brak logo

ARC RYNEK I OPINIA

Warszawa

Opinie o ARC RYNEK I OPINIA

anonim 2009-02-17 00:09:30
Pracuję w tej agencji od 9 lat. Jest to bardzo przyjazne miejsce pracy z wysoką kulturą pracy, komunikacji i zarządzania. Możliwości szkoleń i awansu wewnętrznego. Naturalnie ton organizacji nadają własciciele: prezesi firmy: Ludzie o wysokiej kulturze i etyce pracy. Wszyscy, którzy z firmy odchodzili zawsze wspominają bardzo dobrą atmosferę...
Ala 2009-09-03 14:51:57
Ja pracuję od roku. Stawki minimalne, za szkolenia nie płacą, brak poszanowania czasu pracownika. Ciągle poszukuja ankieterów. Brak odzewu kierownictwa . Wzburzenie pracowników coraz większe. Coraz częsiej zdarzaja się awantury.
1
anonim 2010-03-23 22:06:50
a wiec praca ; jest na stanowisku ankietera płace małe, i jeszcze liczy sie czas do 40 sekund połaczenia a więc wielka przesada
były ankieter tej firmy 2010-04-05 15:18:46
Czyli widzę , że nic sie nie zmieniło (:
7grzechów ARC
1.Niskie Stawki za pracę(ankieta co trwa 15minut- płacą 2,5brutto)
2.4zł brutto za godzinę pracy
3.Warunki pracy - stare komputery , beznajdzienny program do obsługi
4.Brak dobrej atfosmery w pracy
5.Ciągłe szkolenie z nowych projektów prowadzone w beznajdzienny sposób
6.Beznajdzienny system zapisywania się
7.Supervarsorzy , Kierownictwo -no coments , szkoda słów
Brak szacunku dla pracownika

PS:Omijacie tą firmę z daleka
(usunięte przez administratora)
panimagister 2010-06-03 21:35:22
Dla mnie jako ankieterki atmosfera była w pożądku. Zwierzchnicy mili i pomocni. Najbardziej sie opłacało pracować w weekend (wieksze stawki). pracowałam tam 2007 teraz moze cos sie zmieniło.
anonim 2011-11-04 18:27:50
byłam u nich na rozmowie dwie rozmowy i dwie kalkulacje na drugiej oczywiście mniejsza stawka jak na umowę o dzieło to marne pieniądze a terminy płatności - jak będą mieli i będą chcieli no jak komuś się w domu nudzi i może czekać na wypłatę ponad miesiąc albo i dłużej to może spróbować
Teresa 2012-09-13 11:21:26
Do Bylego Ankietera!
Ale chrznisz \\\\\\\\\\\\\\\"były\\\\\\\\\\\\\\\" Wcale się nie dziwię,że jesteś BYŁY!
ARC -firma jak każda w dobie kryzysu.Ale ja w tej firmie pracuję jako koordynator ponad 5 lat i uważam tę firmę za Profesjonalną zawodowo uczciwą czyli w zgodzie normami etyki zawodowej.Atmosfera w Zespole badawczym i realizacji terenowej ,jak w żadnej innej firmie (no może jeszcze ABM) przcy mają dużo a stawki jak wszędzie . Takich ankieterów,jak ty BYŁY-to ja ,jako kordynator \\\\\\\\\\\\\\\"przerabiam\\\\\\\\\\\\\\\" codziennie.Mało pracy i dużo płacy za słodkie \\\\\\\\\\\\\\\"nicnierobienie\\\\\\\\\\\\\\\".A firma jest OK. Jak by mi było żle ,to moi ankieterzy pouciekaliby do innych firm.A jakoś zasiedzieli się.
blutkowa 2013-01-31 18:51:22
czy ktoś może mi napisać o terminach płatności z ARC - bo zastanawiam się czy możliwe są poślizgi półroczne ? czy po prostu koordynator sobie jaja ze mnie robi i do dzisiaj "wisi" mi za niektóre zlecenia od maja 2012
Teresa 2013-02-18 01:10:08
Koordynator nie robi sobie z Ciebie żadnych jaj.Bo koordynator rownież uzależnia wypłaty od wypłat Zleceniodawcy ,czy w tym przypadku ARC.Nie zastanawiacie się,że mamy kryzys i dopadł one nie tylko firmy badawcze ale rownież pracujących tam koordynatorow. ARC nie jest jedyną firmą z poślizgami inne mają takie poślizgi w granicach roku-ale ARC reguluje sukcesywnie swoje należności. I wówczas koordynator wyplaca otrzymane pieniądze. Koordynatorzy utrzymują swoja dzialalnośćz 15-20 % prowizji od badania. Jeżeli komus TU się wydaje,że żyje w czasach "zdrowego Socjalizmu"-czyli "czy się stoi ,czy się leże dwa patole się należy -to chyba nie ma p elemanternego pojęcia o skutkach kryzysu. Reasumując ...nie ma obowiązku pracy w ARC.A ja jestem koordynatorem w kilku firmach i ARC to czysty kryształ.I DLA JASNOŚCI -NIE JESTEM PODSTAWIONA PRZEZ ARC ,ale nie pozwolę na robienie z porządnej firmy i koordynatorow szajsu. Pozdrawiam Koordynator ARC
Halina 2013-02-20 13:14:09
ARC Badania i rynek w moim odczuciu jest firmą nieobiektywną i wcale nie chodzi tutaj tylko o kryzys gospodarczy na tle firm badawczych. Na wypłatę wynagrodzenia czeka się bardzo długo a może nawet wcale jej nie dostanę ponieważ mamy 2013 rok a ja nie dostałam należytych pieniążków jeszcze z roku 2012 ido tej chwili ciągle czekam.
Zasłanianie się i usprawiedliwianie kryzysem to brak kompetencji i profesjonalizmu ze strony firmy lub koordynatora. Mogę stwierdzić, że odniesienie jej na tle gorszych firm też nie jest usprawiedliwieniem że "są jeszcze gorsze a ona to kryształ", wielka żenada zero kompetencji. Reasumując na początku przed podpisaniem umowy ok fajna atmosfera szkolenia, później wszystko się dłuży zero wynagrodzenia, dziwne tłumaczenia, brak staranności i dbałości o pracowników, gdzieś się wtedy urywa miła współpraca.
1
pracownik 2013-03-01 12:16:36
Atmosfera pracy na poczatku wydawala się mila, jednak gdy przychodzi do wywiązania się firmy z jej obowiązków to już tak milo nie jest. na pieniądze czeka się wieczność! skoro na umowie podaje się jakąś datę (a jest to data ponad 2 miesiące po wykonaniu zlecenia) to powinno się jej przestrzegać, tymczasem w tej firmie nikt nic nie wie. Księgowe to jedna wielka porażka, oto jaki tekst uslyszalam "mogę pani obiecać, że jutro przeleję pani pieniądze, ale wiem że tego nie zrobię" (zaznaczam, że bylo już miesiąc po terminie, a 2 tygodnie wczesniej twierdzila, że przelewy są gotowe, ale nie ma czasu ich zrealizować czyli chyba poprostu się babie nie chce albo wali ściemę) WIELKA KPINA z pracownika. Tymczasem od pracownika wymagają wszystkiego w terminie co do minuty! jak się czegoś wymaga trzeba się odplacać tym samym. Gdyby nie problemy z kasą, powiedzialabym że pracowalo mi się milo i przyjemnie, ale niekompetencja księgowych i wielkie NIE WIEM panujące w tej firmie, gdy chodzi o wywiązanie się z umowy z ich strony niestety nie pozostawia dobrego wrażenia.
blutkowa 2013-03-06 12:09:05
Ja rozumiem poślizgi, nie jestem tylko ankieterem podległym koordynatorowi, mam zlecenia tez bezpośrednio z firm badawczych, sama też koordynuje w branży pracy czasowej, więc wiem jak jest z płatnościami, mi tak naprawdę nie chodzi o te poślizgi, ale o jakąś systematyczność - mogę poczekać na pierwszą kasę kilka miesięcy, ale niech po tych kilku miesiącach przyjdzie cała kasa za dany miesiąc - bo na prawdę nic tak nie frustruje jak brak systematyczności , możliwości zaplanowania sobie czegokolwiek.
Kryzys kryzysem ale ja nie wytłumaczę się kryzysem jak rachunków nie zapłacę i będę mi chcieli odciąć prąd / gaz w mieszkaniu, jak nie będę miała co dać dzieciom jeść.

Bardziej bym winą za taki stan rzeczy obarczała nie kryzys a brak umiejętnego zarządzania właścicieli firm badawczych, nie wiem co robią koordynatorzy aby wyegzekwować należności, ale skoro są umowy to są i terminy, koordynatorzy i ankieterzy też mają terminy i skoro często gęsto flaki się wypruwa aby w terminie się zmieścić to druga strona też niech się postara w terminie zmieścić

Po za tym jak sobie w centrali wyobrażają "zapraszanie" ankieterów do kolejnej fali badania, jeśli ta poprzednia z przed pół roku jest jeszcze nie rozliczona

I na koniec są firmy które są w stanie płacić regularnie co dwa trzy miesiące, i one kryzysem się nie zasłaniają i są to firmy dużo mniejsze niż ARC więc śmiem twierdzić że to naprawdę kwestia zarządzania w tych zatorach płatnościowych odgrywa dużą rolę
Teresa 2013-08-17 23:02:43
Ktoś tu zadał pytanie ,jak sobie radzą koordynatorzy? NIE RADZĄ SOBIE.Koordynatorzy są uzależnieni rownież od Umów ,ale też swiadomi,że w innych firmach wcale nie jest tak różowo.Nie piszcie o czymś ,o czym nie macie zielonego pojęcia. Jestem koordynatorem regionalnym w kilku firmach badawczych i to nie od roku tylko od 17 lat. I jeżeli ktoś nie rozumie na czym polega praca i wiążace się z tym wynagrodzenie w firmach badawczych niech nie zabiera głosu. Wszystkie - powtarzam WSZYSTKIEfirmy badawcze mają problemy ze znalezieniem zleceniodawcy,bo też rynek badawczy w Polsce
"siadł".Trwa absolutna Wojna Szczurów i nie czas na sentymenty.
Koordynatorzy,żeby zatrzymać ankieterów (zgodnie z umowami płacowymi) reagowali na spóżnienia firm (vide Zleceniodawców) wypruwając się z wlasnych wysokoorpcentowanych Kart Kredytowych,czy wręcz brali kredyty.Zeby utrzymać się na topie-czyli przetrwać kryzys. Jeżeli padają t.zw MiS -ie to odbija się to właśnie na firmach badawczych,bo to MiSie zlecały 80% badań rynku. Chcecie więcej wyjaśnień-proszę bardzo!!!
Tylko dla jasności-jeżeli komuś nie odpowiada praca ankietera (bo ciężka,bo przestoje płacowe) to dlaczego się tej pracy trzyma? Można sprzedawać warzywka,lub wyjechać i "zalegać" na obczyżnie.
A jeszcze w kwestii pań księgowych -żenada ,że ktoś takie CUŚ pisze. Zle prowadzona polityka firmy???
To proszę samemu założyć agencję badawczą i wykazać się super biznesplanem na lata kryzysu.
Najprościej bleblać coś bez pojęcia i rzeczowego uzasadnienia.
blutkowa 2013-11-24 15:34:57
Pani Tereso argumenty typu " jak komuś coś nie pasuje niech nie pracuje w branży badawczej " czy " sam sobie załóż agencje i się wykaż " są naprawdę niskich lotów.

również mogłabym zadać to pytanie Pani ? co Pani jeszcze robi w branży jak sobie Pani nie radzi, musi Pani ratować się kredytami / pożyczkami aby utrzymać ludzi - czyli niejako Pani dokłada do tego interesu bo oczywistym jest, że nikt Pani nie zwróci kosztów pożyczki jaką Pani zaciągnęła aby mieć na wypłatę - nie musi Pani odpowiadać, ale proszę nie rzucać tego typu argumentami.

Jak pisałam już wyżej, jestem w stanie dużo znieść, iść na ustępstwa, zainwestować prywatną kasę ale są jakieś tego granice - dla mnie trzy miesięczne terminy płatności to już maks, dłuższe to już przegięcie i nieodpowiedzialność agencji

Kryzys kryzysem ale Szanowna Pani, ja świeżynką w branży nie jestem i nikt mi nie wmówi, że winą za opóźnienia jest TYLKO kryzys a nie problemy wewnętrzne między innymi z zarządzeniem w ARC bo np:

- ARC z drugą firmą prowadzą projekt TK w branży telekomunikacyjnej i jak to jest, ze ta druga firma co miesiąc wypłaca audytorom za ten projekt a ARC nawet trzymiesięcznego terminu płatności nie może dotrzymać ?

- jak to się dzieje, że są firmy które są wstanie regularnie płacić i rozliczać się do trzech miesięcy po zakończonym projekcie a co więcej są firmy które potrafią wypłacić zaliczkę ankieterowi na konto kosztów podroży ?

czy mam rozumieć, że te firmą są szczęśliwcami których kryzys nie dopadł ?

najłatwiej zasłaniać się kryzysem, szkoda, że ja się kryzysem zasłonić nie mogę i nie wytłumaczę kryzysem nie zapłaconych rachunków np
Moni 2013-11-26 16:36:21
ja teoretycznie tam pracuję, teoretycznie- czyli mam podpisaną umowę do końca miesiąca a od 3 tygodni siedzę w domu bo codziennie przychodzą sms-y że zmiana poranna jest odwołana, ogólnie rzecz biorąc przez cały miesiąc przepracowałam 2 dni czyli wypłata o ile w ogóle będzie równa się praktycznie zeru; komputery faktycznie bardzo stare, zawieszają się i straszliwie oczy bolą od patrzenia w te monitory starego typu; szkolenia praktycznie niczego nie uczą, większości uczysz się samemu w praktyce na dzwonieniu do ludzi; pracy tam ogólnie nie polecam
3
Teresa 2014-02-09 13:31:33
Odpowiedż dla "Blutkowa" -Z tą żenadą koleżanko to chyba lekko przesadziłaś.
Ja również pracuję dla kilku Agencji Badawczych, ale nie tylko moje zdanie jest tutaj zasadne,czy nie-moi ankieterzy,jakoś ode mnie (czyli od ARC między innymi) nie uciekają.Argument ,że równocześnie "inna " firma prowadzi badanie Telekomunkacyjne i płaci na czas...może dodasz do tego,że owa firma nie płaci za kilomterówkę tak ,jak ARC - sorry ale zastanów się zanim coś napiszesz,bo temat jest mi doskonale znany i nie równocześnie ,tylko "naprzemiennie".Jednak jesteś "Snieżynką" ,czy ja tam siebie nazywasz,bo nie masz elementarnego pojęcia o przetargach a pisząc o Wojnie Szczurów właśnie miałam na myśli wzajemne podgryzanie się firm już na etapie przetargowym.Nie wiem ,kim jesteś ,ale piszesz tak totalne bzdety,że fałdy mnie się na mózgu prostują ,jak to czytam. O kim Ty chcesz pisać? O molochach badawczych z kapitalem zagranicznym? O firmach ,które 90% badań wykonują za granicami tego kraju na zupełnie innych zasadach.O Firmach z pierwszej piątki,które stratę w Polsce zrekompensują sobie badaniami na rynkach bogatszych? ARC to polska firma z polskim kapitałem ,zarządzana przez polską grupę jedynie.I nie do mnie należy ocena bizznesplanu tej firmy.I jeżeli pracuję dla tej firmy ,czy współpracuję z tą firmą tyle lat,świadczy to nie tylko o gwarantowanycm rynku zleceń,ale rownież o współpracy,która układa się w sposób absolutnie właściwy.
ankieter cra 2014-03-06 13:31:08
witam.
ja również tam pracowałem nie tak dawno w sumie .
jesli chodzi o atmosferę w pracy to jest ok.raczej nie zdarza sie zeby jaki przełozony krytykował,wiec jest luz.ankiety sa rozne jak dłgie to ludzie rzadko chca rozmawiac, z krotkimi jest lepiej.na szkoleniu niczego nie ucza, uczysz sie sam w praktyce.irtytujca jest to ze sprzet jest przestarzały i czasem trzeba niemal krzyczec do słuchawki.fatalnie zorganizowane miejsce do posiłków, nie ma gdzie usiąśc,nie ma stołu, czesto trzeba jesc przy kiblach. blee.ale jajgorsze jest to ze bardzo czesto odwoluja pracę !czasem sa tygodniowe przestoje.jeszcze dodam ze na plus jest z przerwami,bo mozna w kazdej chwili sie wylogowac i wyjsc na papieroska,na jedzenie albo za potrzebą.ogolnie nie polecam,chyba ze ktos chce sobie dorobic ew.dobra opcja dla studentów.pozdrawiam ankieterów :)
Teresa 2014-07-31 13:05:04
Ja nie rozumiem skąd wysnułeś wniosek,że taka firma jak ARC nie przyklada wagi do szkoleń-no nic bardziej nietrafionego. Na każdy (powtarzam -na każdy) Projekt szkoleni są Koordynatorzy.Nie ma problemu,żeby w takim szkoleniu uczestniczył pojedyńczy Ankieter.Forma szkolenia jest rewelacyjna,bo są to w 90% Telekonferencje i tu jedynie plus za elasrtyczność. Nie widzę powodu zwoływania całej czeredki Koordynatorów z całej Polski,wywlania kosztów, męcxzenia i tak umordowanych ludzi dojazdami po kilkaset kilometrów,po to przekazać wiadomości przekazywalne w sposób nowoczesny i bezproblemowy.Pracuje się więc bezproblemowo,prawie bezzstresowo,bo atmosfera wspołpracy jest szczególna. Anie nie mam powodu narzekać na inne mniejsze firmy,czy większe,bo wszędzie bywa różnie,ale jestem na tyle "poskladana" ,mądra i mam zawód ponadczasowy,że moja wspołpraca z ARC świadczy o tym,że mimo czasowych trudności (takowe bywały wszędzie...i bywają) jest super.A dla nzraekaczy-PROSZĘ POCZYTAĆ SOBIE DOKŁADNIE UMOWĘ O WSPOŁPRACY!!!
Reasumując w sakali 1 do 10 przy ocenie współpracy stawiam absolutne 10-czyli JA NIE MAM ZASTRZEŻEŃ Pozdrawiam Wszystkich Teresa -koordynator
Warden 2015-01-22 22:56:46
klasyczny tekst klasycznego urobionego zombie:)
Ewa 2015-02-05 11:28:37
O jakiej stabilnej pracy piszesz? W CATI? Czy jako pracownik na Umowe ,czy jako ankieter?
1
Lolek 2015-06-09 16:31:50
Co uważasz za uczciwą firmę? Co tam jest takiego w porządku? Że dzwonią do człowieka po kilkanaście razy w tygodniu i zadają te same pytania? Puknij się w głowę kolego i nie rób pseudoreklamy podmiotowi niewartemu złamanego grosza.
oszukany 2015-10-22 15:12:35
Moja historia związana z tą firmą wygląda tak.
Wykonałem zlecenie w styczniu jednego roku. Było to badanie banków. Zlecenia miałem otrzymywać raz na kwartał (te dotyczące dalszych badań w bankach). Rok się zakończył i nie mam ani zleceń (poza tym jednym początkiem roku), ani też pieniędzy za wykonanie tego badania. I taką sytuację nazywacie fajną atmosferą pracy? Dodam jeszcze , że takich jak ja, oszukanych perfidnie było więcej. Na szczęscie są ionne, lepsze, uczciwsze firmy, gdzie można dorobić parę groszy. Dlatego właśnie mój epizod z tą pożal się Boze firma się zakończył. Widać, żę inni równiż podziękowali za współpracę, bo widzę kolejny nabór. Szukają następnych jeleni do pracy. ODRADZAM. Omijajcie tę firmę z daleka.
1
żenada 2015-10-30 12:06:59
dymanie na godzinówkach opanowali do perfekcji, nie polecam.
2
ankieter terenowy 2016-06-08 10:05:08
Firma oszust jakich mało! Nagminne sprawdzanie pracy ankietera po 2-3 miesiacach od wykonania zlecenia ! co jest niedopuszczalne! obcinki za wyimaginowane błedy i własnie wynikajace z poznych -jak rozumiem- celowych kontroli. Stawki ggłodowe, wymagania z kosmosu i kontrole ustawiane tak aby jeszcze "zaoszczedzic" na pracy ankietera!! nie polecam!! jestem ankieterem od 15 lat i takiego cyrku i oszustw wzgledem pracownikow terenowych dawno nie widziałem!Nie polecam!
2
Alien 2016-06-08 16:14:20
Pracowałem w firmie w zeszłym roku i nie była to moja pierwsza praca w branży, za to wspominam ją najgorzej. Wyzysk, wszystko po kosztach - w takich warunkach nie ma mowy ani o dobrej atmosferze pracy, ani o jakości badań przeprowadzanych przez firmę ARC Rynek i Opinia. Umowa o prace - zapomnij. Nie polecam współpracy jakiejkolwiek: ani jako pracownik ani jako klient (chyba ze chcesz dostać nierzetelny raport na danych z kosmosu bo firma "przyoszczędziła")
5
Braks 2016-09-04 02:22:33
Beznadziejny pracodawca, stawki są minimalne, wszystko tak ustawione, żeby jak najmniej zapłacić pracownikowi. Trzeba być strasznie zdesperowanym, aby tam pracować. Wielu ankieterów narzekało, że musiało długo czekać na wypłaty, z tym się nie zgadzam, trzeba było czekać, ale płacili w terminie. Poza tym mam poważne wątpliwości co do jakości badań.

Najgorsza jest arogancja i pogarda dla pracowników ze strony supervisorów, te panie nosiły się jakby były niewiadomo kim, a tak naprawdę na niczym się nie znały - poza traktowaniem innych z góry. Żałosne. Szczególnie dotyczy to "rudej", kto pracował, wie o kogo chodzi.

Omijać tego pracodawcę szerokim łukiem.
3
forever 2016-09-05 16:37:34
Tak, a jaka aktualnie panuje u nich atmosfera? Dzięki
sympatyczna 2016-11-25 22:40:40
Jestem pracownikiem w ARC od niedawna. Na razie nie narzekam na prace jako ankieterka z tym, ze mogliby jednak płacić za godzinę pracy a nie za godzinę czasu przepracowanego na słuchawce oraz podnieść stawke na równe 10zl netto. Poza tym atmosfera w porządku, mili ludzie i supervisorzy, bardzo pomocni, odpowiadają na wszelkie pytania. Umowa jest podpisywana z agencja pracy tymczasowej - umowa zlecenie na 6miesiecy (potem można przedłużyć o kolejne 6), jak na razie przelewy przychodzą prawidłowe bez jakiegokolwiek opóźnienia.
pablo 2016-12-02 13:45:23
omijać!
1
Zostaw swoją opinię o ARC RYNEK I OPINIA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARC RYNEK I OPINIA