brak logo

KONE

Warszawa

Opinie o KONE

Serwisowiec 2016-08-24 07:00:44
Napewno ida zmiany.Srednio dla montera okolo setki dzwigow.Skoncza sie dobre czasy dla pomocnikow konserwatorow.Konserwatorzy na awarie beda jezdzic w pojedynke.W miedzy czasie obskakiwac maja konserwacje,gdzie czas na przeglad bedzie uzalezniony od grubosci portfela klientow.Aha remonty i wieksze reperacje przejma grupy podwykonawcze gdzie stawka godzinowa bedzie taka jaka ustali partia PIS-u.
Piotrek kone 2016-08-24 09:51:46
Hahaha "Strategia się zmienia, docelowo ma być max 70 urządzeń na rejon." Chyba żartujesz sobie
Serwisowiec 2016-08-24 17:05:28
Pomysl i przemysl! Czas pracy w miesiacu ...okolo160 godzin.Wind masz wg. Ciebie 70.Jezeli to nasze popularne Mono-Spec-y na kazda masz okolo godziny tj. 70 godzin do tego troche czasu na dojazdy.Wezmy dla przykladu dwie awarie dziennie okolo 3godziny pomnozymy przez 4 tygodnie to dojdzie okolo 50-60 godzin.Zsumuj to wszystko i co Ci wyszlo?,ze okolo 30-40 godzin Ci brakuje Ha,ha.Nadgodzin i dyzurow nie doliczaj do Twojego podstawowego zaszeregowania.
PS.Ja mam w swoim rejonie okolo 130 wind.Niektore maja orientacyjny czas na przeglad....13 minut slownie trzynascie.!!!.
zuparomana 2016-08-24 22:35:41
Ale zamiast dyżuru będzie 3 zmiany i każdy te 40godz w miesiącu spędzi na awariach.
Jerzy 2016-08-25 08:30:40
Są dyżurni. 3 zmian nie będzie. Prawdopodobnie nie jesteś pracownikiem kone i nie masz pojęcia ile jest chętnych na dyzury..
Kierownika to pasuje bo nie muszą się martwić o grafik pracy ( znając ich zdolności to bylby problem....)
1
zuparomana 2016-08-25 20:54:49
Tak, nie chcą dyżurów ci, którzy na lewo konserwują urządzenia. Zwłaszcza Kone.
Łowca jastrzębi 2016-08-26 07:00:32
Ja phierdole...i wy się na takie traktowanie godzicie ?
1
Moko 2016-09-01 06:51:02
Teraz za tydzień dyzury mamy 1000 zł netto. Rejon dyzury jest dzięli Warszawę i okolice na 3 części. Ale jest tyle zgłoszeń ze będziemy potrzebować 4 dyżurnego. Ciekawe czy zabiorą nam kasę z tej puli 1000 zł czy dołożą kasy...
Taka jest prawda o dyżurach...
1
polujacynajastrzebie 2016-09-01 13:54:21
to słabo w tk jest to podzielone na dni ale jak by wziąć cały tydzien z weekendem to by było 1200zł ale dyzury sa od 16 do 22 a u was chyba cała noc wiec kicha doją was ;)
1
Kierownik Krzysztof Rutkowski 2016-09-01 21:09:30
Zabierzemy wam kasę
5
Optymista 2016-09-06 13:23:36
Jak tak czytam wypociny swoich ,,kolegów po fachu'' o Kone to jestem załamany. Jakbym czytał tani brukowiec.
W Kone było bardzo dobrze, obecnie jest dobrze ale wierze że niedługo znów będzie bardzo dobrze.

P.s.
Nie srajcie do swojego gniazda
2
Przyjaciel Króliczka 2016-09-06 15:36:06
Optymista to niedoinformowany Pesymista
1
Kamil 2016-09-06 23:58:31
Pracowałem 2.5 roku jako Pomocnik. Po 2 latach zdałem uprawnienia i dostałem podwyżkę... z 2300 brutto, na 2350zl brutto. Zero perspektyw. Po rozmowach z konserwatorami. Zwłaszcza młodymi uciekłem. Większość wychowanków Kone z 5 letnim stażem ma pensje 3000zl brutto. Kierownik obiecuje złote góry " jak ktoś się sprawdzi " po czym daje 70 zł podwyżki brutto rocznie i mówi że i tak na tle grupy to solidna kasa, bo kryzys ... młodzi uciekajcie od Kone bo nie warto. Więcej płacą w lidlu na kasie....
1
Wisniowy 2016-09-07 08:14:02
@kamil, a jakie ty uprawnienia zdales? Pewnie te smieszne kone na obsluge tylko monospacowe (sterowanie kone).
lisu 2016-09-07 09:26:30
W którym roku i oddziale to było?
Kamil 2016-09-07 12:48:25
Warszawa. 2014/2015
lisu 2016-09-07 14:45:40
Byłem przekonany, że w Wawie jest lepsza kasa niż na północy :)
lisu 2016-09-10 17:53:42
No nie wiem, bo z tego wynika, że na północy jest lepsza niż w Wawie :)
Roman 2016-09-18 23:16:02
Warszawa 4700 brutto podstawa
Franek 2016-09-19 17:33:31
Warszawa po 10 latach 3200 brutto
amigo 2016-09-26 15:48:33
jak pracuejsz za 3200 to jestes jak ukrainiec, albo poprostu jestes głupi. w tak odpowiedzilanym zawodzie.
w lidlu masz 3350zł brutto.
4
amigo 2016-09-26 16:02:13
mam uprawnienia jedynke na dzwigi i na schody. jestem po studiach inyznierskich . mam doswiadczenie 1 rok w biurze projektowym, 1 rok na montazu i 2 lata na konserwacji(rozne dzwigi- rozne sterowania, głownie monitor, otis, kone tez miałem, ale tez duzo tradycji i licencji i innych tzw wynalazkow.) na jakie zarobki moge liczyc w warszawie jako konserwator? jak wyglada praca? czy rzeczywiscie sa GPSy i jakies dziwne procedury "bezpieczenstwa"?
Roman 2016-09-27 15:47:02
W lidlu może i masz 3350 ale zapierdzielasz w piątki świątki i weekndy . Ale fakt faktem czuje sie jak ukrainiec i do konca roku bede pracował gdzie indziej za 4500 :) . Szkoda bo mimo wszystko sama atmosfera w kone nie jest najgorsza , no ale przecież pracujemy dla kasy . Może jak zmieni się kierownictwo to nastaną lepsze czasy dla konserwatorów ale wątpie :P . Amigo nawet z takim doświadczeniem dostaniesz w kone około 4500 brutto . Pozdro
1
Rumun 2016-10-05 17:30:35
Roman, ja też spierdzielam z tego bajzlu. Najpóźniej po nowym roku szukam pracy gdzie indziej. Przychodzi gość z niskim doświadczeniem ma tylko uprawnienia na mikroprocesorowe i z miejsca dostaje 4500, a wielu konserwatorów pracujących po kilka lat w kone ma pensje rzędu 3200-3400, także śmiech na sali a jak coś gadasz o podwyżce to krzywo patrzą na ciebie. Amigo myślę że możesz z jakieś 4500 dostać. A jak ktoś chce iść na pomocnika to też warto by się konowskich dźwigów nauczyć. Przemęczyć się trochę na konserwacji i wiać do innej firmy bo długo tu nie warto być jako "wychowanek".
1
trutut 2016-10-05 19:28:42
do rumun@
Zeby sie nauczyć konoskich dźwigów nie trzeba do was iść na pomocnika, są tak łatwe ze mozna sie ich nauczyć w każdej firmie ;) a to ze nowi dostaja więcej od obecnych jest wszędzie,
Jelonek 2016-10-06 09:01:01
W KONE nie trzeba znać angielskiego , trzeba wiedzieć z kim jeść z jednej miseczki, pić z jednej rureczki a reszta jakoś się ułoży.
wzorowy robol ;) 2016-10-15 11:08:14
Wypisujecie dyrdymały. Godzicie si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dyżurach 7 dni pod rząd, bez odpoczynku za 1000 zł, to was firma doi, jak to mawia jeden z kierowników; zgodziłeś się robić za psa to szczekaj!
Wynagrodzenia dla konserwatorów są rozbieżne, bo jeden ma asa w rękawie a inny gluty. I takim to sposobem jeden ma 70 urządzeń i 6000 brutto a inny 120 urządzeń i 3500 brutto. Taki jest rynek pracy, taki kraj i klimat. Kasę można wyrwać od firmy, jeśli jej na tobie zależy. Apropos sugestii kierownika Krzyśka, że zabiorą kasę dla 4 dyżuranta, nie mów hop, bo sam będziesz jeździł.
2
zuparomana 2016-10-15 19:50:15
To prawda ze ci co przeszli do Otisa zaluja?
1
Potencjalny 2016-10-20 11:39:45
Witam. Ktoś podpowie jej wygląda sytuacja Przedstawiciela handlowego w Kone? Szukają teraz kogoś na Śląsk. Pozdrawiam
Darek Kamyczek 2016-10-20 14:54:53
Sytuacja przedstawiciela w kone wyglada super. Nic sie nie robi a kasa wplywa. Czasem jest dym jak klient chce odejsc. Wtedy dajesz mu fullserwis za 200 zl i niech sie meczy kpnserwator. Ty premii nie straciles. Dzwig utrzymales.
5
zuparomana 2016-10-20 21:59:14
Ewentualnie łyknie jakieś drzwi automatyczne żeby się serwis nie nudził.
Szukajacy 2016-10-24 14:48:17
czytam opinie i sam nie wiem. Prosze o wypowiedz tylko pracownikow KONE-warszawa. mam propozycje za 5300 brutto pracy w kone jako konserwator. Czy stawka wynegocjowana jest ok? usłyszalem, ze jak sprawdze sie po roku bedzie podwyzka. jak atmosfera w pracy?
Mariusz 2016-10-24 18:26:08
Trochę fantazja cię poniosła z tą stawką na pewno w Warszawie takich pieniędzy byś nie dostał w Warszawie z 1 na początek ze 4500 max
Dariusz Kamiński 2016-10-25 09:14:32
Co Ty możesz wiedzieć o pracy w KONE, skoro wyrażasz opinię pod cudzym nazwiskiem? Wypowiadaj się w temacie o którym masz pojecie.
Michauuu 2016-10-25 15:14:34
to chyba Ty nie wiesz co sie dzieje na rynku, nie ma ludzi, a do korpo wyścigu ludzie nie chcą przychodzić. Tyle ile powiesz tyle korpo da.
Wierzba 2016-10-25 15:19:44
moze nie dadza tyle ile ktoś powie, ale 4500 to na luzie z jedynką. Wiem, ze nowy pracownik przcyhodzacy ladnie zarabia, pracownicy którzy nie potrafia sobie wywalczyc pensji pracuja za 3300 brutto.
Rudy 2016-10-26 21:21:34
Prawda zabolala?
Artur 2016-11-01 10:30:47
Jak tak czytam to sam nie wiem co mam sadzic o firmie Kone.
doświadczony 2016-11-01 14:03:59
Niestety w Kone dzieje się tak jak kiedyś w Otisie czyli tak jak kiedyś Otis przodował na polskim rynku a po dobrych latach spad na dno tak samo dzieje się z Kone przez ostatnie pare lat zmiatali konkurencje sprzedażna i montarzem i tez koserwacja na wysokich stanowiskach uderzyła woda sodowa do głowy którzy nie uwazali pracowników niższych szczebli czyli konserwatorów i monterów dzięki którym takie firmy istnieją na dzień dzisiejszy Kone idzie na dno ciągle tylko ciecia i ciecia nie szanują podwykonawców dlatego dużo ludzi odchodzi albo za granice np.do Niemiec gdzie oczekuja na dobrych pracowników ja na Boga .
Najciekawsze jest to ze z wysokich stanowisk w Kone ludzie poszli do Otisa i trzeba przyznac ze Otis pnie sie w górę zbierają doświadczonych ludzi z tego co wiem podobno głowny derektor który przyszedł do Otisu wzioł sie za wyciagniecie tej firmy z dołka i okazuje sie ze powoli udaje sie to .
firma Kone nie ma pracy do konca roku moło sprzedanych maszyn
a w Otisie brakuje rąk do pracy a ciegle przyjmuja nowych ludzi i co ciekawe nie ma takich roszad jak w Kone
4
Serwisowiec 2016-11-06 18:03:45
Servisowcy lub swojsko konserwatorzy firmy Kone sa fachowcami w swoim zawodzie ale podejmujac prace w Niemczech trzeba znac jezyk niemiecki.Bez tego nie ma szans na prace jako konserwator ( technik Servisowy).Choc zgadzam sie z kolega,ze Kone w Niemczech poszukuje ludzi ale na konserwacje/ awarie/male naprawy ale ten jezyk.... to podstawa!
Pozdrawiam kolegow z Kone Polska.
PeHowiec 2016-11-07 11:10:08
Witam,

Czy ktoś może się wypowiedzieć coś więcej o warunkach i atmosferze pracy w KONE na stanowisku przedstawiciela handlowego?
Z góry dziękuję,
2
Piotrek 2016-11-07 16:44:17
"Sytuacja przedstawiciela w kone wyglada super. Nic sie nie robi a kasa wplywa. Czasem jest dym jak klient chce odejsc. Wtedy dajesz mu fullserwis za 200 zl i niech sie meczy kpnserwator. Ty premii nie straciles. Dzwig utrzymales. A zeby sie nie nudzic bierzesz drzwi automatyczne zeby serwisant mial co robic"
Cala prawda...
4
tke 2016-11-08 12:09:32
A jak wyglądają zarobki PH w KONE ktoś sie orientuje ?
Maestro 2016-11-15 06:53:55
Chyba cię trochę fantazja ponosi,w Otisie nie ma ludzi bo uciekają z tego bagna, a Rybeńka jeszcze nie jest głównym derektorem i wcale nie wiadomo czy nim będzie, a co za tym idzie...jeszcze się nie wzioł za wyciąganie firmy z dołka.
jurek 2016-11-16 16:47:46
zeby tylko Rybcia nie sprowadzila firmy w muł....Marcin to spoko gosc, pamietam go jeszcze z czasów windy w-wa
Zainteresowany 2016-11-21 12:09:05
Ile średnio zarabia przedstawiciel w Kone i jak wygląda system premiowy?
Dziękuje za normalne odpowiedzi :)
Maciek 2016-11-24 17:25:26
5000 brutto. Premia od utrzymania i zdobywania klienta
Rafał 2016-11-29 21:41:03
Przez przypadek związany z KONE (trochę z ciekawości też) czytam co ciekawego dzieje się w Kone Polska.

1. Szefostwem nie warto się przejmować . Jak to w Polsce bywa odejdą w razie problemów na lepsze, adekwatne do możliwości i ambicji stanowiska. Jakie, chyba wiadomo, są z zawodu za(i)rządem.
2. Zajmowanie się klientami już wiele lat temu było - dziwnym zachowaniem pracownika, taka mentalność. Jak się chce tam pracować to trzeba to akceptować.
3. Panie Antku - widocznie zarząd ma dużo pieniędzy, pracownik ma się starać o względy innego "klienta" - tego który daje pensję. Taki układ być może.
1
Rafal 2016-11-29 22:09:33
Gratuluję pracy po 16.00. Działacie nawet o 16.07.
Jednak coś się zmienia w "branży" biurowej.
PRACUŚ 2016-12-08 18:46:33
DYNAMICZNIE ROZWIJAJĄCA SIĘ FIRMA POSZUKUJE PRACOWNIKÓW!!

Specjalista ds. Sprzedaży Usług Serwisowych,
Specjalista ds. Wsparcia Działu Sprzedaży,
Pomocnik Konserwatora Urządzeń Dźwigowych
Junior Customer Service Specialist,
Zostaw swoją opinię o KONE - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KONE