PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK

Gdynia

Opinie o PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK

no co 2014-09-22 20:47:06
Co chwila któraś w ciąży, ja już nie mam siły, będę zatrudniała samych facetów!
1
korsarz 2014-09-24 19:53:59
bardzo nie miłej:)
obserwator 2014-09-25 18:18:28
Z tego co widzę to faktycznie firma ma problemy ,pracowników się słucha i docenia z całym szacunkiem dla p prezesa ale wszyscy się kłócą i mają do siebie pretensje zaczynając od zarządu SZOK a zarazem przykre że brakuje całej firmie wspólnego dialogu .Widocznie ktoś jest głuchy i ślepy a to żle rokuje na dalszą przyszłość firmy a szczególnie dla potencjalnych przyszłych inwestorów..... szkoda.....OBSERWATOR pozdrawiam
7
były pracownik 2014-10-15 12:19:14
Mnie się pracowało ok i z chęcią bym wrócił ... Pracowałem jako przedstawiciel i wszystko ok odszedłem sam i żałuje :(
były pracownk 2014-10-23 15:12:17
Więc do konkurencji nie można ze Sworda iść względy lojalki , powód to głownie propozycja z innej firmy gdzie obiecują gruszki na wierzbie a wychodzi lipa .. piły sprzedają się świetnie są po prostu dobre przy odrobinie zaangażowania można plany wyrobić w połowie miesiąca.
tomek 2014-11-21 17:25:36
no i jak z zatrudnianiem tych kobiet w tej firmie jest dokładnie? bo zastanawiam się nad tym właśnie i nie wiem czy je zatrudniacie czy nie? dajcie znac jak to wygląd,a bo moja żona szuka pracy i nie wie czy na pewno tam by ją przyjęli, nie żeby dyskryminacja, ale wiaodmo, że do niektórych rzeczy lepiej facetów zatrudnić.
1
piękny i młody 2014-12-03 15:29:02
plany w połowie miesiąca?
chyba masz jakiś problem z głową
1
pilarz 2014-12-03 15:32:00
możesz składać taśmy na magazynie i pakować, albo recepcja, chyba że sprzedaż Cię interesuje to call centre
1
były 2014-12-03 15:33:40
kobiet pracuje dużo na czele z dyrektorką
AS 2014-12-03 15:35:33
nie polecam tej firmy szczególnie na stanowiskach sprzedażowych szukajcie dalej bo będziecie żałowali i niedługo przeczytamy tu wasze wpisy
7
Mama Muminka 2014-12-13 00:08:52
Bardzo lubię moją pracę w Przedsiębiorstwie SWORD - Piły Taśmowe TRoman Wójcik I dziękuję za zaproszenie na Wigilię. Cieszę się, że będziemy mogli spędzić czas w tej przyjaznej atmosferze.
Ahmed 2015-02-21 16:41:41
Jak wygląda wypłacalność premi? czy zdarza sie ze ktoś jej nie dostał ? i jak z planami wykonywalne ? z góry dzięki za odp
2
realnie 2015-03-03 11:38:10
To brzmi jak oferta pracy napisana przez pracownika SWORD, na dodatek bardzo infantylnie sformułowana. Umowa o pracę? Karta MultiSport? WOW!! :) :) :) :)
Powiedzmy szczerze, rewelacją to to nie jest.

Aby jednak nie hejtować.
1. W czasie mojej pracy w SWORD, nie zdarzyło mi się bym nie otrzymał obiecanej premii.
2. W kilku (bardzo rzadkich) przypadkach gdy moja pensja nie wpłynęła na konto z winy działu księgowego, wystarczyło napomknienie o tym dyrektorce lub prezesowi. Interwencja była natychmiastowa i bezproblemowa.
1
pdk 2015-03-12 00:32:39
Napisze ktoś jak wygląda praca jako pracownik zgrzewalni? jak zarobki, atmosfera? Dużo ludzi pracuje na produkcji?
realnie 2015-03-19 15:50:36
W mojej karierze natomiast takie sytuacje, które opisujesz, zdarzały się tylko na jej początku. Albo masz pracę po to by nie utonąć ( wtedy zgadzasz się na wszystko) albo też pracujesz jak normalny człowiek. Pracodawca siłą rzeczy woli ponosić mniejsze koszty. Natomiast w przypadku cennego pracownika jest gotów na ich zwiększenie dając różnego rodzaju profity. Profit w postaci karty multisport, opieki medycznej, wyjazdów integracyjnych czy innych dupereli to zdecydowana norma dla doświadczonego i zaangażowanego w swoją pracę człowieka. A już brak umowy o pracę po prostu jest niezgodny z prawem, pod warunkiem że pracę wykonuje się stale w tenże sam sposób i w tej samej firmie.
Tylko od pracownika zależy czy się na to zgadza czy też nie.
Niurka 2015-03-24 20:55:58
Czy mógłby ktoś podać, jakie sa zarobki na stanowiskach sprzedażowych?
GG 2015-07-15 14:44:16
Serdeczne pozdrowienia dla Pana Prezesa /kiedyś byłyby z Katowic..../
realnie 2015-07-23 16:14:54
opinie są pisane w ciągu roku, uważasz że od tego czasu coś się zmieniło? ;)
raw 2015-09-10 12:41:19
nie nie i jeszcze raz nie!. Kasa spoko około 2 na reke + premia z sprzedaz drugie tyle. ALE kosztem mobingu kontroli i ciągłych pretensji nie warto. Dodatkowo jeśli powinie ci sie noga w jednym miesiącu i nie zrobisz planu, to musisz go nadrobić w przyszym miesiącu, jeśli nie- jestes bez premi... Zespół sprzedażowy jest zgrany i to chyba najbardziej przeszkadza zarzadowi..
5
raw 2015-09-10 12:41:22
nie nie i jeszcze raz nie!. Kasa spoko około 2 na reke + premia z sprzedaz drugie tyle. ALE kosztem mobingu kontroli i ciągłych pretensji nie warto. Dodatkowo jeśli powinie ci sie noga w jednym miesiącu i nie zrobisz planu, to musisz go nadrobić w przyszym miesiącu, jeśli nie- jestes bez premi... Zespół sprzedażowy jest zgrany i to chyba najbardziej przeszkadza zarzadowi..
7
Była pracownica 2015-09-19 23:43:35
Nikomu nie polecam pracy w firmie SWORD!! Firma, prócz słabych zarobków zapewnia Ci nerwice, nieprzespane noce, tragiczny stosunek pracodawca-pracownik!! Zarząd jest nieomylny idealny i najlepszy. jeśli nie robisz planów na firmach które już nie istnieją to jest tylko i wyłącznie Twoja wina.
10
raw 2015-10-06 22:01:25
@Adamie R. Słowo mobing zawsze oznacza jedno. W tym przypadku ( zastraszanie zwolnieniem z pracy, dzieje się tak gdy: nie zrobisz premi dłuższy czas, pójdziesz na swój zasłużony urlop, lub na zwolnienie lekarskie- które wielokrotnie było powodem zwolnień w tej firmie. Ogolny terror psychiczny.. Jeśli twoja przerwa nie daj boże wysłużyła się o 2 minuty spodziewaj się, że otrzymasz maila pouczającego. Uważaj żeby nie jeść czasem przy biurku ciasta urodzinowego, bo to jest gorsze przestępstwo niż kradzież auta! I NAJWAŻNIEJSZE- codzienne przywitanie z prezesem- mocny uścisk dłoni z uśmiechem od ucha do ucha, bo inaczej osobiste pouczenie przez prezesa!. P.S. Czyżby pojawiła się nowa fala zwolnień? aktualni pracownicy dodają wpisy jako byli pracownicy i sami nie mają odwagi się zwolnić i tkwią w tym bagnie dalej po uszy..
8
Aktualny pracownik 2015-10-07 10:56:00
A ja siedze dalej w tym kilkuletnim łajnie i patrze jak pokolei kazdy odchodzi lub zostaje zwolniony. Dodaje tutaj wpisy jako rozni pracownicy, a to i tak nie rusza zarzadu... jak zyc panie prezesie? Jak zyc ....
7
realnie 2015-10-22 08:51:10
Owszem, ale w przemyśle liczy się jakość produktu, a nie wielozadaniowość. Te taśmy są produktami wytworzonymi z półproduktów sprowadzanych do Polski, kiedyś były to taśmy japońskie i z USA i na tej jakości bazował SWORD a dziś ... szkoda słów.
1
trali-vali 2015-10-26 12:16:41
Chodzą słuchy, że wywalili wszystkich jeżdżących handlowców, za to w call center siedzi 30 dziewczyn i wydzwania. Prawda to?
1
Inżynier Mahoń ;) 2015-10-28 21:09:44
Witam miło wszystkich byłych pracowników i obecnych(z wyjątkiem zarządu) Pomyślałem, że napiszę tez opinię gdyż pracowałem tam bardzo długo i brałem czynny udział w rozwoju i zmianach. Widzę z wpisów i moich kontaktów osobistych, ze od czasu jak odszedłem jest coraz gorzej. Trochę szkoda mi osób co pracują, bo wiem że Kacha to zimna ..Uważam że minął już czas żeby zatrudnić się w SWORDZie. Nie polecam. Ja przynajmniej nauczyłem sie dużo, ale w moich czasach było jeszcze wiele pozytywów. Na szczescie nie przesiąkłem i nadal staram sie traktować współpracowników dobrze, wiadomo że czasami trzeba mieć miekki tyłek, ale wole tak i miec czyste sumienie. Romek dostal po tyłku wiele razy od byłych pracowników, ale wiekszosc to jego wina. Dał sie Kaśce zmanipulowac. Dlatego sie zmienił. Zrobił sie zimnym... Każdy kto tam jeszcze pracuje decyduje sam i przyjdzie odpowiednia chwila dla każdego że odejdzie tak jak ja. Brak ludzkiego podejścia do większości współpracowników = ludzi pewnie kiedyś "zwróci sie im" Kaśce i Romkowi. Szkoda mi Romku ciebie widząc to że jesteś taki zawistny, opętany na prochach. Bez rodziny i bliskich, z fałszywymi przyjaciółmi. To, że taki jestes nie pozwala Ci sie cieszyć życiem. Masz kase i to tyle. Jak czytasz wiekszosc poza wpisami na rozkaz Kasce, Krzysiowi itd oceniamy cie negatywnie. Bo ocena firmy to twoja. Gruba - widze ze już nie ma dla ciebie ratunku. Nawet problemy zdrowotne z mezem nie pozwolily ci zrobic rachunku sumienia - no jak sie go nie ma to sie nie da.
Pozdrawiam jeszcze raz ekipe zatwardziałych.
13
ror 2015-10-29 08:58:33
No no opinia ostra ale trafna
4
były pracownik 2015-11-06 11:38:35
Niestety, z tego co piszesz wszystko wskazuje na to, że nic się od dawna tam nie zmieniło. Może tylko Gruba nie jest już taka gruba i zyskala nowy przydomek - CARYCA.

Żałuję tylko, że już nie usłyszę co w tym roku ciekawego powie na Wigilii szanowny pan prezes.

Krzyż na drogę wszystkim desperatom, którzy zdecydują się tam aplikować.
3
Joł Men 2015-11-18 14:34:27
Prawda, ale nie do końca bo dziewczyn 30 już nie ma.. zostało 7 osób Call center..
1
trali-vali 2015-11-23 19:47:13
To jak on to robi, że handlowców jeżdżących ma dwóch zamiast dziesięciu, dziewczyn ma siedem zamiast trzydziestu, a wciąż jest chyba numerem jeden na rynku?
realnie 2015-11-25 13:32:33
Od kiedy jest numerem jeden na rynku? Nigdy nie była.
Owszem, był czas gdy firma SWORD walczyła o palmę pierwszeństwa - kilka lat temu.
Niestety, bez wsparcia, marketingu dobrych dostawców i z fatalnymi posunięciami wobec pracowników i kontrahentów - zmarnowała tę szansę. To równia pochyła. Z miejsca można wymienić lepszą konkurencję dla SWORD, być może z (tymczasowo) mniejszymi możliwościami pod względem finansowym, ale efektywniej działające i lepsze jakościowo (w obsłudze i produkcie). Nie tylko w Polsce ale i na rynku trójmiejskim. Wystarczy zresztą poczytać opinie pracowników - konkurencji SWORD-a. Też jest dużo negatywnych, ale nie wyziera z nich złość na zmarnowany potencjał.
1
realnie 2015-12-07 08:15:31
Na rynku trójmiejskim to firmy utworzone przez byłych pracowników SWORD. Natomiast na krajowym to firmy od dawna będące konkurencją o nazwach na F, B, N, A czy też M. Te dwie pierwsze to po prostu TOP w Polsce, SWORD może co najwyżej walczyć o 3-4 miejsce. Trudno odmówić firmie doświadczenia, tyle że w tej chwili zaczynają technologicznie odstawać przy ciągle zmieniającym się rynku jakościowym. Skupienie na wynikach finansowych bez zwiększania nakładów, to moim zdaniem - równia pochyła. Brakuje tam żywiołowości, innowacyjności, kreatywności jaką mieli parę lat temu.
1
realnie 2015-12-14 13:17:34
Tak, 3 miejsce to podium. Problemem jest to, że nie tylko liczy się miejsce czy pozycja firmy, lecz także możliwości rozwoju i finansowego i osobistego.
3
premier 2016-01-07 19:13:34
Czy możecie mi podać namiary na byłych pracowników Sworda co mają też piły-może warto u nich pracować?
1
realnie 2016-01-11 08:29:24
@maja, z tego typu myśleniem, jak najbardziej nadajesz się do pracy w SWORD ;) jeśli chcesz sobie zapewnić rozwój osobisty i zawodowy, zatrudnij się do recepcji. Pracując tam - albo wylecisz albo awansujesz, w zależności od sposobu i jakości słuchania tego co się dzieje w firmie.

@premier - tak oczywiście.

@Grzesiek, wystarczy przeglądarka by to stwierdzić.
1
realnie 2016-01-18 07:23:01
Byłym pracownikiem.
Gdyby SWORD tak nie propagował mitów na swoj temat. To bylaby nawet normalna firma.
2
realnie 2016-01-19 20:35:51
Wskaż mi te wielkie kariery jakie sie robi w Call Center:)))
Podskakujesz - wylatujesz.
Chcesz rozwoju?
Wybierz inny dział.
7
ludek 2016-02-05 14:24:17
Ta firma ma wyjątkowo złą reputację.
8
realnie 2016-04-05 09:29:07
Jeżeli chodzi Ci o zakwaterowanie, czy czystą pensję, a nie rozwój zawodowy oraz jesteś osobą mocno odporną na krytykę - to jak najbardziej ta oferta SWORD, jest skierowana do Ciebie.
1
Lesio 2016-04-21 09:20:25
Pracuję tu od niedawna i jest tak suuuper! Mam taką ładną panią kierownik i jeszcze ładniejsze koleżanki z pracy. I generalnie w firmie jest dużo ładnych kobiet - łącznie z dyrektorem. W pracy jest bardzo przyjemna atmoswera i lubię tu przychodzić. Praca nie jest ciężka, pieniądze nienajlepsze, ale ponoć jak się zrobi prowizję to nie jest źle. Generalnie na razie jest spoko. Polecam wszystkim.
były 2016-04-23 23:24:03
e tam - nie wiem, kto tam ciągle siedzi ale na cc... kiero był spoko. Dało się dogadać w każdej sprawie. :) Gdyby sprawy nie zaczęły kierować się oddolnie -- z radością pracował bym tam nadal :D
Pozdrawiam Hanys - będę szukał ludzi na słuchawkę! Daj znać, drewniak
1
Pani Kasia 2016-05-16 11:17:52
Firma z fatalną reputacją. Wszystkie negatywne opinie są kasowane....
6
123 2016-08-22 07:52:26
Na piedestale? To tragicznie zarzadzana firma
10
Pracownica 2016-08-29 14:34:39
Nigdy nie pracowałam w tak fajnej firmie.
Ewentualne niezadowolenie wynika z lenistwa pracowników.
Generalnie pracuje się super.
A jak ktoś nie chce pracować to zawsze marudzi.
Tylko najbardziej wytrwali i pracowici potrafią docenić to co daje im SWORD.
Yyy.... co by tu jeszcze dodać?
Większość pracowników pracuje tu bardzo długo.
Nikt nikogo na siłę nie trzyma, a jednak niewiele osób się zwalnia.
Elementarne zasady muszą być przestrzegane i wtedy jest ok...

