brak logo

Remondis Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Remondis Sp. z o.o.

ktos 2011-04-15 16:33:13
masz absolutna racje najwieksza klika to od r szywały i szachowicze zero liczenia sie z ludzmi mobbing na kazdym kroku za psie pieniadze w koncu kontrola PIP by sie tam przydala
ktos 2011-04-15 16:37:30
no wlasnie ja o tej pomocy i pozniejszym [usunięte przez moderatora] mowie
anonim 2011-04-15 16:44:47
ktos - 2011-04-15 16:33:13

masz absolutna racje najwieksza klika to od r szywały i szachowicze zero liczenia sie z ludzmi mobbing na kazdym kroku za psie pieniadze w koncu kontrola PIP by sie tam przydala

atmosfera??? pelna strachu ze jak zbyt głośno wypowiesz swą opinnię to pierwszego ewentualnie piętnastego dnia miesiąca dostaniesz wypowiedzenie boś z poza rodziny nie wazelinujesz nie cukrujesz to wylatujesz ot to cała polityka zakładu na Zawodziu w Warszawie
anonim 2011-04-15 16:50:03
anonim - 2011-04-15 16:44:47

ktos - 2011-04-15 16:33:13

masz absolutna racje najwieksza klika to od r szywały i szachowicze zero liczenia sie z ludzmi [usunięte przez moderatora] na kazdym kroku za psie pieniadze w koncu kontrola PIP by sie tam przydala

atmosfera??? pelna strachu ze jak zbyt głośno wypowiesz swą opinnię to pierwszego ewentualnie piętnastego dnia miesiąca dostaniesz wypowiedzenie boś z poza rodziny nie wazelinujesz nie cukrujesz to wylatujesz ot to cała polityka zakładu na Zawodziu w Warszawie

Brak tylko napisu nad bramą [usunięte przez moderatora]
rekrut 2011-06-07 15:34:57
Czytałem Wasze opinie, byłem na rozmowie o pracę na Księgowego, kobieta z którą rozmawiałem zapewniała mnie, że nie zależnie od wyniku rekrutacji zadzwonią w piątek... Niestety nie zadzwonili do dzisiaj, to świadczy tylko o samej firmie!
xxx 2011-09-19 12:19:35
Nie jest tak źle w remondisie, pracowałam w gorszych firmach
anonim 2011-11-25 00:26:44
Co wy wiecie o układach i klikach ? [usunięte przez moderatora] kim są ci ludzie? dochrapali sie jakiegoś stanowiska i się trzymają. Nie znam ich ale za to dobrze poznałem niejakiego [usunięte przez moderatora] ( akcja zima). Jaki trzeba miec układ żeby z wykształceniem podstawowym pełnić funkcję kierowniczą? Kierownik ,ktury załatwia swoje potrzeby fizjolologiczne miedzy samochodami na placu ( dla zainteresowanych niebawem filmik na you tube) widocznie nie wie co to łazienka. Kierownik ktury na pracownika (kierowca miał trochę inne zdanie niz on ) nasyła na mieście bandziorów , na co jest kilku świadków. Raz dyrektor pozwolił mu wystąpić przed kamerami polsatu, człowiekowi o takim ilorazie inteligencji.[usunięte przez moderatora] . Oceńcie sami. Na tym dzisiaj kończę ale mam jeszcze wiele ciekawych informacji o panu kierowniku. Niebawem się odezwę.
anonim 2011-11-25 11:30:42
No to dawaj stary. Znam tego gościa. On jest chyba z [usunięte przez moderatora]
precz z dupkiem 2011-11-28 18:42:23
znam tego dupka,dyrektor to jego rodzina dał mu pracęi to za dużą pęsję a to prostak bez szkoły z kupioną maturą i pewnie czas zgłosić to do prokuratury. parol posłuduje się zfałszowanymi dokumentami,i tym trzeba zająć się.
1
parol 2011-11-30 08:31:45
PAROL. Morze i mam wykształcenie podstawowe i chuj wam do tego. Pżyczepiliśta sie do do mnie jak żep. Zajmijta sie swojom robotom , a mnie dajta spokuj.
anonim 2011-12-01 18:20:15
No witam wszystkich. Widzę że temat wywołał spore zainteresowanie, nawet samego parola ( niezła gwara ). Sory za ten filmik na You Tube, nie miałem sumienia go zamieszczać ,bo on wtedy sikał na mrozie i jak by wszyscy zobaczyli te pomarszczone 5 centymetrów to by było już przegięcie i wstyd dla wlaściciela. No każdy nosi to co natura podarowała. dzisiaj kilka słów o początkach kariery w remondisie i o ekonomi ( nie będę ci andrzeju wyjaśniał co to ekonomia ,zapytaj kogoś niech ci wytłumaczy). Dwa lata temu kieronik rozpoczął swoją działalność od telefonu do jednego z kierowców z propozycją aby ten donosił na pozostałych. Za dobre informacje oferował po 200 zł. Kierowca [usunięte przez moderatora] nie zgodził się a wręcz się oburzył za taką propozycję. Długo nie trzeba było czekać w obecności kierownika jego kolega o kryminalnej przeszłości tak stłukł [usunięte przez moderatora] ze złamaniem szczęki włącznie. Następnie [usunięte przez moderatora] został wyrzucony z roboty. Zatrudnił się w innym dziale w tej firmie, ale dzięki staraniom parola wyleciał i stamtąd. Przy okazji podpierdalania [usunięte przez moderatora] pan kierownik tak zupełnie przypadkowo, niechcący podjebał magazynierkę i ona też wyleciała.
Dobrze być kierownikiem i mieć samochód służbowy. Od maja do września, 13 razy był slużbowym samochodem na mazurach. na miejscu samochód służbowy służył synowi kierownika do nauki jazdy, jak twierdzi sam zainteresowany nie spodziewał się ile można wycisnąć z tej Astry. Zabierał tam również swoich kolesiów ,upijali sie a potem służbowym po lasach do CPN po gorzałę bo zabrakło.Ale nie wszystkich parol traktuje źle, tych co przywożą wędlinki, warzywka, rybki,wódeczkę a nawet całe świnie( zabite oczywiście) traktuje całkiem dobrze. Na tym dzisiaj kończę ale się napewno jeszcze odezwę z jeszcze ciekawszymi niusami.
M 2011-12-06 19:16:59
nie bronię Dyrektora ale [usunięte przez moderatora] to z pewnością nie jego rodzina. Wiem ze tak najlepiej to sobie wytłumaczyć - "no bo jak kogoś takiego można zatrudnić"? - ale [usunięte przez moderatora] to nie jego rodzina
anonim 2011-12-08 13:41:15
to oczywiste że parol nie jest żadną rodziną z dyrektorem.Jeżeli ktoś by rozmawiał z jednym i drugim to napewno by takich wniosków nie wysuwał.Dyrektor to facet z klasą i z dobrym wyksztalceniem, człowiek który potrafi złożyć sensowne zdanie i normalnie się wypowiedzieć a nie jak juz może słyszeliście parola \"często gęsto \" trzy razy w trzech zdaniach a nawet \"często gęsto,najczęściej\"to świadczy tylko o jego rozumie i używaniu poprawnej polszczyzny.Ale to jeszcze nic, jest lepszy hit parol mianował swojego kolegę [usunięte przez moderatora] na swojego zastępcę który niczym szczególnym nie różni się od niego samego, chyba że jedynie wiekiem ale broń boże inteligencją
j.k. 2012-01-03 20:05:28
Mam pytanie: czy ktoś wie coś na temat pracy w Remondisie w dziale windykacji? Bo mam rozmowę i się zastanawiam czy to nie strata czasu i pieniędzy na bilet. Dzięki za odpowiedź.
1
św.Mikołaj 2012-01-16 10:48:29
Pierwsze delikatne opady śniegu i zima zaskoczyła drogowców z Remondisa.
3
kierowca 2012-01-20 12:16:46
Jaki pan taki kram.
KS 2012-03-01 16:41:43
A jak wygląda sytuacja w Krakowie?
Marek 2012-07-26 23:17:45
anonim - 2011-11-25 11:30:42

No to dawaj stary. Znam tego gościa. On jest chyba z Marek.
ten gość to piesek czechonskiego który nie jest lepszy. wszyscy wiedzą w jak podstępny sposób pan dyrektor został dyrektorem... ale i na niego przyjdzie pora....
adi 2012-08-11 20:42:49
a tam jest pewna kobieta którą nazywają czopek, ponoć jak czopek wchodzi czechonskiemu...... ale się jej chyba opłaca..
smerf 2013-01-27 18:09:22
Znam ich obu. Dwa [usunięte przez moderatora]
marcin 2013-01-31 17:46:08
ciekawe na jakim stanowisku pracujesz skoro tak myslisz??? bo chyba nie kierowca smieciarki??? żenada
2
ktoś 2013-03-06 15:26:55
Układy w tej firmie są nie do przebicia. Dziadostwo do kwadratu. Jedyny plus cienka pensja na czas i umowa o pracę.
ktoś 2013-03-09 20:31:43
Układy są, mnie tylko dziwi co się dzieje z towarem który ma trafić do utylizacji ( ZUO)zamiast trafic na sortownie lub na Dąbrowę a trafia za bramę
czemu nikt nie sprawdzi dwóch ala kierowników.
A pan dyrektor [usunięte przez moderatora] tylko przymyka na to oko. Czemu?
Jurek 2013-03-11 09:05:25
Złom jest mój to proszę was nie [usunięte przez moderatora] mi się !!!
gość 2013-04-02 20:17:19
Remondisem to niech się zainteresuje inspekcja pracy . Kierownicy obstawają się kolegami albo rodzinami. Pracownicy mają lewe uprawnienia ale nikt na to nie patrzy. Jakiego, trzeba mieć haka na pana dyrektora jeżeli przy takim dużym "UBYTKU" paliwa na sortowni nikt kary nie poniósł a wszyscy wszystko wiedzą. Kierownicy też kombinują jak tylko mogą. Starszy pan kierownik Sz doczeka się kiedyś jak wyjdą jego machloje np. z paliwem od scani lub z handlowaniem różnymi "RZECZAMI" a młodszy pan kierownik [usunięte przez moderatora] też taki cichociemny jeszcze swoje pokaże.
Pozdrawiam
Badyl 2013-04-05 17:52:11
Witam wszystkich,szukam roboty możecie opisać sytuacje w firmie?
koko 2013-06-22 19:46:51
klika totalna szczególnie z panami z miejscowości Wy...... ów ale to jest tylko część tych ....... i kierownictwo które udaje że wszystko jest ok z tymi panami
2
... 2013-11-25 13:52:45
Witam bylem kierowcą(ładowaczem) we wrocławskim oddziale firmy Remondis i jak myslalem ze bedzie to praca na stale bo jak mi powiedzial dyrektor tego odziału potrzebuje dwoch kierowcow na jednej smieciarce gdyby jeden poszedl na urlop lub sie rozchorowal musi byc drugi w zastępstwie i jeden ładowacz ogolnie trzy osoby w jednym aucie.Firma zatrudniła mnie odrazu na umowe o prace na narazie na 3 miesiace pozniej przeciagneli mi jeszcze na miesiac po czy kolejnej juz nie dostalem jak to tlumaczyli nie sprawdzilem sie jako kierowca a tak naprawde zatrudnili
mnie w szczycie sezonu urlopowego kiedy brakowalo im pracownikow.Kiedy objezdzilem im wszystkie urlopy poprostu mi podziekowali i zamiast kierowcy ktory zarabia srednio 2900 brutto a jest dwoch plus ladowacz 2000 brutto zostal jeden kierowca i na moje miejsce zatrudnili drugiego ladowacza.Tak wiec nie polecam pracy w tej firmie gdzie dyrektor jest mily potrafi zalagodzic sytuacje i duzo obiecuje przed podjeciem pracy a pozniej pracownik jest niemile rozczarowany.Zarobki tak jak pisalem 2900 brutto kierowca,ładowacz 2000 brutto za 8/9 godzin dziennie w samym wroclawiu,praca od poniedzialku do piątku od 6:00 do nawet 21:00 jesli ktos pracuje w remondisie jezdzac po wsiach pod miastem.
1
Zuza 2013-12-03 07:59:08
również nie polecam, klika, klika i jeszcze raz klika, wykorzystają człowieka a później się pozbywają jeśli nie jesteś z nadania, niemiła atmosfera w pracy, [usunięte przez moderatora], wyzysk zwykłego pracownika a dyrektorzy i prezesi traktują firmę jak prywatny folwark,właściciel tego grajdołu powinien się zainteresować swoją firmą, bo towarzystwo się rozpasało i wyprowadza pieniądze z firmy często kosztem zwykłych ludzi
10
mateos 88 2013-12-21 19:03:47
W TRÓJMIESCIE TEZ KLIKA W GDYNII W ODDZIALE PRACOWAŁEM NIECAŁY MIESIAC CENTRALA W WARSZAWIE ZADECYDOWAŁA ZE ZA DUŻO LUDZI ZA MAŁO PRACY:) OBIECYWALI ZŁOTE GÓRY. ZAWRACANIE GITARY . NIE POWAŻNA FIRMA. MAM NADZIEJE ZE PRZEGRAJA WSZYSTKIE PRZETARGI W POLSCE I WYRZUCĄ TEN CAŁY REMONDIS .ZA TAKA PRACE PŁACĄ GROSZE .NIE POLECAM NIKOMU .NIEMIECKA FIRMA A BAŁAGAN I ZERO SZACUNKU DO LUDZI .
4
ech 2014-02-08 11:09:15
Pracowałem w biurze w Centrali, pensje na poziomie 2-2,5 tyś netto, dla osób bez poparcia i jak niby za to wyżyć w takim mieście, co chwilę się ktoś zwalniał.
2
och 2014-02-13 15:42:03
A ja z poparciem mam 5,2 tyś
Robson 2014-07-24 01:04:54
Idę na spotkanie 28.07.2014 na stanowisko przedstawiciel handlowy.Proszę napiszcie mi jak obecna sytuacja w Ramondis.
2
przeds 2014-07-29 00:17:42
Ja tez bylem na rozmowie tego dnia.Jak Twoje wrażenie?
3
znajomy 2014-10-01 18:23:07
REMONDIS umiera.
3
frania may 2014-11-19 11:01:59
czy to prawda że w remondis przyjmowani są kierowcy tylko po znajomości ? nie chodzi mi tylko o bydgoszcz. Bo słyszałem że tak, ale jak to wygląda na prawdę?
apo 2014-11-22 19:26:17
pracuje w Remondis ponad dwa lata w biurze , nie jest żle choć tyłka nie urywa z tego co widziałem w wawie ,łodzi czy na śląsku znajomości sie przydają i w sumie cała górka to jedno wielkie kolesiostwo. Jak sie wychylisz to dostaniesz po łepetynie to pewne. Mysle że niemcy nie do końca wiedza co sie dzieje w polskich oddziałach. Z drugiej strony wiem ze to z centrali z niemiec ida naciski na ciecie kosztów. Remondis sie nie kończy bez obaw. Przetargi idą dobrze raz lepiej raz gorzej tylko wawa dała ciała ale to juz zupłnie inna bajka
separ 2015-01-10 01:16:31
oczywiście , że to może nie jest nic nowego , ale na większą skalę może się z tego zrobić problem. Może w naszym kraju tego aż tak bardzo się nie respektuje , ale w innych wszystko ma swoją drogę formalną, tak samo jest z zatrudnieniem . Nie mniej uważam , że akurat w tej kwestii niewiele się zmieni
kierowca 2015-02-07 18:03:35
1.990 zł netto kierowca
1
wątek 2015-03-05 19:34:17
Prawie 1700 netto kierowca/ładowacz, czy taki etat w świetle prawa w ogóle istnieje?
krakra 2015-03-08 19:58:45
Umierająca firma nie ogłasza się i nie przyjmuje nowych pracownikow
buaha 2015-04-28 11:31:16
Tak zostało tam tylko parę osóh, granie na zwłokę. Dobra firma ale taki lans znajomości, a z nich największa chuda stara wazeliniara Pani H.Z
3
usługobiorca, bo nie mam wyboru 2015-07-01 18:31:06
Śmieci ,to jak im pasuje , to mogą wywieźć, jak wystawisz przed bramę. Wielka łaska prezesa, a jak przechodzi to nawet kobiecie nie powie dzień dobry. U nas prezes Polak, ale rzadko spotyka się takiego dżentelmena...
Qwerty 2015-07-20 10:53:33
Buaha nie tylko Pani H czyli Helena jest wazeliniarą lecz każdy do każdego "och ach " a tak naprawdę każdy każdego za plecami obgaduje. Znajomosci są i były w tej firmie. Dużo ludzi pracowało w poprzednich w tych samych firmach wiec czemu sie dziwić że jest "koleżeństwo". Czemu trzymać starych wypiedziałych w stołek pracowników? Moze czas "odświeżyć" załoge wnoszących nowe pomysły i chęci do pracy.
1
Kierowca 2015-07-20 22:04:00
Rekrutacja to i jest bo czas urlopów jest, co bedzie dalej ... ???
1
Kierowca 2015-09-01 11:50:12
.. to ci podziekują po wakacjach .
miro 2015-09-02 15:41:15
Pan holodi chyba z wewnątrz firmy jest mocno związany w sieci znajomości i wspiera działalność jednej wielkiej rodziny
kierowca 2015-09-05 15:20:52
Nie polecam tej firmy obojętnie w jakim mieście.Słabe stawki typu 14zł.brutto prawdziwa nędza.
lol 2015-09-17 22:03:10
a stanisława z zuo już posuneli
1
erf 2016-05-07 13:19:20
hmm nie widze juz ngidzei tej oferty od nich w sumie..ale znalalzem inna na stanowisko pracownika sortowni w Krakowie oferta jest skierwonana do panow do 40 lat oraz m ile widziane Prawo jazdy kat. B
Zostaw swoją opinię o Remondis Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Remondis Sp. z o.o.