brak logo

Remondis Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Remondis Sp. z o.o.

marcin 2013-01-31 17:46:08
ciekawe na jakim stanowisku pracujesz skoro tak myslisz??? bo chyba nie kierowca smieciarki??? żenada
1
ktoś 2013-03-06 15:26:55
Układy w tej firmie są nie do przebicia. Dziadostwo do kwadratu. Jedyny plus cienka pensja na czas i umowa o pracę.
ktoś 2013-03-09 20:31:43
Układy są, mnie tylko dziwi co się dzieje z towarem który ma trafić do utylizacji ( ZUO)zamiast trafic na sortownie lub na Dąbrowę a trafia za bramę
czemu nikt nie sprawdzi dwóch ala kierowników.
A pan dyrektor [usunięte przez moderatora] tylko przymyka na to oko. Czemu?
Jurek 2013-03-11 09:05:25
Złom jest mój to proszę was nie [usunięte przez moderatora] mi się !!!
gość 2013-04-02 20:17:19
Remondisem to niech się zainteresuje inspekcja pracy . Kierownicy obstawają się kolegami albo rodzinami. Pracownicy mają lewe uprawnienia ale nikt na to nie patrzy. Jakiego, trzeba mieć haka na pana dyrektora jeżeli przy takim dużym "UBYTKU" paliwa na sortowni nikt kary nie poniósł a wszyscy wszystko wiedzą. Kierownicy też kombinują jak tylko mogą. Starszy pan kierownik Sz doczeka się kiedyś jak wyjdą jego machloje np. z paliwem od scani lub z handlowaniem różnymi "RZECZAMI" a młodszy pan kierownik [usunięte przez moderatora] też taki cichociemny jeszcze swoje pokaże.
Pozdrawiam
Badyl 2013-04-05 17:52:11
Witam wszystkich,szukam roboty możecie opisać sytuacje w firmie?
koko 2013-06-22 19:46:51
klika totalna szczególnie z panami z miejscowości Wy...... ów ale to jest tylko część tych ....... i kierownictwo które udaje że wszystko jest ok z tymi panami
2
anonim 2013-07-09 19:32:13
Nadal w Remondis takie układy? Ktoś pracuje jako kierowca? Czy daja premie za oszczednośc paliwa albo karę, gdy go ubywa więcej niz w przewidywaniach?
2
... 2013-11-25 13:52:45
Witam bylem kierowcą(ładowaczem) we wrocławskim oddziale firmy Remondis i jak myslalem ze bedzie to praca na stale bo jak mi powiedzial dyrektor tego odziału potrzebuje dwoch kierowcow na jednej smieciarce gdyby jeden poszedl na urlop lub sie rozchorowal musi byc drugi w zastępstwie i jeden ładowacz ogolnie trzy osoby w jednym aucie.Firma zatrudniła mnie odrazu na umowe o prace na narazie na 3 miesiace pozniej przeciagneli mi jeszcze na miesiac po czy kolejnej juz nie dostalem jak to tlumaczyli nie sprawdzilem sie jako kierowca a tak naprawde zatrudnili
mnie w szczycie sezonu urlopowego kiedy brakowalo im pracownikow.Kiedy objezdzilem im wszystkie urlopy poprostu mi podziekowali i zamiast kierowcy ktory zarabia srednio 2900 brutto a jest dwoch plus ladowacz 2000 brutto zostal jeden kierowca i na moje miejsce zatrudnili drugiego ladowacza.Tak wiec nie polecam pracy w tej firmie gdzie dyrektor jest mily potrafi zalagodzic sytuacje i duzo obiecuje przed podjeciem pracy a pozniej pracownik jest niemile rozczarowany.Zarobki tak jak pisalem 2900 brutto kierowca,ładowacz 2000 brutto za 8/9 godzin dziennie w samym wroclawiu,praca od poniedzialku do piątku od 6:00 do nawet 21:00 jesli ktos pracuje w remondisie jezdzac po wsiach pod miastem.
