Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wawel S.A.

Pracowałeś w firmie Wawel S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
(Pracownik) - 2014-09-15 19:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orion - Na każdym. Nie ma znaczenia gdzie i na czym pracujesz - na całej produkcji zlecenie ma jedną stawkę.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-10-05 23:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Uważam że w Firmie Wawel ten kto chce pracować i lubi swoją pracę dostanie za nią godziwą zapłatę nie jest lekko ale teraz wszędzie postawiono wysokie porzeczki Ja daję z siebie wszystko i przepraszam wszystkich którzy mają żal do Firmy Wawel, ale Ja nie narzekam Wawel daje mi dobrą pensję, którą sama ciężką pracą sobie wypracuję !!Pamiętajmy że wszędzie jest dobrze tam gdzie Nas nie ma, a uwierzcie w innych Firmach jest tragedia hm a wszędzie trzeba pracować
zdjecie uzytkownika
sami - 2014-10-06 18:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma Wawel poszukuje osoby na stanowisko Specjalista ds. Exportu- Europejskie sieci handlowe, miejsce pracy w Krakowie. Wymagania to: -Wykształcenie: wyższe ekonomiczne (specjalizacja w handlu zagranicznym będzie dodatkowym atutem) -Min. 2-letnie, poparte sukcesami, doświadczenie na analogicznym stanowisku w sektorze FMCG (kanał nowoczesny) -Dyscyplina, zaangażowanie, orientacja na cele i lojalność wobec Pracodawcy -Biegła znajomość języka ANGIELSKIEGO w mowie i piśmie (znajomość drugiego języka obcego będzie dodatkowym atutem) -Bardzo dobra znajomość pakietu MS Office, -Wysoka motywacja, wzorowa organizacja pracy, zdolności interpersonalne, -Prawo jazdy kat. B. -Gotowość do podróży służbowych Myślicie, że warto, czy jest tak samo jak na produkcji?
zdjecie uzytkownika
priv - 2014-11-25 16:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [yyy - 2014-03-31 18:35:58]:
może coś na priv?
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-12-02 08:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A czy wie ktos kiedy beda zwalniac ludzi tych co maja umowy do konca roku?
zdjecie uzytkownika
asder - 2014-12-03 17:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlaśnie....Moze konczy sie komus umowa i zwolni sie miejsce pracy?? Ktos cos wie?? Bylbym zainteresowany praca w Wawel.S.A. A jakie sa godziny pracy? Jaka jest ogólnie rotacja pracowników ? Jaka atmosfera panuje na co dzien wsrod pracowników?? jaka umowe zawieraja nowi pracownicy z w/w firma?? pozdrawiam...
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-12-08 14:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
YWiec juz zwalniaja.
zdjecie uzytkownika
ka.sa.naa - 2015-02-20 21:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeżeli nie masz rodziny w biurze to omijaj ich z szerokim łukiem, wszystkich z zewnątrz tępią, a w zasadzie kierownicy (po rodzinie) są bez matury, robią każdemu pod górę, zeby tylko zwolnić i wstawić "swojego", wystarczy przejżeć stanowiska nazwiskami, przy mojej kierowniczce ludzie sami odchodzili, zgnojeni..... stosowała mobbing, kto był ponad przeciętnych ludzi miał prze,rą,ba,ne! ona tylko poważała siebie - pracującą na roli matkę polkę!!!! broń boże miej inne poglądy, oj to szybko wylecisz, szanowna inspekcjo pracy weźcie sie za nich w koncu
zdjecie uzytkownika
Dodus - 2015-02-27 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [PW - 2014-03-09 21:01:15]:
Witam, wawel to po prostu mobing i nic więcej a teraz zabezpieczają się oświadzeniem że niby dobowolnie pracownicy chcą pracować na umowę zlecenie, a jak ktoś nie podpisał to zwalniają. Porażka a gdzie inspekja pracy? gdzie mamy prawo?
zdjecie uzytkownika
nela - 2015-02-27 21:32:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Dodus - 2015-02-27 20:09:36]:
Dokładnie zgadzam się z tą wypowiedzią każdy pracownik Wawelu z dniem 27.02.2015 do przedłużonej umowy dostał taki malutki aneks . Pięknie napisany jakie same superlatywy daje nam zlecenie Np. nienormowany czas pracy ,możliwość wyboru zmiany , no bądźmy szczerzy taki kit jest idealny dla inspekcji ale nie dla ludzi pracujących w tej firmie . A i najważniejsze na końcu że wiemy czym różni się umowa o pracę od zlecenia i że "Świadomie i dobrowolnie " podejmujemy prace na zlecenie. No jasne Każdy podpisze bo zostało powiedziane że nie podpisanie tego aneksu jest równoznaczne z nie przedłużeniem umowy. A to już chyba podlega pod mobbing . Ogromne BRAWA po raz kolejny dla Firmy : znowu robicie z ludzi idiotów tylko trzeba pamiętać że kij zawsze ma dwa końce .........
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-02-28 18:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nela - 2015-02-27 21:32:16]:
firma porażka.... reklamy wszędzie non stop, zwiększający się rynek zbytu i takie traktowanie ludzi..... oczywiście, że stosują mobbing. Niestety żerują na tych, którzy nie mają innej opcji tylko są zmuszeni u nich pracować, żałośni!!!!! Nie dbają w najmniejszym stopniu o tych co robią największą robotę. Zero szacunku do ludzi...
zdjecie uzytkownika
goodmen - 2015-03-02 17:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dodus - 2015-02-27 20:09:36]:
Zakaz dyskryminacji w zatrudnieniu jest jedną z podstawowych zasad prawa pracy. W myśl kodeksu pracy pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązywania i rozwiązywania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także bez względu na zatrudnienie na czas określony lub nieokreślony albo w pełnym lub niepełnym wymiarze czasu pracy.
Równe traktowanie w zatrudnieniu oznacza niedyskryminowanie w jakikolwiek sposób, bezpośrednio lub pośrednio, z przyczyn określonych powyżej.

Więc napiszcie im pozew, niech się nie czują bezkarni. Dopóki będziecie to tolerować to nic się nie zmieni
zdjecie uzytkownika
xxzz - 2015-03-03 19:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, mnie ściągano do pracy w kawiarni na 2 godz spoza Krakowa, liczą się układy
zdjecie uzytkownika
anons - 2015-03-03 23:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ddobro robota na lep się nie leje i przynajmi wiesz za co robisz.
zdjecie uzytkownika
polo - 2015-03-06 10:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anons - 2015-03-03 23:54:32]:
pewnie, że wiesz 3stówy (kawiarnia) na mc, da się zyć....
zdjecie uzytkownika
Zdzichu - 2015-03-16 23:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie warunki mają PH w Wawelu ? Jakie plany , auta , budżet dla klientów itp.Wie ktoś może ?
zdjecie uzytkownika
LOLA - 2015-03-23 13:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy orientuje się ktoś z pracowników pracujących w wawelu czy będą jakieś przyjęcia na wiosnę?
zdjecie uzytkownika
Do LOLA - 2015-03-25 15:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam ci pracować tam. Szkoda twojego czasu i nerwów.
zdjecie uzytkownika
anonimek - 2015-03-28 02:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
GOdocie dobro robota! Pisiont złotych dniowka.
zdjecie uzytkownika
adele - 2015-03-31 18:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hehe :) miałam tego pecha ją poznać :) a myślałam że w takim miejscu pracują ludzie na poziomie :) (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dina - 2015-06-08 21:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, aplikowałam do Wawela na stanowisko asystentki zarządu do Krakowa na http://www.pracuj.pl/praca/asystentka-zarzadu-krakow,oferta,3958401 . Sprawą która zainteresowała mnie w największym stopniu po za kasą oczywiście ;) to szkolenia które firma Wawel oferuje podobno w dużym zakresie.
zdjecie uzytkownika
I. - 2015-06-11 22:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka duża firma a pracownikom placi grosze, z osrodka pomocy rodzinie trzeba korzystac by zapewnic dzieciom pozywienie, wstyd i besilnosc, jak tak mozna????To jest wołanie o pomoc, jak tak dalej bedzie to tylko mozna iść sie rzucać do wisły .
zdjecie uzytkownika
nuisgw - 2015-06-18 15:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam pracy w ich kawiarni na wawelu!!! wyzysk, zero bhp, zero przerwy na wypicie wody i łazienkę - pani kierownik czuwa zebyś zapierdaXX za nią przez przerwy!!! system tipów... no cóż dzieli się przez liczbę pracowników, oznacza to że p kierownik nic nie robi i też bierze tipy, naiwniaków wysyła do obsługi a sama nic nie zrobi.... więc jeśli chcesz cokolwiek zarobić omijaj ich szerokim łukiem
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna odbyła się w McDonaldzie, była żenująca a wręcz upokarzająca mam wieloletnie doświadczenie jako przedstawiciel handlowy a pytania do mnie były na poziomie podstawówki; Np. Panowie podali mi smartphona z włączonym już kalkulatorem, żeby "zobaczyć czy będę umiała takie urządzenie obsłużyć". Panowie rekruterzy kazali mi coś powiedzieć o sobie żeby cytuję: sprawdzić czy potrafię się sensownie wypowiadać. Kiedy przyszła następna osoba (młodziutka bardzo ładna dziewczyna z bardzo głębokim dekoltem)rozmowa została ze mną natychmiast zakończona. Za kilka dni będą zapraszać na drugi etap rekrutacji.
Pytania: Czy umię obsługiwać komputer? Kto jest właścicielem sklepu na moim osiedlu?
Dlaczego wysłałam CV zanim ukazało się ogłoszenie? (co nie jest prawdą)
zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-06-21 21:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rekrutacja w kawiarni: ta za ładna - odpada, ta za gruba - odpada, ta za mądra też nie pasuje, płeć męska- odpada żeby mąż zazdrosny nie był...
kandydatka idealna: mało mówi, pracuje za wszystkich, daje sobą pomiatać, nie wychodzi do łazienki, mało pije wody no i.... przynosi ogromne tipy :)
zdjecie uzytkownika
nika - 2015-06-28 15:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile mozna zarobic u nich w kawiarni w Wawie. Bo jest oferta, 2500 NA REKE DOSTANE?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wawel S.A.?
Zadaj pytanie
alert