brak logo

Wawel S.A.

Kraków

Opinie o Wawel S.A.

LOLA 2015-03-23 13:38:34
Witam czy orientuje się ktoś z pracowników pracujących w wawelu czy będą jakieś przyjęcia na wiosnę?
2
Do LOLA 2015-03-25 15:18:44
Odradzam ci pracować tam. Szkoda twojego czasu i nerwów.
4
anonimek 2015-03-28 02:35:16
GOdocie dobro robota! Pisiont złotych dniowka.
1
adele 2015-03-31 18:14:37
hehe :) miałam tego pecha ją poznać :) a myślałam że w takim miejscu pracują ludzie na poziomie :) (usunięte przez administratora)
1
I. 2015-06-11 22:11:32
Taka duża firma a pracownikom placi grosze, z osrodka pomocy rodzinie trzeba korzystac by zapewnic dzieciom pozywienie, wstyd i besilnosc, jak tak mozna????To jest wołanie o pomoc, jak tak dalej bedzie to tylko mozna iść sie rzucać do wisły .
1
nuisgw 2015-06-18 15:29:46
nie polecam pracy w ich kawiarni na wawelu!!! wyzysk, zero bhp, zero przerwy na wypicie wody i łazienkę - pani kierownik czuwa zebyś zapierdaXX za nią przez przerwy!!! system tipów... no cóż dzieli się przez liczbę pracowników, oznacza to że p kierownik nic nie robi i też bierze tipy, naiwniaków wysyła do obsługi a sama nic nie zrobi.... więc jeśli chcesz cokolwiek zarobić omijaj ich szerokim łukiem
3
mimi 2015-06-21 21:58:52
rekrutacja w kawiarni: ta za ładna - odpada, ta za gruba - odpada, ta za mądra też nie pasuje, płeć męska- odpada żeby mąż zazdrosny nie był...
kandydatka idealna: mało mówi, pracuje za wszystkich, daje sobą pomiatać, nie wychodzi do łazienki, mało pije wody no i.... przynosi ogromne tipy :)
3
nika 2015-06-28 15:08:06
A ile mozna zarobic u nich w kawiarni w Wawie. Bo jest oferta, 2500 NA REKE DOSTANE?
kijznimi 2015-07-07 16:40:10
Niemiecka firma zarządzana przez żyda i tak samo traktują pracwników, ale prawda w oczy kole więc kto za dużo mówi wylatuje. Tępienie i brak szacunku to codzienność. Największe głupki robią karierę za "miszczów" nie mają pojęcia o robocie a biorą się do rządzenia jak rolnicy za dopłaty. Syf i ubóstwo za 10,50 brutto. Ale będą mydlić oczy żeby studiować to zrobicie karierę. Zrobicie będą wami j...ć za najniższą krajową. A potem i tak was zwolnią. Ze starych pracowników to na palcach można policzyć, młodzi tylko zobaczą o co chodzi w tym kurniku i sami odchodzą. A jakość spada.Żydzi wyjechali z kraju, ale wrócili do Dobczyc.
6
oli 2015-07-07 18:07:01
taaaak , ja studiowałam zaocznie, ale tak to panią kierownicę wpieniało, że stwierdziła, że studiuję bo ją chcę "wygryść", no i dostałam wypowiedzenie :) tkże lepiej nie przyznawać się że się studiuje
3
Lajkonik 2015-07-07 18:30:15
Od lat Wawel jest w "rękach" Hosta International AG ( podmiot z siedzibą w CH, która położyła łapę na firmy w PL,CZ,SK,HU,RO,U itp.). Firma "krzak" która zatrudnia 11 osób, przejęła kontrolę nad rynkiem słodyczy w europie środkowo-wschodniej ....
1
miska 2015-07-24 19:26:39
a jak u informatyków warunki? wie ktoś?
2
ja 2015-08-06 11:25:08
ludzie dajcie innym pracowac.......
1
daswdwq 2015-08-30 13:48:29
nie polecam, kawiarnia wyzysk!!! zero zapewnienia normalnych warunków pracy!!!
3
great 2015-09-18 18:13:04
I co dostałeś pracę RKS? teraz szukają na pomorskie i tez sie zastanawiam. Jakie warunki?
2
ergfr 2015-09-20 13:59:58
wyzysk!!!!!
Ona 2015-09-29 10:38:42
Wawel równa się -> osoby z silną psychiką. Człowiek kończy człowieka :( niestety tak jest... :( Brygadzistki mają swoich ulubieńców, których nie można tknąć ( zazwyczaj osoby z umowami ) a zlecenie niech robi za nich wszystko co najgorsze... Jeszcze usłyszysz, że nic nie robisz .... Nie polecam tej pracy osobom, które przejmują się tym co inni mówią, bo w tej pracy trzeba mieć wszystko głęboko gdzieś :) inaczej nie masz szans przetrwać :((
2
alina 2015-10-11 16:39:04
witam panów z Wawelu jeste(usunięte przez administratora) z Myślenic i kocham wszystkich panów chetnie po pracy umówie sie na sex
Chętni panowie prosze sie zgłaszać do mnie na Mieszanke Krakowską zm.III
8
Radek 2015-10-15 12:03:49
Nie polecam. Wyzysk, mobbing, nękanie telefonami po godzinach pracy. WIele razy mój kierownik zwracał sie do mnie w niecenzuralny sposob. Na zebraniach regionu potrafił upokorzyc . Zapraszał innych regionalnych i np kazał wstać przedstawicielowi i "powiedz przy wszystkich dlaczego masz taki słaby wynik? może nie zrozumiałęś , że u nas chodzi o sprzedaz?"
Prawda jest taka, że produkty wawel są ani dobre ani popularne. Jest tyle innych marek, dobrych produktów żę wawel sie kryje. a pamiętacie afere z robakami w cukierkach? Towaru na wyrównanie nigdy nie było. Z jednego sklepu zabralem ok 8 kg cukierkow przeterminowanych to regionalny kazal mi je dac w innym sklepie tylko bez pudelka, zeby nie bylo daty na wyrownanie. Tak wlasnie psuje sie opinie. zastanowcie sie kogo zatrudniacie. gratisy ktore przychodzily do hurtowni dziwnym trafem znajdowaly sie u kiero w samochodzie...........
a zarobki smieszne
nie znalazlem ani jednej pozytywnej rzeczy w tej firmie. samochod, ktory ciagle sie psul? zamek się zacinal to kazali mi wchodzic od strony pasazera.....zenada
5
milka 2015-12-12 18:35:55
Spieszmy się Kochać ludzi z Wawelu jak szybko przychodzą tak szybko odchodzą ( Radość Wyzwala).
3
Pracownica 2016-01-05 17:36:27
dokąd na pani Eli zmianie panie bedą siedzieć na lini i mówić że są przypisane do tej lini...moze trzeba byłoby je zmienić na młodsze stażem,które przyszły do pracy i nie umieją zbierać czekolady z taśmy.Tylko są wysyłane do ciężkiej pracy na maszynki lub zawijalnie...Może tak na miesiąc zmieniła by pani Ela je do innej pracy,żeby się nie wyśmiewały że murzyny pracują.Ja pracuje 3miesiące jestem młodą dziewczyną i chciałabym też usiąsc na lini i pozbierać czekolde..Utworzyła sie klika które lecą o 30min wczesniej zeby inni nie usiedli na lini.
2
yolo 2016-01-10 10:42:22
Tak sobie czytam różne posty na goworku i to nie tylko w tej firmie(w potencjalnie każdej gdzie człowiek mógłby złożyć cv) i człowiek dochodzi do wniosku że w tym kraju pomału nie ma gdzie pracować.I to nieraz takie niby wielkie renomowane koncerny tudzież elegancko nazywane korporacjami , a traktują ludzi jak gówn..o. Wiadomo ci co mają to po znajomości, i umowę o pracę i normalne zarobki jak na Europe przystało, a nie najniższa krajowa umowa zlecenie albo inna śmieciówka i powiedzcie jak tu się nie wkórwi.ć. Dochodzę do wniosku że trzeba było wyjechać parę lat temu jak większość moich znajomych, którzy zaczynając na zmywakach mieli większe pieniądze, niż tu byle jaki górnolotnie nazywany manager. No cóż nigdy nie jest za późno i teraz będzie trzeba zaczynać od nowa, ale nie w tym kraju. Człowiek z ponad 10 letnim doświadczeniem pracy tu znaleźć nie może, bo jak jesteś za dobry,lepiej wykształcony- to stajesz się konkurencją dla swoich przełożonych,której trzeba sie pozbyć,... Szkoda gadać. Tak jak ktoś wyżej napisał szukają ludzi mało asertywnych, którzy jak plastelina dają urobić się pod kanony wizji pracodawców. Jeszcze kilka lat i zobczycie jak pracodawcy zaczną prosić się o pracowników, wtedy to nawet konserwator powierzchni płaskich(sprzątaczka)bedzie zadowolona z płacy
realist 2016-01-10 13:51:59
Witam jak wygląda praca przedstawiciela handlowego-jakie zarobki,umowa,czas pracy,samochód,i ogólnie atmosfera? Ktoś się wypowie w temacie
8
yolo 2016-01-10 21:54:09
olek, zdaje sobie z tego sprawę, ale jak się nieraz człowiek zagłębi w temat to szlag człowieka trafia. Człowiek się stara na głowie staje, poświęca ponad normowany czas pracy który mógłby spędzić z rodziną, i chociażbyś był papieżem to nie masz wpływu na rynkowe perturbacje i spadki sprzedaży,Polacy mają coraz mniej pieniędzy wiec mniej wydają( i na nic umiejętności sprzedażowe jak magazyn pełny).A najpierw trzeba rachunki opłacić a nie wydawać na tiki-taki w przypadku tej akurat firmy. Regały pod towarem się uginają gdzie człowiek nie wejdzie, a ktoś wcześniej napisał że miał 8 kilogramów zwrotu-to ja takiemu sprzedasz towar jak stary nie schodzi, potem się dziwić że w cukierkach są robale,sam ostatnio miałem z renomowanej firmy czekoladę(innej niż wawel) z białymi robakami w środku zakupionej przed świetami-wstyd i hańba-i to w najbardziej znanych firmach.I jak ma być dobrze.Mimo wszystko spokojnego wieczoru, pozdrawiam.
kala 2016-01-13 08:20:44
Co Ty za pierdoły wypisujesz,w Wawelu jest w każdej korporacji wyzysk i mobbing.
Wiesz ile zarabia rocznie prezes Wawela co podają nawet oficjalnie media 6 mln złotych a gdzie reszta zarządu i na takich nierobów reszta pracuje za 10 zł brutto na godzinę.
2
mimik 2016-01-27 19:36:52
widzę człowieku że nic nie wiesz o korpo... nie ma sie co dziwić, pracuj dalej w wawelu :) właśnie w wawelu jest taka mentalność :) oj koń by się uśmiał...
zawiedziona 2016-01-27 19:54:10
Kierowniczka linii czekolad: bez serca, zero empatii i zrozumienia drugiej osoby, brak w niej jakiejkolwiek ludzkiej wrażliwości. Zimna pozbawiona pewnych zasad. Bardzo niesprawiedliwa......
7
... 2016-02-03 11:29:35
Bo niektórzy po prostu wolą jak się im słodzi nieszczerze a boli ich jak się im powie prawdę ale SZCZERZE......... TYLE W TYM TEMACIE. :(
1
były pracownik 2016-02-04 22:34:59
Ciągle zatrudniają bo się ludzie zwalniają , zakładają sprawy w sądzie .
Wiem co piszę bo pracowałem 10 lat i miałem okazję budować tą markę .
1
były pracownik 2016-02-04 22:46:18
Ile osób zatrudnia ? Tysiące ?
Coś Ci się chyba pomyliło .
poszukujący pracy 2016-02-05 15:13:59
Hej mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź,skoro maiłeś tam doświadczenie .Kiedyś dostać się jako przedstawiciel handlowy do pracy było praktycznie nie możliwym.teraz gdzie na jakim portalu sie nie patrzy, to szukają ph,reginalnych,i w zasadzie można aplikować na każde stanowisko i to w tych niby renomowanych znanych firmach.
KasiaNowa 2016-02-06 23:02:19
Hej, dzisiaj na pracuj.pl widziałam ogłoszenie na RKS w Wawelu na Śląsku - jakieś informacje, opinie, zarobki itd?
Nikita 2016-03-03 10:52:17
Witam
co sądzicie na temat przewoźnika na trasie Myślenice - Dobczyce
bo moje zdanie jest to wielkie nieporozumienie żeby duża firma takiego małego busa puszczała gdzie płaci się przewoźnikowi bilet co miesiąc 70 złotych a przewoźnik mimo tego małego busika puszcza gdzie jest w nim mało miejsca i większość osób w nim stoi a wszyscy płacą taką samą stawkę co miesiąc jest to chore mam nadzieje że ktoś kto przeczyta ten wpis z kadr zlituje się nad nami i da nam większego busa
2
wafel 2016-03-15 22:16:58
W Wawelu jest fajnie :) Ja nie narzekam. Spotkania, wódeczka, życie jak w Madrycie. Nawet lokowany manager - Luki jest okej :) Jak wypije to zasypia jak aniołek.
5
ciekawy 2016-05-05 16:35:09
Witajcie...może ktoś coś powiedzieć na temat pracy ph....jest oferta na podkarpacie. Jakie zarobki, plany czy osiągalne ??
Witek 2016-06-26 13:28:30
Praca w firmie Wawel jest ciekawa i pełna wyzwań.
Przez wiele lat pracowałem w obsłudze sieci międzynarodowych i widziałem "od środka" zmiany, jakie zachodziły.
Kiedyś firma z mocnym nastawieniem na pracownika i wynik. Teraz liczy się tylko cyfra. Nieważne jak, masz zrobić nawet przy nieproporcjonalnych kosztach. W październiku 2015 roku firma zaczęła się zmieniać. na stanowisku KAM pojawili się "specjaliści", z których większość nie ma kompletnie pojęcia o działaniu marketów.
Zaczął się mobbing, szukanie na wszystkich haków, zadania miesięczne na 15 stron itp.
Produkty mają fajne, które w zasadzie się same sprzedają, co miesiąc koło 3k netto wpada na konto, samochód i telefon do użytku prywatnego w normalnym wymiarze.
Firmę oceniam dobrze, Robert O. dyrektor handlowy, facet o niesamowitym "nosie" i wyczuciu w handlu, będzie moim wieloletnim wzorem. Prezes Dariusz O. również mega kompetentny i tzw "granatem pomysłów" w kieszeni.
Dyrektor sieci Adam N. babiarz jakich mało, który często "ciśnie" na wynik nie dając narzędzi. Jarosław Z. przełożony regionu północnego bardzo sympatyczny i kompetentny facet. Jacek (nazwiska nie pamiętam) szef regionu wschodniego to taki chłopak z przypadku, awansowany na przełożonego z handlowca po kilku miesiącach. Słaby handlowiec i mało kompetentny przełożony. Piotr H. przełożony regionu południowego to taki typowy parobek z koncernu. Niewielkie pojęcia o handlu sieciowym, mistrz sprawdzania czasu przejazdu między klientami ale nie znający zasad panujących na halach. Przejął region w pazdzierniku i w ciągu 3 miesięcy z firmą pożegnało się 2 znakomitych handlowców.Obstawia vacaty swoimi "przyjaciółkami" bez oficjalnej rekrutacji.
Ogólnie firmę polecam, praca handlowca rozwojowa.
2
Krakuska 2016-07-10 22:14:44
Taka duża firma i nie umie chyba zarządzać,zamykaja non stop sklepy firmowe, a w pozostałych ceny są masakryczne, dziwne... z checia bym poprowadziła im sklepy, czekam na ogloszenia
Kasztanek 2016-07-14 20:00:03
Nie polecam, mobbing na każdym szczeblu, niechęć współpracowników do współpracy, przełożeni szukają jedynie powodów do ucięcia wypłaty, dopychanie kolanami już dopchanych półek, oszustwa i niedomówienia we współpracy z klientami, no i ci królowie na Wawelu w szczególności Pan Dyrektor Robert.......praca dla ludzi o mocnej psychice i niskiej samoocenie.
Tak, cały czas zatrudniają bo się ludzie zwalniają
3
number one 2016-07-19 17:18:37
Masz racje, dopisuje nieprawdopodobna atmosfera niewiedzy.
Klient 2016-08-04 16:45:32
Może to nie jest miejsce na tego typu komentarze,ale może ktoś mi powie co stało się ze sklepem Firmowym w Warszawie?gdzie jest poprzednia załoga ?dlaczego jest tak uboga oferta?-puste pułki,kwaśna czekolada na gorąco, której nigdy już tam nie kupimy i zwiędnięte kwiatki na stolikach!a pytając sprzedawcę czy można zdegustować czekoladkę bo nie znam smaku,usłyszałem-"niestety nie mamy takiego pozwolenia od Firmy aby częstować klientów"nigdy nie byłem w ten sposób w tym miejscu obsłużony, wręcz byłem zachęcany do degustacji.,razem z moją rodziną byliśmy Państwa stałymi klientami,niestety czas Wawel zamienić na Wedel.
4
Krakowian 2016-08-06 22:18:53
Na Wawelu też ścieki
5
gość 2016-08-25 14:42:13
Na Wawelu najgorsze degeneratki pracują. Większość starszych koleżanek -pracownic chce zaszkodzić młodszym i lepszym, oszustwa, niewiedza, niekompetencja i mieszanie człowieka z błotem, co tyczy się również nieporozumienia o imieniu Brygida. Nie polecam pracy w takim miejscu.
3
anonim 2016-08-29 21:40:34
moją znajomą do pracy w zakładzie w Dobczycach skierowali z bezrobocia. Miała być umowa o pracę a jest śmieciówka, zlecenie. I to co opowiada i co wyżej można przeczytać, chamstwo i draństwo
5
wrona 2016-08-30 20:15:51
chyba chodziło Ci o Reginę :)
3
Były pracownik 2016-08-31 20:02:42
To co się działo// dzieje w tej firmie nadaje się do skargi do akcjonariuszy,pracowalem jako przedstawiciel od kilku dobrych lat, poświęciłem się w całości firmie a potraktowano mnie jak szmatę, nowi dostawali wyższą podstawę niż ja, targety wymyślanie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak jest w każdym z działów, liczą się znajomości i nic więcej, starzy pracownicy są niszczenii i nie szanowani.
3
Były pracownik 2016-08-31 20:03:06
To co się działo// dzieje w tej firmie nadaje się do skargi do akcjonariuszy,pracowalem jako przedstawiciel od kilku dobrych lat, poświęciłem się w całości firmie a potraktowano mnie jak szmatę, nowi dostawali wyższą podstawę niż ja, targety wymyślanie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak jest w każdym z działów, liczą się znajomości i nic więcej, starzy pracownicy są niszczenii i nie szanowani.
4
Mv 2016-09-12 18:45:42
Macie może jakieś informacje o ofercie plamisty produkcji?
Dziewice 2016-10-06 09:23:39
Pozdro dla przesympatycznego Kondzia z Wawelu udal sie wam chlopak ;) do rany przyluz pomocny bardzo dowcipny takiego to ze swieca szukac.
2
porażka 2016-10-11 15:03:07
zero szacunku do pracownika.. mobbing na poziomie maksymalnym porażka!! dziwia się że ludzi do pracy nie ma a pierwsze co powinni zrobić to zacząć szanować człowieka, może wtedy by się coś zmieniło a tak poza tym praca ok ale niestety to nie wynagradza nic w tym przypadku
1
sd 2016-10-11 15:05:24
jakiej księgowej? chyba nie za bardzo ;pp tutaj to przebiega rekrutacja na stanowisko asystenta do spraw wsparcia sprzedaży miedzy innymi w Dobrzycach sa tez inne ale o tej co mi piszesz to nic mi nie wiadomo
2
Zostaw swoją opinię o Wawel S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A.