logo DROGERIA NATURA-POLBITA

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Maja 2017-07-14 18:25
To jesli pracuje juz 3 miesiace, wcześniej nie pracowała to ma wymiar podstawowy 160h na rok. Dzielisz to przez12mcy i masz ile dostaje godzin urlopu za przepracowany miesiac.w ECP urlop widoczny jest do końca roku czyli jak np zaczęła pracę 1 kwietnia to adekwatnie ma wymiar urlopu 120h jesli bedzie pracować do konca roku. Jesli nie to na ten moment po 3mcach ma 40h urlopu do wykorzystania. Mam nadzieje ze dobrze wytłumaczyłam:)
2
Ciekawa 2017-07-14 18:47
Dziękuję za odp???? a jeśli kierownik dał jej pelne 2 tygodnie czyli lacznie 80 godzin urlopu to to jest ok czy nie bardzo?
Łucja 2017-07-14 19:21
U nas juz od dwoch lat jest raczej tak ze na sklepie 11to godzinnym pracujemy po 2osoby na zmiane.doskonale Wiem co to znaczy pracowac na zmianie z uz przyjac towar zrobic wyplate,zwroty alokacje, stac na obsludze,kasie miedzy czasie pilnowac czy nie ma zlodzieji na sklepie i odbierac telefony, aa no i cichy jeszcze ..jest ciężko czasem taki dzien wariata a sklep mamy nie maly...a gora wymaga co raz to więcej ciezko jest sie sklonowac bo czasem by się to przydalo. Wyrobimy plan to raz na pol roku to za miesiac bach motywacja na kolejny miesiac 40tys wiecej...takie sa realne plany...jakby bylo więcej osob ok ale tak to na prawde chcac ogarnac wszystko to sie nie da...nie wspomne juz o sprzataniu datach waznosci i przecenach do zrobienia..a dostawy robcie domowienia co tydz bo inaczej towaru potrzebnego na drogerii od centali sie nie doczekasz...
6
Kubinek 2017-07-14 22:06
Może lepiej nie narzekajcie ponieważ firma nie ma wcale nowych ofert pracy czyli że w firmie jest dobrze i nikt nie szuka pracy. Handel nie jest lekki.
Ty 2017-07-14 22:18
Haha w firmie jest dobrze ??? Skoro tak piszesz chyba nie jestes pracownikiem..
Pracownik 2017-07-14 23:11
To dlaczego w niej jeszcze pracujesz skoro jest Ci tak źle?
1
Maja 2017-07-14 23:19
Ok o ile przepracuje jeszcze te 3miesiace, wtedy jej urlop w Naturze wyjdzie na zero, jeśli nie przepracuje, a urlop bedzie wykorzystany, to u ewentualnego nastepnego pracodawcy bedzie go miala proporcjonalnie mniej.
1
Ciekawa 2017-07-15 10:34
Ok. Dziękuję bardzo za wyjasnienie.
kol 2017-07-15 12:15
W tej chwili ofert pracy jest łacznie 11 a polowy nie ma na stronach internetowych poniewaz sklepy szukaja na wlasna reke bo nie sa wystawiane na stronach przez menadzerow a to ze handel nie jest lekki to masz racje chyba kazdy o tym wie
3
Mańka 2017-07-21 18:23
Poczytałam opinie i widzę, że niektórzy bardzo starają się przedstawić firmę w złym świetle. Kto potrafi słuchać i pracować to zawsze się dogada i jest mu dobrze.
Xxx 2017-07-21 20:52
Nikt tu nie chce przedstawić firmy w złym świetle tylko prawdę piszą. Widocznie myślisz inaczej lub siedzisz na wysokim stanowisku skoro Ci tak dobrze.
3
xoxo 2017-07-21 20:53
Nikt tu nie chce przedstawić firmy w złym świetle tylko prawdę piszą. Widocznie myślisz inaczej lub siedzisz na wysokim stanowisku skoro Ci tak dobrze.
1
k. 2017-07-21 23:01
xoxo a na jakim stanowisku Ty siedzisz? i dlaczego skoro jest Ci źle?
2
zdm 2017-07-23 14:53
Dajcie sobie spokój na tej stronie nie ma sensu pisać ,firma jest źle zarządzana, nowi menadżerowie którzy niedawno dołączyli do naszego zespołu tragedia, braki w dostawach coraz gorsze ale nasze torebki są sprawdzane i niech będą tylko zastanówcie się skąd te braki w dostawach i złodzieje którzy korzystają z braku zabezpieczeń na sklepach.
Tylko nasze zespoły są super i tak trzymajmy dziewczyny a nowi menadżerowie niech się zastanowią czy mogą zastraszać i tworzyć nowy kodeks pracy.
4
$$$$$ 2017-07-23 22:22
Robi si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tej firmie. Nas sprawdzają niech sprawdzają my nie mamy sobie nic do zarzucenia . Niech przesyłają zgodny towar , niech dadzą zabezpieczenia na towar . U nas kradną na potęgę. Na zmianie 2 dziewczyny bo ucinają umowy zlecenia . Dojdzie do tego ze będą nas okradać na beszczelnego. Wejdzie złodziej zabierze co chce i wyjdzie. Powoli już tak jest. Nowi menadżerowie myślą ze zmiany przez nich wprowadzone będą na plus - niestety tak nie będzie. Za chwilę zaczniemy szukać nowych miejsc pracy . Za ta marna wypłatę 1400 zl wszędzie znajdziemy.

4
Olga 2017-07-25 12:25
Od kilku lat Natura otrzymuje prestiżowy tytuł Superbrands Created In Poland dla najsilniejszych marek w Polsce. Cieszy mnie to, że pracuję w firmie która ma pozycję w branży. Mam zasadę, że w pracy jestem sumienna i pracowita, i dzięki temu nie narzekam na nic .
1
Z. 2017-07-25 13:55
Ha ha, A badania o tym że to miejsce nie jest przyjazne dla pracowników? Takie badania też sa.
8
jy 2017-07-25 14:38
Ameryki nie odkrylas i co z tego my tez sumiennnie pracujemy tylko firma jest zle zarzadzana
5
%# 2017-07-26 14:59
A moze jakies koszulki z okazji 20 lecia firmy
1
Z. 2017-07-26 15:36
Jak sobie sama zakupisz to owszem. .
7
Naturalnanaturanatury 2017-07-26 15:49
Dokladnie moze wesprzemy firme i same zakupimy koszulki z jexnym napisem 20lat z natura... Tylko nasza firma moze zapomniec ze cokolwiek kupimy z kosmetykow u nas w drogerii... Czytalyscie? Dzialamy na niekorzysc firmy i narazamy na straty i odwoluja rabaty pracownicze hhhehehehe ale nie stresujcie sie bo firma jest pomyslowa i kiedys ogarnie jak mamy kontrolowanie robic tansze zakupy ... Ehhhh
7
Marta 2017-07-26 16:24
Drogi zarzadzie bardzo pieknie dzialacie oszukujecie nas na wszystkim brak socjalu,brak ciuchow roboczych,a teraz brak rabatow 20% czy tak wiele na tym firma tracila? Jezeli ktos nieuczciwie wykorzystywal rabaty pracownicze to wyciagnijcie konsekwencje w danej placowce a nie mierzycie wszystkich jedna miarka.No coz drogie kolezanki zalozmy karty w rosmanie i robimy od sierpnia zakupy w rosmanie albo hebe tam i tak jest taniej a nasza firma niech przeliczy jakie straty ma na nas pracownikach
15
xywy 2017-07-26 17:00
Najlepiej ocenić ogółem , niż wyciągnąć konsekwencje tam gdzie były nadużycia. Nie zrozumiem zarządzania firmą , my na tym tracimy... Jak i tak wszytsko sobie same "sponsorujemy" ubrania, buty, wodę..
11
--++ 2017-07-26 19:24
Czy mozna odwolac sie decyzji zarzadu? Moze wszyscy uczciwi powinni sie odezwac i napisac jakies pismo! Wezcie sie za oszustwa w dostawach a nie zabieracie wszystko pracownikom
3
bony 2017-07-26 21:05
Ludzie już ktoś wcześniej napisał nic nie zrobimy, firma ma nas w .....Proszę tylko bądźcie mądre i nic nie kupujcie już w naturze.żeby nie było tak ,ze jutro coś nam "rzucą"kęs dobroci i wszystkim się odmieni i znowu zakupy we własnym sklepie.chociaż tyle można zrobić, nie rubcie już zakupów znajomym , rodzinie. uwierzcie mi konkurencyjne sieci też mają promocje.
9
Inga 2017-07-26 22:28
witam. już powiedziałam w pracy że od dziś nie robię zakupów w swojej drogerii pójdę do Rossmann tam i tak mają taniej więc jeśli firma nie jest lokalna wobec pracowników to my też nie będziemy lojalni. A wogole to chciałam pogratulować dla zarządu bo chyba jesteśmy pierwsza siecią która znam w której nie ma rabatów dla pracownika. Bo my takie straty przynioslysmy haha. Tylko ja się pytam gdzie są nasi MR którzy powinni walczyć o nas?? Dlaczego jak była poprzednia MR można było się dogadać ze wszystkim i starała się robić tak aby dla nas bylo lepiej a teraz co jedziesz swoim samochodem na inwentaryzację a rozliczają Cię z rzeczywistego spalania a gdzie amortyzacja?? Nie można ufać dla nowych MR bo w oczy Ci mówią że jestem ok jestes dobry pracownikiem a po czasie się okazuje że nagle pojawia się ogłoszenie o pracę w twoim mieście a drogeria jest jedna.... w tabelach już się gubimy.. Ale co my robimy?? robotę za MR my napiszemy podsumowanie miesiąca ona robi kopiuj wklej i wysyła dalej. My robimy podsumowanie gazetki ona robi kopiuj wklej i wysyłała dalej. Super tyle że my powinniśmy być na sklepie a wychodzi w praktyce kiepsko. Zmiana goni zmianę tyle że na gorsze. jeśli wszyscy tam sobie myślą że nas ukaraja to nie po prostu straciliscie klientów których tak bardzo liczcie i tyle.
9
Z. 2017-07-26 22:32
U nas dziewczyny też nie będą robić zakupów. Rosmanna mamy blisko :)....
7
Inga 2017-07-26 22:39
Ale zobaczcie do czego oni doprowadzili że my pracujemy w sklepie a zakupy będzie nam się bardziej opłacało robić u konkurencji.... szkoda bo ja naprawdę lubię swoją pracę ale to co się dzieje mnie przeraża...
8
Xywy 2017-07-26 22:54
Niedługo będziemy rozliczane z papieru , tuszu.. I innych a to jest trochę śmieszne. Ale cóż, 7 lat Ale tak to jeszcze nie było. Powodzenia!
3
%% 2017-07-26 23:07
U nas z papieru juz menadzer nas rozlicza
2
Inga 2017-07-26 23:09
dokładnie!!! Ja jutro robię zamówienie na lyreco niech zapas będzie bo zabraknie mi kartek i co???????????????? też mam podobny staż pracy w DN i takich sytuacji nie pamiętam... chyba trzeba zacząć szukać nowej pracy....
4
M 2017-07-26 23:12
A moze w ramach protestu zalozymy od 01 do 04 biale koszulku 4 bony cztery dni bieli i tak same sponsorujemy sobie ciuchy
2
Inga 2017-07-26 23:17
co?? tego jeszcze nie było... no to zaraz zaczną być wszystkie takie mądre bo my przecież kartki i tusz w torebkach wynosimy do domu a to takie straty... o rany oni mają takie długi że chyba już nie wiedzą czego mają się chwycić. A ja ostatnio tyle kartek zmarnowałam... wydrukowałem planogram na PC i przez przypadek zły 14 kartek, później już dobry więc kolejne 14 kartek, ale ale jak to u nas w firmie na drugi dzień rano stwierdzili że ktoś źle oczka policzył i planogramy są już nowe i kolejne 14 kartek wydrukowałam... jak ja mogłem takie straty dla spółki przynieść........ haha
7
Tk 2017-07-26 23:22
Dziewczyny.tak tu.jest.pisane i pisane.a zobaczcie jak jest Tk wszystkie najchętniej dalyby z siebie wszystko.po co.????
3
& 2017-07-26 23:25
No dobra co z tymi koszulkami ja jestem za
2
Inga 2017-07-26 23:28
z koszulkami jestem za i moje dziewczyny na pewno też.
2
Pd 2017-07-26 23:39
Wstyd firmo od siedmiu boleści.chcecie piac sie w górę...ale z czym? Proszę,by ktos z gory.z zarzadu ,bo wiemy ,ze jest to.czytane.odpowiedzial jak my mamy byc zmotywowane??tyle szkolen przeszlysmy m.in.z motywacji.wiele razy na spotkaniach regionu byly takie zagadnienia omawiane.ciagle my musialysmy.mowic jak.zmotywowac kolezanki z pracy,nasze konsultantki.naszych sprzedawcow.wiec teraz ja w imieniu kierowniczek pytam Czym nas zmotywujecie.pracuje tu jakis czas.i tylko dochodzi procedur.obowiazkow a firma od siebie nic.!!!!co.z Panstwa za menadzerowie skoro pracujecie z ludzmi.i wszystkich.macie za oszustow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki jest sens takiej.pracy.jesli pracownik zarabia 1400 zl.od nastu lat..tzn.zawsze najnizsza.to jak on ma.sie czuc zmotywowany.czy jemu.ma zalezec na sprzedazy Pd.Prosze sobie uczciwie odp.zapytac czlonkow swoich rodzin.po co taki pracownik ma.sprzedawac Pd.Skoro i tak nic z tego nie ma!!!!czekam na.odp.w.sprawie motywacji....zebym jutro mogla rozpoczac dzien z lepszym nastawieniem.
10
Socjal 2017-07-26 23:47
Ja sie zgadzam wszedzie jest ciezko.rossman.hebe .superpharm ale tam chociaz jest socjal jakies godziwe wynagrodzenia.a u nas kiedys czytalam w WO ,ze podczas kontroli jakis urzednikow mamy.ich poczestowac kawa.Pytam sie jaka kawa???jak cichy.klient moze oceniac nasz stroj?skoro nie mam na niego dodatku.
9
?? 2017-07-27 00:00
Jestem za bialymi koszulkami piszcie dziewczyny czy startujemy w bialych koszulkach od 01.08 Jeszcze jedna wazna sprawa do firmy zmiencie na stronach internetowych w ogloszeniach o prace ze oferujecie bony rabatowe bo to klamstwo kolejne !!
7
Xywy 2017-07-27 08:24
Naprawdę? !!
1
Zdegustowana 2017-07-27 14:34
Witam, szkoda Zoe nie oszczedzilam czasu i chodzilam tam na rozmowy, ktore ile trwaly?! Ponad 2 miesiace I otrzymalam smsa, ze jednak wybrali kogos ze struktury.... Serio szkoda czasu, a fakt benefitow brak. Jest to jedna z nielicznych mi firm ktore nic nie oferuja Pracownikom. Rozmowy mialam z 4 osobami gdzie kobiety manager :) zalatwialy prywatne rzeczy podczas jak ja robilam z siebie debilke. Wow poziom rekrutacji mega wysoki i gdyby nie moja determinacja was. Odpoiwedzi pewnie zwlekalyby dluzej. Ja osobiscie bardzo zaluje straconego czasu. Zestaw pytan podczas rozmowy zenujacy, cytowany wrecz z kartki. Nie rozumiem ok co te ogloszenia jak I tak wybieraja wsrod swoich....
1
we 2017-07-27 18:42
A na jakie stanowisko startowalas i w jakim rejonie? To co opisalas rzeczewiscie brak profesjonalizmu
1
Y. 2017-07-27 18:48
Trochę żenująca sytuacja ze zostałaś poinformowana SMS a nie jeżeli ktoś osobiście zadzwonił...
1
Ty 2017-07-27 22:28
Jeszcze troche to bedziemy kupowac papier do drukarki za swoje pieniadze. Pracuje w firmie długo, tak zarozumialego i przemadzalego menadżera nie bylo. Godziny na uz zabieraja i dziwia sie ze kradzieże sa na sklepie kto ma pilnowac, obslugiwac klientow skoro juz nawet w centrach handlowych pracuje sie po 2 osoby na zmianie. Czy najwazniejsze teraz jest ukladanie planogramow? Menadzer przyjezdza i weryfikuje produkt po produkcie. W planogramach nie uwzgledniaja nowosci a od Nas oczekuja aby wszystko stalo w odpowiednim miejscu. Nowy menadżer jak i caly zarzad wychodzi z zalozenia ze zawsze znajdzie sie jakis jelen, ktory bedzie chcial wypelniac te wszystkie tabelki, pracowac za taka stawke.
Wielkie urodziny Natury. Pytam sie na co ten bus jezdzacy po nadmorskich miejscowosciach? Na to firma pieniadze ma?
3
uk 2017-07-27 23:34
Masz racje przyjezdza siedzi kilka godzin 8-9 co chwile telefon obrabianie meili szczegolowa karta typu prosze posprzatac miedzy szafami pytam sie jak my kobiety mamy odsuwac szafy?wszyscy spieci zdenerwowani choc jestesmy glodne to sniadanie utyka w gardle i wolimy byc glodne ciezko sie rozmawia wprowadzanie coraz wiekszej ilosci tabelek ,rozdzielanie przez MR premii jakim prawem sie pytam obcinanie umow zlecen grafiki tragedia w Ecp inny na brudno inny co to ma byc pisanie wyjasnien za tajemniczego kiedys nie mozna bylo miec ponizej 85% i wtedy bylo wyjasnienie ale odkad nowy MR to co rusz zmieniane sa zasady albo wymyslanie nowych zasad .A koszt autobusu pochlonal nasze bony przeciez mamy 20 urodziny firmy i mamy prezent w postaci listu od zarzadu
6
Pracownik 2017-07-28 08:09
Juz ostatnio sie zastanawialam czy jest jakas procedura podzialu premii? Dlaczego ktos kto nie zna zalogi sklepu, dzieli premie? Teraz juz nawet kierownik sklepu dostaje praktycznie tyle samo co sprzedawca. Jeszcze troche to bedziemy szczoteczkami do zebow podloge czyscic, bo Mr napisze w karcie ze podloga jest brudna. ( Nie biorac pod uwage ze plytki maja ze 20 lat ) Na nasze wiadomosci nie odpisuje po 3 dni , bo taka jest zapracowana, a od Nas oczekuje uzupelnionych tabelek z dnia na dzien. Kierownik na urlopie i co z tego, jak dziewczyny caly czas wydzwaniaja, bo nie wiedza co jak zrobic, a przeciez do Pani MR moga dzwonic tylko kierownicy spedawcy maja jej nie zawracac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To jest normalne? Nie ma na sklepie etatu zastepcy, asystenta , to wlasnie Ona jest od tego aby im pomoc. A nie mowic,, Macie to uzupelnic nie interesuje Mnie jak,, Po co emaile, ze mozna do niej dzwonic w razie pytan, skoro chce rozmawiac tylko z kierownikami.
2
mmmx 2017-07-28 12:24
widzę,że wszyscy nowi Mr zostali przeszkoleni żeby zaglądać za szafy, na szafach i szukać kurzu , brudu.Czy naprawdę tylko o to chodzi? Czy jest to odwracanie uwagi od najważniejszego? Czyli bezpośredniego kontaktu z klientem, chyba to powinien być nas priorytet.. Ale nie na pierwszym miejscu jest sprzątanie, tabelki, wyjaśnienia .. Nie tak byłam szkolona jak przyjmowałam się do pracy w Naturze.
4
Narka 2017-07-28 19:56
Mamy piekne koszulki z wianka ????
(+ 2017-07-30 09:09
Czy zakladamy biale koszulki od 1 sierpnia do 4 .08 ?
Z. 2017-07-30 10:18
Po Co? To nic nie da.
2
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA