brak logo

polcarbo

Karviná

Opinie o polcarbo

Student 2016-02-01 13:07
Napiszcie jak z przyjęciami do tej firmy i czy wiek gra jakąś ważną rolę ponieważ mam 20 lat i zawód górnik lecz nie posiadam doświadczenia w branży
5
sztygar 2016-02-28 21:25
Trzeba miec stazu troche porob z 5 lat to bedziemy gadac potem
1
aaa 2016-03-21 16:34
I co poganiaczu ma robic 5 lat żeby potem iść na Czechy pracując za pseudo fajna kase bez możliwości przejścia na penzyje , oczy wam sie oswieca jak przyjdzie czas odpowiedni o ile wczesniej nie zdechniesz w tej cieplocie , jebani fanatycy !
1
doradca 2016-04-09 16:30
Polecam osobom które lubią być poniżane przez kierownictwo i dozór oraz przodowych... nie warto tracić zdrowia za marne grosze PLC-1
1
do sztygar 2016-04-19 12:11
człowieku jak ktoś ma 5 lat stażu i prace w PL to na CH#J ma tam sie pchać ??
Łaski ludziom z doświadczeniem nie robicie....
1
chornik SBL 2016-05-16 18:30
są tam do was przyjęcia w polkarbo są przodki i ściany a ściany na obudowę indywidualną ? bo mnie już te stójki na paskovie mi zbrzydły zmieniłbym na sekcje , a wypłate dostaliście na czas? Są przyjęcia?
1
spoko 2016-06-14 21:03
część możne cie powiedzieć jak z emeryturami po ilu latach dostaniesz emeryturę i w jakiej kwocie na polskie jakie składki odprowadzają na emerytury czy z 1800zł ja pisał kolega
5
spoko 2016-06-14 21:11
cześć wam możne któż dojerzdza z okolic Wadowic na karwi ne
1
spoko 2016-06-15 17:23
wita moze ktoś powie czy na Karwinie są 13 ,14 barbórka dostaje się węgiel jak z hotelem ile z wypłaty biorą za mieszkanie u nich
2
Loko 2016-08-05 12:15
Dostaniesz 13, 14. Barbórke, i ch.... wie co jeszcze,a hotel 5***** , syf totalny.
1
michał 2016-08-23 17:15
Zapraszamy do pracy w Polcarbo stałe godne wynagrodzenie , praca jak wszędzie na dole ciężka. Aktualnie są przyjęcia wieć polecam i zapraszam.
4
misio 2016-08-23 23:48
powaznie przyjmuja do polacrbo ?
1
horniol 2016-09-06 09:44
stałe i godne wynagrodzenie jak na CZechy to ile ,moze ppoiwedz ze 4k i wszystkie soboty to Cie wysmieje ???
1
hanys 2016-09-19 11:34
polcarbo wyciagnie z ciebie cale sily i ja juz nie dasz rady to cie wyniosa nogami do przodu a bylo juz takich paru co w temperatuze nie wytrzymali i zmarli na dole a tekst to kierownika albo hlawnego to taki jak nie ten to bedzie inny tez pracoje jeszcze umowy daja na 3-6 miesiecy i przedluzaja albo i nie ubezpieczenie jest ale jak u sprzataczki zlamalem noge na dole to kierownik mi powiedzial [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocos ta,m wkladal noge ludzie w twj firmie to jak zwiereta sa traktowani a zarobki to masz do 4 tys zloty
3
hanys 2016-09-19 11:37
polcarbo wyciagnie z ciebie cale sily i ja juz nie dasz rady to cie wyniosa nogami do przodu a bylo juz takich paru co w temperatuze nie wytrzymali i zmarli na dole a tekst to kierownika albo hlawnego to taki jak nie ten to bedzie inny tez pracoje jeszcze umowy daja na 3-6 miesiecy i przedluzaja albo i nie ubezpieczenie jest ale jak u sprzataczki zlamalem noge na dole to kierownik mi powiedzial [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocos ta,m wkladal noge ludzie w twj firmie to jak zwiereta sa traktowani a zarobki to masz do 4 tys zloty w systymie szesc dni pracy jeden dzien wolny i szesc dni pracy i dwa dni wolne i tak na przemian
kamil 2016-09-25 06:46
Witam dojezdza moze ktos z okolic knurowa lub gliwic zaczynam prace w polcarbo i chcialbym dojezdzac z kims kto tam dojezdza dziennie prosze o kontakt (usunięte przez administratora) kamil
mirek 2016-09-25 14:34
a kiedy cie przyjeli do polcarbo ? sa przyjecia idz na hotel kosmos
polak 2016-10-27 22:31
pracowalem 11 lat w plc,11 lat straconego zycia i zdrowia,szkoda mi ludzi ktorzy musza tam pracowac,a mlodzi-szukajcie roboty w polsce albo gdzies za granica ale nigdy w czeskich kopalniach pod polakami
8
mazzo23wp 2016-11-13 21:07
Z knurów dojeżdżam. Napisz do mnie na e-maila
3
Sławo 2016-12-08 16:26
Witam wszystkich! Jest tu ktoś z jastrzębia zdroju kto pracuje w tej firmie. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
1
Sławo 2016-12-12 12:19
Witam! Mógłbyś powiedzieć ile tam można zarobić na rękę i czy to prawda że jest tam praca tylko do 2023roku jak można doczytać się na różnych stronach internetowych. Bardzo prosiłbym o jakieś informacje bo mam troszkę ciężko i byłbym wdzięczny za jakieś info. Z góry dziękuję.
2
jj 2016-12-14 11:20
do 2tys w sciani dostaniesz
1
egon emeryt 2017-01-13 12:16
Syn chce się przyjąć na kopalnię w Czechach . To co tu wypisujecie przechodzi wszelkie granice . Myślicie że górnictwo to lekki fach !!! Przepracowałem na polskiej kopalni 26 lat i wiem że polskie nie różnią się od czeskich kopalń . Żelastwo jest jednakowo ciężkie i wysokie tep. są takie same !!! Górnictwo to zawód dla mężczyzn nie dzieci !!! Może dozór jest 100kroć głupszy w Polsce . Dostałem naganę po przepracowaniu 25 lat bez najmniejszego przewinienia !!! Potem anulowaną przez dyrektora !!! Okazało się że ten co mi ją wytrawił chciał nas zmobilizować do lepszej pracy !!! Wtedy dostali nagany przodowi ściany , przodowi dolnych i górnych motorów . Z wszystkich zmian .
1
john 2017-01-23 16:02
czy bez zadnch kursow i doswiadczenia tez przyjmuja?
1
GÓROLKA 2017-02-01 10:58
już nie przyjmują !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie p.ryskolak (nie zasługuje na pisanie dużą literą ) ZBANKRUTOWAŁ wypłacił pensje za grudzień 2016 po 2500kc i reszty nie widać ! reszta pensji dla ludzi będzie na jego koncie w raju podatkowym, da swym adwokatom lub przepuści przez firmy rodzinne .To jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłat nigdy się nie doliczyłeś ,pieniądze w kopertach w biurze to wiadomo było że OJE..NE podejrzewam dlatego żeby nie było żadnych prawnych podstaw do założenia sprawy na podstawie przelewów!!!!!!Prowadziłam mężowi dokładne zapiski :ilość szycht,chorob.,urlop.,przestój itp.wypłata wychodziła prosto ;ilość szycht x 1000 lub 900 koron bez dodatków a miało być po 1200(grupa którą miał mąż)+dodatki, ,chorob -.firma nie płaciła pierwszych dni , urlopy wypoczynkowe- bezpłatne zero premii NO PRZEPRASZAM za tzw.WYKON dostali chłopcy po 200-300 kc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! śmiech na sali co za firma co za prezesina - w ganiturze który ma na specjale okazje wystąpień przed pracownikami kupiony w latach 70-tych lub w lumpeksie żeby grać biedaka-potem zaraz sie przebiera a garniturek idzie do szafy na te okazje! Co do hoteli ŻADNA firma nie bierze żadnych pieniędzy za hotel tylko śp.polcarbo brało,itd,Co do biura oprócz 2 osób to reszta chamstwo!Szokda że OKD nie zainteresowało sie wcześniej ryskolakiem i zero udziałów w przetargach- wypłać zaległości pracownikom a potem startuj a jak nie to wypier..firm jest dość. a kwiecień lub marzec co dostali po 5000kc wypłaty bo okd niby ryskolakowi nie dało- gdzie wyrównanie !sumując:TYLKO POLAK polskiego pracownika za granicą WYJE.IE ,nażre się i zamknie firme i placze i chlipta ze biedny że nie da bo nie ma.Dobrze że te ściany się zawaliły i za metanowiły kopalnie nie chcą darmowego potu od górników i przekleństw żon na wypłaty od prezesiny ryskolaka
8
jozsed 2017-02-01 13:18
faktczynie padło polcarbo
1
jozsed 2017-02-01 13:18
faktczynie padło polcarbo
1
Cesarok 2017-02-10 10:17
Daj jakieś namiary to pogadamy o tej firmie ???
1
polak 2017-02-19 12:30
Do egon emeryt-ty chyba syna albo nie lubisz albo chcesz sie go pozbyc lub dowiedziales sie zpo tylu latach ze nie twoj bo jakim trzeba byc blaznem zeby jeszcze syna tam pchac.przepracowales 26lat w polsce a ile w czechach znawco ze wiesz jak jest,ja tam pracowalem 12lat i moge cos powiedziec-nigdy w zyciu,to byl najwiekszy blad zycia
6
egon emeryt 2017-03-07 18:04
Zatrudni się na K.W.K Rydułtowy Anna , albo inną kopalnię z Holdingu to później zobaczysz czy lubię syna czy nie !!! Syn chwali pracę , podoba mu się i to jest ważne !!! Przeszedł w Polsce od murarza po spawacza za psi grosz i bez umów o pracę . A co do mnie to faktycznie nie pracowałem w Czechach . Ale pewnie nie jest gorzej niż w Polsce . Napisz co takiego gorszego jest w Czechach niż w Polsce .
1
Ulia 2017-04-04 14:55
Moi witania wszystkim kto szuka pracy w Czechach kiedyś też szukałam jakomś pracę i kolieżanka mówiła żeby pojechać na ślimaki ale nie było szalonych zarubków na tej pracę teraz jeżdziemy na pracą po kuchni to moge być szukałam tutaj tą pracę http://www.eurabota.ua/jobs-in/Czech/jobs-offered
1
szymonparis56@gmail.com 2017-04-19 06:51
Chce sie przyjąć do Polcarbu powiedzcie mi bez papierka górnik przyjmą mnie i z dużą chęcią pracy ??
1
Greg 2017-04-24 14:51
Tak przyjmują
1
Kapusta 2017-04-28 21:48
Są 3 oddziały polcarbo na jednej kopalni 2x wydobycie 1x przodki. To co się dzieje w tej firmie przechodzi wszystko. Pracuję tam póki co bo czekam na to aby dostać się do Polskiej kopalni. W lutym zabili hydraulika na ścianie i te gnoje z BHP tak zamącili żeby nic nikomu się nie stało żeby prezez ten skur....wol nie musiał zapłacić odszkodowania. Żona po zmarłym Marianie S. sądzi się z tymi śmieciami z Śliwki. Warunki w obecnje chwili na ścianie 401301 są bardzo dobre ale te świnie z biura każą pracować na okrętkę czyli 6 dni pracujesz 1 dzień wolnego. A jeśli zaśpisz lub auto Ci się zepsuje w czasie dojazdu do pracy to kierownik jest zobligowany do tego aby wstawić komuś ZETKE a to sie = stracone 2 dni urlopu (niezgodne z przepisami) dodatkowo zabiorą Ci połowę wypłaty i chodzisz za parę groszy do pracy. Hotel jako jedyna firma w czechach pobiera kasę od pracownika w innych jest za darmo. Radzę omijąc szerokim łukiem a tego śmiecia prezesa omijać tak samo. Niech żyje Janek Sot najstarszy pracownik. Jeśli ma się wypadek to najlepiej nie głosić bo firma dostaje pokute a w innym przypadku pracownika sie zwalnia
4
hiszpan 2017-05-03 15:26
ciekawe gdzie będziesz szukał emerytury
3
pracownik 2017-06-22 12:44
Witam dawno mnie tu nie było widzę ze chętni do pracy są powodzenia w tej firmie wyzysku chamstwa i to nie powinno się nazywać polcarbo tylko hitlercarbo
Maciej 2017-06-30 12:21
Witam brać górniczą
mam pytanie odnośnie dostania się bezpośrednio pod czechów jakie szanse/zarobki
jak z zakwaterowaniem jestem już znudzony siedzeniem na urlopie górniczym a na miejscu za cieica za 2tysie nie widzi mi się pracować
podpowiedzcie coś
1
Ralf 2017-07-05 07:36
To po co tam pracowałeś tyle lat skoro taki syf normalny człowiek odszedł by po kilku miesacach i szukał innej pracy a nie męczył się 12 lat chopie pomyśl co piszesz! !!
1
Zbyszek 2017-07-13 22:46
Maciej gdzie dają 2 tysie za cieciowanie ? odpowiedz proszę
1
madoń 2017-07-17 22:46
A no dają. Tylko nie 2 a prawie 2 (1800-1900) Wujek tak pracuje. Tyle ma na wypłacie, ale w systemie 24/48 czyli za ok. 240 h miesiecznie
1
Borys 2017-08-26 13:36
Witam brać górniczą. Mam pytanie czy pracuje ktoś w tej firmie, kto przebywa na urlopie górniczym. Pozdrawiam
2
Wiesiek 2017-08-29 12:08
Podłączam się do pytania tez mnie to interesuje
1
Borys 2017-08-29 12:15
Witaj z moich informacji po wizycie w Karwinie pracują tam 2 osoby przebywające na urlopie górniczym. Problem tkwi w tym że nikt w Srk i w Polcarbo nie potrafi udokumentować że jest to zgodne z ustawą o funkcjonowaniu górnictwa ze stycznia 2015 roku
2
Yyyyy 2017-08-29 18:30
Daj więcej info na mail xxmrmichalek87xx@autograf.pl

Jestem ciekaw co to, bo znajomy co pracuje w Zgri mi tą firmę polecił.
1
Wiesiek 2017-09-02 08:53
ale ta ustawa chyba nie obejmuje całej UNI tylko kraj w którym została uchwalona
tak mi się wydaje
2
Borys 2017-09-05 09:00
Witaj, też mi się tak wydaje tylko że fajnie by było mieć jakąś miarodajną informację na papierze. W razie chęci rozwinięcia tematu kontakt priv. mariusz. siergiej @wp. pl Pozdrawiam
1
Sprawiedliwy 2017-09-05 17:29
Kapusta głowa pusta , za twoje oskarżenia że ktoś kogoś zabił jest prokurator a numer IP go do ciebie przyprowadzi .
1
Sprawiedliwy 2017-09-05 17:33
sporo ludzi na urlopach u nas pracuje skontaktuj się z Michałem z biura pokieruje cię co i jak
1
piter 2017-09-08 11:48
Borys sluchaj chce isc do was powiedz mi czy naprawde jest tak zle jak pisza? Kurcze nie wiem teraz co o tym myslec a doswiadczenia mam 5 lat po polskich firmach sciany i przodki
Angulo 2017-09-21 14:54
Ale tak poważnie - to jest aż tak złe miejsce pracy, że nawet tych ponad 3k na rękę nikogo nie jest w stanie zachęcić?
Zostaw swoją opinię o polcarbo - Karviná
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polcarbo