brak logo

Zakład Walcowniczy "PROFIL" S.A.

Kraków

Opinie o Zakład Walcowniczy "PROFIL" S.A.

burdello 2016-02-07 19:21:40
jak czytam te bzdury o szkoleniach i dogadaniu to zygac sie chce,musi to pisac jakis gosc ktory ma tu cala rodzine albo jest (usunięte przez administratora)! ludzie to (usunięte przez administratora)! swieta niedziele za 2000 tys,nie sluchajcie debili i lachociagow
2
burdello 2016-02-07 19:22:06
jak czytam te bzdury o szkoleniach i dogadaniu to zygac sie chce,musi to pisac jakis gosc ktory ma tu cala rodzine albo jest pojebany! ludzie to oboz pracy! swieta niedziele za 2000 tys,nie sluchajcie debili i lachociagow
martini 2016-02-08 14:48:10
2000 zł? - a na stronie informują o atrakcyjnych zarobkach, szkoleniach, pakiecie socjalnym, programie emerytalnym - napiszcie jak to w końcu tam jest?
burdello 2016-02-08 19:06:15
pracuje tam 15 l i gdybym nie dorobil kilku dodatkowtych dniowek to zarobie 2200,na zmiany swiatek piatek,to sa dobre warunki? dla nieudacznikow i calych rodzin ktore tu pracuja to raj bo bez profilu pozdychaja z glodu,nieumiejac nic robic
KUBA 2016-02-10 15:41:09
a ja pracuje nie całe 5 m-c i żeby dorobić muszę zostawać na dodatkowe 8 godz.i mam płacone za 8 godz a przechodząc nieraz widzę mechaników tych co pracują tylko na rano i oni dorabiają dodatkowe ale pracują tylko do 18stej nie raz 19stej a płacone mają za 8godz,co na to firma jak to sie ma do równego traktowania pracowników.to sprawa do zgłoszenia do PIP.KTO TYM ZARZĄDZA ????
edek 2016-02-10 15:46:51
JA TEŻ WIDZĘ TYCH SAMYCH MECHANIKÓW KTÓRZY Z TYCH DODATKOWYCH SCHODZĄ PO 4 GODZ LUB 5 GODZ A MAJA ZAPEWNE PŁACONE ZA 8 GODZ.ALE UKŁAD TO UKŁAD.ALE JAK TO SIE MA DO PRAWA PRACY?? LUB PIP A FIRMA NA TO NIE REAGUJE A KAMERY TO PO CO SĄ ??????JAK DOJDZIE DO CZEGOŚ TO ZOBACZYMY JAKIE BĘDZIE TŁUMACZENIE.POWINIEN KTOŚ SIĘ TYM TEMATEM ZAJĄĆ JAKAŚ INSPEKCJA
KODO 2016-02-10 15:51:34
JAK MOŻNA PŁACIĆ ZA PEŁNE 8 GODZ A PRACOWNICY SCHODZĄ PO 4 LUB 5 GODZ,O CZY WIE O TYM FERRO-STAL ŁABĘDY TO ROZRZUTNOŚĆ DUŻA.PROPONUJĘ WSZYSCY PO PODWYŻKI
mistrz 2016-02-10 17:38:24
kodo edek i kuba,jestescie jebnieci czy z tych niedojebanych rodzin jak wam nie pasuje do idzcie podjebac bo pewnie nic innego nie umiecie,wlasniw w ostatnim czasie naprzyjmowali takich cwelasow i szrot nie majacych o niczym pojecia,mam nadzieje ze szybko padnie ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i takie cioty jak wy zdechna z glodu!
1
martini 2016-02-10 21:03:19
Napiszcie, czy praca przy prostownicy jest trudna, ciężka fizycznie? No - i ile płacą na tym stanowisku?Dzięki
Stary 2016-02-12 17:38:01
Pracuje w Profilu od początku i od kiedy pamiętam zawsze się schodziło u Mechaników z dodatkowych po 4 lub 5 godz.No ale teraz to już nie ten świat.Czemu my z ciągu musimy pracować na dodatkowych 8 godz a Mechanicy 4 lub 5 godz za te same pieniądze.No rzeczywiście ktoś się powinien tym zainteresować,nie pisze tego ze złości ,ale to nie jest w porządku do innych
Stary 2016-02-12 20:49:55
To jest nie w porządku ŻE MECHANICY SĄ ODRĘBNĄ FIRMĄ W FIRMIE,JA MUSZE PRACOWAĆ CAŁE 8 GODZ NA DODATKOWYCH BO PRACUJE NA CIĄGU WALCOWNICZYM .CIEKAWE CO NA TO KIEROWNICY POSZCZEGÓLNYCH KOMÓREK,MIĘDZY INNYMI ZARZĄDZAJĄCY MECHANIKAMI.A JAK NA TO ZAOPATRUJĄ SIĘ KIEROWNICY ZMIANOWI????
???? 2016-02-15 20:36:05
Czy może wie ktoś jakie na walcowni blach są stawki za godz ???
????? 2016-02-15 20:38:21
Oczywiście stawki początkowe
profil 2016-02-19 03:31:48
Juz poszlo zgloszenie to prokuratury za wyciągnięcie na lewo majątku firmy
Kocham Edka 2016-02-19 20:37:03
Witam tych którzy chcą zatrudnić się w ZW Profil S.A a może z.o.o.
Pokrótce może opisze poszczególne stanowiska tzn. na które warto się zatrudnić.
Pierwsze to są kosze praca bez żadnej odpowiedzialności dosyć ciężka fizyczna ale spokojna. Następnie prostownica ciężko ale nie trzeba mysleć dla palących trawę w sam raz. Kwestia normy którą trzeba wykonać. Ciąg walcowniczy- hmm zależy gdzie ogólnie na pewno stała umowa. Suwnica panowie stanowisko dla szlachty. No i wykańczalnia czyli wysyłka Królowa walcowni na której karty rozdaje Edek.K dla wtajemniczonych Edzik.I tu zaczyna się cała historia :)
Jesteś kierowcą płacisz 20 zł wjeżdżasz bez kolejki..Edzik ma na wódę i kebaby.
Stawiasz się Edzikowi masz delikatnie mówiąc w najbliższym czasie podłożoną świnie.Zadzierasz z Panem Edzikiem wylatujesz mimo tego że jesteś lepszy tu Pan Edzik decyduje kto źle pracuje. Ważne rekordy by pokazac jak inne zm są nieudolne i nic nie robią. P. Edzik jest najlepszy jeździ suwnicą bez uprawnień bo umie, zakazuje jeść pracownikom bo może.Taki spiżowy latler wysyłki. Zapluty karzeł reakcji. A tak w ogóle na innych zm jest super Ja jestem niestety na A zm.i tu Jest On Guru. Pozostałe zm polecam praca fajna i atmosfera. Chłopaki z innych zm zapieprz.. a i tak to jest źle. Pozdr. i polecam
6
Maciek 2016-02-24 21:48:08
Dzień dobry zmieniono nam premiowanie i powinniśmy się starać o ta premię a jeśli mamy w firmie takich ludzi jak kierownik zmiany D który wiecznie dołuje wszystkie zmiany i my cierpimy przez niego ogólny wizerunek zmiany jest że ten kierownik posiada nieudaczników ale jest to odwrotnie on się na niczym nie zna nie wie podstaw o walcowaniu jak i o osprzęcie i o pracy na mostkach np.:10 ale dla zarządu na operatywkach przedstawia się jako wielki fachowiec i obwinia operatorów walcowników suwnicowych osprzęt. A tak naprawdę przychodzi gość i mówi jak mam pracować a on nie ma pojęcia jak się pracuje na moim stanowisku i prze to macie zagwożdżenia i wybraki i taki słaby uzysk. Zrobiono go brygadzistą bo został przewodniczącym związków w których zamiast bronić ludzi to na nich donosił i tak został kierownikiem zmiany , jego kierownik Jan Z nie pozwalał mu nawet ruszać jak był operatorem bo się nie nadawał do tego wieczne wybraki robił, pracownicy z jego zmiany mają go dość bo przez niego nie pracują tak jak na innych zmianach i dla tego ta zmiana jest najgorsza i przez tego kierownika nie będziemy mieć premi, i Czemy wszyscy mamy cierpieć przez takiego kogoś . I jeśli myślicie że nie mam racji to dajcie go na inną zmianę byle nie na B, i ta zmiana od tej pory, gdy on będzie zarządzał będzie najgorszą .
5
dron 2016-03-12 18:06:51
Żygać już mi się chcę jak to wszystko czytam.
anonimowy 2016-03-13 12:56:32
mnie też
Krzysiek 2016-03-31 18:15:52
Praca w Profil SA jest w systemie 4-brygadowym,czyli świątek,piątek,niedziela. może ktoś napisać ile może zarobić na wstępie doświadczony suwnicowy IS z wieloletnim stażem? Podobno są przyjęcia na suwnice ale w kadrach przez telefon nic nie można się dowiedzieć o wynagrodzeniu tylko trzeba osobiście z szefem produkcji się umówić na spotkanie ??
burdello 2016-03-31 19:40:33
zalezy jaka stawke dostaniesz,ale pewnie nie wiecej niz 2300,czyli na reke moze 1800,jak nie dorobisz dodatkowo to chyba nie sa zbyt wielkie pieniadze jak na robote na okraglo,i na odpowiedzialnosc ktora na siebie bierzesz,wiec jak czytam ze jest obrze to mi sie zygac chce i wspolczuje tym debilom ktorzy tak pisza! Twoj wybor
Krzysiek 2016-04-01 14:01:17
Śmieszne pieniądze jak na operatora suwnic w przemyśle ciężkim. Dzięki"burdello"chyba płacą najgorzej ze wszystkich spółek na terenie huty Sendzimira,nic dziwnego że szukają suwnicowych.
nieświadomy niczego 2016-04-01 15:33:25
Ta firma nie tylko szuka operatorów suwnic.Poszukuje także-Ślusarz osprzętu-Operator maszyn i urządzeń do obróbki metali - tokarz
Operator urządzeń odbierających i tnących
Mechanik - spawacz
Operator prostownicy.
niewolnik 2016-04-01 19:54:08
najgorzej płacą chyba w metalodlewie a najlepiej w spalarni śmieci KHK przy ulicy Igołomskiej,suwnicowy za 168godz.w miesiącu ma prawie 3000zł NETTO Nie wierzycie to się tam przejedzcie i popytajcie to uwierzycie.
Obserwator 2016-04-01 21:25:33
Pojęcie „cyberstalkingu” stosunkowo niedawno pojawiło się w Polsce. Cyberstalking to używanie Internetu oraz wszelkiego rodzaju mediów elektronicznych do nękania drugiej osoby. Nie ma zamkniętego katalogu zachowań obejmujących tego rodzaju nękanie. Cyberstalking to nękanie, np. poprzez pisanie za pomocą komunikatorów, wysyłanie niechcianych wiadomości e-mail, rozsyłanie korespondencji do losowych adresatów w imieniu osoby nękanej oraz wbrew jej woli, jak również komentarze na forach internetowych, wysyłanie prezentów przez Internet etc.
Od 6 czerwca 2011 r. wprowadzono do Kodeksu karnego nowe przestępstwo tzw. stalking. Artykuł brzmi: „Kto przez uporczywe nękanie innej osoby grupy osób lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. Jeżeli następstwem czynu jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
Warto zachowywać wszystkie e-maile i wiadomości na komunikatorze, gdyż przy złożeniu zawiadomienia o przestępstwie na policji mogą stanowić ważny dowód w sprawie.
Janosik 2016-04-02 06:51:38
Z internetu nie kopiuj informacji ktorych do konca nierozumiesz.Skopiowac i wkleic mozna np.cały kodeks karny albo cala encyklopedie ale PO CO? Na tym forum jak sama nazwa wskazuje maja byc opinie i ludzie jak widać pisza to co mysla o zakladzie pracy zeby innym pomóc podjac np.decyzje o zatrudnieniu.TO NIE JEST ŻADNE PRZESTĘPSTWO!dla mnie 1800-2000zl(na reke)to nie sa zadne pieniadze jak na przemysl ciezki i prace na okraglo w ciezkich warunkach.Dziekuje
2
anonimowy 2016-04-02 08:43:06
Moim zdaniem tak powinny wyglądać opinie'można sporo się z nich dowiedzieć:

Kocham Edka - 2016-02-19 20:37
Maciek - 2016-02-24 21:48
burdello też mądrze pisze,widać że nie jest głupcem
nieświadomy niczego 2016-04-02 12:14:25

Dlaczego dobrzy pracownicy zarabiają za mało? Niestety, bo często szefowie po prostu nie chcą im płacić więcej.
Gdy prosimy o podwyżkę, często słyszymy, że za mało się staraliśmy. Kiedy postaramy się już odpowiednio mocno, to słyszymy z kolei, że przez kryzys i wysokie koszty pracy więcej zarabiać nie możemy – bo nie ma pieniędzy. To jednak tylko wymówka(tzw.kłamstwo) Wielu przedsiębiorców mogłoby płacić swoim pracownikom więcej. Nie robią tego, bo – albo wolą wydawać na siebie, albo kiszą pieniądze w firmie, zamiast inwestować je w ludzi.
W to, że najlepszą motywacją do lepszej i bardziej wydajnej pracy są pieniądze, nikt chyba nie wątpi,nie oszukujmy się – jeśli ciężko pracujemy i ewidentnie czujemy, że za wykonywane obowiązki dostajemy zbyt mało to często rezygnujemy z takiej pracy jeżeli mamy lepiej płatną,nic w tym dziwnego.Mam nadzieje że już niedługo właściciele firm będą mieć problemy ze znalezieniem dobrych fachowców to wtedy zaczną płacić tak jak powinni płacić.Wypłaty rzędu 1800-2000netto to często dla wielu pracowników katastrofa.Po opłaceniu rachunków za czynsz,prąd itp.zostaje im tylko tyle żeby nie umrzeć z głodu.Nic dziwnego że mamy patologie w niektórych częściach kraju jak takie mamy zarobki!!!
4
max 2016-04-16 12:39:02
Znowu pojawiło się ogłoszenie na OLX w sprawie pracy"operator suwnicy" Czy naprawdę jest aż tak tragicznie że nie ma chętnych? Wiem z postów że suwnicowy może dostać na wstępie nie więcej niż 2300brutto(2300brutto to 1540netto) czyli śmiech na sali:-) Może ktoś napisać ile wynoszą dodatki za zmiany popołudniowe + nocne + premia?
pracownik 2016-04-30 19:30:30
jak już nie masz żadnej opcji zatrudnienia w innej firmie i jesteś zdesperowany poszukiwaniem pracy z normalnymi zarobkami to zapraszamy do nas. Profil każdego przyjmuje byleby nie mieć ograniczeń zdrowotnych. To taka ostatnia deska ratunku.
do max 2016-05-01 15:29:10
musisz byc naprawde zdesperowany,kilka osob podobno sie dowiadywalo o prace w obozie,ale jak uslyszeli o zarobkach atmosferze i orce tutaj to nawet sie nie ogladali i juz ich nie ma,a nowych nie widac,fama o dobrobycie w tej firmie juz sie rozeszla,choc sabtutaj osoby szczesliwe ze moga rypac na okraglo to tacy sprawni inaczej!wybor jest Twoj
operator suwnic IS 2016-05-05 22:02:49
chciałbym ten wasz < [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gt; zobaczyć na własne oczy i u was się zatrudnić tak z ciekawości,zobaczyć czy u was jest faktycznie taka patologia czy tylko tak piszecie w postach dla zniechęcenia potencjalnych pracowników.Byłem na rozmowie z waszym szefem produkcji ale jak mi powiedział 2200brutto przez pierwsze 3 miesiące to omalże nie straciłem przytomności.
7
do plemnik 2016-05-06 23:27:04
posiadasz mozg? 1700 na reke dla ciebie to jest niezle,pracujac swiatek piatek rano i noc,takich tu trzeba ,tepych,bez szkoly jestes idealem! mam nadzieje ze sie zajebiesz!
2
haha 2016-05-10 11:44:02
dla ukrainców to naprawdę nie jest tak żle
max 2016-05-12 09:08:59
Szefie produkcji! 2200brutto za prace w systemie 4 brygadowym! Nawet szkoda tego komentować! Za taką stawkę to możesz ucznia przyjąć a nie suwnicowego z wieloletnim doświadczeniem.Chłopie jak nie chcesz puścić tego zakładu z torbami to zacznij myśleć o normalnym wynagrodzeniu! Dla przypomnienia mamy teraz 2016 rok a nie 2006!!! ocknij się !!!
7
porażka 2016-06-12 03:25:59
ja mózgu to już wiele lat nie mam,chciałem się przyjąć do profil ale badań nie przeszłem na stanowisko prostownicy
1
fizyczny 2016-06-19 08:04:17
jak nie masz żadnych hektarów i nie jesteś rolnikiem to musisz robić(tzw.nadgodziny) bo umrzesz z głodu. to jest nasz wspaniały kraj
niezadowolony 2016-06-19 12:56:55

1700-2000 na reke w przemyśle ciężkim! Jesteście idealemi! Nasz kraj kiedys będzie potężny tak jak to kiedyś był starożytny Egipt.
3
fizyczny 2016-06-19 13:12:57

Wszyscy widzą, ilu ludzi wyjeżdża za pracą za granicę. Żyją i pracują tam, gdzie warunki są bardziej normalne, gdzie po prostu da się żyć i jest dobrze płatna praca.

Ci, co zostają w kraju – najczęściej przyjmują zastaną sytuację jako coś, do czego trzeba się przyzwyczaić i jakoś przetrwać. Tak jak Eskimosi już nie narzekają na trudne warunki (niską temperaturę, zamiecie śnieżne, słabo urozmaiconą dietę), tak też w Polsce - ludzie przyjmują, że widocznie tak musi być. Ta część społeczeństwa, która nie miała doświadczenia emigracyjnego – nie zna smaku innego, lepszego świata. Więc nie ma porównania.
raj 2016-06-19 14:26:28
widze ze wielu odpowiada ponizej 2000 tys na reke pracujac na okraglo swiatek piatek zapraszamy pasujecie tutaj jak nikt im glupszy tym lepiej,a jak chcecie firme zywicielke wesprzec bardziej to mozna orac 24h,jest tu kilku takich sprawnych inaczej!
ABW 2016-06-19 18:14:29
a ja chciałem pozdrowić tą małą blondynkę która pracuje jako kadrowa :-)
operator suwnic IS 2016-06-22 11:27:27
ja to nie ma żadnych ofert pracy? ZW(jakimś cudem)przyjął doświadczonego suwnicowego na okres próbny na stawce 2200-2300brutto? to jest niemożliwe!
ciekawski 2016-06-22 23:47:38
ed ale co miał widziec ten suwnicowy IS,bo już z tego nic nie rozumiem.
Robol Wykształcony Umysłowy 2016-06-24 08:59:57
I jak z tą umową dzierżawy Przedłużona ? Szatnia mówi że tak, a jak jest naprawdę? Podobno są w tej umowie jakieś ograniczenia ,żadnego zebrania jeszcze nie ma w tej sprawie
młody 2016-06-25 03:03:04
ja bym mógł się przyjąć za tokarza tylko że nie umiem nic toczyć,chciałbym popracować chociaż przez miesiąc w Profil SA ale dopiero tak we wrześniu albo w pażdzierniku żeby było chłodniej za gorąco jest teraz :-) umiem jeżdzić suwnicami i mam uprawnienia UDT wyślę do was CV po wakacjach może jakieś miejsce się zwolni do tego czasu.
brat celiny 2016-07-01 02:28:10
mam nadzieje że już niedługo w naszym pięknym i sprzedanym kraju,czasy pracy niewolniczej się skończą i będziemy żyć jak w cywilizowanych krajach a nie jak niewolnicy. dziękuje.
6
Diobeł 2016-07-28 10:37:19
Ciężka robota pod nożycą. Dużo dodatkowych ale robię to dla tej jedynej.
Wasz ulubiony brygadzista - zastępca
Desperat 2016-07-28 10:48:29
Walę codziennie osiem i przechodzę przez bramę.... z fartem.
Walcownik
do Diobel 2016-07-29 14:11:30
nie martw sie Diobel,tez tak mam,jest nas w tej firmie bardzo wielu,ciezko jest ale lubie te robote,moge robic na okraglo,nawet ze dwie dniowki w miesiacu za wolne bez kasy,wielu z nas nic w zyciu nie umie a w tej firmie sie spelnia i czujemy sie potrzebni,trzeba byc za to wdziecznymi kasa to nie wszystko w zyciu! a tutaj cale rodziny odzyly!
4
Anonim 2016-08-04 21:34:51
Niezupełnie ;). To walcownia, która z kęsów stalowych walcuje profile tj. płaskowniki, kątowniki, ceowniki, teowniki, pręty: okrągłe; żebrowane; kwadratowe.
edfr 2016-08-04 22:29:51
@Wps a patrzyles moze cos na ich stronie intertowej moze w jakis spososb to bedzie tam u nich wyjasnione
Zostaw swoją opinię o Zakład Walcowniczy "PROFIL" S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Walcowniczy "PROFIL" S.A.