brak logo

Wawel S.A.

Kraków

Opinie o Wawel S.A.

yolo 2016-01-10 10:42
Tak sobie czytam różne posty na goworku i to nie tylko w tej firmie(w potencjalnie każdej gdzie człowiek mógłby złożyć cv) i człowiek dochodzi do wniosku że w tym kraju pomału nie ma gdzie pracować.I to nieraz takie niby wielkie renomowane koncerny tudzież elegancko nazywane korporacjami , a traktują ludzi jak gówn..o. Wiadomo ci co mają to po znajomości, i umowę o pracę i normalne zarobki jak na Europe przystało, a nie najniższa krajowa umowa zlecenie albo inna śmieciówka i powiedzcie jak tu się nie wkórwi.ć. Dochodzę do wniosku że trzeba było wyjechać parę lat temu jak większość moich znajomych, którzy zaczynając na zmywakach mieli większe pieniądze, niż tu byle jaki górnolotnie nazywany manager. No cóż nigdy nie jest za późno i teraz będzie trzeba zaczynać od nowa, ale nie w tym kraju. Człowiek z ponad 10 letnim doświadczeniem pracy tu znaleźć nie może, bo jak jesteś za dobry,lepiej wykształcony- to stajesz się konkurencją dla swoich przełożonych,której trzeba sie pozbyć,... Szkoda gadać. Tak jak ktoś wyżej napisał szukają ludzi mało asertywnych, którzy jak plastelina dają urobić się pod kanony wizji pracodawców. Jeszcze kilka lat i zobczycie jak pracodawcy zaczną prosić się o pracowników, wtedy to nawet konserwator powierzchni płaskich(sprzątaczka)bedzie zadowolona z płacy
5
realist 2016-01-10 13:51
Witam jak wygląda praca przedstawiciela handlowego-jakie zarobki,umowa,czas pracy,samochód,i ogólnie atmosfera? Ktoś się wypowie w temacie
10
yolo 2016-01-10 21:54
olek, zdaje sobie z tego sprawę, ale jak się nieraz człowiek zagłębi w temat to szlag człowieka trafia. Człowiek się stara na głowie staje, poświęca ponad normowany czas pracy który mógłby spędzić z rodziną, i chociażbyś był papieżem to nie masz wpływu na rynkowe perturbacje i spadki sprzedaży,Polacy mają coraz mniej pieniędzy wiec mniej wydają( i na nic umiejętności sprzedażowe jak magazyn pełny).A najpierw trzeba rachunki opłacić a nie wydawać na tiki-taki w przypadku tej akurat firmy. Regały pod towarem się uginają gdzie człowiek nie wejdzie, a ktoś wcześniej napisał że miał 8 kilogramów zwrotu-to ja takiemu sprzedasz towar jak stary nie schodzi, potem się dziwić że w cukierkach są robale,sam ostatnio miałem z renomowanej firmy czekoladę(innej niż wawel) z białymi robakami w środku zakupionej przed świetami-wstyd i hańba-i to w najbardziej znanych firmach.I jak ma być dobrze.Mimo wszystko spokojnego wieczoru, pozdrawiam.
1
kala 2016-01-13 08:20
Co Ty za pierdoły wypisujesz,w Wawelu jest w każdej korporacji wyzysk i mobbing.
Wiesz ile zarabia rocznie prezes Wawela co podają nawet oficjalnie media 6 mln złotych a gdzie reszta zarządu i na takich nierobów reszta pracuje za 10 zł brutto na godzinę.
4
mimik 2016-01-27 19:36
widzę człowieku że nic nie wiesz o korpo... nie ma sie co dziwić, pracuj dalej w wawelu :) właśnie w wawelu jest taka mentalność :) oj koń by się uśmiał...
zawiedziona 2016-01-27 19:54
Kierowniczka linii czekolad: bez serca, zero empatii i zrozumienia drugiej osoby, brak w niej jakiejkolwiek ludzkiej wrażliwości. Zimna pozbawiona pewnych zasad. Bardzo niesprawiedliwa......
8
... 2016-02-03 11:29
Bo niektórzy po prostu wolą jak się im słodzi nieszczerze a boli ich jak się im powie prawdę ale SZCZERZE......... TYLE W TYM TEMACIE. :(
2
były pracownik 2016-02-04 22:34
Ciągle zatrudniają bo się ludzie zwalniają , zakładają sprawy w sądzie .
Wiem co piszę bo pracowałem 10 lat i miałem okazję budować tą markę .
1
były pracownik 2016-02-04 22:46
Ile osób zatrudnia ? Tysiące ?
Coś Ci się chyba pomyliło .
1
poszukujący pracy 2016-02-05 15:13
Hej mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź,skoro maiłeś tam doświadczenie .Kiedyś dostać się jako przedstawiciel handlowy do pracy było praktycznie nie możliwym.teraz gdzie na jakim portalu sie nie patrzy, to szukają ph,reginalnych,i w zasadzie można aplikować na każde stanowisko i to w tych niby renomowanych znanych firmach.
3
KasiaNowa 2016-02-06 23:02
Hej, dzisiaj na pracuj.pl widziałam ogłoszenie na RKS w Wawelu na Śląsku - jakieś informacje, opinie, zarobki itd?
Nikita 2016-03-03 10:52
Witam
co sądzicie na temat przewoźnika na trasie Myślenice - Dobczyce
bo moje zdanie jest to wielkie nieporozumienie żeby duża firma takiego małego busa puszczała gdzie płaci się przewoźnikowi bilet co miesiąc 70 złotych a przewoźnik mimo tego małego busika puszcza gdzie jest w nim mało miejsca i większość osób w nim stoi a wszyscy płacą taką samą stawkę co miesiąc jest to chore mam nadzieje że ktoś kto przeczyta ten wpis z kadr zlituje się nad nami i da nam większego busa
4
wafel 2016-03-15 22:16
W Wawelu jest fajnie :) Ja nie narzekam. Spotkania, wódeczka, życie jak w Madrycie. Nawet lokowany manager - Luki jest okej :) Jak wypije to zasypia jak aniołek.
6
ciekawy 2016-05-05 16:35
Witajcie...może ktoś coś powiedzieć na temat pracy ph....jest oferta na podkarpacie. Jakie zarobki, plany czy osiągalne ??
Witek 2016-06-26 13:28
Praca w firmie Wawel jest ciekawa i pełna wyzwań.
Przez wiele lat pracowałem w obsłudze sieci międzynarodowych i widziałem "od środka" zmiany, jakie zachodziły.
Kiedyś firma z mocnym nastawieniem na pracownika i wynik. Teraz liczy się tylko cyfra. Nieważne jak, masz zrobić nawet przy nieproporcjonalnych kosztach. W październiku 2015 roku firma zaczęła się zmieniać. na stanowisku KAM pojawili się "specjaliści", z których większość nie ma kompletnie pojęcia o działaniu marketów.
Zaczął się mobbing, szukanie na wszystkich haków, zadania miesięczne na 15 stron itp.
Produkty mają fajne, które w zasadzie się same sprzedają, co miesiąc koło 3k netto wpada na konto, samochód i telefon do użytku prywatnego w normalnym wymiarze.
Firmę oceniam dobrze, Robert O. dyrektor handlowy, facet o niesamowitym "nosie" i wyczuciu w handlu, będzie moim wieloletnim wzorem. Prezes Dariusz O. również mega kompetentny i tzw "granatem pomysłów" w kieszeni.
Dyrektor sieci Adam N. babiarz jakich mało, który często "ciśnie" na wynik nie dając narzędzi. Jarosław Z. przełożony regionu północnego bardzo sympatyczny i kompetentny facet. Jacek (nazwiska nie pamiętam) szef regionu wschodniego to taki chłopak z przypadku, awansowany na przełożonego z handlowca po kilku miesiącach. Słaby handlowiec i mało kompetentny przełożony. Piotr H. przełożony regionu południowego to taki typowy parobek z koncernu. Niewielkie pojęcia o handlu sieciowym, mistrz sprawdzania czasu przejazdu między klientami ale nie znający zasad panujących na halach. Przejął region w pazdzierniku i w ciągu 3 miesięcy z firmą pożegnało się 2 znakomitych handlowców.Obstawia vacaty swoimi "przyjaciółkami" bez oficjalnej rekrutacji.
Ogólnie firmę polecam, praca handlowca rozwojowa.
5
Krakuska 2016-07-10 22:14
Taka duża firma i nie umie chyba zarządzać,zamykaja non stop sklepy firmowe, a w pozostałych ceny są masakryczne, dziwne... z checia bym poprowadziła im sklepy, czekam na ogloszenia
Kasztanek 2016-07-14 20:00
Nie polecam, mobbing na każdym szczeblu, niechęć współpracowników do współpracy, przełożeni szukają jedynie powodów do ucięcia wypłaty, dopychanie kolanami już dopchanych półek, oszustwa i niedomówienia we współpracy z klientami, no i ci królowie na Wawelu w szczególności Pan Dyrektor Robert.......praca dla ludzi o mocnej psychice i niskiej samoocenie.
Tak, cały czas zatrudniają bo się ludzie zwalniają
6
number one 2016-07-19 17:18
Masz racje, dopisuje nieprawdopodobna atmosfera niewiedzy.
Klient 2016-08-04 16:45
Może to nie jest miejsce na tego typu komentarze,ale może ktoś mi powie co stało się ze sklepem Firmowym w Warszawie?gdzie jest poprzednia załoga ?dlaczego jest tak uboga oferta?-puste pułki,kwaśna czekolada na gorąco, której nigdy już tam nie kupimy i zwiędnięte kwiatki na stolikach!a pytając sprzedawcę czy można zdegustować czekoladkę bo nie znam smaku,usłyszałem-"niestety nie mamy takiego pozwolenia od Firmy aby częstować klientów"nigdy nie byłem w ten sposób w tym miejscu obsłużony, wręcz byłem zachęcany do degustacji.,razem z moją rodziną byliśmy Państwa stałymi klientami,niestety czas Wawel zamienić na Wedel.
4
Krakowian 2016-08-06 22:18
Na Wawelu też ścieki
5
gość 2016-08-25 14:42
Na Wawelu najgorsze degeneratki pracują. Większość starszych koleżanek -pracownic chce zaszkodzić młodszym i lepszym, oszustwa, niewiedza, niekompetencja i mieszanie człowieka z błotem, co tyczy się również nieporozumienia o imieniu Brygida. Nie polecam pracy w takim miejscu.
4
anonim 2016-08-29 21:40
moją znajomą do pracy w zakładzie w Dobczycach skierowali z bezrobocia. Miała być umowa o pracę a jest śmieciówka, zlecenie. I to co opowiada i co wyżej można przeczytać, chamstwo i draństwo
7
wrona 2016-08-30 20:15
chyba chodziło Ci o Reginę :)
3
Były pracownik 2016-08-31 20:02
To co się działo// dzieje w tej firmie nadaje się do skargi do akcjonariuszy,pracowalem jako przedstawiciel od kilku dobrych lat, poświęciłem się w całości firmie a potraktowano mnie jak szmatę, nowi dostawali wyższą podstawę niż ja, targety wymyślanie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak jest w każdym z działów, liczą się znajomości i nic więcej, starzy pracownicy są niszczenii i nie szanowani.
3
Były pracownik 2016-08-31 20:03
To co się działo// dzieje w tej firmie nadaje się do skargi do akcjonariuszy,pracowalem jako przedstawiciel od kilku dobrych lat, poświęciłem się w całości firmie a potraktowano mnie jak szmatę, nowi dostawali wyższą podstawę niż ja, targety wymyślanie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak jest w każdym z działów, liczą się znajomości i nic więcej, starzy pracownicy są niszczenii i nie szanowani.
4
Mv 2016-09-12 18:45
Macie może jakieś informacje o ofercie plamisty produkcji?
1
Dziewice 2016-10-06 09:23
Pozdro dla przesympatycznego Kondzia z Wawelu udal sie wam chlopak ;) do rany przyluz pomocny bardzo dowcipny takiego to ze swieca szukac.
3
porażka 2016-10-11 15:03
zero szacunku do pracownika.. mobbing na poziomie maksymalnym porażka!! dziwia się że ludzi do pracy nie ma a pierwsze co powinni zrobić to zacząć szanować człowieka, może wtedy by się coś zmieniło a tak poza tym praca ok ale niestety to nie wynagradza nic w tym przypadku
4
sd 2016-10-11 15:05
jakiej księgowej? chyba nie za bardzo ;pp tutaj to przebiega rekrutacja na stanowisko asystenta do spraw wsparcia sprzedaży miedzy innymi w Dobrzycach sa tez inne ale o tej co mi piszesz to nic mi nie wiadomo
4
Diana 2016-12-10 13:42
Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca, atmosfera i zarobki na stanowisku SPECJALISTA TECHNOLOG???? Bardzo proszę o jakieś wypowiedzi w/w temacie
KamilJan 2016-12-11 00:39
Jakie warunki na stanowisku Regionalny Kierownik Sprzedaży kanał tradycyjny ?? Wysokość podstawy, premii, samochód i inne narzędzia lub benefity w firmie?
1
życzliwy 2016-12-14 01:56
mądrzy inaczej balcerowicze sprzedali wszystko za bezcen,głupi polak nawet po szkodzie
1
Helga 2017-01-08 13:13
Właśnie qrna znalazłam robala w cukierkach fistaszkowych firmy WAWEL, będzie się działo, nie podaruję - nigdy !!!

08.01.2017 r.
5
Janko muzykant 2017-01-13 11:40
Prawda jest taka że mobbing goniony mobbingiem przez mobbing-kasa że kot napłakał no ale to chyba naturalne jeśli prezes zarabia po 400 tyś a dyrektor ok 100 tyś zl miesięcznie -generalnie nie polecam pracy w tej firmie, pracowałem tam 13 lat.
4
Piter 2017-01-14 20:15
Nigdy więcej. Jeśli widzicie ogłoszenie odnośnie pracy w tej firmie to nie polecam. Mobbing, wyzysk, zero szacunku do pracownika. Miałem okazję pracować w firmie 7 lat. Na reszcie ta męka się skończyła. Pieniądze tak marne, że szkoda gadać. Wieczne czepianie się, wyciąganie brudów na forum. Nie polecam nikomu, praca dla desperatów, zero szans na awans i rozwój.
6
Nowy 2017-01-18 12:38
Nie czuję się desperatem a mam właśnie zacząć pracę w Wawelu.
Zainteresowany 2017-01-18 13:46
Ktoś wypowie się na temat pracy na stanowisku Przedstawiciel ds. Sieci? Jaka praca? Jak warunki?
Cesko 2017-01-21 19:15
Wawel to super firma i zawsze mile wspominam pracę w niej.
2
Piter 2017-01-27 17:11
To współczuję szczególnie po nowych rewolucjach jakie zachodzą i planowanych zmianach na konferencji.
5
Obecny pracownik 2017-02-03 22:01
Ludzie to lubią przeginać! Wawel jest znaną marka i nie może sobie pozwolić na obniżanie standardów. Ludzie którzy nie lubią się przemęczać zawsze będą narzekać.
4
michal5152s 2017-02-09 07:11
Jak wygląda praca na magazynie i jakie są zarobki?
Słodziak 2017-02-22 11:05
Dobrze że mają nowe oferty pracy, ponieważ mam zamiar złożyć cv. Wawel to już marka znana i ceniona i myślę, że praca w tej firmie jest w pewnym stopniu prestiżowa. Pracuję teraz z bardzo fajnymi ludźmi i dodatkowo mam wrażenie, że to miejsce jest super.
Alicja 2017-02-28 14:05
Słyszeliście już, że 16 lutego odbyła się Gala Finałowa Z Miłości do Radości? Aż 1 500 000 złotych zostało przekazane organizacjom charytatywnym przez firmę Wawel! :)
1
Kheed 2017-03-10 20:42
Napisz jeszcze prosze o tym, że przedstawiciele z różnych szczebli zostali zaproszeni na galę a po wręczeniu czeków dostali delikatną sugestię od Adama N. żeby sobie poszli zwiedzić rynek. Robili za sztuczny tłum. 1,5 mln zł przekazane a stanowi to podobno śmieszny procent obrotów jakie firma zrobiła dzięki darmowej reklamie.
6
Alicja 2017-03-14 09:13
@Kheed dziękuję za komentarz. Tą informację znalazłam na stronie internetowej firmy i dlatego postanowiłam się nią z Wami podzielić.
Ona 2017-04-01 04:20
Ja byłam na jednej rozmowie rekrutacyjnej w sprawie specjalisty ds wsparcia sprzedaży i już sama rozmowa świadczyła o tym że coś jest nie tak z tą firmą. Wyjątkowo nie przyjemna rozmowa, a byłam już na kilku w życiu. 30 min spóźnienia, a byłam z samego rana. Baby które ze mną rozmawiały okazywały tylko ignorancje dla mojej osoby, przerywały chamsko moje wypowiedźi. Zapominaly o co pytały, gadały między sobą o jakiś pierdolach zamiast słuchać co mowie. Jak coś wspomniałam o mobingu to hr zaprzeczyła a kierowniczka tego działu nawet zapytania przez hr nie, tylko skrzywila minę z wyrazem ' chyba sobie kpisz że nie ma'. Mówiąc w skrócie pokazywały że mają cię za nic i głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Naprawdę nie polecam trzeba się szanować, bo to my pracujemy na to żeby one tylki grzały i zakładaly lokaty w bankach- łaski nie robią....
4
Alicja 2017-04-03 09:05
@Ona, a jakie pytania usłyszałaś podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Jakich rad udzieliłabyś osobie, która wybiera się na taką rozmowę?
Łukasz 2017-04-22 12:54
Hahaha to masz zamiar złożyć cv, czy już pracujesz z tymi fajnymi ludźmi?
Jak już pisecie takie bezczelne pozytywy to myślcie.
Wszedłem tu po zobaczeniu ogłoszenia na pracuj.pl, ale to co tu widzę mówi samo za siebie.
Dięki Bogu jest taki portal :)
2
nie 2017-04-25 09:41
podobno Wawel zaczął zwalniać polskich pracowników, żeby zamiast nich przyjąć tańszych ukraincow, ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć? jeśli to prawda to już nie dziwię się, że jakość wyrobów drastycznie spadła, wasze czekolady zaczęły przypominać wyrób czekoladopodobny. nie kupię nic więcej z Wawelu i wszystkim znajomym opowiem jak traktujecie Polaków w ich własnym kraju. oni z kolei opowiedzą swoim znajomym i spirala sama się nakręci. marketing szeptany może wiele.
5
Natalia 2017-04-25 16:38
Mój słodki Wawel ze swoimi pysznymi czekoladkami, firma znana w świecie.
Zostaw swoją opinię o Wawel S.A. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.