Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG

Pracowałeś w firmie LG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kb - 2009-09-29 22:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam kiedys pracowałam i powiem ze nie załuje bo naprawde fajnie było a ekipa nie do podrobienia juz nigdy takiej ekipy nie bedzie serdecznie ich wszystkich pozdrawiam .kb
zdjecie uzytkownika
jonasz - 2009-11-02 19:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dlaczego tam nie pracujesz skoro tam tak fajnie. Tym zakładem powinna się zająć Inspekcja Pracy. Dlaczego nasze władze pozwalają wykorzystywać polskich pracowników przez tych skośnookich. Tyrają jak parobki za minimalną kasę. Chyba że coś z tego mają w łapkę.
zdjecie uzytkownika
ex LGEWR - 2009-12-07 17:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Otóż to, znaleźli sobie Koreańcy w Polsce (usunięte przez administratora). Wybudowali fabrykę pośrodku wielkiej strefy bezrobocia i zbierają ciągłe podziękowania i pochwały od władz Wrocławia, podczas, gdy ludzie traktowani są tam jak tania siła robocza. Pamiętam jaki zrobili cyrk, kiedy dowiedzieli się, że przed zakładem na parkingu ulotki rozdaje Solidarność i namawiają pracowników do wstąpienia do ZZ. Rozgonili autobusy pracownicze po całej strefie i okolicach, po czym nadali przez głośniki komunikat, że "wystąpił problem z przewoźnikiem i autobusy przyjadą dopiero za godzinę", więc kazali ludziom pracować godzinę dłużej, po czym ogłosili kolejny komunikat o tej samej treści. Po dwóch godzinach nadgodzin postawili strażników przy wyjściu i kazali im pilnować by nikt, kto nie ma własnego transportu nie wyszedł za bramę, a autobusy pracownicze poustawiali na terenie firmy. Boją się strasznie związków zawodowych, bo wiedzą, że naginają kodeks pracy na wszelkie możliwe sposoby.
zdjecie uzytkownika
s-bahn - 2010-03-02 22:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście byłoby dużo lepiej gdyby w tej "strefie bezrobocia" nie wybudowali nic a ludzie dalej siedzieli na stołkach w domu nie mając co robić.
zdjecie uzytkownika
ex LGEWR - 2010-03-12 19:17:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mieliby nic, ale nie byliby codziennie upokarzani, zastraszani i wykorzystywani jako tania siła robocza w takim LG. A prędzej czy później, znaleźliby zatrudnienie gdziekolwiek indziej. Zauważ, że w LG rotacja pracowników jest ogromna, bo każdy kto tam przyjdzie szybko stara się stamtąd uciec.
zdjecie uzytkownika
Król podziemia - 2010-08-24 20:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora). Jestem byłym pracownikiem owej placówki o charakterze niewolniczym. Nie chciałbym być gołosłowny więc podam przykład: po tygodniu pracy na drugiej zmianie, przyszedł kierowniki dał mi propozycje nie do odrzucenia, polegajacej na pracy w sobotę od 6 rano. Poinformował mnie również, abym nie wpisywał się na listę pracowników i nie odbijał się na czytnikach (myslę że chodzi o przepisy dotyczace czasu pracy, aczkolwiek nie jestem tego faktu pewny).

Praca jest ciężka i słabo płatna (nie liczac kierownictwa). Plusów jest mało jednak by być obiektywnym muszę je podać. Może i wypłaty sa marne jednak nigdy nie spóźnili się z ich wypłatami chociaż o minutę.

Podsumowujac, nie polecam pracy dla owej placówki, jest wiele innych i bardziej perspektywicznych ofert (czyt. zajęć) jak w tym "syfku".
Pozdrawiam Król Podziemia
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-09-04 05:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
s-bahn - 2010-03-02 22:36:40

Oczywiście byłoby dużo lepiej gdyby w tej
Wtedy braliby pieniądze z zasiłków (czyt. z naszych podatków) (usunięte przez administratora)a w urzędzie pracy z czystym sumieniem mówić, jak Ferdynand Kiepski, że dla ludzi z ich wykształceniem nie ma pracy, po czym wrócić do domku i dalej pić piwo.
Teraz praca dla nich jest i NIKT już im nie chce płacić za siedzenie w domu przed TV. To dlatego niektórzy tacy zbulwersowani.

O durni skośnoocy. Przyszli, wybudowali fabrykę i teraz nie mogę siedzieć przed TV i krzyczeć: NIE MAM PRACY, WIĘC DAJCIE MI PIENIĄDZE, BO TO NIE MOJA WINA, ŻE PRACY NIE MAM"
Teraz pracę dali i trzeba codziennie rano wstać. Dla niektórych to naprawdę ogromna krzywda.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-12-09 23:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no portugalskiej biedro kolo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobili chociaz tam po twarzy nie bili a za lg nikt sie nie wezmie????? litosci!!!!
zdjecie uzytkownika
ha - 2013-02-25 08:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam Wam linki o Jabilu dowiecie się trochę o nie których ludziach z jabila. Może b edziecie zmuszeni z tymi osobami pracować opisanymi tak. Będziecie wiedzieli jak z nimi postępować. Pozdrawiam.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 22:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież LG ten we Wrocku to taka ogromna firma !Jak to jest możliwe że nieszanują praw pracowników?Piszcie szukam opinii..
zdjecie uzytkownika
polo - 2013-07-25 11:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co za bzdury piszecie. Kolega tam pracuje i jakos nie narzeka. Dostaje koło 4 tysi na reke za 8 godz dziennie 5 dni w tygodniu. Jak to jest dla was zle to ja tez tak chce. Wyjedzcie z wrocławia i pracujcie za 1300 na umowe zlecenie przez 12 godzin dziennie poczujecie róznice.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2013-07-26 18:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy tylko we Wrocku są takie wysokie zarobki? jacyś pracownicy z innych miast? czy tzreba mieć duże doświaczenie, żeby przyjęli?
zdjecie uzytkownika
Bozik - 2015-01-10 12:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się dlaczego wciąż jest więcej pytań niż odpowiedzi. Domyślam się, że ludzie normalnie podejmują u nich pracę, tylko dlaczego nie wspomogą innych (w tym mnie) swoimi przeżyciami, tym jak wyglądała rekrutacja. Można się też zastanawiać jak wygląda sprawa pieniędzy w firmie - można zarobić konkretną kasę czy nie bardzo?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LG?
Zadaj pytanie
x