logo PIKA Sp. z o.o.

PIKA Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o PIKA Sp. z o.o.

anonim 2015-01-30 12:12
ale ta firma konsekwentnie idzie do przodu, większe przychody , nowe kontrakty... to się nie bierze z powietrza
1
lolo 2015-02-02 13:15
To cud w Ożarowie
1
Pracownik 2015-02-06 23:09
won opowiadać takie ckliwe bajeczki gdzie indziej. Nikt nie kupuje Piki. Jak nie wierzysz to porozmawiaj z prezesem.
3
6 miesięczny 2015-02-06 23:13
Tak za krótko hahahah Sam prezes zdementował te plotki. Ach zapomniałem że jako 6 miesięczny pracownik nie ma dojścia do prezesa hHAHA Głupku ludzie po 6 miesiącach już awansują. Widzę że wypowiadają się tu osoby które do niczego nie doszły bo są kiepskimi pracownikami i wylewają swoje żale.
2
oleg 2015-02-08 10:59
Dokładnie tak
2
olee 2015-02-08 11:42
Nie jedno dementował i wyszło jak zwykle.
1
mimo 2015-02-12 01:12
Po 6 miesiącach to możesz awansować na starszego ciecia. Nie znasz tego biznesu to zamilcz! Postukaj na f-sie bo tylko to potrafisz. Teraz to nikt nie chce kupic ani piczki ani prezia. Haha
1
opus 2015-04-03 08:39
Jak wspominacie (usunięte przez administratora).? Waszego byłego szefa, bo w nowej firmie bardzo go kochamy (usunięte przez administratora)
pikuś 2015-04-03 13:08
Pana Ad.. Z Gdańska
... 2015-04-09 17:57
Czy ktos udzieli nam informacji jaki byl wasz szef Pan Adam, ktory przeniosl sie do Torunia? U nas wszystko zniszczyl, chcemy znac wasze opinie.
Katka 2015-04-09 19:17
Mnie osobiście współpracowało się z nim bardzo dobrze. Bardzo sympatyczny, uprzejmy i dowcipny. Zawsze chętnie odpowiadał na pytania, jeśli był problem, można było pójść i pogadać. Jeśli o mnie chodzi nie miałam żadnych zastrzeżeń do niego, ale wiadomo, że każdy ze współpracowników ocenia szefa indywidualnie.
... 2015-04-09 20:18
Rozumiem, a ile osób pracuje u was w firmie i na ilu z was jego decyzje dotykały bezpośrednio, jaką miał tam "władzę". Bo u nas 95% z około 250 pracowników jakby mogło, to by go z miejsca wyrzuciło. Swoimi decyzjami niszczy nie tylko nas jako pracowników, ale tez jest na bardzo dobrej drodze do upadku firmy, ale pewnie ucieknie z okrętu jak już będzie zupełnie tonąć.
1
pikus 2015-04-11 07:31
A co takiego wyprawia?
byłam tam 2015-07-23 08:19
Leepiej poszukaj zajecia gdzie indziej. Szkoda czasu
3
Pika klika 2015-07-23 15:01
Po dzisiejszej rozmowie o prace(Gdańsk-"pracownik biurowy") mogę stwierdzić ze jest to drańska firma i tylko idiota może się zgodzić na takie warunki(wyzysk) jakie powyższa nieszanowana firma proponuje, to jest 8 zł netto/h na umowę o dzieło bez składek zus i zdrowotnych(stawka przez 6 miesięcy "okresu próbnego" plus jakieś śmieszne ewentualne + 15% za "jakość pracy"). Na rozmowie spodziewajcie się kretyńskich pytań w stylu "jakby się Pan/Pani zachował gdyby się spóźnił/a do pracy"- pieprzeni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szukajcie frajera dalej powodzenia.
2
Pika klika 2015-07-23 15:13
juz nie wpsominajac ze rekruter nie jest absolutnie przygotowany, a cv widzial chyba przez sekunde jak drukowal, nie polecam nie marnujcie swojego czasu
1
lato 2015-07-24 06:04
A kto to był
pika klika 2015-07-24 11:57
Szanowny adminie nie wiedzialem ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to cenzuralne slowo?
1
Liiii 2015-07-28 19:11
Kierownik z Wrocławia niech się lepiej do logopedy wybierze bo nie można go zrozumieć. Firma nie szanuje swoich pracowników w ogóle.
alee 2015-07-29 13:45
Ojeju kto tam teraz panuje..
pikacz 2015-09-30 15:23
wie ktoś co się dzieję w Pice na BIELANACH WROCLAWSKICH?
( usunięte przez administratora ) i jakie stawki??
pika 2015-10-16 12:38
A kto teraz tam miesza w DMSie
ciekawska 2016-02-26 00:50
A w Warszawie dwóch łysych jeszcze przewodniczy?
było 2016-03-16 07:26
Kto jest teraz D.Operacyjnym ?
janek 2016-06-15 22:06
pika w gdańsku
jak ktoś chce zarobić na na kawałek kiełbasy i bułkę to polecam
w przeciwnym wypadku radze nawet nie zawracać sobie głowy
co moge powiedzieć?
zarząd oszczędza na pracownikach jak tylko może o umowie o prace nawet po kilku miesiącach pracy można zapomnieć
rotacja ludzi jak na lotnisku w modlinie
szczerze nie polecam
11
janek 2016-06-15 22:10
zapomniałem dodać że zatrudniają tylko i wyłącznie prze biuro pracy
także wypłaty można się spodziewać do 25 każdego miesiąca
3
uki 2016-07-24 15:09
zależy
Jeżeli dla Ciebie 1600zł i umowa zlecenie to dobre pieniądze to się dużo nie pomyliłaś
5
d 2016-07-27 22:01
na start ? tam ludzie którzy pracują kilka lat tyle mają , na początek to dostaniesz zlecenie i 10zl/h
a gdybyś kiedykolwiek dostał umowę , bo o bajkach że po 3 miesiącach nawet nie słuchaj
to finalnie progu 1900 nie przeskoczysz
każdy kto coś się nauczył/coś umie więcej to odchodzi
szczerze najgorsza firma w jakiej pracowałem
2
dfe 2016-07-29 13:03
" Wiedzą jak zadbać o zadowolenie wśród pracowników"
kto takie brednie piszę
nawet nie dają stroju roboczego na magazyn więc o czym ty gadasz
2
student 2016-08-22 17:35
Praca sama w sobie dosyć dobra. Ale towarzystwo wyrzej postawione od normalnych osób okropne. Młode osoby a wymadrzajave się jak by niewiadomo ile czasu pracowały. Po prostu pracowników traktują jak śmieci, a większość wyżej postawionych nie nadaje się na swoje stanowisko. Pika w Olivia Business center Gdańsk
2
zawiedziona firmą 2016-09-06 18:08
Siema! masz racje d. Najgorsza firma. Człowiek sie naharuje,sprawdzą prace człowieka,zamiast wyjaśnić gdzie coś jest źle zrobione to patrzą na własne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i stanowiska i zwalniają bez żadnego ale. Duża presja stres. Jedyny plus to wygodne miejsce do pracy i mili współpracownicy w pokoju,do którego cię przydzielają i kuchnia,w której na przerwie można coś spokojnie zjeść. w toalecie papieru nikt nie wiesza tylko leży na podłodze i często brakuje mydła do rąk. Nic nie chce mieć z tą firmą wspólnego. NIE PLECAM TAM PRACY. Dają umowę zlecenie,stawka niby dobra ale o umowie o pracę MOZECIE LUDZIE ZAPOMNIEĆ.
3
ktoś 2016-09-23 12:12
Pracowałem w tej firmie Praca nawet spoko kartony przerzucasz albo jak sie los uśmiechnie to pojedziesz na odbiór z kurierem albo pójdziesz na wsparcie na przeciwko.Sytuacja przedstawia się następująco jeśli chcesz klepać biedę i żyć od 25 do 25 nast miesiąca to droga wolna nie liczą się z waszym zdaniem jesteście jak śmiecie a i oczywiście można pomarzyć o umowie o pracę.KASZANA !!!
Kierownik Artur S to totalny gbur ponieważ się rozporządza na lewo i prawo wprowadza jakieś chore pomysły i tylko trzyma sztame z prezesem oraz szefem magazynu Marcinem T który nic nie robi i tylko patrzy czy się nie opierdzielasz w pracy wiec wniosek jest jeden i dobrze znany jesli chcesz życ na kocia lape to zapraszam !!!