Od dłuższego czasu pracuję w tej firmie i nie mogę nic jej zarzucić.
Praca w dziale sprzedaży telefonicznej sprawia dużo satysfakcji.
Ilekroć mamy problem - możemy liczyć na pomoc przełożonych.
Nikt nie czuje się sam, bo jest świetna atmosfera.
Ilość obowiązków jest adekwatna do stanowiska.
Ewentualnie przerwy mogłyby być dłuższe, ale to nie jest wielki problem :)

Super jest to, że nie trzeba za specjalnie pozyskiwać nowych klientów.
Wystarczy w dużej mierze kontaktować się z przydzielonymi klientami.
Od czasu do czasu przeszukać internet, żeby znaleźć sobie nowych.
Rozmowy nie są specjalnie kontrolowane. Nie ma mobbingu.
Dzień w pracy mija niezwykle szybko i przyjemnie.

Każdy kto chce pracować i jest ogarnięty - spokojnie się odnajdzie.
A jak ktoś jest leniem, albo frustratem to - rzecz jasna - będzie marudził.
Spokojnie można aplikować do tej firmy, bo jest naprawdę fajnie.
Umowa o pracę, niezła kasa, super godziny pracy - to duże atuty.
Jest naprawdę spoko :) I to bardzo cieszy, zwłaszcza zespół super.
Ewentualnych niedowiarków zachęcam do wysłania CV. Warto :)
2
Cyprian 2016-08-30 12:46:42
Maja - odezwij się do mnie na mail to powiem Ci jak naprawdę wygląda tam praca... picherb@wp.pl
2
NICK 2016-09-08 14:47:43
A ja dodłem 5 opini w przeciagu ostatnich dwóch tygodni i żadna się nie pojawiła. pytanie czemu???
7
Monika J. 2016-09-13 09:15:13
Zważywszy, że kilka osób właśnie złożyło wypowiedzenia w tej cudownej firmie to oferty pracy zaraz się pojawią, ale nie polecam tam pracy... Ani kasa, ani atmosfera nie są tam dobre.
7
tomek 2016-10-19 13:12:33
Specjalista Sprzedaży Telefonicznej jest potrzebny.. nie wiem tylko jak z kasa tam jest, bo o tym informacje w ofercie się nie pojawiły. Tylko pytanie pojawia się teraz odnośnie tego czy też dalej dają umowy o prace, bo wiem, ze tak było.
Ja 2016-11-25 09:46:46
Z kasą nie jest źle, umowy też są.
Ja 2016-11-25 14:00:57
Jak robisz plan z kasą nie jest źle, umowy też są.
Zostaw swoją opinię o PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRZEDSIĘBIORSTWO SWORD PIŁY TAŚMOWE ROMAN WÓJCIK