brak logo

polcarbo

Karviná

Opinie o polcarbo

KASIA 2014-07-11 18:14:18
a te niemcy ma ktoś namiar
Antek 2014-07-12 15:09:21
KASIA, to co napisałaś dało zmieścić sie w jednym poście... Ja niestety nie pomoge, bo sam dopiero interesuję sie polcarbo. @byly pracownik, to chyba nie było tak źle, skoro pracowałeś az 10 lat! Polecasz?
1
niemaźle 2014-08-01 22:34:07
Jest ciężko ale jak ktoś chce pracować to warto, można zarobić więcej niż w Polsce, a większość komentarzy to ludzie , którzy tu przyszli popracowali miesiąć i stwierdzili ,że jest jak w Polsce(tyle ze tu wiecej placa) a oni chcieliby nic nierobic a zarobic :) pomyliliscie zawód ludzie jak tak chcieliśćie
1
ania 2014-09-16 14:12:55
witam, mam nietypowa prosbe. wiem ze wchodzi tu sporo osób związanych z górnictwem i pracujących w kopalniach. szukam osoby która pracowała bądź może pracuje z panem ( usunięte przez administratora )wiele lat temu stracilismy kontakt i chciałabym bardzo go odnowić. jeżeli wejdzie tu ktoś kto wie cokolwiek i mógłby mi pomoc to prosze o kontak( usunięte przez administratora ) z góry dziekuje
1
tadeusz 2014-09-22 19:46:09
Firma POLCARBO prowadzi usługi techniczne ze specjalizacją górnictwa podziemnego od 1992 roku, także posiadają sporo doświadczenia. Oferują m.in pracę w czeskich kopalniach węgla kamiennego. Świadczenia emerytalne i zdrowotne opłacane są w/g czeskiego prawodawstwa. Zapewniamy przy zatrudnieniu za ich pośrednictwem: długookresowe, stabilne zatrudnienie, interesujące zarobki, pełne świadczenia pracownicze oraz zatrudnienie korzystne dla emerytów - górników.
hodf 2014-12-02 20:59:37
ja tam pracowałem wybudowalem dom 10 lat pracy w rubani
haks 2014-12-09 14:38:31
@hodf, hej, a możesz napisac jak dawno temu pracowałes w polcarbo? Skoro pracowałeś 10 lat, to chyba nie było tak tragicznie. Polecasz, więc prace w firmie, czy jednak odradzasz, bowiem miałes pewien powód do odejścia, gdyz warunki pozmieniały się na gorsze? Z góry dziękuję za wszelkie informację, pozdrawiam!
hmm 2014-12-20 14:32:22
Witam firma polcarbo gdzie maja swoje fydobycie, na jakich kopalniach pracuja ? Czy to sa wszystkie na karwinie ?
JCz 2014-12-20 22:44:43
Z daleka od tych zlodzieii. Wypiją ci krew i stracisz zdrowie. Pozytywne opinie pisza sami !!!
JCz 2014-12-20 22:52:32
Jak potrzebujesz forsy to bezpieczniej sprzedać nerke niż pracowc w czechach. Zobacz w internecie o ostatnich wypadkach.
maszyniok 2015-01-15 10:47:15
jestescie wszyscy smieszni pytacie sie o zarobki a te zalerza tylko od was ja w tej firmie pracuje juz pare lat jezeli sumiennie chodzisz do pracy niemasz bul to zarobisz jezeli jestes operatywny to oni cie docenia wiem to sam po sobie mam30 lat jezdze maszyna na dole a zarabiam tyle co kombajnista w scianie niechce mi sie czytac tych opini jednego i drugiego debila alkocholika ktorzy sie u nas w firmie przewijaja non stop i potem wypisuja na nasza firme takie bzdury!!!kto chce pracowac to bedzie pracowal i zarabial kadra jest fajna na kazdym oddziele wiem bo znam kazdego w tej firmie tu pracuje moj tata ja mu zalatwilem a w tym miesiacu przyjmoje sie moj brat niema lepszej roboty na dzien dzisejszy widze to po znajomych co sie szwendaja po bodowlance a tak ogolnie to jezeli macie chec to polecam ta firme ja jestem zadowolony pamietajcie i nie sluchajcie bzdor firma jest ok placa na czas i wszystko z nimi idzie zalatwic tylko czeba byc poprostu normalnym czlowiekiem jak wszedzie
plc3 2015-02-12 15:15:50
Ja tez pracowałem w Plc i ludzie są po prostu świnie przodowni to szajbusy a zwłaszcza jeden A.Gru..kawał hama
Zarobki są takie ze do dziś nie mogę wyjść z długów ale bardzo się ciesze ze tam już nie pracuje mam prace na miejscu i zarobki mam lepsze niż w Plc A ty maszynowy jak się chwalisz ze tyle zarobisz albo dobrze kalujesz albo ktos ci zapłacił żebyś taki komentarz napisać
1
sitek tomasz 2015-03-08 08:07:34
lepiej unikac tej firmy
lolo 2015-04-05 11:06:15
to prawda co piszesz zarobki powiem krótko zarobisz do 4 tys moze wiecej ale jest bardzo ciepło bardzo temperatury srednio 43-55 a czasem cieplej na hotelu jest czysto a hotel ma polcarbo kosmos dzienie na poskie to 250 koron a jak juz bedziesz procował to 100 koron czyli 15 zł na recepcji jest piwko gorzałka nawet tania fajne dziewczyny dyskoteki to życie dla kawarera nawet fajne nie powiem ale jak ktos nie ma auta to tez jest dobry dojazd do katowic jaworzna
Marcin 2015-04-11 07:28:27
Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z ubezpieczeniem. Czy pracujac w czechach bede mogl korzystac z opieki medycznej w polsce i co jesli ulegne wypadkowi? Jest oplacane ubezpieczenie czy trzeba to zrobic prywatnie? Po ilu przepracowanych latach w czechach nalezy sie emerytura?
1
Nowy 2015-06-20 10:26:38
Panowie jak się kształtują zarobki obecnie w Polcarbo, ile w koronach a ile w złotówkach, warto się starać o pracę w tej firmie, jakieś dodatki mają czy tylko goła wypłata?
tomek 2015-06-21 19:05:31
No własnie mnie tez interesowałoby ile można zarobić w takiej robocie dla polcarbo, bo jednak to jest czeska firma. Wiadomo, że w Polsce górnicy wypracowali sobie bardzo dobra warunki, zarabiaja ponad 6 tysięcy, inżynierowie nawet 9 albo i lepiej, do tego trzynastki, czternastki, barbórki, darmowy węgiel. Pewnie tutaj nie ma tak dobrze znając życie.
2
swoj 2015-09-01 20:36:50
banda nieudacznikow ,tu przyjmuja odpad genetyczny z RP,wstyd pracowac ,cud ze czesi to toleruja,rzadza dziadki pachnace naftalina,pracujac tu jestes NAJEMNIKIEM
Hamak 2015-09-04 12:19:08
@swoj a dlaczego Czesi mają tego nie tolerować.. Z tego, co się orientuję to firma owszem, działa na terenie Czech, ale zatrudnia Polaków głównie. Więc Czesi nie powinni mieć zbyt wiele do powiedzenia. Z drugiej strony trochę to przykre, że rodaków uważasz za odpad genetyczny :) Skąd w Tobie tyle negatywów..
pukpuk 2015-09-12 05:41:16
Nikt normalny w tym syfie i na takich warunkach by nie robił, tylko desperaci. Zgadzam się ze "swój"
czesiek 2015-10-04 16:25:09
czytam te opinie i próbuję zrozumieć skąd taka nagonka na tę firmę. z waszych opinii nie wynika nic konkretnego. podajcie przykłady co dzieje się tak złego, że firma jest uważana za złego pracodawcę. nie wiem, może wypłaty nie są w terminie albo zarobki za niskie... choć zarobki to akurat kwestia dyskusyjna.
woj29 2015-10-13 17:25:45
a przyjmuja teraz aktualnie do tej firmy mam 5 lat doswiadczenia dolowego i pare kursow
ktos 2015-10-22 12:22:30
Widocznie byłeś niezdolny i tak jak robiłeś tak ci zapłacono sam sobie jesteś winny po prostu moim zdaniem nie nadawał się sam napisałeś ze masz długi dorośnie w końcu
he 2015-10-22 12:49:17
Panowie jeżeli chcecie się dostać do tej firmy to porostu jedzie do biura w karwinie na Karola sliwki tam się wszystkiego dowiecie jestem pracownikiem tej firmy robie na ścianie pod drozdowskim zarobki są dobre wystarczy chodzić według grafiku i być robotnym jak wszędzie mam dwoje dzieci moja zona nie pracuje a jestem wstanie to wszystko utrzymać moim zdaniem warto robie 6dni 2dni wolnego po 8siem godzin w miesiącu mam od 22 do 24 szych nie narzekam wstaje o4 20 wracam o 14 00 jest ok mam cały czas na rano
sik 2015-11-03 20:35:05
@he a jakiej wysokosci masz mniej wiecej zarobki? spokojnie 2500 zl miesiecznie da sie wyciagnac? a odpowiadajac na poprzednie komentarze to niestety nie zauwazylam zeby do polcarbo aktualnie kogos poszukiwali. oczywiscie mozna sie do nich zglosci poprzez strone internetowa ale lepiej sie osobiscie zglosic i dopytac o to. a mysle ze praca w polcarbo firmie oferujacej uslugi techniczne ze specjalizacją górnictwa podziemnego od 1992 roku moze byc ciekawa, ale na pewno ciezka.
swoj 2015-11-24 19:30:46
Oj tak tu przyjmuja ! Dzieciaki nawet bez doswiadczenia.
Dudi 2015-12-07 21:53:13
@swoj przyjmują ludzi bez doświadczenia, ale pewnie zapewniają jakieś szkolenia, co nie? To fajnie, że prawie każdy ma możliwość pracy u nich. Mi się to podoba.
Lebski 2015-12-08 18:11:35
Zarobki to od 3 tys w gore. Bez papierka Gornika nie ma co probowac. Warunki pracy rozne w zaleznosci od miejsca pracy
wisiok 2015-12-09 13:59:54
mam pytanie polcarbo ma tylko sciany czy przodki tez ?
pracownik 2015-12-12 09:28:59
Warunki w ścianie nie są takie złe do połowy ściany jest w miarę powyżej zaczyna się ciepło praca nie jest taka ciężka zależy na jaką zmianę trafisz pracuje już 5 miesięcy zarobki bez zmian 4200zł i tak bez zmian dni robocze 22-25 oczywiście składki od 1800zł nikt nie zmusza cię do pracy w ciepłym jak się zle czujesz głosisz przodowemu i schodzisz do chłodnego nie każdy daje rade pracować w ciepełku jeśli jakieś pytania na temat tej firmy to chętnie odpowiem szczerze i prawdę nie te głupoty co tu wypisują
tadek 2015-12-18 01:10:49
Hej, a jak się pracuje w ciepłym, to sa gdzieś pod reką zimne napoje, czy coś takiego? Co jaki czas mozna robić sobie przerwe w ogóle, bo to faktycznie czasem można się poczuć słabo.
były 2015-12-18 01:40:36
dostaniesz zimne napoje aż się zdziwisz, jak sobie nie zwieziesz na dół to niema, a i tak za chwilę to co wziąłeś jest już ciepłe, poza tym syf i wyzysk, a przodowi nienormalni, jak i cały dozór.
zeba 2015-12-18 02:55:50
Szukam starych znajomych ktorzy pracowali 1996-2001
zeba 2015-12-18 03:17:17
tez jestem bylym pracownikiem i szukam starych znajomych
SZTYGAR PLC1 Narwal 2015-12-28 22:15:05
dobra ja napiszę jak jest w tej firmie bo się zwolniłem z niej. zacząłem pracować 15 kwietnia 2015 roku mam studia skończone na politechnice. w biurze w karwinej dostałem zapewnienie o zatrudnieniu jak jeździłem z podaniami. na początku moje wypłaty sięgały mniej więcej 3600-3800 system pracy 5 na 2 dni wolnego z racji studiowania zaocznie. warunki pracy pracowałem na CSM w ścianie 364206 moja pierwsza praca w kopalni kilka dni na taśmach potem prace w dolnej wnęce a potem zaczeło się już ciężko temperatura bliska 40 C w górnej wnęce ja osobiście brałem od 5-6 litrów wody. potem przeszedłem na ścianę 401311 wysokość ściany około 4,2m temperatura była wyższa ale byłem już przyzwyczajony. po 4 miesiącach przeszedłem do dozoru i zrozumiałem wszystko o co chodzi w kierowaniu ludźmi każdy który piszę herezję na temat tej firmy to 1 alkoholik któremu się nie chciało chodzić do pracy 2 leber któremu się nie chciało pracować 3 idiota który nie wie co to kopalnia i prace tam związane. Od razu Panowie mówię to nie jest Polska bo już pracuję na KWK Krupiński. Tam jest gigantyczna presja o wyniki za prawię każdą cenę. Co do osób dozoru PLC1 kierownik-gość z wiedzą jakiego nigdy nie spotkałem można rzec pracoholik żyje trzyma ten oddział cały i dla tego to hula tam dobrze. Mechanik wg mnie osoba odpowiednia na tym stanowisku która zna się na rzeczach związanych z jego działaniem w tym oddziale. Sztygarzy zdarzają się różni jedni wiedzą co robią inni po prostu tam są nie wiadomo po co. Ci którzy pracowali w systemie 6 na 1 to spokojnie ponad 4400 zł zarabiają. Co do ubezpieczenia zacytuję kolegę z pracy " Sprzątaczki na kopalni są lepiej opłacani niż my" tak to prawda niczego się proszę nie spodziewać co do emerytury i L4. Prosta i banalna zasada chodź do pracy i pracuj bezpiecznie a zarobisz. Przeszedłem na KWK Krupiński bo miałem studia skończone więc znalazłem się w wylosowanej setce osób z pośród ponad 10 tyś podań ale pieniądzę za póki co fizyczną osobę są o połowę mniejsze. Szczęść Boże tym którzy tam pracują.
szoko 2015-12-29 00:08:22
To widzę, że każdy kogoś szuka, widocznie fajna atmosfera musiała panować w tej firmie skoro po tylu latach jeszcze są wspomnienia. Obecnie także jest to zaleta tej firmy.
oala 2016-01-03 00:30:11
tak, też sie zgodze co do atmosfery pracy. A praca u ncih jest tylko, ze nie ma raczej umów o prace z tego co wiem no ale jakieś benefity się dostaje jednak.
pracownik 2016-01-13 15:27:49
niewazne ze ludzie malo zarabiają i sa zle traktowani. Wazne ze pan Leszek ryskalok jest miloinerem
And 2016-01-21 21:54:28
Nie ma umów o pracę ale jak to @oala @pracownik ja czytałem gdzieś wyżej że jest umowa o pracę i teraz już kompletnie nie wiem, podwyżki to też plotki są?
Student 2016-02-01 13:07:33
Napiszcie jak z przyjęciami do tej firmy i czy wiek gra jakąś ważną rolę ponieważ mam 20 lat i zawód górnik lecz nie posiadam doświadczenia w branży
1
sztygar 2016-02-28 21:25:49
Trzeba miec stazu troche porob z 5 lat to bedziemy gadac potem
aaa 2016-03-21 16:34:13
I co poganiaczu ma robic 5 lat żeby potem iść na Czechy pracując za pseudo fajna kase bez możliwości przejścia na penzyje , oczy wam sie oswieca jak przyjdzie czas odpowiedni o ile wczesniej nie zdechniesz w tej cieplocie , jebani fanatycy !
doradca 2016-04-09 16:30:32
Polecam osobom które lubią być poniżane przez kierownictwo i dozór oraz przodowych... nie warto tracić zdrowia za marne grosze PLC-1
romuld 2016-04-18 10:32:10
nie przesadzacie tutaj. Robota jak robota. Lepiej już w Czechach niż wcale
do sztygar 2016-04-19 12:11:14
człowieku jak ktoś ma 5 lat stażu i prace w PL to na CH#J ma tam sie pchać ??
Łaski ludziom z doświadczeniem nie robicie....
chornik SBL 2016-05-16 18:30:47
są tam do was przyjęcia w polkarbo są przodki i ściany a ściany na obudowę indywidualną ? bo mnie już te stójki na paskovie mi zbrzydły zmieniłbym na sekcje , a wypłate dostaliście na czas? Są przyjęcia?
wiol 2016-05-21 18:30:52
nawet na staże teraz nie chca przyjmować to nie wiem czy wogole dawac beda umowy zlecenie czy o prace
spoko 2016-06-14 21:03:26
część możne cie powiedzieć jak z emeryturami po ilu latach dostaniesz emeryturę i w jakiej kwocie na polskie jakie składki odprowadzają na emerytury czy z 1800zł ja pisał kolega
spoko 2016-06-14 21:11:11
cześć wam możne któż dojerzdza z okolic Wadowic na karwi ne
spoko 2016-06-15 17:23:59
wita moze ktoś powie czy na Karwinie są 13 ,14 barbórka dostaje się węgiel jak z hotelem ile z wypłaty biorą za mieszkanie u nich
Zostaw swoją opinię o polcarbo - Karviná
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polcarbo