za lg nikt sie nie wezmie????? litosci!!!!
ha 2013-02-25 08:11:10
polecam Wam linki o Jabilu dowiecie się trochę o nie których ludziach z jabila. Może b edziecie zmuszeni z tymi osobami pracować opisanymi tak. Będziecie wiedzieli jak z nimi postępować. Pozdrawiam.
(usunięte przez administratora)
anonim 2013-06-27 22:07:51
Przecież LG ten we Wrocku to taka ogromna firma !Jak to jest możliwe że nieszanują praw pracowników?Piszcie szukam opinii..
polo 2013-07-25 11:57:01
co za bzdury piszecie. Kolega tam pracuje i jakos nie narzeka. Dostaje koło 4 tysi na reke za 8 godz dziennie 5 dni w tygodniu. Jak to jest dla was zle to ja tez tak chce. Wyjedzcie z wrocławia i pracujcie za 1300 na umowe zlecenie przez 12 godzin dziennie poczujecie róznice.
kasia 2013-07-26 18:24:48
czy tylko we Wrocku są takie wysokie zarobki? jacyś pracownicy z innych miast? czy tzreba mieć duże doświaczenie, żeby przyjęli?
Bozik 2015-01-10 12:51:58
Zastanawiam się dlaczego wciąż jest więcej pytań niż odpowiedzi. Domyślam się, że ludzie normalnie podejmują u nich pracę, tylko dlaczego nie wspomogą innych (w tym mnie) swoimi przeżyciami, tym jak wyglądała rekrutacja. Można się też zastanawiać jak wygląda sprawa pieniędzy w firmie - można zarobić konkretną kasę czy nie bardzo?
dago 2015-02-07 17:44:10
pewnie pracownicy wychodzą z założenia , że jak zaczną zbyt dobrze pisać o firmie tutaj na forum to ciężko potem będzie im się utrzymać w LG bo konkurencja momentalnie wzrośnie . Ale no cóż takie prawa rynku. Może jednak jakiś prezesina z LG który wie , że nikt go ze stołka nie ruszy, powie coś w końcu o LG :P
Karol buglewski 2015-04-04 21:01:02
Pracowałem dla tej przestępczej organizacji, ogólnie nie polecam Praca po 12 godzin za grosze polscy przełożeni to kryminaliście jeden nawet zlecił pobicie mnie za firmowe pieniądze, zwalniają za wszystko dzień chorobowego za dużo urlopu za spóźnienie do pracy koleś dostał dyscyplinarkę. Najgorsi są polscy przełożeni to mafia kryminalistów A największym psychopatą zakładu jest Andrzef z działu jakości kłamca i złodziej Lata wciąż do Rosji
Te pozytywne opinie piszą inżynierowie LG najczęściej psychopaci
Karol buglewski 2015-04-04 21:03:26
Pracowałem dla tej przestępczej organizacji, ogólnie nie polecam Praca po 12 godzin za grosze polscy przełożeni to kryminaliście jeden nawet zlecił pobicie mnie za firmowe pieniądze, zwalniają za wszystko dzień chorobowego za dużo urlopu za spóźnienie do pracy koleś dostał dyscyplinarkę. Najgorsi są polscy przełożeni to mafia kryminalistów A największym psychopatą zakładu jest Andrzef z działu jakości kłamca i złodziej Lata wciąż do Rosji
Te pozytywne opinie piszą inżynierowie LG najczęściej psychopaci
mirko 2015-04-14 18:54:11
@Karol buglewski jakiś czas temu tam pracowałeś, bo ja słyszałem właśnie to samo od kolegi no i aż mi się wierzyć nie chciało więc sprawdziłem opinie. Ktoś wie coś jeszcze?
Geten 2015-04-28 23:40:23
Nie wierzyłbym tym wszystkim komentarzom negatywnym a przynajmniej nie brałbym wszystkich pod uwagę bo nie wszystkie stanowiska są tak słabo opłacalne.
mala 2015-07-12 15:38:50
ja też proponuję nie wierzyć we wszystko..wszędzie jest syf i malaria, bo taki mamy kraj i takich rządzących, więc generalnie robi się co chce w tej Polsce, ale to temat rzeka, a sami również powinniście dobrze o tym wiedzieć..co do LG, nie bronie ich, ale skoro byłoby tak bardzo, bardzo źle, to ci długoletni pracownicy już by tam nie pracowali, prawda? a znam takich co robią 5-7 lat, choć tak naprawdę nie muszą pracować, a zwłaszcza tam (np. partner ma niezłe dochody), po prostu przyjmuje się ludzi z tych wszystkich wioch, a ludzie jak to ludzie, są różni i często maskują wredny charakter, nie daj Boże taki awansuje.. i to prawda, jak trafisz kijowo, na taką osobę, to nie ma lekko :)
oddie 2015-07-12 20:07:51
Co tu dużo mówić, LG to dość spora korporacja i rządzi się specyficznymi prawami. Wiadomo, że nie kazdy będzie tutaj zadowolony z warunków współpracy, ale nie kazdy zadowolony być musi. Co jest chyba ważne, że LG daje pewny zarobek i jeśli komuś odpowiada dany rodzaj pracy, to i może zrobić karierę, zostać awansowanym i docenionym.
mala 2015-07-22 20:04:53
dokładnie, tak jak pisze Oddie, popieram, nie ma tak źle :) nie wierzcie w bujdy leserów
Gość 2015-08-09 15:41:55
Chcę pracować w tej firmie,dajcie proszę jakieś namiary telefon do menadżera albo coś
ola 2015-08-11 20:53:39
podrzucasz cv i wielkie halo :| nawet ostatnio w swojej miejscowości widziałam ogłoszenie na młodszego operatora i namiary na email itd, rekrutacja@lgdisplay.com wysyłasz, czekasz, zadzwonią :] ja nadal jestem świeżak, ale po mnie były i są jeszcze kolejne rekrutacje, więc spokojnie.
jenot 2015-08-23 09:17:36
Tak, @ola, masz racje, rekturacje jeszcze są nadal i to dużo ich, bo szukają specjalisty ds sprzedaży, specjalisty ds podatków, pracownika magazynu, programisty php, więc jak ktoś chce się załapać do pracy to teraz ma w czym wybierać na spokojnie. Oferty można podejrzeć na praca.pl i pracuj.pl z tego co pamietam,
A.N. 2015-09-03 10:23:34
Witam,

Mam pytanie; czy ktoś pracuje lub pracował lub też ma może kontakt z kimś kto pracuje w dziale refabrykacji/regeneracji/napraw TV, kin domowych, itp? Za pomoc w kontakcie możliwa gratyfikacja pieniężna. Kontakt: wielkibill@o2.pl lub telefon (usunięte przez administratora)
fika 2015-09-22 13:01:07
no i dalej trwaja rekrutacje teraz glownie na stanowisko Technik Utrzymania Ruchu- Mechanik, Programista PHP, Inspektor ds. kontroli jakości, Pracownik Magazynu, Młodszy Specjalista w Dziale Zakupów. wszystko we sroclawiu i okolicach. a tobie @A.N. niestety nie pomoge gdyz nei pracuje w tych dzialach.
adam 2015-10-28 18:01:27
Podczas pracy w LG mój przełożony dosypał mi jakiejś psychoaktywnej substancji do Kawy ( najprawdopodobniej Amfetamina ) koleś się nazywał andzrej fyk
Typowy psychopata jak większość kierowników inżynierów
goliat 2015-10-28 18:05:23
Firma ztrudnia inżynierów psychopatów jako specjalistów od zarządzanie zasobami ludzkimi ( to nie żart ) Ludzie ci to samo zło
mariusz_001 2015-10-29 01:38:11
@fika szczerze mówiąc to wydaje mi się, że te oferty pracy już nie są aktualne. Wcale się nie dziwię, bo były jednak bardzo popularne. Przecież zatrudnienie daje na pewno ogrom doświadczeń i rozwoju własnych umiejętności. Może ktoś wie jaka umowa jest u nich podstawą zatrudnienia? Z góry dziękuję za odpowiedź
mała 2015-12-30 02:16:38
Pracuję w LG na wtryskarkach-lodówki i pralki.Czytam wasze wpisy i jest mi was żal,jesteście po prostu chorzy.Co was obchodzi życie Kaśki i Łysego.Podejrzewam,że macie dość swoich brudów.Nie wpieprzajcie się w cudze życie.Przychodzicie do pracy po to by zapieprzać za miskę ryżu a nie pisać życiorys swoich znajomych.Są gorsze problemy.Miały być 13-te pensje w Electronicsie-nie ma.Wyżebranie urlopu graniczy z cudem,zabieranie100% za urlopy bezpłatne-to są problemy,a nie kto z kim śpi.Może ktoś z was ma pomysł na powstrzymanie tego wyzysu polaka przez polaka,poniżania nas przez Koreańców(choćby ćwiczenia przed początkiem pracy).Pomyślcie o tym.Może rozwiązanie tych problemów przyjdzie wam tak łatwo jak obrabianie komu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na forum.Do usłyszenia.
Antek 2015-12-30 14:40:50
Siemka. Nie wiem, czy ktoś szukał pracy w LG, bo ja akurat mam zatrudnienie, ale wpadła mi w oko oferta od nich na pracownika magazynu. Wymagają chyba zawodowego wykształcenia i doświadczenia na wózku
mariusz_001 2016-01-01 19:25:11
@Antek zawodowego wykształcenie nie jest nadzwyczajnym wymogiem, w końcu wypada mieć jakąś wiedzę. Z resztą cały czas mają oferty pracy, nawet na kontrolera jakości.
fgfg 2016-01-04 00:05:33
@mariusz_001 no tak ale wiesz co ja tez widzialem od nich oferty pracy ale mnie chyba najbardzeij zainteresowala ta na stanowsiko programisty PHP w Mławie
kalian 2016-01-24 16:16:44
bo ta oferta jest naprawdę interesująca i jak chcesz aplikować to nie zwlekaj, tylko teraz to rób :) ja za to postaram się dosłać moje cv na stanowisko kontrolera jakości w biskupicach podgónych
karim 2016-02-10 21:03:31
oferty były ciekawe ale jak ktoś nie zdążył to nic straconego, pojawiły się nowe, zarówno na specjalistę ds inwestycji jak i młodszego specjalistę w dziale zakupów.
abrok 2016-02-20 14:38:17
fgfg, nie tylko w Mławie programisty PHP szukają, ale i we Wrocławiu. Trzeba znac dobrze PHP (OOP) i oferują multisporta, czy zatrudnienie na pełny etat na umowę o pracę.
rans 2016-03-12 19:24:50
Na kasę narzekać też nie można @abrok, tym bardziej, że jest to światowy potentant. Sam programista PHP musi posiadać kilka lat doświadczenia ale za to ma zarobki wysokie
fuak 2016-03-14 21:04:03
faktycznie jeśli ktoś jest młody i chce się czegoś nauczyć to moze załapać się na oferte pracy jako Młodszy Inżynier - Elektryk, bo dają sporo benefitów i szkolenia.
pokax 2016-03-16 21:11:28
fuak, nie mam pewności czy każdy pracownik zasługuje na dodatkowe świadczenia. Inżynierowie - zrozumiem, ale np. magazynierzy których obowiązki nie są zbyt spore nie powinni mieć takich możliwości.
cvgh 2016-04-15 21:24:55
@pokax no troche w szoku jestem, a czy pracownik magazynu jest jakiś gorszy? to że ma mniejszy zakres obowiązków to też mniej zarabia, nie uważamby należo mu taką możliwość zabierać, bo to nie fair!
tomek 2016-05-12 11:59:35
szkoda, że nie posiadaj zadnych ofert pracy w polsce, ja mam doswiadczenie w pracy u nich w Anglii na magazynie, myslalem ze sie przniose do polski
Zostaw swoją opinię o LG - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG