logo PIKA Sp. z o.o.

PIKA Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o PIKA Sp. z o.o.

Gość 2017-07-17 12:26
Witam wszystkich zainteresowanych ta firma ogólnie nie polecam pracy rozmowa kwalifikacyjna jest na żenującym poziomie opowieści o pracy i dokumentach która trwa 5 minut po czym okazuje się że można wybrać sobie lokalizację swojego stanowiska pracy ale nie można siedzieć w filii koło lotniska tylko jeździ się do różnych firm i walczy za około 1500 zł z pieśnią kurzem i ogólnie przetrwaniem bez rękawiczek bez ubrania ochronnego ani dodatku na pranie zawracanie głowy skandal wyzysk i jeszcze twierdzą że nie jest to szkodliwa praca.. Alergie Pylica to przecież nie szkodliwe schorzenia zwłaszcza bez rękawiczek i maski, pozdrawiam Pana który przeprowadzał że mną rozmowę - chyba szef ale nie wiem bo chyba bardziej stresowal się ode mnie. W biedronie bardziej szanuje się ludzi niż w tej firemce.
5
m.z. 2017-07-19 21:26
Który to taki cwany?
Marta 2017-07-20 09:41
@jans rozumiem, że ostatnio w firmie zaszły jakieś zmiany. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat aktualnej sytuacji? Piszesz też, że firma nie daje możliwości na rozwój. Co przez to rozumiesz? Czy nie możecie liczyć na dodatkowe kursy, szkolenia podnoszące kwalifikacje?
Grześ 2017-07-20 16:22
Jakie kursy ?nigdy takiego słowa nie usłyszałem w tej firmie.. Jeżeli zastanawiasz się czy podjąć tam pracę to polecam ale na niedługi okres czasu tak żeby zrobić sobie staż jeżeli masz dorobek CV z innej dobrej firmy to przejście tutaj może cię zawieść
Miron 2017-07-21 12:56

mimo złych opinii zawartych na stronie polecam prace , bo tak naprawdę to wszystko zależy od człowieka, jeżeli tylko daje się coś od siebie to nie ma żadnych problemów i w pracy każdy czuje się dobrze, przychodzi z przyjemnością każdego dnia. Nie wiem jak jest eraz ale kiedyś Kwestia wolnych dni zawsze do dogadania, zarobki nie ma co się oszukiwać są optymalnie dostosowane do wykonywanej pracy. Każdy jest inny i to zależy od danej osoby jak będzie się czuła w firmie. Osobiście polecam prace może nie na stałe ale na jakiś czas
? 2017-08-01 22:11
A kto to?
Pracownik 2017-08-03 20:58
A mi się podoba. Fakt, kasa nie za duża, ale przynajmniej jasne i przejrzyste zasady gry. Jesteś fair to i reszta jest fair. Jak Ci się nie podoba to nie przechodź do pracy. Nikt z batem nad głową nie stoi.
#goworktoshit 2017-08-04 08:36
Przestań podszywać się za pracownika PT którym ewidentnie nie jesteś. Jesteś mocno nie na czasie i masz błędne informacje. Praca w PT jest w porządku i nie ma nic wspólnego z opiniami tutaj panującymi.
2
Ktoś 2017-08-04 19:52
Tym wpisem ewidentnie wsypałeś się, że jesteś z zewnątrz. Przestań oczerniać PT!

BTW, poczytałem opinie o kilku firmach w których (wiem od znajomych) dobrze się pracuje i stwierdzam, że ten portal (w części opinie) to zwykła wylęgarnia trolli i karłów emocjonalnych.
Marta 2017-08-10 13:10
@Ktoś może w takim razie możesz powiedzieć jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę? Co sprawia, że według Ciebie warto w PIKA pracować? Takie konkretnie i merytoryczne informacje będą bardzo pomocne dla osób, które szukają opinii o swoim potencjalnym miejscu pracy.
Obiektywny 2017-08-21 18:38
Pika Technologie to fajny pracodawca, stara się jak może. Z pewnością przy większych wpływach byłby lepszy socjal. Poczekajmy, dajmy trochę czasu na zadziałanie. Inkorporacja zbuduje silniejszego gracza, będzie dobrze.
Kierownictwo ceni swoich pracowników, mówi o tym wprost i jest świadome tego, że bez zespołu sami nic nie zrealizują. Poczynione zmiany spowodowały miłą i przyjemną atmosferę pracy. Tu nie zaznaczę stresu czy wyścigu szczurów. Z prezesem można sobie pogadać o przysłowiowej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Maryni, równy koleś.
