brak logo

LG

Wrocław

Opinie o LG

Kb 2009-09-29 22:54:48
Ja tam kiedys pracowałam i powiem ze nie załuje bo naprawde fajnie było a ekipa nie do podrobienia juz nigdy takiej ekipy nie bedzie serdecznie ich wszystkich pozdrawiam .kb
jonasz 2009-11-02 19:04:58
To dlaczego tam nie pracujesz skoro tam tak fajnie. Tym zakładem powinna się zająć Inspekcja Pracy. Dlaczego nasze władze pozwalają wykorzystywać polskich pracowników przez tych skośnookich. Tyrają jak parobki za minimalną kasę. Chyba że coś z tego mają w łapkę.
1
ex LGEWR 2009-12-07 17:12:05
Otóż to, znaleźli sobie Koreańcy w Polsce (usunięte przez administratora). Wybudowali fabrykę pośrodku wielkiej strefy bezrobocia i zbierają ciągłe podziękowania i pochwały od władz Wrocławia, podczas, gdy ludzie traktowani są tam jak tania siła robocza. Pamiętam jaki zrobili cyrk, kiedy dowiedzieli się, że przed zakładem na parkingu ulotki rozdaje Solidarność i namawiają pracowników do wstąpienia do ZZ. Rozgonili autobusy pracownicze po całej strefie i okolicach, po czym nadali przez głośniki komunikat, że "wystąpił problem z przewoźnikiem i autobusy przyjadą dopiero za godzinę", więc kazali ludziom pracować godzinę dłużej, po czym ogłosili kolejny komunikat o tej samej treści. Po dwóch godzinach nadgodzin postawili strażników przy wyjściu i kazali im pilnować by nikt, kto nie ma własnego transportu nie wyszedł za bramę, a autobusy pracownicze poustawiali na terenie firmy. Boją się strasznie związków zawodowych, bo wiedzą, że naginają kodeks pracy na wszelkie możliwe sposoby.
1
s-bahn 2010-03-02 22:36:40
Oczywiście byłoby dużo lepiej gdyby w tej "strefie bezrobocia" nie wybudowali nic a ludzie dalej siedzieli na stołkach w domu nie mając co robić.
ex LGEWR 2010-03-12 19:17:06
Nie mieliby nic, ale nie byliby codziennie upokarzani, zastraszani i wykorzystywani jako tania siła robocza w takim LG. A prędzej czy później, znaleźliby zatrudnienie gdziekolwiek indziej. Zauważ, że w LG rotacja pracowników jest ogromna, bo każdy kto tam przyjdzie szybko stara się stamtąd uciec.
Król podziemia 2010-08-24 20:52:28
(usunięte przez administratora). Jestem byłym pracownikiem owej placówki o charakterze niewolniczym. Nie chciałbym być gołosłowny więc podam przykład: po tygodniu pracy na drugiej zmianie, przyszedł kierowniki dał mi propozycje nie do odrzucenia, polegajacej na pracy w sobotę od 6 rano. Poinformował mnie również, abym nie wpisywał się na listę pracowników i nie odbijał się na czytnikach (myslę że chodzi o przepisy dotyczace czasu pracy, aczkolwiek nie jestem tego faktu pewny).

Praca jest ciężka i słabo płatna (nie liczac kierownictwa). Plusów jest mało jednak by być obiektywnym muszę je podać. Może i wypłaty sa marne jednak nigdy nie spóźnili się z ich wypłatami chociaż o minutę.

Podsumowujac, nie polecam pracy dla owej placówki, jest wiele innych i bardziej perspektywicznych ofert (czyt. zajęć) jak w tym "syfku".
Pozdrawiam Król Podziemia
1
anonim 2010-09-04 05:06:16
s-bahn - 2010-03-02 22:36:40

Oczywiście byłoby dużo lepiej gdyby w tej
Wtedy braliby pieniądze z zasiłków (czyt. z naszych podatków) (usunięte przez administratora)a w urzędzie pracy z czystym sumieniem mówić, jak Ferdynand Kiepski, że dla ludzi z ich wykształceniem nie ma pracy, po czym wrócić do domku i dalej pić piwo.
Teraz praca dla nich jest i NIKT już im nie chce płacić za siedzenie w domu przed TV. To dlatego niektórzy tacy zbulwersowani.

O durni skośnoocy. Przyszli, wybudowali fabrykę i teraz nie mogę siedzieć przed TV i krzyczeć: NIE MAM PRACY, WIĘC DAJCIE MI PIENIĄDZE, BO TO NIE MOJA WINA, ŻE PRACY NIE MAM"
Teraz pracę dali i trzeba codziennie rano wstać. Dla niektórych to naprawdę ogromna krzywda.
anonim 2010-12-09 23:56:35
no portugalskiej biedro kolo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobili chociaz tam po twarzy nie bili a za lg nikt sie nie wezmie????? litosci!!!!
ha 2013-02-25 08:11:10
polecam Wam linki o Jabilu dowiecie się trochę o nie których ludziach z jabila. Może b edziecie zmuszeni z tymi osobami pracować opisanymi tak. Będziecie wiedzieli jak z nimi postępować. Pozdrawiam.
(usunięte przez administratora)
polo 2013-07-25 11:57:01
co za bzdury piszecie. Kolega tam pracuje i jakos nie narzeka. Dostaje koło 4 tysi na reke za 8 godz dziennie 5 dni w tygodniu. Jak to jest dla was zle to ja tez tak chce. Wyjedzcie z wrocławia i pracujcie za 1300 na umowe zlecenie przez 12 godzin dziennie poczujecie róznice.
dago 2015-02-07 17:44:10
pewnie pracownicy wychodzą z założenia , że jak zaczną zbyt dobrze pisać o firmie tutaj na forum to ciężko potem będzie im się utrzymać w LG bo konkurencja momentalnie wzrośnie . Ale no cóż takie prawa rynku. Może jednak jakiś prezesina z LG który wie , że nikt go ze stołka nie ruszy, powie coś w końcu o LG :P
Karol buglewski 2015-04-04 21:01:02
Pracowałem dla tej przestępczej organizacji, ogólnie nie polecam Praca po 12 godzin za grosze polscy przełożeni to kryminaliście jeden nawet zlecił pobicie mnie za firmowe pieniądze, zwalniają za wszystko dzień chorobowego za dużo urlopu za spóźnienie do pracy koleś dostał dyscyplinarkę. Najgorsi są polscy przełożeni to mafia kryminalistów A największym psychopatą zakładu jest Andrzef z działu jakości kłamca i złodziej Lata wciąż do Rosji
Te pozytywne opinie piszą inżynierowie LG najczęściej psychopaci
Karol buglewski 2015-04-04 21:03:26
Pracowałem dla tej przestępczej organizacji, ogólnie nie polecam Praca po 12 godzin za grosze polscy przełożeni to kryminaliście jeden nawet zlecił pobicie mnie za firmowe pieniądze, zwalniają za wszystko dzień chorobowego za dużo urlopu za spóźnienie do pracy koleś dostał dyscyplinarkę. Najgorsi są polscy przełożeni to mafia kryminalistów A największym psychopatą zakładu jest Andrzef z działu jakości kłamca i złodziej Lata wciąż do Rosji
Te pozytywne opinie piszą inżynierowie LG najczęściej psychopaci
mala 2015-07-12 15:38:50
ja też proponuję nie wierzyć we wszystko..wszędzie jest syf i malaria, bo taki mamy kraj i takich rządzących, więc generalnie robi się co chce w tej Polsce, ale to temat rzeka, a sami również powinniście dobrze o tym wiedzieć..co do LG, nie bronie ich, ale skoro byłoby tak bardzo, bardzo źle, to ci długoletni pracownicy już by tam nie pracowali, prawda? a znam takich co robią 5-7 lat, choć tak naprawdę nie muszą pracować, a zwłaszcza tam (np. partner ma niezłe dochody), po prostu przyjmuje się ludzi z tych wszystkich wioch, a ludzie jak to ludzie, są różni i często maskują wredny charakter, nie daj Boże taki awansuje.. i to prawda, jak trafisz kijowo, na taką osobę, to nie ma lekko :)
mala 2015-07-22 20:04:53
dokładnie, tak jak pisze Oddie, popieram, nie ma tak źle :) nie wierzcie w bujdy leserów
Gość 2015-08-09 15:41:55
Chcę pracować w tej firmie,dajcie proszę jakieś namiary telefon do menadżera albo coś
ola 2015-08-11 20:53:39
podrzucasz cv i wielkie halo :| nawet ostatnio w swojej miejscowości widziałam ogłoszenie na młodszego operatora i namiary na email itd, rekrutacja@lgdisplay.com wysyłasz, czekasz, zadzwonią :] ja nadal jestem świeżak, ale po mnie były i są jeszcze kolejne rekrutacje, więc spokojnie.
A.N. 2015-09-03 10:23:34
Witam,

Mam pytanie; czy ktoś pracuje lub pracował lub też ma może kontakt z kimś kto pracuje w dziale refabrykacji/regeneracji/napraw TV, kin domowych, itp? Za pomoc w kontakcie możliwa gratyfikacja pieniężna. Kontakt: wielkibill@o2.pl lub telefon (usunięte przez administratora)
adam 2015-10-28 18:01:27
Podczas pracy w LG mój przełożony dosypał mi jakiejś psychoaktywnej substancji do Kawy ( najprawdopodobniej Amfetamina ) koleś się nazywał andzrej fyk
Typowy psychopata jak większość kierowników inżynierów
goliat 2015-10-28 18:05:23
Firma ztrudnia inżynierów psychopatów jako specjalistów od zarządzanie zasobami ludzkimi ( to nie żart ) Ludzie ci to samo zło
mała 2015-12-30 02:16:38
Pracuję w LG na wtryskarkach-lodówki i pralki.Czytam wasze wpisy i jest mi was żal,jesteście po prostu chorzy.Co was obchodzi życie Kaśki i Łysego.Podejrzewam,że macie dość swoich brudów.Nie wpieprzajcie się w cudze życie.Przychodzicie do pracy po to by zapieprzać za miskę ryżu a nie pisać życiorys swoich znajomych.Są gorsze problemy.Miały być 13-te pensje w Electronicsie-nie ma.Wyżebranie urlopu graniczy z cudem,zabieranie100% za urlopy bezpłatne-to są problemy,a nie kto z kim śpi.Może ktoś z was ma pomysł na powstrzymanie tego wyzysu polaka przez polaka,poniżania nas przez Koreańców(choćby ćwiczenia przed początkiem pracy).Pomyślcie o tym.Może rozwiązanie tych problemów przyjdzie wam tak łatwo jak obrabianie komu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na forum.Do usłyszenia.
goliat 2016-07-31 21:17:20
mam newsa dowiedziałem się od jednego inżyniera po pijaku opowiedział mi jak było z tym Adamem ,no wiecie którym no więc tak inżynierowie nienawidzili go bo był lepszy we wszystkim co robił od nich, Zwabili go wieczorem jak już nikogo nie było na wysypisko odpadów dwóch go złapało jakiż doroń i kawałko a Karpiński z molikiem poderżnęli mu gardło. Potem go zakopali na jakimś polu i było po nim dlatego tak zniknął. Potem wrobili go w papierach na zasadzie wszystko co dobre to oni a co złe on , zaprzyjażnieni dziennikaże obrobili mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tak więc koleś nie żyje od lat a wszyscy się powołują na niego to dopiero kabaret w tym Wrocławiu
fuak 2016-08-01 15:15:00
Na pewno jest szansa na jakieś wyższe wynagrodzenie, bo zawsze dochodzą do tego odpowiednie jeszcze premie czy urozmaicone benefity. Ale czy wypłata pojawia się o czasie? Nie ukrywam, że dobrze by było znaleźć u nich pracę, bo doświadczenie jest dość cenne.
Eryk 2016-11-20 01:35:31
Zgadza się,Koreańczycy się oplacają,nikt nie patrzy na pracownika ale problem zalatwiony bo mamy teraz eskalację ludzi z ukrainy,wiec oni są świetnym materiałem do beduińskiej pracy.
Zostaw swoją opinię o LG - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG