brak logo

Big Dutchman

Tarnowo Podgórne

Opinie o Big Dutchman

anon 2010-02-08 10:43:01
do niczego. Zero współpracy z kolegami. a do przełożonego nalezy się zwracać Panie Dyrektorze!
Antracyt 2010-02-09 15:36:36
Naprawdę tak źle w Dutchmanie? Wszędzie piszą, że zespół młody, rodzinna atmosfera. A wynagrodzenia jakie mają?
g 2010-02-10 21:55:31
praca niezła, ciekawa,miła atmosfera, ale zarobki średnie!
szukający 2010-05-14 14:53:12
Możesz trochę więcej szczegółow.
bogus 2010-07-21 13:26:02
Zarobki około 4000 brutto. Trzeba dojechać do tarnowa, więc zadna rewelacja.
basil 2010-11-22 12:26:20
Pracowal ktos w Niemczech w Big Daczmanie?
maly99ll 2010-12-21 20:14:33
tak jest ok a czemu?
jacek 2013-10-25 23:20:09
nie lubie nie polecam
żorA 2014-03-18 16:30:15
w sumie racja. No chyba, że napiszę tu w końcu ktoś kto ma styczność z Big Dutchmann na co dzień
raczek 2014-03-20 22:44:35
o i jakby się ktoś już zainteresował to poprosiłbym na początek o jakieś info na temat wynagrodzenia
rafi 2014-04-02 16:49:11
jeśli tu nie ma info, a chcecie przekonać się sami o pracy w Big Dutchmanie to nie pozostaje nic innego jak tam się wybrać
1
volksdojcz 2014-04-12 20:40:59
Podobno maja zamknac Big Dutchmana w Polsce.
3
Egon 2014-07-04 15:39:16
taki informacji to na pewno nie zamieszcz się w internecie, bedzie po czasie, za mała firma, więc wilekich problemów nie bedzie z zamknięciem.
Doradca. 2014-07-07 14:30:56
„Uważajcie”, „Nie polecam!”, „Co za koszmar”, „Szkoda czasu”
adi 2014-07-14 22:20:53
Big Dutchman jest daleki od upadku.
Big Dutchman'owi spadły obroty w Rosji i na Ukrainie. Dlatego szuka oszczędności.
Bez wiekszego rozgłosu zamknął oddziały na Węgrzech i Ukrainie.
Możliwe że biuro i magazyn w Polsce jest mu nie potrzebne.
W Niemczech głowy już poleciały. Może Polski nie ruszą.
Aldi 2014-09-24 11:45:58
Przejeżdżałem ostatnio przez Tarnowo Podgórne- firma stoi:)
Nie zuważyłem tylko słynnego bajorka z tyłu firmy , bolączki Pana Dyrektora:)
ktoś 2014-10-20 13:29:45
Hehe... Fatalna firma i taka sama atmosfera.

Nieznoszę w szczególności jednej babaki - zarozumiała wieśniara, jeździ zielonym golfem 4. Baba- istna masakra! Niedosyć że brzydka to pewnie jeszcze chłopa nie ma bo ciągle chodzi naburmuszona...
3
kur 2014-10-25 20:00:16
Stukni ją. Może się polubicie i atmosfera sie polepszy.
3
ktoś 2014-11-12 09:49:10
Na wspólne wyjścia to raczej nie licz. To nie tego typu firma gdzie ludzie się ze sobą integrują. Przychodzisz do roboty i robisz swoje. Na nic więcej nie licz.
2
ktoś 2014-11-12 09:51:14
Daj spokój takiej to nawet kijem bym nie dotknął.
1
PRAWDA 2014-11-12 22:51:18
Firma nie zatrudnia na stałe. Dostajesz umowę na czas określony. Umowa jest dotrzymywana i przedłużana. Firma nie zwalnia przed końcem ludzie sami odchodzą widząc co się tam dzieję. Forsa zawsze w terminie.

Zarobki nie najgorsze nie najlepsze. W Poznaniu musisz przyzwoicie płacić bezrobocie jest niskie.

Przedstawiciel Handlowy trudno powiedzieć ilu ich było - nie najlepsza podstawa niejasna prowizaja ciągłe zmiany. Trudno sobie zbudować rynek. Sprzęt BD kupują ludzie zakochani w BD np.CEDROB. Duże firmy są obstawione. Mały hodowca raczej omija BD powód to cena. Konkurencja na rynku jest olbrzymia i oferuje nie gorsze rzeczy za mniejsze pieniądze. Ciężki kawałek chleba.

Kordynatorzy Serwisu - brak wiedzy, znajomości branży, z logiką tez nie najlepiej niekompetencja. Tłumaczenie na niemiecki i robienie zdjęć to trochę za mało. Jak chcesz kierować montażami serwisem to musisz mieć pojęcie o tej robocie. Inaczej robisz tylko zamieszanie.

Serwis - większość serwisantów, nie wytrzymała nawet roku. Rotacja, przez to stanowisko przewinęło się przez 8 lat ponad 10 osob. Powód brak wiedzy zbyt małe doświadczenie brak chęci do roboty, brak racjonalnych szkoleń, brak wymiany doswiadczeń. Nikt twojej roboty w BD nie doceni.
Jak coś umiesz i potrafisz to skasujesz chłopa bez BD, albo W Poznaniu znajdzeisz bez problemu miejsce gdzie pracuje się lepiej spokojniej za podobne pieniadze.

Właściwa sprzedaż, montaże, serwis prowadzone są przez firmy zewnętrzne.
Tak naprawdę to one napędzają BD.

Biuro przerzucasz papierki tłumaczysz na niemiecki. I czekasz na koniec dnia.
Praca mało ambitna, mało twórcza. W każdym biurze jest podobnie – w BD pasians facebook [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zablokowane.

Dział Trzody Chlewnej - jadąc od Poznania skręć w Sadach. Z konkurencją się walczy a nie ją buduje. Jeśli zatrudniasz szkolisz ludzi to pomyśl jak ich zatrzymać.

Asystentka „Pana Dyrektora” tylko dla osob o mocnych nerwach choroby zawodowe depresja i psychoza. Zalety kupa śmiechu u zródła.

Magazyn – towaru na nim tyle co kot napłakał. Narobić się nie narobisz . Chyba ze „Pan Dyrektor” wymyśli ci coś ciekawego. Fantazję ma przeogromną.

Pan Dyrektor – UNIKAT !!!. “Nic nie umiem I nic nie wiem jestem matoł bity w ciemię” - Hampel mit die Zailen in Calveslage. Firma jest zarządzana z Niemiec.
Wkurza na maksa swoim zachowaniem i brakem kompetencji ale nie jest zbyt szkodliwy. Nie darzy go nikt sympatią i szacunkiem.

SZUKASZ MOCNYCH WRAZEŃ BIG DUTCHMAN JEST DLA CIEBIE !!!
NIGDY TU NIE AWANSUJESZ. NIGDY NIE ZAROBISZ WIĘKSZYCH PIENIĘDZY.
SAM ZREZYGNUJESZ PO PEWNYM CZASIE.
adi 2015-01-05 15:55:58
Big Dutchman przedłuża w większości przypadków umowy o pracę na czas określony. Nie musisz być ani dobry, ani wyszkolony.

Warunkiem przedłużenia umowy jest to że jesteś względnie tani, znasz dobrze język obcy i wykonujesz bez dyskusji polecenia niemieckich Panów.

Ludzie sami odchodzą z Big Dutchmana.
1
Hodowca 2015-01-28 09:42:52
Czy Big Dutchman ma jakiegoś serwisanta ?
1
Eustachy 2015-02-06 22:14:44
Topowa firma. Topowy management. Topowa obsada. Topowy email do Niemiec.
Eustachy 2015-02-13 23:59:47
Big Dutchman szuka: Serwisanta, i Pracownika do odbierania skarg i zażaleń.
Za rok będzie szukał ponownie.
Eustachy 2015-02-21 19:06:25
BDcały czas szuka serwisantów. Widocznie nie zanalazł jeszcze wszystkich.
adi 2015-03-07 13:25:41
"raczej dobra" z akcentem na "raczej". Co pół roku nowy serwisant.
Eustachy 2015-03-12 20:57:20
Trzeba być jeszcze idioto odpornym !!!
zbin 2015-03-15 20:27:41
Czy po politologii (ukończyłem Wyższą Szkołę Ekonomii Europejskiej i znam komunikatywnie j. angielski) dałbym radę na stanowisku serwisanta? Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat? Szybko się uczę.
zbin 2015-03-15 20:27:41
Czy po politologii (ukończyłem Wyższą Szkołę Ekonomii Europejskiej i znam komunikatywnie j. angielski) dałbym radę na stanowisku serwisanta? Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat? Szybko się uczę.
Eustachy 2015-03-16 20:09:13
Masz bardzo duże szanse!!!
Tam gdzie kończy się zdrowy rozsądek zaczyna sie Big Dutchman.
wąski 2015-03-25 21:54:52
i kup sobie aparat foto bo to(usunięte przez administratora) firma pełna inwigilacja
Eustachy 2015-03-25 23:43:13
Najlepiej zostań serwisantem 3, który kontroluje serwisanta 2, który pojechał skontrolować innego serwisanta.
zbin 2015-03-26 22:53:56
Nie znam firmy ale wydaje mi się,że kontrola wykonanej pracy jest czasami z różnych względów konieczna. Chętnie podejmę się takiego zadania. Jeżeli znasz firmę tak dobrze to powiedz do kogo uderzyć żeby załapać się na pracę w serwisie.
Znam dobrze angielski to się jakoś z niemcami dogadam.Daj jakiś kontakt.
Eustachy 2015-04-01 11:35:50
Udeż do Pana o starannie przystrzyzonej brodzie, nienagannych manierach i delikatnych jak u kobiety dłoniach.
Niemców to ty masz słuchać a nie się dogadywać.

POWODZENIA !!!
Dyrektor 2015-05-20 12:50:20
Pamiętam, ze ambicją Pana Dyrektora było znalezienie odpowiedniego szklanego stołu do jego gabinetu. Żaden stól nie spełniał kryterów. No i bajorko za firmą:)
Eustachy 2015-05-28 00:44:58
Może trzeba Pana Dyrektora zatrudnic na jednym z ze stanowisk:

Technik serwisu maszyn/specjalista ds. obsługi posprzedażowej

Nie będzie sie zajmował głupotami!!! Może się wreszcie czegoś nauczy.
Eustachy 2015-05-28 01:00:25
Latwiej obecnie znaleść nowego Dyrektora niż Technika serwisu.
I szklany stoł będzie w gabinecie.
napalony 2015-07-01 22:20:27
Łatwo powiedzeć, trudniej zrealizować.Jak ją podejść???
2
Eustachy 2015-08-30 01:55:07
Jola. Płeć niedawno zmieniłeś że ci się nadal myli ?
BD jak każda firma ma problemy z podwykonawcami i pracownikami.
Ofert pracy są na ich stronie. Zarobki - średnie.

Nie zbyt rozgarnienty jesteś Jola.
hodowca 2015-09-09 11:22:25
Czy ktoś może przybliżyć co się stało z poprzednim serwisantem Piotrem? Odszedł bo musiał czy awansował? Ilu serwisantow ma BD ,jakie narzędzia, struktura, zadania?
zaproszenie 2015-09-24 18:05:21
Zapraszamy na spotkanie.Wystarczy umowic sie. Adres, telefon masz w necie.Jak bedziesz coś potrafił to dostaniesz pracę.z mlłą chęcią wreszcie cię poznamy
Eustachy 2015-09-27 23:08:04
@racjokrates

Jak już będziesz tam pracował to pamietaj !!!
Magazynier nie donosi - on pomaga w zarządzaniu zasobami ludzkimi.

sodium laureth sulfate 2015-10-23 21:01:49
Czy magazynier, albo inaczej mówiąc kierowca widlaka jeżdżący pomiedzy regałami z zakurzonymi paletami, człowiek pakujący paczki dla klientów i wykonujący proste prace pomocnicze wie wszystko o pracy biurowych i donosi? Komu i po co? Ktoś przecież tu rządzi i nie będzie się kierował opiniami jakiegoś wózkowego.
Można popadać w paranoję, ale dla paranoika nie ma u nas miejsca! Górnik do kopalni,księża na księżyc, elektryk do kórnika, magazynier na wózek a paranoik do Tworek. Porządek być musi!
Niemka 2016-02-05 12:37:12
Ciekawa jestem czy pracuje tam jeszcze taka pani, która jak miała kogos uczyć to nigdy nie mówiła, jak coś zrobić tylko: "nie, źle, tak nie robimy"
Niemiec 2016-03-11 22:54:02
Pewnie pracuje tłumaczy numery części na niemiecki. Sądząc z opisu to w Big Dutchmanie musi zrobić karierę.
Negatywna 2016-04-14 09:02:48
Nie, nie, nie, nieeeeeeee!!!
Dyrektor wcale nie musi być mądry.
Farciarz 2016-05-08 23:33:43
PRACUJĄC W BIG DUTCHMANIE MUSISZ BYĆ ASERTYWNY NA WSZELKIE PRZEBŁZYSKI ROZSĄDKU.
Egon 2016-05-10 11:25:14
A ja jestem ciekaw czy jakis szklany stół wreszcie był odpowiedni dla Pana Dyrektora
1234 2016-07-13 00:30:51
Czyli jednak mózg niesplamiony wiedzą słuzy karierze.
Zostaw swoją opinię o Big Dutchman - Tarnowo Podgórne
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Big Dutchman