brak logo

Bentom S.A.

Koziegłowy

Opinie o Bentom S.A.

MILO 2013-06-19 17:49:12
CZY MOŻE WRESZCIE JAKAŚ ODPOWIEDNIA INSTYTUCJA ZAJMIE SIĘ TĄ FIRMĄ? TYM KIEROWNIKIEM CZY ZARZAD NIE WIDZI JAKI (usunięte przez administratora)WPROWADZA NA PRACOWNIKACH
LUDZIE W JAKIM MY WIEKU ŻYJEMY
1
MILO 2013-07-02 10:04:41
lepiej nie pisać jest strasznie wszyscy sa(usunięte przez administratora)szkoda słów
tylko płakać sie chce
1
Twwety 2013-07-12 15:40:20
Pracowałam w Bentom i to co jest opisywane w internecie to jest nic... Nie bede pisala nic na ten temat bo poprostu brak mi słów.
1
lola 2013-07-12 18:36:12
kurde.. a ja tam w poniedzialek zaczynam prace. Az boje się iść.
anka 2013-07-12 19:33:57
A długo tam pracowałaś? Szybko się zwalnialiscie czy dawaliście radę dłużej pracowac?
MILO 2013-08-05 18:01:38
Tak ludzie pracują ale za jaką cenę ponoć jest osoba która to wszystko filmuje (usunięte przez administratora) Człowiek się tam w ogóle nie liczy
MILO 2013-08-07 18:09:53

TAK pracownicy trzymają się razem może nie wszyscy ale to jednostki ogólnie boją się (usunięte przez administratora) który zresztą nie ma żadnego podejścia do człowieka u niego w ogóle się nie dyskutuje powinien przejść jakieś szkolenia personalne sam boi się szefostwa zwłaszcza jednego bo drugi to mieszka w hiszpanii
tak by było ok -gdyby nie ten kierownik bo pracować to trzeba wszędzie
kiedys byla kontrola z pip to kierownik kazal biurowym wziąść urlopy i co wy na to?
2
MILO 2013-08-13 18:17:48

urlopy akurat podczas kontroli miały być wykorzystane ciekawe????????

a jak chcą pójść na urlop to jest problem
były pracownik 2013-11-29 14:38:04
praca katastrofa w bardzo szybkim tempie że się nie nadąża
można się zatruć tym plastikiem kaszleć się chce jak się dłużej popracuje to już
po zdrowiu
1
toray 2014-01-10 08:43:20
Moja żona zaczęła pracę w tej firmie rok temu i mówi że nie jest tak tragicznie,jak ktoś chce pracować to sobie daje radę.
ja to ja 2014-02-21 18:30:11
hmmm niestety to wszystko to prawda ja z kolegą robiłem tam prawie 2 lata na dziale kompletacji , kumpel wogóle nie powninien siedzieć na maszynach bo mu lekarz zabronił a łaził na wymiankę codziennie , tak samo jak (usunięte przez administratora)z kompletacji z jego chorobą on też nie powinien być na maszynach . Zwolniliśmy się sami w zeszłym tygodniu i znalezliśmy sobie inną pracę ja nie będę jebał 8h za 1300 niecałe w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mam ludzie uciekajcie stamtąd nie zatrudniajcie się tam (usunięte przez administratora)jakby jakieś informacje były potrzebne na temat tej firmy , zostawiam swój nr (usunięte przez administratora)pozdrawiam
Magdalena 2014-04-18 15:25:05
PRACOWAŁAM W BENTOMIE POŁ ROKU 7 LAT TEMU TO BYŁO TYLKO NA PRZETRWANIE ZEBY POSZUKAC MIEDZY CZASIE CZEGOS LEPSZEGO ZA LEPSZA KASE I MI SIE UDAŁO A CO DO BENTOMU PRACA NA PRODUKCJI NIE JEST ZŁA ALE NIE ZA TE GROSZE CO TAM PŁACACILI I PEWNIE PŁACA I ZADNEGO SOCJALU TZN WCZASOWEGO PREMI ROCZNYCH I Z ODZYSKU PREMIE BONY NA SWIETA NA JEDNE I DRUGIE I REKREACYJNEGO TERAZ GDZIE PRACUJE TO WSZYSTKO MAM CAŁY PAKIET SOCJALNY I NA REKE MAM 2700ZŁ NA REKE WYPŁATY W SYSTEMIE 4 BRYGADOWYM I FIRMA NIEMIECKA ALE JAK NA SAMYM POCZATKU SIE ZATRUDNIAŁAM TO TYLE NIE MIAŁAM PO KILKU LATACH STOPNIOWO FIRMA WYROWNAŁA.pOZDRAWIAM I PODZIWIAM TYCH LUDZI CO TAM PRACUJA ZA TE GROSZE BO SAMA BYM SIE NIE UTRZYMAŁA Z BENTOWSKIEJ WYPŁATY.
magdalena 2014-09-05 20:39:01
Pracowałam na produkcji normalnie teraz tez pracuje na produkcji W BENTOMIE MIAŁAM 1200ZŁ NA REKE a tu mam 2700zł na reke obecnie i bogaty socjal ale jak zaczynałam w tej firmie prace to na początek miałam mniej ale to tak było więcej niż zarabiałam w bentomie i w sumie dziwie się ze ludzie jeszcze tam robia.
ja 2014-09-06 08:47:36
Ogólnie praca jest ciężka i na trzy zmiany, firmie brakuje niezbędnego wyposażenia dla pracowników (trzeba wiele razy prosić o nożyk czy taśmę). Jak ktoś chce dorobić przez krótki okres to ok, ale na dłuższą metę nie polecam.
SamaPrawda 2014-09-10 23:57:32
Co do Bentomu.... Praca trzy zmianowa za psie pieniadze, Pracowalem tam prawie 3,5 roku i w koncu sie obudzilem... najwyzsza pensja jaka mialem to bylo 1560 zl... za 202 godziny pracy... Pracowalem tam na UM. o prace gdzie jak sie mialo ranna zmiane 0d 6 do 14 to soboty sie szlo do pracy ZA DARMO.... anie nie zaplacone, ani dnia wolnego... a jak Kierownikowi sie przypominalo to zlewal Cie mowiec "NIE MAM TERAZ CZASU" W szatniach smierdzi.... warunki sa bardzo kiepskie... Pracownicy sami sprzataja szatnie, biura kierownikow, zaklad nie stac na sprzataczki bo P.Sowa oszczedza :P jak mi kiedys powiedzial kiedy poszedlem po podwyżke, ze mu sie nieprzelewa, ale 3 autka ma i zloty zegar tez :P generalnie mile nie wspominam tego zakladu a kierownik to baran ktory dzieki bentomowi nabral TROCHE doswiadczenia do straszenia ludzi, poniżania ich i wykorzystywania. Jezeli nie ma ludzi do pracy a jestes szybki, dobry i wytrzymaly to bedziesz zasowal na dwóch maszynach.... NIe polecam tej pracy bo w okolicach Kozieglów jest naprawde duzo pracy i to za lepsze pieniadze i w lepszych warunkach gdzie nie bedziesz sie prosil o tasme, nozyk. Papier toaletowy i mydlo tez trzeba miec swoj bo czssami braklo... Stołowka to dno... Szambo w ktorym chodza karaluchy i inne robaki.... taki troche karton 3m x 3m . Oby ta firma sie kiedys osrala i splajtowala to moze Pan Sowka nabierze szacunku do ludzi... Jedyny kierownik ktory pisze ksiazki... Chcesz urlop lub dzien wolny bo masz cos do zalatwienia... Licz sie z pytaniami... A po co? A dla czego? A na jak dlugo? A jak u pana/pani w domu? no K***a myslalem ze jestem na jakims komisariacie.... Jego motto na prowadzenie firmy... PRACOWNIK MA SIE MNIE BAC!!!! MUSI BYC POSLUSZNY!!!! MA CHODZIC JAK ZEGAREK. Tyle na temat tego BAGNA i ludzie naprawde nie poniżajcie się bo szkoda czasu na ta firme. Jestem szczesliwy ze odszedlem bo jeszcze troche to bym psyhotropy bral przez ta firme.
2
MAGDALENA 2014-09-14 16:11:05
PRZECIEZ WYRAZNIE NAPISAŁAM ZE W BENOTOMIE ZARABIAŁAM 1200ZŁ NA REKE I STAMTAD ODESZŁAM OBECNIE ZARABIAM 2700ZŁ NA REKE W OBECNEJ PRACY I TU JUZ PRACUJE 8 LAT W BENTOMIE MOGŁABYM TYLKO POMARZYC O 2700 ZŁ NA MSC I TYM BOGATYM SOCJALU.
2
SamaPrawda 2014-09-18 20:54:10
KoBieto nie chwal sie... Wszystko fajnie ze masz taka prace ale opinie o tym jak jest w Bentomie moze kazdy wystawic. Chwalic to sie mozesz na wlasnym blogu a nke tutaj...
SzkodaSłow 2014-10-22 22:26:03
Ta firma to konkretne dno. traktowanie jak psa. brygadzistki to jakieś pracoholiczki , liczą się tylko znajomości. Jeden człowiek zapierdziela a inni sobie na nocnych zmianach np. tańczą... Brak słów na to wszystko. Serdecznie nie polecam trafić do tej firmy, a już wgl przez agencje. Pozdrawiam.
1
SzkodaSłow 2014-10-22 22:38:26
Jeżeli kiedyś będzie czytał to kierownik ( może się tak zdarzyć :) ) to polecam zająć się nocnymi zmianami i zlikwidować słuchanie muzyki na nockach , oraz wygłupów na produkcji, bo człowiek który pracuje sumiennie nie jest tam traktowany poważnie. Nie wiem jak u innych brygadzistek to wygląda. Wszystko się zgadza to co inni powyżej piszą . O wszystko musiałam się prosić. Co do kierownika to też jest taki . Byłem prosić o dzień wolnego to nie ma czasu. Ogolnie NIE POLECAM TAM TRAFIĆ. WOLAŁABYM GŁODOWAĆ NIŻ TRAFIĆ PONOWNIE DO TEGO ZAKŁADU. ŻYCZĘ DOBREGO WYBORU !
2
zly sen 2014-11-07 19:32:10
Jednym slowem porażka , syf, smród i zero kultury ze strony P. Sowy ..... Buc do potęgi . Atmosfera pomiedzy pracownikami jest akurat ok. Brygadzisci to też ludzie Ja akurat na nich nie mam zlego słowa.Alee. Pieniadze z Bentomu to nie wyplata ale renta . Ludzie sa traktowani jak roboty . Tanim kosztem . Roboty se (usunięte przez administratora) kupcie !!!! Nie bedzie wtedy pretensji o braki czy nie wyrabianie się pracowników .
1
henry 2014-11-18 09:39:42
2700 to o innym zakładzie pracy, nie bentom
jasko 2015-01-28 18:35:04
Obecnie pracuje w tej firmie i jeśli ktoś nie ma grupy to będzie umowę miał przez agencje na zlecenie a co do zarobków to koło 1300 do 1500 zależy od ilość godzin przepracowany ...ja obecnie nie narzekam a co do p.S.... To prawda
judyta 2015-03-12 18:38:26
a to jest może u nich możliwość żeby pracować bezpośrednio przez firmę a nie przez agencję? wolałabym uniknąć kolejnego z moim życiu zatrudnienia przez kolejnych pośredników. Ewentualnie jeśli by się zdarzyło że nie będzie innego wyjścia i bede musiała pracować jednak przez agencję to ile ona z pensji zabiera dla siebie?
anusiaczek92 2015-08-01 00:33:23
Pracuję w Bentomie od poniedziałku... w środę już dałam wypowiedzenie agencji i dziś byłam ostatni raz. Nie polecam. Jeśli chodzi o samą kompletację nie jest źle ale kiedy idzie się na produkcję to masakra... nie dość, że nawet szkolenia BHP nie przeszłam to od razu wzięli mnie na maszynę przy produkcji misek...po prostu nie nadążałam..wiem, że to kwestia wprawy ale powinni najpierw dawać stopniowo na każde stanowisko i kogoś do pomocy..jak ktoś kto zaczał prace ma być tak samo wydajny i wprawiony jak stali pracownicy? szczerze nie polecam...poznałam 5 osób również zatrudnionych przez agencję tam i wszyscy równo daliśmy wypowiedzenie.
1
ewa 2015-08-09 13:39:30
Jak ciebie interesuje w jakim zakładzie ja pracuje ja się dostałam do unilevera 9 lat temu a bentom to było przejściowe wiec nie załuje ze odeszłam sa lepsze zakłady pracy tylko trzeba jezdzic po poznaniu i skladac cv i czekac w lisnerze lepiej płaca rpc bebo wiec jest dużo zakładow tylko trzeba się interesować pytac i jezdzic ja tak robiłam.
porażka 2015-08-28 10:57:58
Hah !!! Bentom chyba beton... Kpina totalna gra nie warta świeczki zwłaszcza wspópracując na zmianie z brygadzistką Jolą powie ci bez zastanowienia nad swoimi słowami iz sie nie wyrabiasz mimo tego ze przychodząc na zmiane zmieniasz kogos a ten ktoś zostawia ci bałagan na stanowisku czyli nie podokładany towar na bierząco nie dokonczona w miare paleta i jeszcze na dodatek nowy towar do zapakowania w kartony i najlepsze zostawione na palecie 2 ledwo trzymajace sie kartony gdzie ukladając kolejną warstwe kartonów nagle mi runeły 3 kartony ze środka i na koniec układaj szybko od nowa te kartony mimo to ze widziesz ze masz multum do układania nowych produktów no i jeszcze poskładaj sobie i przynieść nowe kartony bo nie ma jak zwykle...i jeszcze współpracuj sobie z ludźmi którzy utrudniają ci prace bo mają za wolne ruchy i potem trzeba odkładać nie zrobioną dużą ilość np wiader przez śmiesznych ukraińców bo im sie tak podoba bo przychodzą nowe do zrobienia a przyjdzie ci śmieszna Jola i powie ze nie mozna tyle towaru marnować aaa jak widze ze znajomymi jak stare wygi pracujące po pare lat zostawiają stosy wiader na straty to jakoś brygadzistka nic nie powie ...śmiech na sali tylko ze jak przychodzi prezes to taka brygadzistka zestresowana ze boki zrywać ze śmiechu niech sie lepiej obudzi bo nawet nie wie co wyczynia kobita bo najwidoczniej nie ogarnia sytuacji i niech każdym z osobna sie zainteresuje bo jakoś nie zauważylem zeby kimś sie przejeła bo nawet tez ma gdzieś nie których stałych pracowników np 1 pracownika który pracuje 1rok a nawet nie ma własnej szafki .....widac ze szukają głupich na lato czyli praca dla studenciaków :D przepracowałem miesiąc i nie polecam tam bycia na stałe ...porażka ...
1
magdalena 2015-10-24 18:32:35
Wiem co to za Jola tam sa chyba dwie ja 8 lat temu tam byłam na kompletacji na dwie zm chodziłam i te Jole tam były bo przyjęły się w tym samym dniu tylko ja to traktowałam ta prace jako na chwile dopóki ni znajde czegos lepszego i w sumie jak w marcu się przyjęłam to na koniec października się zwolniłam bo raz ze praca taka sobie a dwa to kasa marna wiec odeszłam teraz pracuje w niemieckiej firmie za dobre pieniądze również na produkcji wiadomo się narobię ale wiem za co dziwie się tym nawet brygadzistka ze one w takim syfie pracują bo tam dobrze nie płaca bo ja w obecnej firmie zarabiam niecałe 3 tys zł na reke plus bogaty socjal mam a w bentomie tego bym nie miała bo widzac po opiniach płace się nie zmieniły w bentomie.
magdalena 2015-10-28 18:02:03
Ja nie pracuje za granica tylko w Poznaniu jest dużo firm zagranicznych produkcyjnych zwłaszcza w Tarnowie podgornym tam jest dużo zakładow gdzie w miare płaca WYSTARCZY POSKŁADAC CV I CZEKAC BO JA tak robiłam jeździłam szukałam itp. ciężko było bo łatwo nie jest dostać się do dobrego zakładu pracy gdzie lepiej płaca.
pracownik 2015-12-07 17:04:49
Praca dla desperatów.Socjalnie beznadzieja - nie ma porządnej stołówki, sprzątają pracownicy, jeśli akurat są na takich maszynach, że mogą opuścić stanowisko.Śmierdzi papierosami, bo palacze mają w tyle zakaz palenia.
O nożyki trzeba się prosić codziennie, a opowieści stałych pracowników jeżą włos na głowie.Nowi dostają lżejsze prace,chociaż i tak łatwo nie jest bo to akord i nikogo nie obchodzi, że miski wylatują co kilkanaście sekund i brakuje czasu i wprawy, żeby wszystko obciąć, zapakować i jeszcze sprzątać.Bo w tej firmie cały czas trzeba utrzymywac porządek, a nie po skonczonej pracy.O urlopie nie ma co marzyć.Jak powiedizał kierownik starej pracownicy -powinna pani wiedzieć, że w tej firmie ja decyduję o urlopach.Jak ktoś chce na pogrzeb przynosi akt zgonu, ewentualnie chodzi i prosi kilka razy.Oczywiście każdy dzień urlopu musi być uzasadnony.Ci, którzy mają dość i nie chcą mówić np do jakiego lekarza ida biorą urlopy na żadanie.To najlepszy sposób.Oczywiście kierownik napisał oświadczenie, że może na taki urlop nie wyrazić zgody, bo takie są przepisy, ale zapomniał doczytać, że pracownikowi jego urlop się należy.Pensja niewiele poza najniższą krajową, a trzy zmiany.Rotacja pracowników duża.Soboty na rannej zmianie pracujące do odbioru, a nie zapłacone, czego w umowie nie ma.Niektórzy mają soboty z lata nie wybrane;/
2
pracownik 2015-12-27 17:38:42
w całym całym zakladzie jest zakaz palenia.wyzysk i olewactwo.
pracowalam miesiąc.kolezanka, ktora jest nadal mówi,że jest jeszcze gorzej.wolnego na swieta nie dostala, kierownik wyznacza osoby do urlopuw wedlug wlasnego widzimisie
alos 2016-01-29 13:23:08
witam ,,praca w tej firmie ? nie polecam jakiś czas tam pracowałem i to co sie tam dzieje to książkę można napisać sami prezesi są ok .. zawsze kulturka z ich strony maja szacunek do pracownika ale kierownik pan S.... to traktuje jak śmiecia o wolnym to można zapomnieć bo najpierw ankieta cię czeka z jego strony.. ale najgorsze to wszystkim to ze wierzy we wszystko brygadzistce Paulinie C jak robiła na produkcji to cicha woda a ino zwolniło się stanowisko na brygadzistę weszła na nie i zaczeła dowodzić i pozkazywać swoje oblicze wrednej ..wszystko co się działo na hali kabluje kierasowi nawet chwali sie żę ma z nim poza pracą kontakt i to wcale nie na temat pracy tylko chodzi o życie osobiste heheh można sobie zadać pytanie czemu ja tak ceni ? bo co powie mu to on jej wierzy jakby była jego żoną nie liczy sie z innym zdaniem tylko z jej a ona lubi świnie podkładać dużo dobrych pracowników straciło prace przez nią uważa sie za top model a kobiecości niema nic w niej także ci którzy chcą podjąc tam prace zastanówcie sie 2 razy czy warto !!!!!
KOBRA 2016-03-14 20:41:16
Hej. Orientujecie się jakie są zarobki teraz na dzień dzisiejszy? Tylko szczerze.
Ares 2016-04-25 10:18:39
nie polecam pracy w tej firmie nie dość że obiecują złote góry typu umowa po 3 miesiącach, lepsze siano a jak co do czego przyjdzie to jedna wielka cisza.brak narzędzi pracy nawet dobrych noży nie mają tylko tępe ,a co do atmoswery bardzo kiepska stare baby które tam pracują są nie miłe bardzo a ,jeśli się ktoś im nie spodoba to doprowadzą do tego aby ta osobę zwolniono jest to jedna wielka kpina ten zakład dlatego odradzam podjęcia się tej pracy
1
Kriss 2016-04-26 16:02:42
Witam wszystkie osoby zainteresowane podjęciem pracy w firmie Bentom S.A

Jakiś czas temu pracowałem w Koziegłowach przy produkcji tworzyw plastikowych. Łącznie przepracowałem tam 5 miesięcy. Muszę przyznać, że zrobiłem wielki błąd, zgłaszając się do agencji i decydując się na współpracę. Nie chciałem na początku czytać komentarzy o tej formie, stwierdziłem, że muszę się sam przekonać jak tam naprawdę jest. Teraz czytając powyższe opinie stwierdzam, że wszystko zgadza się w 100%. To obóz pracy, atmosfera jest bardzo niemiła, a poziom inteligencji u większości pracowników jest na poziomie zerowym.
(Są tylko wyjątki, ale jest ich bardzo mało). Brygadzistki m.in. p. Paulina C. jak również Grażyna P. to osoby pozbawione nie tylko wiedzy i odpowiednich kwalifikacji, ale także kultury osobistej. Nie potrafią one zarządzać zespołem, pomagać nowym pracownikom, podsuwać wskazówki i ułatwiać wszystkim pracę. Te panie są jak marionetki, którymi kierują starsze pracownice Bentomu. Jeśli ktoś jest spokojny, nie przypadnie do gustu, na początku jest wykorzystywany, a później zwalniany "ad hoc", bez szansy wyjaśnienia czy porozmawiania. Pracownik jest traktowany jak zwierze, nawet gorzej, bo i zwierzętom powinno się okazywać szacunek. Trzeba tam wykonywać kilka czynności jednocześnie: gratowanie, foliowanie, etykietowanie, pakowanie i przynoszenie palet z drugiej części magazynu. Minusem jest także fakt, iż nie zatrzyma się w tym czasie maszyny, więc gdy miski czy inne naczynia plastikowe wylatują w zaskakującym tempie, to trzeba sobie samemu radzić, by nie zostać wyśmianym przez innych. Mechanicy celowo zwiększając cykl, żeby wszystko przebiegało w bardzo szybkim tempie..... nie ma szans na to, by ze wszystkim sobie poradzić.... wynagrodzenie bardzo niskie, a obowiązków ogrom. W agencji oczywiście zachwalają, bo zależy im na złapaniu każdego. Ta firma wg mnie jest na skraju wyczerpania i upadnie szybciej niż myśli. Żeby być brygadzistą potrzeba być nie tylko bardzo inteligentnym i wykształconym, ale także podchodzić do osób w sposób psychologiczny. Brygadzistki tych cech nie posiadają. TA FIRMA TO JEDNO WIELKIE DNO.
4
madzia 2016-05-24 11:43:50
Ja się dziwie ze w takiej firmie jeszcze ludzie robia na produkcji ja tam pracowałam 10 lat temu jakies 5 miesiecy i twierdziłam ze musze szukac innej pracy bo wtedy był syf wypłata marna w sumie głodowa traktowałam to jako przejściowe i dostałam się do niemieckiej firmy i teraz zarabiam 3 tys zł na reke ok może w obecnej się tez narobię ale wiem za co a w bentomie sadzac po opiniach to chyba nie ma na reke nawet 2tys zł to porazka.
obecny pracownik 2016-05-25 13:52:24
Witam , opinie na temat pracy są rózne tyle ile jest ludzi tyle opini , nie da sie dogodzic kazdemu. Zgłsoiłam sie do Agencji i jestem zadwowolona, wczesniej pracowałam w firmie w której zarobiłam max 1400 netto a teraz zarabiam ponad 2 tys. Amosfera fakt jest rózna w zależności od zespołu , ja jestem raczej osoba neutralną , która przychodzi i wykonuje sowja prace i wtedy jest dobrze . Jezeli ktoś szuka pracy na stałe , to firma tez daje umowy o pracę . I nie zgodzę sie z opinia ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie konflikty są zawsze , wszedzie i o wszytko !!!
Kriss 2016-06-06 13:32:18
do osoby: obecny pracowni. Pewnie masz dobre układy z brygadzistą, albo szefem (może nawet intymne) to się nie dziwię, że nie chcesz powiedzieć prawdy. Racją jest, że tyle opinii ilu ludzi, jednak jeżeli większość osób tak napisało, to na pewno tak jest. Jeśli by było tak fajnie jak opowiadasz, to opinie byłyby zupełnie inne.
3
Misia 2016-06-11 09:09:13
Nie polecam pracy w teej firmie nikomu.Brygadzistki to totalne dno nie potrafią pokazac nowemu pracownikowi jak wykonywać pracę.Są zakłamane ,glupie święte krowy z zaburzeniami psychicznymi .Panują tam dziwne układy ,znajomosci romanse.To obóz pracy a czlowiek traktowany jest jak ostatnie ścierwo.Omijac z daleka ten pseudo zakład.
3
gdkh 2016-08-10 10:42:37
Pracowałem w tej firmie 3 dni. Tylko tyle da się wytrzymać i to nie fizycznie, ale psychicznie! Chodzi o to, że brygadzistki nie mówią Ci nic, po prostu masz robić, nawet nie wiesz co, masz po prostu działać jak maszyna, szybko, sprawnie, bez zastanowienia się, jak się patrzy na ludzi w tej firmie to wyglądają jak takie nakręcone robociki, ich ręce same chodzą. Jest tak jak piszecie - wyzysk pracownika. Mój pierwszy dzień był naprawdę śmieszny, bo nie powiedziano mi nic, jak mam robić, brygadzistka miała mi pomagać, wołałem ją po taśmę, to przyjeżdżała po godzinie z taśmą, że aż ok.15 worków z różnymi produktami miałem i nie mogłem ich skleić, więc tylko narastało, narastało i narastało. Brygadzistka niby uśmiechnięta, ale w ogóle nie pomaga. Na koniec dnia przydzieliła mnie do innych osób i kiedy doświadczone już Panie kazały mi pomóc w czymś, tzn. pobiec na magazyn coś wziąć, ja odpowiadałem, ze nie wiem gdzie to jest, a wszystkim się bardzo spieszyło, bo przecież z tej zasranej taśmy wylatywało coś co 3 sekundy... No, więc generalnie zostałem rzucony na głęboką wodę, zero pomocy, zero wyjaśnienia, przez 8h nie mogłem odejść, żeby się chociażby napić, bo nikt mnie nie zmienił i tak to wygląda. Odradzam tej pracy, na stałe zostają tam chorzy ludzie, którzy nie mają ambicji. Jeśli chcesz sobie dorobić, to spoko, ale w moim przypadku nie trwało to długo.
2
Magda 2016-10-18 09:40:23
Witam , czytałam wnikliwie wszystkie wasze opinie i stwierdzałam ze sama muszę zobaczyć czy wszytko co piszecie jest prawdą wiec zatrudniłam się przez Agencję. Zgodzę się z opinią ilu ludzi tyle spostrzeżeń i różnych opinii. Każdy sobie jakieś zdanie wyrabia. Pracuje juz 2 m-c zarobki są dobre, idę robię 8 h i do domku, nie wcinam sie w beznadziejne komentarze ludzi bo szkoda mi na to czasu. Firma obecnie się rozwija i są w przygotowaniu nowych szatni i stołówki. Ja jestem z pracy zadowolona nie uważam ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak przecież sie komuś nie podoba to pracy na rynku jest dużo. W każdej firmie której pracowałam panują jakieś zasady i każdą firmę ktoś lubi obsmarować to rzecz nie do uniknięcia. Ludzie nie wierzcie we wszytko co piszą w internecie! Plusem w tej firmie jest to ze praca jest stabilna przez cały rok a nie jak w moich poprzednich firmach ze sezonowo. Pozdrawiam. Magda
1
Mikołaj895 2016-10-19 19:49:05
Ja też jestem zadowolony. Pracuję na umowę o pracę przez Agencję . Miesięcznie wynagrodzenie z akordem mam 2100, za poprzedni miesiąc miałem lepiej - 2240 zł. Pracuje na stanowisku pracownika produkcji. Praca nie jest trudna i nie trzeba miec doświadczenia. Zgodzę się ze w każdej pracy dochodzi do zatarć- a zwłaszcza jak ktos wolno pracuje, spowalnia prace itd. No tu tez takie są. Ja nie narzekam polecam tam pracę.
1
P 2016-11-03 17:48:59
myślał ktoś o przejściu do Ravi Sp. z o.o.? Podobno znacznie lepsze warunki no i wynagrodzenie bajka.
12
PH 2016-11-03 17:49:41
też tak słyszałem
12
PH 2016-11-03 17:51:24
podobno nie mają źle /mam kontakt z ich handlowcami/ wynagrodzenie rzeczywiście powala ale z resztą bywa różnie jak wszędzie zresztą
12
M 2016-11-03 17:52:22
też mnie kusi żeby spróbować
12
bos 2016-11-03 17:53:59
sam nie wiem ale podobno handlowcy w Ravi mają nieźle
12
ravi to ciekawa alternatywa 2016-11-05 13:55:24
tak mówią
12
niezdecydowany 2016-11-05 14:06:25
też słyszałem że Ravi wymiata
12
Adaś 2016-11-05 14:07:42
no podobno dobrzy są tylko jak się tam dostać
12
Piotr 2016-11-05 14:09:32
Podobno to żaden problem bo wystarczy zadzwonić i umówić się na rozmowę kwalifikacyjną
13
Zostaw swoją opinię o Bentom S.A. - Koziegłowy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bentom S.A.