logo HUMAN CENTER

HUMAN CENTER

Łódź

Opinie o HUMAN CENTER

michal 2010-02-26 15:59:28
poprostu jak komus sie nie chce robic to bedzie mu wszystko nie pasowalo ze ten pan z ta pania sa tacy ze pensje sa takie a nie inne itd itd ja pracowalem i bylo wszystko ok a rada dla firmy zeby nie przyjmowala nierobow i ludzi bez kultury bo pozniej wychodza takie historie.bardziej szczegolowa ( usunięte przez administratora )
B_069 2010-02-26 20:10:14
Dam głowę, że ostatnie 4 posty są autorstwa pracowników HC... Żenada. Jeżeli pracujesz tam od 3 lat i regularnie dostajesz wynagrodzenie to jak wytłumaczysz, ( usunięte przez administratora ) c, albo twierdzą,( usunięte przez administratora ) To nie jest jedyna strona z opiniami o HC. Po drugie - powiedz, która agencja pracy daje zaliczkę pracownikowi ? Co za( usunięte przez administratora ) o właśnie Human Center jest "firmą krzak i obiecuje złote góry". Dalej - co ma do powiedzenia agencja pracy, jeżeli zakład oferuje mi umowę, podaje mi w ten sposób rękę - chcąc uwolnic mnie od TAKIEGO pośrednika,( usunięte przez administratora ) o powiedzenia, po prostu wybieram lepszą ofertę i nie interesuje mnie przyzwolenie lub referencje jakiejś tam agencji... Wystarczy przejżec inne posty. Dzięki nim ludzie mogą uniknąc wielu problemów i( usunięte przez administratora ) którzy dorobili się na cudzej krzywdzie.
paweł 2010-02-27 11:46:50
Widzę ,że większość niezadowolonych to osoby ,które właśnie wróciły "ze zmywaka w Irlandii" z aspiracjami na stanowisko prezesa Orlenu....proponuje z powrotem "na zmywak"...
Kaśka 2010-02-27 11:54:10
Brawo Human Center.
Aplikowałam na jedno z pronowanych przez Was stanowisk /Menadżer Zarządzajacy/ i trochę posprawdzałam sobie Waszą firmę.Na ok.400 osób ,którym rocznie dajecie pracę to te kilka niezadowlonych głosów nie ma żadnego znaczenia.Biorąc jeszcze poprawkęe na to ,że część z nich jak nie wszystkie, to robota Waszej konkurencji to wynik jest naprawdę ok.Gdyby nasze szpitale miały taki odsetek niezadowolonych pielęgniarek to nasza służba zdrowia byłaby najlepsza w Europie.
anonim 2010-02-27 20:29:59
Agencja pracy z kompletnego zadupia zatrudnia 400 osób rocznie ... a to dobre... Ciekawe ile osób jest w stanie zatrudnic Randstad czy Job Impulse... Oni przynajmniej nie oszukują pracowników....
anonim 2010-02-28 16:55:46
Human Center nie polecam a miałam z nimi do czynienia.Telefów nie odbierają tylko chowają głowę w piasek...
mario 2010-02-28 17:16:38
w czym wy w ogóle macie problem. Nie chcesz to nie korzystaj z usług tej agencji. Jakoś dziwnie funkcjonuje od wielu lat tzn. ze jest ok. Ludzie tam pracują i nie narzekają
michal 2010-03-01 10:24:22
pracowalem w roznych firmach i wiem ze ci ktorzy tak krzycza ze sa oszukani ze im jest tak zle to w wiekszosci cwaniaki i typowa leserka.nie twierdze ze wszyscy ale zazwyczaj tak jest cos odpierdziela a pozniej pretensje i zale do kazdego.a jesli chodzi o obsluge to ja bylem w biurze i bylem bardzo zadowolony.ale wystarczy sie usmiechnac a nie stac jak nadety buc troche kultury napewno sie przydaje.w biurze to jak maja te dziewczyny wygladac maja miec tluste wlosy byc brudne smierdzace potem jesli ten hehe gal anonim co tu tak sie zalil lubi takie kobiety to gratuluje mu gustu.
Nick* 2010-03-02 07:00:24
Dlaczego w Human Center nie odbierają telefonów i nie odpisują na maile? Nie dlatego, że unikają wierzycieli lub pracowników, którzy czekają na pieniądze. Panie tam zatrudnione mają zbyt długie tipsy - uniemożliwiają im one wykonywanie pracy. Po przybyciu na miejsce nie widziałem żeby robota paliła im się w rękach. Nie wiem co to za agencja, ale nawet gdybym dostał od nich ofertę pracy po tych wszystkich opiniach tutaj nie przyjąłbym jej...
ela 2010-03-02 15:50:31
Human Center nie polecam mają złą opinię rzeczywiście nie odbierają telefonów tylko przysyłają maile zwrotne i nic z tego nie wynika
anonim 2010-03-13 08:05:34
Pan, który twierdzi, że pracuje w Human Center już trzeci rok niestety nie mówi prawdy. No chyba, że jest zatrudniony za ich pośrednictwem w jakijś innej firmie. Wszystkie negatywy( usunięte przez administratora ) Miałam dostać pracę rekrutera, a zaproponowali mi staż - a reszte wypłacali pod stołem - fakt w terminie. Jednak to jak traktowali ludzi zatrudnianych za ich pośrednictwem pozostawia wiele do życzenia - chwytali się różnych sposobów, by nie wypłacać pensji np.ochroniarzom, ( usunięte przez administratora ) Kiedyś może firma miala potencjał, ale sam właściciel musiałby o to zadbać - bo każde stanowisko, które proponują 9dot. pracy w siedzibie, bezpośrednio w Recta lub HC) - to praca przedstawiciela handlowego. Recta jest tym samym ( usunięte przez administratora ) + warunki pracy....jeśli jechaliśmy gdzieś do pracy poza Łódz (wyjazd 5 rano), ( usunięte przez administratora ) ... Szczerze nie polecam pracy w tej firmie, bo mimo, że jest to agencja rekrutacyjna, niczego nie można się tam nauczyć. Z pozdrowieniami.
anonim 2010-03-13 08:11:01
jaś fasola - 2010-02-27 20:33:13

400 osób w ciągu roku przy 5 ofertach pracy ???

400 osób - to są chyba wyliczeni wszyscy pracownicy, którzy odchodzą z firmy - taka rotacja w agencji pracy to raczej rzadkie zjawisko.
gdyby było tak fajnie ich ogłoszenie nie pojawiałoby się co 2 tygodnie - poszukują a to menagera, a to rekrutera, a to kogoś jeszcze....Wysłać tam inspektora z inspekcji pracy i problem sam się rozwiąże.
parowa 2010-05-14 14:01:26
Wypłacają kasę pod stołem, nie odprowadzając wszystkich składek, powinna się nimi zainteresować skarbówka, dają pracownikom śmieszne umowy, obwarowane różnymi sankcjami, dodzwonić się do nich czasami graniczy z cudem, cwaniaki nic wiecej!!!
1
róża 2010-05-19 11:46:35
Czytając te opinie wnioskować można tylko jedno -sami nieudacznicy leserzy , którzy muszą korzystać z agencji pracy bo sami na własna rękę nie potrafią nic sobie załatwić.Myszkują po forach i opinie wystawiają zamiast się wziąść za aktywne poszukiwanie pracy.
mysza 2010-05-27 12:31:22
co nie zmienia faktu, że agencja humancenter fatalnie wywiązuje się ze swoich obowiązków, a w większości pracują tam ludzie młodzi bez większego doświadczenia, zaczynający dopiero swoją karierę,
zgorszony 2010-06-09 23:13:22
popieram to bardzo dziwna firma. Brak jakichkolwiek kompetencji ma właściciel tej firmy do prowadzenia takiego biura. Żenada. Odradzam wszystkim [usunięte przez administratora]
diablo 2010-07-21 13:03:39
ja dopiero zaczynam pracę w tej agencji i jestem przerażony opiniami na forum. Ludzie jak to jest z tą firmą na prawdę? Jednego dnia byłem na rozmowie a następnego już do pracy.
aga 2010-09-23 10:52:14
Na tyle wypowiedzi chyba tylko 3 pozytywne...Widać, że piszą je różne osoby i można na tej podstawie mieć pewne negatywne wyobrażenia o hc.
