Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AB JOB SERVICE SP. Z O.O.


Oceniono 90 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
AB JOB SERVICE SP. Z O.O.
Rymarska 19
53-206 Kielce
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
joj - 2014-05-06 19:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam czy ktoś pracował w okolicach venlo na szklarni z pomidorami proszę o opinie mam jechać 09.05.2014 czy ktoś tam był proszę o opinie
zdjecie uzytkownika
worker - 2014-05-26 16:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.Byłem w tamtym roku na ogórkach w Klazienaveen ,wyjazd był opłacalny,gdyż posiadałem prywatne zakwaterowanie.Na domki bym się nie zdecydował,bo znajomi opowiadali co się działo a do tego kontakt z koordynatorem tragiczny.Plus to ludzie których spotkałem z Polski.Dużo zależy gdzie się ktoś dostanie, bo można pracować cały czas i to po 45 h a można siedzieć w domku i czekać,pewności nigdy nie ma.
zdjecie uzytkownika
nn - 2014-05-29 18:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AB to nie jest on pracodawcą, dostajecie zwykłą umowe pośrednictwa pracy, nie zobowiązująca firmy absolutnie do niczego. ab wspólpracuje z roznymi holenderskimi agencjami pracy (czytaj wyzysku , zdzierstwa i złodziejstwa).
Praca w venlo z ab do roznych firm to wysałnie za skierowaniem do venlo, a dokładanie do miejsowego miesjca zakwaterowania czyli obozowiska Barloo kolo venlo.
Umowę oferuje na miejscu agencja AB WERKT. Zakwaterowanie to 4 osobowe baraki na obozowisku starych zniszczonych rozlatujących sie zagrzybiałych domków holenderskich. Brak mikrofalówek, popsute piece do ogrzewania ciepłej wody, brak naczyń, jakieś ich pozostałości. Swoje obozowisko mają tu również Cosmoworker,Covebo ,Sherpa i inne podobne agencje wyzysku majace aktualnie problemy z prawem w Holandii..
Nie macie zagwarantowanych żadnych godzin pracy, średnio ludziom udaje sie wypracowac 30h tygodniowo w Kervo przy wisniach lub jajkach itp. tzw synchreon na roznych stanowiskach pracy. Koszta jakie zdziera z Was agencja: 90e za łozko w 4os zapchlonym campingu, bez znaczenia ile godzin pracujecie, termin wypowiedzenia 2 tyg, zakaz posiadania alkoholu na terenie campingu, złodziejstwo-ośrodek okradaja polacy okradajacy sie wzajemnie.
Należy ze sobą zabrać wkładkę do zamka do pokoju standard typu" łucznik", bo podczas waszej nieobecnosci pokój w domku może zostac splądrowany, a często jest wizytowany..
Dalsze koszta to 16e za miesiąc za dojazd busem do pracy, kasowany niezleznie czy jedziecie czy pracy brak. Ponadto w domkach nie ma pralki, a 1 pranie na terenie ośrodka 5e!
Brak intenetu (żebyscie przypadkiem nie znalezli innej oferty pracy, choć nie oferuja wam na tym dzikim obozowisku meldunku więc i tak pracy bezpośrenio w żadnej firmie nie znajdziecie bo nie macie wspomnainego zameldowania, którego wymaga każdy holenderski pracodawca). Ponadto do sklepu 3km piechotą, pod obowozwisko podjezdza tzw "Pan Biedronka" sprzedajacy na parkingu towar z biedronki/ alkohol/ papierosy polskie z odpowiednią narżą..
Z pozostałych ciekwostek, to obozowisko narkomanów i alkoholików pracujących na dragi i wóde, choc nie mozna wszystkich wkładać do jednego worka. Dodatkowo sciagają wam jeszcze ok 20e tygodniowo za ubezpieczenie. Z kosztów to chyba tyle..
Za wynajem tego bungalowu firma płaci włascicielowi 150e meisiecznie, a od 4osób x 4 tygodnie x 90e sciaga około 1500e, ale to tylko taka dygresja..
Tak wiec zdzierają od pracodawcy za każda godzinę waszej eksloatacji po kilka euro na każdej , zdzierają bajonskie sumy za zakwaterowanie, ubezpieczenie, dojazd i pozstaje wam na miske ryzu i jak to mieszkancy mawiaja na kilka gramów zioła zeby zapalić i zapomnieć gdzie jestescie.
Co do pracy, jak sie coś nie spodoba team leaderowi wylatuejcie na zbity pysk w trybie natychmiastowym, 3 pomyłki w skałdaniu zamówienia out, normy wyśróbowane.

W każdym bungalowie jest 14' tv z 2 kanałami, czesc osób przywozi swoje anteny i dekodery.
Przed wyjazdem własnym autem, bez samochodu szkoda wogóle jechać to polecam zabrać również kilka butelek domestosa, preparatów plesnio i grzybobójczych i skrzynke z narzedziami narzedziami żeby jakoś tam fukncjonować.
Na terenie tego DZIKIEGO obozowiska kwitnie handel wszystkiego typu używkami, polskim tytoniem. To obozowisko rzadzi się własnymi prawami, ktorego nikt nie nadzoruje.
Polcecam wyjazd tylko dla ludzi z nożem przy gardle, bo dla normalnego człowieka są to warunki uwłaczajace godnosci i wjezdzaja w trybie natychmiastowym
1 wypłata po 3 tygodniach pracy, a do Bredy należy udac sie samemu wyrobic numer SOFI chyba ze chcecie czekać 6 tygodni na wyrobienie numeru przez agencję wyzysku.
Co do wynagrodzeń, firma oszukuje jak tylko może, wiecznie ginące godziny, potrącenia, kwitki wypłat przychodza na maila choc wszyscy wiedza ze dosteu do netu nie ma.
Co do netu, to internet można zorganziwac sobie w miasteczki mobilny za 10e karta sim+15e z t-mobile.nl dostaniecie 1GB na transfer danych, jak nie macie modemu to trzeba dorzucic jeszcze 15-20e za modem do labtopa, ktorego mozecie juz nie zobaczyć po powrocie z pracy).
Co do procedur w miejscu pracy, zakaz posiadania telefonu, rewizja osobista, wyjmowane wkladek do butów, reczny wykrywacz metalu przy kazdym wyjsciu również na papierosa jak ktos pali - traktują wszystkich jak potencjalnych złodzieji.
Na tzw biurze czyli firmowym baraki w dzien poprzedni jest wywieszana lista kto jest sczęsliwcem i udaje sie nastepnego dnia do pracy.
Suma sumarum podobno 3/4 osób które przyjeżdza ucieką stamtąd z minusem 600-1000zł za ZAPRASZAMY DO Holandii
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2014-05-31 20:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie spodziewałem sie zastac tutaj takie komentarze na temat ab job, przeciez to duża i jakze szanowana agencja pracy!
zdjecie uzytkownika
A - 2014-06-04 18:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam! Możecie mi powiedzieć jak długo się czeka od momentu wysłania do AB dokumentów i kwestionariusza osobowego? Czy jeśli kazali je dostarczyć, to już pewne że mnie wezmą, tylko trzeba czekać? Dodzwonić się do nich nie mogę, nikt nie odbiera... Z góry dzięki za odpowiedz!
zdjecie uzytkownika
luigi - 2014-06-05 01:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ale jak wyjeżdża się chyba przez AB Job na szparagi albo ogórki to pracy w sezonie chyba zabraknąć nie powinno, prawda?
zdjecie uzytkownika
van - 2014-06-24 23:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam biura, duzo by pisac jak robia w konia ludzi
zdjecie uzytkownika
luigi - 2014-06-27 22:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [van - 2014-06-24 23:05:09]:
jak jeszcze kiedyś pofatygujesz się na to forum i będzie miał chwile, to spróbuj napisać coś o ich praktykach w biurze
zdjecie uzytkownika
van - 2014-07-12 23:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luigi - 2014-06-27 22:24:33]:
o co pytasz?
zdjecie uzytkownika
saper - 2014-07-14 19:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a był ktoś na jabłkach i gruszkach? mam 24 lata;) jak było? opłaca się jechać?
zdjecie uzytkownika
marcela44 - 2014-07-27 13:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agenicja ab biuro w kilecach jak i w holandi to oszusci nie wypłacaja piniedzy na czas praca tylko na 4 dni obiecuje złote góry a tak na prawde okłamuja ludzi pani marcela ,gosia , z biura w holanid sa nie mile odzywaja sie wulgarnie wobec do pracownikuw trzeba poprostu walczys o swoje bo ci piniedzy nie odadzom jesli nie bedziesz sie upominac
zdjecie uzytkownika
Ajka27 - 2014-08-01 20:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tylko raz z tą agencją pracy i jedyne co mogę źle o niej powiedzieć to to, że czekałam za wyrobieniem nr Sofi ok 1 miesiąca, wypłatę dostałam już po zjeździe do PL oraz niepotrzebne wymeldowanie z 1-go domku i przeniesienie na 2-gi. Praca przy zbiorach gruszki-jabłka miała być na ok 3-4 tyg. Domek super, czysto, media, łazienka też ok, praca mi się podobała, codziennie jeździliśmy do pracy, karta magnetyczna - godziny leciały, miła atmosfera w pracy. Czytając niektóre opinie innych pracowników zastanawiam się czy to rzeczywiście ta sama agencja pracy nas zatrudniała? A jednak TAK. Niestety po ponad 3 tyg. grad pokrzyżował nam plany i z własnej inicjatywy (ekipa z domku) zdecydowaliśmy że wracamy do Polski bo 2-3 dni szacowali straty i nie wysyłali nas do pracy. Oczywiście dzwoniliśmy do biura AB i koordynatorów co z robotą, kiedy itp. Sami nie wiedzieli. Po zjeździe do Polski po ok 1-2 dniach sami dzwonili że możemy już wrócić do pracy przy gruszkach a po skończonym sezonie że mają dla nas ofertę przy innej pracy. Jak widac zależy jak się trafi. Nam się udało :) Kiedy otrzymałam nr Sofii (przysłali papiery do domu w PL) automatycznie przelali także wypłate i tu było moje zaskoczenie... Pozytywne, nie dość że dostawałam na konto wcześniej zaliczki ( 100 euro tyg.) wypłata przerosła moje oczekiwania. Także nie taki diabeł straszny jak go malują. To prawda czasem koordynatorzy mają Cię w 4 literach, o swoje trzeba walczyć i męczyć księżniczki w biurach aby Tobie było dobrze, jednak ja osobiście, na czas obecny mogę polecić to buro. Gdybym nie miła teraz pracy w PL ponownie wyjechałabym z tym biurem zwłaszcza że sami parę razy w roku dzwonią czy nie jestem zainteresowana ofertą pracy i wyjazdem z ich biurem :)
zdjecie uzytkownika
Judi - 2014-08-27 20:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest z transportem do Holandii. Jak chce jechac busem to musze sama sobie oplacic i zalatwic, czy tym zajmuje sie firma, a mi pieniadze potem potraca?
zdjecie uzytkownika
zasilacz - 2014-09-05 21:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyjechalem z nimi w tym roku na cebulki , wszystko ok, duzo godzin, ale przejazd trzeba samemu oplacic i nie zwracaja
zdjecie uzytkownika
zasilacz - 2014-09-05 21:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Judi - 2014-08-27 20:48:11]:
mi rezerwowali miejsce w busie z okolic domu pod dom gdzie mialem mieszkac, placilem w busie
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-09-18 13:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcela44 - 2014-07-27 13:40:39]:
ale Ty jestes glupi, przeciez biura w PL nie wyplacaja kasy, tylko biura holenderskie. Wiadomo, ze to przecie posrednik, umowy nie pzreczytales, czy co.Co do wyplat, fakt maja poslizgi,ale na szczescie w koncu przelewaja. wiem, byłem, widzialem, przezylem.
zdjecie uzytkownika
nienawidzęAB - 2014-09-24 16:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-09-18 13:21:19]:
hmm.. mówisz, że w końcu przelewają, mam nadzieję i będę czekała. Jestem od jakiegoś czasu w Holandii przez AB, wszystko ładnie pięknie...Po czym przyszedł przelew, ale okazało się, że 50E. za mało. Mi 50E ale innym np 70E niby "ulga podatkowa"(?!). W takim razie pytanie dlaczego domniemana "ulga podatkowa"została ukradziona tylko kobietom? Bo mężczyźni dostali tyle ile powinni... Co to jest ta ulga podatkowa? (żeby nie było podatek od dochodu oczywiście również jest odprowadzany). W kolejnym tygodniu 80E zwineli...udaliśmy się do biura AB w Holandii, tam tłumaczą, że zostanie nam to oddane, ale nadal kasy nie widać, pojechaliśmy drugi raz do biura a te tępe dzidy mówią, że trzeba rozmawiać z księgową?!??!?Nie rozumiem tego, to kto mi do chu*a płaci księgowa czy AB?!?! Jestem zbulwersowana i prawdopodobnie skończy to się inspekcją pracy.
zdjecie uzytkownika
byłem, nie wrócę - 2014-09-24 16:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcela44 - 2014-07-27 13:40:39]:
TYLKO jak walczyć? człowiek tyra,stara się jak może...a te pindy z biura w Holandii nie potrafią nawet pomóc, w razie problemów odsyłają do kogoś innego z kim w ogóle nie da się skontaktować, a tym bardziej dogadać, bo nie są to osoby anglojęzyczne(nie wspomne o j.polskim). Nie dość że nie płacą to jeszcze obiecali złote góry, a człowiek z 6ściu dni pracuje tylko 4...nie da się zarobić, nie wiem co jest z tym AB ale chyba odpowiedni ludzie powinni się nimi zająć, bo okradają ludzi!
zdjecie uzytkownika
Emi - 2014-09-25 18:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezdzi ktoś z Kalisza na orchidee??
zdjecie uzytkownika
Monia - 2014-09-25 19:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedzie ktoś z Kalisza w październiku na sortowanie cebulek?
zdjecie uzytkownika
malina - 2014-09-28 12:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Monia - 2014-09-25 19:44:10]:
jakich cebulek?
zdjecie uzytkownika
wonsz rzeczny - 2014-09-29 15:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Komedia, a raczej komediodramat. Na początku mojej współpracy wszystko pieknie. Przyjeżdżam wczoraj pod wskazany przez agencje adres udaje się do pokoju, który przydzielił mi koordynator, a tam nie ma miejsca :) godzina 22.30. Osoby z hotelu pomagają mi znaleźć inne wolne łóżko, a nast dnia się dowaduję że wysłano mnie na zły adres. Czekam teraz co dalej, bo ani koordynator ani biuro nie wie co teraz. W między czasie wysyłam cv na inne oferty, bo praca z tą agencją to poroniony pomysł był chyba. Pozdrawim.
zdjecie uzytkownika
marzen - 2014-09-29 19:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej mam wyjechać na pieczarnki 13.10.2014roku i nie wiem czy jechać proszę o szczere opinie
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-29
Żródło: Gowork.pl
Holandia
( )
Jesteśmy polską agencją zatrudnienia ściśle współpracującą z holenderską agencją doradztwa personalnego. Oferujemy pracę osobom zainteresowanym krótko- lub długoterminowym zatrudnieniem w Holandii lub Polsce. Pracujemy  dla grupy kapitałowej AB Nederland, która istnieje na holenderskim rynku pracy od ponad 40 lat. Dla naszego pracodawcy w Holandii, poszukujemy osób do pracy w ser
zdjecie uzytkownika
marzen - 2014-09-29 19:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bakuś - 2014-04-28 20:31:41]:
hej mam termin wyjazdu na pieczarki 13010.2014 roku i nie wiem czy jechac bo opinie są rożne może ktoś szczeże powiedzieć jak tam jest
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-09-29 21:43:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wonsz rzeczny - 2014-09-29 15:08:07]:
ty jesteś z kalisza bo ja mam jechać na kaktusy
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB JOB SERVICE SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x