Wawel S.A.

Kraków

Opinie o Wawel S.A.

nika 2015-06-28 15:08:06
A ile mozna zarobic u nich w kawiarni w Wawie. Bo jest oferta, 2500 NA REKE DOSTANE?
0
kijznimi 2015-07-07 16:40:10
Niemiecka firma zarządzana przez żyda i tak samo traktują pracwników, ale prawda w oczy kole więc kto za dużo mówi wylatuje. Tępienie i brak szacunku to codzienność. Największe głupki robią karierę za "miszczów" nie mają pojęcia o robocie a biorą się do rządzenia jak rolnicy za dopłaty. Syf i ubóstwo za 10,50 brutto. Ale będą mydlić oczy żeby studiować to zrobicie karierę. Zrobicie będą wami j...ć za najniższą krajową. A potem i tak was zwolnią. Ze starych pracowników to na palcach można policzyć, młodzi tylko zobaczą o co chodzi w tym kurniku i sami odchodzą. A jakość spada.Żydzi wyjechali z kraju, ale wrócili do Dobczyc.
3
oli 2015-07-07 18:07:01
taaaak , ja studiowałam zaocznie, ale tak to panią kierownicę wpieniało, że stwierdziła, że studiuję bo ją chcę "wygryść", no i dostałam wypowiedzenie :) tkże lepiej nie przyznawać się że się studiuje
3
Lajkonik 2015-07-07 18:30:15
Od lat Wawel jest w "rękach" Hosta International AG ( podmiot z siedzibą w CH, która położyła łapę na firmy w PL,CZ,SK,HU,RO,U itp.). Firma "krzak" która zatrudnia 11 osób, przejęła kontrolę nad rynkiem słodyczy w europie środkowo-wschodniej ....
1
Desto 2015-07-13 22:56:31
Według mnie te 11 osób jak mówisz nieźle sobie poradziła, bo jak widać, teraz jest to marka rozpoznawalna w całej Polsce, no i nikt chyba nie może temu zaprzeczyć. Zatrudniają cały czas to nowe osoby. Nawet na stanowisko informatyka ostatnio widziałem ogłoszenie więc cały czas firma się rozwija i to nawet dobrze.
1
miska 2015-07-24 19:26:39
a jak u informatyków warunki? wie ktoś?
2
ja 2015-08-06 11:25:08
ludzie dajcie innym pracowac.......
0
marciun 2015-08-25 01:28:20
Kusi mnie szczerze wam powiem posada regionalnego kierownika sprzedaży, akurat na podkarpackie szukają i tak myślę czy nie spróbować. Atmosfera, wiem to z opowiadań, że w firmie jest w porządku, w sensie bez sensacji, ale jest normalnie, bez wyścigu szczurów i podkładania sobie świń, a dla mnie to już dużo.
2
daswdwq 2015-08-30 13:48:29
nie polecam, kawiarnia wyzysk!!! zero zapewnienia normalnych warunków pracy!!!
3
great 2015-09-18 18:13:04
I co dostałeś pracę RKS? teraz szukają na pomorskie i tez sie zastanawiam. Jakie warunki?
1
ergfr 2015-09-20 13:59:58
wyzysk!!!!!
0
Ona 2015-09-29 10:38:42
Wawel równa się -> osoby z silną psychiką. Człowiek kończy człowieka :( niestety tak jest... :( Brygadzistki mają swoich ulubieńców, których nie można tknąć ( zazwyczaj osoby z umowami ) a zlecenie niech robi za nich wszystko co najgorsze... Jeszcze usłyszysz, że nic nie robisz .... Nie polecam tej pracy osobom, które przejmują się tym co inni mówią, bo w tej pracy trzeba mieć wszystko głęboko gdzieś :) inaczej nie masz szans przetrwać :((
0
alina 2015-10-11 16:39:04
witam panów z Wawelu jeste(usunięte przez administratora) z Myślenic i kocham wszystkich panów chetnie po pracy umówie sie na sex
Chętni panowie prosze sie zgłaszać do mnie na Mieszanke Krakowską zm.III
5
Radek 2015-10-15 12:03:49
Nie polecam. Wyzysk, mobbing, nękanie telefonami po godzinach pracy. WIele razy mój kierownik zwracał sie do mnie w niecenzuralny sposob. Na zebraniach regionu potrafił upokorzyc . Zapraszał innych regionalnych i np kazał wstać przedstawicielowi i "powiedz przy wszystkich dlaczego masz taki słaby wynik? może nie zrozumiałęś , że u nas chodzi o sprzedaz?"
Prawda jest taka, że produkty wawel są ani dobre ani popularne. Jest tyle innych marek, dobrych produktów żę wawel sie kryje. a pamiętacie afere z robakami w cukierkach? Towaru na wyrównanie nigdy nie było. Z jednego sklepu zabralem ok 8 kg cukierkow przeterminowanych to regionalny kazal mi je dac w innym sklepie tylko bez pudelka, zeby nie bylo daty na wyrownanie. Tak wlasnie psuje sie opinie. zastanowcie sie kogo zatrudniacie. gratisy ktore przychodzily do hurtowni dziwnym trafem znajdowaly sie u kiero w samochodzie...........
a zarobki smieszne
nie znalazlem ani jednej pozytywnej rzeczy w tej firmie. samochod, ktory ciagle sie psul? zamek się zacinal to kazali mi wchodzic od strony pasazera.....zenada
2
marty 2015-10-24 20:54:24
dajcie znać proszę, czy warto aplikować do nich na stanowisko przedstawiciela handlowego, zależy mi właśnie, żeby się do nich dostać i zdobyć doświadczenie w takiej firmie... nie wiem czy to jest w ogóle możliwe, bo nie wiem czy szukają teraz kogokolwiek w okolicach krakowa, dajcie znać, jak coś wiecie
2
wedrftg 2015-11-08 16:15:54
hej, zastanawam się czy by nie aplikować przypadkiem do firmy Wawel SA bo zauważyłam że obecnie poszukują informatyka oraz sprzedawcy w Krakowie ogłoszeniu czytałam że oferują tam między innymi stabilną umowę o pracę w wymiarze ½ etatu, wynagrodzenie adekwatne do osiąganych wyników oraz odpowiednie szkolenia
0
joanna 2015-11-10 20:00:54
ciekawe czy pozniej, przedłuza umowe, i na jaki czas trwania ona obowiązuje, fajnie ze mają szkolenia jeszcze w takiej branży nie pracowałam ale jako sprzedwca tak :)
0
marty 2015-11-13 01:03:45
myślę, że to teraz jest tak, że zazwyczaj przedłużają po roku czasu i za 3 razem chyba takiego przedłużenia już na czas nieokreślony
0
cichy 2015-11-15 14:15:12
@wedrftg - umowa na pół etatu jest i tak dobrą opcją, zwłaszcza, że zapewniona jest u nich umowa o pracę.
0
joanna 2015-12-02 23:40:59
tylko ciekaw czy na pewno, teraz widze ze wrzucili wiecej ofert roznych, mozna wybierac, moze ktos z was znajdzie cos dla siebie odpowiedniego, dla kazdego wystarczy :)
0
milka 2015-12-12 18:35:55
Spieszmy się Kochać ludzi z Wawelu jak szybko przychodzą tak szybko odchodzą ( Radość Wyzwala).
1
och 2015-12-13 02:47:02
a ja widziałem, że szukają teraz przedstawicieli handlowych. Super, że zapewniają odpowiednie szkolenia i samochód służbowy, ale szkoda, ze nie określili średnich zarobków.
0
Pracownica 2016-01-05 17:36:27
dokąd na pani Eli zmianie panie bedą siedzieć na lini i mówić że są przypisane do tej lini...moze trzeba byłoby je zmienić na młodsze stażem,które przyszły do pracy i nie umieją zbierać czekolady z taśmy.Tylko są wysyłane do ciężkiej pracy na maszynki lub zawijalnie...Może tak na miesiąc zmieniła by pani Ela je do innej pracy,żeby się nie wyśmiewały że murzyny pracują.Ja pracuje 3miesiące jestem młodą dziewczyną i chciałabym też usiąsc na lini i pozbierać czekolde..Utworzyła sie klika które lecą o 30min wczesniej zeby inni nie usiedli na lini.
2
dina 2016-01-06 16:54:04
Witam użytkowników i powiązanych z tą firmą. Poszukuje informacji na temat tego jak wygląda sytuacja z umowami tutaj. Chciałbym zatrudnić się jako konserwator.
1
yolo 2016-01-10 10:42:22
Tak sobie czytam różne posty na goworku i to nie tylko w tej firmie(w potencjalnie każdej gdzie człowiek mógłby złożyć cv) i człowiek dochodzi do wniosku że w tym kraju pomału nie ma gdzie pracować.I to nieraz takie niby wielkie renomowane koncerny tudzież elegancko nazywane korporacjami , a traktują ludzi jak gówn..o. Wiadomo ci co mają to po znajomości, i umowę o pracę i normalne zarobki jak na Europe przystało, a nie najniższa krajowa umowa zlecenie albo inna śmieciówka i powiedzcie jak tu się nie wkórwi.ć. Dochodzę do wniosku że trzeba było wyjechać parę lat temu jak większość moich znajomych, którzy zaczynając na zmywakach mieli większe pieniądze, niż tu byle jaki górnolotnie nazywany manager. No cóż nigdy nie jest za późno i teraz będzie trzeba zaczynać od nowa, ale nie w tym kraju. Człowiek z ponad 10 letnim doświadczeniem pracy tu znaleźć nie może, bo jak jesteś za dobry,lepiej wykształcony- to stajesz się konkurencją dla swoich przełożonych,której trzeba sie pozbyć,... Szkoda gadać. Tak jak ktoś wyżej napisał szukają ludzi mało asertywnych, którzy jak plastelina dają urobić się pod kanony wizji pracodawców. Jeszcze kilka lat i zobczycie jak pracodawcy zaczną prosić się o pracowników, wtedy to nawet konserwator powierzchni płaskich(sprzątaczka)bedzie zadowolona z płacy
0
realist 2016-01-10 13:51:59
Witam jak wygląda praca przedstawiciela handlowego-jakie zarobki,umowa,czas pracy,samochód,i ogólnie atmosfera? Ktoś się wypowie w temacie
1
olek 2016-01-10 16:46:40
@yolo, pamiętaj, żen ie wszystkie komentarze są pisane na spokojnie, sporo to przekoloryzowane historie, a i nie we wszystkich działach jest źle. Wiele zależy od umiejętności osoby, bo np. Wawel teraz szuka przedstawicieli handlowych, a tu wiele zalezy od twoich umiejętności sprzedażowych. Pozdrawiam.
0
yolo 2016-01-10 21:54:09
olek, zdaje sobie z tego sprawę, ale jak się nieraz człowiek zagłębi w temat to szlag człowieka trafia. Człowiek się stara na głowie staje, poświęca ponad normowany czas pracy który mógłby spędzić z rodziną, i chociażbyś był papieżem to nie masz wpływu na rynkowe perturbacje i spadki sprzedaży,Polacy mają coraz mniej pieniędzy wiec mniej wydają( i na nic umiejętności sprzedażowe jak magazyn pełny).A najpierw trzeba rachunki opłacić a nie wydawać na tiki-taki w przypadku tej akurat firmy. Regały pod towarem się uginają gdzie człowiek nie wejdzie, a ktoś wcześniej napisał że miał 8 kilogramów zwrotu-to ja takiemu sprzedasz towar jak stary nie schodzi, potem się dziwić że w cukierkach są robale,sam ostatnio miałem z renomowanej firmy czekoladę(innej niż wawel) z białymi robakami w środku zakupionej przed świetami-wstyd i hańba-i to w najbardziej znanych firmach.I jak ma być dobrze.Mimo wszystko spokojnego wieczoru, pozdrawiam.
0
dina 2016-01-13 00:42:34
oj @volo chyba przesadziłaś tutaj ze swoją oceną. Wawel to dobra duża firma, która zatrudnia w naszym kraju tysiące osób. Nie widziałem , zeby strajkowali z powodu złych warunków
0
kala 2016-01-13 08:20:44
Co Ty za pierdoły wypisujesz,w Wawelu jest w każdej korporacji wyzysk i mobbing.
Wiesz ile zarabia rocznie prezes Wawela co podają nawet oficjalnie media 6 mln złotych a gdzie reszta zarządu i na takich nierobów reszta pracuje za 10 zł brutto na godzinę.
0
nas 2016-01-18 21:16:29
-kala, Firma jest spora, ma sporo działów więc i przychody są imponujące. Pytanie tylko czy handlowcy dostają same podstawy czy prowizje też są uwzględnianie..
0
mimik 2016-01-27 19:36:52
widzę człowieku że nic nie wiesz o korpo... nie ma sie co dziwić, pracuj dalej w wawelu :) właśnie w wawelu jest taka mentalność :) oj koń by się uśmiał...
0
zawiedziona 2016-01-27 19:54:10
Kierowniczka linii czekolad: bez serca, zero empatii i zrozumienia drugiej osoby, brak w niej jakiejkolwiek ludzkiej wrażliwości. Zimna pozbawiona pewnych zasad. Bardzo niesprawiedliwa......
1
karmel 2016-01-30 20:46:54
@zawiedziona może jest taka dla nowych pracowników, ona jest na stanowisku kierownika więc musi sprawiać wrażenie właśnie takiej żeby inni czuli respekt. Widzę że jest oferta pracy na stanowisko kierownika sklepu, ciekawi mnie jaka tam panuje atmosfera, kto coś wie?
1
... 2016-02-03 11:29:35
Bo niektórzy po prostu wolą jak się im słodzi nieszczerze a boli ich jak się im powie prawdę ale SZCZERZE......... TYLE W TYM TEMACIE. :(
0
tomek 2016-02-03 11:33:49
wydaje mi się, że czasem kierowniczki musza byc surowi i nie spouchwalać się z pracownikami ale to nie jest zawsze wadą. No i na pewno jako kierownik sklepu teraz można aplikować.
0
były pracownik 2016-02-04 22:34:59
Ciągle zatrudniają bo się ludzie zwalniają , zakładają sprawy w sądzie .
Wiem co piszę bo pracowałem 10 lat i miałem okazję budować tą markę .
0
były pracownik 2016-02-04 22:46:18
Ile osób zatrudnia ? Tysiące ?
Coś Ci się chyba pomyliło .
0
poszukujący pracy 2016-02-05 15:13:59
Hej mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź,skoro maiłeś tam doświadczenie .Kiedyś dostać się jako przedstawiciel handlowy do pracy było praktycznie nie możliwym.teraz gdzie na jakim portalu sie nie patrzy, to szukają ph,reginalnych,i w zasadzie można aplikować na każde stanowisko i to w tych niby renomowanych znanych firmach.
0
obibok 2016-02-05 21:04:04
To mnie dziwi, tak jak @poszukującego pracy. Kiedyś to był zawód na wagę złota, a teraz każda firma szuka otwarcie. Chociaż firma Wawel zachęca, baza klientów jest na pewno spora, a to ułatwia zadanie.
0
KasiaNowa 2016-02-06 23:02:19
Hej, dzisiaj na pracuj.pl widziałam ogłoszenie na RKS w Wawelu na Śląsku - jakieś informacje, opinie, zarobki itd?
0
Patryk 2016-02-19 18:44:55
Hej @KasiaNowa a czy możesz podać to ogłoszenie, wkleić je, albo chociaz powiedziec po czym je wyszukiwać w google, będę Ci bardzo wdzięczny za nie, dzięki!
0
Nikita 2016-03-03 10:52:17
Witam
co sądzicie na temat przewoźnika na trasie Myślenice - Dobczyce
bo moje zdanie jest to wielkie nieporozumienie żeby duża firma takiego małego busa puszczała gdzie płaci się przewoźnikowi bilet co miesiąc 70 złotych a przewoźnik mimo tego małego busika puszcza gdzie jest w nim mało miejsca i większość osób w nim stoi a wszyscy płacą taką samą stawkę co miesiąc jest to chore mam nadzieje że ktoś kto przeczyta ten wpis z kadr zlituje się nad nami i da nam większego busa
1
żona rekina mariana 2016-03-08 08:55:54
dyscyplina musi być i bhardzo dobrze. wiesz, oni zatrudniali już dwa lata temu prawie 500 pracowników więc musi być dyscyplina żeby zapanować nad taką masą ludziów
0
wafel 2016-03-15 22:16:58
W Wawelu jest fajnie :) Ja nie narzekam. Spotkania, wódeczka, życie jak w Madrycie. Nawet lokowany manager - Luki jest okej :) Jak wypije to zasypia jak aniołek.
2
staszek 2016-03-16 09:43:36
własnie zastnawiam się czy faktycznie jest tak kiepsko z atmosferą czy nie? bo jest nowa oferta jako Specjalista ds. aktywności marketingowych w kanałach sprzedaży i to mnie zastnawia właśnie jak wygląda.
1
ciekawy 2016-05-05 16:35:09
Witajcie...może ktoś coś powiedzieć na temat pracy ph....jest oferta na podkarpacie. Jakie zarobki, plany czy osiągalne ??
0
chyba pomoglem 2016-05-05 21:43:41
@ciekawy plany są jak najbardziej osiągalne a zarobki to podstawa i prowzije.
1
Witek 2016-06-26 13:28:30
Praca w firmie Wawel jest ciekawa i pełna wyzwań.
Przez wiele lat pracowałem w obsłudze sieci międzynarodowych i widziałem "od środka" zmiany, jakie zachodziły.
Kiedyś firma z mocnym nastawieniem na pracownika i wynik. Teraz liczy się tylko cyfra. Nieważne jak, masz zrobić nawet przy nieproporcjonalnych kosztach. W październiku 2015 roku firma zaczęła się zmieniać. na stanowisku KAM pojawili się "specjaliści", z których większość nie ma kompletnie pojęcia o działaniu marketów.
Zaczął się mobbing, szukanie na wszystkich haków, zadania miesięczne na 15 stron itp.
Produkty mają fajne, które w zasadzie się same sprzedają, co miesiąc koło 3k netto wpada na konto, samochód i telefon do użytku prywatnego w normalnym wymiarze.
Firmę oceniam dobrze, Robert O. dyrektor handlowy, facet o niesamowitym "nosie" i wyczuciu w handlu, będzie moim wieloletnim wzorem. Prezes Dariusz O. również mega kompetentny i tzw "granatem pomysłów" w kieszeni.
Dyrektor sieci Adam N. babiarz jakich mało, który często "ciśnie" na wynik nie dając narzędzi. Jarosław Z. przełożony regionu północnego bardzo sympatyczny i kompetentny facet. Jacek (nazwiska nie pamiętam) szef regionu wschodniego to taki chłopak z przypadku, awansowany na przełożonego z handlowca po kilku miesiącach. Słaby handlowiec i mało kompetentny przełożony. Piotr H. przełożony regionu południowego to taki typowy parobek z koncernu. Niewielkie pojęcia o handlu sieciowym, mistrz sprawdzania czasu przejazdu między klientami ale nie znający zasad panujących na halach. Przejął region w pazdzierniku i w ciągu 3 miesięcy z firmą pożegnało się 2 znakomitych handlowców.Obstawia vacaty swoimi "przyjaciółkami" bez oficjalnej rekrutacji.
Ogólnie firmę polecam, praca handlowca rozwojowa.
0
Felix 2016-06-26 15:32:11
Muszę przyznać, że naprawdę fajnie się słucha i czyta Twoją opinię, ciesze się, że właśnie tak myślisz, to bardzo rozwijające co mówisz, jaram się naprawdę mocno możliwością pracy u nich, pozdrawiam..
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.