Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wawel S.A.

Pracowałeś w firmie Wawel S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-10-05 23:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Uważam że w Firmie Wawel ten kto chce pracować i lubi swoją pracę dostanie za nią godziwą zapłatę nie jest lekko ale teraz wszędzie postawiono wysokie porzeczki Ja daję z siebie wszystko i przepraszam wszystkich którzy mają żal do Firmy Wawel, ale Ja nie narzekam Wawel daje mi dobrą pensję, którą sama ciężką pracą sobie wypracuję !!Pamiętajmy że wszędzie jest dobrze tam gdzie Nas nie ma, a uwierzcie w innych Firmach jest tragedia hm a wszędzie trzeba pracować
zdjecie uzytkownika
sami - 2014-10-06 18:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Wawel poszukuje osoby na stanowisko Specjalista ds. Exportu- Europejskie sieci handlowe, miejsce pracy w Krakowie. Wymagania to: -Wykształcenie: wyższe ekonomiczne (specjalizacja w handlu zagranicznym będzie dodatkowym atutem) -Min. 2-letnie, poparte sukcesami, doświadczenie na analogicznym stanowisku w sektorze FMCG (kanał nowoczesny) -Dyscyplina, zaangażowanie, orientacja na cele i lojalność wobec Pracodawcy -Biegła znajomość języka ANGIELSKIEGO w mowie i piśmie (znajomość drugiego języka obcego będzie dodatkowym atutem) -Bardzo dobra znajomość pakietu MS Office, -Wysoka motywacja, wzorowa organizacja pracy, zdolności interpersonalne, -Prawo jazdy kat. B. -Gotowość do podróży służbowych Myślicie, że warto, czy jest tak samo jak na produkcji?
zdjecie uzytkownika
priv - 2014-11-25 16:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [yyy - 2014-03-31 18:35:58]:
może coś na priv?
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-12-02 08:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A czy wie ktos kiedy beda zwalniac ludzi tych co maja umowy do konca roku?
zdjecie uzytkownika
asder - 2014-12-03 17:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlaśnie....Moze konczy sie komus umowa i zwolni sie miejsce pracy?? Ktos cos wie?? Bylbym zainteresowany praca w Wawel.S.A. A jakie sa godziny pracy? Jaka jest ogólnie rotacja pracowników ? Jaka atmosfera panuje na co dzien wsrod pracowników?? jaka umowe zawieraja nowi pracownicy z w/w firma?? pozdrawiam...
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-12-08 14:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
YWiec juz zwalniaja.
zdjecie uzytkownika
ka.sa.naa - 2015-02-20 21:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeżeli nie masz rodziny w biurze to omijaj ich z szerokim łukiem, wszystkich z zewnątrz tępią, a w zasadzie kierownicy (po rodzinie) są bez matury, robią każdemu pod górę, zeby tylko zwolnić i wstawić "swojego", wystarczy przejżeć stanowiska nazwiskami, przy mojej kierowniczce ludzie sami odchodzili, zgnojeni..... stosowała mobbing, kto był ponad przeciętnych ludzi miał prze,rą,ba,ne! ona tylko poważała siebie - pracującą na roli matkę polkę!!!! broń boże miej inne poglądy, oj to szybko wylecisz, szanowna inspekcjo pracy weźcie sie za nich w koncu
zdjecie uzytkownika
agnes456 - 2015-02-26 15:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
hehe dokładnie!!! pracowałam w sezonie w ich kawiarni, porażka!!!! kierowniczka miała kogoś tam w biurze i w kawiarni chyba szwagierkę, która przyszła kompletnie zielona bez doświadczenia, po czym szwagierka przeszła na sklep firmowy na umowe o prace a reszta nas została zwolniona, ciekawe prawda?jeden wielki mobbing, nie wspomnę że p kierownik w kawiarni bała sie ludzi obługować bo jej angielski... a szkoda gadać, zenada, mają wymagania wobec wszystkich tylko nie wobec siebie, a i mój tatuaż był powodem mojej dyskryminacji....
