brak logo

bejot meble

Manieczki

Opinie o bejot meble

anonim 2008-10-22 23:43:50
Słowa kojarzące się z bejot meble (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ...5 .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .mili i zyczliwi
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 10 zl netto
Najbardziej podobało mi się w bejot meble:inwestycja we firme
Najbardziej nie podobało mi się w bejot meble:
MR SPOX 2009-11-17 21:33:43
BEJOT - renomowana marka mebli - tak przeczytamy w internecie a dla pracownika [usunięte przez moderatora] pracy dyrektor prezes to pajace bez wiedzy i szacunku dla pracowników cały czas pracujemy pod presją dla prezesa liczy się odkurzanie hali odkurzaczem a nie płynność produkcji- wlepia mandaty za złe parkowanie na terenie firmy za brak okularów ochronnych co chwilę zabierają premie ach no i największa parodia mają iso zażądanie jakością - a meble produkowane są w akordzie chyba ten certyfikat kupili sobie a nie zasługują na niego w ogóle- przestrzegam przed tą firma bo na rozmowie obiecują złote góry
fido 2009-11-30 20:25:33
popieram,to dziadoska firma!!!!!!!!!!!!!!!!
pracownik 2010-03-29 23:00:56
Popieram w 100% powyższe wypowiedzi. Z takim systemem zarządzania jaki jest obecnie w tej firmie oraz z ludźmi , którzy nią zarządzają nie wróżę jej świetlanej przyszłości. Dziwią się ,że pracownicy odchodzą a co oni robią żeby ich zatrzymać?NIC!!! Na koniec jeszcze potrafią dyscyplinarkę dać! No masakra. Do tego wszystkiego jeszcze ten dyrektor (usunięte przez administratora)... pfff. szkoda mi słów na niego... Potrafi obiecywać złote góry i nic więcej, ale jego ulubiona czynność to negatywne nastawianie prezesa przeciwko pracownikom oraz przywłaszczanie sobie pomysłów pracowników produkcji po to by zgarnąć ich premie i żeby wleść w tyłek prezesa. ogólnie tacy ludzie jak on powinni zajmować się czyszczeniem miejskich szaletów. Panie prezesie niech pan przejrzy na oczy!!! Nie polecam pracy !
exe 2010-03-29 23:12:26
Popieram wypowiedzi powyżej. Z tym systemem i ludźmi , którzy zarządzają tą firmą nie wróżę jej świetlanej przyszłości.Dziwią się ,że ludzie odchodzą a co oni robią żeby ich zatrzymać? NIC! A do tego potrafią dać na koniec dyscyplinarkę Bog jeden wie za co! Masakra! Jesli chodzi o ludzi zarzadzajacych to mam na mysli pana (usunięte przez administratora) Ten czlowiek to zal na dwoch nogach.Zrobi wszystko by nie wziasc na siebie winy, obiecuje zlote gory i nic po za tym.Potrafi zagarniac pomysly ludzi z produkcji by dostac wyzsza premie i wlesc w tylek prezesa, a do tego potrafi nastawiac go negatywnie do pracownikow produkcji. Tacy ludzie jak pan (usunięte przez administratora) powinni zajmowac sie myciem miejskich szaletow a nie obejmowac takie stanowiska... Panie prezesie niech pan przejrzy wreszcie na oczy!!! nie polecam pracy!!!
xyz 2010-04-08 23:04:08
Najnowszy (i moim zdaniem "najlepszy") pomysł prezesa (usunięte przez administratora)Ustalanie premii pracowników produkcji proporcjonalnie do wyników osiągniętej sprzedaży...Chyba jedyna firma w Polsce, w której pracownik produkcji odpowiada za lenistwo i "obibostwo" handlowca, logistyka itp. Życzę dalszego, sukcesywnego podcinania gałęzi na której pan siedzi, panie wilk, bo robi pan to znakomicie..
Dołączam się do powyższych opinii i przestrzegam przed podjęciem pracy w tej firmie.
Rekin 2010-04-09 17:26:16
Jeszcze w grudniu napisał bym że te opinie to stek bzdur. Ale mamy nowy rok i w firmie nowy system zarządzania ,który jak na razie rozje bał firmę i jej pracowników ,ludzie odchodzą bo z obietnic, że wynagrodzenia się nie zmienią wyszły nici. Wypłaty lecą na łeb i nikt się tym nie przejmuje. System źle działa, wina pracownika ,a co na kogoś trzeba zwalić i komuś po premii się przejechać. W tej firmie szuka się na siłę powodu aby doprowadzić do niższej premii, co oczywiście cieszy prezesa.
Szukam pracy !
Chcesz dołączyć do grona bejotów, to strzał samobójczy!
pepe 2010-04-11 21:01:34
