Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo HUMAN CENTER

Opinie o HUMAN CENTER

Pracowałeś w firmie HUMAN CENTER i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2011-01-26 12:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety również moja opinia o tym pracodawcy nie jest pozytywna. Jest to najmniej kompetentna agencja pracy z jaką miałem do czynienia. Przeważa brak szacunku dla pracowników, oraz działania na pograniczu prawa. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-16 21:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem przyjemność uczestniczenia w procesie rekrutacji do tej firmy. Sposób przeprowadzenia rekrutacji, żenujący. Rozmawiając ze specjalistą w tej branży wypadałoby żeby Pani która przeprowadzała rekrutację zapoznała się wcześniej z cv kandydata-niestety złudne oczekiwania. Ilość spotkań w nieskończoność...., ale może to i dobrze bo z każdym spotkaniem zaczęło świecić coraz więcej czerwonych ostrzegawczych światełek ( firma krzak)... ( usunięte przez administratora ) sp. z o o....przez tyle lat funkcjonowania nie potrafił znaleźć odpowiednich pracowników, specjalistów do swojej firmy..dziwne skoro byłby rzetelnym pracodawcą nie miałby problemu.... Agencja doradztwa personalnego to nie tylko kasa ale przede wszystkim profesjonalizm oraz pasja. Na rozmowach rekrutacyjnych nie określają zakresu obowiązków, a na każdym kolejnym etapie rekrutacji mówią o tym samym. Szkoda czasu moi drodzy Przestroga dla młodych którzy chcą poznać profesjonalną agencję zatrudnienia....Proponuje przypatrzeć się ciągłym zmianom lokalizacji firmy oraz stronie internetowej która do tej pory była mało profesjonalną i z dużą ilością błędów . To był niezły test bo mój udział w rekrutacji był totalnie uczestnictwem badawczym. Z funkcjonowaniem takich firm z pewnością opinia o HR długo się nie zmieni
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-23 21:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję dla tej agencji od przeszło roku. Jest to praca na produkcji w jednej z łódzkich firm. Pracę faktycznie dostałem w ekspresowym tempie.Odpowiedź na ogłoszenie , tego samego dnia badania i już o ( usunięte przez administratora ) Wynagrodzenie nie jest może na najwyzszym poziomie ,ale idzie wyżyć. Jak sie ktos przyłozy to może \\\"wyciągnać\\\" nawet około( usunięte przez administratora ) . Wypłaty zawsze na czas , teraz troche problem bo przy takiej ilości ludzi jak wszyscy przyjdą po kasę to trzeba troche poczekać.Ale odbywa sie to coraz sprawniej. Co do obsługi biura to mnie akurat coś takiego odpowiada( usunięte przez administratora ) Siadasz przed panią . przedstawia ci warunki jak ci pasuje to badania i naprzód do roboty. Od razu informacja ,że jak nawalisz to dobiora ci się do( usunięte przez administratora ) br /> Kary z tytułu nie wywiązania sie z umowy są spore i bardzo bolesne finansowo. Kiedy przychodzą do nas nowi ludzie to czasami ręce mi opadają. Jeszcze nie zaczną pracy a już zaczynają się kombinacje ,może jakieś zwolnienie lekarskie , a czy jak pójdę to mi zapłacą itp itd.Obowiązuje zasada ,że jak ktos wywiazuje sie ze swojej pracy dobrze to firma po trzech miesiącach/ dlaczego akurat po trzech tego nie wiem/ może przejać pracownika do siebie.I tu zaczynają sie niezłe jaja :) Jak taki człowiek dostaje umowę o pracę to najpóźniej po dwóch dniach / moje obserwacje/ idzie na zwolnienie.Brygadzista( usunięte przez administratora ) nagle znika mu kilka osób ,które kiedy były zatrudnione w agencji na umowe zlecenie - nigdy nie chorowały. Ludzie tez przestali tak chętnie przechodzić na umowy o pracę bo dopóki dba o ich finanse Agencja to jest ok- masz nadgodziny to za nie dostajesz kasę i tyle tu nie ma lipy natomiast jak przejdziesz na umowę o pracę pod firme dla której tak naprawde pracujemy to sie zaczyna.. a to teksty : odbierzesz sobie nadgodziny w przyszłym miesiącu, a to nie mamy na razie pieniedzy to dostaniesz w przyszłym miesiacu itp. Ja osobiscie wolę pracować pod skrzydłami agencji bo wiem ,że kasa ,która mi się należy zawsze dostanę i tyle , o emeryturze nawet nie myśle bo pewnie i tak jej nie będę miał , więc na umowie o pracę mi nie zależy.Nie wiem jak jest w biurze , bo własciciela firmy czasami tylko mijałem w drzwiach ,ale mnie to nie przeszkadza . Rozumiem ,że niektórzy wcześniej sie tutaj wpisujący o zainteresowaniach homoseksualnych moga byc zawiedzeni , bo z pewnascia nie jest to typ Georga Michaela ,ale to juz ich problem...Mam jednak prośbę do wszystkich ,którzy wpisują tutaj jakies bzdury , na dodatek nigdy dla tej firmy nie pracując, dajcie sobie spokój bo tak naprawde to pewnie ja będąc właścicielem miałbym je głęboko w [usunięte przez administratora]a szkodzicie tylko nam - osobom ,którym zależy na robocie i którzy ją mają dzięki human center.
zdjecie uzytkownika
dino - 2011-07-27 09:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie byłem nigdy w tej firmie i na razie nie mam potrzeby korzystania z agencji zatrudnienia, ale moja opinia jest następująca : na 38 opinii faktycznie przeważająca część to opinie negatywne. Czasami przeraża mnie ich treść a właściwie poziom ich autorów ,ale w mojej opinii ważne ,że się o tej agencji pisze. Ja osobiście uważam ,że gorzej jest dla potencjalnego klienta takiej firmy ,kiedy nie ma ani słowa o takiej agencji w necie. Żadnych opinii ani negatywnych ani pozytywnych wtedy można mieć uzasadnione podejrzenia ,że albo firma nie funkcjonuje ,albo jej po prostu nie ma. A jest takich firm naprawdę bardzo dużo.Z tego co widzę Human Center rozpala zmysły...I wiecie co ja pewnie bym zaryzykował :)
zdjecie uzytkownika
do P.Władysława - 2011-08-05 10:33:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Posługiwanie się danymi osobowymi bez zgody w/w osoby jest karane!!!!
zdjecie uzytkownika
zet - 2012-08-08 00:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prosze was one w tym biurze same nie wiedza co robia i maja wszystko w nosie. Dali mnie na piekarnie robota luzna w sumie nudana ale cos ie spodziewac za( usunięte przez administratora ) Praca dobra na poczekaniu na miesiac max 2.
zdjecie uzytkownika
HRC - 2013-01-15 11:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez zle oceniam ta agencje pracy a dla czego bo jak wystawiaja ogloszenie i szukaja ludzi to nie odbieraja telefonu a jak sie osobiscie przejechalem to pani odp mi ze nie odbiera tellefonu ma ma dosyc powtarzania tego samego to jesli jeje sie robic nie chce tylko plotkowac kolezankami to niech sie zwolni agencja jedna gorszych lodz
zdjecie uzytkownika
isaac - 2013-02-04 15:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to nie porozumienie,odradzam,umowe jak tam proponuje żenada,pani zaproponowała mi prace od poniedziałku do piątku po czym okazało się za praca jest dorywcza,umowy zerwać nie mogę gdyż obciążaja zleceniobiorcę kosztami do 1500zł,omijać szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-02-10 13:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma podpisuje chyba umowy po to aby czerpać pieniądze z samych zawartych umów.Pracy to raczej żadnej z tego nie ma.Obiecują system.prac.od pon. do pt. Stawka 6 zł na rękę a tu nic.Zarejestrowana jestem od 1 lutego a w pracy byłam tylko raz.Obwarują się przepisami,wysokie kary 1600 zł za zerwanie umowy.A odstąpić można dopiero po 14 dniach.Odradzam każdemu!Strata czas i nerwów!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-02-10 13:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik - 2013-02-10 13:32:42

Ta firma podpisuje chyba umowy po to aby czerpać pieniądze z samych zawartych umów.Pracy to raczej żadnej z tego nie ma.Obiecują system.prac.od pon. do pt. Stawka 6 zł na rękę a tu nic.Zarejestrowana jestem od 1 lutego a w pracy byłam tylko raz.Obwarują się przepisami,wysokie kary 1600 zł za zerwanie umowy.A odstąpić można dopiero po 14 dniach.Odradzam każdemu!Strata czas i nerwów!
Sorki za błąd kary w wysokość 1500 a nie jak wcześniej napisałam 1600
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-02-14 18:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
100zł w tą czy w tą;p a wypowiedzenie trwa 16 dni,mniejsza o to omijać!!!!!!!!!...
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-04 03:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie praca jak praca to, że nie umiecie się dogadać z nimi to już wasz problem.
Jestem zadowolony z tej firmy przyjechałam do nich i parę godzin później już pracowałem.
Żadnych problemów, miła kadra.
Nie mówią ci od razu po przyjściu do pracy, że musisz umieć wszystko mówią, że mam czas na to dopiero co przyszedłem.
Co do płacy nie jest duża ale gdzie dostaniecie więcej.
Jeśli chodzi o telefon. Telefon to nie wszystko to, że zadzwonisz to już twój w kład w pracę, że masz lenia by przyjechać a nie tylko chcesz wszystko przez telefon, żeby na twój przyjazd czekała umowa.
NIE ROZUMIEM WAS. Moja ciotka zarabia troszkę więcej niż ja na stała umowę a dużo lat pracuje w obecnej firmie. Gdzie w Polsce dostaniesz 10 zł/g. Życzę takim powodzenia.
To, że przetwarzają twoje dane osobowe masz napisane na dole umowy. Nauczcie się czytać ludzie. NIE JA NIE JESTEM JAKIMŚ PRACOWNIKIEM HUMAN CENTER KTÓRY ROBI IM POZYTYWNĄ OPINIĘ.
zdjecie uzytkownika
dobosz - 2013-08-02 11:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, a ten pośrednik pracy informuje do jakiej firmy do pracy zostanie pracownik przydzielony? i jaka u nich jest stawka za godzinę pracy?
zdjecie uzytkownika
izabella - 2013-09-25 21:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra, mam hipotetyczną sytuację, po przeczytaniu komentów powyżej - jeśli chcę zmienić jakikolwiek zapis w umowie - jestem od razu spalona w human center??
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2013-10-29 11:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2009-03-18 14:48:15]:
Umowa rozwiązana 5 lipca. Do dnia dzisiejszego nie wypłacone pieniądze za grafik. Mówi samo za siebie
zdjecie uzytkownika
Euphoria - 2013-11-29 12:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje dla tej agencji i nie moge nic zlego powiedziec wyplaty na czas bez zadnych pomylek za kazdym razem kiedy dzwonie do nich zawsze mila telefoniczna obluga klienta...
zdjecie uzytkownika
trolololo - 2013-11-29 15:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-07-04 03:03:19]:
"Jestem zadowolony z tej firmy przyjechałam do nich i parę godzin później już pracowałem"

w jednym zdaniu dwukrotnie zmieniona płeć, on potem ona i znów on. A obok E nie jest i nie jest to literówka. Więc albo osoba podszywająca się albo ktoś z jawnymi zaburzeniami osobowości w stopniu ciężkim.
zdjecie uzytkownika
puma - 2014-01-29 18:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
podpisałam umowe z firma humancenter, po tygodniu nikt nawet nie poinformował czy mam isc do pracy,wiec ja zaczełam wydzwaniac,co sie okazało pani siedziaca na telefonie powiedziała ze nic nie wie na ten temat, kiedy zacznie sie praca,i mowi ze w trakcie jak sie cos poszykuje innego to przyjac oferte. to na huk podpisujecie z ludzmi umowe zlecenie,skoro nie zamierzacie wziac ludzi do pracy.jaki cel jest podpisania umowy? jakie sa korzysci dla was? czy ktos wie, na ten temat????
zdjecie uzytkownika
Kima - 2014-03-10 22:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hehe, i co puma poszedłeś w końcu do pracy? Ciekawy temat swoją drogą - podpisujesz umowę i nie ma roboty. Raj na ziemi ;)
zdjecie uzytkownika
grzegorz - 2014-03-12 23:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaintrygowaliście mnie tymi podejrzeniami co do prawdziwości opinii, może ktoś napisać jak aktualnie to wygląda w human center, warto pracować?
zdjecie uzytkownika
rodan - 2014-03-19 15:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta sytuacja z umowami brzmi co najmniej idiotycznie. Gdyby była jakaś podstawa to w sumie praca idealna, ale podstawy w tym przypadku pewnie brak
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2014-04-08 09:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jako pracownik odziezowy wydaje sie fajna. Rozmowa piekna, na nastepny dzień idziemy do pracy. I tu wszystko sie zaczyna, kierownik bluzni,nie wie ze agencja kogos znow wysyla. Wkońcu przychodzi szkolenie (tzw. przejscie po hali i opowiadanie)i idziemy na magazyn. Przyjezdza tir i mamy go rozladowac (1200 paczek po srednio 30kg). W 2 osoby i mamy na to 6 godzin. Praca dla osob naprawde karygodnych szukajacych pracy bo ja jako mloda osoba majaca zaledwie 20 lat (fakt faktem cwicze na siłowni a nie jestem jakims chudym placzkiem) to nie polecam.
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-04-12 17:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos mi się wydaje, że jednak Mlody przesadzasz, bo to wychodzi 100 paczek na godzine, czyli 10 paczek na 6 minut, niby do zrobienia, ale pewnie jest ich mniej.
zdjecie uzytkownika
matematyk - 2014-05-19 18:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile jest tych paczek? @Mlody pisze, że 1200 na 6h, a @lukas że 100 na godzine. Ktoś odpowie precyzyjnie? :)
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-07-09 10:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) To jest firma która zatrudnia sobie ludzi jako zapas. Jak by nagle do jakieś firmy im zabrakło ludzi. 30 czerwca poszłam na rozmowę i dostałam od razu umowę co mnie zdziwiło ale byłam bardzo podekscytowana, ponieważ jestem młodą osoba szukającą pracy. Pani powiedziała ze do środy ktoś się ze mną skontaktuje i powie kiedy mam przyjść do pracy. Nie dzwonili. Napisałam e-maila. Zadzwonili i powiedzieli ze nie maja jeszcze aneksu i nie wiedza kiedy mam przyjść do pracy ale do końca tygodnia na pewno otrzymam taki telefon. Dzisiaj minął tydzień od tamtego telefonu. Postanowiłam znowu napisać e-mail.(bo nie domyślą się by zadzwonić.. zadzwonili owszem ,z informacja ze zostało wstrzymane i narazie nie ma pracy dla mnie. I tu nasuwa się pytanie to po co oni to robią korzystają z tego ze inny człowiek cierpi i czeka na telefon o pracy jak na zbawienie. Naprawdę nie polecam. LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NA TO NABRAĆ. ICH NIE INTERESUJE NASZE DOBRO.
zdjecie uzytkownika
katiusza_27 - 2014-07-09 13:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2014-07-09 10:16:51]:
dzięki za tę opinię, ale gdzieś trzeba pracować. Ja jestem z Buska Zdroju, uwierz nawet w Kielcach jest słabo z pracą. widze wogłoszeniu na sprzedawce "mile widziane osoby nie uczące się" - mam nadzieje, ze chodzilo im o absolwentów, bo jestem po anglistyce
zdjecie uzytkownika
Szczuuuu - 2014-07-31 15:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma krzak. Wystrzegajcie się jak ognia !!! To było kilka lat temu, ale miałem wątpliwą przyjemność pracować przez tą pseudo firmę.
Kontakt ze strony pracodawcy - śmieszne, ale... oni puszczają strzałkę, żeby do nich oddzwonić ;)))) Kolejne. Klauzula o karze za zerwanie krzakowej umowy 1500 zł, kiedyś było 1000. Straszą komornikiem. Przysyłają listy.
POWIEM JEDNO. WYSTRZEGAJCIE SIĘ JAK OGNIA !!!
zdjecie uzytkownika
borys - 2014-08-21 14:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja się poddaję....piszę pracę z socjologii na temat haterskich wpisów i ich wpływu na opinię publiczną. I co widze ...im więcej negatywów tym firma lepiej funkcjonuje. H.C w tej chwili zatrudnia przeszło pół tysiaca osób . Jest to jeden z największych pracodawców w woj.łódzkim.
zdjecie uzytkownika
kajtek - 2014-09-09 15:46:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowe oferty się teraz pojawiły! na magazynie odzieżowym i to w dodatku stała praca, piszą, że polega na: * metkowaniu, * kompletowaniu zamówień, * sortowaniu oraz pakowaniu odzieży * etykietowaniu, * kontroli jakości czyli wszystko to co, przeciętny Kowalski potrafi, nie ma w tym wiekszej filozofii, a i zarobić mozna zawsze :)
zdjecie uzytkownika
Żabka - 2014-12-10 15:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś podpisał umowę z agencją pracy Human Center do Textil Market w Kutnie? Ja podpisaław w piątek, a w ten poniedziałek miałam dostać telefon kiedy zaczynam.Telefonu nie było, więc we wtorek sama do nich zadzwoniłam. Pani mi powiedziała, że to ustali i oddzwoni,ale nie oddzwoniła. Byłam dziś w Textil Market zapytać pani kierownik sklepu, czy coś wie i dowiedziałam się, że agencja się ze sklepem nie kontaktuje tylko z nami i dowiedziałam się,że już kogoś im wysłali. Pytam się po co agencja robi ludziom nadzieję na pracę?Ludzie też coś czują. Bardzo potrzebuję pracy. Ucieszyłam się coś wreszcie znalazłam, a okazało się, że to lipa.Jak można tak postępować z ludźmi?
zdjecie uzytkownika
awek - 2014-12-13 17:28:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak zatrudniaja w tej firmie? na jakiej zasadzie ludzie sa przyjmowani do pracy? w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju? jaka jest atmosfera w tej firmie byłbym bardzo wdzieczny za odpowedz dziekuje.
zdjecie uzytkownika
giuseppe - 2015-01-07 23:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [awek - 2014-12-13 17:28:09]:
Boże tak wiele pytań... Ja skończyłbym na jednym , ale za to myślę , że na najważniejszym dla nowego pracownika. Wiem , że wszyscy myślą teraz o wynagrodzeniu ale to agencja pracy więc wiadomo , że jest różne w zależności od oferty. Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Human Center ? to jest dla mnie istotne
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-01-14 10:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jakiś czas temu byłam na rekrutacji w jednym ze sklepów gdzie HC przeprowadzało rekrutację. Facet który przeprowadzał rekrutacje po wstepnej rozmowie ze mną poprosił o wypełnienie kwestionariusza i w konsekwencji podpisanie umowy.W trakcie wypełniania dokumentów słyszałam dosyć głośną dyskusję między rekruterem a kierowniczka sklepu co do moich kwalifikacji. Rekruter twierdził ,że jestem dobrą kandydatką i na pewno na tym stanowisku sie sprawdzę.Kierowniczka sklepu twierdziła ,że ona ma inną kandydatkę i ta na pewno będzie lepsza. Podpisałam umowę i przyznam się szczerze ,że przez jakiś czas nie było telefonów do mnie od kiedy mam zacząć pracę. Po trzech tygodniach zadzwonili do mnie z biura HC i powiedzieli kiedy mam iść do pracy. Dostałam te pracę i nadal pracuję. Jak się później dowiedziałam od dziewczyn ze sklepu ,że przez trzy tygodnie pracowała tu znajoma kierowniczki bo ona uparła się ,że żadnej innej osoby w tym sklepie w którym ona jest kierownikiem nie chce.Znajoma kierowniczki do pracy przychodziła jak chciała i robiła co chciała. Kierowniczka podjęła decyzje o jej zwolnieniu. Na jej miejsce przyszłam ja. Dlatego nie mam pretensji do rekruterów z agencji , bo wiem że czesto mają związane ręce. Pracowałam już w wielu sklepach i wiem jak to wygląda. Z wiadomych przyczyn nie podaję adresu sklepu
zdjecie uzytkownika
fiber - 2015-01-30 18:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie brzmi to zbyt dobrze, zwłaszcza, że podpisałas już umowe, a przetrzymali Cie bez pracy całe trzy tygodnie, to spory okres. Dziwi mnie w ogóle jak to mogło być możliwe, bo przecież chyba na umowie musi być jasno okreslony termin rozpoczęcia zatrudnienia. Dobrze, ze jednak Twoje kwalifikacje w końcu wygrały z kolesiostwem.
zdjecie uzytkownika
denis - 2015-02-16 10:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jakis czas w Agencji jako rekruter. Pamietajcie że Agencje sa tylko pośrednikiem w pracy. Wielokrotnie zdarzało mi sie do firmy X zrekrutowac naprawde fajnych pracowników , którzy mieli zaczac prace po praktycznie trzech dniach od rekrutacji. Dzień po rekrutacji dostaje telefon od firmy X ,że oni jednak rezygnują z osób zrekrutowanych ,bo spadła im produkcja albo transport sie opóźnił. Przez dwie godziny siedziałem i nie wiedziałem co ze soba zrobić. Było mi strasznie wstyd i nie wiedziałem co tym ludziom powiedzieć. Cała moja tygodniowa praca poszła na marne. Nie było wyjścia musiałem do tych ludzi zadzwonić ,że niestety z pracy nic nie wyjdzie.Posypały sie gromy pod moim adresem , rozumiem to i było mi strasznie głupio. Oczywiście rozwiązywanie umów itp. Masakra... Za dwa tygodnie zwróciła sie do mnie firma X ,że znowu mamy przeprowadzić rekrutację na tych samych warunkach co poprzednio!!!! Tak wyglada ta robota , agencje to tylko pośrednicy. I nie maja prawie nic do powiedzenia.
zdjecie uzytkownika
edward - 2015-02-18 03:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To raczej każdy powinien sobie zdawac sprawe, że to nie ejst zawsze wina agencji, ale czasem klient agencji nawali i sie wycofa w ostatnim momencie. Pytanie jak wtedy właśnie zachowuje się human center? Co powiedzieliście w takiej sytuacji tym ludziom? Może jest opcja wpisania na jakąs liste pierwszeństwa i znalezienia pracy u innego - sprawdzonego klienta?
zdjecie uzytkownika
mądrala - 2015-03-03 22:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jak Wam podobają się Pity-11 za 2014 rok? Konkretnie chodzi mi o opłacone przez agencję HumanCenter składki na ubezpieczenie społeczne. W moim przypadku to jest niecałe 1 zł za miesiąc. Ciekawe jak wysoką emeryturkę z tych składek da się naliczyć? może na waciki wystarczy...
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-03-05 22:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mądrala, a na jakiej umowie pracujesz dokładnie, bo to tez ma czasem znaczenie? Ciesz się, że dostałeś PIT na czas i możesz się rozliczyć, bo w innych agencjach to czasami problem. W ogóle jakie prace wykonujecie dla Human center? Umowy macie podpisywane z ich klientami, czy z sama agencją rekrutacyjną?
zdjecie uzytkownika
mądrala - 2015-03-06 23:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2015-03-05 22:04:59]:
Ja miałam podpisaną z agencją a pracowałam w jednej z sieciówek odzieżowych. Firma w której pracowałam przekazała swoich pracowników agencji dokonując przy tym oszustwa, bo tak to chyba trzeba nazwać, na szkodę swoich pracowników. A firmy no cóż zyskują i to nie mało. Agencje płacą mniej niż najniższa płaca a na dodatek oszukują Cię na składkach oczywiście za zgodą naszych szanownych ustawodawców dbających a jakże o interesy swoich wyborców.
zdjecie uzytkownika
Kurka - 2015-07-15 16:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie będę oryginalny jak powiem, że kasa we współpracy z agencją będzie o wiele wiele słabsza niż się wszystkim dookoła wydaje. Nie trafiłem jeszcze na takiego pośrednika, który dawałby więcej jak 90% pensji nominalnej. Może human center jest w tym lepszy,ale aż boję się próbować i eksperymentować bo kasy potrzebuję na już.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-20 13:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajna ta pani w biurze :D
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2015-08-15 00:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kurka a to nie jest trochę tak, że agencja jako pośrednik pobiera opłatę od firmy/pracodawcy. Wydaje mi się, że agencja jest jednak zatrudniana przez konkretną firmę więc to oni powinni im płacić, a nie wybrani pracownicy. Może się mylę, nie mam pewności niestety żadnej w tym temacie. Ktoś mnie oświeci jak to jest.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-11-10 14:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wisi u nich teraz jakieś ogłoszenie jako Sprzedawca do sklepu odzieżowego, tylko nie podali konkretnej stawki co mnie martwi. wydaje mi się, że spokojnie można się zatrudnic też na kawałek etatu, to znaczy w niepełny wymiarze godzin, bo też jest możliwośc dopasowania tego grafiku do preferencji własnych.
zdjecie uzytkownika
=figa - 2015-11-12 17:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marek z tego co wiem to chca zatrudnienia na 3/4 etatu do sklepu odziezowego i oferuja umowe zlecenie
zdjecie uzytkownika
tre - 2015-11-14 21:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marek a pamiętasz może jakiej miejscowości dotyczy ta praca o której piszesz czy może w Garwolinie..
zdjecie uzytkownika
bastz - 2015-11-17 01:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak patrzyłem to szukają osób do takich miast jak Garwolin, Świnoujście, Gdynia i Kamień Pomorski, trzeba dobrze poszukać.
zdjecie uzytkownika
zielony - 2015-12-18 18:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WYZYSKIWACZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stawka godz. 6,75
zdjecie uzytkownika
Dark - 2015-12-18 23:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem szczerze, że jak na Świnoujście, to oferta na osobę sprzedającą w sklepie wygląda całkiem ciekawie. W miastach gdzie nie ma zbyt wiele pracy, takie oferty się docenia.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-11-29
Żródło: Gowork.pl
Łódź
(łódzkie)
Dla Naszego klienta poszukujemy osób na stanowisko :Sprzedawcy .Miejsce pracy : Łódź-Widzew Zakres obowiązków :-obsługa kasy fiskalnej + terminal - obsługa klienta -dbanie o ekspozycje w sklepie -pomoc przy dostawach Wymagania :-sprawność fizyczna -kultura osobista Oferujemy :-bardzo dobre warunki zatrudnienia -umowę długoterminową -pracę stałą Mile widziana:-osoba ucząca sie
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
niepolecam - 2015-12-26 15:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tragiczna firma! Wyzyskują ludzi i oszukują na składkach ZUS! Pracuje tam (biuro) tylko rodzina właściciela, bo nikt inny nie daje rady wytrzymać dłużej niż pół roku. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-12-30 15:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz widze ze rekrutacja u nich w firmie Human Center nadal trwa i to w kilku miejscach w Polsce, na przyklad na sprzzedawce w Łodzi czy w Kudowej Zdroj

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie HUMAN CENTER!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HUMAN CENTER

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert