logo Naima Sp. z o.o.

Naima Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Naima Sp. z o.o.

Tara 2013-02-07 11:06:45
@Wujek Dobra Rada

Znalazłam info o wolnym wakacie na grafika 2D w tej firmie i chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej przed wysłaniem do nich aplikacji.
Powiedziałeś, że jest to firma miedzynarodowa - czy są jakieś wymagania językowe na stanowisko grafika? Z mojego doświadczenia wiem, że grafik to szara myszka, która nie ma kontaktu z klientem a na którą zwala się wszystkie rzeczy i winy, jak to wyglada tutaj?
O co chodzi z tą inwigilacją? Czy to dotyczy wszystkich pracowników tj nawet grafików?
ByłyOszukanyPracownik 2013-04-10 14:10:58
ODRADZAM!. Nie z zemsty. Poprstu szkoda waszego czasu na tą firmę. Pracuje już jako grafik 6 lat..Strata czasu i zdrowia :/
ritta 2013-06-17 09:57:34
jak dla mnie praca spoko, super team, ktory wzajemnie sie wspiera, mila atmosfera. zarobki tez ok.
Anonim 2013-06-17 17:16:42
ByłyOszukanyPracownik - 2013-04-10 14:10:58

ODRADZAM!. Nie z zemsty. Poprstu szkoda waszego czasu na tą firmę. Pracuje już jako grafik 6 lat..Strata czasu i zdrowia :/
Skoro pracujesz już tam 6 lat i jest aż tak źle, to dlaczego tyle czasu się tam męczysz? Coś mi śmierdzi faktycznie w tych komentarzach.
mimi 2013-06-24 13:07:43
zarobki są ponadprzeciętne, oczywiscie firma stawia na rozwoj kazdego pracownika :)
g 2013-07-02 12:01:40
Może i zarobki są świetne ale koszt jaki trzeba ponieść żeby tam funkcjonować nie jest wart nawet 1% tej kwoty. Zauważcie że pozytywne opinie wystawiane są w przeciągu kilku minut tego samego dnia, hmm. Podejrzane i to bardzo.
2
zosia samosia 2013-08-14 13:39:16
super firma, nigdy nie pracowalam w tak milej atmosferze, miedzynarodowe prestiżowe projekty uzupelniaja atmosfere. do tego bardzo dobre zarobki!
kunegunda 2013-09-18 11:53:38
w naimie pracowałam jakiś czas temu, byłam bardzo zadowolona, warunki finansowe super, atmosfera pracy również! niestety musialam zmienic pracodawcę ze względu na moją wyprowadzkę z łodzi, jednak z czystym sumieniem mogę polecić tę firmię!!!!
Parówa 2013-10-30 18:31:53
Cudowana firma, najlepsza na świecie
1
Grzesiek 2014-01-15 12:33:15
Polecam - jeżeli ktoś jest sumienny i pracowity znajdzie w tej firmie dużo dobrego. Bardzo dobry team!
2
german_boy 2014-01-17 13:00:34
the best company ever
sudoł 2014-03-26 12:57:38
Naima nie wygląda na firmę zatrudniającą dużą liczbę pracowników. Ile obecnie osób na stałe jest tu zatrudnionych?
1
SOUK 2014-04-11 10:36:57
Podali Mnie do sądu bo powiedziałem że maja bałagan. za obrazę, zniewagę...........oczywiście przegrali sprawę.... kandydowałem i przyjeli Mnie na stanowisko którego ,nie było....to sad w Łodzi uznał za prawdziwe.....uwaga na resztę opinii....czesto pisane przez pracowników.
Moja opinia : omijać szerokim łukiem.......
6
kjku 2014-05-11 01:07:32
Podstawa tej firmy to młody, otwarty zespół ale przede wszystkim.....niedoświadczony, i WYKORZYSTYWANY!
Powiedzą Co czego tylko zapragniesz na rozmowie kwalifikacyjnej ....a juz w pierwszy dzien bańka znika.....i bardziej się czujesz jak w pułapce......czytaj umowę...o ile jakiąś dostaniesz....
2
Zdun 2014-05-11 09:17:40
W końcu jakieś prawdziwe opinie i tym śmietniku
1
noname 2014-05-12 10:10:53
Wiadomo, nie ma firmy doskonałej tak jak nie ma osoby. Jednym coś odpowiada a innym nie. stąd różnica poglądów. Negatywne opinie często piszą ludzie którzy mysleli że przyjdą, usiądą i za to dostaną kasę. Nikt nikomu nie każe pracować tu czy tam, po to są okresy próbne by obie strony się sprawdziły. Więc zapewne osoba ukrywająca się pod nikiem Kjku przekonała się że idąc do pracy trzeba pracować a nie siedzieć na FB cały dzień. Taki team jak jest w Naimie i relacje miedzy pracownikami to nie jedna firma mogła by pozazdrościć.
kjku 2014-05-14 02:35:24
Pracować TAK, o ile wiesz co robić, kiedy to zrobić a nie ciągłe zmiany, kompletny brak organizacji i spychologia....jestes odpowiedzialny za wszystko i nic.... kompletny brak kompetencji ze strony.....kierowników....ale..zamieszania!!!
Kasa na lewo, zero gwarancji...rano pracujesz moze sie okazac ze juz po poludniu juz nie.....fajna atmosfera ciekawe dla kogo....poswiecenie..kozla ofiarnego na porządku dziennym...
1
noname 2014-05-14 09:05:55
Chyba pod pseudonimem Kjku ukrywa się któryś z managerów już nie pracujących w Naimie skoro mówi o odpowiedzialności i organizacji. Zapewne szybko zakończył tam kariere bo poprostu się nie sprawdził. Wiadomo, jak się ma zarabiać to trzeba ponosić konsekwencje w postaci odpowiedzialności. A organizacje pracy sam tworzy więc jak nie potrafi ogarnąć pracy 7 ludzi to jest chaos.
3
kjku 2014-05-15 14:24:11
Tak ciekawe a sprawa kiedy grafik jest zwolniony bo nie odpisał maila do klienta...mimo faktu że nie powinien się zajmować obsługą klienta......, jedna sprawa ...a ile Ich było......ostrożnie
2
Klamin 2014-07-16 08:32:19
W tej firmie "konsekwencje" ponosi zawsze ten......bliżej brzegu......a jest to zawsze grafik, grafik lub grafik...obrywasz za psie pieniądze.....
maciek 2014-07-17 11:19:58
Pozdrawiam ale i szczerze współczuje wszystkim malkontentom. Znam firmę od kilku lat, obserwuje dogłębnie od środka od kilku tygodni i mogę całkowicie szczerze życzyć takiej pracy wszystkim. Szczególnie grafikom - w kwestii zarobków, atmosfery i potencjalnej odpowiedzialności. Nie prowadzimy w tej chwili żadnej rekrutacji, ale jeśli ktoś jest rzeczywiście zainteresowany poznaniem realiów pracy, zespołu, specyfiki zapraszam na herbatę w każdej chwili - ul. Kościuszki 1 (2 p.). A ewentualnych niezadowolonych "wewnątrz" proszę o konstruktywną wymianę pomysłów-propozycji twarzą w twarz w każdej chwili - to tylko może ułatwić i uprzyjemnić życie wszystkim.
1
piotrek 2014-07-18 17:16:29
cóż, firma jest wyjątkowo specyficzna.(usunięte przez administratora) do tego sposób sprawowania przez nich kontroli jest mocno dyskusyjny i nie każdemu musi odpowiadać. nie oszukujmy się jednak, to jest nie tyle prawdziwa firma, co farma specjalistów wykonująca szwajcarskie projekty, za które jej właściciel dostaje ogromną kasę. zarobki są jednak całkiem przyzwoite(jak na łódź) , team młody, (usunięte przez administratora) ja osobiście wolę jednak pracę w dużych profesjonalnych i dobrze zorganizowanych firmach .
piotrek 2014-07-29 23:10:52
dobra, solidna firma sama się broni bo opinia o niej idzie w eter,a ludzie czują atmosferę i chcą lub nie tam pracować . zapamiętajcie więc podstawową zasadę biznesu, zadowolony pracownik sprawadzi wam kolejnego, niezadowolny zniechęci 100 potencjonalnych.
piotrek 2014-08-12 23:13:04
to prawda, graficy są naprawdę świetni . zresztą o czym tu dyskutować , dobry , pewny siebie człowiek (pracownik) wie co potrafi i zna swoją wartość , a uczciwość i szczerość to fundament na którym warto budować wszystko..
grafik 2014-09-02 06:53:16
Przestancie glupoty pisac.....zawsze dostaje sie grafikom.....jak tam pracowalem rotacja byla taka ze trudno to nazywac zespołem. NIKT tam nie chce pracowac na dluzsza mete, dla poczatkujacych aby cos wbic w cv. NIE POLECAM
3
maciek 2014-09-02 15:21:32
Pozdrawiam Pana Grafika i dla jego nie komletnej jak widać informacji, którą posiada pozwolę sobie sprostować, że większość aktualnego zespołu pracuje od kilku lat, a ostatnią rotacją był powrót starego pracownika po rocznej absencji - rok temu (nadmienię, że bez stosowania jakiejkolwiek formy przymusu)
pawel 2014-09-12 06:47:26
BZDURA ///ale można pogratulować PR, na 100% nie jest to opinia pracownika////zgadzam się z tym że ciągle są problemy i zawsze jest to wina grafika
3
maciek 2014-09-12 11:03:09
A skąd czerpiesz te informacje o ciągłych rzekomych problemach i jakoby obarczaniu winą uciemiężonych grafików(?) - bo tak się składa akurat, że ja tu pracuję. Mało tego - jeśli rzeczywiście kogoś to interesuje i nie daje spokoju - ponawiam zaproszenie na herbatę do naszej siedziby - Kościuszki 1/217 (chociaż przypominam - rekrutacji nie prowadzimy)
michał 2014-09-13 23:14:11
przestań michał chrzanić . serio, tylko osoba która nie pracuje w łodzi + ma jakiś interes w dezinformacji może gadać takie głupoty, broniąc tego prywatnego poletka abu. nikt z łodzi was nie lubi ani nie szanuje, a ludzie pracują tam tylko dlatego że z czegoś trzeba żyć..
ciężko się zresztą temu dziwić, ty i abu macie naj...bane we łbach , ch.., się znacie na menadżerce a strugacie wielkich specjalistów.
kurde, sam już nie wiem po kiego tu piszę, ale nie mogę patrzeć jak ktoś próbuje siać taką dezinformację.
5
maciek 2014-09-15 14:18:10
Sprowadzasz to forum do jakiegoś żenującego poziomu. Jak bardzo jesteś zaślepiony/a swoimi emocjami to każdy postronny sam może ocenić. Jakim prawem obrażasz niezamieszane w tą rozmowę osoby to już inna sprawa. Absolutnie każdy może bez ograniczeń wylewać swoje frustracje i zatruwać przestrzeń w internecie, ale nie każdy jak widać ma odwagę i klasę żeby powiedzieć coś prosto w oczy. Jak byś zmienił/a zdanie to pytaj w Naimie o Maćka - to ze mną rozmawiasz.
pawel 2014-09-22 08:40:19
Jak ktoś pisze prawde to zaraz obraża i jest sfrustrowany
2
maciek 2014-09-22 11:48:27
A skąd czerpana jest ta wiedza na temat prawdy? Bo ja tutaj w firmie pracuję od kilku miesięcy i niech mnie ekipa grafików zlinczuje jeśli mówię nieprawdę teraz - odkąd tu jestem żaden grafik 3D nie otrzymał nawet niepochlebnej uwagi na temat swojej pracy - nie mówiąc już o jakiś poważniejszych nieprzyjemnościach. Nie wiem jak było przed laty - wiedzieć nie mam skąd - ale na ile się orientuję nie jest to forum historyczne.. Za ewentualne błędy i podknięcia grafików odpowiadam tutaj właśnie ja osobiście i nie pisał bym tego wszystkiego, gdybym czuł się jakkolwiek zaszczuty czy krzywdzony. Wykonujemy tutaj komercyjne zlecenia dla klientów z zewnątrz - jedyny dyskomfort jaki tu obserwuję to konieczność zaspokojenia czasem nie koniecznie swojego prywatnego gustu..
PAWEL 2014-09-26 12:13:43
SUPER PR....widac ze ostro na tym forum działa SPIN DOCTOR Naimy. zadna to opinia tylko wymyslone historyjki////lubie bajeczki ale AZ takie, wszyscy ktorzy znaja tą firme wiedzą co mysleć.ODRADZAM
5
maciek 2014-09-26 15:48:58
Aleś chłopie nudny z tym swoim zrzędzeniem..Rozmawiasz ze mną jakbyśmy się znali ale jestem pewien że nie mieliśmy okazji nawet się spotkać. Proponuje już tutaj dłużej nie zanudzać nikogo bezsensowną pseudo-polemiką. Pełen wachlarz opinii - do wyboru do koloru..Każdy znajdzie coś dla siebie. A jeśli ktoś zamiast czczej paplaniny chce spotkać żywego człowieka - powtórzę po raz trzeci! - zapraszam do siedziby firmy (choć rekrutacji nie prowadzimy)
michal 2014-09-27 01:51:08
kolejne kłamstwo michale... rekrutcję prowadzicie non stop ..
2
PAWEL 2014-09-28 20:05:41
dokładnie...rekrutacja trwa...ponieważ po tygodniu...80 procent chce już odejść....reszta po 2 tyg...
2
maciek 2014-09-29 10:31:07
Jedyne co mogę powiedzieć to bardzo Ci/Wam współczuć i odwołać się do swoich trzech ostatnich wpisów - bo naprawdę nie ma sensu w kółko powtarzać tego samego..
pawel 2014-10-04 18:31:27
ODRADZAM...
FIRMA... TYLKO DLA ZDESPEROWANYCH GRAFIKÓW
5
sobi 2014-11-29 20:18:33
skoro jeszcze niedawno wisiała jakaś oferta z pracą w Naimie to rotacja jak widzisz jest. Nie był to odosobniony przypadek i co pewien czas firma rzeczywiście poszukuje nowych pracowników. Myślę, że nie zaszkodzi jeżeli wyślesz swoją aplikacje do tej firmy. Poleży i przy najbliższej okazji rekrutacji zwrócą na nią uwagę
1
piotr 2014-12-05 21:43:57
Lepiej NIC TAM NIE WYSYŁAJ, niczego się nie nauczysz, i możesz tylko sobie zaszkodzić
4
piotr 2015-12-12 20:16:11
a ja powiem tak, generalnie atelier vert pomme to nie jest zła firma .chociaz ja osobiście bym nie mógł tam długo pracować ze względu na ich politykę. niemniej tragedi nie ma, jak solidnie robisz swoje przymkniesz oko na pewne sprawy to będziesz zadowolony.
1
swin 2016-05-04 20:40:28
Nie POLECAM! zero organizacji, nadgodziny często nie płatne, rzeczy załatwiane na lewo. Jeśli jesteś zwykłym grafikiem to może wytrzymasz, jeśli chcesz się rozwijać i awansować na managera lub architekta to katastrofa. Atelier vert pomme to szwajcarska firma która wykorzystuje polską firme naima do robienia wizualizacji i animacji, płacą w złotówkach a oni zarabiają w frankach szwajcarskich, i na dodatek za dobrą jakość pracy polskich grafików Ateleier Vert pomme traktuje polkich pracowników jak śmieci.
4
Ppp19 2016-05-13 16:40:51
Hmm, zapodajcie jakieś opinie jak teraz wygląda tam sytuacja, czy da się przeżyć tam będąc grafikiem? Jak wygląda sprawa wynagrodzenia? Czy jest wypłacane na czas? Kto tam organizuje pracę? Widzę, że jest tam sporo ofert pracy, wymieniają skład, czy następuje rozwój firmy?
Maciej 2016-06-23 06:06:01
Ja sie bardzo zawiodłem...
2
lobo 2016-06-27 08:25:52
co to znaczy opłaca? jak jesteś początkujący możesz tam trochę popracować i zebrać doświadczenie . Jak już trochę pracujesz i chcesz się rozwijać to imo nie ma sensu.
Graf 2016-09-20 10:34:59
Szef to oszust ...ten cały Abou... zachowuje sie jak psychol,wszyscy sie go boja,podporzatkuja sie a jak nie to wynocha... A jak przyjezdza to przywozi torebke czekoladek na wszystkich... smiechu warte!!! Ja bym sie bardzo dobrze zastanowil czy tam pracowac....
3
Graf 2016-09-20 10:35:36
Szef to oszust ...ten cały Abou... zachowuje sie jak psychol,wszyscy sie go boja,podporzatkuja sie a jak nie to wynocha... A jak przyjezdza to przywozi torebke czekoladek na wszystkich... smiechu warte!!! Ja bym sie bardzo dobrze zastanowil czy tam pracowac....
3
lobo 2016-09-20 11:59:03
Atmosfera jest dziwna , ciężko jednoznacznie określić.
Z jednej strony naprawdę fajni młodzi ludzie ,a z drugiej strony ekipa z lozanny (Abu i ta jego prawa ręka) , która rządzi w jakiś zupełnie dziwny sposób , że odnosi się wrażenie że oni tam są po to żeby przeszkadzać.
Ja rozumiem że szef musi ludzi kontrolować , nadzorować itp , ale ich polityka sprowadza się do wejścia człowiekowi na łeb i albo to tolerujesz i przemilczysz (tracąc przy okazji szacunek do samego siebie) ,albo to powiesz to głośno i zostaniesz sklasyfikowany jako osoba nienadająca się do pracy.
Jeśli jesteś typem osoby lubiącym pewną swobodę w działaniu unikaj tej firmy jak ognia , bo na pewno nie rozwiniesz tam skrzydeł a wręcz spotkasz się z próbą ich przetrącenia.
5
były pracownik 2016-10-17 15:48:21
Zwykle nie piszę komentarzy w internecie, a jeśli je czytam to podchodzę sceptycznie.
Jeśli chodzi o tą 'firmę' to chcę napisać komentarz żeby przestrzec innych przed pracą tam. W każdej pracy znajdą się minusy, ale co tu się dzieje to PIEKŁO bez względu na to, na jakim stanowisku się pracuje.
2
kom 2016-10-17 16:12:36
French Project Manager jest u nich potrzebny z tego co teraz widze tak naparwde.
Zostaw swoją opinię o Naima Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Naima Sp. z o.o.