Przykre tylko, że odchodzą pracownicy. Podobno nasz specjalista od serwerów składa pod koniec miesiąca wypowiedzenie. Zresztą trochę się jemu nie dziwie, za mały kaliber dla niego. To samo księgowa, szkoda trochę, bardzo was lubimy. Zostańcie :)
P.b 2017-08-22 19:14
To wiele osób nie zostanie... Póki pensje będą niskie póty ludzie będą odchodzić. Tak jest wszędzie. I tak Pika Technologie ma dobrze, każdy swoim szefem. Ja podwyżkę dostałem, jestem zadowolony.
Pracownik 2017-08-24 22:04
Cofam przykre słowa o Pika. 800 zł przez przypadek nie zostało mi wypłacone z oczywistej pomyłki. Zostałem również przeproszony. Ja także przepraszam, Pika wywiązuje się ze swoich zobowiązań, tylko trzeba porozmawiać. Byłem trochę wkurzony i nerwy mnie poniosły. Jeszcze raz przepraszam.
To dobra firma, tylko czasem zawodzi komunikacja, a nie efekt złej woli.
2
jaja 2017-08-28 18:50
Jestem pod wrażeniem dyrektora operacyjnego. Odwołuje wszystkie złe słowa, o które go podejrzewałem. Dzsiajsza decyzją o zwolnieniu Arturka zystałeś moją sympatię. W końcu w Gdańsku bedzie normalnie. Tak trzymaj!
2
Smerf 2017-08-28 22:00
Kłamiesz. Żadnych kartek on nie wieszał. Te kartki były zanim on przyszedł. Pracowałam tyle lat,że wiem coś na ten temat.
1
a 2017-08-29 20:44
O całej sprawie napisałem do PIPu. Zobaczymy co na to inspektory sie wypowiedzą.
3
Ala 2017-08-29 22:27
To nie jest żadna nowość!!!!
1
Balomelo 2017-08-30 09:41
No tak, zapomniałem.
Nawet w złej firmie za nieduże pieniądze kierownik i tak nie będzie szanował ludzi i będzie leciał po trupach do celu by zaspokoić górę.
Panie kierowniku, to pan cały czas pisze te komentarze? Tak to bylo tu spokojnie a wyrzucili pana, nie może pan spojrzeć na siebie w lustrze i wypisuje takie rzeczy - jednym słowa zenada. Nawet jak się jest z Wejherowa to mógłby pan zachować odrobine szacunku do samego siebie.
Balomelo 2017-08-30 11:17
Tu możesz być kim chcesz, nawet Prezesem drogi Smerfie a raczej Smerfetka.
To podziwiam, że jesteś tak/taki wytrwały i tyle lat jesteś razem z Piką.
Czy jestem wulgarny? Popełniam wiele błędów ortograficznych czy co?
Dobrze, że ty w tej pewnej i dobrze płatnej firmie pracujesz, trzymam kciuki aż do emerytury.
:)
Ja 2017-08-30 18:03
I co tam u lider w branży zwolnień z nienacka?
Jaaa 2017-08-30 21:50
Odlotowo :)
1
Józek 2017-09-02 21:40
Ooo ile nowości... A we Wrocławiu to się dopiero dzieje...
3
xyz 2017-09-03 12:53
Nie rozumiem osób które pracują obecnie w PIKA a piszą tutaj na forum same najgorsze rzeczy jak to jest im źle, jak to mało płacą, jaka ta praca jest szkodliwa i jaka to kadra zarządzająca jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ludzie mamy rynek pracownika, w Warszawie, we Wrocławiu czy Gdańsku pracy jest od groma za lepsze pieniądze i na lepszych warunkach więc po co się męczycie. Dla mnie takie osoby są albo nieudacznikami życiowymi których w żadnej innej pracy nie chcą i już osiągnęły takim poziom beznadziejności własnej osoby że muszą sobie ulżyć na forum albo są zwykłymi leniami, którym jest mimo tego całego syfu wygodnie i nie chce im się szukać nowej pracy.
4
Tt 2017-09-03 20:47
Racja Cezary!
Rysio 2017-09-05 17:15
Niestety to prawda. Owszem mówi się o kursach i szkoleniach. Tylko mówi. Ludzie odchodzą bo firma nie ma nic do zaoferowania. Co z tego, że fajna atmosfera? Atmosferą się nie najem. Pika technologia umiera. Zobaczcie kogo zatrudniają.. samych stażystów, u których brak kompetencji. Rynek wie, ze Pika niepłaci faktur.
2
Yyy 2017-09-05 20:36
Zgadzam się, brakuje silnego menadżera..
Zenon 2017-09-06 10:58
na szczęście nie jest teraz aż tak ciężko o robotę jak parę lat temu http://pomorskie-praca.pl/k/gdansk/ i coraz częściej słyszy się o tym, ze mamy do czynienia z rynkiem pracownika. Man nadzieje, ze to jakoś wpłynie na poprawę warunków pracy.
3
Mart 2017-09-10 21:29
Podobno Kierownik wraca, bo Dyrektora zwalniają???? Super.
1
ktoś 2017-09-11 18:46
Nie wierzę w to co czytam.
Kłamstwo za kłamstwem...
Jaca 2017-09-11 19:22
To przeczytaj dokładniej, ze dwa razy i w końcu zrozumiesz. Kiedy ta cała inkorporacja ma mieć miejsce? Może jakieś informacje dla pracowników?
kk 2017-09-11 19:32
o czym Ty piszesz ?
Taaaa 2017-09-11 20:09
Jak nie uadomo o co chodzi to chodzi o piniondze !
1
Ttt 2017-09-11 20:58
Dlatego właśnie tez się zawijam i lecę do odpowiedzialniejszego pracodawcy.
Katerina 2017-09-11 21:48
No bo generalnie, jak to się mówi, Pika nie jest taka zła, heloł?
Tom 2017-09-12 23:11
Kiedy w pice będzie multisport i prywatna opieka medyczna współfinansowana z ZFŚS?
1
J 2017-09-13 22:36
Bo jej nie stać?
Duch 2017-09-14 17:40
Zgadza się, dodatkowo Pika nie jest atrakcyjna dla potencjalnych pracowników. Zero socjalu, zero szkoleń, zero bonusów, zero organizacyjne.
1
Prezes 2017-09-16 22:35
Fajni ludzie, Zajefajny zespół w GDAŃSKU, złe decyzje z góry...
6
Ekhm 2017-09-24 23:37
Jaka sytuacja obecnie w Gdańsku?
dasf 2017-09-25 14:29
Nierozprzestrzeniaj nieprawdziwych informacji. Zawiśc ci z tyłka wystaje, utraciłeś rozum
byłem tu 2017-09-26 05:18
Cała ta firma jest dziwna jak widać. W Ołtarzewie za to jest dwóch braci którzy w godzinach urzędowania zajmują sie swoim prywatnym sadem.
4
Pika1 2017-09-26 20:54
Głupoty już piszecie. Pika Warszawa radzi sobie najlepiej.
3
byłem tu 2017-09-27 07:47
Radzic soebie to inna kwestia od prywaty w godzinach pracy
1
Anka 2017-09-27 19:06
Prace w Pice oceniam na dobre 4+. Nastawienie kierownictwa jest przychylne pracownikowi. Nie ma problemu ze wcześniejszym wyjściem lub uzyskaniem urlopu. Faktem jest, że firma potrafi również wynagradzać pracowników, wystarczy się postarać by dostać niewielka, ale istniejącą premie. Atmosfera jest swobodna, bez ciśnień. Fajnie by było poprawić nieco socjal, może lunchcardy? Bony świąteczne? Tu trzeba jeszcze trochę popracować by było pełne 5.
sa87 2017-09-28 10:01
Jak by choć odrobina załogi poświęcała sie jak Ci "Bracia z Ołtarzewa" to ta firma była by w zupełnie innym miejscu !!!! Takich pracowników własnie potrzeba tej firmie a nie pseudospecjalistów. '
6
Prezes 2017-09-28 11:49
Witamy Panią Karolinę... To się nazywa: artykuł sponsorowany...
4
byłem tu 2017-10-01 07:05
Proponuje zapoznać sie z kodeksem pracy co do kwestii prywaty w pracy. A to ze siedzi się po godzinach i chowa pod stół brudy tak aby nie widziały światła dziennego każdy potrafi nawet tzw Bracia.
Marta 2017-10-02 11:31
@Prezes nie zgadzasz się z opinią @Anka? Możesz powiedzieć do czego konkretnie masz zastrzeżenia? @Anka Możesz powiedzieć pracy w jakim dziale firmy dotyczy Twój komentarz? W ramach jednej firmy wiele może być różnić zarówno jeśli chodzi o warunki zatrudnienia, jak i ocenę pracodawcy. To ważna informacja, że w firmie nie ma problemu z wzięciem urlopu. Wspominasz też, że warto by poprawić pakiet socjalny. A jak on wygląda w tym momencie? Jakie benefity mają zapewnione pracownicy PIKA Sp. z o.o. obecnie?
Janek 2017-10-02 21:51
No i po co dyskusje nakręcasz? Wszyscy wiedzą, że gowork tylko mąci by te wasze pakiety kupować. Nikt w Pice nie jest yełopem by nabrać się na te wasze tanie chwyty. Problemy i bolączki Piki rozwiążemy w otwartej dyskusji wewnętrznej. Szukasz zamętu? Spojrz w lustro..
Marta 2017-10-04 11:28
@Janek zależy mi, by osoby, które szukają tutaj opinii o potencjalnym miejscu pracy mogły znaleźć informacje, które im pomogą. Dlatego też dopytuję o kwestie, które do tej pory się nie pojawiły lub wymagają większego wyjaśnienia.
Zostaw swoją opinię o PIKA Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIKA Sp. z o.o.