(usunięte przez administratora).Podpowiem tylko że brak tam dobrego analityka który by zajął się oszczędnościami w materiałach .
anonim 2010-04-13 18:33:45
Całe biuro leci w kulki! Przerwy trwają godzinę,czas na śmiechy hihy a my mamy zapierdalać! Trzeba by chyba nap[rawdę wymienić wszystkich.(usunięte przez administratora) Pan(usunięte przez administratora)ciągle lata dookoło, przeklina i rozdaje kartki,ale siedzi od rana do wieczora! Pan (usunięte przez administratora)lata z komputerkiem i prubuje prostować, ale skończy pewnie szybkciej niż zaczął...Wydaje się okej,ma pomysły ,wiare że się uda .Ale szybko go utemperują! I będzie grał jak inni,albo odejdzie. Pan (usunięte przez administratora)powinen faktycznie wylecieć pierwszy - jak pisze exe- sprzątać szalety! On i zarządxzanie-śmiechu warte. Logisyka zamiast analizować i szukać taniej, tylko się tłumaczy. A handlowcy-bez komnetaża! Święty dział dla Prezesa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie wiem,kto miałby to zmiienić?Są popsute korzenie a to ciężko wyrwać! Nie polecam tutaj pracować!!! To jest strzał samobójczy.
luntrus 2010-04-13 21:47:02
chcesz sie wykonczyc psychicznie i fizycznie podejmij prace w bejitach!!! a mr.B to naj wiekszy chodzoncy debilizm na tej ziemi! U niego promieniowanie z czarnobyla odnioslo powazniejsze skutki niz u dzieci w hiroszimie!!! ciekawe czy swieci w nocy. aaaa no i zaczeli nas porownywac do chinczykow!!! panie (usunięte przez administratora)wielki zal za zatrudnienie mr.B!!! nie polecam tej firmy!!!!!!!!!!
twoja stara 2010-04-13 21:51:01
zatrudnic mi z powrotem(usunięte przez administratora)!! on was pozamiata!!!
alinka 2010-05-06 22:32:54
Fajna stronka , może i ciekawe wpisy tylko pytam dlaczego takie stronnicze ? Ale widać to już taka nasza narodowa tradycja. Komentarze i krytyka są bardzo potrzebne i dające powody do przemyśleń - należy jednak pamiętać że nawet gdy dziegciu będzie wiadro a nie przysłowiowa łyżka to i tak nadal związany jest z miodem. No ale wracam do przeglądania Waszej oferty , chcę zakupić jakiś fajny fotel. Pozdrawiam i powodzenia dla obu stron
alinka 2010-05-06 22:53:28
Vector 103 jest fajny tylko cena / cennik ? / zagmatwana
john 2010-05-16 00:14:49
a ja twierdzę że to bardzo dobra firma
1
john 2010-05-16 00:15:09
a ja twierdzę że to bardzo dobra firma
1
man 2010-06-01 20:59:26
Zgadzam się, jestem zadowolony z pracy w bejotach. Bywa ciężko, ale sądzę, że inni mają gorzej,.
L 2010-10-26 22:21:05
Nie zgodzę się z wami, firma jest solidna i prezes jest człowiekiem rzetelnym, o ogromnej wiedzy i uczciwy jeśli chodzi o kasę, pracowałem krótko, ale polubiłem tę robotę, szkoda, że nie zostałem dłużej.
Rekin 2011-04-09 01:05:43
Ok. Płaca dobra, BHP dobre, Badania okresowe dobre ,SZEF super-(moje zdanie) po podwyżce będzie nowy post , choć przy tych cenach ,wątpię aby szef nas tak bez podwyżek puścił do domu p).
niezadowolony pracownik 2011-06-19 15:28:38
ok płaca, bhp to wypowiedź raczej samego właściciela firmy jak i kilka wypowiedzi pozytywnych wyżej wymienionych. Nie polecam tej firmy a raczej przestrzegam przed nią. Możesz być świetnym pracownikiem robisz wszystko co do Ciebie należy a, mimo tego premia tak będzie obcięta i tak. Pan (usunięte przez administratora)powinien się nazywać lis taki jest skąpy. Produkty
made in poland raczej china
Anonim 2011-08-18 22:54:16
Również przestrzegam przed pracą w BeJot`ach. Szef despotyczny często nie wie czego chce nie ma pojęcia o zarządzaniu a jego sposób rozmowy (prowadzenia"zebrań" z pracownikami(usunięte przez administratora) Nie tak zarządza się nowoczesną firmą Panie Darku.
pracownik 2012-04-18 13:40:44
Powiem tak... firma to porazka. nie polecam nikomu rozpoczac tam pracy, a w szczegolnosci w dziale handlowym. nierealne cele, termimy, brak decyzyjnosci, ciagle zmieniajacy sie dyrektorzy sprzedazy ( czesto ludzie ktorzy chca i umieja cos zrobic ale mr W ich wykancza). ogolnie lepiej stamtd uciekac... w koncu dla pana W najwazniejsze jest jaka dlugosc maja miec kije do szczotek...

a i wedlug prezesa powinno pracowac sie w budynku codzoennie do 22 plus soboty. nie polecam dla kogos kto ma rodzine
Aplikant 2012-05-13 10:49:13
Rozważam aplikację do tej firmy. Proszę o szczere opinie. Czy firma daje możliwości rozwoju? Czy atmosfera jest "zdrowa"?
Wiadomo, że w każdej firmie znajdą się jakieś minusy, zależy mi na rzetelnej opinii. Szczególnie ludzi pracujących "blisko" P. Prezesa.

gosc 2012-06-01 12:00:12
Aplikant - 2012-05-13 10:49:13

Rozważam aplikację do tej firmy. Proszę o szczere opinie. Czy firma daje możliwości rozwoju? Czy atmosfera jest "zdrowa"?

Wiadomo, że w każdej firmie znajdą się jakieś minusy, zależy mi na rzetelnej opinii. Szczególnie ludzi pracujących "blisko" P. Prezesa.



Tam niestety wszyscy są za blisko prezesa. To zdecydowanie najgorszy pomysł w Twoim życiu. Powyższe wypowiedzi w 100% oddają to co dzieje się w tej firmie. To najgorsze miejsce w jakim miałem okazję pracować.
Chora atmosfera pracy. Ludzie nie szanują siebie nawzajem. Absolutny brak współpracy i zgody między działami. Brak normalnych, wzajemnych stosunków miedzy pracownikami.
Wspomnę o prezesie: Powinien zatrudnić profesjonalnego dyrektora firmy a sam zająć się uprawa winorośli-nie ma pojęcia jak zarządzać ludźmi. Niezdecydowany, tyran i despota, bez szacunku dla innych, fanatyk filozofii Kaizena-iluzja nowoczesnej firmy z zasadami.
Jak chcesz być poniżany, nie mieć żadnej decyzyjności, być zastrasziony, nie szanujesz siebie i swoich bliskich (praca 8-18 czasem 20 to norma, delegacje w weekendy, wieczorne telefony z firmy, podczas urlopu ), i chcesz się wykończyć nerwowo to droga wolna.
To co gwarantują w ogłoszeniu to czysta fikcja. Premia uznaniowa - zależy od humoru prezesa a nie od jakichkolwiek wyników.
Jedyny plus to fajni, ciekawi i wyrozumiali na wtopy kontrahenci.
Pozdrawiam i współczuję pracownikom BEJOTa
Scypion Afrykański 2013-01-16 17:15:48
Czytam to wszystko , analizuje , sumuje i mam wynik tak to ta firma w której pracuje... Tylko mimo wszystko darze szacunkiem Właściciela... Lecz to odczucie subiektywne... Jest jeden podmiot dość zresztą ważny niby polak lecz mówiący w dialekcie mi obcym Kierownik(usunięte przez administratora)
Wielkieś mi uczynił pustki w mózgu moim,
(usunięte przez administratora)
anonim 2013-06-15 08:21:52
Ale bzdury wypisujecie żal was.
bezrobotna 2013-07-05 13:50:25
Słyszałam, że zakład przyjmuje ludzi bo robią jeszcze jedną zmianę. Czy to prawda? Może napisze ktoś o pracy szwaczki w tym zakładzie i przeciętnych zarobkach szwaczki.
zadowolony pracownik 2013-07-09 23:03:53
Poziom wypowiadania się świadczy wyłącznie o osobach piszących. Naprawdę zastanów się drogi użytkowniku przed napisaniem.
Nie rozumiem, dlaczego osoby krytykujące całą firmę i obgadujące pracowników nadal w niej pracują. Przecież nikt nikogo nie trzyma na siłę. Jeżeli męczysz się w pracy i masz dość atmosfery w pracy- zwolnij się.
Ja jestem zadowolona z pracy- i nawet jeśli mam jakieś uwagi nie sądzę, aby takie miejsce jak to forum było dobre do wyrzucania swoich żali, a przede wszystkim obrażania innych. Na ogół osoba pisząca tego typu uwagi ma problem przede wszystkim ze sobą.
zadowolony pracownik 2013-07-09 23:05:50
Odpowiadając na powyższe pytanie- tak, planowane jest uruchomienie drugiej zmiany. Zapraszamy do składania CV.
Bystrzak 2013-08-31 22:52:28
Bardzo polecam! pracownik produkcji.
ipp 2014-01-15 11:41:19
zamówiłam ostatnio krzesło obrotowe do pracy w domu za sporą kwotę i byłam przekonana że te krzesła są produkowane z pasją, ale czytając to wszystko mam mały niesmak i do firmy i do krzesła które zamówiłam.
Jako osoba z zewnątrz mam wrażenie że właściciel nie inwestuje w szkolenia psychologiczne dla pracowników i kadry zarządzającej, bo kto by wydawał dziś pieniądze w błoto ... ale wtedy sądzę, że krzesła były produkowane na prawdę z pasją
1
berta1 2014-03-17 09:20:14
witam chce tam złożyć papiery o prace ,jest szansa
4
Lava 2014-04-10 23:08:38
Firma wyrosła z garażu do średniej wielkości przedsiębiorstwa. Prezes jednak nie nadążył i pozostał na poziomie małomiasteczkowego dorobkiewicza. Fan produkcji wina, tylko że nie zna ani ważniejszych twórców, ani słynnych marek. Akceptuje on pracowników ślepo posłusznych, bez własnego zdania. O wszystkim chce decydować, co powoduje bałagan. Zamierza wprowadzać nowoczesne systemy zarządzania jakością ale wychodzi z tego karykatura. Spychologia jest powszechna. Firma ma etap wzrostu za sobą i rozpoczęła się obecnie zadyszka i braki w kasie. Masz płacone za 8 godzin ale standardem jest przetrzymywanie pracowników po dwie godziny więcej bez zapłaty.
4
Aliik 2014-06-09 12:12:35
Odpowiedź w sprawie braku rozliczania nadgodzin został napisany przez prezesa (usunięte przez administratora) bądź któregoś z jego lizusów. Jeżeli okradanie pracowników w innych firmach ma być usprawiedliwieniem oszukiwania podwładnych w Bejot to naprawdę bardzo to pokrętne myślenie.
Jeżeli to taka super firma to skąd tyle negatywnych komentarzy? Ich liczba przewyższa wpisy dotyczące wielkich koncernów. Zamiast szukać winy u innych lepiej zastanowić się nad swoim sposobem zarządzania i jak to się ma do kaizen. Ta gadanina o systemach zarządzania jakością to zresztą pustosłowie w Bejot. Na przykład żadne spotkanie nie zaczyna się na czas i nikt się tym nie przejmuje.
lola 2014-06-09 18:08:29
czyli przez tyle lat nic sie nie zmienilo . Kiedys tam pracowalem i pan prezes D.W.nadal prowadzi te swoje gierki .Nigdy nie szanowal swojich pracownikow produkcji ,oczkiem dlaniego byli lizusy . Tacy jak Bartek,ktorego i tak zwolnil bo okazal sie leniem . LUDZIE olejcie Bejoty
Rolik 2014-06-30 12:20:53
Znów szukają dyrektora handlowego??? To chyba będzie 10-ty w ciągu dwóch lat. Jakoś trudno uwierzyć, że wszyscy byli mierni. No ale w porównaniu do "geniusza prezesa" to wszyscy ludzie na świecie są nic nie warci i słabi
Rolik 2014-07-07 12:07:40
Pracy w biurze jako kto? Bo czasy układania papierów minęły wszędzie
1
Roli 2014-07-08 21:11:24
Obawiam się, że Twoje kompetencje nie będą wystarczające. Ale nie żałuj. Zdobywanie doświadczenia w Bejot to także gratis zapewniony uraz na psychice. Prezes lubi zatrudniać kobiety, gdyż łatwiej je zgnębić i wyprać mózg. Poszukaj coś ciekawszego gdzie indziej, w Poznaniu np.
Potencjalny 2014-07-20 19:58:26
Witam, co się stało z poprzednimi ? Jest ogłoszenie w pracuj pl na to stanowisko ale po wpisach tu umieszczonych to nic dobrego nie wróży. Dlaczego tak się dzieje ?
olo 2014-09-22 12:18:50
Jakie zarobi tapicer oczekuje konkretnej odpowiedzi !!!! I czy to prawda ze są dwie umowy ??
Środa 2014-10-24 23:45:43
no cóż... My harujemy, a On sobie lata po świecie....
2
Harujący 2014-11-22 13:34:35
No Darek lata po świecie ,ale gdyby on nie latał to ty byś nie musiał harować albo musiałbyś harować w innej firmie . Więc się lepiej z tego ciesz że lata . Bo załatwia byśmy mieli pracę .
Bolo 2014-12-08 13:50:11
Załatwia pracę? Ciekawe tylko w jakim języku się porozumiewa, skoro nie wszyscy na świecie znają polski? No ewentualnie niektórzy zrozumieją bełkotliwy język angielski z poziomu podstawowego.
Bolo 2015-01-26 23:10:43
Napisał urażony prezes. W końcu stały czytelnik opinii tutaj zamieszczanych. Strasznie nielubiący, gdy wykazane są jego braki w wykształceniu lub w obyciu międzyludzkim
3
Bolo 2015-02-03 12:51:10
Po prostu nie spotkałem wcześniej tak toksycznego człowieka jak prezes Bejot
skwf 2015-02-03 19:10:38
Prezes firmy Bejot to oszust i klamca nic n nie potrafi zrobic tylko sie wymadrza. Czytajac te opinie nic sie w tejfirmie nie zmienilo . Nie polecam tam pracy.ta firma i panem W powinna zajac sie inspekcja pracy
2
Lolo 2015-04-04 08:07:01
Dyskusja skupia się na prezesie, bo to postać wszechobecna w całej organizacji. Nic nie może odbyć się w firmie bez jego udziału, każdy jest potencjalnym podejrzanym o działanie na szkodę jego firmy. Atmosfera w pracy jest ciężka i to nie tylko z powodu prezesa – na pomoc kolegów i przełożonych specjalnie nie ma co liczyć. Na pierwszy rzut oka firma prezentuje się bardzo pozytywnie, trzeba tam trochę popracować żeby poznać pokręcone realia tej organizacji.
FD 2016-05-11 20:36:29
Wiesz co no cisza faktycznie jest, ale nie ma się co za mocno rzucać tak mi się wydaje, spokojnie wszystko gra
Zostaw swoją opinię o bejot meble - Manieczki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie bejot meble