logo Huawei Polska

Huawei Polska

Warszawa

Opinie o Huawei Polska

zadowolona 2011-11-08 10:31:16
Ja pracuję w Huawei na stanowisku PO specjalista, jestem bardzo zadowolona, szczególnie z kasy zarabiam 4500 ( cztery tysiące pięćset zł) NETTO - na rękę miesięcznie . Super kasa :)
pracownik 2012-08-21 15:50:41
Hahaha :) Jaasne. Jeden z dwóch komentarzy, które nie dość że są prawie identyczne, to wyglądają jak żywcem skopiowane z google translate. Możliwe, że Chińczycy w Huawei tyle zarabiają, ale nie Polacy.
2
byly 2013-10-01 21:21:28
Pracowalem i powiem ze nigdy wiecej to jest jakis azjatycki kierat z debilnymi szfami i przerosnieta biurokracja. A ie jest to moje pierwsze doswiadczenie z ta kultura, powinno sie ich wypierdzielic z europy jak najszybciej.
1
Stefan 2015-06-19 10:23:32
Pracowałem i podzielam zdanie "Byłego", porażka a Chinoli powinno się wysłać do domu! Chińczycy to idioci, nie boję się użyć tego stwierdzenia...
rob 2015-06-19 10:30:45
Chcesz się przekonać idź i popracuj dla Chińczyków (dosłownie dla nich, co by nie powiedzieć za nich!). Barany straszne, organizacja dosłownie pod każdym względem kulawa. Jak już cię wyeksploatują to cię szybko wymienią na nowy model "Białej Małpy: :).
jacek 2015-11-16 20:24:00
witam mam pytanko gdzie mają swoje magazyny w polsce ? chodzi mi o pracę
PM 2016-02-05 19:28:37
Biuro warszawskie jest przez Chińczyków bardzo pożądanym miejscem pracy w Europie. Efektem jest szklany sufit (od dyr. depart. tylko Chińczycy) i głupawe gierki Chińczyków aby wyciągnąć jak największe premie z pracy białego niewolnika. Podejście do pracownika żałosne. Poziom merytoryczny pracowników chińskich bardzo niski. Zupełnie niehumanitarna kultura pracy.
1
PM 2016-02-13 22:46:03
@artur
Podasz adresy biur Huawei w Łodzi, Katowicach i Wrocławiu?
@artur @ninja
To nie jest miejsce na wypowiedzi osób podstawionych przez pracodawcę.
PM 2016-03-01 20:15:24
@om
Ogłoszenie jest aktualne. praca w biurze w Łodzi i we Wrocławiu a także w Pcimiu Dolnym, Hajnówce, Łebie, Krasnymstawie i na wyspie Wolin.
Średnie zarobki bardzo wysokie: 1500 złotych netto (po przeliczeniu na 8 godzin pracy w praktyce pracujesz 16 godzin dziennie za 3000 złotych).
Huawei zaprasza do budowania Chińskiej Republiki Ludowej. :)
PS. Dlaczego nie ma tutaj żadnego moderatora, który będzie usuwał wpisy umieszczane przez Huawei?
1
PM 2016-03-03 22:03:35
@Dingo
Wręcz przeciwnie. Będą zwolnienia. Na sprzedaży smartfonów Huawei zarabia w Polsce grosze - to nie jest główne żródło dochodów. Więc nie piszcie głodnych kawałków, bo to portal, na którym mamy dzielić się opinią o pracodawcy a nie sprzedawać HR'ową papkę dla dzieciaków po licencjacie.
PM 2016-03-09 22:23:46
@Dorota. Ja nie piszę o marce Huawei, tylko o warunkach pracy i o pracodawcy. Zwolnienia będą, bo mistrzowie biznesu z Państwa Środka musieli mieć wzrost w 2015 więc wliczyli do przychodów wszystko co się dało z 2016 i częściowo z 2017 roku. To tajemnica Poliszynela, że Chińczycy bardzo swobodnie manipulują danymi finansowymi firmy.
Premie wypłacone, kto miał awansować ten awansował i polskich roboli można zwolnić, żeby nie denerwować HQ stratą...
Jak ktoś się dobrze czuje w takich klimatach, to firma z Shenzen jest dla niego...
2
Adam 2016-04-15 01:09:27
Odradzam wszystkim pracę jako Mobilny Doradca dla Huawei. Praca w stresie, wiele niewiadomych, brak narzędzi takich jak np. auto oraz marne wynagrodzenie. Kierowniczka Doradców w Huawei wyrzuca niczym strzelec wyborowy- kto nie pasuje- wylatuje. Kto się postawi- wylatuje.
Nie polecam.
2
Były pracownik 2016-04-16 15:50:44
Z 12 osób zatrudnionych w zeszłym roku na stanowisku Mobilny Doradca w Huawei zwolniono 10 osób mimo iż target na 2015r wynosił 10% udziału w polskim rynku a zespół wykręcił ponad 20% :) Znacie inną firmę , która tak traktuje swoich pracowników ? W ich miejsce zatrudniono kilka osób po znajomości , za mniejszą kasę i których obecnie też zwalniają albo niebawem zwolnią. Odzywki przełożonej w stylu ''Ty nie myśl bo Ty nie jesteś od myślenia'' to standard w Huawei. Potwierdzam też to co pisali poprzednicy. Chińczycy Polaków nazywają ''Białymi małpami''to niezaprzeczalny fakt.
Szefową zespołu przedstawicieli została pani w średnim wieku , której dotychczasowym osiągnięciem zawodowym było stanowisko kierownika w salonie jednego z operatorów GSM . No więc jak dostała pracę w Huawei to tak zachłysnęła się władzą , że wszelkie hamulce puściły . Poziom zarządzania żenujący , fatalny , totalnie nieprofesjonalny . Zarządzanie poprzez zastraszanie i chamstwo. NIE POLECAM.
6
Adam 2016-04-17 22:41:26
O przepraszam, jeden zwolnił się sam, chociaż szukano na Niego "haka" :) Popieram i zgadzam się z tym co napisałeś/aś,
Jeżeli priorytetem firmy jest zwalnianie ludzi, to coś jest na rzeczy. Zachowanie poniżej krytyki. Powinno zostać to zgłoszone odpowiednim organom.
Nie polecam pracy jako mobilny Doradca Klienta dla Huawei.
xXx 2016-06-01 12:13:46
a ten siwy ściemniacz Robert W. dalej tam pracuje, co go wyrzucili z Samsunga ?
qwerty 2016-10-19 15:26:32
Witam,
Co powiedziecie o pracy dla nich na stanowisku "Regionalny Koordynator Promotorów Marki Huawei"(zatrudnienie przez adecco, umowa o pracę, dają auto i narzędzia). Jakieś nowe opinie dot. Poznania?
deska 2016-10-19 20:41:50
W koncu taki regionak manager ma jakieś premie do benefitów.
Zniesmaczony zachowaniem firmy 2016-11-07 09:48:57
Firma totalnie niepoważna. Ogłasza rekrutację, przeprowadza 1 etap rekrutacji i na chwilę przed 2 etapem anuluje rekrutację. Huawei nie szanuje ludzi, pracowników i kandydatów na pracowników. Robią sobie jaja z ludzi... Szczerze nie polecam tej firmy chyba, że lubicie jak się wami pomiata.
1
Xyz 2016-11-07 13:16:42
A na co startowales?
Domin21 2016-11-19 22:53:05
Auta nie dostaniesz napewno, jeśli lubisz pracę w stresie, gdzie zarządzanie polega na chamskim traktowaniu pracownika to polecam pracę na tym stanowisku.
1
Ambitny 2016-11-22 16:39:06
Byłem na rozmowie na koordynatora w Addeco i tydzień przed końcem rekrutacji dostałem telefon iż się nie zakwalifikowałem, ale nikogo nie znaleźli bo ukazało się nowe ogłoszenie, no chyba, że znalazł się ktoś za najniższą krajową bo 2 tyś to było dla nich za dużo jakaś porażka niech szukają frajerów najlepiej prosto z Chin.
Był widział ocenił 2016-11-22 21:18:32
Haha miałem podobnie. Dzisiaj do mnie dzwonili. Najpierw bajera że 3500 że telefon samochód Ale.najpierw swój bo nie mają jeszcze floty potem zapraszamy do Warszawy odezwiemy sie,. Szkoda tylko że za paliwo nie zwrócili.
ElDresso 2016-12-04 10:45:21
Samochodów służbowych nie było w lutym 2015 roku. Do tej pory taka duża firma nie znalazła czasu na zorganizowanie floty? Dziwny jest ten świat.
pit 2016-12-05 11:57:34
Szukają jeleni za małą kasę!
Zostaw swoją opinię o Huawei Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Huawei Polska