Selena S.A.

Wrocław

Opinie o Selena S.A.

M 2015-07-13 18:05:07
Wekendowe pozdrowienia dla prezesa z Płońska
Seven
He he he
10
z rynku 2015-07-13 23:25:28
ta cała selena chyba jebnie z hukiem góra w przyszłym roku, a kiedys taka fajna firma to była
10
Pracownik 2015-07-15 20:19:41
Jest ok, wcale z zarobkami nie jest źle, na pewno lepiej niż w tych małych firmach krzakach, i Seleny nie trzeba reklamować, sprzedaje się sama w odróżnieniu od tych innych wynalazków, pracowałam kiedyś w firmie ,,kRZAK''która rzekomo produkowała piany, reklamacja za reklamacją, u nas tego praktycznie nie ma , a jeżeli nawet sie zdarzy, złatwine jest od razu, nie po miesiącu czy dwóch, ogólnie polecam, jest szansa na rozwój, i przede wszystkim stabilizacja
1
dawny 2015-07-15 21:12:44
mnie juz tam dawno nie ma ale czesto wchodze tutaj sobie popatrzec jak psiocza na ta pseudo firme, gdyby byla zarzadzana w odpowiedni osob a nie przez dupowlazow na wyzszych stolkach co grabia firme na lewo i prawo...jak nie masz pracy i nawet biedronka cie nie kreci to mozna isc na pierwsze 3 miesiace zobaczyc 2,500 na koncie bez prowizji a potem w sina dal z planami i prowizjami LOL jedno wielkie LOL
12
popcorn 2015-07-16 21:58:42
Widzę,że jest już problem z naborem nowych pracowników na rekrutacjach... "polecam".... hahahah....
pracujesz zapewne w centrali na wyższym stanowisku to piszesz takie głupoty żeby omamić potencjalnych kandydatów do pracy w tej chorej firmie.
Każdy w terenie wie jak jest. Firma godna polecenia desperatom i ludziom chcącym nabrać doświadczenia za 1500 zł netto po okresie próbnym.
Przemiał ludzi jak na karuzeli. Nawet ludzie którzy przyszli ze spożywki uciekają. ŻENADA
15
vaderr 2015-07-16 22:05:21
Witamy na pokładzie nowych pracowników: Ania lubi jazdę konno i egzotyczne podróże zaś Andrzej w wolnym czasie składa origami i zbiera znaczki....
Życzymy powodzenia i wybitnych sukcesów !!!

15
Nastek 2015-07-19 10:15:04
hehehe z tym sie zgodze że nawet ludzie ze spozywki uciekaja w sina dal bo ostatnio był taki przypadek. Firmy nie polecam zarobki totalne dno.
16
kostucha 2015-07-21 22:14:46
Szukają owszem w EOSie
10
były pracownik 2015-07-22 20:43:40
Kostucha- zgraną ekipę rozbił ZB i to on odpowiada za spadki!!! Nowi ludzie próbują coś zrobić ale chyba ciężko im to idzie...
1
Agnieszka 2015-07-29 22:26:54
Niech każdy pilnuje swojego terenu , swoich planów cieszy sie z narzedzi udostepnianych przez firme auto smartfon tablet i nie narzeka jak dziecko. Firma daje zarobic jak sie chce to ponizej 3500 netto w tradycji sie nie zarobi, trzeba sie starac i nie odpuszczac. Pozdrawiam
5
Ula 2015-08-18 17:29:08
Wszystko jest Si wypłata zalezna od wypracowanego obrotu , samochod kia ceed ze tak powiem no limit tel komorkowy no limit zero cisnienia nie mowiac juz o mobingu. Mi sie bardzo dobrze pracuje a wczesniej pracowalam w paru dziwnych firmach ;/
3
Matrix 2015-08-23 21:11:12
Jak maja walic drzwiami i oknami skoro wszystkie wakaty na chwile obecna są zajęte?
1
Fidel 2015-09-02 08:27:12
Super firma leszczu
1
koko 2015-10-07 13:16:24
nie polecam pracy w SELenie !
TO TAK POWAZNIE !
1
Cassanova 2015-10-14 15:31:09
Witaj. Podaj jakieś konkrety dlaczego nie polecasz?
JK 2015-10-25 13:41:31
Firma źle zarządzana i bardzo upolityczniona. Traci fachowców, którzy odchodzą do innych pracodawców. Jest dużo gierek pomiędzy centralą a zakładami a do właściciela niejednokrotnie dochodzą informacje zafałszowane. Ryba psuje się od głowy. Nie polecam jako docelową firmę, bardzo duży wskaźnik rotacji pracowników, ale jako krótką przygodę w karierze zawodowej.
6
OBECNY 2015-11-18 14:13:38
NIE POLECAM PRACY W SELENIE !!!
3
qwerty 2015-12-06 20:20:12
Jak dobrze już nie pracować w tej firmie :)

Pozdrawiam z innej firmy z całkowicie innej branży :)
Kokosów, cudów nie ma.. ale jest normalnie i przede wszystkim stabilnie :)
8
x 2016-01-28 07:15:02
nadmuchana marketingowo firma - zwykły bajer , pensje małe , reklamacje
Nie polecam !
x 2016-02-01 23:05:33
płacą lepiej niż gorzej . korporacja żadna . a ta jakość ....
o boze 2016-02-14 22:54:49
po 6 latach pracy w tej pseudokorporacji znalazlem prace w dystrybucji gdzie mam samej podstawy uwaga ....... uwaga..... 3200 netto, jak sobie pomysle ze najdluzej pracujacy PH w selenie maja max 2800 brutto podstawy to stwierdzam ze pracuja tam sami frajerzy, dokladnie frajerzy.
1
Pm 2016-02-16 19:18:38
Bez przesady pracowalem w Selenie dluzszy okres czasu jako PH i czesto zarobki oscylowaly wokol 3000 - 4000 zł netto , do tego mozna korzystac z auta sluzbowego oczywiscie w granicach rozsadku. Milo wspominam te firme
anty moderator 2016-02-17 09:51:02
odnoszę wrażenie ze działa moderator który ma za zadanie wszystkie wpisy negatywne zamieniać na pozytywne ........a tak po prawdzie to selena bardzo mało płaci !
1
byly 2016-02-17 13:34:02
miejcze oczy otwarte , selena to tylko marketind i ciagłe sciemnianie . handlowiec nie ma zadnych szans aby zarobic a i te reklamacje
2
obecny w EOS 2016-02-18 21:06:42
mówię jak jest, podstawa 3500zł netto , plan 500 zł netto , marża po 3 mieś 3000zł netto , suma- jak robisz swoje plus, minus średnio około 6000zł netto na miesiąc masz.
a w tradycji dużo gorzej niestety bo robią swoje a ich nie doceniają.
Pitbull 2016-02-28 15:05:15
Koleżanko, podniecasz się zarobkami w wysokości 3500 PLN netto :- To co powiesz, że parę lat temu jako handlowiec zarabiałem w Selenie nawet 10000 PLN netto? Oczywiście z prowizją za sprzedaż i premią za zadania. Przez ponad 10 lat pracy mam porównanie, jaki robił się tam coraz większy syf. Od jakiegoś czasu Selena to patologiczna korporacja, która tylko z zewnątrz może wyglądać dobrze. Ja na szczęście jestem zatrudniony już u innego pracodawcy z branży chemii budowlanej. Firma znacznie mniejsza, ale przede wszystkim dają o wiele wyższe pensje zasadnicze przy znacznie niższych planach, a do tego jest całkiem spokojnie. Bo od zmiany systemu prowizyjno-premiowego (kwiecień 2013) Selena nieźle eksploatuje handlowców, płacąc im marne pieniądze. Oczywiście po to, żeby utrzymywać wszystkich pierdzistołków z tzw. kierownictwa firmy :-D Teraz polecam Selenę wyłącznie osobom bez doświadczenia lub pracującym w firmach-krzakach, gdzie mają jeszcze gorzej. Można przez max. 2 lata popracować, a potem pójść do innej firmy, która bez problemu da lepsze warunki... A kiedyś to był bardzo fajny pracodawca :-(
15
Sodoma 2016-03-21 18:31:52
A mnie najbardziej wku....a że dostawaliśmy przez 2 lata co 2 tygodnie maile o nowym systemie ile to setek tysiecy godzin ludzie z selny poswiecili na zbudowanie go i udoskonalenie , jaki bedzie wspaniale i nowatorski. Przyszlo co do czego system wprowadzono i zaczelismy tracic klientow przez monstrualne opoznienia w dostawach i gigantyczne braki towarowe. No K..wa żeby 65 nie było na stanie ??? Quo vadis Seleno ??
5
BUbu 2016-04-15 18:36:44
To ja tak może oficjalnie się pożegnam. Żegnaj Selenko najdroższa firemko :((((
2
Pitbull 2016-04-26 20:43:52
Witajcie! Mam komunikat dla wszystkich aplikujących na aktualną ofertę pracy PH Kraśnik, Lublin, Puławy. Zastanówcie się co robicie, chyba, że jesteście w ogóle bez pracy. Zatrudnienie się na tym regionie oznacza obecnie niezłe oranie bez gwarancji osiągnięcia pozytywnych efektów, a to z powodu częstej ostatnio rotacji PH Seleny. Dla przypomnienia - poprzednia rekrutacja odbyła się w grudniu 2015. Chyba, że ktoś lubi BARDZO ambitne zadania oraz słuchać marudzenia leniwego przełożonego :-D
10
ja jako ja 2016-04-30 22:14:12
selenko przyj do przodu , bacznie Cie obserwuje ... ;)
2
Inka 2016-05-02 14:23:02
matko.... 300k obrotu na 30% marzy 2600 PLN wyplaty ... zal poprostu zal , a karierowiczow we Wrocku co roku wiecej...
1
Inka 2016-05-06 21:58:52
nie no na moja premie pracuja magazynierzy ...z innej galaktyki jestes??? kazdy PH sam pracuje na swoja premie czyli reasumujac 96k marzy 2.6k wyplaty na konto , to nie jest nawet troszeczke smieszne na co idzie ta kasa????
3
maja 2016-05-10 17:50:15
Witam, proszę o informację jak wygląda praca w Selenie w dziale księgowości we Wrocławiu. Jakie są warunki pracy, wynagrodzenie, czy są dodatkowe benefity,czy dużo jest pracy, czy faktycznie jest używany/potrzebny na co dzień języka angielski i jaka jest ogólnie atmosfera, polecacie czy nie tam pracować? Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie opinie.
6
Maks 2016-05-13 17:30:27
Witam
Po ostatnich rozmowach o pracę na stanowisku ph czy dth, myślę że warunki są takie same, to wrażenia mam mizerne. Tak więc usłyszałem na rozmowach : podstawa to 2500 zł brutto, do tego dochodzi jakaś zadaniowe 700 zł brutto, to daje nam 3200 zł brutto, czyli wyjdzie netto około 2300. Chyba nie wiele, a roboty na pewno do bólu. Targety delikatnie wygórowane, a premia dopiero płacona po wykonaniu min. 80% targetu - zapłaconego ! Czyli premia brutto na poziomie jak sobie wyliczyłem około 0,5 % od targetu netto. Nie dziwię się że ludzie odchodzą do konkurencji, gdzie mają lepsze warunki.
2
Byly pracownik 2016-05-16 17:40:57
Nie od 80 % tylko od 70 % wykonanego planu to po pierwsze oraz nie 0.5 % od zapłaconego tylko 1% od zapłaconego czyli inaczej mówiąc spływu. Podstawa 2500 + 1% od spływu zakładając ze spływ zazwyczaj oscyluje wokół sprzedazy netto czyli okolo 3500000(wartosc usredniona zdazaly sie miesiace z obrotem 500000)to bedzie jakies 6000 brutto + 700 zł za zadania. Pozdrawiam
Maks 2016-05-19 09:41:17
Dzięki za wyjaśnienie,w takim razie osoba rekrutująca nie bardzo była zorientowana co do wynagrodzeń.
Vegeta 2016-09-08 16:16:55
To ja może z innej beczki , od parunastu lat interesuje się rynkiem budowlanym i szczerze mówiac mam niezła beke z tego ze atlasowski geoflex jest teraz praktycznie w każdym składzie budowlanym a selenowska gea w głębokiej d...e. Naprawdę gratulacje dla wszystkich decydentów w Selenie , pozdrawiam.
11
wym 2016-10-08 19:26:10
co prawda topic jest o Selena SA ale powiem cos o Selenie FM.

Praca w centrali to jedno wielkie nieporozumienie. Wyzysk pracownika to podstawa. Rotacja ogromna. Zarowno na stanowiskach specjalistyczynych jak i managerskich .

Ogolnie jednym slowem typowa "polska mysl zarzadcza".

Pracownikow w zaden sposob sie nie docenia. Kompletny brak organizacji. Wymagaja od pracownika efektywnej pracy a sami od poczatku roku nie sa w stanie wdrozyc ERPa. Dziwie sie jak CIO jeszcze nie wylecial na zbity pysk.

Przewodniczacy Rady ciagle wierzy w te brednie, ktore mu wciaskaja chociaz ostatnio moze przejrzal na oczy bo zmienil CEO & CFO.

Co do wynagrodzenia to bardzo srednie.

Firma dobra na start dla tych ktorzy uwielabiaja chaos , bur**l i totalny brak organizacji i nie chca miec zadnego zycia poza praca bo czesto zdarzaja sie momenty ze trzeba siedziec od 8 -22. Jeden jest pozytyw pracy w SFM - magia nazwy Selena. Dzieki temu latwiej jest pozniej znalesc lepsza pracae bo jednak jest to marka. Kazdy utozsamia to z synonimem polskiego sukcesu a tak naprawde nikt kto nie wie to za bagno. To samo z pracownikami. Kazdy chce sie tam dostac a 2 tygodnie po podpisaniu umowy dowiaduje sie w jaki sh*t sie wpakowal.
1
wym 2016-10-08 19:26:32
co prawda topic jest o Selena SA ale powiem cos o Selenie FM.

Praca w centrali to jedno wielkie nieporozumienie. Wyzysk pracownika to podstawa. Rotacja ogromna. Zarowno na stanowiskach specjalistyczynych jak i managerskich .

Ogolnie jednym slowem typowa "polska mysl zarzadcza".

Pracownikow w zaden sposob sie nie docenia. Kompletny brak organizacji. Wymagaja od pracownika efektywnej pracy a sami od poczatku roku nie sa w stanie wdrozyc ERPa. Dziwie sie jak CIO jeszcze nie wylecial na zbity pysk.

Przewodniczacy Rady ciagle wierzy w te brednie, ktore mu wciaskaja chociaz ostatnio moze przejrzal na oczy bo zmienil CEO & CFO.

Co do wynagrodzenia to bardzo srednie.

Firma dobra na start dla tych ktorzy uwielabiaja chaos , bur**l i totalny brak organizacji i nie chca miec zadnego zycia poza praca bo czesto zdarzaja sie momenty ze trzeba siedziec od 8 -22. Jeden jest pozytyw pracy w SFM - magia nazwy Selena. Dzieki temu latwiej jest pozniej znalesc lepsza pracae bo jednak jest to marka. Kazdy utozsamia to z synonimem polskiego sukcesu a tak naprawde nikt kto nie wie to za bagno. To samo z pracownikami. Kazdy chce sie tam dostac a 2 tygodnie po podpisaniu umowy dowiaduje sie w jaki sh*t sie wpakowal.
wym 2016-10-08 19:44:18
co prawda topic jest o Selena SA ale powiem cos o Selenie FM.

Praca w centrali to jedno wielkie nieporozumienie. Wyzysk pracownika to podstawa. Rotacja ogromna. Zarowno na stanowiskach specjalistyczynych jak i managerskich .

Ogolnie jednym slowem typowa "polska mysl zarzadcza".

Pracownikow w zaden sposob sie nie docenia. Kompletny brak organizacji. Wymagaja od pracownika efektywnej pracy a sami od poczatku roku nie sa w stanie wdrozyc ERPa. Dziwie sie jak CIO jeszcze nie wylecial na zbity pysk.

Przewodniczacy Rady ciagle wierzy w te brednie, ktore mu wciaskaja chociaz ostatnio moze przejrzal na oczy bo zmienil CEO & CFO.

Co do wynagrodzenia to bardzo srednie.

Firma dobra na start dla tych ktorzy uwielabiaja chaos , bur**l i totalny brak organizacji i nie chca miec zadnego zycia poza praca bo czesto zdarzaja sie momenty ze trzeba siedziec od 8 -22. Jeden jest pozytyw pracy w SFM - magia nazwy Selena. Dzieki temu latwiej jest pozniej znalesc lepsza pracae bo jednak jest to marka. Kazdy utozsamia to z synonimem polskiego sukcesu a tak naprawde nikt kto nie wie to za bagno. To samo z pracownikami. Kazdy chce sie tam dostac a 2 tygodnie po podpisaniu umowy dowiaduje sie w jaki sh*t sie wpakowal.
1
Wym 2016-10-10 18:16:28
@sdfg
Przeczytaj to co jest w poscie powyzej to bedziesz wiedzial.
Wym 2016-10-15 13:50:15
@fv naleznosci naleznosci i jeszcze raz naleznosci bo z tym duzy problem.
Wym 2016-10-16 18:36:27
@kazik no tak bym polemizowal. W ostatnich 3 miesiacach odeszlo w okolicach 30 osob w samej FM. 2 osoby z zarzadu, menagerowie i dyrektorzy, bardzo duzo z logistyki i pare z controllingu. O spolkach nalezacych do grupy kapitalowej nawet nie wspomne
Wym 2016-10-20 07:15:24
Zadna filozofia. Wklepywanie danych do ERPA. Jesli potrafisz uruchomic arkusz kalkulacyjny i zrobic copy/paste to masz nawet wieksze kwalifikacje niz wymagane
mark 2016-11-17 11:47:20
Firma wielkie dno.
7
umysław 2016-12-19 20:04:52
Hmm moim zdaniem firma Selena za bardzo poszła w marketing ... Ile można wmawiać ludziom że dany klej czy pianka nadają się do obsadzenia tego i przyklejenia tamtego a jak przyjdzie potrzeba to ten produkt jest tak genialny że w przyszłości posłuży do stworzenia skafandra umożliwiającego przeżycie ludziom na Marsie etc.
Bolo Young 2016-12-21 20:22:15
Ja bym sprawdził dystrybucje bonów. Od asystentki po dyrektora. Ktoś z kierownictwa o tym pomyślał? Chyba ze jest przyzwolenie, jak tak to sorry.
5
FidelCastro 2016-12-21 21:39:36
Jak tam w tradycji? Da się już normalnie zarobić? Czy dalej wszyscy uciekają?
2
ObecnośĆ 2017-01-05 20:28:04
ODNOŚNIE WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY TAK STĘKAJĄ O SELENIE ,TRZEBA BYŁO PRACOWAĆ SOLIDNIE I TRZYMAĆ SIĘ NORMALNYCH ZASAD, A NIE PRZEGINAĆ NA PAŁĘ ZE WSZYSTKIM.. MOŻNA NORMALNIE ZAROBIĆ TYLKO TRZEBA PRACOWAĆ ,A NIE JEŻDZIĆ I KARMIĆ GPS-A. CIEKAWE DLACZEGO WAS POZWALNIALI .....PEWNIE BEZ PRZYCZYNY-STANDARDOWO. KAŻDEMU ,KTO NIE MA OCHOTY PRACOWAĆ PROPONUJĘ WIZYTĘ W POŚREDNIAKU ONI ZNAJDUJĄ PRACĘ MARZEŃ!!!
Peter 2017-01-19 19:32:19
Tak panie dyr., Ty coś wiesz o stękaniu i karmieniu.
Zostaw swoją opinię o Selena S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Selena S.A.