logo PIKA Sp. z o.o.

PIKA Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o PIKA Sp. z o.o.

lato 2015-07-24 06:04
A kto to był
pika klika 2015-07-24 11:57
Szanowny adminie nie wiedzialem ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to cenzuralne slowo?
1
Liiii 2015-07-28 19:11
Kierownik z Wrocławia niech się lepiej do logopedy wybierze bo nie można go zrozumieć. Firma nie szanuje swoich pracowników w ogóle.
alee 2015-07-29 13:45
Ojeju kto tam teraz panuje..
pikacz 2015-09-30 15:23
wie ktoś co się dzieję w Pice na BIELANACH WROCLAWSKICH?
( usunięte przez administratora ) i jakie stawki??
pika 2015-10-16 12:38
A kto teraz tam miesza w DMSie
ciekawska 2016-02-26 00:50
A w Warszawie dwóch łysych jeszcze przewodniczy?
było 2016-03-16 07:26
Kto jest teraz D.Operacyjnym ?
janek 2016-06-15 22:06
pika w gdańsku
jak ktoś chce zarobić na na kawałek kiełbasy i bułkę to polecam
w przeciwnym wypadku radze nawet nie zawracać sobie głowy
co moge powiedzieć?
zarząd oszczędza na pracownikach jak tylko może o umowie o prace nawet po kilku miesiącach pracy można zapomnieć
rotacja ludzi jak na lotnisku w modlinie
szczerze nie polecam
12
janek 2016-06-15 22:10
zapomniałem dodać że zatrudniają tylko i wyłącznie prze biuro pracy
także wypłaty można się spodziewać do 25 każdego miesiąca
4
uki 2016-07-24 15:09
zależy
Jeżeli dla Ciebie 1600zł i umowa zlecenie to dobre pieniądze to się dużo nie pomyliłaś
5
d 2016-07-27 22:01
na start ? tam ludzie którzy pracują kilka lat tyle mają , na początek to dostaniesz zlecenie i 10zl/h
a gdybyś kiedykolwiek dostał umowę , bo o bajkach że po 3 miesiącach nawet nie słuchaj
to finalnie progu 1900 nie przeskoczysz
każdy kto coś się nauczył/coś umie więcej to odchodzi
szczerze najgorsza firma w jakiej pracowałem
2
dfe 2016-07-29 13:03
" Wiedzą jak zadbać o zadowolenie wśród pracowników"
kto takie brednie piszę
nawet nie dają stroju roboczego na magazyn więc o czym ty gadasz
2
student 2016-08-22 17:35
Praca sama w sobie dosyć dobra. Ale towarzystwo wyrzej postawione od normalnych osób okropne. Młode osoby a wymadrzajave się jak by niewiadomo ile czasu pracowały. Po prostu pracowników traktują jak śmieci, a większość wyżej postawionych nie nadaje się na swoje stanowisko. Pika w Olivia Business center Gdańsk
3
zawiedziona firmą 2016-09-06 18:08
Siema! masz racje d. Najgorsza firma. Człowiek sie naharuje,sprawdzą prace człowieka,zamiast wyjaśnić gdzie coś jest źle zrobione to patrzą na własne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i stanowiska i zwalniają bez żadnego ale. Duża presja stres. Jedyny plus to wygodne miejsce do pracy i mili współpracownicy w pokoju,do którego cię przydzielają i kuchnia,w której na przerwie można coś spokojnie zjeść. w toalecie papieru nikt nie wiesza tylko leży na podłodze i często brakuje mydła do rąk. Nic nie chce mieć z tą firmą wspólnego. NIE PLECAM TAM PRACY. Dają umowę zlecenie,stawka niby dobra ale o umowie o pracę MOZECIE LUDZIE ZAPOMNIEĆ.
3
ktoś 2016-09-23 12:12
Pracowałem w tej firmie Praca nawet spoko kartony przerzucasz albo jak sie los uśmiechnie to pojedziesz na odbiór z kurierem albo pójdziesz na wsparcie na przeciwko.Sytuacja przedstawia się następująco jeśli chcesz klepać biedę i żyć od 25 do 25 nast miesiąca to droga wolna nie liczą się z waszym zdaniem jesteście jak śmiecie a i oczywiście można pomarzyć o umowie o pracę.KASZANA !!!
Kierownik Artur S to totalny gbur ponieważ się rozporządza na lewo i prawo wprowadza jakieś chore pomysły i tylko trzyma sztame z prezesem oraz szefem magazynu Marcinem T który nic nie robi i tylko patrzy czy się nie opierdzielasz w pracy wiec wniosek jest jeden i dobrze znany jesli chcesz życ na kocia lape to zapraszam !!!
6
Asik 2016-09-29 20:20
Np praca gdzie nie można się opierniczać... coś nowego Geniuszu.
1
Maya 2016-09-29 21:55
Praca sama w sobie przyjemna, ale osoby z którymi się pracuje żenada, więcej romansów i gadania o pierdołach niż rzetelnej pracy ( później zdziwienie GÓRY, że są zaległości !) Kierownicy w Gdańsku-chyba nie trzeba tu dużo mówić jeden gorszy od drugiego zresztą kto tam pracował i pracuje (na swoje nieszczęście) ten wie!!! A no i najważniejsze trzeba wystrzegać się piątków lubią wtedy zwalniać ludzi :D hehe
11
Mariusz P 2016-09-30 12:52
To prawda I duzo islamofobow
5
noaka 2016-09-30 14:36
ale sa tez inne oferty od nich na przyklad na stanowisko kierownika sklpeu w Warszawie oferuja stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełen etat atrakcyjne wynagrodzenie mzoe warto sprobowac?
były dawny pracownik 2016-10-26 20:35
Jak tam sytuacja w Pice Ołtarzew ? jeszcze jej nie zamkneli? Pracuje jeszcze ktoś ze starej ekipy co przeszła z Piaseczna czy już się poddali. pozdro. niech moc będzie z wami
nor 2016-11-26 11:15
Co slychac we wrocławiu?
2
Pan dobra rada 2016-12-29 14:13
Praca w Gdańsku - Pika w biurowcu na Grunwaldzkiej - projekt kancelaria

Ogólnie masakra, nie szanuje się tam ludzi. Zatrudniają przez agencję pracy tymczasowej, tylko i wyłącznie na umowę zlecenie za niecałe 10zł na rękę, brak możliwości przejścia na umowę o pracę (nawet osoby, które pracują tam od ponad roku nada mają umowy śmieciowe), szukają tylko taniej siły roboczej (czyt. studentów, którzy godzą się na wszystko), aby jak najmniej zapłacić. Gdy przyjmują do pracy to informują, że godziny pracy są stałe po 8h dziennie, a potem szybko okazuje się, że jesteś zmuszany do chodzenia na 7.00 do 16.00, nikt się nie pyta czy chcesz, a najlepiej by było gdybyś do 17.00 siedział, bo się nie wyrabiają z robotą... Oczywiście nadgodziny płatne normalnie, bez żadnych bonusów. Kierownik w ogóle nie zna się na zarządzaniu ludźmi, szantażem i straszeniem zwolnieniami próbuje wycisnąć z każdego jeszcze więcej, aby klepać jak najwięcej dokumentów, bezbłędnie. obserwując to co się tam dzieje po miesiącu miałem dość. Gdy poinformowałem, że się zwalniam przełożona projektu Dominika postanowiła pokazać swoje prawdziwe oblicze i przez kolejne dni wyżywała się na mnie i na innych, dając do zrozumienia jak bardzo jest wku**iona tym, że będzie musiała znowu szkolić kolejnego pracownika, strach było podejść i się o cokolwiek zapytać, aby rozwiać wątpliwości, które przy tym projekcie występują dosyć często. Opinię tą podzielali również inni pracownicy, którzy również ostatecznie nie wytrzymali tego co się tam dzieje. Potwierdzeniem moich słów może być fakt, że w ciągu 1,5 tyg. zwolniły się 3 dziewczyny, a kolejne o tym myślały. Także podsumowując nie polecam pracy w tym miejscu. No chyba, że lubisz być traktowany jak rzecz i wyzyskiwany za marne grosze ile tylko się da.

Przestrzegam przed podjęciem pracy w tym miejscu.
24
Akip 2017-04-08 19:15
We Wrocławiu nic nie słychać ;) Przychodzisz, pracujesz 8h za 13zł/h brutto, wychodzisz i tak przez 5 dni w tygodniu. Bez szans na umowę o pracę, awans czy cokolwiek innego. Praca taka żeby dorobić sobie w czasie szukania innej pracy. Szefostwo z Gdańska nie jest zainteresowane wykwalifikowanymi pracownikami którym dając podwyżkę i um. o pracę zaoszczędziło by wiele pieniędzy, czasu i zyskałoby ludzi którzy znali by się na powierzonych im zadaniach, które wykonywali by sprawniej i szybciej niż co chwilę zatrudniane nowe osoby, które zanim się wyszkolą i zaczną pracować w "normalnym" tempie wykonają pracę, którą doświadczony pracownik wykonałby 3-4 razy szybciej. Co do atmosfery we Wrocławiu jest naprawdę dobrze lecz wiadomo że wszystkim wszyscy nie przypadają do gustu.
5
Maciek 2017-05-31 20:27
Ja dostałem ofertę pracy za 5000 zł brutto jako programista, to chyba dobrze?
Antek 2017-05-31 23:52
Napisał bym coś ale już zbyt dużo czasu straciłem na męczeniu się w pice.
2
Java dev 2017-06-05 20:12
Tez z tamtąd będę odchodził.
Melodramat 2017-06-08 17:53
"Pracowalem, odeszłam, szczęśliwy, odeszłam" :D pogubiłem się juz. :O co ta parada równości robi z ludźmi...
1
Ja 2017-06-09 19:04
Negatywne opinie na temat IT w tej firmie to szczera prawda. Dziś byłem na rozmowie rekrutacyjnej na dewelopera, był facet. Rozmowa trwała z zegarkiem w ręku 12 minut. Pytania w stylu: "dlaczego masz tak na imię jak masz". Zero konkretów, facet próbował mnie zbyć za wszelka cenę, miałem wrażenie że mu przeszkadzam i denerwuje. Wyszedłem zniesmaczony i z uczuciem zmarnowanego czasu. Nie polecam tam pracować, po firmie tez widać że biedna. Jedyny plus to zajebscie piękna czarnulka, która mnie wprowadziła, Pani Ola - miodzio!
Hhhh 2017-06-09 19:07
No prawda, Ola jest piękna, gdyby jeszcze rozpuściła włosy....
3
Hasan 2017-06-19 12:54
Czarnulka niedługo odchodzi z Piki, jak do niej sapiesz to radzę się pospieszyć.
Czy w PT sytuacja się poprawiła?
2
jans 2017-06-27 08:43
Ostatni szereg nerwowych spotkań tylko upewnił mnie w przekonaniu, że najwyższy czas z tej firmy odejść. Ciągłe mydlenie oczu, wodzenie za nos. Pika Technologie się skończyła, tu brak szans na rozwój.
2
Gość 2017-07-17 12:26
Witam wszystkich zainteresowanych ta firma ogólnie nie polecam pracy rozmowa kwalifikacyjna jest na żenującym poziomie opowieści o pracy i dokumentach która trwa 5 minut po czym okazuje się że można wybrać sobie lokalizację swojego stanowiska pracy ale nie można siedzieć w filii koło lotniska tylko jeździ się do różnych firm i walczy za około 1500 zł z pieśnią kurzem i ogólnie przetrwaniem bez rękawiczek bez ubrania ochronnego ani dodatku na pranie zawracanie głowy skandal wyzysk i jeszcze twierdzą że nie jest to szkodliwa praca.. Alergie Pylica to przecież nie szkodliwe schorzenia zwłaszcza bez rękawiczek i maski, pozdrawiam Pana który przeprowadzał że mną rozmowę - chyba szef ale nie wiem bo chyba bardziej stresowal się ode mnie. W biedronie bardziej szanuje się ludzi niż w tej firemce.
4
m.z. 2017-07-19 21:26
Który to taki cwany?
Marta 2017-07-20 09:41
@jans rozumiem, że ostatnio w firmie zaszły jakieś zmiany. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat aktualnej sytuacji? Piszesz też, że firma nie daje możliwości na rozwój. Co przez to rozumiesz? Czy nie możecie liczyć na dodatkowe kursy, szkolenia podnoszące kwalifikacje?
Grześ 2017-07-20 16:22
Jakie kursy ?nigdy takiego słowa nie usłyszałem w tej firmie.. Jeżeli zastanawiasz się czy podjąć tam pracę to polecam ale na niedługi okres czasu tak żeby zrobić sobie staż jeżeli masz dorobek CV z innej dobrej firmy to przejście tutaj może cię zawieść
negatyw 2017-07-20 19:37
Kursy to słowo nieznane dla Pana Prezesa ( tylko obietnice a realizacja na poziomie zera ). Bardzo negatywnie wspominam prace w tej rodzinnej firmie.
Miron 2017-07-21 12:56

mimo złych opinii zawartych na stronie polecam prace , bo tak naprawdę to wszystko zależy od człowieka, jeżeli tylko daje się coś od siebie to nie ma żadnych problemów i w pracy każdy czuje się dobrze, przychodzi z przyjemnością każdego dnia. Nie wiem jak jest eraz ale kiedyś Kwestia wolnych dni zawsze do dogadania, zarobki nie ma co się oszukiwać są optymalnie dostosowane do wykonywanej pracy. Każdy jest inny i to zależy od danej osoby jak będzie się czuła w firmie. Osobiście polecam prace może nie na stałe ale na jakiś czas
H 2017-07-25 17:43
Wcale. Musieliby być skończonymi ignorantami by zwalniać pracowników w wyniku manipulacji niektórych osob.
Marek 2017-07-25 18:12
Szczerze wątpię.. Pika nie może sobie pozwolić na tak często wymienianą kadrę. To nieprofesjonalne.
? 2017-08-01 22:11
A kto to?
? 2017-08-02 18:16
Te spotkania indywidualne z prezesem to na serio próba zjednania sobie ludzi czy jakiś pretekst do zwolnienia? Niby kawka a później wypowiedzenie. Ktoś, coś wie na ten temat?
Pracownik 2017-08-03 20:58
A mi się podoba. Fakt, kasa nie za duża, ale przynajmniej jasne i przejrzyste zasady gry. Jesteś fair to i reszta jest fair. Jak Ci się nie podoba to nie przechodź do pracy. Nikt z batem nad głową nie stoi.
Ja 2017-08-03 21:18
Kasa nie duża, bo analitycy wszystko garną. My jesteśmy zbędni nikt nam nawet nie podziękował. Na spotkaniach tylko się dowiadujesz, że prezes ma takie a takie plany. Miała być otwarta dyskusja a nawet spotkania nie mogą zorganizować, do tego te zaproszenia do prezesa. Idziesz i wylatujesz, kto mi zagwarantuje, ze po takiej "kawie" nie wywalą mnie jak dyrektora? No kto?
1
#goworktoshit 2017-08-04 08:36
Przestań podszywać się za pracownika PT którym ewidentnie nie jesteś. Jesteś mocno nie na czasie i masz błędne informacje. Praca w PT jest w porządku i nie ma nic wspólnego z opiniami tutaj panującymi.
2
Ktoś 2017-08-04 19:52
Tym wpisem ewidentnie wsypałeś się, że jesteś z zewnątrz. Przestań oczerniać PT!

BTW, poczytałem opinie o kilku firmach w których (wiem od znajomych) dobrze się pracuje i stwierdzam, że ten portal (w części opinie) to zwykła wylęgarnia trolli i karłów emocjonalnych.
R 2017-08-04 22:32
Niby dyrektor odszedł a dalej te bzdurne raporty trzeba robić. Duch Rema wiecznie żywy.
Ja 2017-08-09 16:09
Wy tu pierdu pierdu, a firma Pika oszukała mnie na 800 zł bo nie wyplacila całości wynagrodzenia.
Marta 2017-08-10 13:10
@Ktoś może w takim razie możesz powiedzieć jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę? Co sprawia, że według Ciebie warto w PIKA pracować? Takie konkretnie i merytoryczne informacje będą bardzo pomocne dla osób, które szukają opinii o swoim potencjalnym miejscu pracy.
Wujek dobra rada 2017-08-16 21:26
Koledzy współpracownicy!
W tym miesiącu PIKA Technologie nie ma na ZUS i wypłaty. Nie róbcie nerwowych ruchów, ale niech każdy z was ma w zanadrzu jakąś propozycje pracy w innych firmach. Zależy mi na waszym losie, dlatego nie dziwcie się, że możecie nie otrzymać wynagrodzeń.
Sprzedaż też poblokowana, bo nie są spłacenia dostawcy, nie mam z czego zamawiać.
Info z pewnej ręki.
Zostaw swoją opinię o PIKA Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIKA Sp. z o.o.