logo Platinet

Platinet

Kraków

Opinie o Platinet

kryska 2012-02-20 14:54:30
Moja koleżanka pracuje w Platinecie od kilku lat i twierdzi, że jest całkiem spoko. Oczywiście zdarzają się gorsze i lepsze momenty, jak w każdej firmie, ale być może trafiłeś do "niefajnego" działu :) Albo faktycznie nie miałeś efektów skoro Cię zwolnili :/ W dzisiejszych czasach same kontakty nie wystarczają - trzeba umieć je odpowiednio wykorzystywać.
kryska 2012-02-20 14:55:09
Moja koleżanka pracuje w Platinecie od kilku lat i twierdzi, że jest całkiem spoko. Oczywiście zdarzają się gorsze i lepsze momenty, jak w każdej firmie, ale być może trafiłeś do \"niefajnego\" działu :) Albo faktycznie nie miałeś efektów skoro Cię zwolnili :/ W dzisiejszych czasach same kontakty nie wystarczają - trzeba umieć je odpowiednio wykorzystywać.
G-H-M 2012-02-22 20:16:09
Zdecydowanie odradzam prace w takiej fałszywej firmię jak ta. W pracy co chwile tylko obgadywanie a co najgorsze wyzysk człowieka. Płacą marne pieniądze i do tego czeka się tygodniami. Jeśli chodzi o jakość sprzętu to tragedia z chin. Co chwile maja reklamacje.
Zainteresowany 2012-07-27 18:26:29
A jak tam wyglada sprawa z pracownikami fizycznymi? bo ide na rozmowe na magazyn. Chodzi mi o platinet krakow
aleksander 2012-09-13 10:56:02
witam
widzę, że szukają specjalisty ds.exportu na rynek czeski i słowacki ?
warto?
to chyba stanowisko handlowe...
Tom 2012-09-14 20:04:30
Tak to stanowisko handlowe , duża odpowiedzialność ale dobre pieniądze ,duży stres, fajni klienci, praca w międzynarodowym środowisku, w dziale pracuje wielu obcokrajowców . Wyjazdy na targi międzynarodowe, można zwiedzić sporo :) - można się dużo nauczyć zwłaszcza od szefa działu który ma ogromną wiedzę w zakresie handlu międzynarodowego.
świstak 2012-09-14 20:14:09
Dzia ł magazynu pracowników etatowych jest wynagradzany i traktowany bardzo dobrze , rzeczywiście jest tam odrębny dział konfekcji - taki MCDONALD - gdzie stawka tez jest jak z MCDONALD - zatrudniają tam tylko studentów / ale przynajmniej tak tam nie śmierdzi jak w MCDONALD :) , Warunki pracy są dobre, budynek nowy, dojazd świetny 10 minut samochodem z centrum krakowa kierownictwo kulturalne, no może oprócz jednego ... , ale on za ludzi nie odpowiada - i ciągle dłubie w papierach towarów na eksport. Byłem , pracowałem, widziałem - zdecydowanie lepszy niż MCDONALD :)
Leo 2012-11-04 02:01:48
ja tam lubię pracę w platinet co prawda mogłyby być lepsze zarobki ale nie ma idealnej pracy , :) moim zdaniem ludzie tam są mili i sympatyczni , rob swoje a zyskasz respekt :)
łomega 2012-11-15 20:47:35
Sądząc po godzinie wpisu leo to na bank właściciel firmy. Uwielbiał pracę nocną i pracowników też naciskał, że im dłuższy dzień pracy tym lepsze efekty.
Nam też wysyłał maile o takiej porze.
[usunięte przez moderatora]
dla szukających pracy 2012-11-25 23:34:43
Ten portal jest dla ludzi którzy szukają pracy i chcą dowiedzieć się coś na temat swojego potencjalnego nowego pracodawcy. Napiszę więc kilka słów do człowieka który zagląda tutaj właśnie w takim celu. ( usunięte przez administratora )> Jeśli masz pracę i chcesz ją zmienić na lepszą to odpuść bo Platinet nie będzie NA PEWNO lepszym miejscem niż to w którym w tej chwili siedzisz, gdziekolwiek jesteś i cokolwiek robisz. Jeśli nie masz pracy i szukasz COKOLWIEK to weź to ale traktuj to jako pracę tymczasową, do puki nie znajdziesz czegoś normalnego.
Wiem co mówię bo znam tą firmę na wylot, od wielu lat. Ekipa w Platinecie jest super, problemem jest tylko jedn osoba której niestety nie da się zwolnić:)
Jest to moja opinia o tej firmie, a ten portal jest miejscem do wyrażania takich właśnie opinii.
łysy 2012-12-01 21:42:10
o czym świadczy wypowiedz leo?
a o tym, że o opinii firmy nie świadczyć mają warunki pracy a ludzie tam zatrudnieni - nieźle
tak, ludzie są w porządku, kompetentni i niedoceniani przez właściciela.
często pracują wiele lat na swoich stanowiskach (bo w Platinecie się nie awansuje) a właściciel i tak nie powie dziękuje
tak, to oni są tam plusem Panie LEO, jak ich odjąć to zostaje ZERO
edmund 2013-01-14 19:16:09
odeszła, bo nie chciała już dalej zamiatać brudów pod dywan za prezesa,
w tej firmie niestety reklamuje się firmę swoim nazwiskiem, za co nikt słowa dziękuje nie usłyszy, co ja piszę... jakie "dziękuje"?
3
Nick 2013-06-17 15:58:14
Czy ta firma jeszcze istnieje?
Wyslalem do nich maila na rozne adresy jednak zero odpowiedzi, telefony tez milcza...
olo 2013-07-08 23:27:46
Uuu widzę że forum znów się "wyczyściło". Czyżby problemy z rekrutacjami?:) Nikt sensowny nie chce złożyć CV do wspaniałej firmy PLATINET?
1
trybik 2014-03-14 13:56:57
co znaczy, że zakazali i że na forum? prezes ponoć strasznie przejmuje się opiniami na go work, tak bardzo się przejmuje, że płaci za ich kasowanie. Nie przejmuje się opiniami ludzi, którzy dla niego pracują i którzy chcą coś zmienić. W negocjacjach jest rewelacyjny - "jak się nie podoba to do widzenia"
Greg 2014-03-14 13:59:48
tą opinię musiał dodać dyrektor działu eksportu ;) w pracy od 6 do 23 :) Koń by się uśmiał. Zapytajcie go na rozmowie o rotację w dziale, ciekawe co Wam powie.
xxx 2014-04-03 16:35:22
(usunięte przez administratora)nie żal ci pieniędzy i czasu? Podstawy daj ludziom solidne. człowiek bywa uparty ty kasujesz ja wrzucam.
Może lepiej cały profil platinet usuń...niee, założę i wrzucę backup.

strumyczek - 2014-04-03 16:23:16odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zabawy ciąg dalszy. Zniknął post sprzed godziny. Dla mądrych ludzi backup poniżej.

strumyk - 2014-04-03 15:17:04odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)po nocach siedzisz i kasujesz negatywne komentarze o swojej wspaniałej firmie. Nie oszukuj ludzi to nie będą pisać prawdy na forach.
Poniżej backup postu, który już 3 razy usunąłeś i jako jerzy bezczelnie kłamiesz że śledzisz forum i nic nie zniknęło. Prawdą jest tylko to, że śledzisz forum. Nieprawdą jest to, że nic nie zniknęło.
kriss - 2014-04-02 10:48:41odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dwa dni temu napisałem, że jestem przekonany, że prezes usuwa złe opinie bo mam ich backup i w wolnej chwili go wrzucę. Ten post wczoraj był a dzisiaj już go nie ma tak więc Jerzy vel Krzysztof przestań pieprzyć pieprzem wieprza...wszyscy którzy z tobą pracowali (bez względu na to czy odeszli sami czy zostali zwolnieni) wiedzą, że te negatywne opinie to żadna złośliwość, sama prawda!
ogr 2014-04-03 16:37:54
jakie jaja...może wreszcie wejdziecie w polemikę strumyczek i jerzy (vel krzysztof)
ama 2014-12-01 17:28:45
ja również poproszę o komentarze na temat zarobków itp. Podobno Szukaja teraz Specjalisty ds.transportu. Oferuja pełną wyzwań pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie, motywujący system wynagrodzeń - stałe wynagrodzenie + system premiowy zależny od wyników pracy. Warto wyslac cv?? Jakie najważniejsze wyzwania czekają dział, do którego zaaplikuję?
xxx 2014-12-18 13:13:51
Ama zarobki tragedia. Podstawa na poziomie najniższej krajowej. Każda premia płacona na śmieciówkach. Rozchoruj się albo tfu tfu niech Ci się stanie krzywda podczas wyjazdu do klienta (na co boss bardzo nalega) leczysz się za 80% marnej podstawy.
Wiesz z zewnątrz to wygląda na profesjonalną i dobrze płacącą firmę. rzeczywistość jest inna.
Rotacja duża, wymagania czasem abstrakcyjne. Jak będziesz pracować po 14 godzin to zyskasz sympatię szefa. Premie wypłacane od zysku ale krążą legendy o zmianie reguł i nie wypłacaniu premii.
Mnóstwo ludzi właśnie przez to odeszło z platinetu.
Nie polecam! Każda inna firma dobremu handlowcowi na pewno zapłaci 2 razy lepiej.
A jak handlowiec zrobi duży obrót to szef mu tą premię z uśmiechem wypłaci i powie zrób tak jeszcze raz a nie będzie kombinował jak jej nie wypłacić.
P.S. Komentarze znów pousuwane i trzeba wrzucić BACKUP :) Gość się strasznie boi prawdy.
doinformowany 2015-06-19 15:51:07
Wiwiś szef Ci kazał napisać czy po prostu to sam szef pisze? Każdy wie, że nie chodzi tylko o socjal. Podstawa na poziomie najniższej krajowej - żenada! Tyra ludźmi, wymusza wyjazdy w trasy za 30 zł diety dziennie. Teraz wystarczy wypadek (nie z Twoje winy) i będąc na L4 dostajesz najniższą krajową. Utrzymaj rodzinę!!! O jakim świetny rozwiązaniu piszesz? O premii "pod stołem", którą szef może uwalić za nieodpowiednią koszulę czy krótkie spodenki? Szef jest mistrzem w zmienianiu reguł w trakcie trwania gry. Oczywiście na takie, które odpowiadają jemu. Parafrazując chodzi o to, żeby ludzie się narobili ale nie zarobili!!!! N
obrazek 2015-06-19 15:55:24
Jedyna osoba, która byłaby zdolna wklepywać pozytywne lub dla niepoznaki neutralne opinie na temat firmy o godzinie 3 W NOCY!!!! to sam krzysztof.
Najcześciej nocą rodzą mu się nowe pomysły, korzystne dla pracowników :)
Woli po nocach siedzieć i go worka przeglądać niż traktować ludzi jak należy zarówno w relacjach jak i finansowo!!!
dora 2016-03-17 23:36:41
wrzuć link gdzieś, gdzie Chris.. nie skasuje :) chętnie przeczytam :)
Znachor 2016-10-15 23:28:38
Grzesiu, jaka autoreklama :)
Znachor 2016-10-15 23:30:58
To prawda, konfekcja to jedyny PLUS tej firmy
pfff 2016-10-16 11:38:47
Mnie również aktualnie interesuje jaka atmofsera u nich panuje @gh, ale skoro dbają o stabilne warunki finansowe to całkiem nieźle. A benefity socjalne jakie są? Odpowiednie ubezpieczenie by się przydało.
Zostaw swoją opinię o Platinet - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Platinet