brak logo

polcarbo

Karviná

Opinie o polcarbo

Nowy 2015-06-20 10:26
Panowie jak się kształtują zarobki obecnie w Polcarbo, ile w koronach a ile w złotówkach, warto się starać o pracę w tej firmie, jakieś dodatki mają czy tylko goła wypłata?
swoj 2015-09-01 20:36
banda nieudacznikow ,tu przyjmuja odpad genetyczny z RP,wstyd pracowac ,cud ze czesi to toleruja,rzadza dziadki pachnace naftalina,pracujac tu jestes NAJEMNIKIEM
4
pukpuk 2015-09-12 05:41
Nikt normalny w tym syfie i na takich warunkach by nie robił, tylko desperaci. Zgadzam się ze "swój"
3
woj29 2015-10-13 17:25
a przyjmuja teraz aktualnie do tej firmy mam 5 lat doswiadczenia dolowego i pare kursow
ktos 2015-10-22 12:22
Widocznie byłeś niezdolny i tak jak robiłeś tak ci zapłacono sam sobie jesteś winny po prostu moim zdaniem nie nadawał się sam napisałeś ze masz długi dorośnie w końcu
he 2015-10-22 12:49
Panowie jeżeli chcecie się dostać do tej firmy to porostu jedzie do biura w karwinie na Karola sliwki tam się wszystkiego dowiecie jestem pracownikiem tej firmy robie na ścianie pod drozdowskim zarobki są dobre wystarczy chodzić według grafiku i być robotnym jak wszędzie mam dwoje dzieci moja zona nie pracuje a jestem wstanie to wszystko utrzymać moim zdaniem warto robie 6dni 2dni wolnego po 8siem godzin w miesiącu mam od 22 do 24 szych nie narzekam wstaje o4 20 wracam o 14 00 jest ok mam cały czas na rano
swoj 2015-11-24 19:30
Oj tak tu przyjmuja ! Dzieciaki nawet bez doswiadczenia.
Lebski 2015-12-08 18:11
Zarobki to od 3 tys w gore. Bez papierka Gornika nie ma co probowac. Warunki pracy rozne w zaleznosci od miejsca pracy
wisiok 2015-12-09 13:59
mam pytanie polcarbo ma tylko sciany czy przodki tez ?
1
pracownik 2015-12-12 09:28
Warunki w ścianie nie są takie złe do połowy ściany jest w miarę powyżej zaczyna się ciepło praca nie jest taka ciężka zależy na jaką zmianę trafisz pracuje już 5 miesięcy zarobki bez zmian 4200zł i tak bez zmian dni robocze 22-25 oczywiście składki od 1800zł nikt nie zmusza cię do pracy w ciepłym jak się zle czujesz głosisz przodowemu i schodzisz do chłodnego nie każdy daje rade pracować w ciepełku jeśli jakieś pytania na temat tej firmy to chętnie odpowiem szczerze i prawdę nie te głupoty co tu wypisują
były 2015-12-18 01:40
dostaniesz zimne napoje aż się zdziwisz, jak sobie nie zwieziesz na dół to niema, a i tak za chwilę to co wziąłeś jest już ciepłe, poza tym syf i wyzysk, a przodowi nienormalni, jak i cały dozór.
zeba 2015-12-18 02:55
Szukam starych znajomych ktorzy pracowali 1996-2001
zeba 2015-12-18 03:17
tez jestem bylym pracownikiem i szukam starych znajomych
SZTYGAR PLC1 Narwal 2015-12-28 22:15
dobra ja napiszę jak jest w tej firmie bo się zwolniłem z niej. zacząłem pracować 15 kwietnia 2015 roku mam studia skończone na politechnice. w biurze w karwinej dostałem zapewnienie o zatrudnieniu jak jeździłem z podaniami. na początku moje wypłaty sięgały mniej więcej 3600-3800 system pracy 5 na 2 dni wolnego z racji studiowania zaocznie. warunki pracy pracowałem na CSM w ścianie 364206 moja pierwsza praca w kopalni kilka dni na taśmach potem prace w dolnej wnęce a potem zaczeło się już ciężko temperatura bliska 40 C w górnej wnęce ja osobiście brałem od 5-6 litrów wody. potem przeszedłem na ścianę 401311 wysokość ściany około 4,2m temperatura była wyższa ale byłem już przyzwyczajony. po 4 miesiącach przeszedłem do dozoru i zrozumiałem wszystko o co chodzi w kierowaniu ludźmi każdy który piszę herezję na temat tej firmy to 1 alkoholik któremu się nie chciało chodzić do pracy 2 leber któremu się nie chciało pracować 3 idiota który nie wie co to kopalnia i prace tam związane. Od razu Panowie mówię to nie jest Polska bo już pracuję na KWK Krupiński. Tam jest gigantyczna presja o wyniki za prawię każdą cenę. Co do osób dozoru PLC1 kierownik-gość z wiedzą jakiego nigdy nie spotkałem można rzec pracoholik żyje trzyma ten oddział cały i dla tego to hula tam dobrze. Mechanik wg mnie osoba odpowiednia na tym stanowisku która zna się na rzeczach związanych z jego działaniem w tym oddziale. Sztygarzy zdarzają się różni jedni wiedzą co robią inni po prostu tam są nie wiadomo po co. Ci którzy pracowali w systemie 6 na 1 to spokojnie ponad 4400 zł zarabiają. Co do ubezpieczenia zacytuję kolegę z pracy " Sprzątaczki na kopalni są lepiej opłacani niż my" tak to prawda niczego się proszę nie spodziewać co do emerytury i L4. Prosta i banalna zasada chodź do pracy i pracuj bezpiecznie a zarobisz. Przeszedłem na KWK Krupiński bo miałem studia skończone więc znalazłem się w wylosowanej setce osób z pośród ponad 10 tyś podań ale pieniądzę za póki co fizyczną osobę są o połowę mniejsze. Szczęść Boże tym którzy tam pracują.
3
pracownik 2016-01-13 15:27
niewazne ze ludzie malo zarabiają i sa zle traktowani. Wazne ze pan Leszek ryskalok jest miloinerem
4
Student 2016-02-01 13:07
Napiszcie jak z przyjęciami do tej firmy i czy wiek gra jakąś ważną rolę ponieważ mam 20 lat i zawód górnik lecz nie posiadam doświadczenia w branży
2
sztygar 2016-02-28 21:25
Trzeba miec stazu troche porob z 5 lat to bedziemy gadac potem
aaa 2016-03-21 16:34
I co poganiaczu ma robic 5 lat żeby potem iść na Czechy pracując za pseudo fajna kase bez możliwości przejścia na penzyje , oczy wam sie oswieca jak przyjdzie czas odpowiedni o ile wczesniej nie zdechniesz w tej cieplocie , jebani fanatycy !
doradca 2016-04-09 16:30
Polecam osobom które lubią być poniżane przez kierownictwo i dozór oraz przodowych... nie warto tracić zdrowia za marne grosze PLC-1
do sztygar 2016-04-19 12:11
człowieku jak ktoś ma 5 lat stażu i prace w PL to na CH#J ma tam sie pchać ??
Łaski ludziom z doświadczeniem nie robicie....
chornik SBL 2016-05-16 18:30
są tam do was przyjęcia w polkarbo są przodki i ściany a ściany na obudowę indywidualną ? bo mnie już te stójki na paskovie mi zbrzydły zmieniłbym na sekcje , a wypłate dostaliście na czas? Są przyjęcia?
spoko 2016-06-14 21:03
część możne cie powiedzieć jak z emeryturami po ilu latach dostaniesz emeryturę i w jakiej kwocie na polskie jakie składki odprowadzają na emerytury czy z 1800zł ja pisał kolega
2
spoko 2016-06-14 21:11
cześć wam możne któż dojerzdza z okolic Wadowic na karwi ne
spoko 2016-06-15 17:23
wita moze ktoś powie czy na Karwinie są 13 ,14 barbórka dostaje się węgiel jak z hotelem ile z wypłaty biorą za mieszkanie u nich
Loko 2016-08-05 12:15
Dostaniesz 13, 14. Barbórke, i ch.... wie co jeszcze,a hotel 5***** , syf totalny.
michał 2016-08-23 17:15
Zapraszamy do pracy w Polcarbo stałe godne wynagrodzenie , praca jak wszędzie na dole ciężka. Aktualnie są przyjęcia wieć polecam i zapraszam.
1
misio 2016-08-23 23:48
powaznie przyjmuja do polacrbo ?
horniol 2016-09-06 09:44
stałe i godne wynagrodzenie jak na CZechy to ile ,moze ppoiwedz ze 4k i wszystkie soboty to Cie wysmieje ???
hanys 2016-09-19 11:34
polcarbo wyciagnie z ciebie cale sily i ja juz nie dasz rady to cie wyniosa nogami do przodu a bylo juz takich paru co w temperatuze nie wytrzymali i zmarli na dole a tekst to kierownika albo hlawnego to taki jak nie ten to bedzie inny tez pracoje jeszcze umowy daja na 3-6 miesiecy i przedluzaja albo i nie ubezpieczenie jest ale jak u sprzataczki zlamalem noge na dole to kierownik mi powiedzial [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocos ta,m wkladal noge ludzie w twj firmie to jak zwiereta sa traktowani a zarobki to masz do 4 tys zloty
2
hanys 2016-09-19 11:37
polcarbo wyciagnie z ciebie cale sily i ja juz nie dasz rady to cie wyniosa nogami do przodu a bylo juz takich paru co w temperatuze nie wytrzymali i zmarli na dole a tekst to kierownika albo hlawnego to taki jak nie ten to bedzie inny tez pracoje jeszcze umowy daja na 3-6 miesiecy i przedluzaja albo i nie ubezpieczenie jest ale jak u sprzataczki zlamalem noge na dole to kierownik mi powiedzial [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocos ta,m wkladal noge ludzie w twj firmie to jak zwiereta sa traktowani a zarobki to masz do 4 tys zloty w systymie szesc dni pracy jeden dzien wolny i szesc dni pracy i dwa dni wolne i tak na przemian
kamil 2016-09-25 06:46
Witam dojezdza moze ktos z okolic knurowa lub gliwic zaczynam prace w polcarbo i chcialbym dojezdzac z kims kto tam dojezdza dziennie prosze o kontakt (usunięte przez administratora) kamil
mirek 2016-09-25 14:34
a kiedy cie przyjeli do polcarbo ? sa przyjecia idz na hotel kosmos
polak 2016-10-27 22:31
pracowalem 11 lat w plc,11 lat straconego zycia i zdrowia,szkoda mi ludzi ktorzy musza tam pracowac,a mlodzi-szukajcie roboty w polsce albo gdzies za granica ale nigdy w czeskich kopalniach pod polakami
5
mazzo23wp 2016-11-13 21:07
Z knurów dojeżdżam. Napisz do mnie na e-maila
2
Sławo 2016-12-08 16:26
Witam wszystkich! Jest tu ktoś z jastrzębia zdroju kto pracuje w tej firmie. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Sławo 2016-12-12 12:19
Witam! Mógłbyś powiedzieć ile tam można zarobić na rękę i czy to prawda że jest tam praca tylko do 2023roku jak można doczytać się na różnych stronach internetowych. Bardzo prosiłbym o jakieś informacje bo mam troszkę ciężko i byłbym wdzięczny za jakieś info. Z góry dziękuję.
jj 2016-12-14 11:20
do 2tys w sciani dostaniesz
egon emeryt 2017-01-13 12:16
Syn chce się przyjąć na kopalnię w Czechach . To co tu wypisujecie przechodzi wszelkie granice . Myślicie że górnictwo to lekki fach !!! Przepracowałem na polskiej kopalni 26 lat i wiem że polskie nie różnią się od czeskich kopalń . Żelastwo jest jednakowo ciężkie i wysokie tep. są takie same !!! Górnictwo to zawód dla mężczyzn nie dzieci !!! Może dozór jest 100kroć głupszy w Polsce . Dostałem naganę po przepracowaniu 25 lat bez najmniejszego przewinienia !!! Potem anulowaną przez dyrektora !!! Okazało się że ten co mi ją wytrawił chciał nas zmobilizować do lepszej pracy !!! Wtedy dostali nagany przodowi ściany , przodowi dolnych i górnych motorów . Z wszystkich zmian .
john 2017-01-23 16:02
czy bez zadnch kursow i doswiadczenia tez przyjmuja?
GÓROLKA 2017-02-01 10:58
już nie przyjmują !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie p.ryskolak (nie zasługuje na pisanie dużą literą ) ZBANKRUTOWAŁ wypłacił pensje za grudzień 2016 po 2500kc i reszty nie widać ! reszta pensji dla ludzi będzie na jego koncie w raju podatkowym, da swym adwokatom lub przepuści przez firmy rodzinne .To jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłat nigdy się nie doliczyłeś ,pieniądze w kopertach w biurze to wiadomo było że OJE..NE podejrzewam dlatego żeby nie było żadnych prawnych podstaw do założenia sprawy na podstawie przelewów!!!!!!Prowadziłam mężowi dokładne zapiski :ilość szycht,chorob.,urlop.,przestój itp.wypłata wychodziła prosto ;ilość szycht x 1000 lub 900 koron bez dodatków a miało być po 1200(grupa którą miał mąż)+dodatki, ,chorob -.firma nie płaciła pierwszych dni , urlopy wypoczynkowe- bezpłatne zero premii NO PRZEPRASZAM za tzw.WYKON dostali chłopcy po 200-300 kc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! śmiech na sali co za firma co za prezesina - w ganiturze który ma na specjale okazje wystąpień przed pracownikami kupiony w latach 70-tych lub w lumpeksie żeby grać biedaka-potem zaraz sie przebiera a garniturek idzie do szafy na te okazje! Co do hoteli ŻADNA firma nie bierze żadnych pieniędzy za hotel tylko śp.polcarbo brało,itd,Co do biura oprócz 2 osób to reszta chamstwo!Szokda że OKD nie zainteresowało sie wcześniej ryskolakiem i zero udziałów w przetargach- wypłać zaległości pracownikom a potem startuj a jak nie to wypier..firm jest dość. a kwiecień lub marzec co dostali po 5000kc wypłaty bo okd niby ryskolakowi nie dało- gdzie wyrównanie !sumując:TYLKO POLAK polskiego pracownika za granicą WYJE.IE ,nażre się i zamknie firme i placze i chlipta ze biedny że nie da bo nie ma.Dobrze że te ściany się zawaliły i za metanowiły kopalnie nie chcą darmowego potu od górników i przekleństw żon na wypłaty od prezesiny ryskolaka
5
jozsed 2017-02-01 13:18
faktczynie padło polcarbo
jozsed 2017-02-01 13:18
faktczynie padło polcarbo
Cesarok 2017-02-10 10:17
Daj jakieś namiary to pogadamy o tej firmie ???
polak 2017-02-19 12:30
Do egon emeryt-ty chyba syna albo nie lubisz albo chcesz sie go pozbyc lub dowiedziales sie zpo tylu latach ze nie twoj bo jakim trzeba byc blaznem zeby jeszcze syna tam pchac.przepracowales 26lat w polsce a ile w czechach znawco ze wiesz jak jest,ja tam pracowalem 12lat i moge cos powiedziec-nigdy w zyciu,to byl najwiekszy blad zycia
3
egon emeryt 2017-03-07 18:04
Zatrudni się na K.W.K Rydułtowy Anna , albo inną kopalnię z Holdingu to później zobaczysz czy lubię syna czy nie !!! Syn chwali pracę , podoba mu się i to jest ważne !!! Przeszedł w Polsce od murarza po spawacza za psi grosz i bez umów o pracę . A co do mnie to faktycznie nie pracowałem w Czechach . Ale pewnie nie jest gorzej niż w Polsce . Napisz co takiego gorszego jest w Czechach niż w Polsce .
Ulia 2017-04-04 14:55
Moi witania wszystkim kto szuka pracy w Czechach kiedyś też szukałam jakomś pracę i kolieżanka mówiła żeby pojechać na ślimaki ale nie było szalonych zarubków na tej pracę teraz jeżdziemy na pracą po kuchni to moge być szukałam tutaj tą pracę http://www.eurabota.ua/jobs-in/Czech/jobs-offered
szymonparis56@gmail.com 2017-04-19 06:51
Chce sie przyjąć do Polcarbu powiedzcie mi bez papierka górnik przyjmą mnie i z dużą chęcią pracy ??
Greg 2017-04-24 14:51
Tak przyjmują
Kapusta 2017-04-28 21:48
Są 3 oddziały polcarbo na jednej kopalni 2x wydobycie 1x przodki. To co się dzieje w tej firmie przechodzi wszystko. Pracuję tam póki co bo czekam na to aby dostać się do Polskiej kopalni. W lutym zabili hydraulika na ścianie i te gnoje z BHP tak zamącili żeby nic nikomu się nie stało żeby prezez ten skur....wol nie musiał zapłacić odszkodowania. Żona po zmarłym Marianie S. sądzi się z tymi śmieciami z Śliwki. Warunki w obecnje chwili na ścianie 401301 są bardzo dobre ale te świnie z biura każą pracować na okrętkę czyli 6 dni pracujesz 1 dzień wolnego. A jeśli zaśpisz lub auto Ci się zepsuje w czasie dojazdu do pracy to kierownik jest zobligowany do tego aby wstawić komuś ZETKE a to sie = stracone 2 dni urlopu (niezgodne z przepisami) dodatkowo zabiorą Ci połowę wypłaty i chodzisz za parę groszy do pracy. Hotel jako jedyna firma w czechach pobiera kasę od pracownika w innych jest za darmo. Radzę omijąc szerokim łukiem a tego śmiecia prezesa omijać tak samo. Niech żyje Janek Sot najstarszy pracownik. Jeśli ma się wypadek to najlepiej nie głosić bo firma dostaje pokute a w innym przypadku pracownika sie zwalnia
2
hiszpan 2017-05-03 15:26
ciekawe gdzie będziesz szukał emerytury
1
Zostaw swoją opinię o polcarbo - Karviná
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polcarbo