Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AB JOB SERVICE SP. Z O.O.


Oceniono 77 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
AB JOB SERVICE SP. Z O.O.
Rymarska 19
53-206 Kielce
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
warrior - 2014-03-12 15:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
raczej takie same jakie miałabyś mając o 3-5-7 lat więcej. nie ma dla nich raczej różnicy wiek czy status studenta. chyba, że zaznaczą to w ofercie
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-03-12 17:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
osoba ur. w latach 92 ma 7 e a w 93 6 e za godzine
zdjecie uzytkownika
Seniorita - 2014-03-12 17:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
hej mam pytanie jedzie ktoś na sadzonki 26 marca ?
zdjecie uzytkownika
Perkun - 2014-03-12 17:44:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wynagrodzenie w Holandii jest uzależnione od wieku, wpisz w wyszukiwarce "wynagrodzenia holandia" i wszystkiego się dowiesz, 100% minimalnego wynagrodzenia uzyskuję się dopiero mając 23 lat i więcej
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2014-03-19 14:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę same złe opinie a jedna pani napisała pozytywną opinię ale to dlatego, że pomyliła agencje, bo ten opis dobry pasuje mi do agencji AB Flexkracht, co się nazywało AB Midden Holland a do tego jest wiele innych agencji w Holandii co mają w swojej nazwie "AB" Skoro jedna pani napisała o tym, że rower się dostaje gdy się dojeżdża do 10 km a jeśli powyżej to dostaje się transport i jeśli to była praca na szklarni i za 50 godzin dostawało się bez problemu 330 euro, od razu od drugiego tygodnia i jeszcze cena za zakwaterowanie zgadzała się bardzo dokładnie, to ja wnioskuje, że ta jedyna dobra opinia wzięła się z powodu pomylenia agencji co mają w nazwie AB ;) A z tymi wiekówkami, to niektórzy piszą bardzo śmiesznie, bo takie jest prawo w Holandii i w każdej ale to absolutnie każdej agencji do 23 roku życia jest stawka mniejsza. Tak samo też jest w innych krajach i w naszym kraju dość często też. Więc to nie ma znaczenia, jak ktoś nie ukończył 23 lat, to w każdej agencji będzie zarabiał znacznie mniej niż inni po 23cim roku życia :)
zdjecie uzytkownika
kosik - 2014-04-01 16:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Elo był ktoś z was może na Szparagach w Holandii w miejscowości Horst czy coś takiego?jak tak to przewincie co i jak i czy przypał
zdjecie uzytkownika
dino - 2014-04-03 20:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
trzeba było poczytać opinie które są wyżej to może, a raczej na pewno znalazłbyś odpowiedzieć na swoje pytania
zdjecie uzytkownika
Olaf - 2014-04-11 09:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Witam ile sie czeka na wyjazd od czesu wypełnienia formularza na stronie ?
zdjecie uzytkownika
grzego2 - 2014-04-13 14:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mam propozycje wyjechac koncem kwietnia , jedzie moze ktos ? praca jest stala czy z przerwami ? teraz jest sezon to chyba nie powinno byc z tym problemu ? prosze o opinie
zdjecie uzytkownika
filip - 2014-04-22 22:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja zadam dosyć podchwytliwe, ale istotne pytanie, wyjechalibyście drugi raz z ab job service, czy szukali innej agencji?
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-04-27 16:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja juz nie wiem co mam myśleć o ab job service, komentarze ostatnio takie sobie, myślicie, że dużo w nich prawdy?
zdjecie uzytkownika
Bakuś - 2014-04-28 20:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakaś prawda na pewno jest myslę , że trzeba zaryzykować ja sam zamierzam niedługo wyjechać i myślę , że się uda a Ty masz już jakiś termin ?
zdjecie uzytkownika
Dorian - 2014-05-05 11:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam KAŻDEMU KTO CHCE PRZYJECHAĆ NA WAKACJE DO HOLANDII I NIC NIE ROBIĆ TYGODNIAMI - PORAŻKA
zdjecie uzytkownika
joj - 2014-05-06 19:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś pracował w okolicach venlo na szklarni z pomidorami proszę o opinie mam jechać 09.05.2014 czy ktoś tam był proszę o opinie
zdjecie uzytkownika
worker - 2014-05-26 16:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.Byłem w tamtym roku na ogórkach w Klazienaveen ,wyjazd był opłacalny,gdyż posiadałem prywatne zakwaterowanie.Na domki bym się nie zdecydował,bo znajomi opowiadali co się działo a do tego kontakt z koordynatorem tragiczny.Plus to ludzie których spotkałem z Polski.Dużo zależy gdzie się ktoś dostanie, bo można pracować cały czas i to po 45 h a można siedzieć w domku i czekać,pewności nigdy nie ma.
zdjecie uzytkownika
nn - 2014-05-29 18:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AB to nie jest on pracodawcą, dostajecie zwykłą umowe pośrednictwa pracy, nie zobowiązująca firmy absolutnie do niczego. ab wspólpracuje z roznymi holenderskimi agencjami pracy (czytaj wyzysku , zdzierstwa i złodziejstwa).
Praca w venlo z ab do roznych firm to wysałnie za skierowaniem do venlo, a dokładanie do miejsowego miesjca zakwaterowania czyli obozowiska Barloo kolo venlo.
Umowę oferuje na miejscu agencja AB WERKT. Zakwaterowanie to 4 osobowe baraki na obozowisku starych zniszczonych rozlatujących sie zagrzybiałych domków holenderskich. Brak mikrofalówek, popsute piece do ogrzewania ciepłej wody, brak naczyń, jakieś ich pozostałości. Swoje obozowisko mają tu również Cosmoworker,Covebo ,Sherpa i inne podobne agencje wyzysku majace aktualnie problemy z prawem w Holandii..
Nie macie zagwarantowanych żadnych godzin pracy, średnio ludziom udaje sie wypracowac 30h tygodniowo w Kervo przy wisniach lub jajkach itp. tzw synchreon na roznych stanowiskach pracy. Koszta jakie zdziera z Was agencja: 90e za łozko w 4os zapchlonym campingu, bez znaczenia ile godzin pracujecie, termin wypowiedzenia 2 tyg, zakaz posiadania alkoholu na terenie campingu, złodziejstwo-ośrodek okradaja polacy okradajacy sie wzajemnie.
Należy ze sobą zabrać wkładkę do zamka do pokoju standard typu" łucznik", bo podczas waszej nieobecnosci pokój w domku może zostac splądrowany, a często jest wizytowany..
Dalsze koszta to 16e za miesiąc za dojazd busem do pracy, kasowany niezleznie czy jedziecie czy pracy brak. Ponadto w domkach nie ma pralki, a 1 pranie na terenie ośrodka 5e!
Brak intenetu (żebyscie przypadkiem nie znalezli innej oferty pracy, choć nie oferuja wam na tym dzikim obozowisku meldunku więc i tak pracy bezpośrenio w żadnej firmie nie znajdziecie bo nie macie wspomnainego zameldowania, którego wymaga każdy holenderski pracodawca). Ponadto do sklepu 3km piechotą, pod obowozwisko podjezdza tzw "Pan Biedronka" sprzedajacy na parkingu towar z biedronki/ alkohol/ papierosy polskie z odpowiednią narżą..
Z pozostałych ciekwostek, to obozowisko narkomanów i alkoholików pracujących na dragi i wóde, choc nie mozna wszystkich wkładać do jednego worka. Dodatkowo sciagają wam jeszcze ok 20e tygodniowo za ubezpieczenie. Z kosztów to chyba tyle..
Za wynajem tego bungalowu firma płaci włascicielowi 150e meisiecznie, a od 4osób x 4 tygodnie x 90e sciaga około 1500e, ale to tylko taka dygresja..
Tak wiec zdzierają od pracodawcy za każda godzinę waszej eksloatacji po kilka euro na każdej , zdzierają bajonskie sumy za zakwaterowanie, ubezpieczenie, dojazd i pozstaje wam na miske ryzu i jak to mieszkancy mawiaja na kilka gramów zioła zeby zapalić i zapomnieć gdzie jestescie.
Co do pracy, jak sie coś nie spodoba team leaderowi wylatuejcie na zbity pysk w trybie natychmiastowym, 3 pomyłki w skałdaniu zamówienia out, normy wyśróbowane.

W każdym bungalowie jest 14' tv z 2 kanałami, czesc osób przywozi swoje anteny i dekodery.
Przed wyjazdem własnym autem, bez samochodu szkoda wogóle jechać to polecam zabrać również kilka butelek domestosa, preparatów plesnio i grzybobójczych i skrzynke z narzedziami narzedziami żeby jakoś tam fukncjonować.
Na terenie tego DZIKIEGO obozowiska kwitnie handel wszystkiego typu używkami, polskim tytoniem. To obozowisko rzadzi się własnymi prawami, ktorego nikt nie nadzoruje.
Polcecam wyjazd tylko dla ludzi z nożem przy gardle, bo dla normalnego człowieka są to warunki uwłaczajace godnosci i wjezdzaja w trybie natychmiastowym
1 wypłata po 3 tygodniach pracy, a do Bredy należy udac sie samemu wyrobic numer SOFI chyba ze chcecie czekać 6 tygodni na wyrobienie numeru przez agencję wyzysku.
Co do wynagrodzeń, firma oszukuje jak tylko może, wiecznie ginące godziny, potrącenia, kwitki wypłat przychodza na maila choc wszyscy wiedza ze dosteu do netu nie ma.
Co do netu, to internet można zorganziwac sobie w miasteczki mobilny za 10e karta sim+15e z t-mobile.nl dostaniecie 1GB na transfer danych, jak nie macie modemu to trzeba dorzucic jeszcze 15-20e za modem do labtopa, ktorego mozecie juz nie zobaczyć po powrocie z pracy).
Co do procedur w miejscu pracy, zakaz posiadania telefonu, rewizja osobista, wyjmowane wkladek do butów, reczny wykrywacz metalu przy kazdym wyjsciu również na papierosa jak ktos pali - traktują wszystkich jak potencjalnych złodzieji.
Na tzw biurze czyli firmowym baraki w dzien poprzedni jest wywieszana lista kto jest sczęsliwcem i udaje sie nastepnego dnia do pracy.
Suma sumarum podobno 3/4 osób które przyjeżdza ucieką stamtąd z minusem 600-1000zł za ZAPRASZAMY DO Holandii
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2014-05-31 20:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie spodziewałem sie zastac tutaj takie komentarze na temat ab job, przeciez to duża i jakze szanowana agencja pracy!
zdjecie uzytkownika
A - 2014-06-04 18:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Możecie mi powiedzieć jak długo się czeka od momentu wysłania do AB dokumentów i kwestionariusza osobowego? Czy jeśli kazali je dostarczyć, to już pewne że mnie wezmą, tylko trzeba czekać? Dodzwonić się do nich nie mogę, nikt nie odbiera... Z góry dzięki za odpowiedz!
zdjecie uzytkownika
luigi - 2014-06-05 01:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ale jak wyjeżdża się chyba przez AB Job na szparagi albo ogórki to pracy w sezonie chyba zabraknąć nie powinno, prawda?
zdjecie uzytkownika
van - 2014-06-24 23:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam biura, duzo by pisac jak robia w konia ludzi
zdjecie uzytkownika
luigi - 2014-06-27 22:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [van - 2014-06-24 23:05:09]:
jak jeszcze kiedyś pofatygujesz się na to forum i będzie miał chwile, to spróbuj napisać coś o ich praktykach w biurze
zdjecie uzytkownika
van - 2014-07-12 23:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luigi - 2014-06-27 22:24:33]:
o co pytasz?
zdjecie uzytkownika
saper - 2014-07-14 19:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a był ktoś na jabłkach i gruszkach? mam 24 lata;) jak było? opłaca się jechać?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-08-25
Żródło: Gowork.pl
Holandia
( )
Jesteśmy polską agencją zatrudnienia ściśle współpracującą z holenderską agencją doradztwa personalnego. Oferujemy pracę osobom zainteresowanym krótko- lub długoterminowym zatrudnieniem w Holandii lub Polsce. Pracujemy  dla grupy kapitałowej AB Nederland, która istnieje na holenderskim rynku pracy od ponad 40 lat. Dla naszego klienta w Holandii, poszukujemy osób do pracy w Holand
zdjecie uzytkownika
marcela44 - 2014-07-27 13:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agenicja ab biuro w kilecach jak i w holandi to oszusci nie wypłacaja piniedzy na czas praca tylko na 4 dni obiecuje złote góry a tak na prawde okłamuja ludzi pani marcela ,gosia , z biura w holanid sa nie mile odzywaja sie wulgarnie wobec do pracownikuw trzeba poprostu walczys o swoje bo ci piniedzy nie odadzom jesli nie bedziesz sie upominac
zdjecie uzytkownika
Ajka27 - 2014-08-01 20:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tylko raz z tą agencją pracy i jedyne co mogę źle o niej powiedzieć to to, że czekałam za wyrobieniem nr Sofi ok 1 miesiąca, wypłatę dostałam już po zjeździe do PL oraz niepotrzebne wymeldowanie z 1-go domku i przeniesienie na 2-gi. Praca przy zbiorach gruszki-jabłka miała być na ok 3-4 tyg. Domek super, czysto, media, łazienka też ok, praca mi się podobała, codziennie jeździliśmy do pracy, karta magnetyczna - godziny leciały, miła atmosfera w pracy. Czytając niektóre opinie innych pracowników zastanawiam się czy to rzeczywiście ta sama agencja pracy nas zatrudniała? A jednak TAK. Niestety po ponad 3 tyg. grad pokrzyżował nam plany i z własnej inicjatywy (ekipa z domku) zdecydowaliśmy że wracamy do Polski bo 2-3 dni szacowali straty i nie wysyłali nas do pracy. Oczywiście dzwoniliśmy do biura AB i koordynatorów co z robotą, kiedy itp. Sami nie wiedzieli. Po zjeździe do Polski po ok 1-2 dniach sami dzwonili że możemy już wrócić do pracy przy gruszkach a po skończonym sezonie że mają dla nas ofertę przy innej pracy. Jak widac zależy jak się trafi. Nam się udało :) Kiedy otrzymałam nr Sofii (przysłali papiery do domu w PL) automatycznie przelali także wypłate i tu było moje zaskoczenie... Pozytywne, nie dość że dostawałam na konto wcześniej zaliczki ( 100 euro tyg.) wypłata przerosła moje oczekiwania. Także nie taki diabeł straszny jak go malują. To prawda czasem koordynatorzy mają Cię w 4 literach, o swoje trzeba walczyć i męczyć księżniczki w biurach aby Tobie było dobrze, jednak ja osobiście, na czas obecny mogę polecić to buro. Gdybym nie miła teraz pracy w PL ponownie wyjechałabym z tym biurem zwłaszcza że sami parę razy w roku dzwonią czy nie jestem zainteresowana ofertą pracy i wyjazdem z ich biurem :)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB JOB SERVICE SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski