PHU DAKO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o PHU DAKO Sp. z o.o.

zainteresowany 2017-04-06 19:04
Witam mam pytanie czy ktoś pracuje w Minden interesują mnie warunki mieszkaniowe i praca oraz czy jest tam polski koordynator prosił bym o kontakt z góry dziękuje
zainteresowany 2017-04-06 19:07
Witam mam pytanie czy ktoś pracuje w Minden interesują mnie warunki mieszkaniowe i praca oraz czy jest tam polski koordynator prosił bym o kontakt z góry dziękuje
K. 2017-04-08 21:08
Bardzo mocno odradzam. Nieszkania sa bardzo złe. Praca to akord strasznie nas niemiole traktują. Nie jedź do minden bo szybko wrócisz i nie zarobisz. Szukaj innej oferty w biurze albo na wojciecha albo na zwyciestwa. Na pl piatów też mają oferty ale minden i tchibo to najgorsze co może być.
3
hhueh 2017-04-08 21:09
1 raz leszczu byles i dobrze trafiles pojedziesz drugi raz trafisz na na patole to,ci sie oczy otworza xd beka z cb typie obronca dako sie znalazl czy ktos z biura ? xd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam jezdza same ciecie bo jedyne co trzeba to,rece i nogi xdddd beka w uuj .
1
Efg 2017-04-09 09:17
Mam pytanie kto teraz zajmuje się minden w Polsce jaki koordynator, byłem jakiś czas temu, zmieniali się co tydzień ostatnia była Kwasniowska jak dobrze pamiętam, katastrofa.
K. 2017-04-09 18:48
Jak wyjeżdzałem to była chyba Kwaśniowska w Gliwicach odpowiedzialna za Minden.Ma taki miły głos i na tym koniec. Trzeba tak napisac że i oferta jako minden i ta pani Kwasna z biura to jeden poziom. Dno. Kwasne dno.
1
Ares777 2017-04-11 18:59
Witam.Mam jechać z Tą firmą do pracy w tartaku.Doradzcie coś.
Efg 2017-04-12 07:40
Dobrze powiedziane, myślałem że ją wywalili, a ona dalej miesza. Totalny Kwas.
1
Weronika 2017-04-12 08:39
@K. wspominasz, że niemile Was traktują. Możesz powiedzieć więcej na ten temat? Co masz konkretnie na myśli?
jarek 2017-04-12 13:57
weronika czyli fake konto tej firmy wlasnie skutecznie mnie odstraszyla od pracy tam.. mialem wysylac juz aplikacje, ale fake konta swiadcza o tym tylko ze firma ma tak zla opinie, ze musi w ten sposob nadrabiac.. dzieki weroniko, uswiadomilas mi juz na samym poczatku ze nie warto z ta firma zacyznac nawet.. tak samo dziala otto
1
beniolka61 2017-04-12 14:44
Nie tumanem tylko rzetelnie przedstawia sytuacje.
K. 2017-04-12 21:08
Niestety chyba jej nie wywalili. Lepiej niech ją do minden wyślą zamiast prostego zwolnienia. Porobi ze 2 miesiące w minden to będzie mieć za swoje!!!!!
2
Weronika 2017-04-13 09:11
@jarek, mylisz się. Nie współpracuję w żaden sposób z PHU DAKO Sp. z o.o. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl a o moim zadaniu dowiesz się więcej klikając myszką w ikonkę mikrofonu zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w tym miejscu.
jarek 2017-04-14 18:52
Ale Dako opłaca przecież kasowanie złych komentarzy czyli mają wgląd w komentarze publikowane. Ponadto w samych Gliwicach jest wiele firm oferujących pracę za granicą więc niby skąd "sympatia" do Dako? Bo jak to inaczej zrozumieć Moim zdaniem jest tu Pani bo Dako płaci. Proszę o wyjasnienie dlaczego tak dba Pani i torszczy sie o Dako a nie o inną firmę z Gliwic?
3
Żona 2017-04-17 04:13
W imieniu swoim oraz rodziny pragne podziekowac firmie Dako( pracodawca mojego meza) za okazana pomoc. Maz zawsze chwalil prace, pracownikow biurowych. W ciezkim dla nas czasie , firma bez dłuższego zastanowienia postanowila nam pomoc chociaz wcale nie musiala tego robic. Jestem wdzieczna , bo szczerze mowiac nie spodziewalam sie tego... Maz jezdzil tylko z tego posrednictwa, ufal im i nigdy nie narzekał... Pracowal , bo jesli ktos jedzie za pieniedzmi nie szuka problemow. Pozdrawiam tutaj Pana Rudolfa , maz bardzo Pana szanował. Wraz z coreczka i rodzicami DZIEKUJEMY
6
Do Rudiego 2017-04-17 15:25
Rudi jesteś wielki! Pracowaliśmy razem w biurze. Byłeś super szefem. Pozdrowienia kierowniku!
3
Daniel 2017-04-23 13:03
Jak widzę to DAKO ma dużo ofert pracy, rozkręcają się a to dobrze świadczy o firmie. Korzystałem z usług firmy i byłem bardzo zadowolony. Pełen profesjonalizm, krótko zwięźle i na temat. Niezadowolonym powiem tylko, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
1
do jędzy z Gliwic 2017-04-24 19:53
Dako to dobry i uczciwy pracodawca. Liczy się to że są wyplacalni i ile powiedza to tyle płacą. W końcu na papierze nie ma napisane ile wynosi wypłata jaką miałem zarobić w Niemcach a z pieniędzmi zgadza się wszystko. Jedyny minus to bardzo nie uprzejme panie w biurach. Moja kordynatorka była miła tylko jak podpisywałem umowe w biurze a jak pojawil się problem na mieszkaniu to myslalem ze przez telefon mnie udusi i groziła że bede zaraz wracać do kraju za kare. Jaka kara jak mi sie dobrze pracoowalo i byłem ceniony przez Niemca. Do Dako nie mam żadnych zastrzerzeń ale do baby u ktorej podpisywalem umowe mam tylko uwage zeby nie darla ryja jak ją prosze o pomoc.
2
Zxc 2017-04-25 14:54
Co to za jędza, bo ciekaw jestem czy to ta sama na którą trafiłem
Weronika 2017-04-26 08:37
@Daniel zgadza się, firma zamieszcza wiele ofert pracy. Wszystkie aktualne ogłoszenia możecie znaleźć na stronie internetowej PHU DAKO Sp. z o.o.: http://www.dako-jobcenter.eu/pl/wyszukiwarka?field_branza_tid=All&field_stanowisko_tid=All&shs_term_node_tid_depth=All
Nick 2017-04-26 18:39
Witam.
Czy macie jakieś oferty pracy za granicą na produkcji/pakowaniu dla par?
Pozdrawiam
Grzes 2017-04-27 09:02
Jakie Dako wynajmuje mieszkania czy pokoje za granicą tak generalnie? Czy to jest na pewno tak ze nie odciagają potem za to pieniedzy z wyplaty? Niby ma być za darmo i że są zawsze fajne pokoje 2 osobowe i w pełni wyposarzona kuchania. Czy tak jest?
Weronika 2017-04-27 13:11
@Nick, wszystkie aktualne oferty pracy firmy PHU DAKO Sp. z o.o. możesz znaleźć na ich stronie internetowej: http://www.dako-jobcenter.eu/pl/wyszukiwarka?field_branza_tid=All&field_stanowisko_tid=All&shs_term_node_tid_depth=All
Lukasz 2017-04-28 12:54
Chyba oszalales czlowieku, bie wprowadzaj ludzi w blad bo w Dako sa odprowadzane tak male podatki ze i tak pracownicy beda zwracac.
Wasp 2017-04-30 23:47
Pokoje potrafią być 4 osobowe, wyposażenie zależne od miejsca. Nikt nie jeździ żeby sprawdzić gdzie będziesz spał. Większe problemy typu brak ogrzewania czy brak naczyń są załatwiane dość szybko. Zależy h gdzie trafisz, lepiej nie nastawia się na pałace. Właściciel hotelu potrafi obiecać wyposażoną kuchnię i pokoje dwuosobowe a ja miejscu okaże się że w pokoju jest łóżko małżeńskie, jedno jednoosobowe i prysznic przeszklony koło tv... I to wszystko dla 3 mężczyzn. Różne kwiatki wychodzą.
2
KITEK 2017-05-01 11:43
Pana Rudolfa, tez osobiscie poznalam, dzieki niemu moglam pracowac w Niemczech. Jestem mu za to wdzieczna, to sympatyczny mezczyzna i pomocny, mysle, ze jeszcze sie spotkamy Pozdrowienia Rudi, rowniez od Janusza, starego pracownika.
2
Sebaaa 2017-05-04 20:11
Witam . DZwoniłem do Tschibo nie mają już miejsca ale kazali się odezwać po 15 maja . Opłaca się wyjeżdżać ? bo jak czytam wasze komentarze , to mi sie odechciało
kandydat2017 2017-05-04 23:34
Witam
Dostałem od Dako propozycje pracy w Lipsku na komwisjonowaniu - ogolnie pisząc roznych sklepow.Dojazdy busami z ekipa płatne oczywiście.Ilosc godzin gwarantowanych 135 jeżeli będzie mniej wyrownuja.Kierowcom placa po 50 euro na miesiąc,wyplaty na czas umowę podpisuje się w Gliwicach +szkolenie ze skanera. itp.,itd. same plusyn.Na temat warunków mieszkaniowych nie dostałem dokładnej odpowiedzi .Pytanie Jak jest w rzeczywistości ,firma jest konkretna czy czary mary ,a jak cos nie tak to do Polanda. Może wiesz na czym polega to komisjonowanie nie potrafil mi tego wytlumaczyc.
za info z góry dziekuje.
kandydat 2017
kandydat 2017 2017-05-05 09:22
Dostalem oferte pracy z Dako oddzial Gliwice na Komisjonowanie--_L ipsk. Warunki pracy i placy podstawowe z malym plusem/płatne dojazdy/ z zakwaterowaniem brak scislych informacji, i czy umowy sa polskiei?,a czesc kasy wyplacana jest w zlotowkach to prawda. Jak to jest może ktoś mi powie prawde.
1
Nick@ 2017-05-05 22:58
Witam,
Tchibo odradzam!!! Pojechalismy tam pod kwietnia, bo tyyyyyle pracy mialo byc a od dzis siedzimy juz w Polsce, bo jednak jej nie ma! Jaja sobie z ludzi robia. Tyle mam do powiedzenia.
1
wojtas 2017-05-06 20:41
witam, czy biuro jest pewne i gwarantuje prace pewną, która bedzie uzgodniona i znana mi w 100% przed wyjazdem do np. Holandi Niemiec itp? i czy nie bedzie nie domówień typu, że wszystko uzgodnione a tu nagle... NIE MA PRACY I TRZEBA CZEKAĆ !!! proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
wojtas 2017-05-06 20:42
witam, czy biuro jest pewne i gwarantuje prace pewną, która bedzie uzgodniona i znana mi w 100% przed wyjazdem do np. Holandi Niemiec itp? i czy nie bedzie nie domówień typu, że wszystko uzgodnione a tu nagle... NIE MA PRACY I TRZEBA CZEKAĆ !!! proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
jaaan 2017-05-06 20:50
jakie średnie zarobki są w niemczech przez to biuro, tak średnio ile sie wacha w granicach, na czysto (poodliczeniu kwatery) interesuje mnie płaca netto. pozdrawiam
od 6 ojro w zwyż 2017-05-07 14:10
Jest od 6 euro netto za przepracowaną godzinę do ręki!!! Ale ogólnie 6 euro to mała stawka, próbuj negocjować od razu w biurze nim będziesz podpisywać dokumenty. Jak nasz język to dostaniesz koło 0,5 do 1 euro więcej na godzinie. Negocjuj, żeby to było przynajmniej 1 euro na godzinie więcej. To jest płaca już na czysto. Za mieszkanie nic ci nie odciągają. Dojazd do pracy od mieszkania w Niemczech będziesz mieć zapewniony i też nic ci nie odciągną za to. Jak w biurze powiedzą, że 7 euro to masz pewne 7 euro. Wypłata jest zależna od ilości przepracowanych godzin. Jak w tygodniu będziesz pracować 50 godzin to dostaniesz np 50 h x 7 euro czyli 350 euro do ręki za tydzień. Ale czesto wszedzie jest mniej godzin niż wynosić powinien etat. Trzeba się z tym liczyć niestety. Ty musisz się tylko w Niemczech wyżywić i na swój kosz wracasz do Polski.
Pawson 2017-05-07 23:16
Ogólnie czytam wasze wpisy i widzę tutaj powtarzającą się osobę robiocą bezsensowną reklamę. Szkoda gadać!
Henry 2017-05-08 11:28
Z firmą PHU DAKO nie zginiecie, potrafią profesjonalnie wykonać zadania jakie do nich należą. Pracowałem za ich pośrednictwem i byłem zadowolony czego życzę innym.
1
Mariusz 2017-05-09 17:31
Każdy pisze o swoich doswiadczeniach w pracy w Niemczech albo w biurze. Napisz swoją opinię.
1
Robert 2017-05-10 10:12
Nie ma takich sytuacji ze jedziesz od Niemiec i nie ma pracy. Ale ryzyko jest że jak sie niemieckiemu szefowi nie spodoba jak pracujesz i to nie zawsze ze se nie dasz rady to będziesz wracać za 2 dni do kraju. I wtedy będziesz z kasa do tyłu bo musisz zajechac i wrócić a w Niemcach guzik zarobisz. To jest jedyne ryzyko. Mieszkanie jest i praca jest. A czy będziesz się nadawać do pracy to juz niestety od Ciebie zalezy.
3
Kacper 2017-05-10 22:22
mieliście sytuację że nie dostaliście wypłaty na czas ? 10 powinna przyjść pierwsza część wypłaty w złotówkach. Dzisiaj jest 10, wypłata nie wpłynęła na konto żadnego z pracowników, koordynator się tłumaczy że za późno godziny dostał z niemiec. Szkoda tylko że godziny dostał max 2 maja. Dodatkowo nie raczy odebrać telefonum jedynie sms.. brak jakiegokolwiek szacunku do pracownika
4
gosc 2017-05-12 06:32
my tez pieniedzy nie dostalismy kpiny dosłownie i w przenosni
2
niezadowolony 2017-05-12 13:45
Chyba było opóźnienie. Może księgowość i kadry miały długi weekend i nie miał kto zrobić przelewów. W tyłku nas mają. Najwazniejsze żeby wyjechać do niemiec a laski w biurach mają za nas premie ale jak sie dzwoni zapytać o wypłatę to jeszcze niezadowolona ze jej pzerywam picie kawy.
3
Waldek 2017-05-12 14:17
To chyba nie pierszy raz ze jest kłopot z kasą.Ja pracowałem w firmie Kaiser z oddziału w Katowicach i jechałem od dyrektora tego biura Artura i Lidi bo to byli moji opiekunowie i te 3 lata temu też za maj była opózniona wypłata. Dyrektor artur H. mówił żeby sie nie martwic bo Dako jest wypłacalne i tak było chyba po 3 dniach już wszystko było na koncie. Teraz szukam pracy i chcę jechać najlepiej na jakieś blachy albo do fabryki zeby na taśmie pracować ale nie zaporoponowało mi jeszcze nic Dako z tego.
1
Mario 2017-05-12 14:19
To są jakieś głupie żarty już 12 a pieniędzy nadal niema ,tak traktują pracowników
2
Kuba 2017-05-16 20:06
@Mario Całe szczęście , że ktoś wspomniał o wypłacie to miałeś co pisać! Po kilku zdaniach można ocenić czy ktoś jest nastawiony na oczernianie firmy czy pisze tylko swoją opinię. Jaki ten świat jest podły.
bbbbb 2017-05-18 15:07
skanowanie bar kodow i zbieranie towarow
edek 2017-05-18 20:42
Dla kierownika nieudacznika smieciarni gustawzbyrg naucz sie niemieckiego
3
Pracownik 2017-05-21 00:41
Pieniądze były 16 maja po 3 telefonach. Podatek do zapłaty bo Dako na tym oszukuje. Praca ma być ? Można pracować po 3 h dziennie - jest, jest. Nikt nie gwarantuje żadnego minimum godzin. Każdemu taką samą kasę za mieszkanie zabierają, a każdy ma inny poziom. Brak pralki w mieszkaniach. Brak pasków. Firma ładnie korzysta z luk prawnych. To co zarobicie po roku w podatku oddacie.
2
pracownik 2017-05-21 09:52
Hm mysle ze koniecznie trzeba sobie odpuscic agencjeDako ,po pierwsze zarobki sa wyplacane bardzo puzno,szukaja jeleni co beda wozic za minimalna stawke czyli tylko paliwo ludzi do pracy,czeste zmiany mieszkania,bledne informacje na temat pracy ja wlasnie pakuje worki z weglem to sie nazywa drobne pakowanie sprzetu AGD hihi dobre Fuck such agencies.
2
były pracownik biurowy :-) 2017-05-21 18:03
Ludzie uważajcie na tą firmę!!! To są oszuści! Pracowałem w biurze w DAKO i powiem szczerze to jest jakaś porażka interesuje ich tylko kasa by jak najwięcej ludzi wysłać do pracy nie interesuje ich to jakie mają warunki mieszkalne w ile osób na pokoju są czy jest bieżąca woda wyposażona kuchnia tylko to by dzienna stawka mieszkania nie przekraczała 13euro traktują ludzi jak bydło które ma iść na rzeź..., a do tego podkładają NIEMIECKIE UMOWY dzięki czemu kasują niemieckie podatki, a ludzie nieświadomie to podpisują i cisną im kit jak ktoś zapyta "co to" , że to do niemieckiego urzędu :-) tak tak... do niemieckiego urzędu śmiech na sali niech odwrócą kartkę na pierwszą stronę by przeczytać tytuł dokumentu i wyraźnie będzie pisać ARBEITSVERTRAG co znaczy na polskie umowa o pracę.
jest bardzo dużo innych firm, które mają o wiele lepszą stawkę godzinową i jeszcze diety do tego ok 10-20 euro na dzień nawet bez znajomości języka niemieckiego do tego niemiecka umowa o pracę, gdzie ludzie mający dzieci mogą pobierać w niemczech rodzinne ... ostrzegam nie współpracujcie z tą firmą bo będziecie mieć same problemy...
2
eks pracownica biura 2017-05-22 17:15
Brawo!!! Sama prawda. Tylko prawda!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię o PHU DAKO Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHU DAKO Sp. z o.o.