1
Zuza 2013-12-03 07:59:08
również nie polecam, klika, klika i jeszcze raz klika, wykorzystają człowieka a później się pozbywają jeśli nie jesteś z nadania, niemiła atmosfera w pracy, [usunięte przez moderatora], wyzysk zwykłego pracownika a dyrektorzy i prezesi traktują firmę jak prywatny folwark,właściciel tego grajdołu powinien się zainteresować swoją firmą, bo towarzystwo się rozpasało i wyprowadza pieniądze z firmy często kosztem zwykłych ludzi
10
gregory 2013-12-14 21:18:55
W jakie dni pracujecie, znaczy, czy w weekendy tez się zdarza? Jakiś system premiowania, czy karania istnieje w remondis?
1
mateos 88 2013-12-21 19:03:47
W TRÓJMIESCIE TEZ KLIKA W GDYNII W ODDZIALE PRACOWAŁEM NIECAŁY MIESIAC CENTRALA W WARSZAWIE ZADECYDOWAŁA ZE ZA DUŻO LUDZI ZA MAŁO PRACY:) OBIECYWALI ZŁOTE GÓRY. ZAWRACANIE GITARY . NIE POWAŻNA FIRMA. MAM NADZIEJE ZE PRZEGRAJA WSZYSTKIE PRZETARGI W POLSCE I WYRZUCĄ TEN CAŁY REMONDIS .ZA TAKA PRACE PŁACĄ GROSZE .NIE POLECAM NIKOMU .NIEMIECKA FIRMA A BAŁAGAN I ZERO SZACUNKU DO LUDZI .
3
szeg 2013-12-25 18:21:39
mateos 88, to chyba za dużo nie widziales w remondis.. Sam odszedles, czy Ci podziekowali? Co to znaczy, że płaca gorsze?
ech 2014-02-08 11:09:15
Pracowałem w biurze w Centrali, pensje na poziomie 2-2,5 tyś netto, dla osób bez poparcia i jak niby za to wyżyć w takim mieście, co chwilę się ktoś zwalniał.
2
och 2014-02-13 15:42:03
A ja z poparciem mam 5,2 tyś
Henry 2014-02-20 20:21:00
Nie wydaje mi się, że są aż takie różnice w Remondis, a także pamiętajmy, że ludzie czasem utrzymują się za 1200.
Robson 2014-07-24 01:04:54
Idę na spotkanie 28.07.2014 na stanowisko przedstawiciel handlowy.Proszę napiszcie mi jak obecna sytuacja w Ramondis.
1
przeds 2014-07-29 00:17:42
Ja tez bylem na rozmowie tego dnia.Jak Twoje wrażenie?
2
franc 2014-08-10 18:42:51
@przeds, a możesz i Ty napisać, jakie miałeś wrażenia z rozmowy? Ja się zastanawiam dopiero nad firmą. Póki co szukam informacji, wiem, że REMONDIS działa w Polsce od 1992 roku i obecnie posiada oddziały w 41 miastach na terenie całego kraju. Świadczą kompleksowe usługi w zakresie zbiórki i transportu wszelkiego rodzaju odpadów, elektrorecyklingu, sortowania odpadów, oczyszczania ulic i dróg oraz gospodarki wodno-ściekowej. Wyglądają mi na porządną firmę, ale po przeczytaniu niektórych komentarzy nie wiem ile w tym prawdy.
znajomy 2014-10-01 18:23:07
REMONDIS umiera.
3
gabi 2014-10-21 18:59:12
no to ostatni wpis naprawdę zabrzmiał dosyć złowieszczo, niemal jak jakiś wyrok. Może jednak nie jest tak źle, o co chodzi, mają jakieś kłopoty finansowe czy nie chcą zatrudniać pracowników nowych? dajcie jakieś nowe informacje jak macie, dodajcie jeszcze nowe opinie czy to prawda jest na pewno, pozdrawiam!
frania may 2014-11-19 11:01:59
czy to prawda że w remondis przyjmowani są kierowcy tylko po znajomości ? nie chodzi mi tylko o bydgoszcz. Bo słyszałem że tak, ale jak to wygląda na prawdę?
apo 2014-11-22 19:26:17
pracuje w Remondis ponad dwa lata w biurze , nie jest żle choć tyłka nie urywa z tego co widziałem w wawie ,łodzi czy na śląsku znajomości sie przydają i w sumie cała górka to jedno wielkie kolesiostwo. Jak sie wychylisz to dostaniesz po łepetynie to pewne. Mysle że niemcy nie do końca wiedza co sie dzieje w polskich oddziałach. Z drugiej strony wiem ze to z centrali z niemiec ida naciski na ciecie kosztów. Remondis sie nie kończy bez obaw. Przetargi idą dobrze raz lepiej raz gorzej tylko wawa dała ciała ale to juz zupłnie inna bajka
wiktor 2014-12-03 03:26:56
kolesiostwo kolesiostwem, jak zwał tak zwał mnie to się wydaje że tak jest wszedzie że jak znajomy szuka pracy to mu się pomaga i wsadza do siebie do firmy czy szuka się po znajomych to nic dziwnego. w ten sposób ma się tez zaufanych ludzi , którym sie pomogło i którzy swoja dobra praca staraja sie jakos odplacic za pomoc. nic nowego na świecie całym
1
separ 2015-01-10 00:35:38
oczywiście , że to może nie jest nic nowego , ale na większą skalę może się z tego zrobić problem. Może w naszym kraju tego aż tak bardzo się nie respektuje , ale w innych wszystko ma swoją drogę formalną, tak samo jest z zatrudnieniem . Nie mniej uważam , że akurat w tej kwestii niewiele się zmieni
separ 2015-01-10 01:16:31
oczywiście , że to może nie jest nic nowego , ale na większą skalę może się z tego zrobić problem. Może w naszym kraju tego aż tak bardzo się nie respektuje , ale w innych wszystko ma swoją drogę formalną, tak samo jest z zatrudnieniem . Nie mniej uważam , że akurat w tej kwestii niewiele się zmieni
kierowca 2015-02-07 18:03:35
1.990 zł netto kierowca
1
wątek 2015-03-05 19:34:17
Prawie 1700 netto kierowca/ładowacz, czy taki etat w świetle prawa w ogóle istnieje?
krakra 2015-03-08 19:58:45
Umierająca firma nie ogłasza się i nie przyjmuje nowych pracownikow
senior 2015-03-11 20:43:59
szczerze mówiąc nie wiem co jest tak niespotykanego w tej kwocie którą przytoczyłeś , ot normalna stawka. Ale jak wiadomo i jak napisał @krakra, to warszawski remondis świadczy usługi gospodarki odpadami i recyklingu w tej chwili tylko starymi pracownikami co nie jest moim zdaniem dobrą taktyką w ich wykonaniu
1
smiecu 2015-03-31 22:26:21
no wiadomo co robi remondis wczesniej na wiekszym terenie dzialal ale od kiedy zmienila sie ustawa to troszke ise to zmeinilo. Ja teraz poszukuje na rpadze firmy ktora bedzie mi smieci wywozila ale nie chce brac MPO z wiadomych wzgledow. jestescie w stanie mi powiedziec jak tutaj to wszystko dziala i czy warto.
Krośko 2015-04-18 17:01:50
Ludzie czego wy się spodziewacie po pracy jako ładowacz. Przecież nic nie umiecie umieć do tego zawodu więc nie można także wymagać nie wiadomo jakich pieniędzy.
buaha 2015-04-28 11:31:16
Tak zostało tam tylko parę osóh, granie na zwłokę. Dobra firma ale taki lans znajomości, a z nich największa chuda stara wazeliniara Pani H.Z
2
usługobiorca, bo nie mam wyboru 2015-07-01 18:31:06
Śmieci ,to jak im pasuje , to mogą wywieźć, jak wystawisz przed bramę. Wielka łaska prezesa, a jak przechodzi to nawet kobiecie nie powie dzień dobry. U nas prezes Polak, ale rzadko spotyka się takiego dżentelmena...
tamara90 2015-07-13 13:28:51
a ty chyba liczysz kolego że oni będa ci śmieci z domu na złotej tacy wynosić i jeszcze będą dziękowac. taki kierowca ładowacz ma bardzo ciężką pracę, jest do tego narażony na wiele niebezpieczeństw ze względu na środowisko pracy z którym obcuje. spróbuj sam bo jest teraz rekrutacja na kierowce ładowacza
Qwerty 2015-07-20 10:53:33
Buaha nie tylko Pani H czyli Helena jest wazeliniarą lecz każdy do każdego "och ach " a tak naprawdę każdy każdego za plecami obgaduje. Znajomosci są i były w tej firmie. Dużo ludzi pracowało w poprzednich w tych samych firmach wiec czemu sie dziwić że jest "koleżeństwo". Czemu trzymać starych wypiedziałych w stołek pracowników? Moze czas "odświeżyć" załoge wnoszących nowe pomysły i chęci do pracy.
1
Kierowca 2015-07-20 22:04:00
Rekrutacja to i jest bo czas urlopów jest, co bedzie dalej ... ???
1
holodi 2015-08-25 04:29:32
Czas urlopów wiecznie trwać przecież nie będzie no a oferty pracy są nadal, systematycznie chyba się pojawiają, między innym w tej chwili można się zgłaszać do biura w Mirosławicach, bo jest aktualna oferta na stanowisko Specjalisty do spraw odpadów specjalnych, szczegóły tej oferty znajdziecie w internecie.
Kierowca 2015-09-01 11:50:12
.. to ci podziekują po wakacjach .
miro 2015-09-02 15:41:15
Pan holodi chyba z wewnątrz firmy jest mocno związany w sieci znajomości i wspiera działalność jednej wielkiej rodziny
kierowca 2015-09-05 15:20:52
Nie polecam tej firmy obojętnie w jakim mieście.Słabe stawki typu 14zł.brutto prawdziwa nędza.
lol 2015-09-17 22:03:10
a stanisława z zuo już posuneli
tomek 2015-09-24 17:48:22
starsznie dużo mają wymagań na stanowisko referenta ds. gospodarki odpadami. Są to głownie -minimum wykształcenie średnie związane z ochroną środowiska lub gospodarką odpadami, odpowiedzialność, skrupulatność,komunikatywność,dyspozycyjność i tego typu preferowane cechy, starsznie długa lista jednak.
fghj 2016-02-06 17:25:39
no zauwazylem ze teraz do doswiadczenie wymagane jest praktycznie wszedzie malo jest firm ktore biora bez tego a za to oferuja njakies kursy czy skzolenia
kuba 2016-02-14 21:41:01
no tak, ale to szkolenia są zawsze potrzebne jak nawet pracujesz jako Specjalista/ka ds. windykacji należności to musisz takie mieć, a ogólenie oferta jest ciekawa, bo masz też benefity.
ares 2016-02-21 10:50:04
Przede wszystkim wykonujesz wszelkie zadania na tym stanowisku samodzielnie, wiec się rozwijasz i odkrywasz nowe mozliwosci, dobrze znac marketing miec jakaś wiedze z dziedziny handlu lub tez jakieś doświadczenie.i to prawda, że oferuja benefity.
crime 2016-03-01 21:49:19
Super, że zapewnione są benefity, wiadomo chociaż jakie? To sprawia, że zatrudnienie dla pracownika rzeczywiście zostaje umilone, więc nie ma co narzekać.
ufiol 2016-03-10 18:46:42
Z tego co wiem to na niektórych stanowiskach możesz liczyć na prywatną opiekę medyczną @crime, no ale niestety nie na wszystkim, wiem jednak że umowa o pracę jest gwarantowana.
Juras 2016-03-12 18:56:11
Ja właśnie widziałem ofertę pracy na stanowisko pracownika w dziale controllingu i w ofercie nic nie wspomniano o konkretnych benefitach @crime, ale i tak oferta wygląda interesująco. Dostajesz umowę o pracę i elastyczny grafik w pracy, co dla wielu osób jest zbawieniem. Wymagają zaawansowanej znajomości języka niemieckiego.
erf 2016-05-07 13:19:20
hmm nie widze juz ngidzei tej oferty od nich w sumie..ale znalalzem inna na stanowisko pracownika sortowni w Krakowie oferta jest skierwonana do panow do 40 lat oraz m ile widziane Prawo jazdy kat. B
Zostaw swoją opinię o Remondis Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Remondis Sp. z o.o.