Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wawel S.A.

Pracowałeś w firmie Wawel S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ka.sa.naa - 2015-02-20 21:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jeżeli nie masz rodziny w biurze to omijaj ich z szerokim łukiem, wszystkich z zewnątrz tępią, a w zasadzie kierownicy (po rodzinie) są bez matury, robią każdemu pod górę, zeby tylko zwolnić i wstawić "swojego", wystarczy przejżeć stanowiska nazwiskami, przy mojej kierowniczce ludzie sami odchodzili, zgnojeni..... stosowała mobbing, kto był ponad przeciętnych ludzi miał prze,rą,ba,ne! ona tylko poważała siebie - pracującą na roli matkę polkę!!!! broń boże miej inne poglądy, oj to szybko wylecisz, szanowna inspekcjo pracy weźcie sie za nich w koncu
zdjecie uzytkownika
Dodus - 2015-02-27 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [PW - 2014-03-09 21:01:15]:
Witam, wawel to po prostu mobing i nic więcej a teraz zabezpieczają się oświadzeniem że niby dobowolnie pracownicy chcą pracować na umowę zlecenie, a jak ktoś nie podpisał to zwalniają. Porażka a gdzie inspekja pracy? gdzie mamy prawo?
zdjecie uzytkownika
nela - 2015-02-27 21:32:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Dodus - 2015-02-27 20:09:36]:
Dokładnie zgadzam się z tą wypowiedzią każdy pracownik Wawelu z dniem 27.02.2015 do przedłużonej umowy dostał taki malutki aneks . Pięknie napisany jakie same superlatywy daje nam zlecenie Np. nienormowany czas pracy ,możliwość wyboru zmiany , no bądźmy szczerzy taki kit jest idealny dla inspekcji ale nie dla ludzi pracujących w tej firmie . A i najważniejsze na końcu że wiemy czym różni się umowa o pracę od zlecenia i że "Świadomie i dobrowolnie " podejmujemy prace na zlecenie. No jasne Każdy podpisze bo zostało powiedziane że nie podpisanie tego aneksu jest równoznaczne z nie przedłużeniem umowy. A to już chyba podlega pod mobbing . Ogromne BRAWA po raz kolejny dla Firmy : znowu robicie z ludzi idiotów tylko trzeba pamiętać że kij zawsze ma dwa końce .........
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-02-28 18:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nela - 2015-02-27 21:32:16]:
firma porażka.... reklamy wszędzie non stop, zwiększający się rynek zbytu i takie traktowanie ludzi..... oczywiście, że stosują mobbing. Niestety żerują na tych, którzy nie mają innej opcji tylko są zmuszeni u nich pracować, żałośni!!!!! Nie dbają w najmniejszym stopniu o tych co robią największą robotę. Zero szacunku do ludzi...
zdjecie uzytkownika
goodmen - 2015-03-02 17:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dodus - 2015-02-27 20:09:36]:
Zakaz dyskryminacji w zatrudnieniu jest jedną z podstawowych zasad prawa pracy. W myśl kodeksu pracy pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązywania i rozwiązywania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także bez względu na zatrudnienie na czas określony lub nieokreślony albo w pełnym lub niepełnym wymiarze czasu pracy.
Równe traktowanie w zatrudnieniu oznacza niedyskryminowanie w jakikolwiek sposób, bezpośrednio lub pośrednio, z przyczyn określonych powyżej.

Więc napiszcie im pozew, niech się nie czują bezkarni. Dopóki będziecie to tolerować to nic się nie zmieni
zdjecie uzytkownika
xxzz - 2015-03-03 19:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, mnie ściągano do pracy w kawiarni na 2 godz spoza Krakowa, liczą się układy
zdjecie uzytkownika
anons - 2015-03-03 23:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ddobro robota na lep się nie leje i przynajmi wiesz za co robisz.
zdjecie uzytkownika
polo - 2015-03-06 10:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anons - 2015-03-03 23:54:32]:
pewnie, że wiesz 3stówy (kawiarnia) na mc, da się zyć....
zdjecie uzytkownika
Zdzichu - 2015-03-16 23:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie warunki mają PH w Wawelu ? Jakie plany , auta , budżet dla klientów itp.Wie ktoś może ?
zdjecie uzytkownika
LOLA - 2015-03-23 13:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy orientuje się ktoś z pracowników pracujących w wawelu czy będą jakieś przyjęcia na wiosnę?
zdjecie uzytkownika
Do LOLA - 2015-03-25 15:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam ci pracować tam. Szkoda twojego czasu i nerwów.
zdjecie uzytkownika
anonimek - 2015-03-28 02:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
GOdocie dobro robota! Pisiont złotych dniowka.
zdjecie uzytkownika
adele - 2015-03-31 18:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hehe :) miałam tego pecha ją poznać :) a myślałam że w takim miejscu pracują ludzie na poziomie :) (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dina - 2015-06-08 21:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, aplikowałam do Wawela na stanowisko asystentki zarządu do Krakowa na http://www.pracuj.pl/praca/asystentka-zarzadu-krakow,oferta,3958401 . Sprawą która zainteresowała mnie w największym stopniu po za kasą oczywiście ;) to szkolenia które firma Wawel oferuje podobno w dużym zakresie.
zdjecie uzytkownika
I. - 2015-06-11 22:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka duża firma a pracownikom placi grosze, z osrodka pomocy rodzinie trzeba korzystac by zapewnic dzieciom pozywienie, wstyd i besilnosc, jak tak mozna????To jest wołanie o pomoc, jak tak dalej bedzie to tylko mozna iść sie rzucać do wisły .
zdjecie uzytkownika
nuisgw - 2015-06-18 15:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam pracy w ich kawiarni na wawelu!!! wyzysk, zero bhp, zero przerwy na wypicie wody i łazienkę - pani kierownik czuwa zebyś zapierdaXX za nią przez przerwy!!! system tipów... no cóż dzieli się przez liczbę pracowników, oznacza to że p kierownik nic nie robi i też bierze tipy, naiwniaków wysyła do obsługi a sama nic nie zrobi.... więc jeśli chcesz cokolwiek zarobić omijaj ich szerokim łukiem
zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-06-21 21:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rekrutacja w kawiarni: ta za ładna - odpada, ta za gruba - odpada, ta za mądra też nie pasuje, płeć męska- odpada żeby mąż zazdrosny nie był...
kandydatka idealna: mało mówi, pracuje za wszystkich, daje sobą pomiatać, nie wychodzi do łazienki, mało pije wody no i.... przynosi ogromne tipy :)
zdjecie uzytkownika
nika - 2015-06-28 15:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile mozna zarobic u nich w kawiarni w Wawie. Bo jest oferta, 2500 NA REKE DOSTANE?
zdjecie uzytkownika
kijznimi - 2015-07-07 16:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niemiecka firma zarządzana przez żyda i tak samo traktują pracwników, ale prawda w oczy kole więc kto za dużo mówi wylatuje. Tępienie i brak szacunku to codzienność. Największe głupki robią karierę za "miszczów" nie mają pojęcia o robocie a biorą się do rządzenia jak rolnicy za dopłaty. Syf i ubóstwo za 10,50 brutto. Ale będą mydlić oczy żeby studiować to zrobicie karierę. Zrobicie będą wami j...ć za najniższą krajową. A potem i tak was zwolnią. Ze starych pracowników to na palcach można policzyć, młodzi tylko zobaczą o co chodzi w tym kurniku i sami odchodzą. A jakość spada.Żydzi wyjechali z kraju, ale wrócili do Dobczyc.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-07 18:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
oli - 2015-07-07 18:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kijznimi - 2015-07-07 16:40:10]:
taaaak , ja studiowałam zaocznie, ale tak to panią kierownicę wpieniało, że stwierdziła, że studiuję bo ją chcę "wygryść", no i dostałam wypowiedzenie :) tkże lepiej nie przyznawać się że się studiuje
zdjecie uzytkownika
Lajkonik - 2015-07-07 18:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kijznimi - 2015-07-07 16:40:10]:
Od lat Wawel jest w "rękach" Hosta International AG ( podmiot z siedzibą w CH, która położyła łapę na firmy w PL,CZ,SK,HU,RO,U itp.). Firma "krzak" która zatrudnia 11 osób, przejęła kontrolę nad rynkiem słodyczy w europie środkowo-wschodniej ....
zdjecie uzytkownika
Desto - 2015-07-13 22:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie te 11 osób jak mówisz nieźle sobie poradziła, bo jak widać, teraz jest to marka rozpoznawalna w całej Polsce, no i nikt chyba nie może temu zaprzeczyć. Zatrudniają cały czas to nowe osoby. Nawet na stanowisko informatyka ostatnio widziałem ogłoszenie więc cały czas firma się rozwija i to nawet dobrze.
zdjecie uzytkownika
miska - 2015-07-24 19:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak u informatyków warunki? wie ktoś?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna odbyła się w McDonaldzie, była żenująca a wręcz upokarzająca mam wieloletnie doświadczenie jako przedstawiciel handlowy a pytania do mnie były na poziomie podstawówki; Np. Panowie podali mi smartphona z włączonym już kalkulatorem, żeby "zobaczyć czy będę umiała takie urządzenie obsłużyć". Panowie rekruterzy kazali mi coś powiedzieć o sobie żeby cytuję: sprawdzić czy potrafię się sensownie wypowiadać. Kiedy przyszła następna osoba (młodziutka bardzo ładna dziewczyna z bardzo głębokim dekoltem)rozmowa została ze mną natychmiast zakończona. Za kilka dni będą zapraszać na drugi etap rekrutacji.
Pytania: Czy umię obsługiwać komputer? Kto jest właścicielem sklepu na moim osiedlu?
Dlaczego wysłałam CV zanim ukazało się ogłoszenie? (co nie jest prawdą)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-06 11:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-06 11:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie dajcie innym pracowac.......
zdjecie uzytkownika
marciun - 2015-08-25 01:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kusi mnie szczerze wam powiem posada regionalnego kierownika sprzedaży, akurat na podkarpackie szukają i tak myślę czy nie spróbować. Atmosfera, wiem to z opowiadań, że w firmie jest w porządku, w sensie bez sensacji, ale jest normalnie, bez wyścigu szczurów i podkładania sobie świń, a dla mnie to już dużo.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wawel S.A.?
Zadaj pytanie
alert