logo Polpharma Biuro Handlowe Sp. zo.o.

Polpharma Biuro Handlowe Sp. zo.o.

Warszawa

Opinie o Polpharma Biuro Handlowe Sp. zo.o.

re żaba 2014-12-03 10:47:44
od 8 do 18 widać wszystko, nawet jak na minutę zatrzymasz się za potrzebą, gps jest połączony z raportowaniem, każda minuta, godzina i miejsce ma się zgadzać, kierownicy co tydzień dostają raporty z odczytów gps, mało tego dostajesz tablet i raportujesz w czasie rzeczywistym, o komórkach nie wspominam tam tez inwigilacja pełna parą, policyjna firma masz wynik pracujesz, nie masz nie pracujesz
mark 2014-12-03 18:15:03
Owszem od 8:00 widać co robisz przez GPS, ale szef to widzi w formie zestawień czy pasuje parkowanie samochodu do czasu raportowania wizyt. Jako PM nie masz obowiązku raportować na ipadzie w czasie rzeczywistym. Masz 48 godzin na zrobienie raportu. Z racji traperów - na bieżaco = lepiej ;)Jeśli pracujesz GPS nie przeszkadza. Czasem jedynie jak zrobisz w socjalnym 3lekarzy w 20 minut to trzeba chwilę odczekać głównie po to,żeby nie trzeba było się tłumaczyć.
Co do podwójnych wizyt - zależy od szefa czy zapowiada dzień wcześniej czy nie, albo od szefa szefa;)
Szef NIE MA podglądu w Twój samochód GPS w weekend. I nie słyszałem o przypadku, żeby robił awantury o zatrzymanie się w ciągu pracy na mcdonaldsie czy gdziekolwiek. Każdy pracownik ma prawo do normalnej przerwy w dniu pracy i żaden się szef nie tego nie czepiał.

Uprzedzając pytanie: ja też poleciałem w ramach ostatniej zbiorówki.
Uspokajając chętnych po ostatniej reorganizacji zmieniają linie i promowane produkty, które się nie sprawdziły, więc od stycznia będzie fajnie.

Trzeba zapierdalać, ale się dużo nauczyłem i szefa miałem zajebistego.
1
ktos 2014-12-04 11:54:14
Jak miałeś zajebistego szefa to dlaczego cię zwolnił, jeden z klayków w PPH mówił, że dobrze to już było, z tego co słychać to powrócił do szeregów, reszta do rozwagi i przemyśleń dla czytających kandydatów
1
qwerty 2014-12-16 17:32:14
Taki bonus na święta... Ale to podobno nie koniec.
1
ytrewq 2014-12-20 06:49:36
dokładnie to jest dopiero początek, następna tura wyborów w pierwszym półroczu, będą zwalniać ludzi z największym stażem i dużymi zarobkami, zostawi najmniej doświadczonych i krótko pracujących,kierowników też ze 20 zwolnią, jednym słowem będzie wesoło, taka "dobra polska firma" żenada
1
pink floyd 2014-12-22 23:49:24
Znajomy mówił, że podczas wizyty aptecznej rep opycha aptece leki refundowane i to powoduje wzrost rabatu na leki 100% oraz gówna w stylu suplementy....? Czyli im więcej refów aptekarz łyknie, tym wyższy rabat ma na 100%-ówki...Dziwne...Ktos to powinien chyba sprawdzić.
ktoś 2014-12-29 11:27:00
takie działanie nie jest zgodne z prawem, ale co można zrobić jak tak chcą i za to płacą, najgorsze w tym wszystkim jest to że w razie wpadki beknie rep a nie jakiś kierownik czy dyrektor, oni się wyłgają a repa posadzą za pracę niezgodną z prawem, w każdej dużej firmie nie jest dobrze bo gdzie dużo ludzi tam dużo konfliktów interesów itd. itp.
3
chemikk 2015-01-06 14:15:35
Wygląda na to że szkoda zachodu
KoNS 2015-01-07 18:11:55
Mam blisko 10 letnie doświadczenie z tą firmą pracując z różnymi RKS-ami i w różnych liniach, wcześniej "dywizjach":-).
Prawdopodobnie w polpharmie pracuje się lepiej niż w pierwszej z rzędu lokalnej hurtowni FMCG, bo np. już w międzynarodowych firmach z sektora FMCG można liczyć na wyższą kulturę i profesjonalizm ze strony menedżmentu oraz HR. Tym bardziej jak na branżę farmaceutyczną w Polpharmie panują bardzo kiepskie warunki i niski poziom stanowiska pracy, jakby tego było mało, szaleje bardzo "rozbujany" nepotyzm i kumoterstwo ( nie tylko wśród menedżerów niższego szczebla, ale i "wyżej")
Myślę, że na rynku są o wiele lepsze firmy farmaceutyczne, które oferują pracę na dużo wyższym poziomie.
Moim zdaniem "szkoda prądu", jeśli ktoś decyduję się na pracę w branży farmaceutycznej, korzystniej będzie spożytkować czas i energię gdzie indziej u innego pracodawcy.
1
KoNS 2015-01-07 18:24:28
Powiem krótko, nie wiem jak jest obecnie, byłem na rozmowie bardzo dawno temu, ponieważ mam spory staż w Polpharmie.
Słyszałem natomiast, iż obecnie z góry wiadomo kogo zatrudnią.
Kandydat np. na PM czy PF jest polecany przez przyszłego przełożonego i taki Kandydat zostaje zatrudniony, z awansami podobnie (nepotyzm).
Najbardziej cenioną i decydującą "kompetencją" jest bezgraniczna lojalność wobec szefa, z tym że proszę nie mylić z lojalnością właściwą, czyli w granicach przyzwoitości.
3
ktoś 2015-01-27 07:00:21
człowieku czytaj uważnie to co piszą na forum, jeżeli nikogo w tej firmie nie znasz to nie próbuj tu szukać pracy, z góry wiadomo kogo zatrudnią i kiedy, chyba że wywalą kierownika i nowy będzie budował zespół, generalnie nie polecam
1
była 2015-01-31 21:19:28
nie zgodzę się, ja byłam na rekrutacji bez polecenia i dostałam pracę, ale faktycznie na rekrutacje zapraszane są osoby w większosci z polecenia. Osobiscie uwazam, ze zawsze warto isc, bo mozesz okazac się lepszy od tego ,,poleconego".
ktoś 2015-02-02 08:29:30
A czy podczas rozmowy nie pytano się Ciebie o np. nazwiska lekarzy? Ta firma jest na tyle kolesiowa że zadzwonią wszędzie także rekomendacja jest wymagana
Ryszard 2015-03-04 23:41:51
Powaznie, potrzebne sa jakieś znajomości? Przecież to sa techniki jeszcze rodem z PRL'u. Chyba jednak nie zrezygnuja z dobrze wykształconego i doświadczonego pracownika, bo nie posiada on rekomendacji znajomych lekarzy... Dobrze wiem, że to zamknięta klita i raczej pracując u konkurencji nie zna sie akurat tych osób, nie myslicie, że to troche bez sensu?
kropka 2015-03-27 13:17:31
Na pracuj.pl znalazłem ofertę na PM do specjalistyki na kujawsko - pomorskie. Oczywiście nie napisano jaka to linia. Ktoś tu może wie? No i drugie pytanie, które rodzi się po przeczytaniu tych wszystkich opinii czy stanowisko jest już obsadzone a rekrutacja to w tym wypadku pic na wodę?
ktoś 2015-05-03 10:01:56
szkoda zachodu, już ktoś zapewne pracuje a jeżeli nie to za chwilę będzie, poza tym duża rotacja, nawet jeżeli by cię przyjęli za pół roku wylecisz bo nie masz układu
Rodrigo amigo 2015-05-13 21:14:20
Sam pracuję w branży już 8 lat...znam wiele osób z tej firmy...na 5 facetów/3 rozwodników... wszyscy młócą na cyklówkach aż miło :-) przedstawicielki... medyczne - sweet focie wysyłane w nieładzie do lekarzy :-) jak słynna scena w MISIU ''...ach taka dzisiaj jestem..." wiadomo o co kaman :-)
iwona 2015-05-18 11:11:25
Witaj bardzo trafna opinia.
Zdecydowałem sie napisac bo w sumie szikam kogos kto wlansie moze mi cos podpowiedziec. Sprawa wyglada nastepujaco, moja siostra pracowala w POlpharmie jako apteczna na terenie Tomaszowa MAzowieckiego. Tam miala jednego z klientow , ktory w zamian za seks oferowal duze zamowienia i ona niestety padla ofiara jego propozycji, nie byla jedyna ,ktora ten typ w taki sposob wykorzystal. Nikt z Polpharmy nie reagowal itd. moja siostra ostatecznie zwolnila sie z tej pracy i chce zapomniec o wszystkim pewnie rowniez czuje sie winna ,ze dala sie namowic na taki model biznesowy... ale wlansie kuszace premie i warsztaty strategiczne zrobily swoje. Ona chce zapomniec o wszystkim,ale ja nie chce odpuscic i chce aby ktos z Polpharmy sie o tym dowiedzialł, jednak nie potrafie w internecie znalezc zadnego adresu email na ktory moge wyslac i opisac cala historie. Moje pytanie brzmi czy moze Pani zna moze ktos z Polpharmy, kto moze powiedziec gdo kogo mozna napisac?
Dziekuje i pozdrawiam
ktoś 2015-05-18 15:57:51
ja bym dokładnie popatrzył na takiego jednego co to doktorki "posuwa" na konferencjach, lansuje się na wielkiego kierownika i managera a wszyscy wiedzą że ma układ z dyrektorem i póki co jest nie do ruszenia do czasu, ostatnio nawet pomyślał żeby się do przychodni zapisać jako właściciel ale nie wyszło, dziwne że się nie chwali że po cichu gdzieś tam pracuje a PPH zabrania dodatkowych zarobków, bo taki z niego doktor jak .... słoma z butów i nic więcej
7
Rodrigo amigo 2015-05-18 16:02:04
żal mi ciebie i twojej siostry, jakie jesteście głupie
1
gf 2015-05-22 16:05:06
kto przeszedł na rekrutacje do wawy w piątek z krakowa?kto się dostał?
www 2015-06-18 19:41:37
Mówisz jakbyś był z jakiejś półzdechłej armenii albo ukrainy - nie robią wrażenia już na niewolnikach z Polski, że atutem są pieniądze wypłacane na czas Masz chamie obowiązek płacić na czas albo szukaj sobie ludzi gdzieś w wietnamie.
2
ktos 2015-07-16 06:51:18
popracujesz jeszcze troche zmienisz zdanie, nie wszystko złoto co się świeci koleżko, to że płaca niezle i na czas to nie wszystko....
1
toja 2015-07-24 19:31:23
Ja znalazłam ofertę pracy w internecie. Owszem, mam koleżankę, która pracuje w Polpharmie jako PM na zupełnie innym terenie i wysłałą rownież moje CV do kierownika (którego nie znała). Wcześniej pracowałam w zupełnie innej branży. Pracę dostalam i jestem bardzo zadowolona. Nie zamieniłabym w chwili obecnej firmy na inna. Polecam wszystkim, który chcą spróbować. Tak naprawdę atmosfera w pracy w dużym stopniu zależy od kierownika. Warunki pracy są świetne.
ktos 2015-08-10 14:04:35
poczekasz trochę i zmienisz zdanie, mi też się wydawało że życia poza tą firmą nie ma, jest i to bardziej kolorowe, kasy wcale dużej nie płacą są firmy, które daja lepiej zarobić w mniejszym stresie i bardziej przyjaznych warunkach
1
ktos 2015-09-02 14:38:52
michał odpowiem ci tak, bieganie z ulotką do lekarzy czy sprzedawanie pakietów w aptekach to nie jest praca wymagająca jakichś super umiejętności i wiedzy, poprostu masz szczęście albo go nie masz, póki na rynku pracy jest jak jest każda kasa mile jest widziana byle płacili by na czas, ale dla osoby ambintej, posiadającej jakąś wiedzę i umiejętnoścu taka robota z czasem się nudzi, nie roziwjasz się w wręcz przeciwnie cofasz i co dalej? albo zmienisz albo ciebie zmienią, po jakimś czasie jak nie znajdziesz motywatora wypalisz się do cna, dlatego informacja o tym że poza PPH są inne lepsze firmy nie jest wyssana z palca, to jest fakt, też są benefity, też jest dodatkowy socjal, też jest auto słuzbowe, ale nie ma gestapowca nad tobą, nie rozlicza nikt z GPS i nie trzeba stac i klikać pustych wizyt, jak to robią niektórzy pod szpitalami czy przychodniami, obłuda kolesiostwo i stojenie piórek .... resztę sobie dopisz
4
obiektywny 2015-11-11 12:00:45
pracowałem w tej firmie na wysokim stanowisku przez 3 miesiace po upływie tego okresu stwierdzilem ze pora sie zwolnic praca bardzo stresujaca ciagle zarzuty o braku kmpetencji zakarzaylem osobe o nekanie omijac firme szerokim łukiem, nie polecam wolezarabiac mniej ale w spokoju wywiazywac sie z powierzonych obowiazków
1
R2R 2015-11-18 19:32:26
hahahaha.... dobre! ale się ubawiłem :)
ipv 2016-01-13 21:44:59
niestety. mam podobne wrażenie o standardach i kulturze pracy w tej firmie. Z wyższym wykształceniem miałam okazję pracować na produkcji i jako specjalista. jako przedstawiciel medyczny to można chociaż coś zarobić ale w Starogardzie w fabryce to płacą słabo. zresztą zarząd w tajnych prezentacjach to się chlubi że ma specjalistów za pół darmo.
turek 2016-01-15 02:14:46
Nie będą rekrutować, bo dopiero prawie 50 zwolnili. W tym (2016) roku kolejne zmiany. Zarobić można dobrze. Ja miałem ponad 5000 netto plus naprawdę dobre premie (4 lata temu) ...ale znam realia i na dzisiaj ze względu na znajomych. ogólnie chora atmosfera....zero szacunku dla pracownika....mobbing żyłowanie na maxa. Jeśli nie boisz się ciężkiej pracy za w miarę dobrą kasę można popracować... Tylko jest jedno ale...

Z góry jesteś traktowany jak śmieć...zło konieczne...pasożyt...którego trzeba utrzymywać i płacić (mimo bardzo fobrych wyników miałem tak samo) .
Po prawie 4 latach odchodziłem szczęśliwy ale psychikę po debilach leczyłem trochę czasu...
Na szczęście teraz pracuję za dużo więcej w dużo lepszej firmie.

ALE NAJWAŻNIEJSZE - OBECNY PRACODAWCA TRAKTUJE MNIE JAK CZŁOWIEKA!!!!!!!

A tam byłem chyba gorzej niż G....traktowany.
Oczywiście wiele zależy od ABD i KR...a ja KR miałem wsioka z kompleksami i ZEREM kompetencji...ale za to bezwzględnie obchodzącego się z ludźmi.

Jeśli musisz...popracuj...na przeżycie
Ale zacznij od razu szukać czegoś NORMALNEGO i trzymam kciuki za szybką zmianę :)))
7
turek 2016-01-17 21:26:28
Mieli przymiarkę na ponad setkę poleciało chyba 46 lub 48 po jednej z każdego regionu od RKSa. Możliwe że wakaty uzupełniają o nowych na chwilę (umowa na czas określony) jak nic nie masz to bierz . Ale jak myślisz o zmianie to się 3 razy zastanów.....pozdrawiam.
była pracownica 2016-01-25 01:01:22
Zakończyłam moją współpracę z Polpharmą niespełna rok temu, a pracowałam tam (z przerwą na dziecko) 7 lat. Polpharma, to bardzo stabilna firma z niezwykłą atmosferą. Nawet zwolnienia wyglądają w taki sposób, że jak planują zmniejszyć zatrudnienie, to przez jakiś czas nie zatrudniają nowych ludzi na puste wakaty tylko po to, aby później jak najmniej zwolnić. Dużo zależy od tego na jakiego przełożonego trafimy, ale z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że takich Managerów z którymi nie da się współpracować, jest naprawdę niewielu. Mój zespół miał w pewnym momencie kierownika, który bardzo mocno przesadzał z pewnymi kwestiami, co zgłosiliśmy do biura i faceta zwolnili, dlatego uważam, że jest to bardzo ludzka firma z nastawieniem na dobro pracownika. Polpharma daje ogromne możliwości rozwoju (tylko trzeba tego chcieć i o tym cały czas mówić!), stabilizację, bardzo dobry socjal, wysoką pensję, miłą atmosferę. Niestety jest to korporacja, dlatego też ma wady korporacji. Oczywiście, jak komuś nie chce się pracować, to niech nie aplikuje, bo długo nie popracuje. Praca w Polpharmie jest bardzo absorbująca, ma się wrażenie, że to studnia bez dna, ale dla tych którzy dają z siebie dużo, pozwala zarobić naprawdę dobre pieniądze. Niestety ludzie o słabych nerwach i delikatnej psychice czasem nie wytrzymują presji. Trzeba wziąć pod uwagę, to że firma jest ogromna i że pracują w niej naprawdę różni ludzie... Szczerze polecam pracę w Polpharmie!
2
radek 2016-01-26 10:39:14
Widzę , że po ostatnim badaniu opinii pracownika które wypadlo fatalnie ludzie z biura robią dobry PR na Internecie :)))

Hit roku - ludzka firma ;)))))

Padam ze śmiechu. ;))))
6
radek 2016-02-06 01:26:00
Powiem tak @piter - obecnie tu pracuję"enty" rok....znam w dość dobrym stopniu ok 50/60 Pm i Pa z moich okolic bliższych i dalszych i kilkanaście osób z reszty Polski. Tu nie ma rozbieżności...
95% NAS - Szeregowych przedstawicieli ma taką opinię!!! Nie piszę o RBMach czy ABD tylko o przedstawicielach medycznych i aptecznych .
Nie mieszaj również z biurem...
Pytacie o specyfikę pracy jako PM lub PA ?
Nikt (nawet osoby robiące duże premie) nie ma dobrego zdania o tej firmie - mobbing , nepotyzm i brak szacunku plus mega pomiatanie.
Ja mam wyniki w czołówce i nawet przyzwoite premie , ale to tylko kasa...resztę przemilczmy , bo mam kredyt :)
2
radek 2016-02-06 01:26:03
Powiem tak @piter - obecnie tu pracuję"enty" rok....znam w dość dobrym stopniu ok 50/60 Pm i Pa z moich okolic bliższych i dalszych i kilkanaście osób z reszty Polski. Tu nie ma rozbieżności...
95% NAS - Szeregowych przedstawicieli ma taką opinię!!! Nie piszę o RBMach czy ABD tylko o przedstawicielach medycznych i aptecznych .
Nie mieszaj również z biurem...
Pytacie o specyfikę pracy jako PM lub PA ?
Nikt (nawet osoby robiące duże premie) nie ma dobrego zdania o tej firmie - mobbing , nepotyzm i brak szacunku plus mega pomiatanie.
Ja mam wyniki w czołówce i nawet przyzwoite premie , ale to tylko kasa...resztę przemilczmy , bo mam kredyt :)
4
Polpha 2016-02-20 13:25:42
Cele sprżedazowe naliczane są wg uznania szefa , jak Cię lubi to zrobisz premie i będziesz w czolowće nawet przez kilka lat a jak nie jesteś dobrym znajomym to liczysz na łaska szefa. Cele sprzedażowe oczywiście dostajesz zawsze w połowie danego albo pod koniec cyklu. To mnie martwi najbardziej w tej firmie, bo pracuje się w niej naprawdę niezłe tylko brak przejrzystości co do tak istotnej kwesti podcina mocno skrzydła zwłaszcza jak masz kredyt ,rodzine i Pracujesz całymi dniami a premii nie wyrabiasz
Polpharmiak 2016-02-25 12:01:40
No to musiała pisać jakaś konkurencja bo to bzdura na resorach...W PPH jest jeden z najbardziej innowacyjnych systemów naliczania celów na rynku (np. uwzględnia przesunięcia). Jest w pełni automatyczny i nikt w nim nie grzebie, co więcej cele są dostępne dla każdego do 2tyg po rozpoczęciu czteromiesięcznego cyklu...co do reszty to kwestia kto to pisze, frustratów nie brakuje...ja polecam:)
Anja 2016-04-16 20:00:24
Jeżeli siostra była tak głupia, że poszła na układ seks z klientem w zamian za zamówienia to przykro mi to pisać, ale powinni byli ją zwolnić z uwagi na dobre imię firmy.
Firma w porządku, dużo wymagają,ale dają niezłe warunki pracy.
Jop 2016-05-16 13:37:09
Napiszcie coś o terenie podlaskie . Właśnie szukają PM. Jak kierownik , atmosfera, zarobki itp?
Ola 2016-05-26 01:04:39
Mam pytanie dlaczego na takich forach ludzie nie piszą konkretnie , tylko leją wodę w swoich komentarzach , a mi chodzi o konkretne informacje , czyli po 1 ile wynosi realna podstawa netto w tej firmie ? 2 jaką premię można dostać ( oczywiście netto) ? 3 Plany są realne do wykonania?4 ile wizyt dziennie do wykonania ? 5 jakieś limity km ? jakie auta ( stare , zjeżdżone), jaka marka ? Mam nadzieję, że odpowie mi na moje pytania jakaś konkretna osoba :)
Gość.. 2016-06-10 22:56:40
..mam wrażenie, że pranie mózgu nadal zbiera żniwo ..w pewnym regionie / u MR..teren "Jankosia".. Tak pali sie " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, że jak Ktoś ma zamiar zmienić fifmę na "oryginał"..aby sie nadal rozwijać, to trzyma się Gościa za uszy mówiąc: nie mów nikomu, że odchodzisz, zachowaj to w tajemnicy..i pracuj na maxa jak niewolnik, aż się zniechęcisz do pracy za 2 x lepsza stawka.. Żal patrzeć na ludzi, Którzy nie potrafią byc mentorami i są "dupkami".. (Jankoś..Michaś itp)..
2
jacek 2016-08-10 23:05:45
witam, powiedzcie jak wygląda sprawa aby zatrudnić się jako przedstawiciel farmaceutyczny na co najwieksza uwage zwracaja, co biora pod uwagę? Czy na rozmowie jest ciężko testy są jakieś?
jacek 2016-08-13 22:28:28
pytanie brzmiało nieco inaczej :) ale będę konkretny i odpowiem Tobie, tak poszukują zarówno aptecznych przedstawicieli jak i do farmacji
Ewa 2016-09-09 12:56:46
Czym jeżdżą medyczni w polpharmie?
marcin 2016-09-24 21:31:10
TO MOŻE ZRÓBMY TO W TROCHĘ INNY SPOSÓB NAJPIERW DOBRE RZECZY W PUNKTACH, POTEM ZŁE RZECZY ( WEDŁUG MNIE PROSZĘ WYBACZYĆ JEŻELI KTOŚ SIĘ NIE ZAGADZA . ( STAZ 6 LAT)
DOBRE:
- WARUNKI SOCJALNE ( UBEZPIECZNIE MEDYCZNE, NARZĘDZIA PRACY) WYSOKA JAKOŚĆ
-MOŻLWOŚĆ ZAROBIENIA PREMII, PIENIADZE NAWET ROZSADNE
-PIENIADZE NA CZAS, PEWNA WYPŁATA
-SPOTKANIA CYKLICZNE CIEKAWE, ORGANIZACJA POZIOM HOTELI, JEDZENIE (KTOS SIE MOZE DO OSSY PRZYCZEPIC, ALE POWIEDZMY OK
-BARDZO DOBRE NARZEDZIA MARKETINGOWE JEST Z CZYM PRACOWAC, MIAŻDZY NA RYNKU INNE FIRMY
-ROZPOZNAWALNOSC MARKI, KLIENT ZNA, CENI, CHETNIE POROZMAWIA BO WIE ZE..........( KROPKI DLA INTELIGENTNYCH), WIEC NA PEWNO ŁĄTWIEJ SIE PRACUJE NIZ W MNIEJSZYCH FRIMACH
-DOBRA ORAGANIZACJA PRACY PRZEDSTAWICIELE APTECZNI , MEDYCZNI, MALO SZWINDLI JAK W INNYCH FIRMACH ODNOSNIE WRZUT NA TEREN, ZDARZAJA SIE, ALE JEST TO PILNOWANE. WIEC ŻADKO
-DOSKONALE ZOORGANOZWANE DZIAŁY MARKETINGU, MATERIAŁ DO PRACY JEST PRZYGOTOWANY BARDZO DOBRZE,
-DUŻA LICZNA PM NA TERENIE, CO MOZE W ZALEZNOSCI OD PANUJACYCH LOKALNIE UKLADOW POMAGAC WE WSPOLNEJ PRACY
ZŁE RZECZY:
-BRAK SZACUNKU DO PM, KIEROWNIK MOZE ZROBIC WSZYSTKO, TZW MOBING W BIAŁYCH REKAWICZKACH ( OCZYWISCIE ZALEZY OD CZLOWIEKA NIE MOZNA GENERALIZOWAC), NAWET JAK ZDARZY SIE ZE PM SIE ZBUNTUJA WTEDY TAKI KRS MOZE MIEC TZ NADZUR DRUGIEGO KIEROWNIAK, CZYLI OGOLNIE NIC ZERO REKACJI. KTOŚ ZAPYTA CZYM W TAKIM RAZIE JEST MOBING W BIAŁYCH REKAWICZKA NP. CZEKASZ NA WZIYTE DO KLIENTA Z KRS PRZED WIZYTA OTZRYMUJESZ SZEREG PYTAN POD RZAD KIEDY BYLES OSTATNIO, ILE MA DZIECI KLIENT, JAKIE HOBBY, CO STOSUJE, SKAD TO WIESZ, JAK JEST WYNIK W DANEJ CEGLE, TWOEJGO LEKU, KONKURENCJI I TU SEDNO CZYWISCIE SA TO RZECZY KTORE NALEZY WIEDZIEC, ALE PRZED GABINETEM, GDZIE CZEKA SIE Z LUDZMI I ZA CHWILE PO SERII PYTAN TRZABA WEJSC Z WIELKIM USMIECHEM NA USTACH, DADAMY DO TEGO DZIWNE ZADANIA WYMYSLANE PRZE KRS ZEBY DODAC BEZENSOWNEJ PRACY PM, ANALIZY SWOT TYCH SAMYCH PRODUKTÓW, TABELE ITP. KIEROWNICY REGIONU PRZEJMU ROLE TRENEROW, NIE SA MANAGERAMI, KTORZY POMAGAJA I SLUZA RADA ( ZDAZAJA SIE NIELICZNE WYJATKI NA PALACACH MOZNA POLICZYC), RACZEJ WCIELAJA SIE W ROLE TRENERA, KTORY OCENIA TWOJE SPOTKANIA, CIEBIE I FEEDBACK NA KONCU, TRZEBA PRZYZNAC ZE WIELU Z NICH MIMO LICZNYCH STUDIOW PODYPLOMOWYCH ZROBIONYCH ZA PIENIADZE POLPHARMY DALEJ NIE MA O TYM POJECIA, STAD TEZ RKS NIE JEST PARTNEREM, ALE RACZEJ ZŁEM KONIECZNYM, KTÓRE RAZ NA JAKIS CZAS PRZYJEŻDZA TO JEST BARDZO CIEKAWE BO NAWET SAMA DEFINICJA MANAGERA JEST ZGOŁA INNA.
-ZAWSZE PRZED KOŃCEM CYKLU SYSTEM KTÓRE POKAZUJĄ JAKA MASZ LICZBE WIZYT PRZESTAJA DZIAŁAĆ DZIWNE??? NIEE NAWET JAK SWA PRACA ZASLUZYSZ NA PREMIE A NIE DAJ BOZE BEDZIESZ MIAL 11,99 WIZYTY LEKARSKIEJ CZY 1,99 APTECZNEJ TO JUZ CI SIE NIE NALEZY NIC BO NIE SPEŁNIŁES TZW KPI I NIE WAZNE ZE PRACOWALES CIEZKO :) NIKOGO TO NIE OBCHODZI
-6 -6,5 GODZINY W TERENIE WEDŁUG GPS, LATO ZERO PACJENTOW PODROZY DO MIASTA X 2 GODZINY WYJAZD O 7 .00 PRZYJAZD NA 9.00 DOPIERO OD 9 LICZY SIE PRACA DO 15.30 MUSISZ BYC NAWET JAK ODWIEDZADZ ODDZIAŁ GDZIE MASZ WIĘKSZOŚĆ KLIENTOW
-OD CZASU DO CZASU DZIWNE PRZESŁUCHANIA WEWNETRZNE W ROZNYCH SPRAWACH, TO JEST CIEKAWE I PODPIS ZE NIKT NIC NIE POWIE, BO PRZECIEZ PRACUJE I MAM KREDYT TO PODPISZE
-ROZSTAJĄ SIĘ Z LUDZMI NA RÓZNE SPOSOBY WIEM NAWET, ZĘ ZDARZAŁO SIE, ŻE ZA KRZAKA WYSKAKIWAŁ DRYGI RKS ALBO ABD Z WYPOWIEDZENIEM
PODSUMOWANIE:
-DOBRA PRACA DLA MŁODEGO CZŁOWIEKA, KTÓRY POTRAFI JESZCZE DUŻO ZNIEŚĆ, BO DOPIERO ROZPOCZYNĄ SWOJE STARCIE Z ŻYCIEM
-RYNEK SIĘ ZMIENIA KLIENT ZARABIA INNE PIENIADZE NIŻ 10 LAT TEMU, A CO ZA TYM IDZIE PRZESŁANIE MERYTORYCZNE TEJ PRACY TROCHĘ GINIE. JEŻELI SŁUCHAMY KOGOŚ, KTOS NAWET MĄDRZE MÓWI, ALE NIE MAMY W TYM INTERESU TO NAS TO JUŻ TAK NIE INTERSUJE, COKOLWIEK BY KTOS MÓWIŁ O PIRAMIDZIE BIZNESU, REKLACJI I MERYTORYKI, NA PEWNO FIRMA TA JEST DOBRĄ SZKOŁĄ ŻYCIA, KTO MĄRDZEJSZY WYCIĄGNIE DLA SIEBIE WNIOSKI I KORZYŚCI, JEŻELI SIĘ TO PRACUJE TO CZASEM TRZEBA SCHOWAC DUME I GODNOŚĆ GŁĘBOKO.
POZDRAWIAM I PRZEPRASZAM, JEŻELI KOGOŚ URAZIŁEM
3
ciekawy 2016-09-27 19:25:18
Jak to jest u nich z opieka medyczna. Wiem ze luxmed ale jaki pakiet. Stomatologia tez?
Ile za zone dodatkowo.
Co maja pracownicy poza opieka medyczna.
Jak jest z mozliwoscią robienia kursów.
paweł 2016-09-27 19:43:48
Musiałbyś sprecyzować o jakim stanowisku piszesz i o jakiej lokalizacji bo oni prowadzą rekrutację we wszystkich działach i do wszystkich placówek więc trudno odpowiedzieć ale w większości określają pakiet socjalny jako "szeroki" więc powinno być dużo ponad to co piszesz @ciekawy
Deftones 2016-11-11 22:22:45
Pracowałem w kilku firmach jako rep i najlepiej pracuje sie w PPH. Jak robisz to co do Ciebie należy to masz spokój, jak robisz ponad Twoje wymagania to masz większy spokój. Jak sie opierd.....lasz, kłamiesz,robisz wizyty papieskie to w koncu wychodzi i masz zonka. Tak jest wszedzie ludzie ! Ja polecam, ciągle pracuje i nigdzie się nie wybieram.
Seniorita 2016-11-26 08:08:28
Powiedzcie proszę o stanowisku operator produkcji w duchnicach. Ile można zarobić i jakie są warunki? Pozdrawiam
Zainteresowany pracą 2016-11-29 15:11:02
Witajcie Recenzenci!
Startuję na stanowisko Przedstawiciel Apteczny w firmie POLPHARMA (teren Grudziądz i okolice).
Mam kilka pytań:
1. Czy 3000zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma POLPHARMA na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PA?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdą godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
1
Zostaw swoją opinię o Polpharma Biuro Handlowe Sp. zo.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polpharma Biuro Handlowe Sp. zo.o.