6
Asik 2016-09-29 20:20
Np praca gdzie nie można się opierniczać... coś nowego Geniuszu.
1
Maya 2016-09-29 21:55
Praca sama w sobie przyjemna, ale osoby z którymi się pracuje żenada, więcej romansów i gadania o pierdołach niż rzetelnej pracy ( później zdziwienie GÓRY, że są zaległości !) Kierownicy w Gdańsku-chyba nie trzeba tu dużo mówić jeden gorszy od drugiego zresztą kto tam pracował i pracuje (na swoje nieszczęście) ten wie!!! A no i najważniejsze trzeba wystrzegać się piątków lubią wtedy zwalniać ludzi :D hehe
10
Mariusz P 2016-09-30 12:52
To prawda I duzo islamofobow
5
noaka 2016-09-30 14:36
ale sa tez inne oferty od nich na przyklad na stanowisko kierownika sklpeu w Warszawie oferuja stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełen etat atrakcyjne wynagrodzenie mzoe warto sprobowac?
były dawny pracownik 2016-10-26 20:35
Jak tam sytuacja w Pice Ołtarzew ? jeszcze jej nie zamkneli? Pracuje jeszcze ktoś ze starej ekipy co przeszła z Piaseczna czy już się poddali. pozdro. niech moc będzie z wami
nor 2016-11-26 11:15
Co slychac we wrocławiu?
2
Pan dobra rada 2016-12-29 14:13
Praca w Gdańsku - Pika w biurowcu na Grunwaldzkiej - projekt kancelaria

Ogólnie masakra, nie szanuje się tam ludzi. Zatrudniają przez agencję pracy tymczasowej, tylko i wyłącznie na umowę zlecenie za niecałe 10zł na rękę, brak możliwości przejścia na umowę o pracę (nawet osoby, które pracują tam od ponad roku nada mają umowy śmieciowe), szukają tylko taniej siły roboczej (czyt. studentów, którzy godzą się na wszystko), aby jak najmniej zapłacić. Gdy przyjmują do pracy to informują, że godziny pracy są stałe po 8h dziennie, a potem szybko okazuje się, że jesteś zmuszany do chodzenia na 7.00 do 16.00, nikt się nie pyta czy chcesz, a najlepiej by było gdybyś do 17.00 siedział, bo się nie wyrabiają z robotą... Oczywiście nadgodziny płatne normalnie, bez żadnych bonusów. Kierownik w ogóle nie zna się na zarządzaniu ludźmi, szantażem i straszeniem zwolnieniami próbuje wycisnąć z każdego jeszcze więcej, aby klepać jak najwięcej dokumentów, bezbłędnie. obserwując to co się tam dzieje po miesiącu miałem dość. Gdy poinformowałem, że się zwalniam przełożona projektu Dominika postanowiła pokazać swoje prawdziwe oblicze i przez kolejne dni wyżywała się na mnie i na innych, dając do zrozumienia jak bardzo jest wku**iona tym, że będzie musiała znowu szkolić kolejnego pracownika, strach było podejść i się o cokolwiek zapytać, aby rozwiać wątpliwości, które przy tym projekcie występują dosyć często. Opinię tą podzielali również inni pracownicy, którzy również ostatecznie nie wytrzymali tego co się tam dzieje. Potwierdzeniem moich słów może być fakt, że w ciągu 1,5 tyg. zwolniły się 3 dziewczyny, a kolejne o tym myślały. Także podsumowując nie polecam pracy w tym miejscu. No chyba, że lubisz być traktowany jak rzecz i wyzyskiwany za marne grosze ile tylko się da.

Przestrzegam przed podjęciem pracy w tym miejscu.
