logo DROGERIA NATURA-POLBITA

DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Xywy 2017-02-12 13:45
Czyli jaka praca taka płaca to pracuj jak niewolnik.
luty 2017-02-12 14:14
to chyba pracujesz tu tydzień ,bo jak popracujesz dłużej bardzo Ci się zmieni Twoje zdanie.wiesz ja kiedyś tez byłam zachwycona , bo pensja ileś lat temu wychodziła mi lepsza niż obecnie po jakimś czasie pracy w tej firmie. uwierz ,ze większość się nadaje do tej pracy ale za jakieś normalne pieniądze.nie wiem gdzie Ty mieszkasz ale u mnie ( a nie mieszkam w dużym mieście ) nie znam kierownika , który nie miałaby 2000 tys. w innym sklepie, zaraz zarzucisz to idź tam gdzie tak płacą , chętnie bym poszła ale aktualnie nie ma tam ofert pracy, kierowniczki +sprzedawcy trzymają się swoich miejsc pracy , bo w miarę zarabiają,proszę podaj mi choć 3-5 argumentów, które zmotywują i sprawią, spowodują ,ze jutro wszystkie naturki pójdą z uśmiechem do pracy.proszę podaj ile pracujesz i jak się rozwinęłaś przez te lata pracy? jak firma zainwestowała w Ciebie jako pracownika , co robi , byś nie odeszła ? ( bo z tego co ja zauważyłam z koleżankami z różnych regionów ; możesz jedynie usłyszeć:nadal jest bezrobocie, na TWOJE miejsce jest pełno chętnych , zresztą firma wychodzi z założenia ,ze każdy nadaje się na sprzedawcę nawet po godzinie w sklepie (przecież jak mamy zlecenie , które jest godzinę w sklepie i ono podlega ocenie TK , absurd...) no ale to tylko właśnie świadczy kim jesteśmy w oczach ludzi na stanowiskach.gdyby firma inwestowała w pracownika to starałaby się go potem zatrzymać ( zresztą pewnie nawet , by nie musiała , bo on by nie odchodził ) będę czekała na Twoje plusy od firmy .......i już teraz uśmiecham się ,ze jutro w naszych sklepach będzie pogodniej , bo WSZYSTKIE TO PRZECZYTAMY i będziemy przez Ciebie zmotywowane.
11
Mmmx 2017-02-12 15:14
Luty..
Ja pracuje od 6 lat . Pamiętam na początku bardzo mi sie podobało bo to moja pierwsza praca i wogole. Lublina kontakt z klientem, asortyment z kk. Była ścieżka rozmwoju, konkursy które naprawdę dalo się wybrAć, ekwiwalent za odzież, woda do picia, herbata , kawa, cukier.. mogłabym wymieniać .
Teraz? Słabe pieniądze za ogrom pracy jaki wkładamy , brak podziękowania za masz trud i pracę . Zero. I taka jedna się wypowie i myśl i ze wszystkie rozumu pozjadala. Zapraszam do mnie. Do galerii. 7 dni w tygodniu.
10
luty 2017-02-12 15:37
dokładnie mój post dotyczył wypowiedzi renegatki , która jest zachwycona, ja nie wiem , czym ? dlatego czekam na JEJ ODPOWIEDŹ , bo tak jak napisałam albo pracuje tu tydzień , albo jest tak zastraszona ,że boi się coś złego powiedzieć.ale zobaczymy może napisze czym jest tak zmotywowana, wszystkie będziemy wdzięczne.
5
Były pracownik 2017-02-13 21:28
Hej wszystkim! Pracowałam w Naturze jakiś czas temu jako konsultant dopóki nie przekształciła się ona w Drogerie DOZ. Teraz znów mam okazję zatrudnić się w Naturze. Moje pytanie brzmi: jakie stanowiska na dzień dzisiejszy funkcjonują? Czy nadal można pracować jako zastępca kierownika lub konsultant? Czy jest tylko kierownik i sprzedawcy? I jak wyglądają premie? Jest szansa na zarobki wyższe niż podstawa?
Lula 2017-02-13 22:31
Co zatkalo, ze cisza z Twojej strony?
luty 2017-02-13 22:48
Lula no dokładnie ja cały czas czekam na te motywujące argumenty ze strony renegatki,?? i cisza.
Naturalnanaturanatury 2017-02-14 12:29
Niestety ale nie ma szans na dodatkowe premie... Raczej musisz liczyc ze zarabiac bedziesz tylko podstawe... Co prawda zmienily sie zasady przyznawania premii ale lepiej byc mile zaskoczonym i dostac cos wiecej niz liczyc na cos wiecej niz podstawa a nie dostac nic ;) stanowiska jakie funkcjonują to kierownik i sprzedawca na pocZątek a potem to zalezy od ciebie czy bedziesz chciala zdawac egzaminy na konsultanta czy starszego... Chyba ze cos pomylilam bo u nas stali pracownicy wiec nie mamy sciezki rozwoju na czasie...Ale zadne dodatki finansowe sie z tym nie wiaza to jedno wiem ;)
ona 2017-02-14 20:02
Na konsultanta są jakieś testy do zdawania?
dd 2017-02-14 23:10
Testy na ml.konsultanta,konsultanta i starszego byly kiedys od stanowiska dostawalo sie premie teraz tego juz nie ma ....chodzilo o kase nie ma stanowisk nie ma premii
2
Ciekawa 2017-02-16 22:00
Hej Dziewczyny,czy któraś z Was pracuje/pracowała na umowę zlecenie w Naturze? Jak wrażenia?
jako ja i nie ja 2017-02-17 12:21
hej znalazlam ostatnio ogloszenie ze poszukuja regionalnej na zachodniopomorski. czy AM sie zwolnila czy ja wykurzyli? orientuje sie ktos?
Lola 2017-02-17 21:08
Dziewczyny a ja z innej beczki. Jak jest u Was z kradzieżami? Jak sie bronicie przed złodziejami? Bo przyznam szczerZe ze nasze straty sa kolosalne i nie mamy pomysłu jak to zatrzymać. Moze o to trzeba by zapytać na kolejnym spotkaniu?
Lusia 2017-02-17 21:56
Wydaje mi sie ze to jest uzależnione od lokalizacji. Zdarzają sie kradzieże wód selektywnych co zgłaszamy na policję. Ciężko mówić o przypadkach kradzieży tuszu czy małej rzeczy której nie widać, A zapewne są takie. Nie przejdziesz i nie unikniesz. Kwestia jest również w dostawach. Przez pół roku spr sztuka po sztuce 60 opakow w każdej dostawie. A tak dziwna sie cuda. Po kilka sztuk Deo, szamponow... także bez wunt nie jest magazyn. Więcej jest braków z dostaw niż z kradzieży moim zdaniem.
inwentaryzacja 2017-02-17 22:18
CZY nadal są premie za inwentaryzacje?
Lusia 2017-02-17 22:25
Wiesz o tym jest cisza. Nasz sklep jest przed inwentaryzacja. A nikt o tym nie mówi..
Mmmx 2017-02-17 22:28
A z tego co wiem miała być wprowadzona opcja spr dostawy kolektorem ale niestety mamy zablokowane. Ta opcję mają agencyjne . Tak było kiedys nie wiem jak teraz.
inwentaryzacja 2017-02-17 23:09
NO ale wyobraź sobie sprawdzenie np. 40 koszy przy obsadzie 2 osób...
1
aaa 2017-02-17 23:19
Celowo ta opcja jest zablokowana -sprawdzanie dostaw kolektorem. To firma oszukuje nas w dostawach grzecznie napisane zlodzieje owszem sa a zglaszanie spraw na policje to jest smiech na sali poniewaz to z naszej firmy smieja sie policjanci kiepska jakosc nagran bo sprzet tragedia po za tym kto siedzi przy kamerach jak nie ma na to czasu ale dla firmy to lepiej nas sprawdzac .A dostawy brak slow,czy na magazynach tez jest procedura sprawdzania torebek albo zawartosci koszy ktore wyjezdzaja do sklepow to jedna wielka sciema a i jeszcze jedno dostawcy ktorzy mieszaja w dostawach czyli nie ten kosz trafi na sklep tylko z innej placowki dla nich jest wazna ilosc opakow
Ka-ka 2017-02-17 23:25
Zalezy od lokalizacji. My jesteśmy uliczną i niestety braki sa ogromne juz w kilka miesięcy po inwentaryzacji. Co zauważymy to zgłaszamy, ale nie mamy zadnych szans. Jednak najwiecej strat powstaje z dostaw. Niestety.
Aszka 2017-02-17 23:32
A czy ktos z was ma ochronę lub bramki? My nie mamy nic, oprócz kamer. Złodzieje wiedza ze u nas moga kraść
dn 2017-02-17 23:51
U nas tez tylko kamery to jest wstyd dla firmy z tymi dostawami jaki rowniez z zabezpieczeniem towaru przed kradzieza a my bezbronne kobiety ktore robimy jeszcze na etacie ochroniarza bez komentarza ale to prawda ze najwiecej jest brakow z dostaw ale co tam najlepiej pozniej wymyslac plany naprawcze dla sklepu a magazyn zaciera rece ze ma superate
1
Mmmx 2017-02-18 09:50
U nas też są kamery , ale co z tego jak jakoś jest fatalna, nie ma możliwość zgrania nagrania.. Po prostu żenada. Braki są owszem z dostaw, sprawdzałysmy. Ucieli nam etaty , nie sprawdzamy . Braki za bardzo duże, w jednej dostawie brak kilku sztow kremów do rak, bądź farb do włosów. Pomnóżcie to sobie w skali miesięcy . Z roku na rok obniżają próg inwentaryzacyjny byśmy nie mogły wziąść premii.
1
Rinko 2017-02-19 09:42
Super że tu pracuję. Mam stabilną pracę i fajnych ludzi koło siebie! Zarobki tez spoko i nie ma co narzekać.
1
Lula 2017-02-19 10:53
I któż to pisze? !
Jakiś FAN, żeby poprawić ocene tu na forum ?
Luty 2017-02-19 10:56
Dokladnie.ja do dzis nie otrzymalam juz od jednego fana Renegatki odp.na moje pytania.argumenty na ,ktore pewnie wszystkie czekamy...
3
Lusia 2017-02-19 11:12
Ale nikt tego nie widzi. Dla nich zawsze powiedzą że za mało jest zrobione , że za mało sprzedane. .
2
o a 2017-02-19 12:55
Aż się nie chce pracować.
2
grafik czystosci 2017-02-19 17:31
Tak samo dziewczyny nie jest przepisowo z tym naszym sprzataniem poczytajcie kodeks pracy
1
Mmmx 2017-02-19 17:41
Co masz na myśli?
grafik czystosci 2017-02-19 22:01
Niechce mi sie pisac za duzo pisania poczytajcie zreszta to i tak nic nie pomoze my tylko mozemy pisac i co z tego
Kasia 2017-02-22 17:22
Witam. Czy któraś z Pań mogłaby powiedzieć coś konkretnie o pracy w drogerii jako sprzedawca? (w Krakowie najlepiej) Na umowie o pracę na pełny etat jakie są zmiany, jaką wypłata? Tylko prosiłabym konkretnie i szczerze:) pozdrawiam cieplutko:)
N. 2017-02-24 11:19
Powiem tak.

Jestem bylym pracownikiem, kochalam ta prace, ale tylko ze wzgledu na sklad i klientow. Po prostu lubie prace z klientem. Kierowniczka do bani- nieodpowiednia osoba na nieodpowoednim stanowisku. Dziewczyny super.
Sama firma to dno dnow. Najnizsza krajowa?! Praca 7 dni w tyg...prawie wszystkie weekendy ( jeden wolny) swieta nie swieta...ok grafik zalezy od kierownika, a ze sprawiedliwa nie bylo, to zawsze zgarniala wszyatko ona. Firma kladzie nacisk na odbieranie nadgodzin, raczej skorzy do placenia nie byli. Moja kierowniczka potrafila, sobie przyjsc w wolny dzien. Posiedziec na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z 6 godzin przed kompem i oczywiscie nadgodziny setki wlecialy!;-) wielokrotnir zwracalysmy AM na to uwage, bo to nawet w ECepie podejrzanie wygladalo, ale co sie ktoryras AM chciala za to zabrac to nagle jakims trafem odchodzila...bo w ciazy, albo sie zwalniala. Pracowalam 2,5 roku a regionalnych mialam 4. Kazdy wymagal inaczej, niektore Panie wrecz zadaly.
Nogi bolaly czasem bo kurde, stoj sobie 11 godz z mala przerwa 15 min, bo kierownik lypie na Ciebie z biurka bo na kamerach widzi, ze ludzi duzo weszlo. A sama [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ruszy. - Nasz blad ,ze sie na to zgadzalysmy.
Czy tylko mnie smiesza ciagle potwierdzenia meilowe wdrozenia promocji itp?! Ankieta za ankieta. Juz nie wspomne, ze dwie osoby na sklepie.,.dostawa, przyjecie, towar ( kierownik na zapleczu niestety nie zawsze sie poczowal) sprzedaz, wg standardu itp najwyzsza jakosc, ochrona przed kredzieza, kasjer i sprzataczka. Wszystko w pakiecie!;)
W wolnym czasie, sprawdz daty waznosci ( WTF?! Kiedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ogolnir w prqcy jestes wszystkim ... jak nie ma kierownika to robisz to co on. Tzn to co on powinien...ciagle zwroty, alokacje cuda i wianki. Premie?! Za moich czasow ( a pracowalam do marca 2016) premia za wyrobienie planu sprzedazy wynosila 70 zl netto. Byly premie za konkursy. Kiedus wyrobilysmy mialysmy po ok 300 zl kazda dostac. I owszem. Dostalysmy. W bonie sodexo. Ok kasa to kasa, ale kurde trzeba bylo o tym wspomniec przy meilu dotycz. Konkursu. A nie ,ze umowy z sodexo podposali to nam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w bonach zaplacili.
Uwazam ,ze zal zalow;-)
Praca naprawde byla by ok, gd by szanowano pracownika i jego prawo do zycia prywatnego. Zawsze male sklady w kazdym sklepie .,, zapomnij o L4... u nas zadna nie chodzila jak zachorowala,bo nie chciaoa robic pod gorke kolezance, ktora w koncu ma dzien wolnego ... a tam. Mogla bym tak opowoadac i opowiadac. Aaaa xapomnialam wspomniec, ze kierownik awansowal. Mnie na asystenta kierownika - nie.wiazalo sie to z podwyzka podstawy, premie byly wyzsze. Ale po roku, firma sobie zdjela ta funkcje hehhhe. Musialam sie prosic zeby na.swiadectwie pracy mi napisali w jakim okresie obejmowalam ta funkcje, . . Prosto nie bylo, bo kierowniczka kazala mi samej dzwonic z prywatnego numeru do kadrowej. A ta nie odbierala na sluzbowym nieznanych numerow, nawet po smsie w ktorym wyjasnila w jakiej sprawie dzwonie. Musialam przyjsc w.dzien kiedy nie bylo tej tepej dzidy kierownika i qtedy dzwonic. I laskawie sie doprosic o to!
Koniec bo sie nakrecam. Przepraszam za literowki. Pozdraiwiam i zycze Wam znalezienia pracy o wiele lepszej!;) kazdy na to zasluguje.
11
Remik 2017-02-24 11:23
Obserwuję pracę ekspedientek i wiem jak potrafią czasami się zachowywać.
bonus 2017-02-24 14:00
No i.? Za taką kasę nie na co się męczyć.
bonus 2017-02-24 14:01
No i.? Za taką kasę nie na co się męczyć.
4
Alicja 2017-02-27 13:26
@Remik o jakim zachowaniu ekspedientek mówisz?
Tak właśnie jest 2017-02-28 21:04
Czy ktoś może powiedzieć na temat takiej dużej rotacji wśród AM? Praktycznie na każdym regionie jest rekreacja. ?
Tak właśnie jest 2017-02-28 21:08
Czy ktoś może powiedzieć na temat takiej dużej rotacji wśród AM? Praktycznie na każdym regionie jest rekrutacja?
1
bb 2017-02-28 22:46
Kiepsko to wyglada i takiej sytuacji jeszcze nie bylo ciekawe jak poradzi sobie nasz dyrektor chyba powinni wyciagnac wreszcie jakies wnioski rotacja wsrod pracownikow owszem zawsze byla ale zeby wsrod AM ? A ma wejsc od marca nowe wdrazanie pracownikow oj smieszne to wszystko
1
Alicja 2017-03-01 08:26
Widzieliście, że jakiś czas temu pojawiło się ogłoszenie na stanowisko - Młodszy Analityk Tras w miejscowości Błonie? Co myślicie? ;)
net 2017-03-02 12:16
Dostajecie jakas kase z tych nowych konkursow,?
Alicja 2017-03-02 12:23
@net, o jakich konkursach mówisz?
Lusia 2017-03-02 15:39
No co Ty.. śmiech na sali z tymi markami własnymi.
Alicja 2017-03-02 15:44
@Lusia, jesteś pracownikiem DROGERIA NATURA-POLBITA?
Lusia 2017-03-02 19:20
Tak, jakieś pytania? A Ty jesteś?
Alicja 2017-03-06 10:34
@Lusia nie jestem. Może chcesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w tej firmie? Może to być przydatne dla przyszłych pracowników :)
Lusia 2017-03-06 11:57
A co byś chciała wiedzieć ? Całe to forum jest dzieleniem sie doświadczeniem pracowników, tak ze to jest zawarta cala prawda.
Alicja 2017-03-06 12:01
@Lusia jak z benefitami? Jak z rozwojem pracownika?
rafi 2017-03-06 12:32
Chyba jakas podpucha jestes skoro nie jestes pracownikem to dziwne ze cie to interesuje
Zostaw swoją opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA