brak logo

Petecki P.P.H.U. Ignacy Petecki

Łódź

Opinie o Petecki P.P.H.U. Ignacy Petecki

gym 2016-10-02 20:24
Praca tam to wielki wyzysk cały październik chcą aby pracować znowu po 10 godz z sobotami i niedziela mi .dyr zwariował trzeba to zgłosić do pip bo to dłużej nie może tak być na produkcji ledwojuż daje rade co raz więcej wypadków . Logistyka tez juz wymieka kierownicy podnoszą morale ale to już mniej pomaga im to współczuję bo jeszcze mają beznadziejne go planiste który wprowadza poprawki na wyjazdy gdzie chłopaki robią jedna listę cały dzień.
6
gihhhh 2016-10-03 00:24
W całym zakładzie brak wkrętów.
Niedługo widelcem będziemy wiercić a wkręcać będziemy zapałki.
5
weź kredyt prawdziwe zero procent za zero złotych 2016-10-03 14:34
Pojawia się wpis o tym co dzieje się na produkcji np że czegoś brakuje i za chwilę pojawia się kolejny wpis odwracający uwagę od poprzedniego, ciekawe zjawisko.
5
Makumba 2016-10-03 17:28
Hohoho reklama dźwignią handlu. Daniel ostro zasiada po godzinach na forum i ogień.
Czy za to pisanie to jakieś dodatkowe profity spływają?
Jeżeli tak, to jakie? -może coś dorobię.
Rotacja jak na karuzeli w lunaparku.
4
tytyty 2016-10-05 13:55
To czemu godzicie się na pracę po 10 godz i jeszcze soboty i niedziele ?
3
Am 2016-10-05 14:04
A no właśnie, totalnie nei rozumiem dlaczego narzekacie jeśli dostaliście na samym początku pracy umowę do przeczytania, zgodziliście się na wszystko.
2
koziołeczek 2016-10-27 19:28
No cio tam u doktora ?cisza jakas?czyżby pokochał was z wzajemnoscią?a moze zamknął ten przybytek rozkoszy dla rżnących go na lewo i prawo?hihihi
5
xl 2016-10-27 20:49
najlepiej rzną w gostyninie w nocy a w dzień ten ten główny
5
bbn 2016-10-27 20:51
makumba masz racje robi po godzinach bo w domu pustki
2
Rambo 2016-10-29 21:18
bez zmian...na lepsze.
2
uyfvb 2016-11-21 08:27
Reklamacje składa się w punkcie w którym została podpisana umowa, to chyba normalne. Prawda?
piytf 2016-11-21 08:30
Z urlopami to składam wniosek i idź na co czekasz?
fhjj 2016-11-23 16:16
Wniosek złóż do swojego kierownika lub do działu kadr
Nie pracuj tam 2016-11-25 21:48
Gostynin to najgorszy zakład jaki może być, niedawno zainstalowano kamery i człowiek ścigany jest dosłownie za byle co. Kierownik nakazane chodzić i pilnować aby tylko ktoś trochę nie zwolnił tempa pracy, czy cokolwiek. Dogadanie się z kierownictwem to jest poprostu kpina mają ludzi gdzieś oczywiście nie każdy kierownik ale jest tam paru takich gdzie są normalni.
3
xexe 2016-11-29 20:08
bełkoczesz.jestes wołem,to tyraj,a nie skaczesz,pan moze ci kamey założyc,jego cyrk,a ty jestes jego małpka,amen
6
ass 2016-12-13 21:05
No a mialem zamiar wyslac tam cv na specjaliste od sprzedazy ale jak produkowane okna to bubel i dotego maja ludzi za nic itylko 3000zl za 200godzin to juz na starcie podziekuje
4
stawka większa niż życie :-) 2016-12-14 11:40
w Łasku po 10 - tym przeprowadzili imitację wypłat po 13 zł za godz.(zamiast 11 zł )sprawdzając pewnie jak będą wyglądały wypłatki od Stycznia po nowej stawce:) kpina ,już wiadomo ile zabrać
3
Peter von Pizden Palcen Szturchen 2016-12-15 18:57
Szuka ktoś z was w międzyczasie coś lepszego do roboty czy wszyscy tylko płaczą jak bardzo im tu źle? Nie podoba się robota i wypłata, nie inspiruje cie doskonałość to albo cię zacznie inspirować albo na twoje miejsce przyjdzie Ukrainiec którego będzie inspirować i będzie szczęśliwy że zarabia 10 razy więcej niż w swoim kraju.
8
robi 2016-12-20 11:47
czy do Francji i Włoch też firma Petecki sprzedaje? Może wypowie się jakiś handlowiec jak wygląda atmosfera, praca i płaca
Nick 2016-12-21 13:18
spytaj lepiej jak wygląda współpraca z odbiorcami, to od tego zależy atmosfera.
1
xixi 2016-12-22 11:09
współpraca z odbiorcami nie wygląda,bo nie istnieje,dzieki wspaniałemu zbytowi....jak bys zamiast 20 zamówionych okien dostał trzy,zrozumiał bys jak działa ta >>współpraca<<
11
obiektywny_John 2017-01-18 12:58
W firmie Petecki liczy się pracownik, ale liczy się też zarobiona kwota.... mając firmę sprzedającą pewien produkt jest to raczej naturalne, że im więcej sprzedasz tym jesteś lepiej postrzegany w oczach pracodawcy...osobiście nie mam większych zastrzeżeń jeśli chodzi o samą atmosferę i miejsce pracy. Natomiast cała kultura pracy jest typowa dla firm tej wielkości i z tej branży.
Jeśli posiada się doświadczenie w pracy w firmie produkcyjnej to w zasadzie sytuacja nie powinna być zaskakująca.
2
Byly pracownik łódź 2017-01-20 18:24
Obiektywny John....Widac ze staz pracy u Ciebie jest dosc kiepski stwierdzajac ,ze taka opinia to norma ,jesli chodzi o wyksztalcenie to mysle ze mam wyzsze niz Ty ,ale co zrobic jak sie ktos sprzeda i sprzedaje innych to ciezko przyznac ze cos robisz niewporzadku wobec innych.Firmy sa rozne -oczywiscie,ale ten temat dot. Tej i ok.370 opinie w tym ok 300 prawdziwych ,znikad sie nie biora!potwierdzam slowa -Firma to masakra,zarzadzajacy po lizaniu (t...ów)_masakra,polityka firmy -totalna podstawa raczkujacych firemek ,a obgadywanie pracownikow przy innych pracownikach to juz na maksa przegiecie i Debilzm sadzac ze nikt tego nie ocenia .Sami sobie wyrabiaja marke !
9
Szczery człowiek 2017-01-20 22:24
Atmosfera między pracownikami na pewno na plus, a z drugiej strony... obiecanki cacanki płynące z samej góry. Zero kontroli nad tym co dzieje się w firmie, w zamian za to masa obietnic bez pokrycia. Jest potencjał, trzeba go wykorzystać - firmo: nie patrzcie tylko na obroty, spójrzcie na ludzi...
7
szalenie 2017-01-21 13:04
Rozumiem, że to kierownictwo uwazajace się za cezara na rudzkiej to Pan S? Bo z tego co wiem to Pan M jest Ok. Nie mam zastrzeżeń.
4
obiektywnie 2017-01-21 13:09
Czy dobrze czy źle każdy ocenić powinien sam. Podobn była kontrola pip. Wiecie co sprawdzali? Czy sprawdzali rozliczanie nadgodzin sobót i urlopów? Czy tylko warunki pracy, a może coś innego ?
bondżolo 2017-01-21 21:31
Serio była kontrola PIPu?
Sprawdzili wszystkie niepłacone nadgodziny ? Wspominali coś o magicznym słowie na M ? (m....ing)
2
obiektywny_John 2017-01-24 10:50
Tak czytam wasze pretensje i gorzkie żale i zastanawiam się… czy firma Petecki jakąś formą szantażu lub przemocy trzyma was u siebie?
Czytając te wpisy mam wrażenie, że to forum sfrustrowanych „leniwców”… w Polsce nie ma niewolnictwa, a jeśli czujecie się „wykorzystywani” zawsze możecie zmienić miejsce pracy… Pytanie czemu tego nie zrobicie? Mało jest firm z branży okiennej w woj. Łódzkim? Jeśli źle wam płacą idźcie tam gdzie zapłacą waszym zdaniem lepiej. Jeśli uważacie ze siedzicie za dużo w pracy znajdzie takie gdzie będziecie pracować krócej.
To nie jest wasza firma, nikt nie dostosuje jej funkcjonowanie pod was. Nawet jeśli waszym zdaniem to funkcjonowanie jest złe. To jest przywilej i jednocześnie problem jej właściciela. I to jego sprawa kogo zatrudnia, na jakie stanowisko i za jakie zasługi.
Jak pisałem wcześniej mając firmę produkującą i sprzedającą pewien produkt to nie dziwne, że właściciel naciska i wymaga na większą jego sprzedaż.
Pamiętajcie, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.. póki co zachowujecie się jak dzieci, które skarżą się nie wiadomo komu na tym forum, dając tak naprawdę tylko chwilowy upust swojej frustracji.
6
ptyś 2017-01-26 15:12
No nie do końca jednak. Żyjemy w społeczeństwie gdzie są przyjęte pewne normy społeczne i etyczne, i pewne zachowania jednak nie powinny mieć miejsca, jak np. obmawianie pracowników i napuszczanie ich na siebie itd itp, długo by wymieniać.
Zgadza się, można sobie zmienić , jak nie pasuje. Rozwiązanie to wydaje się jednak proste dla osoby z zapleczem finansowym, albo singla bez zobowiązań, bo większość z pracowników jest uwiązana do firmy np. kredytami, muszą wyżywić rodzinę, ubrać dzieci. Niektórzy zmieniają . Niektórzy boją się , że nie znajdą szybko czegoś nowego, a rachunki za mieszkanie płaci się co miesiąc. Osoby decydujące się na pracę w tej firmie oczekiwały czegoś, co np. obiecano im na rozmowie o pracę.
Jest też grupa osób, które się zaangażowały w firmę , bo są omamieni obietnicami i mają przeprane mózgi oraz przewartościowane życia.
Oczywiście, że firma produkcyjna musi sprzedawać swój produkt. Jest to oczywiste. Natomiast istnieje różna kultura pracy, tutaj kultura pracy to bardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niż nowoczesna firma na jaką PPHU Petecki pozuje. A dodatkowo oczekując danej sprzedaży od handlowców przy jednoczesnej amatorskiej strategii sprzedażowej, a raczej jej braku, przy nieprofesjonalnym kierownictwie przypominającym klawiszy więziennych (a gdzie nowocześni managerowie?) to już nie jest takie oczywiste.
11
a jo wim 2017-02-04 19:45
Dawno powinni już tę pralke zamkąc,hahaha
4
ugg 2017-02-05 13:23
Ja to się zastanawiam czemu ciagle wpisy znikają, czy naprawdę już nie.można mieć wolnego słowa.
6
ptyś 2017-02-05 22:32
Cezar cenzoruje.
5
guhff 2017-02-22 08:48
Jakis czas temu ktos umiescil fajny wierszyk. Widze, ze jwst skasowany. Istnieje mozliwosc umieszczenia go ponownie? Osobo ktora to pisalas dawaj gi jeszcze eaz to byl naprawde fajny
2
Szef Sprzedaży 2017-03-01 17:37
Temat: SPROSTOWANIE.
Jakiś czas temu, na tymże portalu pojawił się wpis, którego treść - jak przyjęto - naruszała dobre imię firmy PETECKI, a jej autorem (na co wskazywały ustalenia w sprawie..) byłem rzekomo ja - były pracownik i w swoim czasie szef sprzedaży.
Oświadczam niniejszym, że bez względu na to, jakie ustalenia w sprawie zostały poczynione, nigdy nie wypowiadałem się o firmie w tym miejscu (ani w żadnym innym) w sposób krytyczny i naruszający dobre imię firmy i jej pracowników oraz wizerunek właściciela.
Jednocześnie składam wyrazy żalu z powodu zaistniałej sytuacji i angażowania mojej osoby w problematykę tej natury.
Za wszelkie niedogodności wynikłe z zaistniałej sytuacji, które rzutowały na firmę i jej pracowników przepraszam.
kdjdndbsnd 2017-03-02 10:59
Skoro to nie ty to po co przepraszasz ?
4
ZAINTERESOWANY 2017-03-08 20:19
WITAM, ILE SIĘ ZARABIA W ŁASKU NA PRODUKCJI
senni latarnicy we mgle wciąż wypatrują mnie 2017-03-12 09:59
chcesz żeby było lepiej to szukaj lepszej roboty bo tutaj lepiej nie będzie
hugo 2017-03-14 14:34
Czy Neron podpalił już Rzym?
2
Iwona 2017-03-14 16:09
Czy wiecie, że firma PETECKI P.P.H.U została laureatem nagrody specjalnej tygodnia WPROST w kategorii DOBRE i Polskie? Więcej informacji znajdziecie na stronie firmy w zakładce aktualności (https://www.petecki.eu/aktualnosci.php).
szczęsliwi i dodrze opłacani pracownicy 2017-03-18 21:16
CIESZYMY SIĘ ŻE FIRMA ZOSTAŁA LAUREATEM, SZKODA TYLKO ŻE PRACOWNICY NIE CIESZA SIE Z WYPŁAT MOŻE TO JAKAŚ REDAKCJA BY OPUPLIKOWAŁA, ILE SIĘ ZARABIA W FIRMIE .PODSTAWA DO GÓRY ,PREMIA DO DOŁU .......... OKŁADKA ŁADNA A WNĘTRZE TRAGEDIA
5
szczęsliwi i dodrze opłacani pracownicy 2017-03-18 21:20
SZKODA TYLKO ŻE PRAWDZIWE KOMENTARZE SĄ USUWANE NA TEMAT WYNAGRODZEŃ ,
9
zibi 2017-03-29 15:12
Czy wiecie że są organizowane spotkania niby integracyjne dla umysłowych a dla roboli nawet nie stać na buty robocze. Jak taki człowiek jak prezes może patrzeć ludziom w oczy
3
Iwona 2017-03-29 15:27
@szczęsliwi i dodrze opłacani pracownicy jeśli jakieś komentarze są usuwane to zostały one zarchiwizowane przez administratora serwisu ze względu na łamanie regulaminu forum. Dlatego też przed zamieszczeniem wpisu należy się zapoznać z jego treścią.
1
Wojtek 2017-03-31 10:46
Słyszał ktoś coś o jakimś pozwie zbiorowym obecnych i byłych pracowników? Coś mi się obiło o uszy, ale nie wiem, czy to prawda ?
2
KUNTAKINTE 2017-04-04 13:30
FIRMA TO ODZWIERCIEDLENIE SYTUACJI W POLSCE,WÓDZ-ANTONI,ZARZĄDCA-DUDA,ITP,ITD
4
jdhsjssi 2017-04-19 14:51
Jesli faktycznie pisze to osoba ktora sie podpisala to nawet dobre wpisy nie pomogly w ......
1
popopo 2017-04-19 18:07
... a z Rudzkiej znowu wychodzą informacje firmowe w cały świat , hahaha, nie bardzo coś Pan Kierownik ogarnia. Konkurencja wie już chyba wszystko :)
jdbdbddjjdk 2017-04-19 19:39
Co konkurencja wie?
w GTA 5 lubię napierdalać się z policją w pociągu 2017-04-19 22:25
Wojtek, a w jakiej sprawie miałby być ten zbiorowy pozew do sądu byłych i obecnych pracowników? Komu i jaka krzywda się tutaj stała?
Apokalipsa 2017-04-26 12:48
Pani Iwono ile kosztuje klaka? To co Pani robi jest mało etyczne. Mydlenie oczu w świetle informacji na forum. Zderzenie z murem. Proszę obiektywnie opisać wydarzenia.
3
Zostaw swoją opinię o Petecki P.P.H.U. Ignacy Petecki - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Petecki P.P.H.U. Ignacy Petecki