24
Akip 2017-04-08 19:15
We Wrocławiu nic nie słychać ;) Przychodzisz, pracujesz 8h za 13zł/h brutto, wychodzisz i tak przez 5 dni w tygodniu. Bez szans na umowę o pracę, awans czy cokolwiek innego. Praca taka żeby dorobić sobie w czasie szukania innej pracy. Szefostwo z Gdańska nie jest zainteresowane wykwalifikowanymi pracownikami którym dając podwyżkę i um. o pracę zaoszczędziło by wiele pieniędzy, czasu i zyskałoby ludzi którzy znali by się na powierzonych im zadaniach, które wykonywali by sprawniej i szybciej niż co chwilę zatrudniane nowe osoby, które zanim się wyszkolą i zaczną pracować w "normalnym" tempie wykonają pracę, którą doświadczony pracownik wykonałby 3-4 razy szybciej. Co do atmosfery we Wrocławiu jest naprawdę dobrze lecz wiadomo że wszystkim wszyscy nie przypadają do gustu.
5
Maciek 2017-05-31 20:27
Ja dostałem ofertę pracy za 5000 zł brutto jako programista, to chyba dobrze?
Antek 2017-05-31 23:52
Napisał bym coś ale już zbyt dużo czasu straciłem na męczeniu się w pice.
2
B 2017-06-01 21:17
Pracowałem w pika technologie. Kasa bardzo kiepska, oczekiwania za to wygórowane.
Zaplecze sprzętowe wola o pomstę do nieba. Konflikt na lini dyrektora IT - kierownicy działów jawnie wygłaszany na każdym spotkaniu. Odeszłam w kwietniu, z tego co wiem 2 osoby odchodzą w lipcu, kolejne 3 jeszcze się zastanawiają. Zarząd nic nie widzi, bezkrytycznie wierzy w swojego dyrektorka, który ma problem z emocjami i dobrym smakiem.
Teraz jestem szczęśliwy - odeszłam.
Java dev 2017-06-05 20:12
Tez z tamtąd będę odchodził.
Melodramat 2017-06-08 17:53
"Pracowalem, odeszłam, szczęśliwy, odeszłam" :D pogubiłem się juz. :O co ta parada równości robi z ludźmi...
1
H 2017-06-08 21:59
Chyba się kalafior od IT kapnął że jest na niego nagonka, bo zebrał nas zaczął się przymilać.
Jeśli ma być w tej firmie dobrze to Pika musiałaby trochę zainwestować w swoich pracowników. Sprzedajemy programy za miliony a dostajemy 2,5 tys. na rękę, a kalafior 10 tysi trzepie. Ludziom potrzebne są szkolenia, administratorzy maja cichy strajk włoski, bo też chcą podwyżek i szkoleń. Najlepsze jest to, że spotkałem kumpla z pracy na spotkaniu rekrutacyjnym u innego pracodawcy. Niezła beka.
1
Niki 2017-06-08 22:08
A zarząd w tej sprawie milczy, mają nas głęboko w poszanowaniu. Pika Technologie nie ma nic do zaoferowania swoim pracownikom. Zero szkoleń, zero literatury, zero podwyżek, zero opieki zdrowotnej, zero premii, zero multisporta.
Obiecywana fuzja tylko skończy cierpienie dogorywającej Piki. A zarząd sobie na słupki tylko patrzy i udaje,że nie ma problemu. Kochany zarządzie, problem jest i to wielki i żadne spotkania nie pomogą, potrzeba zdecydowanej reakcji, ludzie mają dość stagnacji!
1
Ja 2017-06-09 19:04
Negatywne opinie na temat IT w tej firmie to szczera prawda. Dziś byłem na rozmowie rekrutacyjnej na dewelopera, był facet. Rozmowa trwała z zegarkiem w ręku 12 minut. Pytania w stylu: "dlaczego masz tak na imię jak masz". Zero konkretów, facet próbował mnie zbyć za wszelka cenę, miałem wrażenie że mu przeszkadzam i denerwuje. Wyszedłem zniesmaczony i z uczuciem zmarnowanego czasu. Nie polecam tam pracować, po firmie tez widać że biedna. Jedyny plus to zajebscie piękna czarnulka, która mnie wprowadziła, Pani Ola - miodzio!
Hhhh 2017-06-09 19:07
No prawda, Ola jest piękna, gdyby jeszcze rozpuściła włosy....
3
Hasan 2017-06-19 12:54
Czarnulka niedługo odchodzi z Piki, jak do niej sapiesz to radzę się pospieszyć.
Czy w PT sytuacja się poprawiła?
1
Zostaw swoją opinię o PIKA Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIKA Sp. z o.o.