brak logo

Terranova

Warszawa

Opinie o Terranova

anonim 2008-10-23 10:18:48
Praca wyczerpująca fizycznie przede wszystkim, pracuje się po 12 godzin, potem jest dzień wolny, pracuje się też w weekendy a zarobki nie są wcale zadowalajace..dużo osób odchodzi
anonim 2008-11-09 21:24:21
Słowa kojarzące się z tą firmą to stresująca, wyczerpująca.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam negatywnie (zero mozliwosci rozwoju).
Atmosfera i ludzie tam pracujący duzo odchodzi i przychodzi, wiec trudno okreslic jacy sa, kierowniczki nieprzyjemne.
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się traktowanie przez kierowniczki jak jakies muly do pracy.
anonim 2008-11-12 14:31:04
Moja opinnia na temat terranowy w zlotych tarasach jest taka jak poprzedniczki czyli ogolnie kierowniczki nie mile a szczegolnie jedna.. male zarobki harowka jak w obozie pracy ani sslowa do nikogo nie mozna sie odezwac ogolnie beznadziejnie nie polecam nikomu! bardzo duzo osob sie tam zwalnia bo nie da sie wytrzymac
2
anonim 2009-03-02 20:47:07
Zgadzam się z opiniami ułomna kierowniczka, która traktuje swoich pracowników jak niedorobionych, obraża ich, sama nie potrafi odmienić nawet polskiego słowa-śmiesznie:))ciężka fizyczna praca ludzie zmieniają się co miesiąc.Nie polecam!!!!!!
3
anonim 2009-04-05 22:06:15
To w takim razie[usunięte przez admina] i się nauczy szacunku do pracowników. Boże jak ja nie nawidzę takich ludzi.
2
anonim 2009-04-12 23:42:45
ja z tej pracy jestem zadowolona i kirowniczki są super kto tym ludziom głupot nagadał
aneczka 2009-07-29 14:02:46
na czym polega wasza praca? czy tylko układacie ciuszki ,sprzedajcie za kasą czy wychodzicie też do klienta?
bomba 2010-01-25 14:21:38
Ja pracuje w terranowie 2 lata jako kasjer-sprzedawca. wiadomo ciężko jest bo motłoch prezychodzi i nic nie potrafi uszanować . zarabiam 1700 netto pracuje w arkadii ludzie spoko:) spotykamy się po pracy. Fakt praca po 12 godzin czasami 2 dni pod rząd, duża rotacja.
hkjh 2010-03-08 10:57:53
fakt czasami kierowniczki potrafią wkurzyć ale tak naprawdę coś za coś - mtrzeba popracować dłużej i się przemęczyć ale można iść na układy - nie możesz przyjśc to albo się zamieniasz albo mówisz wcześniej i nie ma problemu, chcesz dorobić - dopóki jesteś na umowę zlecenie mówisz i spokojnie cię wstawią w grafik...
anitka 2010-04-22 10:09:40
bardzo chciałabym się dostać do pracy w terranovie na ul. dworkowej . Może mi ktoś doradzić jak w ogóle starać się o przyjęcie do pracy? nie mogę znaleźć strony terranowy
anonim 2010-05-29 08:59:08
Udaj się na Dworkową na dzrwiach wisi plakat z adresem email ja byłam wczoraj ale go nie pamiętam .Też myślałam żeby wysłać Cv ale po godzinie spędzonej w sklepie i patrzeniu jak wiele dziewczyn z personelu cały czas coś robi zapieprz , darowałam sobie , bo pewnie dają z 1200zł więc trochę lipa.
anonim 2010-08-25 21:58:57
umowa zlecenie, 1200zł na ręke, nie polecam
anonim 2011-01-21 17:57:23
Pracowałam tam 2 lata. Praca bez przyszłości, traktują pracownika jak śmiecia .pracuje się czasem 3-4 dni pod rząd.Oni mają gdzieś prawo pracy!!!!!!!!!!!!!!!Wieczne pretensje o wszystko...kierowniczki...szkoda pisać. Jak już nie masz siły pracować to porostu wylatujesz.
Nie traćcie czasu na tą firmę
1
Pipa 2012-07-03 19:08:27
Praca fizyczna nie jest taka wyczerpująca. Bardziej psychicznie jesteś zdołowana. Napewno w sklepie w Jankach. Kierowniczka jest okropna. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką osobą jak ona. Nie ma szcunku do nikogo oprucz siebie. Wykorzystuje jak może. Nie ma skrupułów i mówi do swojego pracownika jaki jest beznadziejny. Dziewczyny uwaga nie dajcie się zwieść. Nie ma żadnych rabatów na ubrania nie wypłacają wam całej kwoty prcujesz dłużej niż 12 godzin dziennie to za reszte ci nie zapłacą. Niech to będzie dla was przestroga.
1
Jupiter 2012-08-07 19:18:03
praca non stop na nogach... 10 godzin pracy i 20 minut przerwy. nie polecam. zarobki kompletnie nieadekwatne do wykonywanej pracy.
gosc 2012-09-04 20:40:50
Pracować trzeba umieć a nie obijać się. Jeśli komuś przeszkadza praca i związane z nią obowiązki, to po co się przyjmuje do pracy?
Co do zarobków to są rzeczywiście ŚMIECIOWE i ŚMIESZNE, ale jaka firma ( TERRANOVA ogólnie ), to i takie zarobki.
Góra jest najgorsza, zwłaszcza niektóre REGIONALNE tytułujące się dyrektorkami ( ....mój mąż, jest z zawodu dyrektorem.....cyt. za Bareją )

Dać ludziom podwyżki, na normalnych zasadach, zwolnić niektóre przyczepione do stanowiska ( tzw. kamienne zadki ) i może w tej wyzyskującej pracowników firmie będzie ok.
Kizia 2013-07-12 15:25:32
A mi się podobało - fakt trzeba dużo pracować, ale jak komuś się nie chce, czy kupuje tylko nowe dżinsy co tydzień, to nic dziwnego, że się nie podoba!
ona 2013-08-11 19:50:52
Nie wiem komu podoba się takie tyranie cały dzięn na nogach , w okropnej atmosferze terroru? Nic tam się nie zmieniło i nie zmieni...brak szacunku dla pracownika, wyzysk.
k 2013-08-15 17:55:33
na dzień dzisiejszy najniższa krajowa.1200 netto i do widzenia
1
no name 2013-08-16 09:59:35
Jak ktoś ma podejście lenia do pracy to się nie dziwie że jest wszystko na "NIE " . Jeżeli pracujesz 12 h to wtedy masz więcej wolnego w tygodniu ( więc lepiej przyjść 3-4 razy na 12 h niż dziennie na 8). Na 3/4 etatu masz prawie 1400 zł plus premie i możesz sobie dorobić do pełnego etatu, zniżka to 50 % . A atmosfera zalezy od personelu w sklepie.
Sweetnuthin' 2013-10-30 23:59:15
Praca w terranovie jest wyczerpująca! Pracujesz po 12-14h, jeśli wcześniej nie zwiejesz i masz 30 minut przerwy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w porownaniu z innymi sklepami odzieżowymi! Kierowniczki nieprzyjemne, wspolpracowniczki-takze, robia wyzej niz maja. I najgorsze-pracuja same laski, wiec atmosfera z tego tytułu już niezdrowa. Nie polecam.
kiss 2013-12-11 18:26:42
Swięta prawda!!!!(usunięte przez administratora) Ale myślę też, że w takim sklepie, gdzie jest niewolnicza praca fizyczna pracują niezbyt inteligentni ludzie...więc o kulturze trudno w tym przypadku rozmawiać...., bo kto normalny i inteligentny- choć trochę- by się na to godził?
anonimek 2014-01-23 23:13:29
Muszę zgodzić się z większością negatywnych opinii. Bardzo dużym minusem jest sposób traktowania osób pracujących w tej firmie. Co byś nie zrobiła/zrobił to i tak jest źle.(usunięte przez administratora). Brak szacunku do pracowników zarówno ze strony zarządu jak i poszczególnych kierowników.
Sundew 2014-08-01 00:34:30
Moi drodzy, bez przesady! Pracuję w Terranovie już prawie 3 lata i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć,że jest w porządku. Na pewno o niebo lepiej niż w Reserved (tam wytrzymałam raptem miesiąc). Owszem, zapiernicz jest momentami nieziemski, ale idzie się do tego przyzwyczaić i dostosować do rytmu pracy. No chyba,że mowa o dziewczątkach, co to chcą dostawać wypłatę za samą obecność i dobry wygląd i co to przez miesiąc nie potrafią ogarnąć, jak się skałada spodnie albo co na jakim wieszaku wisi :P Ja na swoją kierowniczkę narzekać nie mogę. Studiuję dziennie i grafik mam ustawiany tak,żeby i studia ogarnąć i zarobić na życie. Koleżanki z pracy też są bardzo w porządku:) przez taki kawał czasu można się naprawdę zżyć, a wspólna niedola (czyt. wyprzedaże) zbliża jeszcze bardziej. Minusami pracy są: niskie wynagrodzenie (najniższa krajowa), zerowy socjal (nie liczcie na jakikolwiek program motywacyjny oprócz skromnej premii, na kartę multisportu czekamy chyba od 1,5 roku i nic...), słabe szanse rozwoju (chyba musiałby ktoś umrzeć, żeby można było awansować poza sklep). Podsumowując: praca lepsza niż w sklepach podlegających pod LPP (House, Cropp, Reserved, Sinsay), ale gorsza od marek Inditexu (Bershka, Stradivarius, Zara, Pull&Bear), bo tam mają wyższą stawkę i niezły socjal.
justyska 2014-08-04 00:36:13
hmm to powiedz ile masz na godzinę? bo w lpp jest 7.40, czy w terranovie jest wiecej? w zarze 10.20 :)
kis 2014-09-02 22:17:18
Dawno powinni zwolnić manager(usunięte przez administratora) Dawno wypaliła się zawodowo i nie ma nowych pomysłów....może jakieś nowe świeże spojrzenie by się przydało???szczególnie w centrum wawy....nuda....
wawa 2014-11-19 22:58:46
Najniższa krajowa, nie możesz się do nikogo odezwać przez 12h , mordercza praca odradzam!!!!!!!!!!!!!
jololo 2015-01-27 19:48:08
to co mowia dziewczyny praca po 12h. zarobki 8 zl na reke + premie wedle uznania kierowniczek (wlasciwie nie wiadomo za co i dla kogo ida), umowa zlecenie na ktorej napisane ze masz sprzatac i klipsowac a dodatkowo stoisz na kasie i odpowiadasz za manka. Polityka MILCZENIA- jak pracownicy rozmawiaja to sa malo wydajni. Czasem sporadycznie mozna sie odezwac ale nie rozmawiac chociaz np. sprzatasz obok kolezanki z pracy. Zostalam zwolniona za to ze bylam tydz na zwolnieniu.
anka 2015-03-06 21:07:06
Odradzam, praca w Terranovie, kosztowała mnie dużo nerwów i kontuzji. Noszenie kartonów po x kilogramów, nikogo tam nie dziwi. Ty odwalasz najgorszą robotę, a jesteś traktowana jak śmieć, bo przecież na Twoje miejsce jest 100 chętnych lasek. Rotacja pracowników gigantyczna.
brak perspektyw, umowa śmieciowa przez okres 7 miesięcy, 8 zł na godzinę, zero zniżek, bonów.
moni 2015-04-22 22:34:42
Pracuje od miesiąca w terranovie. Umowa zlecenie, 8zł na rękę, praca po 8 godz dziennie. Dziewczyny z umową o pracę pracują po 10godz. Elastyczny grafik dopasowany do studiów czy innych szkół. Zniżki są dla osób z umową o pracę, ale zawsze można sie z tymi dziewczynami dogadać. Ja mam akurat w porządku kierowniczkę. Ogólnie nie narzekam. Pracuję w miesiącu ok 16dni po 8 godz i wychodzi tysiaczek jakoś.
Alen 2015-06-30 10:24:37
Praca jak praca trzeba nosic kartony, wykonywać polecenia - normalne . Najgorsza jest atmosfera panujaca miedzy pracownikami strach cokolwiek powiedziec, wieczna panika przed nalotem, dziewczyny znerwicowane. Praca dla osób o mocnych nerwach.
pracownica 2015-07-02 20:08:01
Pracy jest bardzo dużo - byłam zatrudniona na oddziale w Katowicach, który jest dość spory - liczy się przede wszystkim szybkość i pęd. Jeżeli jesteś z natury cholerykiem może być ok, jeżeli nie będziesz się bardzo męczyć. Atutem są przerwy - odpowiednia ilość minut do odpowiedniej ilości przepracowanych godzin w danym dniu np. 8h przerwa 20 minut. Płatność 8zł na godzinę, bardzo szybko wystawiana umowa. Dla kogoś kto nie zamierza się jeszcze wyprowadzać od rodziców oferta atrakcyjna, dla tych, którzy chcieliby żyć na lepszym poziomie odradzam. Praca bardzo wykańcza psychicznie właśnie przez nieustanny pęd, polecam inne prace z taką samą płacą.
mm 2015-07-07 13:40:36
czegos nie rozumiem z ta płacą. znalazłam oferte pracy w terranovie i proponują 13zł netto za godzinę. jak to teraz wygląda? wie ktoś?
kkkkk 2015-09-14 14:17:03
Pracowałam przed dłuższy okres w Terranovie w dużym oddziale. Pracy nie polecam ze względu na bardzo duży nacisk psychiczny. Ciężka praca fizyczna - przy dostawach z ciężkimi kartonami jak i na sklepie - praca przeważnie po 12h. Jeśli wyobrażacie sobie pracę na stanowisku sprzedawcy jako luźne doradztwo klinetów - mylicie się bardzo :) W sieciówce trze być non stop dostępnym. Grafik zmienia się co chwilę. 12h na pełnych obrotach i tylko 30 minut przerwy. Kierownictwo uważa, że jak się rozmawia to jest się mniej wydajnym. Jeśli chodzi o zarobki rok temu było 7,22/h. Teraz podbno dają nieco więcej. Odradzam.
czupn 2015-09-20 10:55:47
A kto ci teraz zagwarantuje lepszą kasę ? Na to nie licz
dusia 2015-12-29 00:28:44
Jeśli chodzi o samą pracę to jest to praca dla osób które lubią być w ruchu i przychodzą do pracy zrobić swoje i wyjść.
Praca fizyczna, jeśli jesteś na umowę o pracę to trzeba ogarnąć więcej, otwierać zamykać sklep, stać na kasie, obierac telefony, czytać maile, układać ściany, zmiany sklepu, dostawa, przeceny, jest tego trochę i czasem robi się to wszystko na raz. Wypłata co miesiąc, stała pensja, na święta bony, czasem wyjazdy do innych miast np na otwarcie przygotowanie sklepów, praca po 12h dzień na dzień lub dwa na dwa dni.
Umowa zlecenie zazwyczaj słucha poleceń, tez robi duzo z tym ze nie ma tej odpowiedzialności, umowy od razu co miesiąc podpisywane, wypłata w każdy ostatni dzień miesiąca do ręki, praca w różnych porach, zazwyczaj po 8 lub 6, 12h tez bywa. Stanie na przymierzalni, kasa.
Atmosfera różnie. Na jednym sklepie wszyscy się dogaduja, a na drugim nie koniecznie muszą, wszystko nie tylko od pracowników zależy ale też od akierownika, on jest głównym ogniwem, jeśli on będzie chciał aby było fajnie na sklepie to tak zrobi, jeśli nie to da Wam to odczuć.
Praca ogólnie dobra, stała, jeśli traficie jeszcze na kierownika z klasą to nie ma co narzekać.
Pracowałam 2 lata.
tonia18 2016-03-01 22:28:32
szczerze pracuję w Terranovie od 5 miesięcy w ogólę nie narzekam.Super atmosfera do pracy sie idzie przyzwyczaić nawet jak jestem na 12h to tego nie odczuwam zajmę się klipsowaniem, przymierzalnią i czas leciiii bardzo, bardzo szybko. Grafik też w pożadku. dziewczyny chętnie się zamieniają jeśli ja nie mogę przyjść w danym dniu do pracy.
gyal 2016-05-23 14:26:40
Na rabaty nie licz, nikt nic nie dostaje jak nie ma umowy o pracę. Wiem, że teraz było hurtowe zwalnianie pracowników nie tylko tych na zlecenie. Nie wiem jak gdzieś indziej, ale w Szczecinie w Galaxy to klapa kompletna. Dwie niedowartościowane kierowniczki- tzn kiero i zastępczyni. Koszmarna atmosfera. Dziewczyny pracujące tam serio fajne, ale ciągle na nogach, nie ma że masz przerwę to siadasz i siedzisz tylko cały czas coś trzeba zrobić, albo z łyżką w zębach masz coś natychmiast zmienić i nie obchodzi to nikogo, że masz przerwę. Ciągłe obgadywanie za plecami, dogryzanie, dorzucanie pracy, poganianie. Nie polecam za takie grosze się męczyć, bo nie warto. Poza tym grafik, który zmienia się co najmniej dwa razy dziennie i nigdy nie wiesz czy masz po co przychodzić po wolnym. Konieczność przychodzenia co najmniej 20 minut wcześniej jest oczywistym, ale za spóźnienia krzyki, wyzwiska. Poza tym zatrudniając studentów trzeba się liczyć, że ktoś ma zajęcia więc jak nie może to nie może i mimo, że nie ma problemu na początku to z czasem kończy się to obelgami w stylu "jak ktoś jest głąbem to musi brać korepetycje i nie może normalnie przyjść do pracy". Myślę, że pora wymienić kadrę kierowniczą na młodszą, bo to zdaje się klucz do atmosfery;)
ela 2016-07-13 16:56:23
może faktycznie zalezy to od kierowniczek ale podejrzewam,ze kwestie rabatow i znizek dla pracownikow to juz ustalone zostaja odgornie, wiec nikt nie moze ci zabronic kupic czegos taniej z rabatem, to tak nie dizala
Zostaw swoją opinię o Terranova - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Terranova