brak logo

Olprint Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Olprint Sp. z o.o.

Szukam nowej pracy 2010-02-16 18:17:18
Po znacznym czasie spedzonym w tej "firmie" stanowczo odradzam kazdemu kto powaznie planuje jakikolwiek rozwoj zawodowy. Brak chocby jednego kompetentnego manadzera na cala firme mowi takze sam za siebie. Firma bez jasnej strategii. Opierajaca swoje dzialania na czysto doraznych rozwiazaniach - nigdy nie zauwazylem jakiejkolwiek kalkulacji czy planow dzialania.Nikt z pracownikow do konca nie wie jakim cudem Olprint jeszcze funkcjonuje - kazdy kolejny kwartal wydaje sie zwiastowaac upadek. W firmie brak okreslonej struktury organizacyjnej - nie wiadomo komu podlegasz albo podlegasz w prostej linii kilku osobom na raz. Rozbudowane, niezbyt jasne wiezy rodzinne wewnatrz firmy sprawiaja ze musisz mocno uwazac komu by tu nie nadepnac na odcisk. Goraco nie polecam!
EasyRider 2010-03-09 18:32:01
Ja również spędziłem w tej firmie sporo czasu, i rzeczywiście muszę potwierdzić da się zauważyć pewne "bóle wieku dojrzewania" . Powiem tylko że prezes ma swój styl zarządzania polegający na tym że jest wszędzie i prawie o wszystkim chce decydować, co nie każdemu odpowiada. Ustosunkowując się do sfrustrowanych przedmówców dodam jednak, że w całej swojej historii pracy w tej firmie nie pamiętam przypadku spóźnienia wypłaty, czy jakiejkolwiek próby płacenia "pod stołem" co w dzisiejszych czasach w sektorze małych i średnich firm jest nie do przecenienia. Jak ktoś chce coś pozytywnego zrobić, to może tam z sukcesami pracować, rozwinąć się i ewentualnie pójść dalej.
nigdy więcej 2010-03-11 13:16:42
Też pracowałem w tej firmie i jedyne co pozytywnego można było w niej zrobić to się z niej zwolnić!!! Po prostu ręce opadają ja się widzi taki styl zarządzania! Nikomu nie polecam takich "zarządzających" oraz współpracowników jakich spotkałem w Olprincie!!!!
Spoko_X 2010-03-17 15:13:13
Człowieku, to co piszesz wydaje się absurdalne. Zwiastujesz tej firmie koniec, z zastanów się: przed Tobą ta firma istniała, pracowałeś istniała, nie pracujesz - istnieje. Nie pracujesz bo pewnie byłeś za cienki i przelewasz swoje frustracje na opinię o Olprincie. Pracuję w tej firmie już troszeczkę czyli 10 lat, nie jestem nikim z rodziny, nie odczuwam niczego negatywnego wobec mojej osoby. Niestety było kilka osób przez ten czas co oczekiwali gruszek na wierzbie, ale uwierz mi po kilku miesiącach pracy zadawali te same pytania co drugiego dnia - co niewątpliwie świadczy o ich inteligencji. A później powstają takie komentarze. Zadaj sobie jeden z drugim pytanie, dlaczego firma Olprint nie chciała dalej z Tobą współpracować? Pewnie byłeś za cienki. Po co komu takie żale niestety źle o Tobie świadczą
Grucha 2010-03-19 19:31:48
Nie bądź taki hop do przodu "Spoko" :-) Nie wiem kim jesteś, w tej liczącej niewiele jednak osób firmie, ale uwierz, że zdecydowana większość kolegów nie podziela Twego zdania :-) Też pracowałam w Olprint i decyzję o zakończeniu współpracy podjęłam SAMA. Z tego co pamiętam wszyscy, którzy chcieli coś osiągnąć (w sensie zawodowym), odchodzili także na własne życzenie. Pracujesz w tej jednej firmie 10 lat. Sorry. Olprint nie jest jedyną firmą, w jakiej pracowałam i mam na prawdę spore porównanie. Nie jestem frustratką i nie mam nic do zarzucenia tej firmie. Nie mniej jednak nie mogę uznać tego punktu w swoim CV jako wnoszącego jakąkolwiek pozytywną jakość. Ot praca tylko dla zarobku - bez wyzwań czy spełnienia.
RPRPRP 2010-03-26 14:14:10
Zgadzam się z koleżanką od powyższego posta. Również tam pracowałam. Na całe szczęście bardzo krótko i nigdy wcześniej ani później nie spotkałam na swojej drodze tak nieprofesjonalnych ludzi. Szczególnie jeśli chodzi o serwis-zgroza!!!!
anonim 2010-04-17 22:53:59
Konkurs na najmniej kompetentnego managera Olprint rozpoczęty. I Ty możesz wybrać najgorszego wśród najgorszych! Kto według Ciebie powinien zostać zwycięzcą?

1. [usunięte przez moderatora] (Według relacji żony gubi się nawet w drodze po papierosy!)
2. [usunięte przez moderatora] (udawany na siłę profesjonalizm i ośmieszanie męża-prezesa)
3. magister inżynier [usunięte przez moderatora] (a ja?)
4. [usunięte przez moderatora](człowiek od niczego, co w sumie jest dobre bo do czego się dotknie to [usunięte przez moderatora])

Wybór jest trudny. Każdy kandydat ma spore szanse na wygraną. Nie czekaj!
anonim 2011-06-29 21:39:48
Szukam nowej pracy - 2010-02-16 18:17:18

Po znacznym czasie spedzonym w tej \
Jasne zgadzam się z Tobą. LR wielkim marzeniem było wejść na giełdę PW. No ale z czym Olprint na giełdzie?? A ISO zaproponowane przez LR?? Po co komu to?? I tak z tego wyszło [usunięte przez moderatora] [usunięte przez moderatora] skutecznie pozbywał się ludzi którzy byli dla niego zagrożeniem, a niestety byli wszyscy - i co?? Wyszlo jak wyszło.... A zresztą po co się wkurzać i nakręcać? Było, minęło
anonim 2011-07-01 11:20:09
I po sprawie \"Ciężko mi pisać ten mail ponieważ zupełnie nie wiem jak się z Wami Wszystkimi pożegnać po tych niemal 8 latach współpracy. \"
Olprint ma nowe szanse. No i oczywiście wszędzie jest lepiej niż ......... (tu wstawić nazwę firmy w której pracuję).
yert 2011-07-14 16:00:40
O kurde! Kogo zwolnili? Czy może sam ktoś postanowił odejść?
[usunięte przez moderatora]???
123 2011-09-07 13:12:28
Jednak prawdą jest, że wszystkich się nie da zadowolić, a najbardziej tych co lubią nic nie robić i zarobić no i oczywiście do tego koniecznie trzeba narzekać – typowe !!!
Ja pracuje i mam nadzieję, że jeszcze popracuje :-) bo takiej firmy która tak dbałaby o pracownika jeszcze nie widziałam, a staż pracy mam 15 letni.
Nigdy nie spotkałam się z atmosferą która by mi się nie podobała, układy jak wszędzie między ludzkie, tego się słucha, tego szanuje a innych traktuje z przymrużeniem oka, nie da się lubić wszystkich, przynajmniej każdy wie czego się może po innych spodziewać.
Może każdy jest traktowany tak jak na to zasłużył a to, że za swoje porażki czy niepowodzenia obwinia cały świat to już kwestia braku klasy.
anonim 2011-09-09 14:58:01
A na czym polega to dbanie o pracownika w wypadku Olprint? Pakiet szkoleń? Medyczny? Wczasy pod gruszą? Premie urlopowe? Bo przytaczany wcześniej argument wypłaty wynagrodzeń na czas, lekko się przeterminował od lat 90-tych i teraz jest must-be dla pracodawcy. Obiektywnie standard \"socjalny\" w Olpr. oceniam na mierną plus ~ dostateczną minus.
Na jakich zasadach oceniacie kto jest dobrym, a kto złym pracownikiem? Czy jakikolwiek system ocen pracowniczych fukcjonował kiedyś w Olpr.czy bazujecie na widzimisie szefa? Jak wygląda informacja do pracowników nt. strategii firmy, jej wyniku, planach i projektach? Jest jakaś komunikacja w dół lub w górę nt. bieżacych problemów? Spotkania miesięczne kadry i załogi?
A o rozwoju firmy niech świadczy ile nowych stanowisk pracy powstało w niej ostatnimi czasy. I nie mówię tu o uzupełnieniach wakatów wynikających z rotacji czy przesunięciach. Kto z Was może pochwalić się awansem? A może po prostu nie przyjmujecie do wiadomości jak świat/ standard dobrego pracodawcy zmienił się przez 15 lat, które Wy przespaliście karmiąc się złudzeniami?
Zapytajcie ludzi, którzy odeszli z firmy czy tęsknią i czy by wrócili - tylko przyszykujcie się na kubeł zimnej wody
anonim 2011-09-14 14:00:39
O socjalu w tej firmie zapomnijcie. Odeszło wiele osób lojalnych, zaangażowanych w swoją pracę z kompetencjami. Odeszli bo mieli swoje zdanie, a w tej firmie to nie do pomyślenia, aby ktoś myślał, a nie daj Boże głośno powiedział coś innego niż "grupa trzymajaca władzę" - wiekszość osób pracujących lub byłych pracowników wie o kogo chodzi :) i nie mam tutaj na myśli prezesa " - ech szkoda gadać..... Fajna, niszowa firma z dużymi możliwościami, a tak źle zarządzana :( konkurencja zaciera tylko ręce :)
mycha 2011-09-15 17:43:06
"bo takiej firmy która tak dbałaby o pracownika jeszcze nie widziałam, a staż pracy mam 15 letni. "

od 95 roku w olprincie to co Ty wiesz o innych firmach? W gazecie czytałaś? Weź lepiej nie zabieraj głosu jak nie wiesz o czym mówisz
bylem kiedys w olprint 2011-10-14 17:12:13
jesteś zą prezesa, czy jego kochanką - to by się zgadzało.
ciekawski 2012-07-17 15:08:31
mycha - 2011-09-15 17:43:06

"bo takiej firmy która tak dbałaby o pracownika jeszcze nie widziałam, a staż pracy mam 15 letni. "



od 95 roku w olprincie to co Ty wiesz o innych firmach? W gazecie czytałaś? Weź lepiej nie zabieraj głosu jak nie wiesz o czym mówisz
a gdzie jest napisane że od 15 lat w Olprincie..............bo się nie doczytałem
123 2012-07-17 15:20:06
bylem kiedys w olprint - 2011-10-14 17:12:13

jesteś zą prezesa, czy jego kochanką - to by się zgadzało.
hmmm no proszę anonimowość internetu pozwala na pełną swobodę obrażania ludzi ale muszę Cie rozczarować jestem bardzo zadowoloną z pracy osobą.
Pan [usunięte przez moderatora] chyba wszystkich bieże swoją miarką zdobywania satysfakcji w życiu a tu wystarczy poprostu wziąć się do uczciwej pracy - POLECAM
anonim 2012-11-19 20:35:53
Niestety muszę się zgodzić z przedmówcami. Jeśli masz inne zdanie niż grupa trzymająca władzę to nie popracujesz.
Prezes nie ma własnego zdania, tylko dobiera sobie do zarządzania osoby co najwyżej mierne, ale bardzo kochające donosicielstwo.
I jak na tym wychodzi??
Później pojawiają się takie a nie inne opinie.
ludz 2014-01-15 11:03:38
ludzie rzeczowi, robota poukładana, niestety jak w każdej większej firmie trzeba się przebijać z własnymi pomysłami, jednak to działa na korzyść, jeśli przejdziesz ścieżkę krytycznych uwag, każdy projekt mile widziany, duży +
ala 2015-01-31 17:59:33
A czym musi się cechować taki Account Manager żeby dostać pracę w Olprintcie? jakieś specjalne rzeczy wymagają? bo tak myślę że może to mój czas na spełnianie marzeń względem pracy, no a zawsze chciałam pracować jako Account Manager, nawet staż na takim stanowisku kiedyś robiłam więc jakieś tam udokumentowane doświadczenie mam
roso 2016-05-13 16:35:46
Wydaje mi się, żę można zarobić o wiele więcej @al al , bo jako specjalista do spraw handlowych w branży IT wynagrodzenie Twoje składa się wynagrodzenia podstawowego oraz premii od sprzedaży, a ona zależy od wyników
Zostaw swoją opinię o Olprint Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olprint Sp. z o.o.