PHU DAKO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o PHU DAKO Sp. z o.o.

XXXXXXXX 2016-07-17 23:23:59
Zgadza się nie wolno się odezwać zaraz pan kierownik chce zwalniać Straszy Krzyżanowskim dał mu pozwolenie zwalnianie osób które mu przeszkadzają mu rządzić jego chorymi zasadami Tylko on się liczy może kombinować jak naj więcej zarobić kasy reszta niech pracuje za gorsze 5.60 eur Wkoncu ktoś weźmie tu za porządek sprawdzi za co mu się tu płaci tyle kasy nawet Niemiecki kierownik tyle nie zarabia co kierownik Ś...... na śmieciarni
4
Seba 2016-07-19 11:03:11
Dokładnie zgadzam się w mifa na rowerach praca super i kasa też była ok przed mifa byłem na paletach w Stolberg masakra obóz pracy teraz obecnie jestem w Oldenburg na magazynach Edeka jest ok praca po 8.5 godz na chłodni jest trochę gorzej robi się wszystko w biegu generalnie powiem że jest ok
gość 2016-07-21 16:36:51
Witam czy ktoś mógłby sie wypowiedzieć w temacie pracy w miejscowości Osterbrücken jako pomocnik przy wentylatorach na czym konkretnie ta praca ma polegać ,bo podobno ciężko ale prosiłbym o jakieś konkrety
xXx 2016-07-26 17:46:11
witam praca jest zajebista mi sie bardzo podoba co do dako nie mam narazie zastrzeżeń ale trafiliśmy na KIEROWNIKA KORDYNATORA PIJAKA który nic nie chce załatwić jak mó coś powiesz to jego ODP:" Ja tym sie nie zajmuje to nie moja sprawa" przez niego nic nie załatwisz i nic sie nie dowiesz FIRMA DAKO wie o tym skargi na jego osobe spływają jak wodospad ale niic z tym nie robią wozi czasem ludzi pijanych kiedy mu zwracają uwage to odp nie podoba ci sie możesz sie pakować i wracać do polski. ITP. ale kasa zawsze
4
pilna 2016-07-28 16:15:52
Słyszałam że poszukują teraz kobiet do sortowania folii. jakies szczegóły ktoś zna? Podobno praca na 3 miesiące do czterech. Jestem bardzo zainteresowana, bo dako zawsze fajnie placi.,
Adam88 2016-08-01 16:11:15
Przyjmują ludzi do Aschheim na produkcję pierników?
łukasz 2016-08-04 12:03:56
Nie polecam firmy... firma jest mi winna jeszcze pieniądze za dojazdy, których nie chce mi wypłacić i czekam już drugi miesiąc. Wszystko próbują zakopać pod dywan....
7
LM 2016-08-07 18:52:57
Tak szukają ludzi, praca lekka wręcz nudna. Warunki mieszkalne masakra.
5
Ddd 2016-08-12 16:30:16
Co myslicie o Tchibo kolo hanowera ? Bo jest oferta . Ale wrod moich znajomych nie kraza dobre opinie o tej pracy ;/
Ddd 2016-08-12 16:30:53
Co myslicie o Tchibo kolo hanowera ? Bo jest oferta . Ale wrod moich znajomych nie kraza dobre opinie o tej pracy ;/
Mia 2016-08-15 09:52:47
Pracowałam na kawie w Minden, jestem ciekawa czy jest tam koordynator na miejscu i kto to jest
ooo 2016-08-17 22:01:40
pytanie dlaczego wymusza Pani kierownik zakładanie kart pracowniczych?czy ona wie ,ze to jest wbrew przepisom pracy?czy ona wie ,że nie wolno tego robić?Każdy ma swój bank i po to go ma ,bo jest z niego zadowolony,a nie ze Pani kierownik ma udogodnienia w ulubionym banku.Szantaż, jak nie założysz karty i dyskutujesz ,po co mi kolejny bank ,to nie jedziesz do pracy..Jest tyle innych agencji z dobra renoma ,ze nie trzeba się z arogancka osoba szarpać ,odradzam
7
były pracownik tchibo 2016-08-18 19:29:23
nie polecam tchibo w minden .. atmosfera bardzo nie miła, praca ciężka kobiety muszą przerzucić tone kawy na 3 h .. pan Józek koordynator nie potrafi nic załatwić.. nie warto jechać
4
Krzys 2016-08-20 13:03:13
Dako pracowałem w niejednej firmie,pieniadze na czas,ogolnie ten kto chce pracowac to bedzie,zarobki wiadomo rozne zalezy ile godzin sie pracuje
kitek 2016-08-22 18:25:14
mowcie i piszcie co chcecie, ale firma placi regularnie, warunki to na jakie trafisz, ale troszke pieniedzy mozna odlozyc, sprobujcie pracy na warunkach niemieckich i oplaczcie mieszkanie i koszty z nim zwiazane. dopiero Wam sie oczy otworza, a z praca tez kombinuja na rozne sposoby, dopiero jak popracujesz, o wszystkim sie dowiesz, pisze dlatego, ze pracuje teraz na warunkach niemieckich.W firme DAKO tez pracowalam i powiem szczerze wiecej zaoszczedzilam.Pozdrawiam.
1
elzwirka58 2016-08-23 19:14:03
nie mialam, umowy niemieckiej, firma mnie rozliczyla sama, ja musialam doplacic do podatku i to spora kwote, ale dostaniesz zwrot, tylko sie czeka bardzooooo dlugo, moj znajomy czekal prawie 2 lata.
chinka 2016-08-28 10:32:08
Przyjmują
Marlena 2016-09-10 00:04:59
Witam. Co mozecie wiecej powiedziec o pracy w Hannover na tchibo? Dzwonili do mnie dzis z dako i mam jechac w poniedzialek. Podobno 6.5euro na godzine, umowa na 2 lata, zakwaterowanie oni placa. Mamy tam skaniwac jakies paczki wypakowac je z duzych kartonow i zapakowac w niejsze cos takiego. Prosze o informacje z gory dziekuje;)
9
beta 2016-09-10 19:19:55
Nie polecam.Ciągle tam kogos szukają.Cięzka praca.Duża rotacja pracowników.
3
Mateo 2016-09-12 12:29:06
Siemka mam pytanie bo aktualnie poszukują do pracy przy produkcji cukierków. Czy ktoś z was pracował, pracuje przy tym? Jak tam praca wygląda? Jaka stawka i jak tam jest z godzinami? Bo się zastanawiam nad tą ofertą. I oczywiście hak tam wygląda sprawa z mieszkaniem. Pozdrawiam.
2
inkognito 2016-09-14 16:33:09
witam pracowalem kilkakrotnie z dako nie polecam mobing kawa tchibo minden jak robisz dobrze jak pujdziesz na l 4 np kase malo wyplacaja lepiej sie zwolnic ja nic do dako nie mam ,ale koledzy pwiedzieli jak do polski zjada do pip ida i inne instytucje w de za te umowy sie wezna i konta bgz parabis
7
inkognito 2016-09-14 16:33:33
witam pracowalem kilkakrotnie z dako nie polecam mobing kawa tchibo minden jak robisz dobrze jak pujdziesz na l 4 np kase malo wyplacaja lepiej sie zwolnic ja nic do dako nie mam ,ale koledzy pwiedzieli jak do polski zjada do pip ida i inne instytucje w de za te umowy sie wezna i konta bgz parabis
4
Xoxo 2016-09-15 17:22:11
I jeszcze swojemu siostrzencowi taryfa ulgowa!!!!!
Dorotka 2016-09-17 11:45:17
Witam jutro z moim chłopakiem jedziemy do pracy przy piernikach mozna coś się dowiedzieć jak tam jest zarobki ? Mieszkania jakie ?
Szok 2016-09-18 14:21:03
Mieszkania masakra, ludzie masakra robią co chca, pija, kobiety sprowadzaja facetow do pokoji, ciężko wytrzymać.

Za to praca ok, nawet super, bardzo lekka, extra
2
anonim 2016-09-20 18:24:26
Witam,
a więc jeśli chodzi o pracę w DAKO to zależy z jakiego biura pojedziecie, ponieważ w każdym biurze inna praca, inne warunki i inny zarobek. Jeśli chodzi o opiekę koordynatorów to z wierzchu wszystko w porządku, ale gdy coś się dzieje od wszystkiego umywają ręce, wyłączają telefony i radź sobie sam.
Zakwaterowanie zapewnione-owszem, ale jeden trafi na lepsze warunki, drugi na gorsze, a pieniądze z wypłaty ściągają wszystkim te same. Tak, Ty tego nie widzisz, bo masz 7 euro na godzinę i gitara. Wszystko zależy jak trafisz i na jakich współlokatorów. Co do wypłaty- część na polskie konto, a część na niemieckie-na kartę przed płaconą. Przeważnie w terminie, ale zdarzyło się już nie raz, że była po dziesiątym. Urlopy bezpłatne, a jeżeli wyjechałeś na sezonówkę to nie masz urlopu. Jesteś chory-czym prędzej do lekarza i karteczkę, że byłeś. Oczywiście jeśli masz kartę ubezpieczeniową od DAKO, bo na A1 nigdzie nie przyjmują, a z kartą są często problemy. Jeśli lekarz mówi po polsku super, ale jeżeli nie znasz języka i nie ma lekarza mówiącego w naszym języku to znów masz problem. Zanim wyjedziesz i podpiszesz umowę dwa razy się zastanów nad wszelkimi opcjami, bo kiedy coś się stanie radź sobie sam.
Mam nadzieję, że moja opinia pomogła Wam w wyborze. Osobiście jestem zdania, że agencja jest warta opinii 50/50, wybór należy do Was.
8
pomarańczowa 2016-09-24 13:47:16
Pakowanie kosmetyków - firma ARFLEXO - robisz jak mały robocik a oni nadal krzyczą szybciej , szybciej . Mało polek , niby praca bez jezyka ale niemki kreca nosem jak ich nie rozumiesz . Jedyny plus tej firmy to przerwy 15 min co 2h . Mieszkanie w opłakanym stanie . Brak koordynatora na miejscu wiec jesli masz jakis problem to tylko kontakt telefoniczny . 900 zł brutto na twoje konto reszta na drugie .
7
hatedako 2016-09-27 19:25:03
Nie darmowe tylko jest to już wliczone w Twoją stawkę ...
1
BasiaS 2016-09-28 14:33:32
A jak z dojazdem ? Samemu trzeba się tam dostać czy jedzie się busikiem ? I czy to jest na pakowaniu tych pierników ? Zamierzam właśnie tam jechać i trochę mnie przeraził ten Twój post...
2
Random 2016-09-28 21:36:26
Jada do STADTMULLER wie ktoś coś na temat tej firmy bo strasznie trudno znaleźć jakieś info.
dhzng 2016-09-30 04:56:40
osoby pracujące za granicą powinny dostawać dietę. To właśnie z niej opłacane jest mieszkanie i koszty paliwa.
3
inkognito 2016-10-02 12:58:21
Firma Dako jest ok na polskie warunki daja umowe o prace mieszkanie za free np 6,50 eur lub 7 eur zalezy od roboty zakladu pracy warunki mieszkalne zalezy jak trafisz Ogolnie polecam bezposrednio firmy niemieckie dobre warunki umowa neimiecka urlop platny nadgodz platne szanuj polaka szanuja np pracowalem w holandi umowa holenderska 3 mies zwrot podatku 5 tys na polskie z dako polski podatek grosze wiec ludzie zastanowcie sie tylko umowa niemiecka lub holenderska zwrot fajny a firma dako zatrudnio wszystkich sztuka kasa byles pracowal firma schodzzi na psy poczekamy z 2 lata procownicy uciekna adecco otto wiele innych ,ktorzy szanuja polakow zaznaczam
3
del pedro amigo 2016-10-03 10:08:57
Podpisuje sie pod tym , jak wyżej jest to napisane.
1
pomaranczowa 2016-10-03 18:26:18
W moim ogloszeniu pisali ze bez języka i na rozmowie zaznaczylam to kilkakrotnie . Ja miałam takie akcje z ta firma ze aż koordynatora zwolnili ...
3
DAKO THIEF CENTER 2016-10-08 10:37:15
Gorąco nie polecam. Obiecują obiecują i słowa nie dotrzymują . Najpierw opowiedzą jak będzie fajnie, że mieszkanie, i praca, i dojazd do pracy, a jak przyjedziecie na miejsce to musicie dobijać się żeby łaskawie podali adres pod którym masz mieszkać. Jeśli jedziecie jakąś ekipą to rozrzucą was po innych firmach i innych zmianach, a "koordynatorzy" mają to wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tyle. NIE POLECAM !!!
5
gosc 2016-10-12 11:53:28
Od kiedy Dako daje umowy na pół etatu ????
1
abcd 2016-10-19 15:19:23
praca super polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marecki 2016-10-19 15:33:47
Właśnie i mnie to ciekawi, poza tym jeżeli chodzi o podstawę na produkcji to podejrzewam, ze teraz śmiało wynagrodzenie przekracza 2000 złotych już wcześniej kilka lat wstecz zarabiałem tyle a teraz pewnie podnieśli, tylko ze wcześniej nie było premii nie wiem jak teraz
Stanislaw 2016-11-02 09:14:25
Moja opinia jest taka ze na wentylatorach niejst ciężka ani trudna robota tylko trafiaja tam ludzie którzy chcą uniknąć jakiejś odpowiedzialności a jada tam z mysla latwego zarobku imprezowania Pracowalem. Tam rok
albert 2016-11-02 16:27:00
witam.mam jechac na wentylatory jako pomcnik,warto czy nie warto.muwia 7e/hzakwaterowanie juz jest odliczone czyli na czysto.ale muwili tez ze duzo godzi az 200,prawda czy nie.moge prosic o odp.
Adam123 2016-11-03 14:28:33
Właśnie dowiedziałem się ze Lidia Katowic już nie pracuje w Dako. Wcale się nie dziwie, sam byłem świadkiem jak po niej jechal taki gruby h... w biurze. Ja dalem wypowiedzenie i już nigdy więcej nie cce o tej firmie slyszec. Upakarzajace traktowanie i glupie hasełka przez telefon, to tylko domena tych wielkich dam, które uwazaja ze sa super bo pracują za biurkiem. A tak naprawdę to za głupie sa żeby sznurowadla zasznurować. Ogolnie nie polecam, mnóstwo problemów, ciagle przeprowadzki, a jeszcze jak mi się wyplata nie zgadazala to próbowali mi wmowic ze zle zapisaywalem liczbe godzin i ze probuje ich oszukać. Oczywiście szef w Niemczech potewierdzil ilość godz które rzeczywiście przepracowałem. Rece opadają, ale to tylko w Dako bo za biurkiem siedza niewykształcone jełopy.
5
byly pracownik 2016-11-04 00:16:56
Tak to czemu juz niepracujesz,a moze robisz za biurkiem w polsce a piszesz takie teksty zeby jelenia zlapac na ta robote .Wentylatory praca marzen HAHA
1
maxio 2016-11-04 00:19:45
Nie jedz masakra ruskie tam dyryguja,praca tez masakra najgorsza robota w jakiej bylem .jak ja pracowalem to pare osob tygodnia nieprzepracowalo woleli wrocic do polski .druga sprawa kordynator nic ci nie pomoze w polsce mily a jak wyjedziesz to juz cie olewa.niepolecam nikomu wentylatorow
2
Tomasz8408 2016-11-11 12:52:06
Praca ok. Jeśli to isernhagen o.k polska brygadzistka Marta nie jest zła choć przez głupotę bo powiedzialem nie tak mnie zwolniła ale polecam
abcd 2016-11-15 14:14:52
polecam
Byku 2016-11-16 21:47:05
Ktoś wie coś o pracy przy pakowaniu płyt aluminiowych które ponoć ważą 60 kg praca kolo Hamburga
smutek za Panią Hanusiak 2016-11-23 16:34:21
Pani Lidia była bardzo sympatyczna i kompetentna. Takich pracowników powinno się cenić i żal bardzo jeśli Pani Lidii już nie ma w Dako.To wielka strata dla Dako. Szkoda, że odeszła najlepsza pracownica firmy. Zawsze przekazywała informacje zgodnie ze stanem faktycznym. Jak powiedziała coś o pracy, mieszkaniu to właśnie tak było na miejscu. Szkoda, że tak sympatyczna Pani już nie pracuje w Dako bo dzięki Niej firma mogła tylko zyskać na opinii. Mam nadzieję, że Pani Lidia pracuje w tego typu firmie to od razu będę chętny wyjechać bo mam do Niej zaufanie i Jej kompetencje są na światowym poziomie. Pani Lidziu dziękuję za załatwienie mi pracy z oddziału w Katowicach bo dzięki Pani odbiłem się od finansowej przepaści. Była i pozostanie Pani dla mnie takim ANIOŁEM, który ma dobre słowo dla każdego a zwłaszcza w tym ciężkim momencie jak wyjeżdża się do pracy zostawiając najbliższych w kraju. Dziękuję Pani i pozdrawiam. Z oferty prezentowanej przez Panią wyjechałbym na koniec świata.
2
Jan 2016-11-27 23:56:57
Pewnie Pan Artur jeszcze pracuje, kierownik biura, facet bez skrupułów został, Lidia była za dobra, zbyt człowiecza dlatego pewnie odeszła. Też jej sporo zawdzięczam, pozdrawiam
3
Honda 2016-11-29 00:05:08
firma to jest jeden wielki żart. Ludzie nie dajcie się nabrać na ich niby fajną ofertę. Fakt fajne jest to że za mieszkanie nie trzeba płacić. Ale wcale na plusie z tym nie wyjdziecie. Biuro w Gliwicach jest nie kompetentne, koordynatorki nie wiedzą co się dzieje w firmach, nie ważne z jakim problemem dzwonisz od każdego się wymigają. Obsługują niemieckie firmy człowiek liczy na ich pomoc, bo przecież w ofercie jest bez języka, a one w gruncie rzeczy nawet nie potrafią się dogadać. Zatrudnią 2 osoby na zmianę które potrafią niemiecki i radź człowieku sobie sam, prosisz się ludzi żeby coś przetłumaczyli pomogli a ty i tak do końca nie wiesz czy nie nagadali czegoś na ciebie. Mając podpisaną z nami umowę zamiast szukać czegoś siedzieliśmy w PL prawie miesiąc i gdyby nie moje telefony to pewnie do tej pory byśmy siedzieli. Na bezpłatnym urlopie o którym też nie zostaliśmy poinformowani.. Przez niekompetencje jednej z koordynatorek (do której wiele osób ma zastrzeżenia) straciliśmy kilkaset złotych bo nie raczyła nas poinformować że firma w której pracowaliśmy zwolniła nas z powodów zmniejszenia ilości pracy. I takim o to sposobem jechaliśmy 1300 km żeby zabrać rzeczy które zostawiliśmy jadąc tydzień wcześniej na urlop, i zrobić z siebie wariatów wchodząc do firmy jak zawsze gdzie każdy wiedział że już nie pracujemy. W dodatku tak jak wspomniałam nie znajomość przez koordynatorów warunków w jakich pracujemy oraz mieszkamy. Czy pokój na 2 osoby zrobiony z pokoju dla jednej o metrażu może 10m2 jest wystarczający? czy kuchnia z 3 wolnymi szafkami i lodówką (bez zamrażalki) dzielona na 7 osób które pracują na jedną zmianę jest komfortowe? nie wspominając już o łazienkę którą także dzielimy na 6 osób jest nie higieniczne. Nigdy nie wiesz jak się trafi na jakich ludzi. Z jednymi będzie ci się żyło super bo stworzycie typowych współlokatorów i będziecie sobie pomagać, a innym razem na współlokatorów którzy samym swoim zachowaniem i sposobem bycia będą cię denerwować.
Podsumowując NIE POLECAM W ŻADNYM STOPNIU!!
a i zapomniałam wspomnieć o tym że jest straszny problem z urlopami, z czego obiecują że nie ma najmniejszego problemu bo i tak są niepłatne....
3
Prezes 2016-12-02 11:22:24
Pracuje ktoś w Augsburgu ? Dobra praca itd. ? Lub w erfurcie ?
Zostaw swoją opinię o PHU DAKO Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHU DAKO Sp. z o.o.