brak logo

VoxNet S.A.

Zabrze

Opinie o VoxNet S.A.

Tomek 2009-09-20 22:12:49
Spędziłem w tej firmie 5 cennych miesięcy. Jeden, jedyny raz na moim koncie ujrzałem 1300 zeta. A poza tym odosobnionym przypadkiem za każdym razem GRUUUUBE 960 PLN. :D Za każdym razem jakś ściema ze strony kierownictwa lub dyrektora. Jeśli ktoś z was ma jakiekolwiek wątpliwości, bardzo chętnie odpowiem na Wasze pytania pod numerem telefonu[usunięte przez moderatora]. Pozdrawiam!
1
anonim 2009-11-09 20:00:20
Firma mało przyjazna równiez dla klientów.Słaba a właściwie bardzo słaba jakosc usługi i BARDZO ciężko wypowiedzieć umowę.
NIE polecam
Olo 2010-02-15 15:39:01
Nie polecam tej Firmy nie szują pracowników , zwłaszcza dyrektor każdego traktuje jak [usunięte przez moderatora] ,mało przyjazna atmosfera I [usunięte przez moderatora] prezesom a oni go słuchają są mało obiektywni.
man 2010-04-04 00:21:37
prawda jest taka ze ten kto tu sie pochlebnie wypowiada,to zapewne jest to jakis kierownik,badz superwisor ktory posiedzial pare miechow na sluchawkach i teraz [usunięte przez moderatora] wyzej niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma. bylem pracownikiem w smiesznym voxnecie,mialem bardzo dobra sprzedaz,nieraz byly organizowane konkursy,czasem udalo mi sie cos wygrac.jest jedno ale.po jakims czasie zaczela sie psuc atmosfera przez niekompetentnego przelozonego. przelozony robil co chcial z nami,myslal ze latwo zrobic ecp 40,a to wiaze sie z tym ze trzeba zrezygnowac z czesci przerwy zeby wyrobic te 40 a czlowiek po prostu wysiada nie tylko psychicznie. a jak sie nie wyrobi to od razu ponizanie na operatywce i to personalne na tle grupy,to jak czlowiek ma sie tym nie dolowac?to jest oczywiste ze sprzedazy dobrej nie ma wtedy. i tak bylo w moim wypadku.owszem, troche narzekalem jak byla jeszcze "dobra" atmosfera,ale to tylko dlatego ze ta praca byla dla mnie monotonna,ale za to z poprzednimi przelozonymi nie mialem zadnych problemow,zawsze gdy nie czulem sie na silach zeby robic sprzedaz,to zawsze moglem przyjsc do kierownika,powiedziec co mi lezy na sercu,zeby mi pomogl.Wtedy to byla inna gadka.i potrafilem sie zmobilizowac i na koniec dnia zrobic 5-6 umow. zaden problem zrobic takowa sprzedaz, ale pod warunkiem ze czlowiek pracuje na luzie. a potem jak bylo? paranoja, przeklinam i bede przeklinac [ususnięte przez moderatora] kierowniczke, ktora przede wszystkim jest osoba niekompetentna,i jesli jest taka madra to niech wszystkim pokaze jak zrobic ecp 40 na godzine.bo ja nie wierze ze jej by sie to udalo, no wiadomo zeby wycwanic sie to w jednym dniu uda sie, a potem rybka.a druga sprawa to jak komus zdarzylo sie przekroczyc przerwe nawet 1 sekunde,to za kare na drugi dzien bylo zabierane 20 minut przerwy.gorzej niz w [usunięte przez moderatora]. wiem ze tej [usunięte przez moderatora]pannie sprawia to przyjemnosc robic z nas robotow,ale zaloze sie ze niejedna osoba niepracujaca w voxie moze jej w [usunięte przez moderatora] strzelic,po prostu z czystej zemsty. ja nie mam zamiaru bic kobiet bo nie jestem tak wychowany ;] ale znam opinie innych dziewczyn ktore byly na tym projekcie, po prostu jej wspolczuje.
Pracowalem juz paru firmach, gdzie robilo sie swoje rzetelnie,nikt mi nie sapal,lecz przez moje studia niestacjonarne nie moglem pozwolic sobie na te rodzaje pracy gdzie byl nacisk raczej na pracujace weekendy. wiadomo zdarza sie.nawet pracowalem w innej firmie telemarketingowej, nie bylo czegos takiego jak ecp,pracowalismy "na sucho", czyli bez komputera,byly same telefony stacjonarne,swoje stanowiska pracy,baze firm na papierze,faktury przygotowywalismy rowniez na papierze,szefowa jak byla zadowolona z dziennego grupowego wyniku,to na drugi dzien zamawiala dla nas pizze,tu czasami jakies czekolady przynosila,lody,na swieta zrobila dla kazdego duuuze paczki (m.in. byla kawa, duza czekolada milka, bombonierka, kakao, batoniki i inne pierdoly). nie bylo zadnych progow miesiecznych!!! wiadomo ze byl nacisk zeby zrobic wiecej,i kazdemu szlo dobrze,bo szlo to wszystko wyrobic! i powiem szczerze ze w tej poprzedniej firmie to o wiele gorszych wyzwisk ze strony klientow sie nasluchalem niz w voxnecie (bo w voxie wiekszosc klientow raczej nam grzecznie dziekowali),ale tak jak mowilem: byla sto razy lepsza atmosfera ze strony przelozonych, i zawsze z usmiechem szedlem to pracy. szefowa miala ogromne serce,choc czasem za to draznila mnie kierowniczka,ale dalo sie ja przezyc,jak mnie cos gryzlo moglem isc spokojnie do niej pogadac. szkoda ze musialem zwolnic sie z firmy bo zmienil sie produkt,i wymagala pracy w weekend (klienci indywidualni).tamte czasy bardzo milo wspominam . A w voxnecie nawet przelozeni nie maja szacunku do czlowieka wiec jak mialem racjonalnie skupic sie na pracy?po prostu ci z "wyzszej" hierarchi najwidoczniej uciekli z dzungli i stwarzaja dzikie akcje gorzej niz orangutany.tam jest gorzej niz w zoo.Wiec jak przelozeni moga tutaj sie na tym forum osmieszac wypisujac same superlatywy?to wszystko jest wielka nieprawda,sami dobrze wiedza ze jest straszna rotacja,rozumiem ze dla niektorych nie jest to dla nich praca,ale doskonale wiem ze wiekszosc ucieka z tej firmy przez zla atmosfere,ciulanie z premiami,a te osoby naprawde wiele potrafily.to logiczne ze tam nikt w tym toszku nie wysiedzi:):). jak ktos jest glupi i chce dac sie pomiatac to jest praca dla niego. ja mam swoj honor,wiem kto kiedy ma racje, kiedy nie.kazdy wie kto jest kompetentny a kto nie. praca nie tylko polega na tym zeby miec wynik,ale wg mnie pracodawca powinien zapewnic dobra atmosfere pracy. nawet jak ksiadz w tym roku chodzil po koledzie,to powiedzialem mu jasno ze mecze sie w tej firmie,a on powiedzial mi cos takiego: ze niestety w dzisiejszych czasach pracodawcom liczy sie tylko wynik, a nie patrza na to co czuja pracownicy - SWIETA PRAWDA!!! wiec ja wolalem zostac bezrobotnym niz pracowac w tym [usun
anonim 2011-08-30 10:42:29
Zdecydowanie nie polecam, pracownicy pozyskujący klinetów są bardzo mili ale nie przekazują wszystkich znaczących informacji, zwłaszcza jeśli chodzi o wypowiedzenie umowy oraz naliczane kary umowne. Firma typowo nastawiona na zebranmie szybkiej śmietanki a potem to nich klient się męczy bądź płaci.
Rozbieżności w tym co mówi konsltant a co jest w umowie jest znaczące. Nie ma miejsca na porozumienie !!
POLECAM OMIJAĆ TĄ FIRMĘ DUŻYM ŁUKIEM
bjmckjjf 2013-01-23 09:40:41
PORAZKA NIE ISC NA STAZ WIELKIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] STZYSCI PRZYJMOWANI SA JAKO TANIA SILOA ROBOCZA NIE MOZNA NAUCZYC SIE NICZEGO POZYTECZNEGO W DODATKU PAN [usunięte przez moderatora].W NIE SZANUJE LUDZI WYDAJE MU SIE ZE JEST SZEFEM TEJ FORMY JESZCZE RAZ MOWIE TRZYMAC SIE DALEKO OD TEJ FIRMY BO SMIERDZI
Klient 2013-04-10 13:21:58
Moja babcia byla klientka firmy VoxNet, skorzystala z uslugi telerabat i nieopatrznie zamiast wykrecic nr dostepowy zakupila kilka kart telerabat za pomoca innego nr ktory w instrukncji korzystania byl od razu na poczatku widoczny. Rozmawialem kilkukrotnie z dzialami windykacji i obslugi. Temat trafil nawet do prezesa VoxNet. Nie dosc ze sie nie kontaktowali mimo iz obiecywali ze sprawe da sie napewno zalatwic to finalnie prezes stwierdzil ze nie ma mozliwosci zwrotu chocby czesci pieniedzy za przypadkowo zakupione i oczywiscie niewykorzystane karty. Mimo ze moj post jest tutaj nie na miejscu to zakladajac ze w dzisiejszych czasach mozna zworcic praktycznie wszystko jezeli jest nieuzywane to prezes firmy VoxNet musi byc niezlyw kawalem ...... , wiec i praca pod kims takim to pewnie [usunięte przez moderatora] do cna.
klient 2013-06-01 15:14:03
Opinia z pozycji klienta. Firma nieprofesjonalna, słabe wsparcie techniczne i poziom wiedzy konsultantów. Nierzetelne informowanie o usługach i olewanie awarii technicznych na porządku dziennym. Zważywszy na ilość operatorów tego typu usług na rynku radziłbym się zastanowić przed podpisaniem z nimi jakiejkolwiek umowy!
papuga 2013-10-16 16:46:30
Tragedia! umowy zlecenie i marna kasa! nie polecam!!!!
1
Zadowolony 2014-09-09 23:23:33
Pracowałem w firmie VoxNet kilka lat temu, jeszcze za starej i dobrej kadry kierowniczo-szkoleniowej. Wówczas pracowało się dobrze,można było zawsze liczyć na pomoc przełożonych jak i również zdrową motywację z ich strony.Zarobki nie były powalające,nawet licząc wyrabiane premie,ale taki "urok" pracy w Call Center."Wielcy prezesi" tej firmy,zawsze traktowali innych jak coś gorszego i pod tym względem się pewnie nic nie zmieniło.Potem zaczęło się wszystko psuć,więc się zwolniłem razem z większością kadry szkoleniowej.Nie wiem jak jest tam teraz i w sumie mało mnie to interesuje,ale mam taki przekaz dla ludzi ,którzy chcą pracować w CC: To nie jest jak się wydaje lekki kawałek chleba.Wręcz przeciwnie.Trzeba być bardzo odpornym psychicznie a przede wszystkim czuć "to coś" co pozwala pracować latami w telemarketingu. Wiele osób się szybko wypala inni pracują długo. Nie radzę podejmować tej pracy na "wakacje".
marchwwa 2015-01-31 21:59:41
Praca na słuchawce przecież wcale nie jest taka zła o ile dobrze za nią płacą. no właśnie- ile płacą w voxnet? bo jeśli sensownie, to osoby które mają dużo cierpliwości i lubią pracę z ludźmi powinne przemyśleć sobie tą robotę. No i jak z grafikiem? jest elastyczny czy raczej mocno sztywny? bo to też ważne
lenor 2016-05-13 20:04:41
skoro firma w ogóle nikogo nie szuka, to ciężko tak gdybać..
Zostaw swoją opinię o VoxNet S.A. - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VoxNet S.A.