logo InPost

InPost

Warszawa

Opinie o InPost

ewelina87 2014-12-01 18:21
Witam wszystkich, zauważyłem że pojawiła się nowa oferta pracy w firmie InPost i warto zajrzeć. Ogólnopolska firma InPost – oddział w Piotrkowie poszukuje osób na stanowisko DORĘCZYCIEL-LISTONOS...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5690541?keywords=&region=
kreon 2015-01-30 19:06
myślę , że nie masz co się obawiać tej pracy jeśli masz jakiekolwiek doświadczenie na jakimś podobnym stanowisku. Musisz być przede wszystkim komunikacyjna, dobrze dogadywać się z ludźmi i mówić płynnie a nie dukać ;) jeśli potrafisz wypełnić te wymagania to nie powinnaś mieć żadnego problemu z rozmową
JEdek 2015-03-31 21:28
no z tego co sam obserwuje u siebie to listonoaszami inpostu sa na prawde rozne osoby roznego pokrju spolecznego, a gneerlanie inpost to teraz bardzo wazna firma dla poslki poneiwaz dostarczawazne przesylki z sadow, a wszycy na pewno czytali doniesienia prasowe ktore opisywaly dziwne historie zwiazane z przesylkami.
Paweł 2015-06-04 10:17
ile godzin się pracuje? ile można zarobic? ile jest poleconych w ciągu dnia?
working 2015-06-04 10:21
wszystko zalezy od rejonu i ilosci listow na dany dzien.
ja np. we wtorek mialam 200 poleconych + 150zl.
zajelo mi to ze wszystkim ok.10h.
a wczopraj mialam zaledwie 50 poleconych i 100zwyklych.
pracowalam tylko 6 h.
Paweł 2015-06-07 22:15
a ile płacą za polecony? ile za zwykły? o której wychodzi się w rejon. A średnio zarabia każdy powyżej 1800zł?
Tomek 2015-06-13 11:17
czy zarobki w tej firmie to temat tabu? chciałbym się zatrudnić w tej firmie ale jeżeli zarobki są poniżej 1500zł to szkoda mi czasu
Tomek 2015-06-15 20:13
mam doświadczenie z poczty polskiej była normalna umowa ale zarobki około 1500netto a pracy po 9godzin dziennie. chodzi mi o zarobki listonosza.
Ferment 2015-08-07 01:33
Ludzie ostrzegam was przed tą firmą. To oszustwo! Takie firmy powinno się zamknąć. Nie wywiązują się z umów, zresztą zanim zaczniecie tam pracować przeczytajcie umowę. Zastanówcie się co za firma kurierska mieści się w jednym pokoiku?! Mi po przepracowanym miesiącu nie zapłacili ani złotówki! To jest po prostu chore, że takie firmy istnieją. Nie polecam nikomu się tam znaleźć, żenada.
1
Darek Tarkowski 2015-09-22 15:43
Ja nie narzekam choc jestem przedsiebiorca prywatnym i niemal codziennie korzystam z Inpostu i ja akurat nie narzekam. Nie wiem dlaczego Poczta Polska prowadzi ta antykampanie nienawisci w stosunku do Inpostu (moge sie tylko domyslac), ale to i tak im sie nie oplaci. Bo ludzie sie juz dawno poznali na dokonaniach Poczty Polskiej, Większość teraz korzysta z Inpostu. Na pewnie Inpost jest lepszy, jesli chodzi o przesylanie paczek. Jak ktos ogarnia paczkomaty to jest do przodu. I przestancie wszyscy narzekac, bo niedawno plakaliscie, ze Poczta Polska taka zla, a teraz jak wszystko idzie w dobrym kierunku, to wam tez zle. Dajcie troche czasu Inpostowi.
Renata Bardzewska 2015-09-23 13:39
Dzień dobry pracowałam w tej firmie, lecz zmieniłam na lepiej płatną. Zarabiałam netto 1500 zł na normalną umowę, doręczałam listy i nie powiem, że było źle. To prawda, że praca wymagająca kondycji i jest pod presją czasu, ale przecież, która praca teraz taka nie jest - to normalne. Miałam swój rejon, który musiałam oblatać i tyle. Praca jak praca, na taką w tamtej chwili mnie było stać, teraz mam troszkę lepiej, bo pracuje w sklepie i nie chodzę po mieście, płace mam w tej chwili o 200 zł więcej. Też nie jest lekko. Dla kogoś, kto szuka pracy i nie ma wyższego wykształcenia Inpost to praca w sam raz.
1
Wiktorek 2015-09-23 15:01
mi się tam podoba praca tutaj , mam 23 lata jestem po technikum hotelarskim i wczesniej nigdzie pracy nie moglem znalezc . Tutaj od razu mnie przyjeli i dali 1400 zl na reke . Jest dosc fajna atmosfera w zespole i nie moge narzekac . Szukalem ponad rok pracy az sie zdecydowalem pojsc do Inpostu . Nie zaluje ani troche bo siedzenie rok w domu mnie wykanczalo . Praca jako doreczyciel listow nie jest prosta tylko dlatego ze trzeba chodzic i ma sie pewna ilosc listow do rozniesienia . Ale jak sie zna rejon to sie szybko ogarnia i do domu . Pieniadze dostaje na czas .
Daria 2015-09-25 19:52
Jestem co najmniej zdziwiona tak pozytywna opinią! Jest pani szczęściarą, że nigdy nie nacięła się na TOTALNA NIEKOMPETENCJĘ pracowników In Postu. Tak zwani "doręczyciele" to tragedia!! Myla non-stop adresy, nie maja ŻADNEGO rozeznania okolicy a u nas na Grochowie przez jakis czas "pracował" rosyjskojęzyczny i powstał taki galimatias, że ludzie o mało jego nie zlinczowali. Kto przyjmuje takich ludzi do pracy ? I te "punkty odbioru" - kioski, sklepy alkoholowe...szkoda gadać ! To jest masakra przy której wpadki Poczty Polskiej to mały Pikuś!
Dreczyciel 2015-09-27 22:48
Nie wiem na którym oddziale pracujesz ale warszawa to operacyjny pan jeden to menda nie mam słów do kierownictwa brak kompetencji kłamstwa pieniądze zawsze opóźnione a jak się upominasz o swoje prawa pracownicze to nagle znajduje się na ciebie parę kar.
Dafcio 2015-12-01 13:32
Macie jakies mgliste pojecie czy teraz sa prowadzone jakies przyjecia na oddzial?
gumis 2015-12-03 11:06
o ile mi wiadomo to doreczycieli szukaja w kilku miastach, wiec raczej to juz od ciebie zalezy jaka cie konkretnie lokalizacja interesuje.
arek 2015-12-03 13:26
dużo jest tych ofert, faktycznie przewija się często listonosz albo przedstawiciel handlowy. a na jakie stanowisko chcesz wysłać swoje cv? bo to w sumie dość istotne pytanie.
emis 2015-12-04 14:00
wiecie jakie sa wymagania na serwisanta paczkomatow? poda ktos jakies konkrety?
aaaaa 2015-12-12 13:49
a jaka umowa . zlecenie?
Rybka 2015-12-16 13:00
Umowy o pracę przynajmniej na oddziale NFK, oczywiście i zlecenie.
Kajetan 2015-12-21 11:20
Czy sa jakies przyjecia do wroclawskiego oddzialu? Wiecie czy nie wiecie?
1
ebi 2015-12-21 13:50
wydaje mi sie, ze teraz szukali u nich kuriera, ale najlepiej zrobisz jak sie przejdziesz do tamtejszego oddzialu i sie spytasz jak sytuacja sie ksztaltuje.
tommass 2015-12-21 15:08
owszem do wroclawia szukaja doreczyciela, ale tez szukaja serwisanta paczkomatow. przejzyj sobie oferty w necie.
Robin 2015-12-23 11:33
Z tego co widzę to ogłoszenia są na cały kraj, więc się można załapać.
kamil 2015-12-23 12:47
do krakowa duzo ofert jest i nie tylko na doreczyciela. wysylalem cv na administratora paczkomatow, moze ktos sie po swietach do mnie odezwie.
axel 2015-12-30 11:25
gdzie wy wszyscy znajdujecie te oferty? chodzicie po oddzialach czy jak?
wilczyński 2016-01-05 14:49
powiedzcie mi jak wiecie czy gdy się u nich zaczyna pracę to jest jakieś wstępne przeszkolenie czy od razu jest tzw. rzut rykoszetem czyli skok na głęboka wodę?
szymer 2016-01-05 15:50
jak w kaxdej firmie tak i wtej na wstepie masz krotkie szkolenie. na spokojnie musisz to sobie wziasc, a zawsze nie zaszkodzi jak sie kogos o cos zapytasz. rozumiem, ze dopiero zaczynasz skoro pytasz w takim razie powodzenia.
zexop 2016-01-15 14:33
czy na oddzial w piotrkowie trybunalskim sa aktualnie prowadzone jakied przyjrcia? szukalem na necie i nic nie znalazlem.
arek 2016-01-15 15:33
nie wiem kiedy szukałeś, ale wczoraj widziałem ogłoszenie na pracownika do obsługi magazynu. może już go nie ma bo jakieś starsze było, ale jak ci zależy to sprawdź albo się skontaktuj z tamtejszym oddziałem to wtedy będziesz miałam całkowitą pewność.
sekteraz 2016-01-18 13:47
tak się tylko zastanawiam co ma wspólnego siatka punktów odbioru z ofertami pracy, ale może lepiej nie wnikać w tak zaawansowaną logikę.
henry 2016-01-18 15:22
dosc spore zapotrzebowanie jest na krakow i nie tylko na kuriera. najlepiej zrobisz jak bedziesz sobie sledzic stronki z ofertami pracy.
Faazar 2016-01-19 13:12
Jakie wymagania trzeba spelniac jako analityk lokalizacji? Orientujecie sie? Bo teraz kogos szukaja na te stanowisko w Warszawie.
leszek 2016-01-19 16:19
przeciez w ofercie powinny byc podane wymagania, co sie robi na tym stanowisku. szczerze wroc do tej oferty i poczytaj co i jak.
Piotrek 2016-01-29 13:17
Co należy do zadań testera oprogramowania? Spotkałem się z taka ofertą, zastanawiam się czy nie wysłać na nią swojego cv.
butlenowiec 2016-01-29 14:23
przede wszystkim skoro nie wiesz co sie robi na tym stanowisku to doswiadczenia i wiedzy w tym temacie nie masz. w kazdej ofercie sa uwzglednione wymagania, co sie na okreslonym stanowisku robi.
TOMAS25 2016-02-18 09:00
TO PRAWDA FIRMA DALA MI JUZ W KOSC CZEKAM NA PRZESYLKE JUZ TYDZIEN KURIER DZWONIL W PONIEDZIALEK ZE JEST PACZKA NIEMOGLEM ODEBRAC UMUWILEM SIE Z NIM NA WTOREK CZEKALEM CALY DZIEN I NIC ZADZWONILEM POWIEDZIELI ZE BEDZIE NAPEWNO JUZ JEST CZWARTEK A PACZKI NIEMA A ZEBY BYLO SMIESZNIE PACZKA Z WARSZAWY DO WARSZAWY . ZALUJE ZE NIEODEBRALEM OSOBISCIE
darek 2016-03-17 19:23
firma krzak .. list z warszawy do warszawy idzie juz 13 dzień .. dodzwonic się nie da rady - debilna muzyczka przez 30 minut ..nie polecam tej smieciowej firmy i nigdy więcej z niej nie skorzystam powinni to zamknąć razem ze strażą miejską:)
1
daniel 2016-04-22 12:22
praca jak kazda praca trzebasie nalatac zeby zarobic tylko firma InPost nie jest co do pracowników dobra wstrzymuja wypłaty i nie wywiazuja sie z umowy która dali ja naprzykała miałem miec wypłate do 20 kazdego miesiaca jest 22 a wypłaty nadal nie ma na koncie czego to jest powód nie wiem bo zaden z pracowników jeszcze nie dostał a latamy jak debile w rejonie
ddd 2016-05-20 17:52

Wynagrodzenia za marzec były wypłacane pracownikom stacjonarnym dopiero 10 maja czyli 3 tyg opóźnienia. Dziś pracownicy dostali wynagrodzenia za kwiecień i okazało się, że Ci zwolnieni w tym miesiącu zostali oszukani na ok 1000zł każdy i to w białych rękawiczkach. Firma wyszła z założenia, że co z tego że ktoś pracował uczciwie cały kwiecień może dostać pensji tylko 250 zł a nikomu się nie poskarży bo przecież już nie pracuje w InPost i nie musi dostać swojego pełnego wynagrodzenia. Do Sądu tez nie pójdzie bo na ostatnich umowach podpisywanych naprędce 01.04 z firmą Certis (kolejna firma krzak)wynagrodzenia było wysokości 100zł. Generalnie jeśli ktoś zarabiał np. 2600 i miał umowę o pracę dostał za kwiecień 10.05 ok 1350 zł z umowy o pracę a teraz zamiast reszty czyli 1250 ze zlecenia to otrzymał tylko 250 zł.
KAŻDEGO TAK POTRAKTUJĄ. Firma wytrzyma maksymalnie 2 miesiące. Zarządzający to banda pajaców bez kompetencji.
1
gosia 2016-05-20 20:09
...bo wynagrodzenie wypłacane są według "dobrego humoru" kierownika (nie ma stałej pensji), który wysyła propozycje do dyrektora, który na oczy nie widział żadnego pracownika i jego pracy, ale i tak obcina kilkaset złotych. Nie zależy im już na opinii pracowników, klientów czy partnerów biznesowych, ponieważ wiedzą że będą znikać z mapy polski i giełdy. Ich klienci np. NFZ składają na skargi do UKE.
1
tia 2016-06-20 11:20
czyli ten certis to następna pralka parapoczty ?
1
Uśmiech 2016-11-10 18:57
Ja zamówiłem przesyłką kurierską i opłatą przy odbiorze małą rzecz. Miała dotrzeć w czwartek ale na stronie sprawdziłem, że jest opóźnienie. Zadzwoniłem na infolinie i się pytam czy dzisiaj dojdzie oni mówią, że raczej tak no to ok. Godzina 19 nie ma dzwonie a gościu mówi, że w poniedziałek przyjdzie bo w piątek jest święto a w soboty kurierzy nie pracują. No to fajnie po prostu taka lipa, że człowiek cały dzień czeka jak idiota nigdzie nie wychodzi bo czeka na kuriera a tu po całym dniu dowiaduje się, że przesyłka będzie dopiero w poniedziałek!!! Szlak człowieka może trafić
1
Dorcia 2016-12-15 16:11

Firma Delta City zaprasza w dniu jutrzejszym na uroczystą wigilię w siedzibie firmy ul. Bacha 2
podobno zostanie przedstawiony nowy inwestor.
Jeżeli ktoś chętny podzielić się opłatkiem z właścicielami i złożyć sobie z nimi życzenia to rozpoczęcie o godzinie 17 .
A może nawet będą rozdawać pieniążki kto to wie.
janusz z awizowni 2016-12-30 08:43
Co ty czlowieku pierwszy raz w zyciu przesylke zamawiales? na calym swiecie tak jest
Jan 55 2017-03-17 14:29
Przesyłka kurierska zginęła .Brak zwrotu towaru i pieniądzy za towar lub nawet za koszt nadania.Reklamacja i rozmowa osobista w biurze na ul.Annopol 3 to strata czasu. Panie śmiejące się w oczy.Płać frajerzy a my to mamy gdzieś
1
Tenor 2017-03-19 00:40
Inpost to manufaktura jakiś dorobkiewiczy młodzi zasuwają a reszta zasuwa na nich i się wczasują.
1
ADAM 2017-04-05 22:01
NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY,A PRZED EWSZYSTKIM NA KURIERA,,NIE WYPLACALNA!!!!!!!!!!
1
Arek 2017-06-08 03:02
Po pierwsze - firma jest NIEWYPŁACALNA.
Ponad 1500 listonoszy nie dostało pensji za letnie miesiące 2016 roku. Właściciel firmy bez żadnej żenady mówi otwarcie w mediach, że ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> To tytułem wstępu - dalej będzie tylko ciekawiej.
Ostatnio właściciel zwinął firmę z giełdy zmuszając akcjonariuszy do sprzedaży akcji za bezcen. Oj tam oj tam. INPOST została sprzedany jakiejś amerykańskiej firmie. Pierwszym posunięciem naprawczym była redukcja etatów. Ale nie w kierownictwie. Nie nie nie. Zwalnia się pracowników podstawowych. Tajemnicą poliszynela jest, że kierownicy to albo rodzina, albo dobrzy znajomi więc nikt z nich sobie nie da krzywdy zrobić. Dochodzi do sytuacji, że liczba kierowników jest tylko LEKKO mniejsza od pracowników. Nie ma kim pracować. Stąd ten natłok ogłoszeń. Taka prawda.

Kolejny powód dla którego twierdzę, że firma jest niewypłacalna? Mamy czerwiec, a część kurierów nie dostała jeszcze pieniędzy za kwiecień. Co tu dodać.. Chyba to, że należne pieniądze kurierowi są maksymalnie obniżane przy pomocy tzw. "not". Także od kwoty z ogłoszenia odejmij sobie - 20-30 procent. Praca 6-18. Czasem dłużej jak masz pecha. Odejmij, podziel - zobacz czy się opłaca. Prosta matematyka.

A może chcesz robić karierę na magazynie? Weź ze sobą najgorsze ciuchy, bo INPOST nie zapewnia odzieży roboczej. Weź także rękawiczki - brak jakichkolwiek środków ochrony osobistej noooo i zainwestuj w porządne buty ochronne - bo jak 30kg paczka Ci spadnie na nogi to - w sumie nic. Masz umowę zlecenie to nic Ci nie przysługuje. W ogłoszeniu widziałeś "po okresie próbnym umowa o pracę" - ile trwa ten okres to chyba nawet były prezes Brzózka nie wie. Tak na serio to nie dostaniesz tej umowy. Prędzej umrzesz z pragnienia - nie ma wody pitnej. Chyba, że wodę z kranu za taką uznać. Chociaż czekaj... Często tej wody w kranie nie ma. Życie. Za to firma oferuje świetne "posiłki regeneracyjne". W postaci batonów i pepsi z automatu. Oczywiście kupujesz za swoje - co sobie myślałeś. Mamy jeszcze sprawę "dostępu do pakietów medycznych i karty Multisport". Na umowie zlecenie masz dostęp do pakietu medycznego Narodowego Funduszu Zdrowia, a ze sportów to podrzut paczki stojąc i rzut paczki do kraty. Dopiero pracując na umowie o pracę masz Multisport, ale - heh - nigdy nie wiesz czy INPOST zapłacił faktury i czy czasem nie odbijesz się od lady recepcji na swojej ulubionej siłowni.

I jeszcze jedno - przez ostatnie pół roku przewinęło się przez magazyn około 1500 osób (nie - nie pomyliłem zer ani nie zmyślam) dlatego określenie "zgrany zespół" podane w ogłoszeniu to po prostu śmiech na sali.

Dlatego zrób sobie samemu przysługę i daruj sobie INPOST. Szczerzę radzę. Ja się zwolniłem i zaraz znalazłem lepszą pracę. W końcu mieszkamy w Warszawie.
3
adresat 2017-06-21 07:44
napisał bym coś pozytywnego jednakże nie ma takiej możliwości , wieczny problem zawsze pod górkę zawsze nie tak
Zostaw swoją opinię o InPost - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost