brak logo

CX-80 POLSKA AGATA NADERA, DARIUSZ NADERA SP.J.

Toruń

Opinie o CX-80 POLSKA AGATA NADERA, DARIUSZ NADERA SP.J.

zły_grzyb 2015-06-29 21:26
Grubo. Nie ma co. Rynek na psy schodzi, skoro ludzie podejmują się takich prac.
1
apka 2015-08-04 17:13
jest oferta tzn 5 wakatów na doradców na 5 województw ....co tam się dzieje ,,,,,aplikować czy odpuścić ???
1
wlkp 2015-08-04 22:19
Ooo to gruba waluta, nowy MB ale zarobek jak w Biedronce albo mniej. Chciałem aplikować ale teraz mam dwa razy tyle więc za mnie niż 3kzł to sorry...
4
ptak 2015-08-18 10:49
Proponuje podpytać kolegów dlaczego z firmy w ostatnim czasie wiecej ludzi sie ZWALNIA niz jest przyjmowanych !!!!! "Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ?????????? odpowiedzcie sobie sami.......
2
Ur 2015-08-19 07:53
Hej, mam pytanko dotyczące atmosfery w firmie, w dziale handlowym- jest ogłoszenie na PH i zastanawiam się czy aplikować- Wasze wcześniejsze opinie są różne ale nie na tyle złe by nie próbować a zależy mi na dobrej atmosferze, w obecnej pracy kaska się zgadza ale atmosfera jest grobowa, wszyscy by pod sobą dołki wykopali itd.. Więc proszę kogoś obiektywnego o jakąś opinię, no i może coś na temat samej pracy PH- czy plany realne, ilu Klientów dziennie, czy kaska w miarę :) pozdrawiam
2
mati 2015-09-15 15:21
Byłem na rozmowie w sprawie pracy - pomorskie i dział przemysł. Już na starcie mnie zdziwiło czy też zaskoczyło, że osoba prowadząca rozmowę ubrana w T-shirt i rozczochrana. Na ale nie zrażałem się - może dziś takie standardy. W każdym razie myślę, że najlepszy handlowiec nie zdziała w tym temacie cudów tym bardziej, że chyba i firma nie mam na to pomysłu tak wnioskuję z rozmowy. No ale droga wolna i jak ktoś chętny i czuję się na siłach to niech działa. Powodzenia
4
były pracownik CX80 2015-09-19 16:59
Nie polecam nikomu, dno, dno, dno i jeszcze raz dno, handlowiec uważany za najgorszą "rzecz" i tu podkreślę stwierdzenie "rzecz" jaka się właścicielom przydarzyła. Nie ważne co robisz, premii nie ma, jeśli zrobisz plan to się przypadkiem dowiesz że to nie zamówienia wpisane a zrealizowane się liczą :) i jakimś dziwnym trafem nie wyszło wszystko dlatego premia się nie należy, masz planu przykładowo 50tyś, zrobisz 49,5... premii nie ma, ani złotówki, goła podstawa. Mając 40 produktów nie są w stanie zapewnić ciągłości dostaw. Paczki realizowane w terminie minimum dwóch tygodni, i to handlowiec tłumaczy się przed klientami dlaczego nie ma towaru.Podstawa wynagrodzenia śmieciowa. Zero jakiegokolwiek wsparcia ze strony firmy, brak jakiegokolwiek marketingu. Przełożeni nie mają pojęcia o handlu, o produktach ogólnie to o niczym nie mają pojęcia, no może poza Harleyem :) Jakiekolwiek zwolnienia lekarskie są z góry traktowane jako przekręt i wymuszenie. Ogólnie nie polecam nikomu. Krok w kierunku tej firmy był największym błędem w moim życiu. Na szczęście już jestem poza tym wszystkim i pracuję w normalnej firmie, za normalne pieniądze.
PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH!!! nie róbcie tego błędu i nie wierzcie "rozczochranemu kolesiowi w t-shircie" :)
4
były pracownik CX80 2015-09-26 19:50
Oleńka.. powyżej napisałem jak wygląda system prowizyjny ;) a raczej jak nie wygląda. Sprawdzone i przetestowane, zasad gry dowiadujesz się w trakcie. Tyle w temacie. Jeszcze raz podkreślam, omijać tą firmę szerokim łukiem. Ciągła rekrutacja o czymś świadczy, przy zatrudnieniu 30 osób rotacja pracowników jest bardzo wysoka. Przez ostatni rok w dziale przemysł przewinęło się kupę ludzi, i każdy szybciej odszedł niż przyszedł.
1
Podlasiak 2015-10-05 23:03
O jakich informacjach piszesz które można przekuc w atut? Sprecyzuj proszę. Bo nie rozumiem jakim atutem będzie wiedzą omtym że firma współpracuje z koncernami zagranicznymi i ma znany produkt.
A-Klasa 2015-10-07 23:48
Posłuchajcie! Jaka normalna firma prowadzi przez okres ponad 12 miesięcy ciągłą rekrutację? Brakuje mi słów na postępowanie Prezesa oraz podległego (jego kolegi) - dyrektora. Wygląda to tak: Polecam pracę wszystkim, którzy chcą się nauczyć handlu przez, są po liceum bądź bez doświadczenia handlowego. Zarobisz 1700 pln netto mając spoko mercedesa, ale po miesiącu musisz zbierać kasę od klientów i sprzedawać z samochodu bo w przeciwnym razie nie będziesz miał na ropę, nie mają kart flotowych. A nikt Tobie zaliczki nie przeleje na rope bo powiedzą, ze masz sprzedawać z samochodu a jak nie sprzedasz to jesteś ciota i tyle w temacie! Było 2 liderów przemysłu i chyba już nie pracują, każdy kto ma łeb na karku nie da się robić w konia! Zero wspracia z biura, rozmawiasz z dyrektorem i Ciebie zlewa jakby był pępkiem świata! Dla mnie to chora sytuacja jak mozna wypuszczac ludzi w teren bez zadnej wiedzy, tymbardziej dyrektora! W przemysle sa oczekiwania, zeby robic 30.000 netto miesiecznie bez bazy klientów, na produktach zarabiaja około 70%, wiec rachunek jest prosty. Nie zrobisz planu to Ciebie wyrzuca a kiedy zrobisz plan to zrobia specjalnie tak, zebys tej wypłaty nie dostał bo powiedzą, ze towar nie wyjechał z magazynu... i to nie ich wina... Wszyscy źle mowia o Bernerze i Wurthcie aczkolwiek tam jest system prowizyjny, jest jakas struktura firmy, jest marketing? A tutaj? Nie ma nikogo od marketingu, W niedziele o 7 rano dostajesz @ gdzie jest parkowany samochód, inwigilacja. Tak się chwala, ze nie maja GPS a codziennie sprawdzaja gdzie loguje sie Twoj telefon. Zachorujesz i pojdziesz na chorobowe to daja Tobie wypowiedzenie bo oni nie choruja, oni tylko jezdza na wakacje co 2 tygodnie i ich nie ma prawie cały tydzien. Proszę nie wierzyc nikomu z CX, nawet handlowcowi który na lewo za połowe sprzeda Tobie Auto/Weld`a! Mają jeszcze jedną marke (Repatec)- konkurencja do CX. Syn prezesa ma wizje zwojowania całej Polski z produktem o połowe gorszym i połowe tanszym, ale cos mu nie idzie. Z taką elokwencją raczej trudno "wygęgać" argumenty wsrod kupców. O każdej firmie są opinie, lepsze badz gorsze ale tutaj wszystko negatywne! Pana Prezesa wysyłam na lekcję interpunkcji - zero ortografii przy pisaniu @, o zasadach pisowni wsród innych osób z biura nie wspomnę. Zróbcie test: zadzwoncie w jezyku angielskim, chcecie zamowic towar i ciekawe jaka bedzie reakcja hahahaha. Prywaciarze, nic wiecej. Zero korporacji, maksymalny zysk i pracownik na samym koncu.
16
gość 2015-10-23 15:39
Zgadzam się z A - klasa. Aż dziw, że takie firmy istnieją i ludzie tam pracują. No choć jak widać z ciągłej rekrutacji to chyba nie. To jest praca dla początkującego handlowca - który na wszystko się godzi bo najzwyczajniej jest świeżyna w tym zawodzie. Doświadczona PH tu nie pracuje bo wynagrodzenia i praca wyglądają jak na początku lat 90tych. Jeśli nastawiasz się na kilkumiesięczne szkolenia zdobycie wiedzy i doświadczenia to nie ten adres. Tu to abstrakcja:)
1
A-klasa 2015-11-02 15:06
hah, znowu ktoś z właścicieli wchodzi na gowork i komentuje własną firmę :) żałosne... jaki system prowizyjny, jakie prowizje?? o czym mowa :)
bez jaj, trochę więcej ambicji życzę Państwu N.
1
Bednar 2016-01-22 10:22
To zastanawiające że firmy cały czas szuka nowych ph. Ale w sumie nie ma się co dziwić skoro jeszcze więcej ludzi się zwalnia. Różne opinie chodzą o tej firmie w Polsce ale raczej te negatywne.Wystarczy porozmawiać z osobami które coś wiedzą na temat działania firmy i jej polityki a szybko dochodzimy do wniosku że praca nie dla nas.CHWAŁA BOHATEROM że tak się trzymają ale Monte Casino też wkońcu padło i żołnierze odeszli.Dobrze się zastanówcie osoby które tu chcą aplikować.
1
Mezo 2016-01-23 20:21
Wytłumacz to państwu N i ich cichemu doradcy , oni uważają ze o ich chemie wszyscy sie biją.
Były pracownik 2016-01-28 11:05
Drogi kolego zuwik.W firmie CX żeby osiągnąć sukces i zarobić trzeba być przebojowym, sprytnym i pozytywnie kombinować, skoro Ty nie potrafisz znaleźć ogłoszenia o pracę do CX która widnieje na stronie ogólnej firmy od 2 lat to znaczy jesteś cienki i nie nadajesz się do niczego to po pierwsze.Po drugie jeśli uważasz że plany są osiągalne to chyba Cie ktoś oszukał np.na rozmowie kwalifikacyjnej lub telefonicznej. W każdej firmie handlowej plany są do realizowania to normalne ale z tego co ja wiem to plany w CX są bardzo wysokie w stosunku do wielkości katalogu i jest nieźle główkowanie przez miesiąc .Autka mają naprawdę sprytne to prawda ale przecież autko to nie wszystko.
Dave 2016-02-04 13:06
Opiszę krótko.Nie tak dawno byłem na rozmowie w firmie CX -80.Pierwsze co mi się nie spodobało albo raczej zastanowiło to ogłoszenie o pracę gdzie pracodawca podaje markę auta którą jeździ PH. (czyżby mieli tylko jeden argument?)I jednak jak zwykle miałem rację,niestety ale warunki pracy tj.wynagrodzenie, sposób wypłacania premii, narzędzia do pracy etc. spowodowały że z oferty nie skorzystałem. Praca dla młodych nie dla doświadczonego PH. Zdecydowanie odradzam no chyba że ktoś potrzebuje "przetrwać" parę miesięcy.
3
Eco 2016-02-11 10:33
Tak sobie czytam te wypowiedzi i mam pytanie do osób które pracowały lub pracują lub były na rekrutacji proszę podajcie jaką podstawę netto proponuję firma.Bo jeśli firma chwali się tym że jest producentem chemii technicznej, że jeździ Mercedesami, że daje umowy o pracę etc.to chyba podstawa netto(na rękę)jest conajmniej 3 tyś zł. + premia

A jeśli jest inaczej proszę o odpowiedź.
1
Boczeck 2016-02-12 22:51
Jak jest u nich z autem. Czy można kożystać do celów prywatnych, czy mają gps?
Boczeck 2016-02-12 22:55
jakie firmy sa najbardziej konkurencyjne, dokuczliwe dla cxa? I czy jakość cxa jest faktycznie taka zaj....a?
Były pracownik 2016-02-15 07:34
heheheh Eco, podstawa wynosi..... i tu uwaga... 2500zł :) BRUTTO!!!
Mercedesy w leasingu, i masz powiedziane że trzeba pracować bo leasing się sam nie opłaci, zapomnij o ekwiwalencie urlopowym, nie ma w tej firmie czegoś takiego, a jeśli weźmiesz L4 to od razu jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kombinator :) umowa jest, na czas określony :)
same superlatywy....
Radzę każdemu odpuścić sobie ten temat.
1
zarobiony 2016-02-16 09:38
Jeździsz se mietkiem za 1700 zł miesięcznie. Żyć nie umierać.
1
śmieszek 2016-02-23 14:15
buahaha. w biedronce też dają umowy o pracę i większe kwoty :D
1
bartos 2016-03-09 09:12
za ile trzeba sprzedawać w miesiącu żeby wyrabiać limit ? jeżeli taki jest
bartos 2016-03-09 10:51
a jak wygląda sprawa z szukaniem odbiorców dostaję pewien/jakiś teren , czy szukam
w ciemno ??
Magister 2016-03-09 22:23
Słuchaj Bartos.Proponuje poczytać komentarze poniżej które bardzo trafnie oceniają firmę i wyciągnąć wnioski a potem odpuścić temat i szukać innej pracy.(miałem przyjemność pracować dla CX przez okres kilku miesięcy jednak w porę doszedłem do wniosku że praca nie dla mnie) pozdrówka
2
borys 2016-03-10 12:36
to jak to się kreci ?
Rudek 2016-03-23 10:17
Borys.Pamiętaj że klienci handlują i współpracują z PRZEDSTAWICIELEM nie z firmą. Niektórzy jednak chyba tego nie wiedzą.Takich CX-ów na rynku jest od groma,produkt się nie różni od konkurencji niczym, a baza zostaje.
Ogólnie zdecydowanie odradzam,proponuję popytać kolegów ile osób się przewinęło przez ostatni czas i dlaczego a wszystko będziecie wiedzieć.
2
tramp 2016-04-11 18:23
z tej firmy na pewno ciekawych nie będzie
1
Kurak 2016-04-12 07:14
Można już próbować aplikować. Pewnie już niedługo z firmy odejdą kolejni pracownicy,więc nowi będą potrzebni.Zostaną tylko "stare wygi" którzy jeszcze!!!! zarabiają niezłe pieniądze.
borys 2016-04-12 13:20
@kurak dlaczego piszesz że "jeszcze zarabiają niezłe pieniądze" idą zmiany?
zyczliwy 2016-06-02 21:47
info dla doświadczonego handlowca....nie aplikuj...cofniesz się w rozwoju.."amatorka pełną gębą"
3
korpo 2016-06-02 21:58
zgadzam się z kolegą...na rozmowie obiecują cuda..czy to łysy,czy metroseklualny...razem obiecują cuda...RZECZYWISTOŚĆ to 1700 netto.Pozdrawiam właścicieli...wyobraźnie trzeba mieć:-)
5
Pawlito 2016-06-20 14:03
Niestety ale większość postów poniżej to prawda.Pan prezes jest dobrym szefem,inteligentną osobą i normalnym człowiekiem ale ma bardzo słabych ludzi którzy mu doradzają.Uważam że jeśli więcej słuchałby ludzi którzy pracują w terenie (handlowców)inaczej by to wyglądało.
4
wujek dobra rada 2016-07-22 10:38
Dla wszystkich których interesują warunki,podstawa to 1700 netto,na "gębę" po okresie próbnym 2000 netto ale pod warunkiem że będą wyniki..normalne jaja.Nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Oczywiście po okresie próbnym ściemniają że słabe wyniki więc zapomnij o tym co było na rozmowie.Samochód Mercedes klasa A,super choć wolę śmigać Pandą ale żeby kasa sie zgadzała a tam niestety nigdy się nie zgadza.Premia pod warunkiem że zrobisz pełny target a jak zabraknie Ci kilka stów...zapomnij o prowizji tzw system 0-1.Zero motywacji do pracy,na dodatek szefostwu zaczynają się chyba mylić branże techniczna ze spożywczą tzn udziały pułkowe,lokalizacje..z małym wyjątkiem że w spożywce płaci się za pułki.Odszedłem z dobrej firmy bo chciałem odpocząć od korpo. Skusili mnie wysokimi zarobkami,premiami świątecznymi po kilka tysięcy ,a finalnie dwie stówy w kopercie.
Najlepsze jest to że nigdy nie dostaniesz UMOWY NA CZAS NIEOKREŚLONY !!!
Dla wszystkich zastanawiających się nad CX-80....omijać szerokim łukiem!!!Chyba że chcesz szukać pracy po kilku miesiącach...
9
josef 2016-10-02 09:53
Niedawno miałem przyjemność być na rekrutacji w tej firmie.Zostałem zaproszony na jeden z regionów.Spróbuje opisać krótko cała sytuacje.Rozmowa przebiega dość sympatycznie.Osoba która przeprowadzala rekrutację(chyba kierownik albo dyrektor)wydawała się być osobą której można zaufać.Wszystko było ok do momentu kiedy dowiedziałem się o zarobkach w firmie,sposobie wypłacania premii braku jakichkolwiek benefitów braku umowy na czas nieokreślony.Osoba która przeprowadzała ze mną ta rekrutację dała mi jasno do zrozumienia że aby zarobić muszę popracować conajmniej ROK czasu aby zarobić jakieś lepsze pieniądze(około 2,5 tyś netto z PREMIĄ !!!!!! )Myślę że nie warto podejmować tam pracy,mało konkretów a ogromne oczekiwania.Zresztą komentarze powyżej na pewno nie są wyssane z palca.
4
Jacys 2016-10-14 17:57
Idioto masz napisane jakie sa premie
Baranie po co pytasz
1
Jacys 2016-10-14 17:58
Idioto masz napisane jakie sa premie
Baranie po co pytasz
1
amaze 2016-10-14 21:07
Mnie to bardziej zastanawia jaka aktualnie panuje atmosfera w firmie, wie ktoś? W końcu dbanie o dobre stosunki jest bardzo dla mnie ważne, zwłaszcza teraz.
miki.R 2017-02-06 17:34
Powiedzmy prosto i uczciwe: Prezes to normalny i porządny gość, ale prosty facet. Wielu rzeczy nie ogarnia - i nie kryje się z tym przynajmniej. To dobrze. Ale ma pewną wadę. Otóż jest dość skryty jeżeli chodzi o swoje pomysły. Taka trochęchytrość, jakby myślał, że ktoś mu jego pomysł na biznes ukradnie. I kiedy w pewnym momencie CX przeszedł przeobrażenie od firmy "partyzanckiej", do niby korporacji, to prezes po prostu popełnił błąd; Dalej był skryty i osoby które mówiły mu w miarę wprost o co chodzi zostały odpalone, zaś zostały same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] które tej skrytości i brakowi planów przyklaskują. Głównie dlatego, że same nie mają o niczym pojęcia. To dlatego firma nie ma żadnych planów marketingowych. Tym sposobem prezes niechcący otoczył się niewłaściwymi, "kreatywnymi" doradcami, którzy planów sprzedaży nie stworzą, zaś szukają oszczędności gdzie się da. Zwłaszcza na kosztach pracowniczych.
4
lubelski 2017-02-13 12:52
miki.R ma rację.Prezes to normalny i ok facet ale ma fatalnych i bardzo słabych doradców którzy tylko robią mu kocioł w głowie i mieszają.A tutaj nie trzeba wielkiej filozofii,trzeba tylko zmienić sposób wypłacania premii,podnieść trochę podstawę i słuchać handlowców którzy jak "mrówki" harują w terenie a wtedy skończą się ciągłe rekrutację (ph pracują po parę miesięcy a potem NIE ZOSTAJĄ zwalniani SAMI ODCHODZĄ !!!!!!! )
8
miki.R 2017-03-03 15:37
@lubelski - cieszę się ze popierasz moje zdanie. To są fakty. Analiza marketingowa w każdej firmie powinna polegać na dwu rzeczach - po pierwsze szukamy mocnych stron u konkurencji i je kopiujemy, a po drugie szukamy słabych stron własnych i je poprawiamy. A w CX-80 jest tylko poprawianie własnych słabych stron - czytaj - cięcie kosztów. Broń Boże zapłacić komuś więcej, broń Boże stworzyć produkty faktycznie potrzebne dla profesjonalistów na podstawie opinii i faktycznych wywiadów w warsztatach (innych niż rodzinny Mercedes Bęc). A nade wszystko - broń Boże oddać komuś zarządzanie kluczowymi decyzjami i powiedzenie wprost o co chodzi.
4
xyz 2017-03-10 21:50
Witam, Proszę obecnych pracowników lub tych którzy niedawno odeszli o szczerą odpowiedź.

Jakie są zarobki jeśli chodzi o podstawę i jak wyglądają premie.
Jak wygląda korzystanie z auta służbowego do celów prywatnych i jak z paliwem.

Chodzi mi o szczerą odpowiedź gdyż jestem na etapie zmiany pracy i nie chce zmienić ca gorsze.

Pozdrawiam.
1
roman 2017-03-18 07:53
praca za 1700 netto w dziale przemysł bez bazy klientów i pomocy firmy obowiązków więcej niż przy własnej działalności gospodarczej bezsensowne raporty dzienne brak karty paliwowej - aby zdobyć kasę sprzedajesz towar z bagażnika umowy na czas określony absurdalny system prowizji -wypłacana za wpłaty ale pod warunkiem zrobienia aktualnego planu po prostu tragedia nieuczciwość podczas rozmowy kwalifikacyjnej mercedes to jedyny plus
3
xyz 2017-03-19 15:28
AŻ tak źle ?
2
Stifler 2017-04-26 19:35
Dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na teren woj.lubelskiego. Po przeczytaniu tych opinii mam bardzo duże obawy. Czy ktoś jest w stanie podać jakąś świeżą informację czy to prawda że proponują nadal 1700zł netto, sprzedaż z bagażnika, brak karty paliwowej, brak szkoleń wdrożeniowych, marketingu i wielu innych podstawowych spraw dla solidnej firmy ? Przecież w dzisiejszych czasach wiodący producent który szczyci się poruszaniem Mercedesem A klasą który wcale nie jest jakimś rarytasem w dzisiejszych czasach ( Renault Megane, Clio, Golf VII, Octavie, ).

Proszę o szczerze opinie.
1
były 2017-05-11 10:43
Posłuchajcie.Pracownicy ze stażem 4,5 letnim i większym zarabiają fajne pieniądze w tej firmie,są bardzo dobrzy w tym co robią.
Są dla konkurencyjnych firm "smacznym kąskiem" !!!

Młody pracownik - handlowiec może ewentualnie spróbować ale .....no właśnie i tyle w temacie.


P.S
Firma ogólnie ok,wypłaty,ubezpieczenie auto telefon wszystko jest na czas i wszystko sprawne
2
Ktoś 2017-05-17 21:10
I jak byłeś na rozmowie ? Jak z tą podstawą i kartą paliwowo ?
wolny 2017-06-14 09:20
Konkurencja nie śpi....A klient przejdzie razem z ph
To wszystko,miłego dnia.
Zzz 2017-06-21 14:19
Clio......:)
Gru 2017-06-21 15:53
Ja pracuje od kilku lat w tej firmie. Jestem bardzo zadowolony. Miła atmosfera, fajne pieniądze. Faktycznie to jest praca dla przedsiębiorczych i pracowitych.
Zostaw swoją opinię o CX-80 POLSKA AGATA NADERA, DARIUSZ NADERA SP.J. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CX-80 POLSKA AGATA NADERA, DARIUSZ NADERA SP.J.