Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG

Pracowałeś w firmie LG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kb - 2009-09-29 22:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam kiedys pracowałam i powiem ze nie załuje bo naprawde fajnie było a ekipa nie do podrobienia juz nigdy takiej ekipy nie bedzie serdecznie ich wszystkich pozdrawiam .kb
zdjecie uzytkownika
jonasz - 2009-11-02 19:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dlaczego tam nie pracujesz skoro tam tak fajnie. Tym zakładem powinna się zająć Inspekcja Pracy. Dlaczego nasze władze pozwalają wykorzystywać polskich pracowników przez tych skośnookich. Tyrają jak parobki za minimalną kasę. Chyba że coś z tego mają w łapkę.
zdjecie uzytkownika
ex LGEWR - 2009-12-07 17:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Otóż to, znaleźli sobie Koreańcy w Polsce (usunięte przez administratora). Wybudowali fabrykę pośrodku wielkiej strefy bezrobocia i zbierają ciągłe podziękowania i pochwały od władz Wrocławia, podczas, gdy ludzie traktowani są tam jak tania siła robocza. Pamiętam jaki zrobili cyrk, kiedy dowiedzieli się, że przed zakładem na parkingu ulotki rozdaje Solidarność i namawiają pracowników do wstąpienia do ZZ. Rozgonili autobusy pracownicze po całej strefie i okolicach, po czym nadali przez głośniki komunikat, że "wystąpił problem z przewoźnikiem i autobusy przyjadą dopiero za godzinę", więc kazali ludziom pracować godzinę dłużej, po czym ogłosili kolejny komunikat o tej samej treści. Po dwóch godzinach nadgodzin postawili strażników przy wyjściu i kazali im pilnować by nikt, kto nie ma własnego transportu nie wyszedł za bramę, a autobusy pracownicze poustawiali na terenie firmy. Boją się strasznie związków zawodowych, bo wiedzą, że naginają kodeks pracy na wszelkie możliwe sposoby.
zdjecie uzytkownika
s-bahn - 2010-03-02 22:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście byłoby dużo lepiej gdyby w tej "strefie bezrobocia" nie wybudowali nic a ludzie dalej siedzieli na stołkach w domu nie mając co robić.
zdjecie uzytkownika
ex LGEWR - 2010-03-12 19:17:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mieliby nic, ale nie byliby codziennie upokarzani, zastraszani i wykorzystywani jako tania siła robocza w takim LG. A prędzej czy później, znaleźliby zatrudnienie gdziekolwiek indziej. Zauważ, że w LG rotacja pracowników jest ogromna, bo każdy kto tam przyjdzie szybko stara się stamtąd uciec.
zdjecie uzytkownika
Król podziemia - 2010-08-24 20:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora). Jestem byłym pracownikiem owej placówki o charakterze niewolniczym. Nie chciałbym być gołosłowny więc podam przykład: po tygodniu pracy na drugiej zmianie, przyszedł kierowniki dał mi propozycje nie do odrzucenia, polegajacej na pracy w sobotę od 6 rano. Poinformował mnie również, abym nie wpisywał się na listę pracowników i nie odbijał się na czytnikach (myslę że chodzi o przepisy dotyczace czasu pracy, aczkolwiek nie jestem tego faktu pewny).

Praca jest ciężka i słabo płatna (nie liczac kierownictwa). Plusów jest mało jednak by być obiektywnym muszę je podać. Może i wypłaty sa marne jednak nigdy nie spóźnili się z ich wypłatami chociaż o minutę.

Podsumowujac, nie polecam pracy dla owej placówki, jest wiele innych i bardziej perspektywicznych ofert (czyt. zajęć) jak w tym "syfku".
Pozdrawiam Król Podziemia
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-09-04 05:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
s-bahn - 2010-03-02 22:36:40

Oczywiście byłoby dużo lepiej gdyby w tej
Wtedy braliby pieniądze z zasiłków (czyt. z naszych podatków) (usunięte przez administratora)a w urzędzie pracy z czystym sumieniem mówić, jak Ferdynand Kiepski, że dla ludzi z ich wykształceniem nie ma pracy, po czym wrócić do domku i dalej pić piwo.
Teraz praca dla nich jest i NIKT już im nie chce płacić za siedzenie w domu przed TV. To dlatego niektórzy tacy zbulwersowani.

O durni skośnoocy. Przyszli, wybudowali fabrykę i teraz nie mogę siedzieć przed TV i krzyczeć: NIE MAM PRACY, WIĘC DAJCIE MI PIENIĄDZE, BO TO NIE MOJA WINA, ŻE PRACY NIE MAM"
Teraz pracę dali i trzeba codziennie rano wstać. Dla niektórych to naprawdę ogromna krzywda.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-12-09 23:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no portugalskiej biedro kolo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobili chociaz tam po twarzy nie bili a za lg nikt sie nie wezmie????? litosci!!!!
zdjecie uzytkownika
ha - 2013-02-25 08:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam Wam linki o Jabilu dowiecie się trochę o nie których ludziach z jabila. Może b edziecie zmuszeni z tymi osobami pracować opisanymi tak. Będziecie wiedzieli jak z nimi postępować. Pozdrawiam.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 22:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież LG ten we Wrocku to taka ogromna firma !Jak to jest możliwe że nieszanują praw pracowników?Piszcie szukam opinii..
zdjecie uzytkownika
polo - 2013-07-25 11:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co za bzdury piszecie. Kolega tam pracuje i jakos nie narzeka. Dostaje koło 4 tysi na reke za 8 godz dziennie 5 dni w tygodniu. Jak to jest dla was zle to ja tez tak chce. Wyjedzcie z wrocławia i pracujcie za 1300 na umowe zlecenie przez 12 godzin dziennie poczujecie róznice.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2013-07-26 18:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy tylko we Wrocku są takie wysokie zarobki? jacyś pracownicy z innych miast? czy tzreba mieć duże doświaczenie, żeby przyjęli?
zdjecie uzytkownika
Bozik - 2015-01-10 12:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się dlaczego wciąż jest więcej pytań niż odpowiedzi. Domyślam się, że ludzie normalnie podejmują u nich pracę, tylko dlaczego nie wspomogą innych (w tym mnie) swoimi przeżyciami, tym jak wyglądała rekrutacja. Można się też zastanawiać jak wygląda sprawa pieniędzy w firmie - można zarobić konkretną kasę czy nie bardzo?
zdjecie uzytkownika
dago - 2015-02-07 17:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bozik - 2015-01-10 12:51:58]:
pewnie pracownicy wychodzą z założenia , że jak zaczną zbyt dobrze pisać o firmie tutaj na forum to ciężko potem będzie im się utrzymać w LG bo konkurencja momentalnie wzrośnie . Ale no cóż takie prawa rynku. Może jednak jakiś prezesina z LG który wie , że nikt go ze stołka nie ruszy, powie coś w końcu o LG :P
zdjecie uzytkownika
Karol buglewski - 2015-04-04 21:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem dla tej przestępczej organizacji, ogólnie nie polecam Praca po 12 godzin za grosze polscy przełożeni to kryminaliście jeden nawet zlecił pobicie mnie za firmowe pieniądze, zwalniają za wszystko dzień chorobowego za dużo urlopu za spóźnienie do pracy koleś dostał dyscyplinarkę. Najgorsi są polscy przełożeni to mafia kryminalistów A największym psychopatą zakładu jest Andrzef z działu jakości kłamca i złodziej Lata wciąż do Rosji
Te pozytywne opinie piszą inżynierowie LG najczęściej psychopaci
zdjecie uzytkownika
Karol buglewski - 2015-04-04 21:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [s-bahn - 2010-03-02 22:36:40]:
Pracowałem dla tej przestępczej organizacji, ogólnie nie polecam Praca po 12 godzin za grosze polscy przełożeni to kryminaliście jeden nawet zlecił pobicie mnie za firmowe pieniądze, zwalniają za wszystko dzień chorobowego za dużo urlopu za spóźnienie do pracy koleś dostał dyscyplinarkę. Najgorsi są polscy przełożeni to mafia kryminalistów A największym psychopatą zakładu jest Andrzef z działu jakości kłamca i złodziej Lata wciąż do Rosji
Te pozytywne opinie piszą inżynierowie LG najczęściej psychopaci
zdjecie uzytkownika
mirko - 2015-04-14 18:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Karol buglewski jakiś czas temu tam pracowałeś, bo ja słyszałem właśnie to samo od kolegi no i aż mi się wierzyć nie chciało więc sprawdziłem opinie. Ktoś wie coś jeszcze?
zdjecie uzytkownika
Geten - 2015-04-28 23:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wierzyłbym tym wszystkim komentarzom negatywnym a przynajmniej nie brałbym wszystkich pod uwagę bo nie wszystkie stanowiska są tak słabo opłacalne.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-12 15:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-07-12 15:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też proponuję nie wierzyć we wszystko..wszędzie jest syf i malaria, bo taki mamy kraj i takich rządzących, więc generalnie robi się co chce w tej Polsce, ale to temat rzeka, a sami również powinniście dobrze o tym wiedzieć..co do LG, nie bronie ich, ale skoro byłoby tak bardzo, bardzo źle, to ci długoletni pracownicy już by tam nie pracowali, prawda? a znam takich co robią 5-7 lat, choć tak naprawdę nie muszą pracować, a zwłaszcza tam (np. partner ma niezłe dochody), po prostu przyjmuje się ludzi z tych wszystkich wioch, a ludzie jak to ludzie, są różni i często maskują wredny charakter, nie daj Boże taki awansuje.. i to prawda, jak trafisz kijowo, na taką osobę, to nie ma lekko :)
zdjecie uzytkownika
oddie - 2015-07-12 20:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu dużo mówić, LG to dość spora korporacja i rządzi się specyficznymi prawami. Wiadomo, że nie kazdy będzie tutaj zadowolony z warunków współpracy, ale nie kazdy zadowolony być musi. Co jest chyba ważne, że LG daje pewny zarobek i jeśli komuś odpowiada dany rodzaj pracy, to i może zrobić karierę, zostać awansowanym i docenionym.
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-07-22 20:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie, tak jak pisze Oddie, popieram, nie ma tak źle :) nie wierzcie w bujdy leserów
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-08-09 15:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcę pracować w tej firmie,dajcie proszę jakieś namiary telefon do menadżera albo coś
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-11 20:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-08-11 20:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podrzucasz cv i wielkie halo :| nawet ostatnio w swojej miejscowości widziałam ogłoszenie na młodszego operatora i namiary na email itd, rekrutacja@lgdisplay.com wysyłasz, czekasz, zadzwonią :] ja nadal jestem świeżak, ale po mnie były i są jeszcze kolejne rekrutacje, więc spokojnie.
zdjecie uzytkownika
jenot - 2015-08-23 09:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, @ola, masz racje, rekturacje jeszcze są nadal i to dużo ich, bo szukają specjalisty ds sprzedaży, specjalisty ds podatków, pracownika magazynu, programisty php, więc jak ktoś chce się załapać do pracy to teraz ma w czym wybierać na spokojnie. Oferty można podejrzeć na praca.pl i pracuj.pl z tego co pamietam,
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LG?
Zadaj pytanie
alert