Selena S.A.

Wrocław

Opinie o Selena S.A.

x 2016-01-28 07:15
nadmuchana marketingowo firma - zwykły bajer , pensje małe , reklamacje
Nie polecam !
2
x 2016-02-01 23:05
płacą lepiej niż gorzej . korporacja żadna . a ta jakość ....
1
o boze 2016-02-14 22:54
po 6 latach pracy w tej pseudokorporacji znalazlem prace w dystrybucji gdzie mam samej podstawy uwaga ....... uwaga..... 3200 netto, jak sobie pomysle ze najdluzej pracujacy PH w selenie maja max 2800 brutto podstawy to stwierdzam ze pracuja tam sami frajerzy, dokladnie frajerzy.
4
Pm 2016-02-16 19:18
Bez przesady pracowalem w Selenie dluzszy okres czasu jako PH i czesto zarobki oscylowaly wokol 3000 - 4000 zł netto , do tego mozna korzystac z auta sluzbowego oczywiscie w granicach rozsadku. Milo wspominam te firme
anty moderator 2016-02-17 09:51
odnoszę wrażenie ze działa moderator który ma za zadanie wszystkie wpisy negatywne zamieniać na pozytywne ........a tak po prawdzie to selena bardzo mało płaci !
3
byly 2016-02-17 13:34
miejcze oczy otwarte , selena to tylko marketind i ciagłe sciemnianie . handlowiec nie ma zadnych szans aby zarobic a i te reklamacje
3
obecny w EOS 2016-02-18 21:06
mówię jak jest, podstawa 3500zł netto , plan 500 zł netto , marża po 3 mieś 3000zł netto , suma- jak robisz swoje plus, minus średnio około 6000zł netto na miesiąc masz.
a w tradycji dużo gorzej niestety bo robią swoje a ich nie doceniają.
Pitbull 2016-02-28 15:05
Koleżanko, podniecasz się zarobkami w wysokości 3500 PLN netto :-\ To co powiesz, że parę lat temu jako handlowiec zarabiałem w Selenie nawet 10000 PLN netto? Oczywiście z prowizją za sprzedaż i premią za zadania. Przez ponad 10 lat pracy mam porównanie, jaki robił się tam coraz większy syf. Od jakiegoś czasu Selena to patologiczna korporacja, która tylko z zewnątrz może wyglądać dobrze. Ja na szczęście jestem zatrudniony już u innego pracodawcy z branży chemii budowlanej. Firma znacznie mniejsza, ale przede wszystkim dają o wiele wyższe pensje zasadnicze przy znacznie niższych planach, a do tego jest całkiem spokojnie. Bo od zmiany systemu prowizyjno-premiowego (kwiecień 2013) Selena nieźle eksploatuje handlowców, płacąc im marne pieniądze. Oczywiście po to, żeby utrzymywać wszystkich pierdzistołków z tzw. kierownictwa firmy :-D Teraz polecam Selenę wyłącznie osobom bez doświadczenia lub pracującym w firmach-krzakach, gdzie mają jeszcze gorzej. Można przez max. 2 lata popracować, a potem pójść do innej firmy, która bez problemu da lepsze warunki... A kiedyś to był bardzo fajny pracodawca :-(
18
Sodoma 2016-03-21 18:31
A mnie najbardziej wku....a że dostawaliśmy przez 2 lata co 2 tygodnie maile o nowym systemie ile to setek tysiecy godzin ludzie z selny poswiecili na zbudowanie go i udoskonalenie , jaki bedzie wspaniale i nowatorski. Przyszlo co do czego system wprowadzono i zaczelismy tracic klientow przez monstrualne opoznienia w dostawach i gigantyczne braki towarowe. No K..wa żeby 65 nie było na stanie ??? Quo vadis Seleno ??
5
BUbu 2016-04-15 18:36
To ja tak może oficjalnie się pożegnam. Żegnaj Selenko najdroższa firemko :((((
2
Pitbull 2016-04-26 20:43
Witajcie! Mam komunikat dla wszystkich aplikujących na aktualną ofertę pracy PH Kraśnik, Lublin, Puławy. Zastanówcie się co robicie, chyba, że jesteście w ogóle bez pracy. Zatrudnienie się na tym regionie oznacza obecnie niezłe oranie bez gwarancji osiągnięcia pozytywnych efektów, a to z powodu częstej ostatnio rotacji PH Seleny. Dla przypomnienia - poprzednia rekrutacja odbyła się w grudniu 2015. Chyba, że ktoś lubi BARDZO ambitne zadania oraz słuchać marudzenia leniwego przełożonego :-D
11
ja jako ja 2016-04-30 22:14
selenko przyj do przodu , bacznie Cie obserwuje ... ;)
2
Inka 2016-05-02 14:23
matko.... 300k obrotu na 30% marzy 2600 PLN wyplaty ... zal poprostu zal , a karierowiczow we Wrocku co roku wiecej...
2
Inka 2016-05-06 21:58
nie no na moja premie pracuja magazynierzy ...z innej galaktyki jestes??? kazdy PH sam pracuje na swoja premie czyli reasumujac 96k marzy 2.6k wyplaty na konto , to nie jest nawet troszeczke smieszne na co idzie ta kasa????
4
maja 2016-05-10 17:50
Witam, proszę o informację jak wygląda praca w Selenie w dziale księgowości we Wrocławiu. Jakie są warunki pracy, wynagrodzenie, czy są dodatkowe benefity,czy dużo jest pracy, czy faktycznie jest używany/potrzebny na co dzień języka angielski i jaka jest ogólnie atmosfera, polecacie czy nie tam pracować? Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie opinie.
12
Maks 2016-05-13 17:30
Witam
Po ostatnich rozmowach o pracę na stanowisku ph czy dth, myślę że warunki są takie same, to wrażenia mam mizerne. Tak więc usłyszałem na rozmowach : podstawa to 2500 zł brutto, do tego dochodzi jakaś zadaniowe 700 zł brutto, to daje nam 3200 zł brutto, czyli wyjdzie netto około 2300. Chyba nie wiele, a roboty na pewno do bólu. Targety delikatnie wygórowane, a premia dopiero płacona po wykonaniu min. 80% targetu - zapłaconego ! Czyli premia brutto na poziomie jak sobie wyliczyłem około 0,5 % od targetu netto. Nie dziwię się że ludzie odchodzą do konkurencji, gdzie mają lepsze warunki.
2
Byly pracownik 2016-05-16 17:40
Nie od 80 % tylko od 70 % wykonanego planu to po pierwsze oraz nie 0.5 % od zapłaconego tylko 1% od zapłaconego czyli inaczej mówiąc spływu. Podstawa 2500 + 1% od spływu zakładając ze spływ zazwyczaj oscyluje wokół sprzedazy netto czyli okolo 3500000(wartosc usredniona zdazaly sie miesiace z obrotem 500000)to bedzie jakies 6000 brutto + 700 zł za zadania. Pozdrawiam
Maks 2016-05-19 09:41
Dzięki za wyjaśnienie,w takim razie osoba rekrutująca nie bardzo była zorientowana co do wynagrodzeń.
Vegeta 2016-09-08 16:16
To ja może z innej beczki , od parunastu lat interesuje się rynkiem budowlanym i szczerze mówiac mam niezła beke z tego ze atlasowski geoflex jest teraz praktycznie w każdym składzie budowlanym a selenowska gea w głębokiej d...e. Naprawdę gratulacje dla wszystkich decydentów w Selenie , pozdrawiam.
12
wym 2016-10-08 19:26
co prawda topic jest o Selena SA ale powiem cos o Selenie FM.

Praca w centrali to jedno wielkie nieporozumienie. Wyzysk pracownika to podstawa. Rotacja ogromna. Zarowno na stanowiskach specjalistyczynych jak i managerskich .

Ogolnie jednym slowem typowa "polska mysl zarzadcza".

Pracownikow w zaden sposob sie nie docenia. Kompletny brak organizacji. Wymagaja od pracownika efektywnej pracy a sami od poczatku roku nie sa w stanie wdrozyc ERPa. Dziwie sie jak CIO jeszcze nie wylecial na zbity pysk.

Przewodniczacy Rady ciagle wierzy w te brednie, ktore mu wciaskaja chociaz ostatnio moze przejrzal na oczy bo zmienil CEO & CFO.

Co do wynagrodzenia to bardzo srednie.

Firma dobra na start dla tych ktorzy uwielabiaja chaos , bur**l i totalny brak organizacji i nie chca miec zadnego zycia poza praca bo czesto zdarzaja sie momenty ze trzeba siedziec od 8 -22. Jeden jest pozytyw pracy w SFM - magia nazwy Selena. Dzieki temu latwiej jest pozniej znalesc lepsza pracae bo jednak jest to marka. Kazdy utozsamia to z synonimem polskiego sukcesu a tak naprawde nikt kto nie wie to za bagno. To samo z pracownikami. Kazdy chce sie tam dostac a 2 tygodnie po podpisaniu umowy dowiaduje sie w jaki sh*t sie wpakowal.
2
wym 2016-10-08 19:26
co prawda topic jest o Selena SA ale powiem cos o Selenie FM.

Praca w centrali to jedno wielkie nieporozumienie. Wyzysk pracownika to podstawa. Rotacja ogromna. Zarowno na stanowiskach specjalistyczynych jak i managerskich .

Ogolnie jednym slowem typowa "polska mysl zarzadcza".

Pracownikow w zaden sposob sie nie docenia. Kompletny brak organizacji. Wymagaja od pracownika efektywnej pracy a sami od poczatku roku nie sa w stanie wdrozyc ERPa. Dziwie sie jak CIO jeszcze nie wylecial na zbity pysk.

Przewodniczacy Rady ciagle wierzy w te brednie, ktore mu wciaskaja chociaz ostatnio moze przejrzal na oczy bo zmienil CEO & CFO.

Co do wynagrodzenia to bardzo srednie.

Firma dobra na start dla tych ktorzy uwielabiaja chaos , bur**l i totalny brak organizacji i nie chca miec zadnego zycia poza praca bo czesto zdarzaja sie momenty ze trzeba siedziec od 8 -22. Jeden jest pozytyw pracy w SFM - magia nazwy Selena. Dzieki temu latwiej jest pozniej znalesc lepsza pracae bo jednak jest to marka. Kazdy utozsamia to z synonimem polskiego sukcesu a tak naprawde nikt kto nie wie to za bagno. To samo z pracownikami. Kazdy chce sie tam dostac a 2 tygodnie po podpisaniu umowy dowiaduje sie w jaki sh*t sie wpakowal.
wym 2016-10-08 19:44
co prawda topic jest o Selena SA ale powiem cos o Selenie FM.

Praca w centrali to jedno wielkie nieporozumienie. Wyzysk pracownika to podstawa. Rotacja ogromna. Zarowno na stanowiskach specjalistyczynych jak i managerskich .

Ogolnie jednym slowem typowa "polska mysl zarzadcza".

Pracownikow w zaden sposob sie nie docenia. Kompletny brak organizacji. Wymagaja od pracownika efektywnej pracy a sami od poczatku roku nie sa w stanie wdrozyc ERPa. Dziwie sie jak CIO jeszcze nie wylecial na zbity pysk.

Przewodniczacy Rady ciagle wierzy w te brednie, ktore mu wciaskaja chociaz ostatnio moze przejrzal na oczy bo zmienil CEO & CFO.

Co do wynagrodzenia to bardzo srednie.

Firma dobra na start dla tych ktorzy uwielabiaja chaos , bur**l i totalny brak organizacji i nie chca miec zadnego zycia poza praca bo czesto zdarzaja sie momenty ze trzeba siedziec od 8 -22. Jeden jest pozytyw pracy w SFM - magia nazwy Selena. Dzieki temu latwiej jest pozniej znalesc lepsza pracae bo jednak jest to marka. Kazdy utozsamia to z synonimem polskiego sukcesu a tak naprawde nikt kto nie wie to za bagno. To samo z pracownikami. Kazdy chce sie tam dostac a 2 tygodnie po podpisaniu umowy dowiaduje sie w jaki sh*t sie wpakowal.
4
Wym 2016-10-10 18:16
@sdfg
Przeczytaj to co jest w poscie powyzej to bedziesz wiedzial.
Wym 2016-10-15 13:50
@fv naleznosci naleznosci i jeszcze raz naleznosci bo z tym duzy problem.
Wym 2016-10-16 18:36
@kazik no tak bym polemizowal. W ostatnich 3 miesiacach odeszlo w okolicach 30 osob w samej FM. 2 osoby z zarzadu, menagerowie i dyrektorzy, bardzo duzo z logistyki i pare z controllingu. O spolkach nalezacych do grupy kapitalowej nawet nie wspomne
Wym 2016-10-20 07:15
Zadna filozofia. Wklepywanie danych do ERPA. Jesli potrafisz uruchomic arkusz kalkulacyjny i zrobic copy/paste to masz nawet wieksze kwalifikacje niz wymagane
mark 2016-11-17 11:47
Firma wielkie dno.
8
umysław 2016-12-19 20:04
Hmm moim zdaniem firma Selena za bardzo poszła w marketing ... Ile można wmawiać ludziom że dany klej czy pianka nadają się do obsadzenia tego i przyklejenia tamtego a jak przyjdzie potrzeba to ten produkt jest tak genialny że w przyszłości posłuży do stworzenia skafandra umożliwiającego przeżycie ludziom na Marsie etc.
Bolo Young 2016-12-21 20:22
Ja bym sprawdził dystrybucje bonów. Od asystentki po dyrektora. Ktoś z kierownictwa o tym pomyślał? Chyba ze jest przyzwolenie, jak tak to sorry.
7
FidelCastro 2016-12-21 21:39
Jak tam w tradycji? Da się już normalnie zarobić? Czy dalej wszyscy uciekają?
4
ObecnośĆ 2017-01-05 20:28
ODNOŚNIE WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY TAK STĘKAJĄ O SELENIE ,TRZEBA BYŁO PRACOWAĆ SOLIDNIE I TRZYMAĆ SIĘ NORMALNYCH ZASAD, A NIE PRZEGINAĆ NA PAŁĘ ZE WSZYSTKIM.. MOŻNA NORMALNIE ZAROBIĆ TYLKO TRZEBA PRACOWAĆ ,A NIE JEŻDZIĆ I KARMIĆ GPS-A. CIEKAWE DLACZEGO WAS POZWALNIALI .....PEWNIE BEZ PRZYCZYNY-STANDARDOWO. KAŻDEMU ,KTO NIE MA OCHOTY PRACOWAĆ PROPONUJĘ WIZYTĘ W POŚREDNIAKU ONI ZNAJDUJĄ PRACĘ MARZEŃ!!!
Peter 2017-01-19 19:32
Tak panie dyr., Ty coś wiesz o stękaniu i karmieniu.
4
On 2017-01-23 22:20
Proszę Pana , niech Pan napisze ile to wg . Pana jest normalnie zarobić ? Dla Pana dyrektora z Seleny coś około 32000 zł netto za kwartał a dla PH , któremu nie uda się wyrobić założonego targetu % wykonania planu(wszyscy wiemy o jakiej liczbie pisze) to będzie cos koło 1400 zł miesięcznie . Byc może nie jest to rozstrzał płac spotykany w Republikach Bananowych , ale patrzac na oderwanie góry firmy od dolu , zapewne kiedys do tego dojdzie. Pozdrawiam serdecznie
3
Cezary 2017-01-25 11:22
Mam podjąć pracę w firmie jako przedstawiciel ds sieci ponieważ słyszałem, że to dobry pracodawca.
NICK NOLTE 2017-01-26 20:21
Pracodawca jest ok, ale pracodawce reprezentuje twój przełożony. Jeżeli on będzie źle cię traktował, to ocenisz pracodawcę przez pryzmat swojego szefa.
1
Franki 2017-02-01 11:33
Wiem, że Selena to dobra firma, szukam tu pracy jako przedstawiciel sieci?
ObecnośĆ 2017-02-06 17:42
KOLEGO, TU SIĘ AKURAT POMYLIŁEŚ BARDZO...., SŁABE TO BYŁO STRASZNIE!
ZGADNIJ KTO.......
1
Peter 2017-02-12 21:01
Sam najwyższy stanowiskiem w firmie prezes???? zgadłem?
Czarek 2017-02-16 09:23
Kto wypisuje te bzdury, chyba zwolnieni z firmy. Firma jest spoko a ludzie zadowoleni. Jeśli nawet czasami cos nie wyjdzie to nie znaczy, że tak jest zawsze!!!
Alicja 2017-02-28 12:15
Selena S.A. już po raz piąty została wyróżniona nagrodą BUDOWLANA FIRMA ROKU! Gratulujemy :) A Wy jak oceniacie firmę?
b 2017-03-03 16:25
Nie polecam ! !!
Alicja 2017-03-06 09:07
@b dlaczego nie polecasz?
Alicja 2017-03-23 08:37
@On, jestem redaktorem serwisu GoWork.pl O moim zadaniu możesz dowiedzieć się więcej, klikając w ikonkę mikrofonu, zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w Selena S.A. A Ty jakie masz doświadczenia z powyższą firmą?
1
Robert 2017-06-13 19:21
Potwierdzam. Duża rotacja inteligentnych ludzi o czymś świadczy, firma prezentuje chyba filozofię wykorzystania z nowego pracownika maksimum zdolności i pozbycie się go. Dużo gier politycznych i zamiatania prawdy przed Domareckim. Karty w Selenie rozdaje jedna osoba.
2
Cezary 2017-06-18 18:23
Rotacje to w dzisiejszych czasach norma, szczególnie nowiu pracownicy!!
Ciekawy 2017-08-18 13:53
Mozesz podać przynajmniej inicjatywy tej osoby?
Czarek 2017-08-20 11:37
Pozycja firmy nie wzięła się z znikąd. Ktoś przez lata pracował na nią a teraz parę osób jest niezadowolonych i mając możliwość pisania swoich oszczerstw na forum piszą!. Myślę, że wolność słowa jest dla ludzi odpowiedzialnych. a może konkurencja motywuje?
Alicja 2017-08-28 13:38
@Czarek rozumiem, że nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami. Może w takim razie możesz powiedzieć jaka jest Twoja opinia o Selena S.A. jako pracodawcy. Dodatkowe informacje na pewno będą pomocne dla osób, które na ten wątek trafiają szukając opinii o swoim potencjalnym miejscu pracy.
obi 2017-09-15 15:54
A rotacja PH się kręci nadal i końca nie widac
1
Czarek 2017-10-03 17:56
Dla ludzi, którzy pracę traktują poważnie i angażują się, firma będzie zawsze bardzo dobra. Obiboki zawsze będą oskarżać firmę o wszystko, tak to już jest!.
Zostaw swoją opinię o Selena S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Selena S.A.