PHU DAKO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o PHU DAKO Sp. z o.o.

zeton 2017-01-09 18:08
ktos cos wie o pracy polegajacej na sprzataniu szpitali? w de?? pilna sprawa
niunia 2017-01-10 19:17
wyjechalam do pracy z swoim partnerem , pracowalismy,razem w jednej firmie 2 lata, jak potrafisz gogadac sie z pracodawca, nawet mozecie pracowac w jednej zmianie, my tak pracowalismy.
Gumoweucho# 2017-01-12 14:02
Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam
Nala004 2017-01-12 15:13
Tu chodzi o zakwaterowanie,bo jako para dostaniecie jeden pokój,a rozliczani jesteście i tak osobno.A co chodzi o zarobki,to musisz liczyć to co Ci prześlą na polskie konto plus co dostaniesz w euro,tak że ja razem dostawałam cztery czterysta..plus ..minus...na dobrą sprawe mieszkanie też oni płacą,to też jest 300 euro..praca jak praca nie posadzą ,ale idze przeżyć u nas też już trzeba dobrze charować aby zarobic dwa tysiące,ja wam polecam,zrezygnować można zawsze..kto nie ryzykuje ten tylko narzeka ..nie pisałam bo miałam zepsuty komputer....pozdrawiam
4
Mistrzu 2017-01-23 11:18
witam praca przy piernikach pracuje ktoś jakie stawki jak z zakwaterowaniem ?
... 2017-01-23 12:17
Ta firma to totalna porażka przy najmniejszym problemie unikają człowieka jak ognia. Zero kontaktu, zero pomocy zbywają ludzi jak mogą. Totalny brak szacunku do ludzi przez kierowników. Jak najdalej od tej firmy !
2
sabina 2017-01-23 15:10
Nie jedź, moi znajomi tam byli, jedna wielka tragedia. Ludzie, którzy tam są utopią Cię za euro, pracują za marne euro a siedzą od sierpnia! wiele się nasłuchałam, sama miałam jechać. Do tego nie ma godzin ....
3
Andzia 2017-01-23 16:25
A gdzie ta praca przy piernikach i za jakie pieniadze
Arek 2017-01-24 11:05
Witam czy ktoś otrzymał już zwrot podatku za rok 2015 składałem zwrot poprzez firmę Dako i do dnia dzisiejszego nic nie otrzymałem. Jak długo się czeka ?
Gumoweucho# 2017-01-24 13:46
Dziękuję za informację
1
Polka 2017-01-25 10:50
Mam bardzo dobre zdanie o agencji jak pracowałam w Niemczech.
1
adam słomka 2017-01-25 18:47
co teraz dają pół etatu? ohhh za rok ćwiartkę hahaha....nadal mają gamoni do pracy,nic dziwnego na wschodzie Polski i Ślasku bida więc werbują nadal naiwniaków i obiecują kokosy.A potem żale wylewają jakie to biuro do d..y jest.Trza czytać komentarze przed wyjazdem to podstawa.
5
Wacek 2017-01-25 19:39
Wielka sciema uwaga na pity z niemiec które przychodzą do skarbówki w pl,po paru latach ,na ogromne kwoty w euro z których musicie się rozliczyć,dają do podpisania umowy in blanco w j niemieckim a pózniej ,wychodzi do zapłacenia w tyś zł.Nie dajcie się oszukać na umowy polskie a pracę w de.
6
Wacek 2017-01-25 19:42
Wielka sciema uwaga na pity z niemiec które przychodzą do skarbówki w pl,po paru latach ,na ogromne kwoty w euro z których musicie się rozliczyć,dają do podpisania umowy in blanco w j niemieckim a pózniej ,wychodzi do zapłacenia w tyś zł.Nie dajcie się oszukać na umowy polskie a pracę w de.
5
paweł 2017-01-25 19:51
uwaga na umowy ,wielka ściema ,podpisujecie że pracujecie za 1800zł za miesiąc,a podstawiają w j.niemieckim czysty druk,a za rok przychodzi wezwanie do us w pl,że zarobiliście tysiące euro.oszuści,oszuści,nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle,ja się nabrałem i teraz spłacam podatki od nie zarobionych euro.
3
paweł 2017-01-25 20:00
Zwrot? będziesz musiał jeszcze w pl zapłacic podatek ,jeżeli podpisałeś umowę in blanco o pracy w de,za jakiś czas Urząd Skarbowy wyśle ci wezwanie do korekrty pitu ,dako ci go wystawi że zarobiłeś pare tyś euro,o których nawet nie śniłeś -życzę powodzenia.
4
Arek 2017-01-27 10:26
Spokojnie ja korektę już zrobiłem mało tego firma za mnie zrobiła korektę różnica pit37 a pit 36 w kwocie była podobna do tej co mam otrzymać zwrot z DE ale narazie czekam i czekam i wpływu nie widać
nikita 2017-01-27 11:55
Nie wiem jakich ludzi ta agencja zatrudnia ale widać podstawa to być bezrobotnym i to bez kwalifikacji!
Znaleźli moje ogłoszenie i dzwonią z ofertą typu "sprzątanie śmieci i gruzu na budowie"!
Na moje stwierdzenie że może prześlę cv by jakoś dopasowali oferty do moich kwalifikacji, pani dzwoniąca stwierdziła ze nie potrzebuje cv a oni potrzebują ludzi na już!
Proponuję podjechać na jakieś targowisko lub budę z piwem i wystawić baner "szukamy bezrobotnych do łopaty na jutro".
3
mala2mi 2017-01-28 08:45
i nie otrzymasz jeden wielki szwindel porazka
2
Dnc1969 2017-01-29 13:34
Mam pytanie....ktory koordynator prowadzi prace na piernikach i rowerach ?
Stefan11 2017-01-29 15:25
Warunki takie jak piszesz a do tego koordynator ordynarny gbur stosuje wobec ludzi mobbing a swoich koleżanka od kieliszka ceni najbardziej
1
Stefan11 2017-01-29 15:33
Warunki takie jak piszesz a do tego koordynator ordynarny gbur stosuje wobec ludzi mobbing a swoich koleżanka od kieliszka ceni najbardziej
3
Biuro 2017-01-31 08:29
Tak. To prawda- podpisujecie in blanco umowę o pracę w Niemczech. Dostajecie tylko ostatnią stronę. Dokumentów do wypełnienia jest stos i nawet nie wiecie kiedy to podpisujecie. Zazwyczaj język niemiecki- Was- wyjeżdżających do De do pracy szwankuje i nie czytacie tego co po niemiecku. Ale podpisujecie umowę o pracę w Niemczech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pracowałam w biurze w Polsce i wiem co i jak się w firmie załatwia.
3
edek 2017-01-31 12:13
pracowałem w Agorze koło Erfurtu prawie rok. Praca bardzo fajna czysta i w cieple. warunki mieszkaniowe były w porządku. pieniążki co miesiąc wypłacane. Polecam
1
jaaa 2017-01-31 13:10
Czy ktoś wie czy praca na rowerach MIFA w Sangerhausen ruszy w tym roku ?
radekkk87 2017-02-02 11:21
Bylem ostatnio na pracy przy paletach. Praca troche ciezka ale potrzebowalem akurat troszke kasy teraz praca sie skoczyla ale nadal chce wyjezdzac przez dako. fajna stawka mieszkanie i zawsze na czas. pan kordynator bardzo pomocny jak sie jest na miejscu i nie zna nieieckiego.
1
ZIGA 2017-02-02 12:25
pracowalem w dako nie raz. pieniadze wypplacaane na cza s mieszkania ok ludzie zalezy jak sie trafi ale nie bylo wiekszyvch problemow. Opieka polskiego biura bez zazutu.
1
druid 2017-02-02 15:29
wie ktos cos o pracy osterburken jako spawacz sprawa pilna
1
Goska 2017-02-03 05:47
Firma zatrudnia patologie. Pracuje tutaj Barbara, starsza kobieta z rzeszowskiego. Pyskata plotkara. Pracowalam z nia na pieczarkach I nie zycze spotkania z nia nikomu. Dako powinno ja wyleczyc a potem wyslac wsrod ludzi. Mam nadzieje, ze suedzi w domu a jesli gdzies teraz jest to uwaxajcie na nia. Kolezanka tez z nia pracowala to mowila, ze to znerwicowana, jadowita zmija. Trzymajcie sie przy spotkaniu z nia
4
Wojtek 2017-02-08 12:30
Dostał ktoś tutaj wezwanie do urzędu skarbowego ?
1
Mandarynka 2017-02-09 14:17
Wróciłam właśnie z inwentaryzacji. Praca w porządku, można dużo godzin wyrobić stawka 7,20 EURO na ręke, pieniądze na czas. Mieszkania bez zarzutu, ludzie różni... Planuje jeszcze wyjeżdzać z Dako. Polecam
2
stefan74 2017-02-09 16:25
Jak dla mnie calkiem w porządku. Nie rozumiem tych co ciagle narzekaja. Przeciez czlowiek jedzie zarobic pieniadze, a nie odpoczywac. Chyba tylko lenie narzekaja. Warunki na mieszkaniu ok, chociaż mieszkalem z 2 innymi panami na pokoju to ścisku nie bylo. Mieszkanie oplacone z gory i pobieraja tylko za nocleg jak sie nie chodzi do pracy. Mogę polecić pracowitym osobom, bo jestem aktualnie na magazynie i niemcy trochę wymagają.
2
? 2017-02-12 18:10
Nie.A niby w jakim celu miałoby być wezwanie ze skarbówki?
1
Damian 2017-02-15 15:19
Czy pracował ktoś w buch obok Burg przy popiole ?
Markus 2017-02-15 15:21
Czy Pracował ktoś w Burg przy popiole ? Jakie opinie ?
Domi 2017-02-16 14:09
W styczniu wraz ze znajomymi byliśmy na inwentaryzacji w Essen . Dostaliśmy mieszkanie w którym na początku nie było ogrzewania , zepsuta pralka ( która zniszczyła nam ubrania i buty ) , nie mieliśmy na czym spać ponieważ po lekkim ruchu ' łóżka ' zawalaly sie , nie było nawet słuchawki od prysznica i klamki do drzwi co utrudniało dość życie , nie wspominając juz o okropnym grzybie brudzie, także po zastaniun mieszkania butelki , kapsle pracując tam dostawaliśmy telefony ze mamy prace na rano, następnie na nocke i znów na rano . Zaczęliśmy dostawać informacje od Pana z Dako ze codziennie robimy imprezy , brudzimy itd , zastanawiające było to kiedy mieliśmy to robić skoro albo w ogóle nie było nas w domu albo spaliśmy ;) w akcie desperacji o kary którymi zaczęli nas straszyć wraz ze znajomymi zamiatalismy klatkę chodniki , obok nas i wyżej mieszkali rownież Polacy z innej firmy którzy wręcz chwalili sie tym ze codziennie imprezują . Próbowaliśmy dzwonic do Dako informowaliśmy o tym ze tam sprzątamy ze staramy sie . Po powrocie do Polski zadzwonił do nas Pan z Dako informując ze nakłada na nas karę 500€ za zniszczenia . Nie chciał nawet nas wysłuchać do końca tylko wciąż mówił ze zostaną nam odciągnięte pieniądze . Zostaliśmy potraktowani jak śmieci za to ze pracowaliśmy i nie zrobiliśmy nic złego . Na szczęście dysponujemy zdjęciami które zrobiliśmy po przyjeździe oraz jak sprzatalismy po kimś , chociaż możemy przestrzec innych ..
3
Sylwia 2017-02-16 15:20
Koleżanka do mnie napisze na co trzeba uważać. Mam jechać w następnym tygodniu podpisać umowę.
gumis 2017-02-18 19:04
jo widziolem jak przy popiole pracowali i jak srake dostwali to sie nim podcierali
1
Poldek 2017-02-19 17:16
Praca za granica to nie wczasy. Nie ma obijania się bo nie starczy kasy na powrót! DAKO organizuje pracę, mieszkanie i dojazdy ale tam trzeba zasuwać. Jeździłem i pracowałem to wiem jak to wyglada ale było warto!
To ważne. 2017-02-20 09:41
Niestety niemieccy właściciele mieszkań (lub nor) często robią takie numery, że po wyjeździe pracowników domagają się zapłaty za zniszczenia, których nie było/ lub które były wcześniej nim pracownicy z Pl w nich zamieszkali. A w Dako w biurze nie ma słuchania pracowników z De tylko od razu karze się przesłać Niemcowi rachunek za zakup nowych przedmiotów jako pokrycie strat (bo niby je Polacy zniszczyli) i to jest odciągnięte z wypłat. Trzeba robić zdjęcia tuż po przyjeździe do mieszkania, nie zapomnijcie o fotkach materacy z łóżek na których śpicie, od razu trzeba wysłać je mailem do pracownika z Dako w Pl, który Was rektrutował. Mieć je na swoim mailu jako zapisane, żeby mieć dowód. Nie czekajcie z robieniem zdjęć i wysłaniem ich swojemu rekruterowi kilka dni. Róbcie to zaraz po przyjeździe!!!! Nie zapomnijcie o tym bo może się okazać, że posikany materac będzie was kosztował kilka stów Euro.
1
siedzcie w Pl 2017-02-20 14:36
Jak się wam lenie nie chce pracować to siedźcie w domu, a nie oczerniajcie firmy Dako!!!!!!!!!!
1
gość 2017-02-20 15:17
Witam tak jest wezwanie do us w sprawie wyjasnienia dochodow z DE za rok 2014
1
Jurek 2017-02-21 11:25
hallo .

Firma to Łobuzy .lepiej dac sobie spokoj ,.
1
Ola123 2017-02-22 13:26
Hej, mam pytanie w związku z pracą gdzie wyjechałaś ze swoim partnerem. Mi również zależy na takiej pracy żeby można było się dogadać z pracodawcą bo chcę wyjechać w tym roku ze swoim chłopakiem. Jakbyś mogła się do mnie odezwać na maila to byłabym wdzięczna :) Oto mój mail: k.aleksandra006@o2.pl
Były pracownik 2017-02-22 18:02
Leń to ty... Pracuje kilka lat w DE i jedna z gorszych firm to Dako.. Oszuści podatkowi i ściemniacze... Robisz po 10-12 godzin i nie zarobisz więcej niż 5000zł.... Polecam tą firmę lenią z biura i przydupasą....
1
Ciekawy 2017-02-23 15:51
5000 euro?
dymam twoją mame 2017-02-23 17:04
Ty pedale.
gość 2017-02-20 15:17 2017-02-23 18:32
O co chodzi z tymi wezwaniami do skarbówki? Ja pracuję w Dako prawie dwa lata już i nic nie dostałem takiego nigdy ....
pracownik 2017-02-23 22:54
kolego mozesz cos wiecej powiedziec o tych pitach z niemiec ?
pracownik 2017-02-23 23:01
mozecie napisac cos wiecej o tych pitach z DE ?
Zostaw swoją opinię o PHU DAKO Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHU DAKO Sp. z o.o.