logo PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK

PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK

Gdynia

Opinie o PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK

raw 2015-09-10 12:41
nie nie i jeszcze raz nie!. Kasa spoko około 2 na reke + premia z sprzedaz drugie tyle. ALE kosztem mobingu kontroli i ciągłych pretensji nie warto. Dodatkowo jeśli powinie ci sie noga w jednym miesiącu i nie zrobisz planu, to musisz go nadrobić w przyszym miesiącu, jeśli nie- jestes bez premi... Zespół sprzedażowy jest zgrany i to chyba najbardziej przeszkadza zarzadowi..
7
Była pracownica 2015-09-19 23:43
Nikomu nie polecam pracy w firmie SWORD!! Firma, prócz słabych zarobków zapewnia Ci nerwice, nieprzespane noce, tragiczny stosunek pracodawca-pracownik!! Zarząd jest nieomylny idealny i najlepszy. jeśli nie robisz planów na firmach które już nie istnieją to jest tylko i wyłącznie Twoja wina.
11
raw 2015-10-06 22:01
@Adamie R. Słowo mobing zawsze oznacza jedno. W tym przypadku ( zastraszanie zwolnieniem z pracy, dzieje się tak gdy: nie zrobisz premi dłuższy czas, pójdziesz na swój zasłużony urlop, lub na zwolnienie lekarskie- które wielokrotnie było powodem zwolnień w tej firmie. Ogolny terror psychiczny.. Jeśli twoja przerwa nie daj boże wysłużyła się o 2 minuty spodziewaj się, że otrzymasz maila pouczającego. Uważaj żeby nie jeść czasem przy biurku ciasta urodzinowego, bo to jest gorsze przestępstwo niż kradzież auta! I NAJWAŻNIEJSZE- codzienne przywitanie z prezesem- mocny uścisk dłoni z uśmiechem od ucha do ucha, bo inaczej osobiste pouczenie przez prezesa!. P.S. Czyżby pojawiła się nowa fala zwolnień? aktualni pracownicy dodają wpisy jako byli pracownicy i sami nie mają odwagi się zwolnić i tkwią w tym bagnie dalej po uszy..
11
Aktualny pracownik 2015-10-07 10:56
A ja siedze dalej w tym kilkuletnim łajnie i patrze jak pokolei kazdy odchodzi lub zostaje zwolniony. Dodaje tutaj wpisy jako rozni pracownicy, a to i tak nie rusza zarzadu... jak zyc panie prezesie? Jak zyc ....
8
realnie 2015-10-22 08:51
Owszem, ale w przemyśle liczy się jakość produktu, a nie wielozadaniowość. Te taśmy są produktami wytworzonymi z półproduktów sprowadzanych do Polski, kiedyś były to taśmy japońskie i z USA i na tej jakości bazował SWORD a dziś ... szkoda słów.
1
trali-vali 2015-10-26 12:16
Chodzą słuchy, że wywalili wszystkich jeżdżących handlowców, za to w call center siedzi 30 dziewczyn i wydzwania. Prawda to?
1
Inżynier Mahoń ;) 2015-10-28 21:09
Witam miło wszystkich byłych pracowników i obecnych(z wyjątkiem zarządu) Pomyślałem, że napiszę tez opinię gdyż pracowałem tam bardzo długo i brałem czynny udział w rozwoju i zmianach. Widzę z wpisów i moich kontaktów osobistych, ze od czasu jak odszedłem jest coraz gorzej. Trochę szkoda mi osób co pracują, bo wiem że Kacha to zimna ..Uważam że minął już czas żeby zatrudnić się w SWORDZie. Nie polecam. Ja przynajmniej nauczyłem sie dużo, ale w moich czasach było jeszcze wiele pozytywów. Na szczescie nie przesiąkłem i nadal staram sie traktować współpracowników dobrze, wiadomo że czasami trzeba mieć miekki tyłek, ale wole tak i miec czyste sumienie. Romek dostal po tyłku wiele razy od byłych pracowników, ale wiekszosc to jego wina. Dał sie Kaśce zmanipulowac. Dlatego sie zmienił. Zrobił sie zimnym... Każdy kto tam jeszcze pracuje decyduje sam i przyjdzie odpowiednia chwila dla każdego że odejdzie tak jak ja. Brak ludzkiego podejścia do większości współpracowników = ludzi pewnie kiedyś "zwróci sie im" Kaśce i Romkowi. Szkoda mi Romku ciebie widząc to że jesteś taki zawistny, opętany na prochach. Bez rodziny i bliskich, z fałszywymi przyjaciółmi. To, że taki jestes nie pozwala Ci sie cieszyć życiem. Masz kase i to tyle. Jak czytasz wiekszosc poza wpisami na rozkaz Kasce, Krzysiowi itd oceniamy cie negatywnie. Bo ocena firmy to twoja. Gruba - widze ze już nie ma dla ciebie ratunku. Nawet problemy zdrowotne z mezem nie pozwolily ci zrobic rachunku sumienia - no jak sie go nie ma to sie nie da.
Pozdrawiam jeszcze raz ekipe zatwardziałych.
17
ror 2015-10-29 08:58
No no opinia ostra ale trafna
5
były pracownik 2015-11-06 11:38
Niestety, z tego co piszesz wszystko wskazuje na to, że nic się od dawna tam nie zmieniło. Może tylko Gruba nie jest już taka gruba i zyskala nowy przydomek - CARYCA.

Żałuję tylko, że już nie usłyszę co w tym roku ciekawego powie na Wigilii szanowny pan prezes.

Krzyż na drogę wszystkim desperatom, którzy zdecydują się tam aplikować.
4
Joł Men 2015-11-18 14:34
Prawda, ale nie do końca bo dziewczyn 30 już nie ma.. zostało 7 osób Call center..
2
trali-vali 2015-11-23 19:47
To jak on to robi, że handlowców jeżdżących ma dwóch zamiast dziesięciu, dziewczyn ma siedem zamiast trzydziestu, a wciąż jest chyba numerem jeden na rynku?
realnie 2015-11-25 13:32
Od kiedy jest numerem jeden na rynku? Nigdy nie była.
Owszem, był czas gdy firma SWORD walczyła o palmę pierwszeństwa - kilka lat temu.
Niestety, bez wsparcia, marketingu dobrych dostawców i z fatalnymi posunięciami wobec pracowników i kontrahentów - zmarnowała tę szansę. To równia pochyła. Z miejsca można wymienić lepszą konkurencję dla SWORD, być może z (tymczasowo) mniejszymi możliwościami pod względem finansowym, ale efektywniej działające i lepsze jakościowo (w obsłudze i produkcie). Nie tylko w Polsce ale i na rynku trójmiejskim. Wystarczy zresztą poczytać opinie pracowników - konkurencji SWORD-a. Też jest dużo negatywnych, ale nie wyziera z nich złość na zmarnowany potencjał.
2
realnie 2015-12-07 08:15
Na rynku trójmiejskim to firmy utworzone przez byłych pracowników SWORD. Natomiast na krajowym to firmy od dawna będące konkurencją o nazwach na F, B, N, A czy też M. Te dwie pierwsze to po prostu TOP w Polsce, SWORD może co najwyżej walczyć o 3-4 miejsce. Trudno odmówić firmie doświadczenia, tyle że w tej chwili zaczynają technologicznie odstawać przy ciągle zmieniającym się rynku jakościowym. Skupienie na wynikach finansowych bez zwiększania nakładów, to moim zdaniem - równia pochyła. Brakuje tam żywiołowości, innowacyjności, kreatywności jaką mieli parę lat temu.
1
realnie 2015-12-14 13:17
Tak, 3 miejsce to podium. Problemem jest to, że nie tylko liczy się miejsce czy pozycja firmy, lecz także możliwości rozwoju i finansowego i osobistego.
3
premier 2016-01-07 19:13
Czy możecie mi podać namiary na byłych pracowników Sworda co mają też piły-może warto u nich pracować?
1
realnie 2016-01-11 08:29
@maja, z tego typu myśleniem, jak najbardziej nadajesz się do pracy w SWORD ;) jeśli chcesz sobie zapewnić rozwój osobisty i zawodowy, zatrudnij się do recepcji. Pracując tam - albo wylecisz albo awansujesz, w zależności od sposobu i jakości słuchania tego co się dzieje w firmie.

@premier - tak oczywiście.

@Grzesiek, wystarczy przeglądarka by to stwierdzić.
1
realnie 2016-01-18 07:23
Byłym pracownikiem.
Gdyby SWORD tak nie propagował mitów na swoj temat. To bylaby nawet normalna firma.
2
realnie 2016-01-19 20:35
Wskaż mi te wielkie kariery jakie sie robi w Call Center:)))
Podskakujesz - wylatujesz.
Chcesz rozwoju?
Wybierz inny dział.
8
ludek 2016-02-05 14:24
Ta firma ma wyjątkowo złą reputację.
9
realnie 2016-04-05 09:29
Jeżeli chodzi Ci o zakwaterowanie, czy czystą pensję, a nie rozwój zawodowy oraz jesteś osobą mocno odporną na krytykę - to jak najbardziej ta oferta SWORD, jest skierowana do Ciebie.
1
Lesio 2016-04-21 09:20
Pracuję tu od niedawna i jest tak suuuper! Mam taką ładną panią kierownik i jeszcze ładniejsze koleżanki z pracy. I generalnie w firmie jest dużo ładnych kobiet - łącznie z dyrektorem. W pracy jest bardzo przyjemna atmoswera i lubię tu przychodzić. Praca nie jest ciężka, pieniądze nienajlepsze, ale ponoć jak się zrobi prowizję to nie jest źle. Generalnie na razie jest spoko. Polecam wszystkim.
były 2016-04-23 23:24
e tam - nie wiem, kto tam ciągle siedzi ale na cc... kiero był spoko. Dało się dogadać w każdej sprawie. :) Gdyby sprawy nie zaczęły kierować się oddolnie -- z radością pracował bym tam nadal :D
Pozdrawiam Hanys - będę szukał ludzi na słuchawkę! Daj znać, drewniak
1
Pani Kasia 2016-05-16 11:17
Firma z fatalną reputacją. Wszystkie negatywne opinie są kasowane....
6
123 2016-08-22 07:52
Na piedestale? To tragicznie zarzadzana firma
12
Pracownica 2016-08-29 14:34
Nigdy nie pracowałam w tak fajnej firmie.
Ewentualne niezadowolenie wynika z lenistwa pracowników.
Generalnie pracuje się super.
A jak ktoś nie chce pracować to zawsze marudzi.
Tylko najbardziej wytrwali i pracowici potrafią docenić to co daje im SWORD.
Yyy.... co by tu jeszcze dodać?
Większość pracowników pracuje tu bardzo długo.
Nikt nikogo na siłę nie trzyma, a jednak niewiele osób się zwalnia.
Elementarne zasady muszą być przestrzegane i wtedy jest ok...

Od dłuższego czasu pracuję w tej firmie i nie mogę nic jej zarzucić.
Praca w dziale sprzedaży telefonicznej sprawia dużo satysfakcji.
Ilekroć mamy problem - możemy liczyć na pomoc przełożonych.
Nikt nie czuje się sam, bo jest świetna atmosfera.
Ilość obowiązków jest adekwatna do stanowiska.
Ewentualnie przerwy mogłyby być dłuższe, ale to nie jest wielki problem :)

Super jest to, że nie trzeba za specjalnie pozyskiwać nowych klientów.
Wystarczy w dużej mierze kontaktować się z przydzielonymi klientami.
Od czasu do czasu przeszukać internet, żeby znaleźć sobie nowych.
Rozmowy nie są specjalnie kontrolowane. Nie ma mobbingu.
Dzień w pracy mija niezwykle szybko i przyjemnie.

Każdy kto chce pracować i jest ogarnięty - spokojnie się odnajdzie.
A jak ktoś jest leniem, albo frustratem to - rzecz jasna - będzie marudził.
Spokojnie można aplikować do tej firmy, bo jest naprawdę fajnie.
Umowa o pracę, niezła kasa, super godziny pracy - to duże atuty.
Jest naprawdę spoko :) I to bardzo cieszy, zwłaszcza zespół super.
Ewentualnych niedowiarków zachęcam do wysłania CV. Warto :)
2
Cyprian 2016-08-30 12:46
Maja - odezwij się do mnie na mail to powiem Ci jak naprawdę wygląda tam praca... picherb@wp.pl
4
NICK 2016-09-08 14:47
A ja dodłem 5 opini w przeciagu ostatnich dwóch tygodni i żadna się nie pojawiła. pytanie czemu???
10
Monika J. 2016-09-13 09:15
Zważywszy, że kilka osób właśnie złożyło wypowiedzenia w tej cudownej firmie to oferty pracy zaraz się pojawią, ale nie polecam tam pracy... Ani kasa, ani atmosfera nie są tam dobre.
9
tomek 2016-10-19 13:12
Specjalista Sprzedaży Telefonicznej jest potrzebny.. nie wiem tylko jak z kasa tam jest, bo o tym informacje w ofercie się nie pojawiły. Tylko pytanie pojawia się teraz odnośnie tego czy też dalej dają umowy o prace, bo wiem, ze tak było.
Ja 2016-11-25 09:46
Z kasą nie jest źle, umowy też są.
Ja 2016-11-25 14:00
Jak robisz plan z kasą nie jest źle, umowy też są.
Karol 2017-02-26 22:00
Unikajcie tej firmy. Nie polecam !
1
Pracownik 2017-03-06 19:55
Jak tam pracowałem to chłop na bramie w stoczni nie potrafił mnie zapamiętać … koszmar
1
Paulina 2017-03-07 12:28
@Pracownik a jak długo byłeś tam zatrudniony?
rty 2017-03-07 14:19
Ja tez nie polecam i długo byloby pisać tyu
1
rekrut 2017-03-09 11:52
Cześć, stanowisko handlowiec (oferta z ogłoszenia) w tej firmie, to nic innego jak telesprzedaż i cały dzień na słuchawkach? Druga sprawa, jaka jest realna kwota wynagrodzenia podstawowego, jaką można tam wynegocjować? W ogłoszeniu zarobek podstawa i prowizja (usunięte przez administratora)
nowy 2017-03-09 16:53
Na prawdę tak źle ? Widziałem ogłoszenie dzisiaj i myslałem by aplikować ? Jeśli można zarobić bez problemu kwoty obiecane przez nich to reszta mnie nie interesuje :) może ktoś bardziej rozwinąć niż "nie polecam"
2
Paulina 2017-03-17 15:08
@rty, możesz powiedzieć dlaczego nie polecasz?
Kaczorek 2017-03-18 06:34
Sęk w tym, że nie można tyle zarobić, (usunięte przez administratora)
1
Paulina 2017-08-28 14:15
@rty właśnie o to chodzi, żeby były tutaj wypowiedzi uargumentowane i jeżeli muszą długie, żeby zawrzeć całą prawdę. Krótki komentarz nic nie daje osobom zastanawiającym się nad pracą. Szczególnie, że w tym momencie firma PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK szuka MŁODSZEGO SPECJALISTY SPRZEDAŻY TELEFONICZNEJ (http://sword.pl/kariera/).
1
Daboni 2017-09-21 15:33
Mnie niepokoi to, że to ogłoszenie na telesprzedawcę jest cały czas / pojawia się co chwilę na pracuj.pl Widzę ją od maja. Może to oznaczać, że mają tam tak dużą rotację. A rotacja bywa nie bez przyczyny...
Paulina 2017-09-22 09:05
@Daboni myślę, że pochopnie nie ma, co tak osądzać firmę PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK. Zawsze może być też tak, że firma się rozwija i ciągle potrzebują nowych osób do pracy. Myślę, że mimo wszystko najlepiej spróbować i samemu się przekonać jak wygląda sytuacja w firmie.
M.K. 2017-09-22 12:16
Jedna z pracujących tam kobiet została zwolniona w okresie świąteczno-noworocznym.... Powód? Zwolnienie lekarskie na chore dziecko
Paulina 2017-09-29 11:55
@M.K. a ta osoba jaką miała umowę? Czy ten powód również był podany przez pracodawcę tej kobiecie? Próbowała się jakoś odwołać gdzieś od tego? Czy to są częste praktyki w PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK, że zwalnia się bez powodu pracowników?
M.Z. 2017-10-01 22:21
M.K. czy jesteś pewien, że to było chore dziecko, czy też lewe zwolnienie i wyjazd na wczasy ... ? Przecież wielu pracowników stosuje takie praktyki ...
Były pracownik 2007 r 2017-10-03 21:43
Pracowałem tam dwa lata. Na początku miło, ale naogladalem się różnych rzeczy i zakończyłem współpracę. Wymagane całkowite posłuszeństwo, w firmie rządzi caryca i jak się jej podpadnie to nie ma zmiłuj. Zarząd nastawiony na sukces po trupach, mydlenie oczu o wysokich standardach i innowacjach a słoma z butów wystaje. O ludzi nie dbają i te codzienne witanie z prezesem, fałsz i flasz, nie polecam pracy tam
3
Były Pracownik 2017-10-09 10:24
Potwierdzam i dodaje unikajcie tej firmy w przeciwnym razie nerwica murowana.
5
zadowolony2017 2017-10-09 23:06
Rozumiem, ze pracujesz teraz w firmie:
1) w której możesz robić co chcesz
2) która nie nastawiona jest na sukces
3) w której szef nie wita się z pracownikami
To rzeczywiście praca życia :)
Brawo Ty!
Dobry Samarytanin 2017-10-11 21:15
SWORD to nie zakład pracy to stan umysłu:)
Od czego by tu zacząć... Na początku zaznaczam że z reguły nie komentuję nic w internecie (i w ogule publicznie), ale dla SWORDa postanowiłem to zrobić. Trochę się tu rozpiszę ale mam nadzieję że nie zniechęci to nikogo do czytania bo myślę że warto, szczególnie jeśli chce się zacząć tam pracę.
Pracowałem tam przez kilka miesięcy i udało mi się znaleźć inną-lepszą pracę, którą przyjąłem bez chwili zawahania. Przez ten okres zdążyłem poznać z jakiego typu firmą mam tu do czynienia. Zacznę od pierwszego wrażenia. Pierwszą rzeczą jaka przykuła moją uwagę była strasznie spięta, nawet rzekłbym struta atmosfera, co mnie trochę zszokowało. Nikt do siebie się nie odzywał, nie zażartował itp, chyba że kierowniczka albo Pani dyrektor wyszła z pomieszczenia-wtedy następowało rozluźnienie. Trochę szkoda bo jak się okazało zespół ludzi z którymi pracowałem okazał się bardzo fajny i atmosfera byłaby na prawdę ok gdyby nie kierownictwo, które wprowadza atmosferę zaszczucia, ale o tym później.
Szkolenie. Każdy kto przyjmuje pracę na stanowisku handlowym w tym przedsiębiorstwie, od pierwszych dni zauważy że szkolące cię osoby czyli kierowniczka i Pani dyrektor nie mają o tym zielonego pojęcia. Proszę mnie nie zrozumieć źle, ale mają one czasem tak absurdalne podejście do klientów że można się za głowę złapać. Jeśli myślisz o rozwoju jako handlowiec, dać upust swojej kreatywności, czy po prostu stawać się coraz lepszym w zawodzie-zmień pracodawcę. W SWORDZIE będą ci narzucać z góry wymyślone schematy, czasem głupie i nieadekwatne, ale nic na to nie poradzisz. Każda chęć zrobienia czegoś w inny sposób jest niemile widziana. I przygotujcie się na inwigilację. Wasze rozmowy będą odsłuchiwane po kilka razy dziennie i krytykowane dla samej zasady. Kiedyś w rozmowie z kierowniczką przedstawiłem jej swój punkt widzenia i swoje zdanie, na co uzyskałem odpowiedź że za krótko tu pracuję i nie ma czegoś takiego jak "moje zdanie". Szkoda bo słuchając różnych podejść można się rozwijać, ale ta firma generalnie praktykuje politykę zamkniętych drzwi wobec pracowników-rób swoje i się nie odzywaj, a na koniec i tak to ty jesteś rozliczany ze swoich wyników. No i właśnie, przechodzimy tu do płac. Teoretycznie można nieźle zarobić. Teoretycznie. Trzeba wyrobić swoje normy sprzedażowe-wtedy zarobisz nawet 3 tys zł na rękę (premia oczywiście płatna "pod stołem"- nie ma jej na umowie, rozliczeniu itp..). Jak nie wyrobisz premii- masz najniższą krajową. Tak to wygląda. Premia działa tu na zasadzie bata, a nie motywacji-wyrabiasz jest ok, nie to zarabiasz grosze. A z tego co wiem to nie zawsze się udaje. Raz wyrobisz raz nie, taka sinusoida, wiele zależy od miesiąca i bazy klientów jaką ci przydzielą. Byli tam ludzie pracujący już rok czasu, bądź więcej a ostatnie 3 miesiące byli bez premii. A uwierzcie mi że trzeba się nieźle napocić żeby te normy wykonać. Jedną z nich jest 40 telefonów (skutecznych) dziennie. Dało się to zrobić, ale już przed moim odejściem kierownictwo próbowało zwiększać te limity (oczywiście bez zwiększenia pensji), mimo że na rozmowie kwalifikacyjnej o tym nie było mowy, więc pewnie będzie jeszcze gorzej.
Umowa. Dają normalną umowę o pracę, bez szemrania. Gorzej jest jeśli chodzi o okres umowy, bo tu zostałem oszukany. Miałem pracować 3 miesiące na okresie próbnym-mniej płatnym, takie jasne warunki mi zostały przedstawione na rozmowie kwalifikacyjnej. Po tym okresie poinformowano mnie że przedłużają mi okres próbny do 5 miesięcy, pomimo że obiecali mi roczną umowę po 3 miesięcznym okresie próbnym. Później się dowiedziałem że to ich częsta praktyka, więc nie wierzcie im we wszystko co wam powiedzą na rozmowie kwalifikacyjnej.
Kierownictwo. To najsłabszy punkt tej firmy. Firma ta ma 30 letnia tradycję i to widać na pierwszy rzut oka, ale niestety w negatywny sposób. Chodzi o to że zatrzymali się mentalnie te 30 lat temu. Kierownictwo myśli że najlepszą metodą na podniesienie wydajności jest stanie z batem nad pracownikiem. Przyzwyczajcie się do sytuacji (i tu piszę dosłownie) że ktoś z kierownictwa usiądzie za tobą i będzie patrzał i słuchał jak pracujesz nie szczędząc sobie przy tym komentarzy. Nie zrozumcie mnie źle, też jestem zwolennikiem pewnej dyscypliny w pracy, ale stanie i patrzenie ludziom na ręce przez kilka godzin to przesada. Tak się nie da pracować. Nie wspomnę już tutaj o ciągłym odsłuchiwaniu rozmów i przerwach-15 minut w ciągu dnia (nie radzę się spóźnić z przerwy). Powszechne są też praktyki typu robienia przykładu na konkretnym pracowniku. Wszystkie sprawy są tu wyciągane na forum, nie szczędząc sobie sarkastycznych docinek (szczególnie ze strony Pani dyrektor) tak jakby się chciało dla przykładu poniżyć pracownika. Szczególnie jak się na ciebie uwezmą. Był tu taki chłopak po którym ciągle jeździli. Pierwszy raz na oczy widziałem dorosłego faceta, który jak się zwalniał to robił to ze łzami w oczach, ze stresu j
4
Dobry Samarytanin 2017-10-11 21:46
cd....
Pierwszy raz na oczy widziałem dorosłego faceta, który jak się zwalniał to robił to ze łzami w oczach, ze stresu jaki tam przeżywał. I oczywiście kierownictwo jest nieomylne. Odradzam wyrażania własnej opinii/sugestii. Panuje tu błędne przekonanie że zastraszony pracownik to dobry pracownik. Tu się nie chwali najlepszych, tu się przede wszystkim gani słabszych.
Warto też dodać coś na temat samej pracy. Tu przez politykę jaką prowadzi firma absurd goni absurd. Trzeba do tego przywyknąć. Będziecie musieli dzwonić cały czas do tych samych klientów i proponować im kupno pił taśmowych. Nie chcą/ nie potrzebują- twoja wina. Warto też wspomnieć o akcjach marketingowych:) Główną strategią marketingową firmy jest dodawanie do zamówień gadżetów (najczęściej jakieś badziewia warte 10-15 zł). Do niektórych klientów wstyd mi było dzwonić bo śmiali się ze mnie że do pił taśmowych chcę im wcisnąć piłkę plażową jakby to miało ich nakłonić do kupna.
Firma chce uchodzić za firmę techniczną, a zachowują się jakby sprzedawali kolorowe pisma dla nastolatek. Ciężko tak coś osiągnąć, już od pierwszych dni pracy zauważyłem że niemal każde starcie z konkurencją przegrywamy, bo ci zwyczajnie pokonują nas ofertą i jakością. Ale cóż my dodajemy parasolkę do zamówienia...:) Takich absurdów można by tu mnożyć i mnożyć.
Podsumowując... Czy warto??
Nie będę jednoznacznie odradzał bo są też pozytywy: brak nadgodzin, wolne weekendy, karta multisport po okresie próbnym i wypłata zawsze na czas.
Jeżeli nie przeszkadzają ci: mobbing, presja, zatruta atmosfera, nieadekwatne zarobki, harówka-to możesz tu zagrzać miejsce. Jeżeli zaczynasz pracę w handlu to też może być na początek ok. Jeżeli musisz podjąć prace i nie masz nic innego- bo i tak bywa-możesz spróbować.
Jeżeli cenisz sobie: umiarkowany spokój psychiczny, dobre pieniądze, rozwój zawodowy i osobisty, szacunek i dobrą atmosferę w pracy to nie jest to miejsce dla ciebie.
Na koniec chciałbym tylko dodać że z firmą rozstałem się w zgodzie i nie wylewam tu żali itp. Po prosty poczułem się zobowiązany aby przedstawić tu prawdziwy obraz firmy, aby każdy kto chce pracować tam mógł go sobie skonfrontować z tym co myśli albo słyszał o SWORD. Piszę to dla ludzi, bezinteresownie (na co wskazuje mój nick:)).
Pozdrawiam wszystkich i życzę znalezienia wymarzonej pracy.
6
Zostaw swoją opinię o PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK