HAK Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o HAK Sp. z o.o.

indianin 2014-03-10 21:05
Kto te bzdury tutaj wypisuje o pieniądzach na czas, bezstresowej pracy. (usunięte przez administratora)
1
wiki 2014-03-11 11:30
Zarobki w miare dobre, narzekać nie można , w każdej pracy wystepuje stres , tego nie unikniemy niemniej jednak nie mam powodow do narzekan
Marta.P 2014-03-12 12:15
W firmie tej pracował mój mąż kawał czasu,nigdy na nic nie narzekał,zawsze dobrze sie na jej temat wypowiadał,wypłata zawsze była wypłacana w terminie,zawsze też firma dawała możliwość dodatkowego zarobku na nadgodzinach.Jest to typowy przykład firmy,w której pracują ci co chcą na prawdę pracować,tacy pracownicy są doceniani i odpowiednio nagradzani.
Bogdan 2014-03-13 20:43
Ja mam miłe wspomnienia z pracy w firmie Hak. Miałem naprawdę wspaniałych współpracowników z którymi spotykam się do dziś. Jeździliśmy też razem na różne szkolenia. Z szefem nigdy nie miałem jakichś zatargów, ogólnie to spoko gościu. Nie pracuję już tam, po poznałem miłość mojego życia i postanowiłem za nią wyjechać do Hiszpanii, ale pracę w tej firmie zawsze będę bardzo miło wspominać.
Alina 2014-03-14 22:47
Widzisz Magdo, dla każdego co innego jest odpowiednie bo każdy ma inne oczekiwania. Widać po opiniach, że różni ludzie piszą o różnych sprawach. Mi w tej pracy podobała się możliwość elastycznych godzin, ponieważ jednocześnie studiowałam, bardzo mi to pomogło.
Jarek28 2014-03-15 12:07
Nie mam zastrzeżeń do tej firmy. Pieniądze były wypłacane tak jak miały być. Termin i wysokość wypłat były zawsze ok. Z jakimś urlopem czy wolnym dniem jak coś wypadło też raczej nie miałem problemów. Pracowałem tam kilka miesięcy ale nie zwolniłem się dlatego, że mi jakoś warunki przeszkadzały. Po prostu ożeniłem się i przeprowadziłem do innego miasta.
olo 2014-03-16 19:05
Beznadziejna firma .Brak podstawowych warunków do pracy czyli ogrzewanie ochrona przed warunkami szkodliwymi.Co do terminowości w płatnościach to bywa różnie i nie jest tak słodko jak tu niektórzy piszą.Wystarczy zapytać tych którzy pracują jako firmy jedno osobowe u każdego zalegają z płatnościami.
4
paweł 2014-03-16 19:11
Ja mam złe wspomnienia z pracy w tej firmie(usunięte przez administratora)
2
Greed 2014-03-16 22:11
Żałosna to jest ta firma i jej zachwalacze reputacji utraconej ciężko będzie odzyskać poszła w świat wraz ze zwolnioną załogą a było to kilkanaście jak nie kilkadziesiąt osób którzy budowali tą firmę od podstaw.O klasie właścicieli świadczy to jak postępują z ludżmi w kryzysie a nie jak jest koniunktura.
2
paweł 2014-03-17 12:55
A tych których straszyliście dyscyplinarką była spora grupa tylko swiat sie zmienia nie żyjemy w komunie i każdy ma dostęp do porad prawnych i ludzie nie są ciemniakami jak niektórym w tej firmie sie wydaje.
2
szymon 2014-03-17 13:08
Generalnie nie jest źle i nie rozumiem tych negatywnych opinii. Ja pracuję tu juz jakiś czas i uważam, że mogłoby być gorzej. Wypłata na czas, warunki pracy ok. W sumie to chyba mogę polecić.
Ela 2014-03-17 16:27
Generalnie nie jest dobrze ja rozumiem wszystkich sfrustrowanych wykorzystywanych przepracowałam tam dziesięć jedna wielka nerwówka.Teraz mam dobrą spokojną prace za długo tam siedziałam teraz to zrozumiałam.
1
Tom 2014-05-28 10:05
Pracuje w tej śmiesznej firmie jako jedno osobowa firma do czego mnie zmusili.Zaległości z fakturami sięgają cztery miesiące.Nikt się tam nie przejmuje cz mam na zus bo on nie może czekać czy na podatki nie mówiąc rodzinie.
2
Tom 2014-05-28 14:41
łaski nikt nikomu nie robi .Zatrudnienie ma być korzyścią dla obu stron a nie dla silniejszego który płaci gdy ma kaprys.
2
ala 2014-06-10 09:53
Coraz bardziej ta firma spada na psy wymiana kadry jak w hipermarketach codziennie nowe twarze . (usunięte przez administratora) W te firmie zawsze była przepaść miedzy biurem a produkcją nie tylko pod względem warunków pracy ale i mentalnym.
ala 2014-06-11 13:46
Zrobie wam na pewno dobraą reklamę w sieci możecie być pewni za waszą manipulacje.
staś 2014-06-16 14:54
Coraz ich mniej w wiekszosci to emeryci na obróbce mechanicznej .Monterów zostło niewielu wszystko zatrudnione przez firmę zewnetrzną.Zato biuro pęka w szwach ten odrestaurowany biurowiec chyba nie pomieści.
ala 2014-07-04 11:55
tam przyjmuja i zwalniaja rotacja cały czas.kierowników na warsztacie w ciągu dwóch lat to sześciu było.
arek 2014-07-04 15:26
a z czego to wynika że tak masowo zwalniają? chyba to nie jest zbyt mądre z punktu widzenia dobrego zarządzania, bo ciągle trzeba przyzwyczajać się do kogoś nowego i jeszcze wdrażać tę osobę do firmy..
sławomir 2014-08-27 12:45
a są mozę chociaz jakies przyjęcia dla młodych ludzi bez doświadczenia? pytam, bo jestem po maturze, zostałem w domu rodzinnym we Wrocku, ale nigdzie nie chcą mnie przyjąć do pracy bez doświadczena, a do fast foodu robić nie pójdę przecież. Napisz jak wiesz, albo może ktoś tu siedzi na forum i moze pomoc?
mgr 2014-10-02 18:53
A co z biurowymi? Jak wygląda sytuacja w biurze konstrukcyjnym bo widziałem ogłoszenie.
olek 2014-10-17 13:25
u lala, dwa tygodnie po terminie to nie za dobrze, przecież płatności czekają, rachunki i wszystko.. no i co teraz tu zrobić? a nie możecie jakoś na to wpłynąć? pogadać z przełożonym czy z całą ekipą? niestety to prawda co pisze kolega wyżej,(usunięte przez administratora) A tutaj tez tylko takie umowy dają czy sa wyjatki?
luis 2014-10-24 16:01
Jak wygląda praca biurowa w tej firmie?
zbychu 2014-11-04 12:58
firma jak każda inna w obecnych czasach, wszędzie są jakieś jaja z zatrudnianiem, w innych molochach zatrudniają przez pośredników ze stawką 9 brutto/h i mydlenie oczu darmowym dojazdem itp, praca w HAK jest dla tych, którzy chcą pracować i coś potrafią, stawka na start 14-16 na rękę i możliwość zrobienia tylu nadgodzin ile się chce, prosty układ dla robotnych ludzi. jak ktoś przyszedł do pracy i spodziewał się aptecznych warunków przy obróbce stali to się nie dziwię że jest ciągła rotacja. Polecam ze względu na dobry hajs, dobra opcja żeby się "odrobić" jak w moim przypadku, ale etatu do emerytury się tam nie spodziewam.
1
buahaha 2014-11-04 17:58
radek! jesteś kobietą? jak znalazłaś tam pracę?
lizus 2014-11-09 16:51
żałosne
Kosma 2014-11-21 14:18
A skąd masz takie informacje Panie Ala ? Pracujesz , czy pracowałeś... w tej firmie?
xyz 2014-11-24 11:01
Jak wszyscy tacy biedni jesteście to firmy pozakładajcie:) a zmiany są bo ludzie niedouczeni i niechętni do pracy i spowolnione tempo myślenia i ruchów, tylko papierosek itd szkoda słów. Mi praca odpowiada , ale mentalność Polaka jest narzekanie i to się chyba nie zmieni ......
3
abc 2014-11-24 19:18
Jeśli wam mentalność Polaków nie odpowiada , to przenieście sie na zachód. :)
Tylko taki obcokrajowiec nie splunął by na wasze 16 PLN...

Niedouczeni i niechętni do pracy? Buahahaha
Chiny co najwyżej... tam za miske ryżu dziennie ,po stopach całowac będą....
ala 2014-12-08 14:46
a co za głupie pytanie ,opinii nie piszą ludzie obcy z ulicy to chyba logiczne.
hiuiuhiu 2014-12-08 14:50
Popieram
2
POL 2014-12-08 14:55
TO taki tok myslenia ludzie leniwi niedouczeni i jeszcze z roszczeniami.Co oni od nas chcą zarabiają 2000 zł na umowe zlecenie niech sie cieszą w ŻE NIE BANGLADZESZ I ZARABIAJĄ DOLADRA DZIENNIE.ZAPOMNIELI ZE TO ROK 2014 A NIE 1960 MAMY IŚĆ DO PRZODU A MY SIE COFAMY .
aga 2015-01-07 22:33
nasi rządzący sie dziwią że młodzież wyjeżdźa do angli i niechce zostać w polsce a jaką tu ma perspektywe rozwoju dorobku mieszkania jak pozwala takim pseudokapitalistom jak w haku robić co chcą.Pracownikowi z roku na rok obcina sie jego przywileje,jego ochone jakby to on był stroną silniejszą.cofamy sie do feudalnej europy albo do ameryki południowej.z roku na rok więcej przywilejów dla pracodawców o zniesieniu umów śmieciowych tylko sie mówi od trzech lat i nic.o ozusowaniu umów zlecenie to samo. a w haku rodzina stęka jak to ciężko żyć.
Krzychu 2015-01-31 03:23
Witam. Czy warto sie tam zatrudnic? Dostalem oferte pracy w tej firmie na frezarkach CNC (jestem operatorem 2 lata - 5 osi na heniu 620). Z tego co widze to kazdy jedzie po tej firmie.
góral 2015-02-07 18:31
Jak wygląda praca w biurze w tej firmie? Mają stary sprzęt z przed 10 lat czy jest lepiej? Jak jest z elastycznością godzin pracy oraz z zarobkami w takiej sytuacji?
2
ariel 2015-03-14 12:58
Pracowałem (2010 r. - 2012 r.). Na początku jako asystent konstruktora 10 zł netto, pół roku: 12 zł, skończyłem studia 16 zł netto, 3 miesiące później, umowa o pracę 5000 zł brutto, plus dodatek za pracę w domu. Ogólnie, dział konstrukcji oceniam OK. Gdyby nie alternatywa własnego biznesu pracowałbym tam pewnie do dzisiaj. Co do kierowników, dyrektorów, etc musicie zrozumieć, że to się tylko wydaje takie łatwe. Narzekacie na bałagan??? Mam 80 ludzi wiem co to znaczy z punktu widzenia właściciela - dobry kierownik. Zaangażowanie i organizacja to podstawa. Wydaje mi się z perspektywy czasu że HAK był firmą nawet dobrze zorganizowaną. Najemnicy jak większość z was będzie całe życie narzekać niezależnie od zakładu pracy. 8 godzin - niech się wali niech się pali idę do domu. Przez 2 lata pracy w HAKu, kierownik konstrukcji średnio 10h dziennie i nie pamiętam aby był na urlopie. Pozdrawiam.
3
Piotrek 2015-04-27 13:54
Witam serdecznie

Chciałbym aplikować to firmy HAK na stanowisko konstruktora czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda praca? Czy warto i jakie są kwiatki na, które należy zwracać uwagę? Będę Bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

1
wichur 2015-05-21 08:30
dla mnie bomba polecam
5
CNCmajster 2015-05-24 15:50
cześć, czy mógłbyś napisać więcej o obróbce wiórowej CNC, warunki pracy, sterowniki, maszyny... dziękuję
5
tgdd 2015-06-26 09:50
Obecnie operatorzy CNC są i póki co się nudzą, bo nie ma dla nich pracy.
Wolfik 2015-10-22 23:14
Poziom rozmów kwalifikacyjnych to jedno, poziom ogólny to drugie. Myśłełem, że to niezła firma jest, ale po ostatnich kontaktach z tą firmą musze zweryfikować opinię, niestety na niekorzyść. (usunięte przez administratora)
6
lolo 2015-11-18 10:55
A od kiedy ten nowy dyrektor ma pracowac? może nareszcie jakis porzadny człowiek przyjdzie, zawsze jakas nadzieja jest...
Daro 2016-03-08 13:51
Witam,
Czy na spawacza potrzebne jest jakieś doświadczenie? Czy przyjmują też bez?
mark 2016-05-06 19:23
no nie ma, ale słyszałem wiele dobrego o firmie, że mają super szkolenia itp.
darwin 2016-09-16 19:17
nie jest dobrze
radek 2016-09-20 10:49
Pewnie, że jak podejście mają lepsze @marzena to się wcale nie dziwie, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. A wypłata jaka? Dzięki
1
Hanna 2017-03-16 15:41
Zainteresowani pracą w HAK Sp. z o.o.? W zakładce 'Oferty pracy' zamieszczoną przy wątku firmy znajdziecie aktualne ogłoszenia - http://www.gowork.pl/praca/hak-sp.-z-o.o.;pr
Hanna 2017-08-06 16:12
@darwin możesz napisać coś więcej? Jakie widzisz mocne i słabe strony zatrudnienia w HAK Sp. z o.o.? To bardzo istotne dla wielu osób, które przeglądają oferty pracy we Wrocławiu.
xyz 2017-09-11 22:14
Nie polecam, beznadziejna firma, szczególnie w aktualnej sytuacji na rynku szukajcie czegoś lepszego
Hanna 2017-09-12 07:40
@xyz a możesz napisać jeszcze dlaczego nasz tak skonkretyzowane zdanie o HAK? Z jakich powodów nie polecasz pracy w tej firmie - czy twoim zdaniem nie radzi ona sobie na rynku? To ważne, aby pozostawiać komentarze pełne informacji, które nie zostawiają wątpliwości.
Zostaw swoją opinię o HAK Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAK Sp. z o.o.