brak logo

Alrec

Łódź

Opinie o Alrec

rysiek6 2014-10-01 14:58
alrec omijajcie szerokim łukiem lepiej żebrać pod centralem więcej zarobicie
8
kolezka 2014-10-04 08:28
Witam, mam pytanie odnosnie firmy na krzemienieckiej, funkcjonuje tam rownowazny system pracy choc praca niby jest wykonywana w systemie 3 zmian. Jak to wiec faktycznie wyglada? Czy pracuje sie faktycznie po 8 h dziennie, czy ustalaja grafik godzinowy jak im sie podoba?
on 2014-10-04 12:48
a mi się podoba praca jest przyjemna nikt na nikogo nie krzyczy ludzie są bardzo mili zgrani i pomocni. pierwszy raz pracuje w takiej fajnej fabryce gdzie nie trzeba harować jak dziki wół
1
mm 2014-10-04 12:55
jeśli chodzi o zarobki to przez agencje masz 7.7 netto nie wiem czy przez firmę zatrudniają, jest linia która pracuje na 3 zmiany po 8h a reszta linii pracuje na jedną zmianę po 8h (zależy też od lokalizacji) kokosów tu nie zarobicie ale za to praca i atmosfera w porównaniu do innych fabryk ( usunięte przez administratora )zeczywiście jest świetna,
mm 2014-10-04 12:56
jeśli chodzi o zarobki to przez agencje masz 7.7 netto nie wiem czy przez firmę zatrudniają, jest linia która pracuje na 3 zmiany po 8h a reszta linii pracuje na jedną zmianę po 8h (zależy też od lokalizacji) kokosów tu nie zarobicie ale za to praca i atmosfera w porównaniu do innych fabryk ( obozów pracy) rzeczywiście jest świetna,
1
kolezka 2014-10-04 16:43
Sa ogloszenia o zatrudnienie, bezposrednio przez firme. Zarobki tez nie sa zle. Oczywiscie mowimy tu o krzemienieckiej, najbardziej jednak zalezy mi wlasnie na uzyskaniu odpowiedzi co do ustalenia dobowego przebiegu samej pracy gdyz firma dziala w rownowaznym systemie wiec chce miec pewnosc ze nie ma szopek z nadgodzinami typu znienancka jade z dwie 16 to godzinne zmiany w tygodniu. Czy ktos moze sie okreslic jeszcze z wlasnego doswiadczenia jak to wyglada. Z gory dziekuje za odpowiedzi
1
usterka 2014-10-14 14:22
jutro ide na pierwszy dzien, to sie pochwale, co ze mna zrobili :D
4
melior 2014-10-25 01:07
ok na krzemienieckiej słyszę , że fajnie. a jak jest na stalowej ?
Bo tam mam iść od środy
Adaś 2014-11-17 16:36
Hej! Poszedłem tam robić na Stalową 1 przez agencję pracy WSO. Tydzień robiłem na montażu i potem przenieśli mnie na magazyn. Ogólnie robota lajtowa na w/w stanowiskach. Nie narzekam i od stycznia przechodzę na firmę z umową o pracę. Polecam bo w porównaniu z innymi fabykami jest luzik i ludzie są spoko.

Jeśli robi ktoś na Stalowej w łodzi to proszę o kontakt na maila: adamcorleone85@gmail.com
1
Minaj 2014-11-25 09:57
Nie polecam. W ciągu 2ch miesięcy zatrudnili na Stalowej wszelkiej maści kryminalistów, alkoholików i innych degeneratów. Czasem sama boję się przebywać na linii.
12
gościu 2014-11-25 15:48
Dla mnie jest ok, dobra atmosfera. Najważniejsze, że jest praca i mam co do gara włożyć.
2
Łukasz 2015-01-22 09:11
Praca Jedna z lepszych !!!
Gosiaa 2015-01-27 19:50
Kryminaliści w pracy to nic!!! Dzisiaj są a jutro po weryfikacji otoczenia ich nie ma!

Jaja są w tej firmie w dziale zakupów, miałam wątpliwą przyjemność sprzedawać im coś !?!, a ten siwy koleś to dopiero niezły model (Łapa, Łapa i jeszcze raz Łapa po prowizje) Ciekawe co szefostwo na to? Po naradzie w naszej firmie, zadecydowaliśmy że nie stać nas na pracę z Alrec

PRZESTRZEGAM WSZELAKICH DOSTAWCÓW !!!

Ps. gościu podobno teraz pracuje w innym oddziale na Stalowej!!!
6
_Glut_ 2015-02-27 23:23
Moim zdaniem ten pracodawca nie potrafi zatrzymać młodych, uzdolnionych ludzi w firmie. Każdy ogarnięty zaczepia się na kilka bądź kilkanaście miesięcy zdobywając doświadczenie, następnie szuka dalej. Niestety nie ma tu możliwości rozwoju, a pozyskiwane doświadczenie z biegiem czasu również jest mocno ograniczone.
6
Adaś 2015-03-01 13:15
glut a ty to kto? :)
gościu 2015-03-05 14:58
Nie zgadzam się codziennie nowe tematy, nowe materiały, szkolenia, usprawnienia i myślę, że ciekawszej pracy nie znajdę. Jak nie lubisz monotonii to praca dla ciebie.
1
szlifierzZ8 2015-03-25 15:08
Nie możesz znać sytuacji po przyjściu Keniga bo Cię już w firmie nie było. Zresztą Kenig przyszedł na Twoje miejsce, potem jak burza awansował na stanowisko tego facia w różowym sweterku. Zgadzam się w jego przypadku o czym piszesz, do koneksji rodzinnych w firmie. Przeczytałem dużą część tego forum. Wśród opini zgryźliwych, nieobiektywnych są też komentarze które z biegiem czasu się potwierdziły i okazały się prawdziwe, wręcz kryminogenne. Mam na myśli zarządzających transportem (usunięte przez administratora) i kooperanta, facia określonego "siwa głowa" i "Łapa, Łapa..." czyli (usunięte przez administratora) ze Stalowej. W drodze są inne afery z udzialem(usunięte przez administratora) Gdyby Eryk zechciał od czasu do czasu zajrzeć na to forum wielu rzeczom mógłby w porę zapobiec lub wcześniej to przeciąć.
1
ja 2015-05-06 17:56
Łapa Łapa już nie pracuje, teraz jego miejsce zajął gość, który kiedyś organizował transport i był kierownikiem w jednym z oddziałów :-)
Niezłe jaja. Teraz coraz więcej darmozjadów, szkolenia, systemy i nic z tego nie wynika.
2
rysiek-6 2015-07-27 11:02
Tak patrze i czytam te pierdoły i włosy się jeżą wszystkie te szkolenia mitingi qrm 5s jest tak potrzebne jak k... deszcz kosztuje wszysko bajońskie kwoty na to kasa jest ale na produkcje nie ma w firmie jest 150 umosłowych i 40 fizycznych wypada prawie czterech darmozjadów na na jednego fizycznego za komuny tak nie było a prezes ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] patrzy czy mu zera na koncie przybywają no i najlepszy iluzjonita w firmie pikuś od 5S mistrz świata bierze więcej niż kierownik produkcji a nic nie potrafi i nikt tego nie widzi to prawdziwa ściema
3
nowy 2015-08-13 10:18
Kto zajmuje sie teraz transportem?
leszek 2015-08-17 13:27
mają swój transport
psycho 2015-11-18 20:39
Adaś a ty kto?? glut ma racje! klika cwaniaków na górze plus wysłużone sługusy na dole mają dobrze. reszta to mięso armatnie i ofiary sumy wszystkich wcześniej popełnionych błędów. zero możliwości rozwoju. wyłącznie układy.
3
psycho 2015-11-18 20:47
do zmiany cwaniak prezes i jego walnięte próchno plus sebek i jego lizorowy. gdyby firma zainwestowała w kompetentny zarząd zamiast wywalać majątek na qr-srem i 5Smark (w ich wypadku niewykonalne wdrożenia) wszystkim wyszłoby to na dobre. chwilowo żałość
7
Model 2015-12-18 21:58
Niestety zakład wciąż nie rozumie, że aby funkcjonować musi się rozwijać. W Polsce przyjęło się ,że zwykły pracownik jest niczym można go zastąpić byle jakim żulem spod sklepu który będzie wykonywał tą samą pracę 3 razy gorzej ale 5 razy taniej. Irytuje mnie fakt, że firma nie chce zatrzymać młodych pracowników oraz w nich inwestować. Sukcesem firmy jest prężnie rozwijający się młody pracownik pełny kwalifikacji. I on jest trybem napędowym sukcesu!Zaczynając od PM kończąc na pracownikach montażu. Wiele osób chce się rozwijać, lecz niestety tu nie znajdzie swego miejsca. Za pare lat zostaną sami starcy i inni nieudolni z umów zleceń. Pozdrawiam
2
4pl4 2016-02-19 20:42
Skoro część pracowników stałych rozgląda się za inna robotą to słabo to wygląda...
3
Alojzy_Jądro 2016-03-02 18:35
4pl4 a ja nie rozumiem o co Ci chodzi. Pracuję tam parę lat. Najniższa krajowa mnie wystarczy, kompletnie nie rozumiem osób którzy chcą więcej.
Alojzy_Jądro 2016-03-02 20:34
Dokładnie. 4PL4 gdybyś za młodu się uczył to byś teraz nie pracował za najniższą krajową. Możesz mieć pretensje wyłącznie do siebie. A Gdy się nie podoba to jak to mówił były prezydent " Zmień pracę i weź kredyt".
Jaco 2016-05-18 16:20
Zapomniałeś/Zapomniałaś dodać o dodatkowych premiach przyznawanych po zakończeniu projeku.
Zwolniony bez powodu 2016-07-04 13:05
NAJGORSZA FIRMA W ŁODZI!
Pracodawca w żadnym stopniu nie szanuje pracownika. Wykorzystują ludzi na każdym kroku i robią ich w ch**a, po czym dziękują większości pracownikom po 2-3 dniach bez żadnego powodu.
Nawet po 1 sek. Spóźnienia obcinaja pensje o pół godziny. Na magazynie pracownicy czują się jakby znajdowali się w obozie koncentracyjnym ponieważ używane dzwonki wyznaczają czas przerwy. Nie można nawet odpocząć (np napić sie w upalne dni) bo od razu podchodzą i straszą zwolnieniem z pracy. Magazyn jest w stanie opłakanym- bród, smród i ubóstwo (panuje swierzb). NIE POLECAM PRACY W PRZEDSTAWIONYM MAGAZYNIE.
1
andzelaxoxOxOxOo 2016-07-11 20:24
syf,kiła i mogiła.
pracowałam tam i niestety,ale najgorsza praca!!
nie zycze nikomu!!! w pracy panują dziwne znajomości, nie doceniaja nikogo. sa (usunięte przez administratora)
2
Szrek 2016-09-06 16:46
Moja kariera w Alrec była krótka bo nie ma sensu tam pracować długo. Przy odejściu każdy z pracowników mi się nie dziwił, gratulował znalezienia lepszej pracy i mówił ze też stąd zwieje jak tylko będzie okazja. Co to za firma w której nikt z pracowników nie jest zadowolony( i nie mówię o pracownikach produkcyjnych którzy z definicji narzekają tylko o wyższej kadrze)?? Właściciel to pewnie ma już gdzieś tą firmę, już się nachapał, jak ten cały [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] padnie to nie będzie mu przykro.
2
operator 2016-09-21 10:25
A jak się mają zarobki do ręki operatora cnc?
Olaf 2016-10-07 10:58
Jeśli chodzi o Stalową to ogólnie miła atmosfera, paradoksalnie trochę zbyt lajtowa ludzie są przeważnie ok, głównie narzekają na dość małe zarobki i ja się z tym zgadzam, praca jest raczej na róźnych stanowiskach to też nie każdemu musi odpowiadać.
Na chwilę można się zaczepić, jakiś wielkich zastrzeżeń nie ma.
bąbel09 2016-10-19 20:19
Wyzysk człowieka przez człowieka ....obecnie tam pracuje na UZ i szału nie ma!
1
Mirek 2016-10-19 20:34
Altrec jest całkiem w porządku jeśli o to chodzi.
2
Dziadek 2016-11-19 08:05
LIPA FIRMA NIE DAJE UMÓW DO REKI A KAŻĄ BRAĆ DODATKOWE UBEZPIECZENIA CHYBA ZE JESTEŚ PRZEZ AGENCJIE TO MASZ PAPIERY DO REKI OBIECUJA UMOWY JAK JEST PRACA ZEBY SIE WYKAZYWAĆ ALE DAJA KOLESIA OD RAZU A JAK NIE MASZ UKŁADU TO TYRASZ ZA NAJNIRZSZA STAWKE
3
Paulina 2017-03-01 10:50
Widzieliście nowe oferty pracy? Pojawiła się ostatnio na stanowisko Kierownik Utrzymania Ruchu. Będziecie aplikować ;)?
3
K. K. 2017-04-02 22:52
Zdecydowanie odradzam pracę w firmie Alrec, zarówno na produkcji, jak i na wyższych stanowiskach (ja akurat byłem koordynatorem). Tragiczne warunki, stalinowskie metody zarządzania, wieczny stres i bałagan, codziennie nadgodziny bo coś się nie zgadza i trzeba prostować na ostatnią chwilę. Ludzie wytrzymują parę miesięcy, często uciekają po jednym dniu. Nie licząc najwyższego szczebla, dają tylko umowy na czas określony a potem do widzenia. Szkoda czasu.
1
Paulina 2017-04-03 10:38
@K. K. a co możesz zaliczyć do plusów pracy w tym miejscu?
Hakuna Matata 2017-04-07 13:25
A jak wygląda praca na stanowisku konstruktora? Jakie zarobki i czy są nadgodziny?
Teraz poszukują właśnie na to stanowisko i się zastanawiam czy nie aplikować..
Przem 2017-04-13 14:53
Kadra kierowicza w tej firmie to same chamy. Po dwóch latach wypruwania sobie flaków po godzinach kiero w oczy powiedział mi, że zatrudnianie mnie nie ma sensu, bo nic nie robię i do widzenia. Jakaś kpina! Na szczęście znalazłem od razu pracę za lepszą kasę:)
Paulina 2017-04-13 15:04
@Przem, przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Jesteś jednak pewny, że nie było żadnego powodu Twojego zwolnienia?
zainteresowana 2017-05-29 11:39
A czy ktoś się orientuje, jak wygląda praca w księgowości/controllingu w tej firmie?
Paulina 2017-05-29 11:42
@zainteresowana jakie informacje konkretnie Cię interesują? Czego dokładnie chcesz się dowiedzieć?
Kto może pomóc użytkownikowi @zainteresowana i opisać przykładowy dzień pracy w Alrec w dziale księgowości?
zainteresowana 2017-05-29 15:31
Przede wszystkim rytm pracy - dzienny, miesięczny i roczny, kwestia nadgodzin, kwestia rozwoju, awansu, szkoleń i pensja orientacyjnie, sprawa urlopów kiedy można brać, rotacja zespołu.
..... 2017-07-17 17:20
Alrec sign & display łodz stalowa 1 to firma oszustów która robi testy z grania w piłkę i rzucania w piłkę a szef na początku pracy ja ktoś przychodzi z różnej agencji pracy a on każe przechodzić jakieś głupie testy na rzucanie w piłkę a pracownicy w piłkę nie grają tylko pracują śrutem i wiatraka a jakie wymagania stawia wobec pracowników którzy są długotrwałe bezrobotni
... 2017-07-17 17:27
tak to prawda to są chamy nie polecamy tego zakładu pracy
Paulina 2017-08-17 02:07
@... - mógłbyś/mogłabyś podać więcej konkretnych argumentów, na podstawie których ukształtowała się Twoja opinia o pracodawcy? Warto podzielić się informacjami jak wyglądała praca w Alrec, zamiast suchego obrażania pracodawcy. Posty z wartością merytoryczną pomogą potencjalnie zainteresowanym ofertami pracy podjąć decyzję o aplikowaniu na stanowisko u tego pracodawcy.
KOZIK 2017-08-19 11:01
LIPA OBIECUJA UMOWY ZEBY SIE TYRAŁO PO GODZINACH A JAK SIE KOŃCZY ZLECENIE DAJĄ WOLNE I JUZ NIE PLACA ZA NADGODZINY BO GODZINY DO ODBIORU ALBO ZWALNIAJA
1
Paulina 2017-09-19 10:43
@KOZIK - czyli nie ma możliwości zwarcia z pracodawcą umowy o pracę? A jak oceniasz pozostałe warunki zatrudnienia? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o Alrec - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alrec