brak logo

Fota s.a. od łódź

Gdynia

Opinie o Fota s.a. od łódź

HENRYK 2013-04-05 09:36:41
OSZUSCI I TYLE ZADNEMU NIE POLECAM
Anonim 2013-07-15 03:15:05
Co z dniami wolnyni?
aplikant 2013-08-19 19:29:27
Czy nalezy w Fota rozpoczynac prace? Gazety pizza ze firma w upadlosci.. A jak jest naprawde?
polny 2013-08-19 22:15:24
Zlikwidowali sporo oddziałów, pracy jest mniej, normy są stale większe, zwalniają co trochę po parę osób, lecą najsłabsze ogniwa
polny 2013-08-19 23:22:36
na zlecenie bo nawet starzy pracownicy wracają na agencje, jak chcą tam zostać
polny 2013-08-23 09:59:16
Tempus A Piotrkowska 55
polny 2013-08-23 17:04:30
Normy stale rosną, tak żeby trudno było je zrobić, jak się zrobi podniosą znowu. Za niewyrobienie normy ucinają premie 250 miesięcznie można być do tyłu. Dochodzą jeszcze błędy na kompletacji (za dużo, za mało, nie taki towar) i one obniżają wydajność i też premia leci w dół. Za tydzień chorobowego 100 mniej
polny 2013-08-28 15:47:50
Na razie trwają zwolnienia, kolejne zwolnienia. Odpuściłbym tę firmę na razie.
polny 2013-09-06 22:48:52
restrukturyzacja
fociarz 2013-09-12 14:31:11
Cudowna firma , pracuje sie tam jak w raju, doceniaja kazdego pracownika wysokimi premiami , zero stresu no po prostu bajka , zarobki wspaniale pracownikow stac na zagraniczne wakacje i nowe auta .... P.S. zauważyliście mam nadzieje ironie;)
polny 2013-09-13 11:29:16
nie
dawny fociarz 2013-09-16 11:24:21
Darujcie sobie z tą firmą. Ona tonie. Mają 80 mln. złotych długu. Brak jest towaru bo brak pieniędzy. Jeśli chcecie pracować za pensję 1600 + 1000 premii, która non-stop jest ucinana to jest firma dla Was. Znam to od podszewki. Pracowałem. Wyzysk i nic więcej. Teraz pracuje w firmie, która dostarcza im części. Nie płaca od 4 miesięcy. Już nie dostarczamy im towaru. Mają u nas długi na 100 tyś. Tylko pobranie.
1
fociarz 2013-09-26 20:51:16
2200 na rękę? więcej niż 1600 -1700 nie dostaniesz taka prawda niestety...wczoraj byl u nich komornik :) szczerze zycze im zeby splajtowali bo nie szanuja pracownikow oraz klientow ...wymagania to oni maja ale od siebie nic :( Firma Okazuje Tylko Arogancje FOTA
*** 2013-10-02 17:01:27
Jak w firmie której zarząd nie podejmuje jednogłośnych decyzji ma być dobrze, gdzie właściciel nie szanuje pracowników i co więcej twierdzi że wszyscy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W tej chwili w Fota SA w Gdyni wszyscy szukają pracy. Firma która nie ma przyszłości, tak to jest jak zyski inwestuje się w prywatne profity a nie w rozwój firmy i pracowników. Firma która jest w upadłości bez inwestora się nie odbije, chyba że inwestor będzie sam podejmował decyzje strategiczne firmy bez udziału obecnego zarządu i właściciela. Na premie nie ma co liczyć od kliku ładnych lat, tylko wyzysk. Firma dostała upadłość tylko dlatego żeby zaspokoić swoich dłużników w jak najwyższej kwocie kosztem wyzysku swoich pracowników. Kto może niech ucieka.
2
Marek 2013-11-26 15:24:07
podobno przejeciem zainteresowany jest Stahlgruber z Niemiec. wie ktos cos wiecej bo mi akurta dobrze sie w focie pracowalo a ze teraz nie mam roboty to chetnie bym wrocil ale na dluzej niz kilka miesiecy
1
ja 2014-01-06 18:38:57
jakie głupoty nie którzy tu wypisują....
W Gdyni wszyscy się zwalniają, (usunięte przez administratora)itp.itd.
Bzdury bzdury.
były ciepłe dni w firmie - przyznaje ale pracownicy zawsze dostali wypłatę na czas, mało tego rekrutacje do firmy są na bieżąco
bzdurne komentarze konkurencji lub ludzi którzy słyszeli dzwony ale nie wiedzą w jakim kościele dzwoniło
kinia 2014-02-05 13:36:48
Byłam kiedyś pracownikiem foty do połowy 2013roku, jeśli chodzi o zarząd to mogą ich w kosmos na miotłach wysłać, brakuje im madrych, doświadczonych ludzi w zarządzie(usunięte przez administratora)
ms 2014-04-26 12:42:20
jestem w tej firmie już prawie 8 lat i jest oki.
kazimierz 2014-10-25 21:07:09
10 lat temu pracowalem w firmie fota sa w oddzale gdynia a potem gdansku i bylo ok mozna bylo zarobic .a atrosfera byla dobra . teraz moze sie duzo zmienilo.bylo to za czasuw radoslaw awojtkiewicz
*** 2014-11-15 10:52:03
fota w upadłości zatrudnia na stanowisko KIEROWNIK DZIAŁU ZARZĄDZANIA NALEŻNOŚCIAMI śmieszna jest to że oferuje:
Pracę w Centrali dużej Spółki notowanej na GPW - firmy w upadłości nie są notowane na giełdzie
Możliwość rozwoju zawodowego - śmiechu warte
Narzędzia pracy - standart, aby wykonywać pracę to trzeba wyposażyć pracownika w narzędzia do jej wykonania
Możliwość korzystania z dodatkowych benefitów pracowniczych - jakie benefity
śmiechu warte pracowałem w fota i uciekłem...gdy usłyszałem kiedyś na korytarzu jak stary fota krzyczy na pracowników oskarżając ich o kradzież gdy spółka padała na ryj przy beznadziejnym zarządzaniu i zarządzie...bardzo dużo ludzi odeszło zostali tylko...no własnie
=========== 2014-11-15 11:07:58
chyba któś z rodziny fota to napisał
1
*** 2014-11-15 11:10:52
dostali co wprawiło w osłupienie...a mówią że sądy są...
000000000000000000 2014-11-15 11:11:52
hahahahhaha ale się usmiałem
Fociarz 2014-12-21 08:55:42
Fote już dawno rozkradli pozdro dla zumiego...
Zumi Zumi :)
klient 2015-01-10 10:30:16
FOTA STARGARD SZCZ. OBSŁUGA BEZNADZIEJNA, PODAŁEM NUMER NADWOZIA,SYMBOL SILNIKA-MÓWIE ŻE WIOZE TOWAR 1000KM, A ONI MI SPRZEDALI NIE WŁASCIWE KABLE, ZAWOŻE JEDE DO WYMIANY,A ONI ROZKŁADAJĄ RĘCE,ROZMOWA Z KIEROWNIKIEM,,,,,,,,,BEZUŻYTECZNA KIEROWNIK DNO , IDIOT... TO MAŁO POWIEDZIANE, NIE POLECAM ,NIE ZROBIĘ TAM WIĘCEJ ZAKUPÓW I SPORA GRUPA MOICH ZNAJOMYCH TEŻ
fotomat 2015-02-04 11:48:13
Po premii nie tną, bo jej nie ma; pensja na czas 1460 na rękę.
andrzej 2015-04-02 11:16:05
pracuję tu kilka lat i powiem, że dziwią mnie opinie na temat pensji...u mnie w odziale najniższa pensja to 2600 brutto plus premia i serio co miesiąc ją dostajemy.
Daniel'S 2015-09-28 12:02:27
Miałem do czynienia z tą firmą. Oszukali i okradli mnie. Nie wypłacili należnego wynagrodzenia za ostatni miesiąc uczciwie dla nich przepracowany. W związku ze to franczyza to pensje pracownikom musiałem zapłacić z własnej kieszeni, odprowadzić należne państwu podatki od faktury którą wystawiłem a pieniędzy nie otrzymałem. Zamrozili mi również pieniądze za faktury przeterminowane klientów. Pytanie moje brzmi : a jeśli już zwindykują klientów i pieniądze odzyskają to będą mieli zapłacone podwójnie ??? , bo mnie nie zamierzają oddać pieniędzy. Fota zalega spore pieniądze. Na współpracy z firmą Fota jestem do tyłu kilkadziesiąt tysięcy złotych . Mogłem postąpić jak i oni ze mną , przed odejściem zabrać sobie towaru na tą kwotę, ale chciałem być uczciwy. Z PERSPEKTYWY CZASU PYTAM PO CO ???
fisher 2015-12-17 16:38:24
Spójrz na nazwe firmy na stronie www.fota.pl
miro 2016-06-05 17:14:29
Kolo na pewno słyszałeś jak <<stary " Fota krzyczy i oskarża pracowników.Masz bujną wyobraźnie.Ja pracowałem tam cztery lata i Jak to nazywasz Stary Fota nigdy nie krzyczał na pracowników.Fakt zjawiał się w firmir o 4,00 rano o obchodził cały magazyn .
er 2016-06-19 21:43:20
@xza ale widocznie jest ku temu jakis powod..chyba ze po prostu te ososby sie same zwalniaja no sam juz nie wiem jak ejst dobry pracownik to beda go trzymac
1
Zostaw swoją opinię o Fota s.a. od łódź - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fota s.a. od łódź