Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Remondis Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Remondis Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kierowca - 2012-01-20 12:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki pan taki kram.
zdjecie uzytkownika
KS - 2012-03-01 16:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda sytuacja w Krakowie?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2012-07-26 23:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2011-11-25 11:30:42

No to dawaj stary. Znam tego gościa. On jest chyba z Marek.
ten gość to piesek czechonskiego który nie jest lepszy. wszyscy wiedzą w jak podstępny sposób pan dyrektor został dyrektorem... ale i na niego przyjdzie pora....
zdjecie uzytkownika
adi - 2012-08-11 20:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tam jest pewna kobieta którą nazywają czopek, ponoć jak czopek wchodzi czechonskiemu...... ale się jej chyba opłaca..
zdjecie uzytkownika
smerf - 2013-01-27 18:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam ich obu. Dwa [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
marcin - 2013-01-31 17:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe na jakim stanowisku pracujesz skoro tak myslisz??? bo chyba nie kierowca smieciarki??? żenada
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-03-06 15:26:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Układy w tej firmie są nie do przebicia. Dziadostwo do kwadratu. Jedyny plus cienka pensja na czas i umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-03-09 20:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Układy są, mnie tylko dziwi co się dzieje z towarem który ma trafić do utylizacji ( ZUO)zamiast trafic na sortownie lub na Dąbrowę a trafia za bramę
czemu nikt nie sprawdzi dwóch ala kierowników.
A pan dyrektor [usunięte przez moderatora] tylko przymyka na to oko. Czemu?
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2013-03-11 09:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złom jest mój to proszę was nie [usunięte przez moderatora] mi się !!!
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-04-02 20:17:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Remondisem to niech się zainteresuje inspekcja pracy . Kierownicy obstawają się kolegami albo rodzinami. Pracownicy mają lewe uprawnienia ale nikt na to nie patrzy. Jakiego, trzeba mieć haka na pana dyrektora jeżeli przy takim dużym "UBYTKU" paliwa na sortowni nikt kary nie poniósł a wszyscy wszystko wiedzą. Kierownicy też kombinują jak tylko mogą. Starszy pan kierownik Sz doczeka się kiedyś jak wyjdą jego machloje np. z paliwem od scani lub z handlowaniem różnymi "RZECZAMI" a młodszy pan kierownik [usunięte przez moderatora] też taki cichociemny jeszcze swoje pokaże.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Badyl - 2013-04-05 17:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich,szukam roboty możecie opisać sytuacje w firmie?
zdjecie uzytkownika
koko - 2013-06-22 19:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
klika totalna szczególnie z panami z miejscowości Wy...... ów ale to jest tylko część tych ....... i kierownictwo które udaje że wszystko jest ok z tymi panami
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 19:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nadal w Remondis takie układy? Ktoś pracuje jako kierowca? Czy daja premie za oszczednośc paliwa albo karę, gdy go ubywa więcej niz w przewidywaniach?
zdjecie uzytkownika
... - 2013-11-25 13:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam bylem kierowcą(ładowaczem) we wrocławskim oddziale firmy Remondis i jak myslalem ze bedzie to praca na stale bo jak mi powiedzial dyrektor tego odziału potrzebuje dwoch kierowcow na jednej smieciarce gdyby jeden poszedl na urlop lub sie rozchorowal musi byc drugi w zastępstwie i jeden ładowacz ogolnie trzy osoby w jednym aucie.Firma zatrudniła mnie odrazu na umowe o prace na narazie na 3 miesiace pozniej przeciagneli mi jeszcze na miesiac po czy kolejnej juz nie dostalem jak to tlumaczyli nie sprawdzilem sie jako kierowca a tak naprawde zatrudnili
mnie w szczycie sezonu urlopowego kiedy brakowalo im pracownikow.Kiedy objezdzilem im wszystkie urlopy poprostu mi podziekowali i zamiast kierowcy ktory zarabia srednio 2900 brutto a jest dwoch plus ladowacz 2000 brutto zostal jeden kierowca i na moje miejsce zatrudnili drugiego ladowacza.Tak wiec nie polecam pracy w tej firmie gdzie dyrektor jest mily potrafi zalagodzic sytuacje i duzo obiecuje przed podjeciem pracy a pozniej pracownik jest niemile rozczarowany.Zarobki tak jak pisalem 2900 brutto kierowca,ładowacz 2000 brutto za 8/9 godzin dziennie w samym wroclawiu,praca od poniedzialku do piątku od 6:00 do nawet 21:00 jesli ktos pracuje w remondisie jezdzac po wsiach pod miastem.
zdjecie uzytkownika
Zuza - 2013-12-03 07:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
również nie polecam, klika, klika i jeszcze raz klika, wykorzystają człowieka a później się pozbywają jeśli nie jesteś z nadania, niemiła atmosfera w pracy, [usunięte przez moderatora], wyzysk zwykłego pracownika a dyrektorzy i prezesi traktują firmę jak prywatny folwark,właściciel tego grajdołu powinien się zainteresować swoją firmą, bo towarzystwo się rozpasało i wyprowadza pieniądze z firmy często kosztem zwykłych ludzi
zdjecie uzytkownika
gregory - 2013-12-14 21:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W jakie dni pracujecie, znaczy, czy w weekendy tez się zdarza? Jakiś system premiowania, czy karania istnieje w remondis?
zdjecie uzytkownika
mateos 88 - 2013-12-21 19:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W TRÓJMIESCIE TEZ KLIKA W GDYNII W ODDZIALE PRACOWAŁEM NIECAŁY MIESIAC CENTRALA W WARSZAWIE ZADECYDOWAŁA ZE ZA DUŻO LUDZI ZA MAŁO PRACY:) OBIECYWALI ZŁOTE GÓRY. ZAWRACANIE GITARY . NIE POWAŻNA FIRMA. MAM NADZIEJE ZE PRZEGRAJA WSZYSTKIE PRZETARGI W POLSCE I WYRZUCĄ TEN CAŁY REMONDIS .ZA TAKA PRACE PŁACĄ GROSZE .NIE POLECAM NIKOMU .NIEMIECKA FIRMA A BAŁAGAN I ZERO SZACUNKU DO LUDZI .
zdjecie uzytkownika
szeg - 2013-12-25 18:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mateos 88, to chyba za dużo nie widziales w remondis.. Sam odszedles, czy Ci podziekowali? Co to znaczy, że płaca gorsze?
zdjecie uzytkownika
ech - 2014-02-08 11:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w biurze w Centrali, pensje na poziomie 2-2,5 tyś netto, dla osób bez poparcia i jak niby za to wyżyć w takim mieście, co chwilę się ktoś zwalniał.
zdjecie uzytkownika
och - 2014-02-13 15:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ech - 2014-02-08 11:09:15]:
A ja z poparciem mam 5,2 tyś
zdjecie uzytkownika
Henry - 2014-02-20 20:21:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wydaje mi się, że są aż takie różnice w Remondis, a także pamiętajmy, że ludzie czasem utrzymują się za 1200.
zdjecie uzytkownika
Robson - 2014-07-24 01:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Henry - 2014-02-20 20:21:00]:
Idę na spotkanie 28.07.2014 na stanowisko przedstawiciel handlowy.Proszę napiszcie mi jak obecna sytuacja w Ramondis.
zdjecie uzytkownika
przeds - 2014-07-29 00:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja tez bylem na rozmowie tego dnia.Jak Twoje wrażenie?
zdjecie uzytkownika
franc - 2014-08-10 18:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przeds, a możesz i Ty napisać, jakie miałeś wrażenia z rozmowy? Ja się zastanawiam dopiero nad firmą. Póki co szukam informacji, wiem, że REMONDIS działa w Polsce od 1992 roku i obecnie posiada oddziały w 41 miastach na terenie całego kraju. Świadczą kompleksowe usługi w zakresie zbiórki i transportu wszelkiego rodzaju odpadów, elektrorecyklingu, sortowania odpadów, oczyszczania ulic i dróg oraz gospodarki wodno-ściekowej. Wyglądają mi na porządną firmę, ale po przeczytaniu niektórych komentarzy nie wiem ile w tym prawdy.
zdjecie uzytkownika
znajomy - 2014-10-01 18:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
REMONDIS umiera.
zdjecie uzytkownika
gabi - 2014-10-21 18:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to ostatni wpis naprawdę zabrzmiał dosyć złowieszczo, niemal jak jakiś wyrok. Może jednak nie jest tak źle, o co chodzi, mają jakieś kłopoty finansowe czy nie chcą zatrudniać pracowników nowych? dajcie jakieś nowe informacje jak macie, dodajcie jeszcze nowe opinie czy to prawda jest na pewno, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
frania may - 2014-11-19 11:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda że w remondis przyjmowani są kierowcy tylko po znajomości ? nie chodzi mi tylko o bydgoszcz. Bo słyszałem że tak, ale jak to wygląda na prawdę?
zdjecie uzytkownika
apo - 2014-11-22 19:26:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w Remondis ponad dwa lata w biurze , nie jest żle choć tyłka nie urywa z tego co widziałem w wawie ,łodzi czy na śląsku znajomości sie przydają i w sumie cała górka to jedno wielkie kolesiostwo. Jak sie wychylisz to dostaniesz po łepetynie to pewne. Mysle że niemcy nie do końca wiedza co sie dzieje w polskich oddziałach. Z drugiej strony wiem ze to z centrali z niemiec ida naciski na ciecie kosztów. Remondis sie nie kończy bez obaw. Przetargi idą dobrze raz lepiej raz gorzej tylko wawa dała ciała ale to juz zupłnie inna bajka
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2014-12-03 03:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolesiostwo kolesiostwem, jak zwał tak zwał mnie to się wydaje że tak jest wszedzie że jak znajomy szuka pracy to mu się pomaga i wsadza do siebie do firmy czy szuka się po znajomych to nic dziwnego. w ten sposób ma się tez zaufanych ludzi , którym sie pomogło i którzy swoja dobra praca staraja sie jakos odplacic za pomoc. nic nowego na świecie całym
zdjecie uzytkownika
separ - 2015-01-10 00:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiktor - 2014-12-03 03:26:56]:
oczywiście , że to może nie jest nic nowego , ale na większą skalę może się z tego zrobić problem. Może w naszym kraju tego aż tak bardzo się nie respektuje , ale w innych wszystko ma swoją drogę formalną, tak samo jest z zatrudnieniem . Nie mniej uważam , że akurat w tej kwestii niewiele się zmieni
zdjecie uzytkownika
separ - 2015-01-10 01:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiktor - 2014-12-03 03:26:56]:
oczywiście , że to może nie jest nic nowego , ale na większą skalę może się z tego zrobić problem. Może w naszym kraju tego aż tak bardzo się nie respektuje , ale w innych wszystko ma swoją drogę formalną, tak samo jest z zatrudnieniem . Nie mniej uważam , że akurat w tej kwestii niewiele się zmieni
zdjecie uzytkownika
major - 2015-01-22 16:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-02-07 18:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1.990 zł netto kierowca
zdjecie uzytkownika
wątek - 2015-03-05 19:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawie 1700 netto kierowca/ładowacz, czy taki etat w świetle prawa w ogóle istnieje?
zdjecie uzytkownika
krakra - 2015-03-08 19:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znajomy - 2014-10-01 18:23:07]:
Umierająca firma nie ogłasza się i nie przyjmuje nowych pracownikow
zdjecie uzytkownika
senior - 2015-03-11 20:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wątek - 2015-03-05 19:34:17]:
szczerze mówiąc nie wiem co jest tak niespotykanego w tej kwocie którą przytoczyłeś , ot normalna stawka. Ale jak wiadomo i jak napisał @krakra, to warszawski remondis świadczy usługi gospodarki odpadami i recyklingu w tej chwili tylko starymi pracownikami co nie jest moim zdaniem dobrą taktyką w ich wykonaniu
zdjecie uzytkownika
smiecu - 2015-03-31 22:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiadomo co robi remondis wczesniej na wiekszym terenie dzialal ale od kiedy zmienila sie ustawa to troszke ise to zmeinilo. Ja teraz poszukuje na rpadze firmy ktora bedzie mi smieci wywozila ale nie chce brac MPO z wiadomych wzgledow. jestescie w stanie mi powiedziec jak tutaj to wszystko dziala i czy warto.
zdjecie uzytkownika
Krośko - 2015-04-18 17:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie czego wy się spodziewacie po pracy jako ładowacz. Przecież nic nie umiecie umieć do tego zawodu więc nie można także wymagać nie wiadomo jakich pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
buaha - 2015-04-28 11:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak zostało tam tylko parę osóh, granie na zwłokę. Dobra firma ale taki lans znajomości, a z nich największa chuda stara wazeliniara Pani H.Z
zdjecie uzytkownika
usługobiorca, bo nie mam wyboru - 2015-07-01 18:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmieci ,to jak im pasuje , to mogą wywieźć, jak wystawisz przed bramę. Wielka łaska prezesa, a jak przechodzi to nawet kobiecie nie powie dzień dobry. U nas prezes Polak, ale rzadko spotyka się takiego dżentelmena...
zdjecie uzytkownika
tamara90 - 2015-07-13 13:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ty chyba liczysz kolego że oni będa ci śmieci z domu na złotej tacy wynosić i jeszcze będą dziękowac. taki kierowca ładowacz ma bardzo ciężką pracę, jest do tego narażony na wiele niebezpieczeństw ze względu na środowisko pracy z którym obcuje. spróbuj sam bo jest teraz rekrutacja na kierowce ładowacza
zdjecie uzytkownika
Qwerty - 2015-07-20 10:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [buaha - 2015-04-28 11:31:16]:
Buaha nie tylko Pani H czyli Helena jest wazeliniarą lecz każdy do każdego "och ach " a tak naprawdę każdy każdego za plecami obgaduje. Znajomosci są i były w tej firmie. Dużo ludzi pracowało w poprzednich w tych samych firmach wiec czemu sie dziwić że jest "koleżeństwo". Czemu trzymać starych wypiedziałych w stołek pracowników? Moze czas "odświeżyć" załoge wnoszących nowe pomysły i chęci do pracy.
zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2015-07-20 22:04:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rekrutacja to i jest bo czas urlopów jest, co bedzie dalej ... ???
zdjecie uzytkownika
holodi - 2015-08-25 04:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czas urlopów wiecznie trwać przecież nie będzie no a oferty pracy są nadal, systematycznie chyba się pojawiają, między innym w tej chwili można się zgłaszać do biura w Mirosławicach, bo jest aktualna oferta na stanowisko Specjalisty do spraw odpadów specjalnych, szczegóły tej oferty znajdziecie w internecie.
zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2015-09-01 11:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.. to ci podziekują po wakacjach .
zdjecie uzytkownika
miro - 2015-09-02 15:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kierowca - 2015-09-01 11:50:12]:
Pan holodi chyba z wewnątrz firmy jest mocno związany w sieci znajomości i wspiera działalność jednej wielkiej rodziny
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-09-05 15:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy obojętnie w jakim mieście.Słabe stawki typu 14zł.brutto prawdziwa nędza.
zdjecie uzytkownika
lol - 2015-09-17 22:03:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a stanisława z zuo już posuneli
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-09-24 17:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
starsznie dużo mają wymagań na stanowisko referenta ds. gospodarki odpadami. Są to głownie -minimum wykształcenie średnie związane z ochroną środowiska lub gospodarką odpadami, odpowiedzialność, skrupulatność,komunikatywność,dyspozycyjność i tego typu preferowane cechy, starsznie długa lista jednak.
zdjecie uzytkownika
fghj - 2016-02-06 17:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no zauwazylem ze teraz do doswiadczenie wymagane jest praktycznie wszedzie malo jest firm ktore biora bez tego a za to oferuja njakies kursy czy skzolenia

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Remondis Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Remondis Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert