brak logo

Wawel S.A.

Kraków

Opinie o Wawel S.A.

och 2015-12-13 02:47:02
a ja widziałem, że szukają teraz przedstawicieli handlowych. Super, że zapewniają odpowiednie szkolenia i samochód służbowy, ale szkoda, ze nie określili średnich zarobków.
Pracownica 2016-01-05 17:36:27
dokąd na pani Eli zmianie panie bedą siedzieć na lini i mówić że są przypisane do tej lini...moze trzeba byłoby je zmienić na młodsze stażem,które przyszły do pracy i nie umieją zbierać czekolady z taśmy.Tylko są wysyłane do ciężkiej pracy na maszynki lub zawijalnie...Może tak na miesiąc zmieniła by pani Ela je do innej pracy,żeby się nie wyśmiewały że murzyny pracują.Ja pracuje 3miesiące jestem młodą dziewczyną i chciałabym też usiąsc na lini i pozbierać czekolde..Utworzyła sie klika które lecą o 30min wczesniej zeby inni nie usiedli na lini.
2
dina 2016-01-06 16:54:04
Witam użytkowników i powiązanych z tą firmą. Poszukuje informacji na temat tego jak wygląda sytuacja z umowami tutaj. Chciałbym zatrudnić się jako konserwator.
1
yolo 2016-01-10 10:42:22
Tak sobie czytam różne posty na goworku i to nie tylko w tej firmie(w potencjalnie każdej gdzie człowiek mógłby złożyć cv) i człowiek dochodzi do wniosku że w tym kraju pomału nie ma gdzie pracować.I to nieraz takie niby wielkie renomowane koncerny tudzież elegancko nazywane korporacjami , a traktują ludzi jak gówn..o. Wiadomo ci co mają to po znajomości, i umowę o pracę i normalne zarobki jak na Europe przystało, a nie najniższa krajowa umowa zlecenie albo inna śmieciówka i powiedzcie jak tu się nie wkórwi.ć. Dochodzę do wniosku że trzeba było wyjechać parę lat temu jak większość moich znajomych, którzy zaczynając na zmywakach mieli większe pieniądze, niż tu byle jaki górnolotnie nazywany manager. No cóż nigdy nie jest za późno i teraz będzie trzeba zaczynać od nowa, ale nie w tym kraju. Człowiek z ponad 10 letnim doświadczeniem pracy tu znaleźć nie może, bo jak jesteś za dobry,lepiej wykształcony- to stajesz się konkurencją dla swoich przełożonych,której trzeba sie pozbyć,... Szkoda gadać. Tak jak ktoś wyżej napisał szukają ludzi mało asertywnych, którzy jak plastelina dają urobić się pod kanony wizji pracodawców. Jeszcze kilka lat i zobczycie jak pracodawcy zaczną prosić się o pracowników, wtedy to nawet konserwator powierzchni płaskich(sprzątaczka)bedzie zadowolona z płacy
realist 2016-01-10 13:51:59
Witam jak wygląda praca przedstawiciela handlowego-jakie zarobki,umowa,czas pracy,samochód,i ogólnie atmosfera? Ktoś się wypowie w temacie
5
olek 2016-01-10 16:46:40
@yolo, pamiętaj, żen ie wszystkie komentarze są pisane na spokojnie, sporo to przekoloryzowane historie, a i nie we wszystkich działach jest źle. Wiele zależy od umiejętności osoby, bo np. Wawel teraz szuka przedstawicieli handlowych, a tu wiele zalezy od twoich umiejętności sprzedażowych. Pozdrawiam.
yolo 2016-01-10 21:54:09
olek, zdaje sobie z tego sprawę, ale jak się nieraz człowiek zagłębi w temat to szlag człowieka trafia. Człowiek się stara na głowie staje, poświęca ponad normowany czas pracy który mógłby spędzić z rodziną, i chociażbyś był papieżem to nie masz wpływu na rynkowe perturbacje i spadki sprzedaży,Polacy mają coraz mniej pieniędzy wiec mniej wydają( i na nic umiejętności sprzedażowe jak magazyn pełny).A najpierw trzeba rachunki opłacić a nie wydawać na tiki-taki w przypadku tej akurat firmy. Regały pod towarem się uginają gdzie człowiek nie wejdzie, a ktoś wcześniej napisał że miał 8 kilogramów zwrotu-to ja takiemu sprzedasz towar jak stary nie schodzi, potem się dziwić że w cukierkach są robale,sam ostatnio miałem z renomowanej firmy czekoladę(innej niż wawel) z białymi robakami w środku zakupionej przed świetami-wstyd i hańba-i to w najbardziej znanych firmach.I jak ma być dobrze.Mimo wszystko spokojnego wieczoru, pozdrawiam.
dina 2016-01-13 00:42:34
oj @volo chyba przesadziłaś tutaj ze swoją oceną. Wawel to dobra duża firma, która zatrudnia w naszym kraju tysiące osób. Nie widziałem , zeby strajkowali z powodu złych warunków
kala 2016-01-13 08:20:44
Co Ty za pierdoły wypisujesz,w Wawelu jest w każdej korporacji wyzysk i mobbing.
Wiesz ile zarabia rocznie prezes Wawela co podają nawet oficjalnie media 6 mln złotych a gdzie reszta zarządu i na takich nierobów reszta pracuje za 10 zł brutto na godzinę.
1
nas 2016-01-18 21:16:29
-kala, Firma jest spora, ma sporo działów więc i przychody są imponujące. Pytanie tylko czy handlowcy dostają same podstawy czy prowizje też są uwzględnianie..
mimik 2016-01-27 19:36:52
widzę człowieku że nic nie wiesz o korpo... nie ma sie co dziwić, pracuj dalej w wawelu :) właśnie w wawelu jest taka mentalność :) oj koń by się uśmiał...
zawiedziona 2016-01-27 19:54:10
Kierowniczka linii czekolad: bez serca, zero empatii i zrozumienia drugiej osoby, brak w niej jakiejkolwiek ludzkiej wrażliwości. Zimna pozbawiona pewnych zasad. Bardzo niesprawiedliwa......
2
karmel 2016-01-30 20:46:54
@zawiedziona może jest taka dla nowych pracowników, ona jest na stanowisku kierownika więc musi sprawiać wrażenie właśnie takiej żeby inni czuli respekt. Widzę że jest oferta pracy na stanowisko kierownika sklepu, ciekawi mnie jaka tam panuje atmosfera, kto coś wie?
1
... 2016-02-03 11:29:35
Bo niektórzy po prostu wolą jak się im słodzi nieszczerze a boli ich jak się im powie prawdę ale SZCZERZE......... TYLE W TYM TEMACIE. :(
1
tomek 2016-02-03 11:33:49
wydaje mi się, że czasem kierowniczki musza byc surowi i nie spouchwalać się z pracownikami ale to nie jest zawsze wadą. No i na pewno jako kierownik sklepu teraz można aplikować.
były pracownik 2016-02-04 22:34:59
Ciągle zatrudniają bo się ludzie zwalniają , zakładają sprawy w sądzie .
Wiem co piszę bo pracowałem 10 lat i miałem okazję budować tą markę .
1
były pracownik 2016-02-04 22:46:18
Ile osób zatrudnia ? Tysiące ?
Coś Ci się chyba pomyliło .
poszukujący pracy 2016-02-05 15:13:59
Hej mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź,skoro maiłeś tam doświadczenie .Kiedyś dostać się jako przedstawiciel handlowy do pracy było praktycznie nie możliwym.teraz gdzie na jakim portalu sie nie patrzy, to szukają ph,reginalnych,i w zasadzie można aplikować na każde stanowisko i to w tych niby renomowanych znanych firmach.
obibok 2016-02-05 21:04:04
To mnie dziwi, tak jak @poszukującego pracy. Kiedyś to był zawód na wagę złota, a teraz każda firma szuka otwarcie. Chociaż firma Wawel zachęca, baza klientów jest na pewno spora, a to ułatwia zadanie.
KasiaNowa 2016-02-06 23:02:19
Hej, dzisiaj na pracuj.pl widziałam ogłoszenie na RKS w Wawelu na Śląsku - jakieś informacje, opinie, zarobki itd?
Patryk 2016-02-19 18:44:55
Hej @KasiaNowa a czy możesz podać to ogłoszenie, wkleić je, albo chociaz powiedziec po czym je wyszukiwać w google, będę Ci bardzo wdzięczny za nie, dzięki!
Nikita 2016-03-03 10:52:17
Witam
co sądzicie na temat przewoźnika na trasie Myślenice - Dobczyce
bo moje zdanie jest to wielkie nieporozumienie żeby duża firma takiego małego busa puszczała gdzie płaci się przewoźnikowi bilet co miesiąc 70 złotych a przewoźnik mimo tego małego busika puszcza gdzie jest w nim mało miejsca i większość osób w nim stoi a wszyscy płacą taką samą stawkę co miesiąc jest to chore mam nadzieje że ktoś kto przeczyta ten wpis z kadr zlituje się nad nami i da nam większego busa
2
żona rekina mariana 2016-03-08 08:55:54
dyscyplina musi być i bhardzo dobrze. wiesz, oni zatrudniali już dwa lata temu prawie 500 pracowników więc musi być dyscyplina żeby zapanować nad taką masą ludziów
1
wafel 2016-03-15 22:16:58
W Wawelu jest fajnie :) Ja nie narzekam. Spotkania, wódeczka, życie jak w Madrycie. Nawet lokowany manager - Luki jest okej :) Jak wypije to zasypia jak aniołek.
3
staszek 2016-03-16 09:43:36
własnie zastnawiam się czy faktycznie jest tak kiepsko z atmosferą czy nie? bo jest nowa oferta jako Specjalista ds. aktywności marketingowych w kanałach sprzedaży i to mnie zastnawia właśnie jak wygląda.
1
ciekawy 2016-05-05 16:35:09
Witajcie...może ktoś coś powiedzieć na temat pracy ph....jest oferta na podkarpacie. Jakie zarobki, plany czy osiągalne ??
chyba pomoglem 2016-05-05 21:43:41
@ciekawy plany są jak najbardziej osiągalne a zarobki to podstawa i prowzije.
1
Witek 2016-06-26 13:28:30
Praca w firmie Wawel jest ciekawa i pełna wyzwań.
Przez wiele lat pracowałem w obsłudze sieci międzynarodowych i widziałem "od środka" zmiany, jakie zachodziły.
Kiedyś firma z mocnym nastawieniem na pracownika i wynik. Teraz liczy się tylko cyfra. Nieważne jak, masz zrobić nawet przy nieproporcjonalnych kosztach. W październiku 2015 roku firma zaczęła się zmieniać. na stanowisku KAM pojawili się "specjaliści", z których większość nie ma kompletnie pojęcia o działaniu marketów.
Zaczął się mobbing, szukanie na wszystkich haków, zadania miesięczne na 15 stron itp.
Produkty mają fajne, które w zasadzie się same sprzedają, co miesiąc koło 3k netto wpada na konto, samochód i telefon do użytku prywatnego w normalnym wymiarze.
Firmę oceniam dobrze, Robert O. dyrektor handlowy, facet o niesamowitym "nosie" i wyczuciu w handlu, będzie moim wieloletnim wzorem. Prezes Dariusz O. również mega kompetentny i tzw "granatem pomysłów" w kieszeni.
Dyrektor sieci Adam N. babiarz jakich mało, który często "ciśnie" na wynik nie dając narzędzi. Jarosław Z. przełożony regionu północnego bardzo sympatyczny i kompetentny facet. Jacek (nazwiska nie pamiętam) szef regionu wschodniego to taki chłopak z przypadku, awansowany na przełożonego z handlowca po kilku miesiącach. Słaby handlowiec i mało kompetentny przełożony. Piotr H. przełożony regionu południowego to taki typowy parobek z koncernu. Niewielkie pojęcia o handlu sieciowym, mistrz sprawdzania czasu przejazdu między klientami ale nie znający zasad panujących na halach. Przejął region w pazdzierniku i w ciągu 3 miesięcy z firmą pożegnało się 2 znakomitych handlowców.Obstawia vacaty swoimi "przyjaciółkami" bez oficjalnej rekrutacji.
Ogólnie firmę polecam, praca handlowca rozwojowa.
2
Felix 2016-06-26 15:32:11
Muszę przyznać, że naprawdę fajnie się słucha i czyta Twoją opinię, ciesze się, że właśnie tak myślisz, to bardzo rozwijające co mówisz, jaram się naprawdę mocno możliwością pracy u nich, pozdrawiam..
Krakuska 2016-07-10 22:14:44
Taka duża firma i nie umie chyba zarządzać,zamykaja non stop sklepy firmowe, a w pozostałych ceny są masakryczne, dziwne... z checia bym poprowadziła im sklepy, czekam na ogloszenia
tomek 2016-07-10 22:15:23
Widocznie nie szukają @Mysik, bo atmosfera dopisuje.
Kasztanek 2016-07-14 20:00:03
Nie polecam, mobbing na każdym szczeblu, niechęć współpracowników do współpracy, przełożeni szukają jedynie powodów do ucięcia wypłaty, dopychanie kolanami już dopchanych półek, oszustwa i niedomówienia we współpracy z klientami, no i ci królowie na Wawelu w szczególności Pan Dyrektor Robert.......praca dla ludzi o mocnej psychice i niskiej samoocenie.
Tak, cały czas zatrudniają bo się ludzie zwalniają
marian 2016-07-14 20:01:56
to chyba tylko ty masz przyjacielu takie zdanie na ich temat, wielu moich zaufanych przyjaciół właśnie poleca mi tego pracodawcę. i zdecyduję się na waszą rekrutację teraz na kucharza przy konfekcjach i bankietach tylko ciekawi mnie czy na serio jest umowa o pracę
number one 2016-07-19 17:18:37
Masz racje, dopisuje nieprawdopodobna atmosfera niewiedzy.
gość 2016-07-19 17:53:59
Świetnie, że atmosfera teraz dopisuje @tomek. W końcu trzeba dbać o pracowników i o ich pozytywne relacje, wiecie jak teraz wyglądają stosunki między pracownikami? Dobrze, że wypłata jest terminowa, bo na wynagrodzeniu na czas najbardziej mnie należy.
Klient 2016-08-04 16:45:32
Może to nie jest miejsce na tego typu komentarze,ale może ktoś mi powie co stało się ze sklepem Firmowym w Warszawie?gdzie jest poprzednia załoga ?dlaczego jest tak uboga oferta?-puste pułki,kwaśna czekolada na gorąco, której nigdy już tam nie kupimy i zwiędnięte kwiatki na stolikach!a pytając sprzedawcę czy można zdegustować czekoladkę bo nie znam smaku,usłyszałem-"niestety nie mamy takiego pozwolenia od Firmy aby częstować klientów"nigdy nie byłem w ten sposób w tym miejscu obsłużony, wręcz byłem zachęcany do degustacji.,razem z moją rodziną byliśmy Państwa stałymi klientami,niestety czas Wawel zamienić na Wedel.
4
joanna 2016-08-04 16:48:32
Dziwne @klient z ciekawości wszedłem na stronę ale nie ma nic o zamknięciu czy coś w tym stylu..może będą jakieś zmiany?
1
Krakowian 2016-08-06 22:18:53
Na Wawelu też ścieki
4
tomek 2016-08-06 22:19:46
A wiadomo jakie panują teraz warunki płacy? podobno pojawiły się jakieś premie do podwyżek w tym roku.
gość 2016-08-25 14:42:13
Na Wawelu najgorsze degeneratki pracują. Większość starszych koleżanek -pracownic chce zaszkodzić młodszym i lepszym, oszustwa, niewiedza, niekompetencja i mieszanie człowieka z błotem, co tyczy się również nieporozumienia o imieniu Brygida. Nie polecam pracy w takim miejscu.
1
anna j 2016-08-25 14:46:49
a co powiecie na zatrudnienie u was w Krakowie jako kelnerka śniadaniowa? ciekawe jaki poziom angielskiego wymagany
anonim 2016-08-29 21:40:34
moją znajomą do pracy w zakładzie w Dobczycach skierowali z bezrobocia. Miała być umowa o pracę a jest śmieciówka, zlecenie. I to co opowiada i co wyżej można przeczytać, chamstwo i draństwo
4
maniak 2016-08-29 21:43:35
No ale to chyba jeśli są inne warunki, niż faktycznie jej oferowano to w takim razie trzeba może próbować wynegocjować co nieco? Nie wiem jak to tu działa, no ale wydaje mi się, że warto spróbować rozmawiać
wrona 2016-08-30 20:15:51
chyba chodziło Ci o Reginę :)
3
staszek 2016-08-31 10:45:07
Specjalista ds. rozliczeń gastronomicznych (k/m) jest u nich na pewno potrzebny.
Były pracownik 2016-08-31 20:02:42
To co się działo// dzieje w tej firmie nadaje się do skargi do akcjonariuszy,pracowalem jako przedstawiciel od kilku dobrych lat, poświęciłem się w całości firmie a potraktowano mnie jak szmatę, nowi dostawali wyższą podstawę niż ja, targety wymyślanie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak jest w każdym z działów, liczą się znajomości i nic więcej, starzy pracownicy są niszczenii i nie szanowani.
2
Były pracownik 2016-08-31 20:03:06
To co się działo// dzieje w tej firmie nadaje się do skargi do akcjonariuszy,pracowalem jako przedstawiciel od kilku dobrych lat, poświęciłem się w całości firmie a potraktowano mnie jak szmatę, nowi dostawali wyższą podstawę niż ja, targety wymyślanie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak jest w każdym z działów, liczą się znajomości i nic więcej, starzy pracownicy są niszczenii i nie szanowani.
3
wedrftg 2016-08-31 20:21:05
@Staszek nie tylko bez przesady widze ze rekrtuacja jest teraz u nich na prawde spora szukają tez na przykład kucharza w Krakowie ciekwe jakie zarobki tylko wiadomo ze tutaj trzeba mieć odpowiednie kompetencje do wykonywania danego zawodu prawda ??
Mv 2016-09-12 18:45:42
Macie może jakieś informacje o ofercie plamisty produkcji?
wedrftg 2016-09-12 19:09:00
wiesz co chyba teraz takiej oferty pracy oni nie maja
Zostaw swoją opinię o Wawel S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.