Na miejscu pracownika biura i właściciela nie odpierałabym ataków (tym bardziej, że zostały tam tylko skrytykowane wypowiedzi, nie padły logiczne kontrargumenty, a pracownik starał się udowodnić, że ma rację i chciał pokazać swoją wyższość), spróbowałabym dołożyć wszelkich starań, żeby o mojej firmie zaczęły pojawiać się opinie pozytywne.
A naprawdę można znaleźć w tym kraju dobrych pracodawców.
harry 2011-01-18 14:24:08
Na wstępie chciałbym oświadczyć ,że w żaden sposób nie jestem związany z Human Center.Nie jestem ani osobą zadowoloną z ich usług ani rozczarowaną.Po prostu nie znam tej firmy.Z nudów zacząłem sobie przeglądać opinie na temat firm z branży pośrednictwa pracy i co widzę,żadna firma nie ma pozytywnych opinii.Czy jest to duża firma z kapitałem zagranicznym czy też mała firma zaczynająca swoją działalność,wszędzie jest ludzkie niezadowolenie.Zastanawiam się gdzie tak naprawdę leży problem. Czy te firmy faktycznie celowo oszukują ludzi czy też my jako naród jesteśmy ciągle niezadowoleni.Wiem ,że za granicą Agencje stały się normą w pozyskiwaniu pracy i obsłudze kadrowo-płacowej nawet bardzo dużych firm.U nas największym pośrednikiem w dalszym ciągu jest Urząd Pracy.Gdybyśmy mieli opisać pracę tychże Urzędów to jakie byłyby opinie.Jakbyśmy znali konkretne cyfry dotacji przeznaczanych z funduszy unijnych na ich funkcjonowanie i porównali z ofertą jaką mają nam do zaproponowania to jakie wtedy byłyby opinie.Na razie część jest zadowolona bo pobiera zasiłek ale to się w pewnym momencie kończy i co wtedy..Wszelkiego rodzaju kursy i dofinansowania są śmiechu warte.Pomoc w znalezieniu pracy..minimalna.Owszem wszystkie firmy należy bacznie obserwować/ przykład pewnej bardzo dużej agencji ,która podpisała umowy na przekwalifikowanie pracowników stoczni/ ale tak niestety jest to skonstruowane. Jeżeli macie coś do powiedzenia to dochodźcie swoich praw ale róbcie to " z głową" bo 90 % opinii na temat firm wypełnia znamiona art.212 par 1i2 Kodeksu Karnego i mam tylko nadzieję ,że osoby piszące te opinie mają tego świadomość.pozdrawiam.harry
1
harry2 2011-01-20 19:30:19
A co z art. 213
§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu; ?
2
pracownik 2011-01-26 12:23:57
Niestety również moja opinia o tym pracodawcy nie jest pozytywna. Jest to najmniej kompetentna agencja pracy z jaką miałem do czynienia. Przeważa brak szacunku dla pracowników, oraz działania na pograniczu prawa. Nie polecam.
anonim 2011-03-16 21:23:03
Miałem przyjemność uczestniczenia w procesie rekrutacji do tej firmy. Sposób przeprowadzenia rekrutacji, żenujący. Rozmawiając ze specjalistą w tej branży wypadałoby żeby Pani która przeprowadzała rekrutację zapoznała się wcześniej z cv kandydata-niestety złudne oczekiwania. Ilość spotkań w nieskończoność...., ale może to i dobrze bo z każdym spotkaniem zaczęło świecić coraz więcej czerwonych ostrzegawczych światełek ( firma krzak)... ( usunięte przez administratora ) sp. z o o....przez tyle lat funkcjonowania nie potrafił znaleźć odpowiednich pracowników, specjalistów do swojej firmy..dziwne skoro byłby rzetelnym pracodawcą nie miałby problemu.... Agencja doradztwa personalnego to nie tylko kasa ale przede wszystkim profesjonalizm oraz pasja. Na rozmowach rekrutacyjnych nie określają zakresu obowiązków, a na każdym kolejnym etapie rekrutacji mówią o tym samym. Szkoda czasu moi drodzy Przestroga dla młodych którzy chcą poznać profesjonalną agencję zatrudnienia....Proponuje przypatrzeć się ciągłym zmianom lokalizacji firmy oraz stronie internetowej która do tej pory była mało profesjonalną i z dużą ilością błędów . To był niezły test bo mój udział w rekrutacji był totalnie uczestnictwem badawczym. Z funkcjonowaniem takich firm z pewnością opinia o HR długo się nie zmieni
anonim 2011-07-23 21:15:25
Pracuję dla tej agencji od przeszło roku. Jest to praca na produkcji w jednej z łódzkich firm. Pracę faktycznie dostałem w ekspresowym tempie.Odpowiedź na ogłoszenie , tego samego dnia badania i już o ( usunięte przez administratora ) Wynagrodzenie nie jest może na najwyzszym poziomie ,ale idzie wyżyć. Jak sie ktos przyłozy to może \\\"wyciągnać\\\" nawet około( usunięte przez administratora ) . Wypłaty zawsze na czas , teraz troche problem bo przy takiej ilości ludzi jak wszyscy przyjdą po kasę to trzeba troche poczekać.Ale odbywa sie to coraz sprawniej. Co do obsługi biura to mnie akurat coś takiego odpowiada( usunięte przez administratora ) Siadasz przed panią . przedstawia ci warunki jak ci pasuje to badania i naprzód do roboty. Od razu informacja ,że jak nawalisz to dobiora ci się do( usunięte przez administratora ) br /> Kary z tytułu nie wywiązania sie z umowy są spore i bardzo bolesne finansowo. Kiedy przychodzą do nas nowi ludzie to czasami ręce mi opadają. Jeszcze nie zaczną pracy a już zaczynają się kombinacje ,może jakieś zwolnienie lekarskie , a czy jak pójdę to mi zapłacą itp itd.Obowiązuje zasada ,że jak ktos wywiazuje sie ze swojej pracy dobrze to firma po trzech miesiącach/ dlaczego akurat po trzech tego nie wiem/ może przejać pracownika do siebie.I tu zaczynają sie niezłe jaja :) Jak taki człowiek dostaje umowę o pracę to najpóźniej po dwóch dniach / moje obserwacje/ idzie na zwolnienie.Brygadzista( usunięte przez administratora ) nagle znika mu kilka osób ,które kiedy były zatrudnione w agencji na umowe zlecenie - nigdy nie chorowały. Ludzie tez przestali tak chętnie przechodzić na umowy o pracę bo dopóki dba o ich finanse Agencja to jest ok- masz nadgodziny to za nie dostajesz kasę i tyle tu nie ma lipy natomiast jak przejdziesz na umowę o pracę pod firme dla której tak naprawde pracujemy to sie zaczyna.. a to teksty : odbierzesz sobie nadgodziny w przyszłym miesiącu, a to nie mamy na razie pieniedzy to dostaniesz w przyszłym miesiacu itp. Ja osobiscie wolę pracować pod skrzydłami agencji bo wiem ,że kasa ,która mi się należy zawsze dostanę i tyle , o emeryturze nawet nie myśle bo pewnie i tak jej nie będę miał , więc na umowie o pracę mi nie zależy.Nie wiem jak jest w biurze , bo własciciela firmy czasami tylko mijałem w drzwiach ,ale mnie to nie przeszkadza . Rozumiem ,że niektórzy wcześniej sie tutaj wpisujący o zainteresowaniach homoseksualnych moga byc zawiedzeni , bo z pewnascia nie jest to typ Georga Michaela ,ale to juz ich problem...Mam jednak prośbę do wszystkich ,którzy wpisują tutaj jakies bzdury , na dodatek nigdy dla tej firmy nie pracując, dajcie sobie spokój bo tak naprawde to pewnie ja będąc właścicielem miałbym je głęboko w [usunięte przez administratora]a szkodzicie tylko nam - osobom ,którym zależy na robocie i którzy ją mają dzięki human center.
dino 2011-07-27 09:01:20
Nie byłem nigdy w tej firmie i na razie nie mam potrzeby korzystania z agencji zatrudnienia, ale moja opinia jest następująca : na 38 opinii faktycznie przeważająca część to opinie negatywne. Czasami przeraża mnie ich treść a właściwie poziom ich autorów ,ale w mojej opinii ważne ,że się o tej agencji pisze. Ja osobiście uważam ,że gorzej jest dla potencjalnego klienta takiej firmy ,kiedy nie ma ani słowa o takiej agencji w necie. Żadnych opinii ani negatywnych ani pozytywnych wtedy można mieć uzasadnione podejrzenia ,że albo firma nie funkcjonuje ,albo jej po prostu nie ma. A jest takich firm naprawdę bardzo dużo.Z tego co widzę Human Center rozpala zmysły...I wiecie co ja pewnie bym zaryzykował :)
1
do P.Władysława 2011-08-05 10:33:53
Posługiwanie się danymi osobowymi bez zgody w/w osoby jest karane!!!!
1
zet 2012-08-08 00:34:57
Prosze was one w tym biurze same nie wiedza co robia i maja wszystko w nosie. Dali mnie na piekarnie robota luzna w sumie nudana ale cos ie spodziewac za( usunięte przez administratora ) Praca dobra na poczekaniu na miesiac max 2.
1
HRC 2013-01-15 11:48:24
Ja tez zle oceniam ta agencje pracy a dla czego bo jak wystawiaja ogloszenie i szukaja ludzi to nie odbieraja telefonu a jak sie osobiscie przejechalem to pani odp mi ze nie odbiera tellefonu ma ma dosyc powtarzania tego samego to jesli jeje sie robic nie chce tylko plotkowac kolezankami to niech sie zwolni agencja jedna gorszych lodz
1
isaac 2013-02-04 15:20:20
Ta firma to nie porozumienie,odradzam,umowe jak tam proponuje żenada,pani zaproponowała mi prace od poniedziałku do piątku po czym okazało się za praca jest dorywcza,umowy zerwać nie mogę gdyż obciążaja zleceniobiorcę kosztami do 1500zł,omijać szerokim łukiem.
1
pracownik 2013-02-10 13:32:42
Ta firma podpisuje chyba umowy po to aby czerpać pieniądze z samych zawartych umów.Pracy to raczej żadnej z tego nie ma.Obiecują system.prac.od pon. do pt. Stawka 6 zł na rękę a tu nic.Zarejestrowana jestem od 1 lutego a w pracy byłam tylko raz.Obwarują się przepisami,wysokie kary 1600 zł za zerwanie umowy.A odstąpić można dopiero po 14 dniach.Odradzam każdemu!Strata czas i nerwów!
1
pracownik 2013-02-10 13:36:50
pracownik - 2013-02-10 13:32:42

Ta firma podpisuje chyba umowy po to aby czerpać pieniądze z samych zawartych umów.Pracy to raczej żadnej z tego nie ma.Obiecują system.prac.od pon. do pt. Stawka 6 zł na rękę a tu nic.Zarejestrowana jestem od 1 lutego a w pracy byłam tylko raz.Obwarują się przepisami,wysokie kary 1600 zł za zerwanie umowy.A odstąpić można dopiero po 14 dniach.Odradzam każdemu!Strata czas i nerwów!
Sorki za błąd kary w wysokość 1500 a nie jak wcześniej napisałam 1600
1
pracownik 2013-02-14 18:00:57
100zł w tą czy w tą;p a wypowiedzenie trwa 16 dni,mniejsza o to omijać!!!!!!!!!...
1
Anonim 2013-07-04 03:03:19
Ludzie praca jak praca to, że nie umiecie się dogadać z nimi to już wasz problem.
Jestem zadowolony z tej firmy przyjechałam do nich i parę godzin później już pracowałem.
Żadnych problemów, miła kadra.
Nie mówią ci od razu po przyjściu do pracy, że musisz umieć wszystko mówią, że mam czas na to dopiero co przyszedłem.
Co do płacy nie jest duża ale gdzie dostaniecie więcej.
Jeśli chodzi o telefon. Telefon to nie wszystko to, że zadzwonisz to już twój w kład w pracę, że masz lenia by przyjechać a nie tylko chcesz wszystko przez telefon, żeby na twój przyjazd czekała umowa.
NIE ROZUMIEM WAS. Moja ciotka zarabia troszkę więcej niż ja na stała umowę a dużo lat pracuje w obecnej firmie. Gdzie w Polsce dostaniesz 10 zł/g. Życzę takim powodzenia.
To, że przetwarzają twoje dane osobowe masz napisane na dole umowy. Nauczcie się czytać ludzie. NIE JA NIE JESTEM JAKIMŚ PRACOWNIKIEM HUMAN CENTER KTÓRY ROBI IM POZYTYWNĄ OPINIĘ.
1
Kasia 2013-10-29 11:26:51
Umowa rozwiązana 5 lipca. Do dnia dzisiejszego nie wypłacone pieniądze za grafik. Mówi samo za siebie
1
Euphoria 2013-11-29 12:55:33
Pracuje dla tej agencji i nie moge nic zlego powiedziec wyplaty na czas bez zadnych pomylek za kazdym razem kiedy dzwonie do nich zawsze mila telefoniczna obluga klienta...
trolololo 2013-11-29 15:32:43
"Jestem zadowolony z tej firmy przyjechałam do nich i parę godzin później już pracowałem"

w jednym zdaniu dwukrotnie zmieniona płeć, on potem ona i znów on. A obok E nie jest i nie jest to literówka. Więc albo osoba podszywająca się albo ktoś z jawnymi zaburzeniami osobowości w stopniu ciężkim.
4
puma 2014-01-29 18:25:18
podpisałam umowe z firma humancenter, po tygodniu nikt nawet nie poinformował czy mam isc do pracy,wiec ja zaczełam wydzwaniac,co sie okazało pani siedziaca na telefonie powiedziała ze nic nie wie na ten temat, kiedy zacznie sie praca,i mowi ze w trakcie jak sie cos poszykuje innego to przyjac oferte. to na huk podpisujecie z ludzmi umowe zlecenie,skoro nie zamierzacie wziac ludzi do pracy.jaki cel jest podpisania umowy? jakie sa korzysci dla was? czy ktos wie, na ten temat????
2
rodan 2014-03-19 15:18:15
ta sytuacja z umowami brzmi co najmniej idiotycznie. Gdyby była jakaś podstawa to w sumie praca idealna, ale podstawy w tym przypadku pewnie brak
Mlody 2014-04-08 09:43:08
Praca jako pracownik odziezowy wydaje sie fajna. Rozmowa piekna, na nastepny dzień idziemy do pracy. I tu wszystko sie zaczyna, kierownik bluzni,nie wie ze agencja kogos znow wysyla. Wkońcu przychodzi szkolenie (tzw. przejscie po hali i opowiadanie)i idziemy na magazyn. Przyjezdza tir i mamy go rozladowac (1200 paczek po srednio 30kg). W 2 osoby i mamy na to 6 godzin. Praca dla osob naprawde karygodnych szukajacych pracy bo ja jako mloda osoba majaca zaledwie 20 lat (fakt faktem cwicze na siłowni a nie jestem jakims chudym placzkiem) to nie polecam.
Anonim 2014-07-09 10:16:51
(usunięte przez administratora) To jest firma która zatrudnia sobie ludzi jako zapas. Jak by nagle do jakieś firmy im zabrakło ludzi. 30 czerwca poszłam na rozmowę i dostałam od razu umowę co mnie zdziwiło ale byłam bardzo podekscytowana, ponieważ jestem młodą osoba szukającą pracy. Pani powiedziała ze do środy ktoś się ze mną skontaktuje i powie kiedy mam przyjść do pracy. Nie dzwonili. Napisałam e-maila. Zadzwonili i powiedzieli ze nie maja jeszcze aneksu i nie wiedza kiedy mam przyjść do pracy ale do końca tygodnia na pewno otrzymam taki telefon. Dzisiaj minął tydzień od tamtego telefonu. Postanowiłam znowu napisać e-mail.(bo nie domyślą się by zadzwonić.. zadzwonili owszem ,z informacja ze zostało wstrzymane i narazie nie ma pracy dla mnie. I tu nasuwa się pytanie to po co oni to robią korzystają z tego ze inny człowiek cierpi i czeka na telefon o pracy jak na zbawienie. Naprawdę nie polecam. LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NA TO NABRAĆ. ICH NIE INTERESUJE NASZE DOBRO.
Szczuuuu 2014-07-31 15:18:46
Firma krzak. Wystrzegajcie się jak ognia !!! To było kilka lat temu, ale miałem wątpliwą przyjemność pracować przez tą pseudo firmę.
Kontakt ze strony pracodawcy - śmieszne, ale... oni puszczają strzałkę, żeby do nich oddzwonić ;)))) Kolejne. Klauzula o karze za zerwanie krzakowej umowy 1500 zł, kiedyś było 1000. Straszą komornikiem. Przysyłają listy.
POWIEM JEDNO. WYSTRZEGAJCIE SIĘ JAK OGNIA !!!
2
borys 2014-08-21 14:50:31
Ja się poddaję....piszę pracę z socjologii na temat haterskich wpisów i ich wpływu na opinię publiczną. I co widze ...im więcej negatywów tym firma lepiej funkcjonuje. H.C w tej chwili zatrudnia przeszło pół tysiaca osób . Jest to jeden z największych pracodawców w woj.łódzkim.
1
Żabka 2014-12-10 15:10:11
Czy ktoś podpisał umowę z agencją pracy Human Center do Textil Market w Kutnie? Ja podpisaław w piątek, a w ten poniedziałek miałam dostać telefon kiedy zaczynam.Telefonu nie było, więc we wtorek sama do nich zadzwoniłam. Pani mi powiedziała, że to ustali i oddzwoni,ale nie oddzwoniła. Byłam dziś w Textil Market zapytać pani kierownik sklepu, czy coś wie i dowiedziałam się, że agencja się ze sklepem nie kontaktuje tylko z nami i dowiedziałam się,że już kogoś im wysłali. Pytam się po co agencja robi ludziom nadzieję na pracę?Ludzie też coś czują. Bardzo potrzebuję pracy. Ucieszyłam się coś wreszcie znalazłam, a okazało się, że to lipa.Jak można tak postępować z ludźmi?
ania 2015-01-14 10:16:54
Witam. Jakiś czas temu byłam na rekrutacji w jednym ze sklepów gdzie HC przeprowadzało rekrutację. Facet który przeprowadzał rekrutacje po wstepnej rozmowie ze mną poprosił o wypełnienie kwestionariusza i w konsekwencji podpisanie umowy.W trakcie wypełniania dokumentów słyszałam dosyć głośną dyskusję między rekruterem a kierowniczka sklepu co do moich kwalifikacji. Rekruter twierdził ,że jestem dobrą kandydatką i na pewno na tym stanowisku sie sprawdzę.Kierowniczka sklepu twierdziła ,że ona ma inną kandydatkę i ta na pewno będzie lepsza. Podpisałam umowę i przyznam się szczerze ,że przez jakiś czas nie było telefonów do mnie od kiedy mam zacząć pracę. Po trzech tygodniach zadzwonili do mnie z biura HC i powiedzieli kiedy mam iść do pracy. Dostałam te pracę i nadal pracuję. Jak się później dowiedziałam od dziewczyn ze sklepu ,że przez trzy tygodnie pracowała tu znajoma kierowniczki bo ona uparła się ,że żadnej innej osoby w tym sklepie w którym ona jest kierownikiem nie chce.Znajoma kierowniczki do pracy przychodziła jak chciała i robiła co chciała. Kierowniczka podjęła decyzje o jej zwolnieniu. Na jej miejsce przyszłam ja. Dlatego nie mam pretensji do rekruterów z agencji , bo wiem że czesto mają związane ręce. Pracowałam już w wielu sklepach i wiem jak to wygląda. Z wiadomych przyczyn nie podaję adresu sklepu
denis 2015-02-16 10:06:05
Pracowałem jakis czas w Agencji jako rekruter. Pamietajcie że Agencje sa tylko pośrednikiem w pracy. Wielokrotnie zdarzało mi sie do firmy X zrekrutowac naprawde fajnych pracowników , którzy mieli zaczac prace po praktycznie trzech dniach od rekrutacji. Dzień po rekrutacji dostaje telefon od firmy X ,że oni jednak rezygnują z osób zrekrutowanych ,bo spadła im produkcja albo transport sie opóźnił. Przez dwie godziny siedziałem i nie wiedziałem co ze soba zrobić. Było mi strasznie wstyd i nie wiedziałem co tym ludziom powiedzieć. Cała moja tygodniowa praca poszła na marne. Nie było wyjścia musiałem do tych ludzi zadzwonić ,że niestety z pracy nic nie wyjdzie.Posypały sie gromy pod moim adresem , rozumiem to i było mi strasznie głupio. Oczywiście rozwiązywanie umów itp. Masakra... Za dwa tygodnie zwróciła sie do mnie firma X ,że znowu mamy przeprowadzić rekrutację na tych samych warunkach co poprzednio!!!! Tak wyglada ta robota , agencje to tylko pośrednicy. I nie maja prawie nic do powiedzenia.
mądrala 2015-03-03 22:41:14
Witam. Jak Wam podobają się Pity-11 za 2014 rok? Konkretnie chodzi mi o opłacone przez agencję HumanCenter składki na ubezpieczenie społeczne. W moim przypadku to jest niecałe 1 zł za miesiąc. Ciekawe jak wysoką emeryturkę z tych składek da się naliczyć? może na waciki wystarczy...
mądrala 2015-03-06 23:01:53
Ja miałam podpisaną z agencją a pracowałam w jednej z sieciówek odzieżowych. Firma w której pracowałam przekazała swoich pracowników agencji dokonując przy tym oszustwa, bo tak to chyba trzeba nazwać, na szkodę swoich pracowników. A firmy no cóż zyskują i to nie mało. Agencje płacą mniej niż najniższa płaca a na dodatek oszukują Cię na składkach oczywiście za zgodą naszych szanownych ustawodawców dbających a jakże o interesy swoich wyborców.
pracownik 2015-07-20 13:32:35
fajna ta pani w biurze :D
zielony 2015-12-18 18:57:23
WYZYSKIWACZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stawka godz. 6,75
niepolecam 2015-12-26 15:50:20
Tragiczna firma! Wyzyskują ludzi i oszukują na składkach ZUS! Pracuje tam (biuro) tylko rodzina właściciela, bo nikt inny nie daje rady wytrzymać dłużej niż pół roku. NIE POLECAM
4
rama 2016-05-18 22:19:51
jak dla mnie pracownik produkcji ciastowy to spoko oferta. Nawet 10zł w dzień i 12 zł w nocy i to netto oczywiście. Mają szkolenia i przyuczają do stanowiska. A nie wiesz @true jak atmosfera w pracy? Jacyś fajni ludzie?
Zostaw swoją opinię o HUMAN CENTER - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HUMAN CENTER