PHU DAKO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o PHU DAKO Sp. z o.o.

Kacper 2017-05-10 22:22
mieliście sytuację że nie dostaliście wypłaty na czas ? 10 powinna przyjść pierwsza część wypłaty w złotówkach. Dzisiaj jest 10, wypłata nie wpłynęła na konto żadnego z pracowników, koordynator się tłumaczy że za późno godziny dostał z niemiec. Szkoda tylko że godziny dostał max 2 maja. Dodatkowo nie raczy odebrać telefonum jedynie sms.. brak jakiegokolwiek szacunku do pracownika
7
gosc 2017-05-12 06:32
my tez pieniedzy nie dostalismy kpiny dosłownie i w przenosni
2
niezadowolony 2017-05-12 13:45
Chyba było opóźnienie. Może księgowość i kadry miały długi weekend i nie miał kto zrobić przelewów. W tyłku nas mają. Najwazniejsze żeby wyjechać do niemiec a laski w biurach mają za nas premie ale jak sie dzwoni zapytać o wypłatę to jeszcze niezadowolona ze jej pzerywam picie kawy.
4
Waldek 2017-05-12 14:17
To chyba nie pierszy raz ze jest kłopot z kasą.Ja pracowałem w firmie Kaiser z oddziału w Katowicach i jechałem od dyrektora tego biura Artura i Lidi bo to byli moji opiekunowie i te 3 lata temu też za maj była opózniona wypłata. Dyrektor artur H. mówił żeby sie nie martwic bo Dako jest wypłacalne i tak było chyba po 3 dniach już wszystko było na koncie. Teraz szukam pracy i chcę jechać najlepiej na jakieś blachy albo do fabryki zeby na taśmie pracować ale nie zaporoponowało mi jeszcze nic Dako z tego.
1
Mario 2017-05-12 14:19
To są jakieś głupie żarty już 12 a pieniędzy nadal niema ,tak traktują pracowników
3
Kuba 2017-05-16 20:06
@Mario Całe szczęście , że ktoś wspomniał o wypłacie to miałeś co pisać! Po kilku zdaniach można ocenić czy ktoś jest nastawiony na oczernianie firmy czy pisze tylko swoją opinię. Jaki ten świat jest podły.
1
bbbbb 2017-05-18 15:07
skanowanie bar kodow i zbieranie towarow
1
edek 2017-05-18 20:42
Dla kierownika nieudacznika smieciarni gustawzbyrg naucz sie niemieckiego
3
Pracownik 2017-05-21 00:41
Pieniądze były 16 maja po 3 telefonach. Podatek do zapłaty bo Dako na tym oszukuje. Praca ma być ? Można pracować po 3 h dziennie - jest, jest. Nikt nie gwarantuje żadnego minimum godzin. Każdemu taką samą kasę za mieszkanie zabierają, a każdy ma inny poziom. Brak pralki w mieszkaniach. Brak pasków. Firma ładnie korzysta z luk prawnych. To co zarobicie po roku w podatku oddacie.
4
pracownik 2017-05-21 09:52
Hm mysle ze koniecznie trzeba sobie odpuscic agencjeDako ,po pierwsze zarobki sa wyplacane bardzo puzno,szukaja jeleni co beda wozic za minimalna stawke czyli tylko paliwo ludzi do pracy,czeste zmiany mieszkania,bledne informacje na temat pracy ja wlasnie pakuje worki z weglem to sie nazywa drobne pakowanie sprzetu AGD hihi dobre Fuck such agencies.
6
były pracownik biurowy :-) 2017-05-21 18:03
Ludzie uważajcie na tą firmę!!! To są oszuści! Pracowałem w biurze w DAKO i powiem szczerze to jest jakaś porażka interesuje ich tylko kasa by jak najwięcej ludzi wysłać do pracy nie interesuje ich to jakie mają warunki mieszkalne w ile osób na pokoju są czy jest bieżąca woda wyposażona kuchnia tylko to by dzienna stawka mieszkania nie przekraczała 13euro traktują ludzi jak bydło które ma iść na rzeź..., a do tego podkładają NIEMIECKIE UMOWY dzięki czemu kasują niemieckie podatki, a ludzie nieświadomie to podpisują i cisną im kit jak ktoś zapyta "co to" , że to do niemieckiego urzędu :-) tak tak... do niemieckiego urzędu śmiech na sali niech odwrócą kartkę na pierwszą stronę by przeczytać tytuł dokumentu i wyraźnie będzie pisać ARBEITSVERTRAG co znaczy na polskie umowa o pracę.
jest bardzo dużo innych firm, które mają o wiele lepszą stawkę godzinową i jeszcze diety do tego ok 10-20 euro na dzień nawet bez znajomości języka niemieckiego do tego niemiecka umowa o pracę, gdzie ludzie mający dzieci mogą pobierać w niemczech rodzinne ... ostrzegam nie współpracujcie z tą firmą bo będziecie mieć same problemy...
10
eks pracownica biura 2017-05-22 17:15
Brawo!!! Sama prawda. Tylko prawda!!!!!!!!
3
Mariooo 2017-05-23 21:42
Witam! moze Pan napisac nazwy tych firm z dodatkami ? Jestem zainteresowany wyjazdem do Niemiec a nie chce byc oszukany przez dako.. Myślę ze wiecej osob bedzie zainteresowany wyjazdem z powaznej agencji.. Jak ma Pan sprawdzone agencje to proszę napisać. Bede bardzo wdzieczny :)

Pozdrawiam serdecznie
1
Weronika 2017-05-24 08:08
@Mariooo ten wątek odnosi się do PHU DAKO Sp. z o.o., dlatego proszę o zamieszczanie komentarzy jedynie na temat powyższej firmy.
1
alexx 2017-05-24 21:23
Witam, byl ktos moze z was w Kolonii na inwentaryzacji ? Jakie tam warunki ?
MaTi87 2017-05-26 01:06
Alex a wybierasz się na tą inwentaryzację ? bo ja też się zastanawiam nad tym. Jeżeli ktoś był to na tej inwenturze to niech napiszę jak to tam wygląda warunki mieszkaniowe oraz warunki pracowe. Pozdrawiam.
Masakra 2017-05-27 19:28
Nigdy nikomu nie życzę pracy za ich pośrednictwem . Polakami rządzą Turki i pomiatają naszymi jak w obozach pracy. Mieszkanie w strasznym stanie Niemry zaglądają w każdy kąt w pokojach. Masakra. Szukajcie innych pośredników ale nie Dako!!!
2
Wkureiony34 2017-05-27 19:50
Czytajcie opinie i wierzcie ludziom jak piszą że masakra. Oszuści [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wyzyskiwacze obozy pracy
2
reksio 2017-05-28 18:38
zastanow sie kolego co piszesz bo straszne glupoty wypisujesz
rychu 2017-05-28 18:41
kolego masz namiary na inne lepsze biura
kogucik 2017-05-28 19:34
Witam poszukuje osób które sądziły się z firma DAKO w sprawie diet podatków itp
3
Wasp 2017-05-28 22:44
Warunki mieszkaniowe zależą od tego na które mieszkanie trafisz, zawsze na mieszkaniu jest wyposażona kuchnia. Praca w różnych godzinach w zależności od tego jaki sklep robisz, może trwać 2 godziny a może być i 12 przy marketach budowlanych. Bywają i nocki, ale plan jest w miarę sensownie ułożony. Stawkę znasz na pewno, jest bubel z tymi ich kartami bo możesz​ tylko wypłacać, nie zrobisz żadnego przelewu. Nie wszyscy lekarze chcą też przyjmować na karty EKUZ- swoją drogą poczekasz na nią dość długo. Spytaj dokładnie co z nieobecnościami przy chorobie, czy nie podejmą ci za pokój. Jeżeli zapłacisz sam za lekarza bo nie masz ubezpieczenia jeszcze to bierz rachunek- czeka cię walka z NFZ bo firma Ci nic nie odda
4
Kuba 2017-05-30 11:02
Mam dobre doświadczenia w pracy z PHU DAKO . Jeśli nawet komuś coś nie wyszło to jeszcze nie znaczy , że tak jest zawsze. Nie należy tak uogólniać oceny! Dobrze wszyscy wiemy jak różni ludzie wyjeżdżają i sami robią problemy.
Zdf 2017-05-31 09:36
Widzę że pojawiła się oferta pracy w Isernhagen, jak dobrze kojarzę to chyba Tchibo, pracowałem kiedyś na Lahde, ciekaw jestem czy ktoś jest tam ze starej ekipy, jak z godzinami bo tak jak na Lahde to katastrofa. Czy jest też tam jakiś koordynator i jak się nazywa.
1
Adrian 2017-06-01 18:16
Witam, otóż po 4 latach pracy w dako, postanowiłem zmienić pośrednika ponieważ mieliśmy jechać z kolegami z czego koledzy przy podpisywaniu umowy zostali poinformowani że wyjazd nie jest na ponad 2 miesiące a ledwo ponad 1 miesiąc. A dzień wcześniej telefon że tak wyjazd do sierpnia i mają jak najszybciej podpisać umowy! , nie polecam firmy, bezpłatne urlopy (a przecież mamy umowę o pracę), mieszkania poniżej standardu. Podatki no tutaj jest dopiero ciekawie, poczekajcie jak rozliczycie Pit 36 + zg, w Polsce a później odezwie się do was ktoś z urzędu niemieckiego że musicie zapłacić karę w euro.

Ludzie którzy się im postawią są od razu usuwani, to znaczy nie ważne jaką ofertę wybierzesz jesteś skreślony, zadzwonisz to powiedzą że już nie potrzebują ludzi bądź wyjazdu nie ma, a jak ktoś inny zadzwoni to oczywiście dla niego oferta jest, kłamią w żywe oczy że kadry nie pozwalają na wyjazd a kadry znów że oni na to nie mają wpływu, jest to po prostu cyrk.

Pozdrawiam i cieszę się że skończyłem przygodę z tą firmą "KRZAK" .
5
Poldek 2017-06-04 12:08
@Adrian Nie rozumiem dlaczego tak oceniasz firmę Dako? Przed podpisaniem umowy powinieneś o wszystko wypytać, teraz nie byłoby zmartwienia. Twoje błędy mają obciążać firmę?
Efg 2017-06-05 12:17
Wie ktoś może gdzie teraz urzęduje pani Magda T.kierowniczka biura z ul.Zwycięstwa, słyszałam że została znowu przeniesiona. Zależy mi na kontakcie
Greg 2017-06-06 17:10
Tyle Pani zarobiła. Różnicą nachapało się Dako i podatek zrzucili na murzyna z Polski.
1
Efg 2017-06-06 20:21
Nie dla wszystkich była zła, bynajmniej ja miałam z nią dobre relacje. Ludzie nie lubią krytyki i wbrew wszystkiemu dobrze ją wspominam, była ostra fakt ale wszystko mogłam z nią załatwić.
ZZx 2017-06-06 22:20
jakie to te inne LEPSZE FIRMY, chetnie sie do nich zglosze...
Gość 2017-06-07 22:33
Czy Wy też macie problemy z firma żeby wyplacili ekwiwalent?
2
alexx 2017-06-09 22:28
wybieram sie wlasnie, juz wszystko podpisane i za tydzien wyjazd
Dako srako 2017-06-10 12:04
Porażka dako się zjebało na miesiąc do roboty wysyłają i jeszcze wypłatę na dwie części dzielą jedna w pl 10 a druga w euro 20 danego miesiąca .
2
Polka 2017-06-11 12:36
Jak wszędzie może być czas prosperity i czas trudny, być może trafiliście gorzej. Tym niemniej firma jest dobrą agencją i ludzie są zadowoleni. Działają już na tyle długo, że mają swoje kontakty i sposoby działania.
XYzzz 2017-06-12 22:21
czytam, że trzeba podatek zwracac bo agencja cos tam kombinuje. Napiszcie jakie to sakwoty ...bo mi kolezanka mowila, że pracowała cały rok przez Dako i miała do zwrotu 450 zł...mysle sobie, ze jak na cały rok pracy, gdzie niezle chyba zarobiła, pracowała w fabryce (nie na polu w holandii jak ja, gdzie mi na glowe raz lało jak z cebra a pozniej slonce grzało nie do wytrzymania) to te 450 zł to jeszcze nie jest jakas tragedia.
Moze ktos napisze konkretnie i przyzna sie o jakie kwoty chodzi.
Oszukany niewolnik 2017-06-13 11:53
Pani Renata M. Wyslala mnie oraz reszte oszukanych polakow do pracy w Arnsberg. Przy podpisywaniu umowy pytalem sie 4 razy (tak 4) czy jest to ciezka praca poniewaz mam problemy zdrowotne. Pani znala odpowiedz na kazde moje pytanie i zapewniala ze jest to lekka praca. Jakie bylo nasze zdziwnienie ze wczesniejsi polacy ktorzy tu byli lub sa zlozyli wypowiedzenie lub woleli placic kare 500 euro niz siedziec tu i harowac niczym niewolnik. Nie polecam tej firmy sa nastawieni tylko na zysk a ich slowom nie ma co wierzyc.
4
Były 2017-06-13 15:37
Jakiś czas temu pracowałem w Lipsku na sortowanie owoców i warzyw, były tam dwie parki panny z zabitych wsi udające królewny i ich przydupasy jak ktoś kiedyś napisał, żenada!!!!! Donosili na ludzi i gadali wielutne bzdury, wiem też że p.koordynator w której mieli poparcie już nie prowadzi tego projektu.Ciekaw jestem czy tam coś się zmieniło.czy dalej jest tragedia.
3
Bonixer 2017-06-14 19:21
Witam właśnie dostałem ofertę pracy do Brema? Na jakieś okna czy ktoś coś wie na ten temat?:)
Tygrys 2017-06-15 21:39
Witam, czy ktos moze napisac kak liczona jest wyplata bo z tej umowy to nic nie czaje, 1000 placony w pln reszta w euro. O co chodzi? Jak przepracuje 160 godzin przy stawce 7 euro netto ro ile dostane wyplaty
Q 2017-06-16 10:39
Dostaniesz wystarczająco. Zadzwoń do biura to osoba od której masz wyjechać poinformuje ciebie jak to obliczyć. Firma Dako nie oszukuje i zawsze UCZCIWIE płaci. Nawet jeśli niemicki pracodawca ociąga się z płatnością naszym pracownikom zatrudnionym w Niemczech wypłacamy ZAWSZE w terminie tyle ile im się należy za ciężką pracę.
Abcd 2017-06-17 18:43
Z tego co wiem dalej pracują w Lipsku. Dobrze ze juz kupa. Ludzi zjechala już. Rubin M. I jego klika. Kupa. Wiochy.dobrze zrobiłeś. Radny od siedmiu boleści
1
Poldek 2017-06-19 11:18
Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam wielką chęć aplikować. Mam jednak pytanie w jakim stopniu trzeba znać język niemiecki? Jak organizują wyjazd?
Grześ @36 2017-06-19 12:10
Ponoć pracują. Robią wioche jak nic. Lepiej dać. Sobie spokój. Wiocha pl. Dobrze ze ich koordynatorke zwolnili. Wiesniara pl.
2
Grześ @36 2017-06-19 12:10
Ponoć pracują. Robią wioche jak nic. Lepiej dać. Sobie spokój. Wiocha pl. Dobrze ze ich koordynatorke zwolnili. Wiesniara pl.
1
Ewa 2017-06-19 13:56
Witam mam pytanie czy ktoś pracował w firmie NKD na komisjonowaniu ?
ta co ma jechac do niemiec 2017-06-21 08:32
moge prosic o namiary tych wlasciwych firm?
1
Polka 2017-06-22 12:00
Widziałam fajna ofertę pracy z najświeższej listy. Pokojówka z samochodem - Göhren-Lebbin , czy ktoś coś wie w tym temacie? To może być fajna robota, tylko ciekawa jestem jak rozliczają samochód, który pewnie trzeba mieć swój? Podpowiedzcie zanim będę aplikowała.
jolka 2017-06-22 23:50
praca fajna, polecam a kierowcy mają zwracane 0,30 centów za każdy kilometr
Edyta 2017-06-23 17:22
Witam czy pracował ktoś przez te firmę przy metkowaniu odzieży? Mam tam wyjechać w środę bardzo mi zależy na Waszym doświadczeniu z tym stanowiskiem ? ;)
Gregor 2017-06-25 12:16
Chcę powiedzie, że DAKO jest dla mnie świetną agencją. Korzystałem z ich pośrednictwa i naprawdę byłem zadowolony pod każdym względem. Myślę nawet o nowym wyjeździe.
1
Zostaw swoją opinię o PHU DAKO Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHU DAKO Sp. z o.o.