COIG S.A.

Katowice

Opinie o COIG S.A.

Wuszt 2014-05-25 15:33:32
Taka ciekawostka: w ciągu najbliższych dwóch miesięcy z COIGu mają zwolnić około 100 osób, zdaje się to potwierdzać fakt, że została oficjalnie przesunięta impreza integracyjna z maja na wrzesień.
1
buli 2014-05-28 18:14:39
ola la oli ale jaja tam się dzieją, a miało być tak pięknie!!!
1
miszczuniu 2014-05-28 21:54:48
A ja mimo wszystkich złych opinii nie narzekam na firmę. Jestem zadowolony, owszem są różne rzeczy które chętnie bym zmienił ale w końcu w każdej firmie jest coś co chętnie bym zmienił. Uważam, że jednak COIG może być dla wielu firm przykładem pod wieloma względami.
moher 2014-05-29 18:17:54
Tak, firma jest cudowna jak woda z Lichenia :)
1
miszczuniu 2014-06-15 01:57:17
Jak komuś nie pasuje praca w COIGu to niech się zwolni i już.
felini 2014-06-22 18:37:55
Odpowiedz dla miszczuniu - 2014-06-15 01:57:17
Koleś tobie brzuch urósł do pasa i ci się nic nie chce wiec ci tak dobrze w tym coigu, to co takiego w tej firmie jest, że taki boss jesteś? może mi powiesz że ci płacą godziwie he he he. Myślę że cie po znajomości przyjęli i tak siedzisz bo nie masz innego wyjścia (bez urazy ale taka rzeczywistość w tej firmie).
miszczuniu 2014-06-27 23:42:01
Brzuch to chyba Tobie urósł bo ja dbam o linię. I nie jestem żaden boss, po prostu uczciwie pracuję i nie dostałem pracy po znajomości bo sam sobie ją wychodziłem. (usunięte przez administratora)Przestań być hipokrytą to może wtedy pogadamy więcej.
urazony 2014-07-08 23:14:38
No cóż pewne rzeczy się nie zmieniają jak np kierownictwo ;(
1
przyszly pracownik? 2014-07-22 12:37:40
Czy ktoś może napisać czy chociaż praca jest tam ciekawa? jakieś zróżnicowanie czy siedzi i klepie się to samo? chodzi mi tu o robote na stanowisku wdrożeniowca/analityka systemu. Ogólnie jest co robić czy siedzenie i pier... w stołek?
medyk 2014-07-25 09:57:16
Masz złe informacje to rozszerzanie działalności na szpitale i służbe zdrowia trwa już od ponad 15 lat i efekt jest taki że coig został sprzedany obcej firmie
masta 2014-07-26 18:36:39
Ludzie z działu EP uciekają drzwiami i oknami, programistów .NET już prawie wcale nie ma, albo są studenciaki co nic nie umieją, ludzie od PHP zmieniają się w takim tempie, że nikt nawet oprogramowania nie zna.... a kolejne osoby planują odejście.... kierownicy nie mają o niczym pojęcia, ludzie którzy pracują tam kilka lat zatrzymali się w miejscu, bo dłubią w kodzie pisanym ponad 10 lat temu... stosują technologie których nikt normalny nie używa, wdrożeniowcy to potrafią tylko kopiujwklej, a nawet czasem i to im nie wychodzi... uciekajcie stamtąd jak najszybciej.. (mowa o dziale EP, w innych pewnie to samo albo jeszcze gorzej). Ja już zmieniłem i jestem szczęśliwy :)
5
twardy 2014-07-30 16:26:02
A jak tam z zarobkami
masta 2014-07-30 18:38:42
Programista ponad 2 na ręke na start, na podwyżke nie ma co liczyć, bo za pracę programistów podwyżki dostają nic nie robiący kierownicy i tym podobne nieroby
5
miszczunioWiekszy 2014-08-03 12:15:53
Płacą śmieszne pieniądze a jeszcze Ci zabronią własnej działalności... tam się człowiek zatrzymuję w rozwoju co w branży IT jest kuriozalne, zero technologi, jedno wielkie ZERO!
4
niezadowolony 2014-08-11 19:33:05
Zatrudniają na stanowisko programisty PHP a programować każą w jakiś dziwnych technologiach. Co tydzień zmiana zespołu i zmiana języka programowania. Wstyd dla zarządzających. Kadra menadżerska na bardzo niskim poziomie. Brak motywacji. Każdy tylko w pokojach porusza temat odejścia...bo nie da się wysiedzieć...
wyżelowany tester 2014-08-14 23:09:09
W tej firmie rządzą tylko znajomości, kto je ma ten zarabia bardzo dobrze ( przykładowe kwoty to 8-17 tysięcy złotych kierownik wydziału oraz tzw. lider. zarobki dyrektorów nawet 75 tys zł prezes to wiadomo nie muszę przytaczać. Są również osoby tzw. zdegradowane które kiedyś były prezesami, dyrektorami, kierownikami, ale po za tytułem nie straciły nic na finansach, a wręcz przeciwnie nawet zyskały na mniejszej odpowiedzialności. Zaznaczam również, że kto ma znajomości nie musi nic robić tylko udawać a ta sztukę opanować jest dość prosto. Przypadki, gdzie kierownika żona pracuje w tym samym wydziale są na porządku dziennym i nie robi to na nikim większego wrażenia.
Ta firma nie ma żadnych perspektyw bo żyje dzięki kopalnią, a jak wiadomo kopalnie również nie maja perspektyw. Jeśli przekraczasz próg tej firmy wchodzisz w strukturę minionej epoki PRL-u, gdzie rządzi klika o tym, że niczego się nie nauczysz nie trzeba przypominać, a że do niczego nie dojdziesz to już nawet nie ma co pisać. Wybór tej firmy na swojego pracodawcę jest zły.
5
ewa 2014-08-15 12:43:11
mam pytanie do kolegi "masta", jestem wdrożeniowcem i nie chciałabym być kulą u nogi dla działu EP który twierdzi że wdrożeniowcy potrafią tylko kopiuj/wklej, czy mógłbyś powiedzieć co powinnam wg was wiedzieć żeby nasza współpraca przebiegała w miłej atmosferze?
Ogólnie zgadzam się z większością tutaj, firma płaci śmieszne pieniądze i nie ma co liczyć na cokolwiek, kierownicy nie robią nic tylko wysługują się i wykorzystują szeregowych pracowników. Trzeba stamtąd uciekać.
1
storczyk 2014-08-26 18:41:38
Umowa o pracę zadaniowa innej nie ma, płaca najniższą krajową i musisz pracować jak( usunięte przez administratora ). Tam żyją tylko kierownicy dyrektorzy i prezesi. Ciągle tylko docinki i głupie uwagi starszych pracowników, ciągły stres.
1
zenek 2014-09-01 20:44:04
Odpowiedź na [brul - 2014-08-31 01:21:42]
Jak szybko tam zaaplikujesz tak szybko będziesz stamtąd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kasy nie dostaniesz i ci się uprzykrzy praca ze starymi śmierdzącymi babami i dziadkami. Człowieku tam się programuje w starych technologiach których juz nigdzie nie ma. Idź aplikuj ha ha ha...
2
farorz 2014-10-31 00:07:14
Ciekawe czy wasko zagląda do coigowego wątku. Nie spodziewajcie się że ten "pro" menejdżment ma o czym kolwiek pojęcie. 0 znajomości aplikacji, w których rozwoju biorą udział, 0 merytoryki i do tego kompletne dno jeśli chodzi o swoją niby specjalizacje. Ą, Ę i pozerstwo. Kupili ten skansen to niech sie zainteresują tymi koszulami. Wyda ci polecenia pozamiatania a nawet nie wie jak miotła wygląda.
4
zzz 2014-10-31 13:40:21
Umowa o pracę na czas określony, chyba że chcesz przychodzić w niektóre dni bo studiujesz to umowa zlecenie, z tym nie ma problemu
Anonim 2014-12-05 08:55:57
W tym roku w COIGu już nie ma barbórki wolnej bo zarząd stwierdził, że chce się odciąć od kojarzenia z górnictwem, ale nie przeszkodziło to umieścić rzyczeń z okazji barbórki. Ciekawe. Ja szukam pracy bo mnie wszystko tam wkurza a w szczególnośći arogancja "kierowników", "dyrektorów" i "prezesów".
4
pracownik 2014-12-08 10:14:27
Zarobki tu są na poziomie miernym. W konkurencji dają ponad 1000 zł więcej. Dlatego szukam czegoś innego.
7
nics 2014-12-13 08:21:40
Można jakieś konkrety odnośnie zarobków?
2
dyrektor 2014-12-16 18:51:18
Chcesz coś robić w tej firmie co Cie interesuje? Zapomnij, nie można. W tej firmie jesteś tylko zapchaj dziurą na umowę na czas określony. Nie ważne, że masz doświadczenie, że jesteś dobrej klasy specjalistą, a to że chcesz się rozwijać jest uważane za coś chorego i zaraz postrzegane za coś złego. "Prezes", "Dyrektor", "Kierownik", to ludzie którzy NIC NIE ROBIĄ w tej firmie, biorą ogromne pieniądze za nic !!!!! Cały ten management to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
Anonim 2014-12-19 22:38:33
Teraz dali możliwość ubiegania się o dofinansowanie na święta. Zrobili cwaniaki tak, że trzeba być w firmie osobiście i zalogować się na jakiś portal w intranecie, wprowadzić info o zarobkach brutto od całej rodziny z ostatnich trzech miesięcy. Jeśli ktoś ma urlop lub jest na L4 albo w delegacji to może zapomnieć o wypełnieniu wniosku. Poza tym dali próg 2500 zł brutto na osobę, po przekroczeniu którego nie otrzyma się zapomogi. Banda cwaniaków.
3
pracownik 2015-01-09 22:13:13
Gdzie jest najwięcej dyrektorów i kierowników? W COIG S.A. Jeśli chcesz być pomietłem to idź właśnie tam pracować.
6
lambada 2015-01-22 19:52:52
nie mam siły już tam chodzić do tego wariactwa, ludzie tam są powaleni, rzygać mi się chce, kończę z tą firmą
5
Pracownik 2015-01-23 07:15:46
Popieram - ten okręt płynie w złą stronę.
4
miszczuniu 2015-01-29 05:47:57
A ja jestem zadowolony z pracy w coigu. I tyle.
hh 2015-05-06 20:44:22
Obrażają branże IT
4
ktoś 2015-06-09 20:15:50
Firma już dawno straciła swój dobry wizerunek. Po dokonanych przekształceniach zatrudnienie w niej to naprawdę duże wyzwanie, a kto wie czy nie większe ryzyko.
3
:) 2015-06-11 18:56:46
Nie warto! Chyba że naprawdę nigdzie was nie chcą i nie macie gdzie zdobyć "doświadczenia", może firma jest duża, może ma duży zysk netto, ale to tylko dlatego że zostało tam trochę komuny i mają zlecenia z zacofanego górnictwa. Praca przy jednym projekcie NIE ROZWIJA! A właśnie przy jednym projekcie będziesz pracował, zostają tam tylko osoby NIEAMBITNE lub takie którym pasuje ten opierdaling i brak rozwoju, dlatego każdy stamtąd ucieka jeśli może :)
5
:) 2015-07-07 09:37:49
@róża - chodzi o to, że ta firma ma monopol w tym górnictwie więc robią na odpier... wszystko bo i tak kasa będzie, do tego liczba programistów jest mniejsza od liczby innych stanowisk tj. analitycy, kierownicy, projekt menadżerowie itp itd milion niepotrzebnych stanowisk dla kolegów, którzy NIC NIE ROBIĄ, ja swoją szansę wykorzystałem i sobie poszedłem do normalnej firmy mimo iż oferowali w coigu podwyżki itp, zostają tylko ludzie którzy się boją zmian! taka prawda!
4
hehe 2015-07-07 09:54:12
- Brak spotkań integracyjnych
- Karta multisport do której trzeba sobie dopłacić! HAHA
- Bramki jak w więzieniu
- Praca zdalna chyba tylko raz w roku ;dd
- Brak szkoleń
- Napier... tasków - byle jak - byle będzie gotowe
- Nikomu nie zależy na jakości produktu
8
majt 2015-07-23 12:58:45
syf
8
wolf 2015-07-29 22:45:18
w IT raczej pracują osoby ambitniejsze, dla których sama umowa nic nie znaczy, chociaż raczej ciężko w tej branży o firme z umową nie do zaakceptowania, nie wiem gdzie Ty szukałeś/aś
1
wolf 2015-08-08 17:04:10
Dobrze AS prawisz
nieczopek2 2015-08-10 17:11:38
Też pracuję w coigu i naprawdę jest bardzo źle. Podobno w medycynie w coigu jest katastrofa. Znajomy tam pracuje i mówi, że mają już czterech rządzących, dyrektor, kierownik, menadżer i zastępca kierownika. Coraz więcej roboty i coraz mniej ludzi pracujących bo reszta czopków wchodzi tam gdzie słońce nie dochodzi i dzięki temu nie muszą jeździć w delegacje.
5
młody 2015-08-10 18:05:33
Nie rozumiem dlaczego tylko narzekacie. Jak wam nie pasuje i jesteście tacy dobrzy jak piszecie, to szukajcie lepszej pracy. Powodzenia !
:) 2015-08-12 13:05:28
Te młody, ja sobie narzekam bo zmieniłem więc zluzuj ;d
5
webmastah 2015-08-20 16:47:12
Zacofanie, zacofanie, zacofanie. Najgorsze że ludzie tam pracujący myślą że tworzą nowoczesne produkty :) Uczestniczą tylko w konferencjach dla staruszków, bo też większość z nich się do takich zalicza. Nie polecam nawet na start, praktyki itp.
4
webmastah 2015-08-26 17:00:58
Ja mówiłem bardziej o oprogramowaniu jakie tworzą, data center itp tam mnie nie interesowały choć wiem że najlepsi sobie poszli, ale tak to jest jak się nie chcą dzielić zyskami z osobami które stoją za sukcesami :) Mniejsze firmy są po prostu lepsze i można się w nich rozwijać, w COIGU nawet nam szkodowali na rzutnik :)
3
moher 2015-09-07 13:10:35
jeszcze tego nie zlikwidowali?
3
duda 2015-09-13 18:29:49
powinni już dawno zlikwidować ten PRL-owski twór bo przecież śmierdzi tam PZPR-em i te dziady stare gdzie nie spojrzeć
2
Ziomuś 2015-10-02 16:04:37
@Amadeo84 HAHAHA! :)) Pracujesz/pracowałeś tam? Jak tak to na jakim stanowisku?
Rafi 2015-10-28 09:48:27
Social to: Medicover podst, multibenfit za 30 zl,raz na 2 lata bryle... Niektórzy maja tel kom za 10,
Oczywiście nie brak pakietu darmowych weekendów i popoludni
3
Zawiedziony 2016-01-08 19:50:42
Nepotyzm aż kipi w tej firmie. Wystarczy nic nie robić, siedzieć na stołku, czasem coś zepsuć i ma się pewność, że nikt Ci nie marudził o pracy. Własna inicjatywa jest bardzo NIEMILE widziana. Szkolenia mają tylko wybrani, podwyżki i premie też mają tylko wybrani. Konkurencja daje dużo większą kasę za tą samą robotę.
3
nick 2016-05-15 14:02:42
Jak to mówią, ostatnia zachowana instalka Oracle Forms 4.5 jest w Coigu. Firma fajna na start, żeby się nauczyć pracować przy projekcie większym niż Hello World, potem trzeba spadać, bo na rozwój szans żadnych. Kierownictwo leci w kulki, od podejmowania krytycznych decyzji nie ma kompletnie nikogo, bo nikt nie chce brać odpowiedzialności. Pracuję tam 2 lata i coraz częściej myślę że to już czas uciekać, gdzieś, gdzie przynajmniej będą udawać że doceniają pracownika. Firma ma plusy. Stabilność i atmosfera wśród współpracowników to jedne z głównych.
5
bocian 2016-07-27 17:11:44
No to skoro atmosfera rzeczywiście teraz dopisuje @hmm, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. W końcu dbałość o dobre warunki sprawia, że lepiej się wypełnia swoje obowiązki i zadania.
1
Zostaw swoją opinię o COIG S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COIG S.A.