PHU DAKO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o PHU DAKO Sp. z o.o.

Szok 2016-09-18 14:21:03
Mieszkania masakra, ludzie masakra robią co chca, pija, kobiety sprowadzaja facetow do pokoji, ciężko wytrzymać.

Za to praca ok, nawet super, bardzo lekka, extra
3
anonim 2016-09-20 18:24:26
Witam,
a więc jeśli chodzi o pracę w DAKO to zależy z jakiego biura pojedziecie, ponieważ w każdym biurze inna praca, inne warunki i inny zarobek. Jeśli chodzi o opiekę koordynatorów to z wierzchu wszystko w porządku, ale gdy coś się dzieje od wszystkiego umywają ręce, wyłączają telefony i radź sobie sam.
Zakwaterowanie zapewnione-owszem, ale jeden trafi na lepsze warunki, drugi na gorsze, a pieniądze z wypłaty ściągają wszystkim te same. Tak, Ty tego nie widzisz, bo masz 7 euro na godzinę i gitara. Wszystko zależy jak trafisz i na jakich współlokatorów. Co do wypłaty- część na polskie konto, a część na niemieckie-na kartę przed płaconą. Przeważnie w terminie, ale zdarzyło się już nie raz, że była po dziesiątym. Urlopy bezpłatne, a jeżeli wyjechałeś na sezonówkę to nie masz urlopu. Jesteś chory-czym prędzej do lekarza i karteczkę, że byłeś. Oczywiście jeśli masz kartę ubezpieczeniową od DAKO, bo na A1 nigdzie nie przyjmują, a z kartą są często problemy. Jeśli lekarz mówi po polsku super, ale jeżeli nie znasz języka i nie ma lekarza mówiącego w naszym języku to znów masz problem. Zanim wyjedziesz i podpiszesz umowę dwa razy się zastanów nad wszelkimi opcjami, bo kiedy coś się stanie radź sobie sam.
Mam nadzieję, że moja opinia pomogła Wam w wyborze. Osobiście jestem zdania, że agencja jest warta opinii 50/50, wybór należy do Was.
12
pomarańczowa 2016-09-24 13:47:16
Pakowanie kosmetyków - firma ARFLEXO - robisz jak mały robocik a oni nadal krzyczą szybciej , szybciej . Mało polek , niby praca bez jezyka ale niemki kreca nosem jak ich nie rozumiesz . Jedyny plus tej firmy to przerwy 15 min co 2h . Mieszkanie w opłakanym stanie . Brak koordynatora na miejscu wiec jesli masz jakis problem to tylko kontakt telefoniczny . 900 zł brutto na twoje konto reszta na drugie .
8
hatedako 2016-09-27 19:25:03
Nie darmowe tylko jest to już wliczone w Twoją stawkę ...
1
BasiaS 2016-09-28 14:33:32
A jak z dojazdem ? Samemu trzeba się tam dostać czy jedzie się busikiem ? I czy to jest na pakowaniu tych pierników ? Zamierzam właśnie tam jechać i trochę mnie przeraził ten Twój post...
2
Random 2016-09-28 21:36:26
Jada do STADTMULLER wie ktoś coś na temat tej firmy bo strasznie trudno znaleźć jakieś info.
dhzng 2016-09-30 04:56:40
osoby pracujące za granicą powinny dostawać dietę. To właśnie z niej opłacane jest mieszkanie i koszty paliwa.
5
inkognito 2016-10-02 12:58:21
Firma Dako jest ok na polskie warunki daja umowe o prace mieszkanie za free np 6,50 eur lub 7 eur zalezy od roboty zakladu pracy warunki mieszkalne zalezy jak trafisz Ogolnie polecam bezposrednio firmy niemieckie dobre warunki umowa neimiecka urlop platny nadgodz platne szanuj polaka szanuja np pracowalem w holandi umowa holenderska 3 mies zwrot podatku 5 tys na polskie z dako polski podatek grosze wiec ludzie zastanowcie sie tylko umowa niemiecka lub holenderska zwrot fajny a firma dako zatrudnio wszystkich sztuka kasa byles pracowal firma schodzzi na psy poczekamy z 2 lata procownicy uciekna adecco otto wiele innych ,ktorzy szanuja polakow zaznaczam
3
del pedro amigo 2016-10-03 10:08:57
Podpisuje sie pod tym , jak wyżej jest to napisane.
2
pomaranczowa 2016-10-03 18:26:18
W moim ogloszeniu pisali ze bez języka i na rozmowie zaznaczylam to kilkakrotnie . Ja miałam takie akcje z ta firma ze aż koordynatora zwolnili ...
4
DAKO THIEF CENTER 2016-10-08 10:37:15
Gorąco nie polecam. Obiecują obiecują i słowa nie dotrzymują . Najpierw opowiedzą jak będzie fajnie, że mieszkanie, i praca, i dojazd do pracy, a jak przyjedziecie na miejsce to musicie dobijać się żeby łaskawie podali adres pod którym masz mieszkać. Jeśli jedziecie jakąś ekipą to rozrzucą was po innych firmach i innych zmianach, a "koordynatorzy" mają to wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tyle. NIE POLECAM !!!
5
gosc 2016-10-12 11:53:28
Od kiedy Dako daje umowy na pół etatu ????
1
abcd 2016-10-19 15:19:23
praca super polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marecki 2016-10-19 15:33:47
Właśnie i mnie to ciekawi, poza tym jeżeli chodzi o podstawę na produkcji to podejrzewam, ze teraz śmiało wynagrodzenie przekracza 2000 złotych już wcześniej kilka lat wstecz zarabiałem tyle a teraz pewnie podnieśli, tylko ze wcześniej nie było premii nie wiem jak teraz
Stanislaw 2016-11-02 09:14:25
Moja opinia jest taka ze na wentylatorach niejst ciężka ani trudna robota tylko trafiaja tam ludzie którzy chcą uniknąć jakiejś odpowiedzialności a jada tam z mysla latwego zarobku imprezowania Pracowalem. Tam rok
albert 2016-11-02 16:27:00
witam.mam jechac na wentylatory jako pomcnik,warto czy nie warto.muwia 7e/hzakwaterowanie juz jest odliczone czyli na czysto.ale muwili tez ze duzo godzi az 200,prawda czy nie.moge prosic o odp.
Adam123 2016-11-03 14:28:33
Właśnie dowiedziałem się ze Lidia Katowic już nie pracuje w Dako. Wcale się nie dziwie, sam byłem świadkiem jak po niej jechal taki gruby h... w biurze. Ja dalem wypowiedzenie i już nigdy więcej nie cce o tej firmie slyszec. Upakarzajace traktowanie i glupie hasełka przez telefon, to tylko domena tych wielkich dam, które uwazaja ze sa super bo pracują za biurkiem. A tak naprawdę to za głupie sa żeby sznurowadla zasznurować. Ogolnie nie polecam, mnóstwo problemów, ciagle przeprowadzki, a jeszcze jak mi się wyplata nie zgadazala to próbowali mi wmowic ze zle zapisaywalem liczbe godzin i ze probuje ich oszukać. Oczywiście szef w Niemczech potewierdzil ilość godz które rzeczywiście przepracowałem. Rece opadają, ale to tylko w Dako bo za biurkiem siedza niewykształcone jełopy.
8
byly pracownik 2016-11-04 00:16:56
Tak to czemu juz niepracujesz,a moze robisz za biurkiem w polsce a piszesz takie teksty zeby jelenia zlapac na ta robote .Wentylatory praca marzen HAHA
2
maxio 2016-11-04 00:19:45
Nie jedz masakra ruskie tam dyryguja,praca tez masakra najgorsza robota w jakiej bylem .jak ja pracowalem to pare osob tygodnia nieprzepracowalo woleli wrocic do polski .druga sprawa kordynator nic ci nie pomoze w polsce mily a jak wyjedziesz to juz cie olewa.niepolecam nikomu wentylatorow
3
Tomasz8408 2016-11-11 12:52:06
Praca ok. Jeśli to isernhagen o.k polska brygadzistka Marta nie jest zła choć przez głupotę bo powiedzialem nie tak mnie zwolniła ale polecam
abcd 2016-11-15 14:14:52
polecam
Byku 2016-11-16 21:47:05
Ktoś wie coś o pracy przy pakowaniu płyt aluminiowych które ponoć ważą 60 kg praca kolo Hamburga
smutek za Panią Hanusiak 2016-11-23 16:34:21
Pani Lidia była bardzo sympatyczna i kompetentna. Takich pracowników powinno się cenić i żal bardzo jeśli Pani Lidii już nie ma w Dako.To wielka strata dla Dako. Szkoda, że odeszła najlepsza pracownica firmy. Zawsze przekazywała informacje zgodnie ze stanem faktycznym. Jak powiedziała coś o pracy, mieszkaniu to właśnie tak było na miejscu. Szkoda, że tak sympatyczna Pani już nie pracuje w Dako bo dzięki Niej firma mogła tylko zyskać na opinii. Mam nadzieję, że Pani Lidia pracuje w tego typu firmie to od razu będę chętny wyjechać bo mam do Niej zaufanie i Jej kompetencje są na światowym poziomie. Pani Lidziu dziękuję za załatwienie mi pracy z oddziału w Katowicach bo dzięki Pani odbiłem się od finansowej przepaści. Była i pozostanie Pani dla mnie takim ANIOŁEM, który ma dobre słowo dla każdego a zwłaszcza w tym ciężkim momencie jak wyjeżdża się do pracy zostawiając najbliższych w kraju. Dziękuję Pani i pozdrawiam. Z oferty prezentowanej przez Panią wyjechałbym na koniec świata.
4
Jan 2016-11-27 23:56:57
Pewnie Pan Artur jeszcze pracuje, kierownik biura, facet bez skrupułów został, Lidia była za dobra, zbyt człowiecza dlatego pewnie odeszła. Też jej sporo zawdzięczam, pozdrawiam
3
Honda 2016-11-29 00:05:08
firma to jest jeden wielki żart. Ludzie nie dajcie się nabrać na ich niby fajną ofertę. Fakt fajne jest to że za mieszkanie nie trzeba płacić. Ale wcale na plusie z tym nie wyjdziecie. Biuro w Gliwicach jest nie kompetentne, koordynatorki nie wiedzą co się dzieje w firmach, nie ważne z jakim problemem dzwonisz od każdego się wymigają. Obsługują niemieckie firmy człowiek liczy na ich pomoc, bo przecież w ofercie jest bez języka, a one w gruncie rzeczy nawet nie potrafią się dogadać. Zatrudnią 2 osoby na zmianę które potrafią niemiecki i radź człowieku sobie sam, prosisz się ludzi żeby coś przetłumaczyli pomogli a ty i tak do końca nie wiesz czy nie nagadali czegoś na ciebie. Mając podpisaną z nami umowę zamiast szukać czegoś siedzieliśmy w PL prawie miesiąc i gdyby nie moje telefony to pewnie do tej pory byśmy siedzieli. Na bezpłatnym urlopie o którym też nie zostaliśmy poinformowani.. Przez niekompetencje jednej z koordynatorek (do której wiele osób ma zastrzeżenia) straciliśmy kilkaset złotych bo nie raczyła nas poinformować że firma w której pracowaliśmy zwolniła nas z powodów zmniejszenia ilości pracy. I takim o to sposobem jechaliśmy 1300 km żeby zabrać rzeczy które zostawiliśmy jadąc tydzień wcześniej na urlop, i zrobić z siebie wariatów wchodząc do firmy jak zawsze gdzie każdy wiedział że już nie pracujemy. W dodatku tak jak wspomniałam nie znajomość przez koordynatorów warunków w jakich pracujemy oraz mieszkamy. Czy pokój na 2 osoby zrobiony z pokoju dla jednej o metrażu może 10m2 jest wystarczający? czy kuchnia z 3 wolnymi szafkami i lodówką (bez zamrażalki) dzielona na 7 osób które pracują na jedną zmianę jest komfortowe? nie wspominając już o łazienkę którą także dzielimy na 6 osób jest nie higieniczne. Nigdy nie wiesz jak się trafi na jakich ludzi. Z jednymi będzie ci się żyło super bo stworzycie typowych współlokatorów i będziecie sobie pomagać, a innym razem na współlokatorów którzy samym swoim zachowaniem i sposobem bycia będą cię denerwować.
Podsumowując NIE POLECAM W ŻADNYM STOPNIU!!
a i zapomniałam wspomnieć o tym że jest straszny problem z urlopami, z czego obiecują że nie ma najmniejszego problemu bo i tak są niepłatne....
7
Prezes 2016-12-02 11:22:24
Pracuje ktoś w Augsburgu ? Dobra praca itd. ? Lub w erfurcie ?
2
nowy 2016-12-07 11:26:52
Kto jest lub jedzie teraz do pracy jako: Pracownik magazynu warzyw i owoców - 31859
Niemcy - Mönchengladbach Dako B.Bylicka Sp.K, 07-12-2016 ??

Piszcie do mnie: admin@komp-rom.pl
mia 2016-12-08 04:46:21
Byłam w Bivano, przez tydzień były godziny, potem co drugi dzień wolne tylko starzy pracownicy chodzili do pracy. Sama praca jest ok troszkę gonią ale da się wytrzymać, zostali tam ludzie którzy siedzą dwa lata mam kontakt i wiem ze z pracą różnie bywa
3
NIEZNAJOMA 2016-12-12 19:53:50
pracowalam... dwa lata temu, NIE POLECAM
1
Abcd 2016-12-14 17:22:58
Tak to prawda też tam byłam niema godzin pracy
1
Abcd 2016-12-14 17:41:06
Praca jest ok tylko zależy na jakiego koordynatora trafisz ręce umywaja i radz sobie sam zero reakcji ważne że umowa podpisana
2
marecki 2016-12-17 12:41:47
ludzie uwazajcie na sortownie owocow w Lipsku urzeduje tam gruba locha pod nazwa KKRAWCZYK i jej przydupas L ZIELINSKI wywalili ich z Holandi za mobing i teraz w LIPSKU robia to samo DAKO rece umywa bo tam takich ludzi potrzeba za przyslowiowe euro dadza sie ogolic nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
marecki 2016-12-17 12:42:40
ludzie uwazajcie na sortownie owocow w Lipsku urzeduje tam gruba locha pod nazwa KKRAWCZYK i jej przydupas L ZIELINSKI wywalili ich z Holandi za mobing i teraz w LIPSKU robia to samo DAKO rece umywa bo tam takich ludzi potrzeba za przyslowiowe euro dadza sie ogolic nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
marecki 2016-12-17 12:43:43
ludzie uwazajcie na sortownie owocow w Lipsku urzeduje tam gruba locha pod nazwa KKRAWCZYK i jej przydupas L ZIELINSKI wywalili ich z Holandi za mobing i teraz w LIPSKU robia to samo DAKO rece umywa bo tam takich ludzi potrzeba za przyslowiowe euro dadza sie ogolic nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Efgh 2016-12-17 17:42:50
Brawo Marecki, jeżeli chodzi o Lipsk cała prawda, może pojedzie ktoś kto utrze im nosa, przydało by się, piekarzowi z bożej łaski Rubinowi i robiącej z siebie miss Zajacowej. No i jeszcze jego mało bystry braciszek żenada.
4
moris 2016-12-18 13:44:24
witam,firma dako daje teraz umowy na pół etatu,masakra.czy można zgłosić to gdzieś do urzędu skarbowego ?a jak robisz na jednej robocie 2 lata, to musisz zjechać na 2 miesiące do polski,bo niby taki przepis,aha a robi tam jeszcze taka przemadrzała na zwycięstwa Asia.L?myśli że taka wazna tam jest,
8
Ostrozna@tp 2016-12-19 07:36:04
Brawo Marecki tego piekarza z Lipska to powinni wynieść na taczce jeszcze nie trafił na swojego on zamiast sortować owoce to nadaje się si e do sortowania panienek radny od siedmiu boleści o reszcie nie wspomnę wywalił fgo z piekarni to poszedł na sortownie nawet języka dobrze nie zna tylko ja ja ja tak każdy potrafi przyglup jeden uważajcie na Rubina i Zajacowa I para po zboju
5
Pucicki 2016-12-22 17:43:58
Te umowy na pół etatu to faktycznie żart. Dlaczego DAKO nie wypłaca diety pracownikom? Ktoś jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie?
3
Naiwny 2016-12-28 17:04:55
Trzeba zadzwonić do biura i tam powiedzą w co wątpię powodzenia
3
romek102 2016-12-29 11:17:24
Witam.

Firma Dako z Gliwic .

Co chwile edycja ogłoszen ,pracy w biurze .To jakies nieporozumienie ,czy oni oszaleli .przeciez to bezsens.Wszyscy uciekaja .mobbing ,stess .pozdrawiam ,
5
Nala004 2017-01-03 13:20:22
Pracowałam w Dako ...i nie miałam żadnych zastrzeżeń ,można zarobić ,mieszkanie tez było,no ale też poznałam co niektórych ziomków,zachowywali się że nie wiadomo po co tam przyjechali,pieniądze były na czas wypłacane,no i chyba po to tam się jedzie żeby zarobić ,a nie palić głupa...Pozdrawiam ...
3
gzrs1984 2017-01-03 21:46:08
sluchajcie mam z narzeczona jechac do berlina praca dla par zalezy mi na pracy z narzeczona w jednym zakladzie a nie zeby nas rozlaczyli gdzies jaka jest wasza opinia bo w biurze zapewniaja ze oferta jest dla par jak co to piszcie na djbreakap@gmail.com bende wdzieczny
grzes1984 2017-01-03 21:57:44
a powiedz mi jako para rozlanczali was ty w jednej fabryce on w innej pisz na djbreakap@gmail.com
gizmo 2017-01-04 16:26:29
ee widzę że opinie płyną tutaj jak morze, ludzie ogarnijcie sie!!! nigdzie za granicą bez znajomości języka nie zarobicie dużo ! w waszej sytuacji proponuje siedzieć w Polsce, tą sama kase zarobicie a oszczędzicie sobie zdrowia . Od nowego roku 2000 PLN najniższa stawka, w DE po odtrąceniu mieszkania będziecie mieć jedyne 500 zł więcej, opłaca się wam ?
4
GUMOWEUCHO# 2017-01-05 07:40:17
witam mam oferte pracy na sortownie owocow w LIPSKU ktos cos bo slyszalem wiele opini negatywnych moze ktos mi doradzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CZY WARTO JECHAC
3
deres 2017-01-06 13:01:51
Nie warto.
3
zeton 2017-01-09 18:08:19
ktos cos wie o pracy polegajacej na sprzataniu szpitali? w de?? pilna sprawa
niunia 2017-01-10 19:17:09
wyjechalam do pracy z swoim partnerem , pracowalismy,razem w jednej firmie 2 lata, jak potrafisz gogadac sie z pracodawca, nawet mozecie pracowac w jednej zmianie, my tak pracowalismy.
Gumoweucho# 2017-01-12 14:02:49
Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam
Nala004 2017-01-12 15:13:43
Tu chodzi o zakwaterowanie,bo jako para dostaniecie jeden pokój,a rozliczani jesteście i tak osobno.A co chodzi o zarobki,to musisz liczyć to co Ci prześlą na polskie konto plus co dostaniesz w euro,tak że ja razem dostawałam cztery czterysta..plus ..minus...na dobrą sprawe mieszkanie też oni płacą,to też jest 300 euro..praca jak praca nie posadzą ,ale idze przeżyć u nas też już trzeba dobrze charować aby zarobic dwa tysiące,ja wam polecam,zrezygnować można zawsze..kto nie ryzykuje ten tylko narzeka ..nie pisałam bo miałam zepsuty komputer....pozdrawiam
3
Zostaw swoją opinię o PHU DAKO Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHU DAKO Sp. z o.o.