brak logo

Drobimex

Szczecin

Opinie o Drobimex

olo 2013-11-27 12:45:17
Witam mam pytanie czy do fabryki jezdzi jakis autobus zakladowy z centrum Szczecina ?
xxx 2013-11-27 15:04:27
zakładowy nie. Tylo ZDITM - a konkretnie pośpieszny C
idiot 2013-11-27 19:46:49
są też siódemki ale raz na godzine ;)
xxx 2014-03-18 16:00:31
Dają dopłaty ale nie dla wszystkich
zygi 2014-03-23 07:08:21
Wita mam pytanie a czy firmie drobimex potrzebujom spawacza na warsztat bede bardzo wdzieczny za odp
były pracownik 2014-03-27 18:05:49
I wszystko na ten temat. To pytanie mówi wszystko na temat kto tam pracuje i kto chce tam pracować. Chyba że kolega chce palnikiem robić kurczaki z rożna :)albo przyspawać je ze sobą :)
1
Świeżak 2014-08-29 17:33:52
Wiecie jakiego pośrednia wybrać najlepiej bo są 2 Mondi i PPL? Czy to nie ma różnicy? Ile trzeba nie więcej czekać na przyjęcie nowego pracownika? Mi Mówiono, że do 2 tygodni powinien dostać odpowiedź.
2
xyz 2014-08-29 20:59:39
zgłoś się w obu, a na jakie stanowisko się szykujesz?
Świeżak 2014-08-30 10:44:15
Aha, Dzięki. Ja na stanowisko: Pakowaczy/wykrawaczy drobiu. Czym się różnią te 2 pośredniki? Przecież to chyba na te same stanowiska przyjmują? Jak widać po ofertach pracy z tablica.pl.

Świeżak 2014-08-30 13:41:46
przepraszam na olx.pl - super nowa nazwa, bardzo łatwa w zapamiętaniu :P

Taka ciekawostka : Firma DGS otrzymała tytuł firmy roku województwa zachodniopomorskiego. No to jak to prawda to Szczecin ma się czym pochwalić :P

Jak ktoś szuka innej pracy niż w drobimex. To może spróbować tam pójść na szkolenie, która trwa 2-4 godzin. Ja byłem, ale słabo mi poszło, więc nie doczekałem się nawet telefonu. Polecam tym, którym nie mają problemów z trzęsącymi się rękoma, mają dobry wzrok oraz posiadają dobre zdolności manualne pracy pod mikroskopem. :P
OLEJ 2014-08-30 20:42:18
A co do tych większości negatywnych opinii. To zamiast narzekać to najpierw się bierzcie do nauki i przestańcie głosować na te same partie, które nie dbają o interesy Polski. Chyba, że ktoś już się obudził i nie oddaję już więcej głosów na ten rząd. A jak ktoś nie idzie w ogóle na wybory to po prostu popiera obecny rząd i może mieć pretensję tylko do siebie bo nie ma innego wyjścia. Można iść głosować albo patrzeć jak mniejszość będzie w kółko decydować kto będzie ciągle rządził. Jak patrzę jaka partia w Szczecinie zawsze zwycięża większością głosów to mi szczęka odpada. A to akurat robi się śmieszne. Z jednej strony ludzie w Szczecinie narzekają a z drugiej strony ciągle te same ryje w telewizji. pozdrawiam
byly 2014-09-01 17:58:16
A pracowałeś tam lub pracujesz? Popracuj tam a póżniej wychwalaj. Zobacz jak ludzie tam zapierdzielają w zimnie i za jakie pieniądze. Nowoczesność kosztem ludzi. Znam takich co pracują tam juz po 6-7 lat bez żadnej podwyżki bo nie ma na to pieniędzy
MAX TV 2014-09-01 19:36:16
Masz 100% rację bo ja jeszcze tam nie pracowałem, Dzięki Bogu :) No, ale jak bez podwyżek to właśnie widać co to za firma lipna. Dlatego wspomniałem, że Szczecin nie ma się czym tak naprawdę chwalić, jeśli chodzi o pracę i godne warunki do życia. O dziwo mnie interesuję tylko skąd się bierze te poparcie PO takie duże w Szczecinie? Normalny zdrowy człowiek już dawno bym przestał głosować na tą partię a w szczególności w tak słabym mieście jakim jest Szczecin. Ale, dla tych, którzy dalej głosują na te rządy.... To wam się należy!!!! :-) ZAPIERDALAJCIE !!!!I IDŹCIE TUSKA I ANGELI BUTY LIZAĆ TERAZ JUŻ NIEDŁUGO POD EURO PARLAMENTEM !!!!MOŻE W KOŃCU SIĘ OBUDZICIE JAK BĘDZIECIE ZDYCHAĆ Z GŁODU !! ALBO WAS HOMOSIE Z RUCHAJĄ RAZEM Z PALIKOTEM!!!! xD

PS. MAX KOLONKO, MÓWIĘ JAK JEST, NOWY JORK :P
Świeżak 2014-09-06 19:27:38
Haha, Byłem u 2 pośrednikach. Czekam na "telefon" :P Znak ktoś jakie mają wymagania co do CV? Wcześniej też pracowałem na produkcji spożywczej. Przy wyjściu ochroniarz się na mnie tak wydarł jak by był pod wpływem jakiś środków, bo wyszedłem drzwiami, które miały napis "osobom nieupoważnionym wstęp wzbroniony". Przy wejściu do pośrednika ochroniarz musiał spać albo go w ogóle nie było bo nic nie powiedział dopiero jak wychodziłem. Rozumiem miał prawo, ale nie z taką agresją jak jakiś alkoholik. Już widzę jaki tam klimat panuję. No, ale w takiej zajebistej atmosferze to bym chyba za 2 tyś nie chciał robić. Nie ma to jak Polska atmosfera w chyba większości zakładach pracy. Nie ma co się dziwić, jak dużo osób nawet po kilku latach pracy dalej zapierdziela w tym kraju za grosze to też dużo osobom szajba odbija.
1
Świeżak 2014-09-06 19:45:22
Szukam pracy znacie jakieś firmy, które nie mają jakiś wymagań np. doświadczenia wyższego bądź średniego wykształcenia? Aktualnie uczę się zaocznie i chcę skończyć te liceum ogólnokształcące, aby mieć średnie wykształcenie. Nie wiem czy nie będę chodził i się pytał czy za darmo nie mogę popracować w jakimś zakładzie, żeby zdobyć doświadczenie np. miesiąc, bo co ja zrobię. Mam znowu szkołę robić, która nie daję mi gwarancji, że będę miał pracę. Co to za Patologia w tym kraju. 1. Skąd ja wezmę doświadczenie, jak w ofertach pracy wymagają doświadczenia. 2. Co to da, że mamy pracować do 67 roku życia jak i tak coraz większe bezrobocie, i pracy nie ma. Bez Sens.
GreenSheep 2014-09-23 16:59:13
Jednak mieliście rację. To nie jest praca taka łatwa, a najgorsze, że się szybko zapieprza z produkcją. Nie wiem jak z wynagrodzeniem czy zwiększa się w tym zakładzie, ale minimalna krajowa to jak ktoś ma rodzinę to naprawdę wielkie współczucia, a szczególnie dla tych starszych Kobiet, bo za takie pieniądze to może tylko pracować, jeść i spać. Prezes pewnie zbija kasę na was, bo czym szybciej pracujecie tym więcej ma w kieszeni. Tak jak Tusk, któremu płacicie podatki a on was robi w konia. No już musiał uciec bo afera taśmowa go do tego zmusiła. No cóż młody ma jeszcze szansę uciec z tego Kraju, gdzie mu będzie się się lepiej żyło. I tego wam życzę :)
GreenSheep 2014-09-26 18:51:37
Prezes zamiast dbać o pracowników, dobre wynagrodzenie to on inwestuję miliony w nowe hale produkcyjne, żeby ludzie mogli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za minimalną krajową. A on miał, więcej w kieszeni. Jakby tak każdy zrobił protest w tym zakładzie to może by coś ruszyło tego prezesa. No, ale każdy siedzi cicho, bo media mówią, że Polska to zielona wyspa. A Tusk sam spier*** na emigrację zarobkową do Brukseli. Co z tego, że w Polsce powstają nowe miejsca pracy jak za takie pieniądze młody człowiek nie ma żadnych perspektyw na życie. Co z tego, że będzie pracować do 67 roku życia jak i tak pracując tutaj nawet 50 lat dostanie 1000zł emerytury i wózek inwalidzki gratis. Ta płaca w Polsce przeraża. Tyle mamy zasobów po ziemią, tyle bogactw. A każdy tylko siedzi cicho a jak przyjdą wybory to wygrywa jakiś pajac, który jest najbardziej zareklamowany przez media. W tym zakładzie powinni zwolnić tą produkcję albo dodać więcej osób. Nie ma to Jak Szczecin chyba najgorsze miejsce do szukania pracy. Nie ma co się dziwić wystarczy spojrzeć, że wybory wygrywa tutaj zawsze Platforma.
XD 2014-09-27 21:33:46
Z daleka od tego zakładu, bo to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Normalny szanujący się człowiek nie będzie tam pracować chyba, że musi, bo ma rodzinę (Wielkie Współczucia tego piekła dla tych, którzy tam pracują jednocześnie muszą utrzymać rodzinę.
Po For Green SHeeP Peoples ;=) 2014-09-30 21:03:19
Niech inwestuję w nowe miejsca pracy dla murzynów. Może chińczyków przegonimy :P
A nie lepiej za miskę ryżu robić? Taniej wyjdzie dla Prezesa.
W końcu i tak dzieci się nie rodzą, młodzi mieszkają z rodzicami,babciami to miska ryżu dla każdego wystarczy. Tylko jakieś tam podatki od miski, żeby jeszcze jakoś nasi PO-litycy mogli sobie spokojnie podróżować.
Daniel 2014-10-09 21:49:46
Co do zwiększania zatrudnienia jak Racik powiedział to jest to jedynie plus dla pracodawcy, bo więcej zarobi. A przy tak dużej rotacji pracowników, którzy większości odchodzą z tego zakładu, iż mało zarabiają w dodatku praca nie jest lekka, to nie wiem czy jest sens w ogóle zwiększać zatrudnienie w Polsce. Niech najpierw zadba o godne warunki i płacę dla pracowników a nie o swój portfel. Co z tego, że powstają nowe zakłady pracy jak te pieniądze nie pozwalają na godne warunki do życia. Już nie wspominając o dobrej emeryturze na starość.
Daniel 2014-10-21 14:23:59
Rozumiem, że jest kryzys, który pogłębia się z dnia na dzień. No, ale z jednej strony ludzie non-stop głosują na tą same partie, która już dawno pokazały, że nie dbają o interesy Polski. Już nie chcę wspomnąć o samych obietnicach, ale o wiele gorszych rzeczach co wyrabiają. Mam nadzieje, że przyszłe wybory 16.11.2014 nie wygra znowu PO, które rządzi z ok. już 7 lat. Mogę tylko wywnioskować, że Polacy to głupi naród albo, że wybory są fałszowane. Chodzi tu chyba o ten największy % wyborców. pozdrawiam
Muminek 2014-11-10 19:21:28
Co do wyborów to są one fałszowane. 280tyś głosów zostało unieważnionych w poprzednich wyborach do europarlamentu. Czy 280tyś polaków była na tyle głupia, aby nie potrafiła zakreślić jednego krzyżyka? Widać w jakim Kraju my żyjemy :P Władza robi z nas jaja. A większość polaków nawet o tym nie wie, że Polska istnieje tylko teoretycznie. :P pozdrawiam z zielonej wyspy :P
Ps. Dobrze, że już tu dawno nie pracuję :)
Kamieni Kupa 2014-11-19 21:33:09
I jak tu być zdrowym w tym chorym Kraju. Następne wybory znowu z sfałszowane. Śmiech na sali. 27% wyborców dalej PO popiera. Masakra. Akurat nasz rejon jest najbardziej przesiąknięty całą Platformą, więc jak tu być zdrowym. :( Ciekawe kiedy będą te "wyniki" z ruskich serwerów :(
kaka 2014-12-14 12:36:08
praca akordowa a płaca zdecydowanie za niska
xxx 2014-12-14 14:27:51
Jak byście chcieli wiedzieć bo pewnie wypowiadacie się na tematy o których zupełnie nie macie pojęcia. Przy każdym np. zakładzie drobiarskim a także każdym innym w którym jest linia techniczna musi być warsztat! I napewno kilku ślusarzy!!!!
MRCOOK 2014-12-15 18:54:56
Z tego co wiem, zakłady produkcyjne za granicą mają własne serwisy sprzątające. Po wykonaniu pracy, jeśli dobiegła 14 idziesz do domu bez względu na to czy zostawiłeś po sobie syf.
Jadzia 2015-01-03 12:24:16
witam ja tam pracowałam bardzo długo wyzysk wyzysk i jeszcze raz wyzysk!!!tzw:kadry to leniwe dziewuszysko i ignorant smutasy i k....y umowy śmieciowe! syf kiła i mogiła odradzam
1
Pan X 2015-01-31 11:08:13
DROBIMEX-orka w nieludzkim tepie dzien w dzien nadgodziny za kture dostajesz dzien wolny ochlapy jak ci zostana placa co kwartal a MONDI,PPL co 8miesiecy
Miesieczna pensja poniza pracownika a na swieta dostaniesz paczke z parówkami drobiowymi normalnie europa tylko ze ta daleko wschodnia
1
Pan X 2015-01-31 11:15:14
Wystarczy popatrzec na starych pracowników jacy sa zajechani a wiekszosc to okaleczeni fizycznie ludzie niezadko zostawili tam zycie i co z tego maja marne pensje DROBIMEX=WYZYSK-Na pierwszych odcinkach praca 10-12godz standard
1
pan y 2015-01-31 12:55:23
A gdzie jest lepiej?może zna ktoś zakład gdzie pensja jest godna pracy?
1
Pan M 2015-01-31 15:09:48
Wszędzie będzie lepiej niż w Drobimexie.W pełni zgadzam się z Pan X
Pan X 2015-03-07 10:51:07
Jak wszystkie drobiarskie produkty to padlina i mięso oddzielone mechanicznie czyli odpady z kurczaka a dziś niema strat i nic się nie marnuje .Rozwinięta chemia spożywcza pozwala robić szynkę itp z drobiu .Jeśli chodzi o wygląd walory smakowe bardzo to jest dobre proponuje spróbować Ogólnie unikam wyrobów drobiowych co nie znaczy ze czasem coś tam zjem
pan Y 2015-03-09 18:18:11
widze że pan X to wielki ekspert, a tak naprawde mało wie... Szanowny panie dziś chemia spożywcza jest wszedzie stosowana , a mieso oddzielone mechanicznie - niech pan sobie wyobrazi - oddziela się także z wieprzowiny jak i wołowiny !
A potem i tak piszesz pan że tą padline i tak czasem jesz .
1
Pan X 2015-03-15 21:48:10
Jasne ze tak ale pokaz mi szynkę w kurczaku w której części ona się znajduje :)A jeszcze parę lat temu chemia spożywcza nie była tak rozwinięta i nie było mowy o produkcji wędlin drobiowych Poza tym oglądaj program i słuchaj panią Wiem co jem Poza tym widzę ze jesteś obeznany w temacie wiec kiełbasa o smaku owoców leśnych nie będzie niczym dziwnym :)
Pan X 2015-03-15 21:51:48
Proponuje skontaktować się z odpowiednim i niezależnym dietetykiem wyjaśni ci parę spraw w tym temacie
2
pan z 2015-03-19 07:06:50
Produkty dobre. W końcu firma rządzi placowy i ochrona. Na stołówce ochrona zagląda w kanapki czy nie są z mięsem z zakłady, chore, a sami kradną drzewo i sobie przy kontenerze rąbią do kominka.
Placowy nawet ma służbowy samochód którym jeździ po placu, tylko jest jeden problem nie ma prawka- panie prezesie jak to jest.
1
mała 2015-04-24 13:29:19
Praca dla ludzi bez wykształcenia.Szanjący się człowiek nie da sobą pomietać PSEUDO BRYGADZISTCE która o swojej załodze mówi MURZYNY...DNO ...KOMPLETNIE SAMA SOBĄ NIC NIE PREZENTUJE, A PANOSZY SIĘ TYLKO DLATEGO BO SAMA PRZEPRACOWAŁA I WYTRWAŁA W TYM OBOZIE PRACY KUPE LAT.Pracownicy nie doceniani,przepracowani i nerwowi.ODRADZAM W 100% WYTRWAŁAM CAŁE 5 DNI
7
ga bor 2015-10-07 17:36:44
no swoją drogą to już chyba nasi pracownicy na wylocie, teraz, pracownicy z ukrainy mają pole do popisu za grosze po 12 godzin,żałosne
relax 2015-10-07 18:16:04
no fakt ,za zwolnienia ludziska na bruk,a ci zostają są mamieni lepszymi zarobkami(hiihi przez głupka jednego),przecież ukraińcy przejmą hale i zostaną tylko nieliczni
Mika 2015-11-07 10:47:40
Czy ktoś z kadry zarządczej może się wypowiedzieć? Lubię produkty tej firmy, ale te negatywne wypowiedzi ............ Jest aż tak źle?
weteran 2015-11-23 20:36:59
"stabline" no fakt dostajesz, a później bez zmian
1
nick 2015-12-13 22:19:38
Czy to prawda, że telefony służbowe pracowników mają zablokowaną funkcję fotografowania?
Huehue 2016-01-20 22:14:33
Jestem bylym pracownikiem pracowałem tam 4 lata. :) jedynie czego mi szkoda to ludzi których tam poznałem bo sa naprawdę zajebisci i mam kontakt z wieloma do tej pory :) ale to nieliczne osoby bo dużo jest wrednych i podpier.... żeby tylko się podlizać praca ciezka o godzinie 13 50 10 min przed fajrantem mowia ze zostajesz na nocke albo ze w sobote do pracy bądź nadgodziny praca na akord kasa slaba ciężko dostać podwyzke bo ludzie pracujący tam mieli mniej niż ja a ja tez nie miałem dużo ogolnie rzecz biorac jeśli masz do zrobienia 3 tony mowia ze mało było by dobrze jakby poszlo 5 jak się postarasz i zrobisz te 5 to mowia ze mało masz 7 i tak w kolko az się będzie robilo tysiące ton a oni ze mało im wiecznie mało kierownictwo wredne nie maja pojęcia o niczym kierowniczka się mnie ytala ile jest towaru na magazynie choć sprawdzala nie dostaniesz wolnego nawet gdy by się umieralo a kierownictwo bierze urlopy bo ma np. katar o wolne jest ciezkoo najlepiej jest brac zwolnienie jak ma się już lepsza umowę czysty wyzysk rzecz mowiac kiedyś zwolnili chłopaka bo nie mieli dla niego obuwia odpowiedniego szkoda gadac i pisać z reszta
hue hue 2016-01-20 22:20:04
a 2 zastraszają pracowników bo każdy się boi z tego względu ze zatrudniają na ich miejsce inne narodowsci i mowia ze jeśli nie pasuje to się zwolnij albo jak nie przyjdziesz na tzw" sobata dla ochotnikow a ta sobota jest niby dla chętnych ale sprobowalo by się nie rzyjsc to już kaplica" a oni zatruniaja np. robia tam czeczeni jest nawet mongol i moldawia ukraina i gruzja nawet jeden tatar jest a im placa ochlapy a oni wala po 12 a polacy się buntują i dlatego jest jak jest
@ciekawy@ 2016-03-14 20:57:19
niskiego ? tzn? jakieś cyfry ?
@ciekawy@ 2016-05-07 17:58:43
nio próbuj szanse jak w lotto, ostatnio parcie na ludków z Animex-u, nawet jest jeden co z młotkiem lata ;P
bambuła 2016-05-15 12:03:23
na pierwszym to dopiero kopalnia pylica syf i brud tam robią skazani na śmierć
@ciekawy@ 2016-05-31 17:56:33
na jakim stanowisko szukasz pracy ?
raja 2016-06-16 23:21:17
W sumie cały czas pokazują się u nich jakieś oferty pracy, ale mnie by najbardziej interesowało ogłoszenie na specjalistę ds. procesów, bo o stabilne zatrudnienie wcale nie jest trudno.
Skazany na śmierć 2016-10-28 22:58:38
Jak jesteście ciekawi jak jest w firmie i się chcecie czegoś dowiedzieć to przed firmą zawsze po 14 stoją pracownicy i czekają na autobusy :D jeśli chcecie znać prawdę to pytajcie zwykłego pracownika nie brygadzistę albo kierownika :) tyle w temacie :D
Zostaw swoją opinię o Drobimex - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drobimex