brak logo

FHU SUFLIDOWO

Teresin

Opinie o FHU SUFLIDOWO

lili-anka 2010-06-06 12:31:45
proponuje unikać tej firmy, mam wrażenie że tam jest kompletnie nieuczciwe podejście pod każdym względem, zero profesjonalizmu, zero człowieczeństwa, najgorsza firma w jakiej zdarzyło mi się pracować, żałuje że kiedykolwiek tam cokolwiek mnie zmusiło do pracy, że nie odeszłam zaraz po kilku tygodniach. nie znalazłem osobiście w tej firmie kompletnie niczego dobrego..ale może źle szukałam.. może to źle ze sprawiedliwości mi się zachciało
aga 2010-06-29 19:45:04
a jakie mialas stanowisko bo dostalam telefon z zaproszeniem na rozmowe. jak jest atmosfera? jacy ludzie? wyplata?
1
Farben 2010-10-15 07:34:11
Myślę, że właściciele firmy zatrzymali się w XIX wieku. Nie wiedzą, jak należy traktować pracownika. Ciągle wydaje im się, że ludzie będą dla nich pracować bez względu na to, jak będą traktowani.. byleby tylko zarobić pensję minimalną.
Jedyne, na co nie narzekam, to pracownicy. Fakt, zdarzały się świnie, które szpiegowały i donosiły o wszystkim właścicielom, ale generalnie ludzie byli w porządku.
Mimo wszystko dużo się tam nauczyłem.
Moim zdaniem - jeśli chcesz pracować w spokoju, to zapomnij o tej firmie. Jedyną metodą motywacji jest zastraszanie i tzw. "darcie mordy". Uważam, że można znaleźć lepszą pracę i nie warto marnować zdrowia na "suflidowo".
1
koral 2010-10-17 22:24:58
PROPONUJE WEJŚĆ NA TĄ STRONĘ I POCZYTAĆ:

[usunięte przez moderatora]
I WSZYSTKIE WĄTPLIWOŚCI ZOSTANĄ ROZWIANE.
POZDRAWIAM I NIE ŻYCZĘ NIKOMU PRACY W TAKIEJ FIRMIE :-)
nina 2010-11-22 20:09:16
Zdecydowanie i z pełną odpowiedzialnością NIE POLECAM!!! Szkoda czasu, zdrowia i nerwów!!!
anonim 2011-02-19 10:42:17
pracowałem w wielu miejscach ale pierwszy raz w życiu spotkałem się z tak niskim poziomem firmy i jej podejscia do pracowników.zero spokoju, panuje atmosfera dziwnej histerii i zastraszenia jak gdyby los kazdego pracującego zalezał od tej firmy. No ale szefowa lubi pokornych i bogobojnych. Nie polecam!!!!
tutim 2011-05-17 10:40:37
Nie pracowałem w tej firmie ale za nim przeczytałem forum zastanawiałem się dlaczego tak często potrzebują pracowników częto w krótkim okresie na to samo stanowisko.Bardzo duża rotacja co nie jest zdrowe dla firmy, mam doświadczenie z tego typu zjawiskiem.
filip88 2013-11-22 11:42:41
może byłaś (usunięte przez administratora) ... dlatego :)
1
filip88 2013-11-22 11:44:27
praca 7-15 bez weekendow :)
admin 2014-02-21 14:49:07
Nikomu nie Radze iść do pracy do firmy "suflidowo" ponieważ 40 ludzi czeka na pieniądze za tamten miesiąc. Ja osobiście nie rozumie tych ludzi co zatrudniają nas żebyśmy porobili parę dni i trzeba czekac na pieniądze miesiąc. Dla mnie ta firma nie nadaje sie do niczego!!!!!
locke 2014-03-13 16:53:09
FHU SUFLIDOWO na swojej stronie ma bardzo dużo wyróżnień i udziałów w programach TV w zakładce aktualności, widać to nie najgorsza firma.
1
zbyszek 2014-04-02 11:09:15
No dobra owszem, suflidowo ma całkiem sporo tych wyróżnień, ale to nagrody z usługi, mnie bardziej interesuje jak traktuja pracowników, tez tak dobrze?
1
pry 2014-07-15 08:04:29
FHU SUFLIDOWO już nie ma teraz jest GPR SUFLIDOWO
duch 2014-09-17 19:41:05
pracowałem w tej firmie ponad rok i jeżeli chodzi o ludzi to są ok...
jest dużo zastrzeżeń do samej atmosfery w firmie ale to ludzie dają po sobie skakać a firma działa na zasadach dawnych p.g.r-ów latasz jak wariat po wszystkich świętych żeby coś załatwić a i tak wszyscy mają to gdzieś bo o wszystkim decyduje mamusia......ja odszedłem z powodu kasy....powodzonka
xyz 2014-11-30 23:33:29
nie polecam pracuje sie min 12godz max 20godz 6dni w tyg z zarobkami roznie ale podejscia do czlowieka zero. czysty wyzysk na ktory pozwolili pracownicy ktorzy sa beduinami i dbaja o dobro firmy a rodzine odstawiaja na bok. chcesz byc w domu gosciem idz do syflidowa!! odradzam lepeij puszki zbierac.... zero szacunku dla pracownikow i warunkow pracy. brak bhp i ten wieczny smrod dzbukow... ze ich sanepid nie zamknal to podejrzane...
zainteresowana 2014-12-11 20:53:07
Hej !
Po dość średniej rozmowie telefonicznej, można ją nazwać rozmową rekrutacyjną, zostałam zaproszona na rozmowę osobistą. Jest to rozmowa na stanowisko pracownika biurowego. Czy jest ktoś, kto by mi nakreślił jak w tej firmie wygląda praca w biurze i czy warto zaczynać w ogóle pracę w tej firmie ?
ka 2014-12-21 19:48:27
Mój były tam pracował. Skoro nie przekonały Cię opinie powyżej to spróbuj, ale z opowiadań wiem że nie warto. Może 2-3 osoby w biurach pracują tam dłużej niż rok. A darcie się na ludzi i oszukiwanie na kasie jest na porządku dziennym. Dodam że mój były miał zabrane x pieniędzy kiedy był chory. Poza tym był bardzo długi wątek na etransporcie nt tej "firmy" został usunięty rzekomo za posty obraźliwe, a tam nic obraźliwego nie było tylko sama prawda. Mam wrażenie że ładują kasę w prawników, żeby się wybielić. Poza tym towar słabej jakości, z opowiadań wiem że kury przetrzymywane w takich warunkach zwyczajnie nie mogą znosić dobrych jakościowo jajek.
2
arnik 2014-12-25 13:18:42
Pracowalem tam jakis czas . Najgorsza firma w jakiej dotychczas robilem. Podejscie do ludzi jak w 19 wieku , wyzysk na porzadku dziennym ,donosicielstwo ,ja do tej pory nie mam zaplaconych wszystkich pieniedzy a minelo juz sporo czasu ,rotacja ludzi niesamowita.Przy mnie dziewczyna z biura zalila sie ze jak tylko zajdzie w ciaze to Suflida ja wywali. Nikomu nie polecam takiej pracy , to na 99% bedzie bardzo przykre doswiadczenie.Jesli masz silny charakter i nie dasz soba pomiatac to moze popracujesz z miesiac ,jesli potrafisz wchodzic Suflidzie w jej stare ,grube dupsko to masz szanse na troche dluzej.Tylko jaki kosztem i po co?
2
arnik 2014-12-25 13:24:52
I jeszcze jedno . Nie patrz na pozytywy powyzej . Suflida ma problem z pracownikami i tak jak doprowadzila do usuniecia watku na e-transport tak dba zeby jej przydupasy co jakis czas napisali jakąś pozytywna opinie .
1
były 2015-02-22 10:51:41
Zdecydowanie odradzam. Poziom tej firmy to żenada.
2
Michal 2015-06-16 12:41:42
Jeżeli chcecie godziwie zarabiać to dajcie od siebie więcej... Czy Wy wiecie ile trzeba pracować, aby to wszystko utrzymać ?!! Krytykancki są najlepsi... dużo mówią , mało robią!!!!
1
Dostawca 2015-09-07 13:43:54
Firma nie płaci dostawcom, świadczy to o kondycji finansowej lub innych przesłankach, ale tak czy tak, bardzo niesolidny kontrahent. Nie polecam!
glazurnik 2015-09-10 07:10:33
Wykonuje zlecenia dla Suflidowa od kilku miesięcy i jak do tej pory nie mialem problemów ani z kasą, ani w relacji z prezes.
Fakt, negocjuje twardo cenę, ale gdy już padnie konkretna kwota, nie ma problemów z wypłatą.
Myślę że jest tak jak wszędzie, spartolisz robotę - masz problem z kasą
P.S. Nie jestem pracownikiem, a tym bardziej rodziną ;-)
Marcin 2015-10-29 01:41:35
Szczerze nie polecam jeździć do tej firmy na rozmowy kwalifikacyjne (chyba, że ktoś traktuje takie rozmowy jako sport albo środek dzięki któremu można zabić wolny czas). Najpierw ci naobiecują, że cie zatrudnią i się do ciebie odezwą, a później ty czekasz, masz nadzieję i nic z tego.
1
Pracownik 2016-04-24 05:44:32
Nie polecam pracować w tej firmie nikomu. Nie płacą za nadgodziny i oglądają się żeby człowiek zostawał po godzinach za darmo! I jeszcze potrafią zrobić o to awanturę, poważnie...
Ponadto fałszowanie kart czasu pracy to norma w tej firmie. Pracowałeś np. od godziny 8 do 16 a zostałeś przykładowo do 17 to później na koniec miesiąca na karcie godzinowej masz napisane, że pracowałeś do 16 gdzie faktycznie pracowałeś do 17.
4
anonimowa 2016-04-25 21:38:22
Starałam się jak mogłam, pracował ponad swoje siły, nawet robiła darmowe nadgodziny, za co w podzięce zostałam zwolniona...
2
pozdrawiam 2016-07-09 16:00:06
Szukają informatyka za 1850zł. Już samo to o nich nie najlepiej świadczy.
1
pozdrawiam 2016-07-14 20:34:01
Słuchaj Kolego, uważam że za najniższą krajową to można zatrudnić chłopaka bez szkoły który ma jakąś smykałkę do komputerów. Ale nie wymaga się: "Doświadczenie - min. 2 lata, praktyczna znajomość zagadnień sieciowych - praktyczna znajomość systemów XP,W7,W10 - sprawne rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem PC oraz urządzeniami peryferyjnych drukarki,faks. - znajomość systemów CMS WordPress, Joomla - znajomość CSS, HTML,PHP jquery będzie dodatkowym atutem - znajomość pakietu graficznego Adobe lub Corel będzie dodatkowy atutem". Poza tym, jak się nie ma miedzi, to ... siedzi. Kto im każe zatrudniać informatyka? Niech zlecą raz na jakiś czas firmie zewnętrznej, jak nie stać.
1
rozczarowany 2016-07-23 14:03:38
Nie polecam , chyba że ktoś lubi regularny mobbing , poniżanie i atmosferę fałszu i donoszenia każdy na
każdego. Cmentarna atmosfera plus ciągłe udowadnianie właścicieli o twojej pozycji śmiecia też nie
sprzyja rozwojowi. Oszukiwanie na godzinach , wynagrodzeniu , urlopach i innych przywilejach
pracownika przewidzianych kodeksem pracy to norma. Szkoda mi tylko straconego w tej firmie czasu i
.... zdrowia.
2
Były informatyk 2016-08-01 18:40:26
Pracowałem tam jako były informatyk, to co działo się w tej firmie to była istna kpina. Ciekawe czy robią jeszcze wałki na pirackim oprogramowaniu, bo za mojej kadencji wręcz mi nakazywano "piracić". I to jeszcze za śmieszną stawkę 4000 netto.
2
Borys 2016-09-15 22:20:52
Czy podszczypuje jeszcze Jiruś Edunie?, Codziennie na kawie w kuchni z rana i udaje Don Juana, a Edunia jak to dziewka czerwieni się jak marchewka...
4
Xxx 2016-09-18 16:40:33
Nie jest tak źle...
2
yoyo 2016-10-13 22:18:54
Brak kultury przykład idzie z samej góry, kadra kierownicza zamknięta pod przykryciem, zero walki o dobre standardy, brak innowacji, tępe ruchy w przedziale godzin pracy tej że formacji, brak rozwoju organizacyjnego zakładu, brak zarządzania widoczny na każdym kroku, utorowana metoda postępowania trwa niezłomnie wiele długich lat, mocno wspomagana nowinkami, które przez brak podstaw ideologi produkcji nic ciekawego nie wprowadzają. NIE POLECAM tego pracodawcy ....''ale ludzie pracują i...'' bo muszą nikt nie żyje powietrzem a w okolicy brak dobrego pracodawcy więc muszą, dodatkowo większość pracowników fizycznych jest w wieku gdzie zmiana kariery bez poparcia dobrym dokumentem nie liczy się, dlatego też pracownik jest tam bardzo źle traktowany nie liczą się z nim wcale i tak to wygląda dlatego też nie polecam tego pracodawcy. Szukasz pracy CZŁOWIEKU obierz inne standardy.
4
through 2016-10-13 22:43:37
Nie ukrywam, że chętnie bym się załapał, a skoro warunki finansowe odpowiadają każdemu to nic dziwnego, że ich oferty pracy są tak popularne. A socjale?
marketingowiec 2016-10-25 22:49:06
Strasznie zła praca, brak aut firmowych. Gdy trzeba jechać coś załatwić, to musisz jechać swoim prywatnym autem, a oni ci jeszcze zrobią łaskę, że zapłacą 0.60 groszy za kilometr jako zwrot za paliwo. Ponadto obowiązki które są na umowie nie pokrywają się z obowiązkami faktycznymi jakie się ma. Nie płacą za nadgodziny. Socjale w tej firmie to fikcja, właściciele chcą od ciebie jak najwięcej, jednocześnie nie dając nic od siebie. Darcie mordy i mobbing to norma o byle pierdołę. Generalnie nie polecam bo szkoda nerwów, są lepsze miejsca do pracy.
6
Marcin 2016-11-23 09:47:33
Zazdrośnik z Ciebie.
Ale co Ty się tak dziwisz przypomni sobie jakim byłeś bucem, nikt Cię nie darzył sympatią, nie potrafiłeś nawiązywać żadnych relacji, byłeś obojętny dla ludzi z którymi współpracowałeś w firmie. Dlatego nikt nie zabiegał o twój czas. Mam nadzieję że w obecnej pracy układa Ci się lepiej.
A co do IRA jest jaki jest, pracownikiem jest dobry, nie tak jak Ty, a to zapomniałeś zrobić, a to jeszcze nie zdążyłeś cały czas jakieś wymówki i kwas.
pozdrawiam
2
Zostaw swoją opinię o FHU SUFLIDOWO - Teresin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHU SUFLIDOWO