PHU DAKO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o PHU DAKO Sp. z o.o.

byly 2017-03-17 20:41
ludzie opanujcie sie nawet nie wiecie w co sie pchacie przez to dako ale wasz wybor ja tylko przestrzegam
3
Problematyczny 2017-03-17 23:23
Mam kilka pytań czy można się z tobą jakoś skontaktować ?
Były pracownik dako 2017-03-17 23:55
Witam czy ktoś z was podpisywał oświadczenie o rezygnacji rozliczenia podatku przez Dako ?
7
Patrycja 2017-03-18 17:11
Nie polecam !! Przyszło mi pismo za 2015 ze niby w 3mies zarobiłam 5 tyś euro niby jakim cudem... Teraz pracowałam na pół etatu i 20tyś zarobione żal.... Odradzam tą firme !!!!!
1
Studenciara 2017-03-20 09:45
Jest dużo negatywów, ale ja Dako i tak polecę moim znajomym jeśli by mieli w planie pracę za granicą. Jestem wdzięczna paniom z biura, bo pomogły mi znaleźć pracę na wakację mimo, że nie miałam doświadczenia. Ciężko jest znaleźć studentce jakąś inną pracę na trzy miesiące niż kelnerowanie, a i to za naprawdę śm ieszne pieniądze. Tu się napracowałam, ale wypłata w euro naprawdę cieszyła.
1
nieproblematyczny 2017-03-20 11:55
A czy ktoś tu rozroznia brutto i netto? A wiecie że koszty mieszkania i przejazdow sa wliczane w brutto i dlatego kwoty wysokie? Ja jezdze przez ta firme juz od 2014 i wszystko ze skarbówka gra. czytam tutaj wiele opinii wyssanych z palca i to tak jakby konkurencja po prostu się nudziła.
2
Weronika 2017-03-20 13:52
@Studenciara, był to Twój pierwszy wyjazd z PHU DAKO Sp. z o.o.?
1
Studenciara 2017-03-20 16:04
Tak, w tamtym roku po raz pierwszy pracowałam przez Dako, ale w te wakacje jeśli się uda to znowu chętnie wyjadę.
Dudus 2017-03-20 21:42
przyjdzie Ci pit niemiecki bedziesz inaczej spiewać
4
Madzialenka 2017-03-21 10:09
Nie przyjdzie już z nimi gadałam. Jeśli nie przekroczyłeś jakiejś tam kwoty to cię to nie obowiązuje także ja nie mam się czym stresować. Cała kasa jest moja i nic nie bede placic.
Weronika 2017-03-21 10:19
@Studenciara dziękuję. W takim razie trzymam kciuki za kolejny wyjazd! Kto jeszcze ma jakieś opinie o PHU DAKO Sp. z o.o.?
2
k33 2017-03-21 19:42
orientujesz się jaka kwota jest wolna od dopłaty? wyjaśnili ci to?
Madzialenka 2017-03-22 10:35
K33 teraz już nie pamiętam. Niew chcę Cię wprowadzić w błąd. Mi właśnie sprawdzali i powiedziała mi babka, że nie przekroczyłam tej kwoty wolnej od podatku i nie bede nic placic. Zadzwoń do biura i powiedz, że chcesz się dowiedzieć o ten podatek niemiecki to Cię połączą.
Lepiej anonimowo 2017-03-27 12:49
Pracowałam w biurze w Dako i nie przypominam sobie sytuacji, żeby ktoś z pracowników musiał płacić podatek w Niemczech. Sama jestem zaskoczona tym co tutaj czytam.

Praca w biurze Dako jest specyficzna. Jest ciągłe nastawienie, że trzeba znaleźć jak najwięcej firm w Niemczech, które będą zainteresowane polskimi pracownikami. Ciągłe są naciski ze strony pani V.S.. Ta pewnie jest naciskana na tzw naradach w gronie szefów i stąd w biurach jest ciągła rywalizacja, szukanie firm przypomina cyrk na kółkach, ale chyba ma to jakiś sens jak się widzi bogactwo firmy i szefostwa Dako.
2
Natalia 2017-03-28 17:58
Mam pytanie czy PHU DAKO posiada w swojej ofercie prace dla kobiet na terenie Niemiec? Może ktoś wie i mógłby podzielić się tą informacją? Na jaki czas są organizowane wyjazdy? W jakim stopniu trzeba znać język niemiecki? Czy mieszkania tam na miejscu są w miarę przyzwoite?
Brukselka 2017-03-29 09:01
Natalia jasne, że mają pracę dla kobiet! Wiesz ile bab pracuje w mojej firmie! Mało kto potrafi język. Ja trochę umiem po angielku, a Niemcy tez go rozumieją. Da sie dogadac, u nas jest opiekun, ktory w razie co dzwoni i wyjasnia sprawe. Dzwon do biura, powiedzą Ci czy akurat cos mają, ale na bank cos jest. Oni tam ciągle szukaja.
Weronika 2017-03-29 13:13
@Natalia, tutaj znajdziesz dane kontaktowe firmy: http://dako.org.pl/firma/kontakt/4
Arek 2017-03-30 14:47
A ja wam powiem że dziś otrzymałem zwrot podatku z Niemiec .
1
H2O 2017-03-31 20:08
witam wyjaśnij jak to jest ,dostałeś zwrot? to dlaczego inni dopłacają? jaka to procedura w Dako?
Biuro 2017-04-01 21:21
Przyznam szczerze, że nie wiem jak to jest z podatkami- ze zwrotami czy dopłatami. Poważnie nie wiem. Niby cichaczem (żeby kamery nie wykryły) były zastanowienia nas pracowników w biurze kto zbiera niemiecki zwrot skoro pracownicy w Niemczech niby nie są na niemieckiej umowie. Tylko tyle było w biurze gadki na temat podatków. Trzeba by dzwonić do kadr albo od razu do pani Grażyny albo pani Ani. Pracują w centrali na Wojciecha. Pewnie z księgową Grażyną nie połączą, ale z Anią Biały mają obowiązek połączyć. Te przemiłe panie znają na to pytanie odpowiedź. Proponuję tą rozmowę nagrać.
1
Tomasz 2017-04-02 07:28
W Dako jest uczciwe to że ile powiedza w biurze to tyle jest kasy na koncie. Nie ma oszustwa w stawkach. To jest dobre i dlatego Dako to bardzo uczciwa firma. Za wykonaną prace dostaniesz wypłatę.Niby łaski nie robią ale na papierze masz najniższą krajową i nie miałbyś z czym się sądzić jakby tylko tyle wypłacili. A płacą to co powiedzą.
2
Arek 2017-04-02 11:05
Po powrocie z niemiec otrzymałem niemiecki pit z którego rozliczyłem sie również w Polsce w pit 36 i wypisałem papiery które dako mi dało do rozliczenia z niemiec. Papiery złożyłem w lutym 2015r z tego co mi powiedziano zostały wysłane pod koniec roku w lutym 2016 otrzymałem z dako informacje e mój wniosek został przyjęty w marcu przyszło pismo z niemiec i tego samego dnia dostałem przelew na konto walutowe. Pewnie większość z was nie wie bądź byli zdania po co. A potem zdziwienie
Weronika 2017-04-03 09:58
@, a jakie jeszcze plusy znalazłeś pracując w PHU DAKO Sp. z o.o.?
1
Nieznajomy 2017-04-03 18:26
To powiedz mi dlaczego ja dostalem dzisiaj Pismo z niemiec ze sie nierozliczylem z podatku za 2015 rok jak mnie DAKO rozliczalo razem z zona skladalismy papiery aby oni nas rozliczyli i otrzymalism papiery odnich potwierdzajace o rozliczeniu, mielismy tylko czekac na odpowiedz z niemiec o zwrocie lub ewentualnej doplacie, to sa jakies kpiny co za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] machloje ide jutro do prawnika dowiedziec sie co jest grane
1
xyz 2017-04-04 08:12
Dobre, co drugi tu do pięciu nie potrafi policzyć ale wszyscy mają prawników :)))
1
Arek 2017-04-04 08:45
Brat miał to samo co ty rozliczał się razem ze mną ale poszedł do dako i wyprostowali sprawe
Nieznajomy 2017-04-04 12:34
Ty tepy lbie czy ja napisalam ze ide do swojego prawnika malo jest biur ktore zajmuj sie doradztwem podatkowym
Nieznajomy 2017-04-04 14:15
Bylem tam i dali mi Pismo w jezyku niemieckim abym je wyslal do niemiec i bedzie ok. Mam nadzieje ze tak bedzi
Weronika 2017-04-06 09:19
@aREZ, a co podobało Ci się podczas współpracy z PHU DAKO Sp. z o.o.?
Grzesiek 2017-04-06 09:56
aREZ czytając Twoją wypowiedź to byłeś tam chyba największym "patusem". Ja pracowałem w tamtym roku z DAKO i znowu pojadę gdy tu skończy mi się zlecenie. U mnie na mieszkaniu patolstwa nie było, bo każdy z nas potrafił się zachować i nikt nie wchodził innym w drogę. Widać dopasowałeś się do kolegów z mieszkania. I skoro było Ci tak źle to dlaczego jechałeś do Niemiec z DAKO aż kilka razy? Czyżby w Polsce nie było pracy dla kogoś z takim prostackim językiem jak Twój? No po prostu szok!
3
Ana 2017-04-06 16:23
Witam,
Czy ktoś pracował może w Wielputz Automotive fabryce produkującej części samochodowe? Polecacie czy nie?
areZ 2017-04-06 17:59
W zasadzie nic pojechalem pare razy, bo myslalem ze bedzie lepiej. Ale z wyjazdu na wyjazd bylo co raz gorzej. Jest duzo innych rzeczy jakie sie tam dzialy, ale nie mam ochoty o tym pisać.
1
Nieznajomy 2017-04-06 19:00
Popiera to co napisales ja tez pracowalem w zeszlym roku w DAKO i bylo OK a nawet mozliwe ze pracowalismy razem byl tam grzesiek spoko gosciu.
zainteresowany 2017-04-06 19:04
Witam mam pytanie czy ktoś pracuje w Minden interesują mnie warunki mieszkaniowe i praca oraz czy jest tam polski koordynator prosił bym o kontakt z góry dziękuje
zainteresowany 2017-04-06 19:07
Witam mam pytanie czy ktoś pracuje w Minden interesują mnie warunki mieszkaniowe i praca oraz czy jest tam polski koordynator prosił bym o kontakt z góry dziękuje
K. 2017-04-08 21:08
Bardzo mocno odradzam. Nieszkania sa bardzo złe. Praca to akord strasznie nas niemiole traktują. Nie jedź do minden bo szybko wrócisz i nie zarobisz. Szukaj innej oferty w biurze albo na wojciecha albo na zwyciestwa. Na pl piatów też mają oferty ale minden i tchibo to najgorsze co może być.
2
hhueh 2017-04-08 21:09
1 raz leszczu byles i dobrze trafiles pojedziesz drugi raz trafisz na na patole to,ci sie oczy otworza xd beka z cb typie obronca dako sie znalazl czy ktos z biura ? xd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam jezdza same ciecie bo jedyne co trzeba to,rece i nogi xdddd beka w uuj .
1
Efg 2017-04-09 09:17
Mam pytanie kto teraz zajmuje się minden w Polsce jaki koordynator, byłem jakiś czas temu, zmieniali się co tydzień ostatnia była Kwasniowska jak dobrze pamiętam, katastrofa.
K. 2017-04-09 18:48
Jak wyjeżdzałem to była chyba Kwaśniowska w Gliwicach odpowiedzialna za Minden.Ma taki miły głos i na tym koniec. Trzeba tak napisac że i oferta jako minden i ta pani Kwasna z biura to jeden poziom. Dno. Kwasne dno.
1
Ares777 2017-04-11 18:59
Witam.Mam jechać z Tą firmą do pracy w tartaku.Doradzcie coś.
Efg 2017-04-12 07:40
Dobrze powiedziane, myślałem że ją wywalili, a ona dalej miesza. Totalny Kwas.
1
Weronika 2017-04-12 08:39
@K. wspominasz, że niemile Was traktują. Możesz powiedzieć więcej na ten temat? Co masz konkretnie na myśli?
jarek 2017-04-12 13:57
weronika czyli fake konto tej firmy wlasnie skutecznie mnie odstraszyla od pracy tam.. mialem wysylac juz aplikacje, ale fake konta swiadcza o tym tylko ze firma ma tak zla opinie, ze musi w ten sposob nadrabiac.. dzieki weroniko, uswiadomilas mi juz na samym poczatku ze nie warto z ta firma zacyznac nawet.. tak samo dziala otto
1
beniolka61 2017-04-12 14:44
Nie tumanem tylko rzetelnie przedstawia sytuacje.
K. 2017-04-12 21:08
Niestety chyba jej nie wywalili. Lepiej niech ją do minden wyślą zamiast prostego zwolnienia. Porobi ze 2 miesiące w minden to będzie mieć za swoje!!!!!
1
Weronika 2017-04-13 09:11
@jarek, mylisz się. Nie współpracuję w żaden sposób z PHU DAKO Sp. z o.o. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl a o moim zadaniu dowiesz się więcej klikając myszką w ikonkę mikrofonu zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w tym miejscu.
jarek 2017-04-14 18:52
Ale Dako opłaca przecież kasowanie złych komentarzy czyli mają wgląd w komentarze publikowane. Ponadto w samych Gliwicach jest wiele firm oferujących pracę za granicą więc niby skąd "sympatia" do Dako? Bo jak to inaczej zrozumieć Moim zdaniem jest tu Pani bo Dako płaci. Proszę o wyjasnienie dlaczego tak dba Pani i torszczy sie o Dako a nie o inną firmę z Gliwic?
2
Żona 2017-04-17 04:13
W imieniu swoim oraz rodziny pragne podziekowac firmie Dako( pracodawca mojego meza) za okazana pomoc. Maz zawsze chwalil prace, pracownikow biurowych. W ciezkim dla nas czasie , firma bez dłuższego zastanowienia postanowila nam pomoc chociaz wcale nie musiala tego robic. Jestem wdzieczna , bo szczerze mowiac nie spodziewalam sie tego... Maz jezdzil tylko z tego posrednictwa, ufal im i nigdy nie narzekał... Pracowal , bo jesli ktos jedzie za pieniedzmi nie szuka problemow. Pozdrawiam tutaj Pana Rudolfa , maz bardzo Pana szanował. Wraz z coreczka i rodzicami DZIEKUJEMY
4
Do Rudiego 2017-04-17 15:25
Rudi jesteś wielki! Pracowaliśmy razem w biurze. Byłeś super szefem. Pozdrowienia kierowniku!
3
Daniel 2017-04-23 13:03
Jak widzę to DAKO ma dużo ofert pracy, rozkręcają się a to dobrze świadczy o firmie. Korzystałem z usług firmy i byłem bardzo zadowolony. Pełen profesjonalizm, krótko zwięźle i na temat. Niezadowolonym powiem tylko, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Zostaw swoją opinię o PHU DAKO Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHU DAKO Sp. z o.o.