brak logo

KONE

Warszawa

Opinie o KONE

lisu 2016-09-07 14:45
Byłem przekonany, że w Wawie jest lepsza kasa niż na północy :)
lisu 2016-09-10 17:53
No nie wiem, bo z tego wynika, że na północy jest lepsza niż w Wawie :)
Roman 2016-09-18 23:16
Warszawa 4700 brutto podstawa
Franek 2016-09-19 17:33
Warszawa po 10 latach 3200 brutto
amigo 2016-09-26 15:48
jak pracuejsz za 3200 to jestes jak ukrainiec, albo poprostu jestes głupi. w tak odpowiedzilanym zawodzie.
w lidlu masz 3350zł brutto.
4
amigo 2016-09-26 16:02
mam uprawnienia jedynke na dzwigi i na schody. jestem po studiach inyznierskich . mam doswiadczenie 1 rok w biurze projektowym, 1 rok na montazu i 2 lata na konserwacji(rozne dzwigi- rozne sterowania, głownie monitor, otis, kone tez miałem, ale tez duzo tradycji i licencji i innych tzw wynalazkow.) na jakie zarobki moge liczyc w warszawie jako konserwator? jak wyglada praca? czy rzeczywiscie sa GPSy i jakies dziwne procedury "bezpieczenstwa"?
Roman 2016-09-27 15:47
W lidlu może i masz 3350 ale zapierdzielasz w piątki świątki i weekndy . Ale fakt faktem czuje sie jak ukrainiec i do konca roku bede pracował gdzie indziej za 4500 :) . Szkoda bo mimo wszystko sama atmosfera w kone nie jest najgorsza , no ale przecież pracujemy dla kasy . Może jak zmieni się kierownictwo to nastaną lepsze czasy dla konserwatorów ale wątpie :P . Amigo nawet z takim doświadczeniem dostaniesz w kone około 4500 brutto . Pozdro
1
Rumun 2016-10-05 17:30
Roman, ja też spierdzielam z tego bajzlu. Najpóźniej po nowym roku szukam pracy gdzie indziej. Przychodzi gość z niskim doświadczeniem ma tylko uprawnienia na mikroprocesorowe i z miejsca dostaje 4500, a wielu konserwatorów pracujących po kilka lat w kone ma pensje rzędu 3200-3400, także śmiech na sali a jak coś gadasz o podwyżce to krzywo patrzą na ciebie. Amigo myślę że możesz z jakieś 4500 dostać. A jak ktoś chce iść na pomocnika to też warto by się konowskich dźwigów nauczyć. Przemęczyć się trochę na konserwacji i wiać do innej firmy bo długo tu nie warto być jako "wychowanek".
1
trutut 2016-10-05 19:28
do rumun@
Zeby sie nauczyć konoskich dźwigów nie trzeba do was iść na pomocnika, są tak łatwe ze mozna sie ich nauczyć w każdej firmie ;) a to ze nowi dostaja więcej od obecnych jest wszędzie,
Jelonek 2016-10-06 09:01
W KONE nie trzeba znać angielskiego , trzeba wiedzieć z kim jeść z jednej miseczki, pić z jednej rureczki a reszta jakoś się ułoży.
wzorowy robol ;) 2016-10-15 11:08
Wypisujecie dyrdymały. Godzicie si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dyżurach 7 dni pod rząd, bez odpoczynku za 1000 zł, to was firma doi, jak to mawia jeden z kierowników; zgodziłeś się robić za psa to szczekaj!
Wynagrodzenia dla konserwatorów są rozbieżne, bo jeden ma asa w rękawie a inny gluty. I takim to sposobem jeden ma 70 urządzeń i 6000 brutto a inny 120 urządzeń i 3500 brutto. Taki jest rynek pracy, taki kraj i klimat. Kasę można wyrwać od firmy, jeśli jej na tobie zależy. Apropos sugestii kierownika Krzyśka, że zabiorą kasę dla 4 dyżuranta, nie mów hop, bo sam będziesz jeździł.
2
zuparomana 2016-10-15 19:50
To prawda ze ci co przeszli do Otisa zaluja?
1
Potencjalny 2016-10-20 11:39
Witam. Ktoś podpowie jej wygląda sytuacja Przedstawiciela handlowego w Kone? Szukają teraz kogoś na Śląsk. Pozdrawiam
Darek Kamyczek 2016-10-20 14:54
Sytuacja przedstawiciela w kone wyglada super. Nic sie nie robi a kasa wplywa. Czasem jest dym jak klient chce odejsc. Wtedy dajesz mu fullserwis za 200 zl i niech sie meczy kpnserwator. Ty premii nie straciles. Dzwig utrzymales.
5
zuparomana 2016-10-20 21:59
Ewentualnie łyknie jakieś drzwi automatyczne żeby się serwis nie nudził.
Szukajacy 2016-10-24 14:48
czytam opinie i sam nie wiem. Prosze o wypowiedz tylko pracownikow KONE-warszawa. mam propozycje za 5300 brutto pracy w kone jako konserwator. Czy stawka wynegocjowana jest ok? usłyszalem, ze jak sprawdze sie po roku bedzie podwyzka. jak atmosfera w pracy?
Mariusz 2016-10-24 18:26
Trochę fantazja cię poniosła z tą stawką na pewno w Warszawie takich pieniędzy byś nie dostał w Warszawie z 1 na początek ze 4500 max
Dariusz Kamiński 2016-10-25 09:14
Co Ty możesz wiedzieć o pracy w KONE, skoro wyrażasz opinię pod cudzym nazwiskiem? Wypowiadaj się w temacie o którym masz pojecie.
1
Michauuu 2016-10-25 15:14
to chyba Ty nie wiesz co sie dzieje na rynku, nie ma ludzi, a do korpo wyścigu ludzie nie chcą przychodzić. Tyle ile powiesz tyle korpo da.
Wierzba 2016-10-25 15:19
moze nie dadza tyle ile ktoś powie, ale 4500 to na luzie z jedynką. Wiem, ze nowy pracownik przcyhodzacy ladnie zarabia, pracownicy którzy nie potrafia sobie wywalczyc pensji pracuja za 3300 brutto.
Rudy 2016-10-26 21:21
Prawda zabolala?
Artur 2016-11-01 10:30
Jak tak czytam to sam nie wiem co mam sadzic o firmie Kone.
doświadczony 2016-11-01 14:03
Niestety w Kone dzieje się tak jak kiedyś w Otisie czyli tak jak kiedyś Otis przodował na polskim rynku a po dobrych latach spad na dno tak samo dzieje się z Kone przez ostatnie pare lat zmiatali konkurencje sprzedażna i montarzem i tez koserwacja na wysokich stanowiskach uderzyła woda sodowa do głowy którzy nie uwazali pracowników niższych szczebli czyli konserwatorów i monterów dzięki którym takie firmy istnieją na dzień dzisiejszy Kone idzie na dno ciągle tylko ciecia i ciecia nie szanują podwykonawców dlatego dużo ludzi odchodzi albo za granice np.do Niemiec gdzie oczekuja na dobrych pracowników ja na Boga .
Najciekawsze jest to ze z wysokich stanowisk w Kone ludzie poszli do Otisa i trzeba przyznac ze Otis pnie sie w górę zbierają doświadczonych ludzi z tego co wiem podobno głowny derektor który przyszedł do Otisu wzioł sie za wyciagniecie tej firmy z dołka i okazuje sie ze powoli udaje sie to .
firma Kone nie ma pracy do konca roku moło sprzedanych maszyn
a w Otisie brakuje rąk do pracy a ciegle przyjmuja nowych ludzi i co ciekawe nie ma takich roszad jak w Kone
5
Serwisowiec 2016-11-06 18:03
Servisowcy lub swojsko konserwatorzy firmy Kone sa fachowcami w swoim zawodzie ale podejmujac prace w Niemczech trzeba znac jezyk niemiecki.Bez tego nie ma szans na prace jako konserwator ( technik Servisowy).Choc zgadzam sie z kolega,ze Kone w Niemczech poszukuje ludzi ale na konserwacje/ awarie/male naprawy ale ten jezyk.... to podstawa!
Pozdrawiam kolegow z Kone Polska.
PeHowiec 2016-11-07 11:10
Witam,

Czy ktoś może się wypowiedzieć coś więcej o warunkach i atmosferze pracy w KONE na stanowisku przedstawiciela handlowego?
Z góry dziękuję,
2
Piotrek 2016-11-07 16:44
"Sytuacja przedstawiciela w kone wyglada super. Nic sie nie robi a kasa wplywa. Czasem jest dym jak klient chce odejsc. Wtedy dajesz mu fullserwis za 200 zl i niech sie meczy kpnserwator. Ty premii nie straciles. Dzwig utrzymales. A zeby sie nie nudzic bierzesz drzwi automatyczne zeby serwisant mial co robic"
Cala prawda...
5
tke 2016-11-08 12:09
A jak wyglądają zarobki PH w KONE ktoś sie orientuje ?
Maestro 2016-11-15 06:53
Chyba cię trochę fantazja ponosi,w Otisie nie ma ludzi bo uciekają z tego bagna, a Rybeńka jeszcze nie jest głównym derektorem i wcale nie wiadomo czy nim będzie, a co za tym idzie...jeszcze się nie wzioł za wyciąganie firmy z dołka.
jurek 2016-11-16 16:47
zeby tylko Rybcia nie sprowadzila firmy w muł....Marcin to spoko gosc, pamietam go jeszcze z czasów windy w-wa
Zainteresowany 2016-11-21 12:09
Ile średnio zarabia przedstawiciel w Kone i jak wygląda system premiowy?
Dziękuje za normalne odpowiedzi :)
Maciek 2016-11-24 17:25
5000 brutto. Premia od utrzymania i zdobywania klienta
Rafał 2016-11-29 21:41
Przez przypadek związany z KONE (trochę z ciekawości też) czytam co ciekawego dzieje się w Kone Polska.

1. Szefostwem nie warto się przejmować . Jak to w Polsce bywa odejdą w razie problemów na lepsze, adekwatne do możliwości i ambicji stanowiska. Jakie, chyba wiadomo, są z zawodu za(i)rządem.
2. Zajmowanie się klientami już wiele lat temu było - dziwnym zachowaniem pracownika, taka mentalność. Jak się chce tam pracować to trzeba to akceptować.
3. Panie Antku - widocznie zarząd ma dużo pieniędzy, pracownik ma się starać o względy innego "klienta" - tego który daje pensję. Taki układ być może.
1
Rafal 2016-11-29 22:09
Gratuluję pracy po 16.00. Działacie nawet o 16.07.
Jednak coś się zmienia w "branży" biurowej.
PRACUŚ 2016-12-08 18:46
DYNAMICZNIE ROZWIJAJĄCA SIĘ FIRMA POSZUKUJE PRACOWNIKÓW!!

Specjalista ds. Sprzedaży Usług Serwisowych,
Specjalista ds. Wsparcia Działu Sprzedaży,
Pomocnik Konserwatora Urządzeń Dźwigowych
Junior Customer Service Specialist,
Ziebulec 2016-12-16 21:24
Jaka firma? Bo chyba nie te scierwo kone
1
Serwisowiec 2016-12-18 16:49
Co tak brzydko o firmie Kone?
Skrzywdzili Ciebie?
serwisowiec 2016-12-18 17:05
Koniecznie podpisz się własnym nazwiskiem kolego, łatwiej będzie odpowiedzieć.
Gorek 2016-12-23 07:31
Jestem zainteresowany praca w kone jako konserwator w warszawie . Chcialbym zaczac od polowy stycznia/ lutego ale po tych wpisach sie obawiam. Jeszcze slyszalem o ciaglym monitorowaniu przez tablety.
Roman 2016-12-23 12:03
Ja osobiście polecam powiem Ci ze w kone jest spoko robisz swoje i nikt do ciebie nie ma pretensji fakt jest sporo roboty ale idzie zarobić od 4000-5000 do reki miesięcznie a kwartalnie od 6000- 8000 do reki na dobrym rejonie plus pełen socjalne
Serwisowiec z Kone 2016-12-23 22:48
Hm. to wrescie jak z tymi zarobkami bo raz piszesz 4-5 tys na miesiac a kwartalnie 6-8 tys.?
Roman 2016-12-24 11:46
Kwartalnie masz premię i za zlecenia płacą dlatego masz lepszą kasę
Serwisowiec z Kone 2016-12-24 13:51
Dzieki. Mysle,ze teraz niedowiarkom otwozyles oczy.
Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat
szogun 2016-12-25 13:46
W Krakowie 3 na reke i premia kwartalna. Widac przepasc...
Mac 2016-12-27 11:23
W warszawie jest duza grupa pracownikow ktorzy do reki maja 2200-2700
Francuz 2016-12-28 00:31
W Warszawie sie dzieje a na północy jakby nic. Moze ktos wie jakie sa stawki gdynia/gdańsk? Jakie sa warunki?
gogo 2017-02-13 06:37
Na północy pracujemy, nie szczekamy.
Jery 2017-02-14 09:32
Pracujecie bo jestescie zastraszeni. My z warszawie mamy luzy. Bo kierownicy to malo inteligentne osoby.
Roman 2017-02-18 20:36
Pion decyzyjny w każdym korpo składa się z kretynów
Waldek 2017-02-19 07:15
Roman 100% prawda, czytam i sie zastanawiam czy to o kone czy o moim th.
gość 2017-02-20 11:45
Witam,
Czy nadal prowadzicie rekrutację na stanowiska Specjalista ds. Wsparcia Działu Sprzedaży i Junior Customer Service Specialist, bądź jakieś inne związane z rejestracją danych, czy kontaktem z ludźmi/klientami? Jeśli tak, to proszę o jakiś kontakt do działu/osoby zajmującej się rekrutacją.
Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o KONE - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KONE