zdjecie uzytkownika
Dodus - 2015-02-27 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [PW - 2014-03-09 21:01:15]:
Witam, wawel to po prostu mobing i nic więcej a teraz zabezpieczają się oświadzeniem że niby dobowolnie pracownicy chcą pracować na umowę zlecenie, a jak ktoś nie podpisał to zwalniają. Porażka a gdzie inspekja pracy? gdzie mamy prawo?
zdjecie uzytkownika
nela - 2015-02-27 21:32:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Dodus - 2015-02-27 20:09:36]:
Dokładnie zgadzam się z tą wypowiedzią każdy pracownik Wawelu z dniem 27.02.2015 do przedłużonej umowy dostał taki malutki aneks . Pięknie napisany jakie same superlatywy daje nam zlecenie Np. nienormowany czas pracy ,możliwość wyboru zmiany , no bądźmy szczerzy taki kit jest idealny dla inspekcji ale nie dla ludzi pracujących w tej firmie . A i najważniejsze na końcu że wiemy czym różni się umowa o pracę od zlecenia i że "Świadomie i dobrowolnie " podejmujemy prace na zlecenie. No jasne Każdy podpisze bo zostało powiedziane że nie podpisanie tego aneksu jest równoznaczne z nie przedłużeniem umowy. A to już chyba podlega pod mobbing . Ogromne BRAWA po raz kolejny dla Firmy : znowu robicie z ludzi idiotów tylko trzeba pamiętać że kij zawsze ma dwa końce .........
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-02-28 18:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nela - 2015-02-27 21:32:16]:
firma porażka.... reklamy wszędzie non stop, zwiększający się rynek zbytu i takie traktowanie ludzi..... oczywiście, że stosują mobbing. Niestety żerują na tych, którzy nie mają innej opcji tylko są zmuszeni u nich pracować, żałośni!!!!! Nie dbają w najmniejszym stopniu o tych co robią największą robotę. Zero szacunku do ludzi...
zdjecie uzytkownika
goodmen - 2015-03-02 17:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dodus - 2015-02-27 20:09:36]:
Zakaz dyskryminacji w zatrudnieniu jest jedną z podstawowych zasad prawa pracy. W myśl kodeksu pracy pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązywania i rozwiązywania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także bez względu na zatrudnienie na czas określony lub nieokreślony albo w pełnym lub niepełnym wymiarze czasu pracy.
Równe traktowanie w zatrudnieniu oznacza niedyskryminowanie w jakikolwiek sposób, bezpośrednio lub pośrednio, z przyczyn określonych powyżej.

Więc napiszcie im pozew, niech się nie czują bezkarni. Dopóki będziecie to tolerować to nic się nie zmieni
zdjecie uzytkownika
xxzz - 2015-03-03 19:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, mnie ściągano do pracy w kawiarni na 2 godz spoza Krakowa, liczą się układy
zdjecie uzytkownika
anons - 2015-03-03 23:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ddobro robota na lep się nie leje i przynajmi wiesz za co robisz.
zdjecie uzytkownika
polo - 2015-03-06 10:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anons - 2015-03-03 23:54:32]:
pewnie, że wiesz 3stówy (kawiarnia) na mc, da się zyć....
zdjecie uzytkownika
nari - 2015-03-11 19:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [polo - 2015-03-06 10:16:21]:
dokładnie!!!! na dodatek kierowniczka niszczy psychę, wstrętna i brzydka! zazdrości urody ładniejszym i szczuplejszym, ciągle gada o zwolnieniach! samam nic nie robi tylko wpie.p.r.za cukierki, pracujesz na telefon np 2 godz dziennie, a jakie odgrazanie jak się nie da rady zjawić do godziny.... nie idźcie pracować do ich kawiarni, zero tam poszanowania
zdjecie uzytkownika
Zdzichu - 2015-03-16 23:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie warunki mają PH w Wawelu ? Jakie plany , auta , budżet dla klientów itp.Wie ktoś może ?
zdjecie uzytkownika
ex prac - 2015-03-17 14:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nari - 2015-03-11 19:52:45]:
unikać kawiarni i kierowniczki!!!! byłam pare tygodni, wystarczyło... trzymają ją bo ma teściową w firmie, cieszę się że ktoś zwrócił publicznie na to uwagę, a tak się pewnie czuła... ja nawet wody nie mogłam się napić przez cały dzień a ona naprawdę ciągle żarła cukierki :) co więcej jak dowiedziała się ze byłyśmy z dziewczynami na "piwie" to wypominała nam to jakbyśmy zbrodnię popełniły... psychol!
zdjecie uzytkownika
LOLA - 2015-03-23 13:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy orientuje się ktoś z pracowników pracujących w wawelu czy będą jakieś przyjęcia na wiosnę?
zdjecie uzytkownika
Do LOLA - 2015-03-25 15:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam ci pracować tam. Szkoda twojego czasu i nerwów.
zdjecie uzytkownika
anonimek - 2015-03-28 02:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
GOdocie dobro robota! Pisiont złotych dniowka.
zdjecie uzytkownika
adele - 2015-03-31 18:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nari - 2015-03-11 19:52:45]:
hehe :) miałam tego pecha ją poznać :) a myślałam że w takim miejscu pracują ludzie na poziomie :) a tu szefowa wieś tańczy wieś śpiewa :)
zdjecie uzytkownika
Snow - 2015-04-13 15:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Unikajcie ich!!!! to co robią w kawiarni w krakowie to przechodzi ludzkie pojęcie.... tak obserwuję i: kelnerki niemalze biegają, zgrzane, zmęczone, .... jest ich poprostu za mało!!!! nie mają kiedy napić się wody ani wyjść do łazienki, klienci są sfrustrowani ilością obsługi (wstyd) ale.......... SZANOWNY ZARZĄD nic z tym nie robi, zamiast zatrudnić dodatkowe osoby to robi panią z marketingu .... uwaga........ DYREKTOREM KAWIARNI..... hello, jesteśmy w Polsce.... szkoda tylko, że tak piękne miejsce jak Wzgórze Wawelskie traci przez nich w oczach turystów... szkoda mi tylko tych kelnerek, bo robią co mogą a ciagle boją się o swoją pracę, nie życzę nikomu pracować w takim stresie, musiałem napisać to co widzę na codzień...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna odbyła się w McDonaldzie, była żenująca a wręcz upokarzająca mam wieloletnie doświadczenie jako przedstawiciel handlowy a pytania do mnie były na poziomie podstawówki; Np. Panowie podali mi smartphona z włączonym już kalkulatorem, żeby "zobaczyć czy będę umiała takie urządzenie obsłużyć". Panowie rekruterzy kazali mi coś powiedzieć o sobie żeby cytuję: sprawdzić czy potrafię się sensownie wypowiadać. Kiedy przyszła następna osoba (młodziutka bardzo ładna dziewczyna z bardzo głębokim dekoltem)rozmowa została ze mną natychmiast zakończona. Za kilka dni będą zapraszać na drugi etap rekrutacji.
Pytania: Czy umię obsługiwać komputer? Kto jest właścicielem sklepu na moim osiedlu?
Dlaczego wysłałam CV zanim ukazało się ogłoszenie? (co nie jest prawdą)
zdjecie uzytkownika
kalina - 2015-04-24 15:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Snow - 2015-04-13 15:37:14]:
ja tez niestety miałam to okazję obserwować, ale cóż ludzie są tak zdesperowani brakiem pracy ze idą poniżać sie do takiej kierowniczki... wiecznie siedzącej w magazynie i trującej innych - a i teraz rodzina W zaczyna rządzić w kawiarni, Ludzie unikajcie i omijajcie z daleka!
zdjecie uzytkownika
kalina - 2015-04-24 15:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Snow - 2015-04-13 15:37:14]:
ja tez niestety miałam to okazję obserwować, ale cóż ludzie są tak zdesperowani brakiem pracy ze idą poniżać sie do takiej kierowniczki... wiecznie siedzącej w magazynie i trującej innych - a i teraz rodzina W zaczyna rządzić w kawiarni, Ludzie unikajcie i omijajcie z daleka!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wawel S.A.?
Zadaj pytanie