brak logo

gervasi

Kielce

Opinie o gervasi

Robot 2010-05-15 17:27:57
Dyrektor włoski burak po podstawowej szkole , kierownik jego popychadlo do trzaskania po pysku , jedyny dział z dobrymi maszynami to roboty , ale co z tego jak suwnice obslugują ludzie bez uprawnien .
anonim 2010-12-12 13:46:51
dziadostwo jak cholera dyrektor baran a kierownik to juz szkoda gadac Wszyscy tylko patrza jak tu pracownika w konia zrobic a pani w kardach przede wszystkim
1
anonim 2011-07-18 12:13:39
A na jakim stanowisku Ty kolego pracowaleś???
1
Były pracownik 2014-01-29 22:56:56
Stanowczo odradzam pracę w tym (usunięte przez administratora) . Niskie płace, brak sprzętu (jedna szlifierka na 4 osoby,częsty brak rękawic spawalniczych, filtrów do przyłbic, brak młotków i ścisków). Gdy idziesz do magazynu po rękawice to musisz się tłumaczyć dlaczego ci się podarły. Dyrektorem zakładu jest włoski burak i cham totalny. Podobno tylko po szkole podstawowej. Wyzwiska (po włosku), czasem po polsku są na porządku dziennym. (usunięte przez administratora) Też jest chamem i z jego ust też można usłyszeć niecenzuralne słowa. Brak dobrego zarządzania firmą sprawił, że nie mają zamówień na swój produkt (KH Kiper robi to samo i jakoś nie mają problemu z zamówieniami). Musieli nawiązać współpracę z dużą kielecką firmą by nie ogłosić likwidacji zakładu.Nie dziwi mnie to, gdyż włoski (usunięte przez administratora) który jest dyrektorem nie powinien piastować tego stanowiska bo się nie zna na niczym. STANOWCZO ODRADZAM
2
XXX 2014-03-23 22:09:01
Ciekawe kim ty byłeś w tej Firmie, pseudo spawaczem lub monterem albo jakimś pomiotem który przecenił swoje możliwości nad zamiary. Załóż sobie swoja działalność zatrudnij chłopczyku pracowników i postaraj się działać. Zobaczymy czy przetrwasz choćby rok. Powodzenia życzę.
Były Pracownik 2014-03-24 16:21:28
Dziękuję, że dobrze mi życzysz dobry człowieku :)Muszę jednak napisać, że poprzedni post był obiektywny, napisałem tylko prawdę co się dzieję w tej pseudo firmie. Niestety ty piszesz w innym kontekście. Może kiedyś założę swoją firmę i na pewno będę szanował swoich pracowników (tego w Gervasi nie ma). Pomiota znajdź sobie w rodzinie. Na pewno znajdziesz :)

PSEUDO SPAWACZ-MONTER

1
XXX 2014-03-26 21:52:25
pseudo spawaczem lub monterem to się będziesz mógł dopiero nazwać ale wiele ci do niego brakuje jeszcze. A co do obiektywizmu lepiej napisz z czego w tej firmie się wywiązałeś i czego od ciebie oczekiwano. Pozatym każdy może wybierać czy che pracować i być docenianym czy pozostanie na zawsze opierdzi...elarzem.
Pseudo Spawacz :) 2014-03-27 16:28:44
Mogę zrobić ci próbki w każdej pozycji to zobaczysz jakim marnym spawaczem jestem :)Może zdradzisz kim jesteś w Gervasi (pracujesz tam bo bronisz tego obozu pracy jak mało kto). Może jesteś tym marnym kierownikiem który lubi sobie łyknąć w pracy C2H5OH lub kimś z biura. W Gervasi nie ma mowy by pracownik został doceniony. Nawet jak się wyrobi 500 procent normy to jest źle bo mało.
xxx 2014-04-06 19:47:13
a może ty opowiesz cos o sobie prze wybitny spawaczu który robi próbki w każdej pozycji włącznie w suficie ( ale chyba tylko próbki )jak mniemam bo jesteś tak wybitny jak Mickiewicz w pisaniu swoich utworów. A może to ty się ujawnisz pierwszy jako ty zacząłeś ta dyskusje i te wypowiedzi na temat Gervasi. Nikt Cię tam Panie wybitny spawaczu na siłę nie trzymał a wręcz śmiem twierdzić iż czegos się tam nauczyłeś poza oczywiście swoim mniemaniem o swojej wielkiej pozycji spawacza wyginacza i umiejętnościach. Więc czekamy wszyscy z niecierpliwością kiedy nam się ujawnisz osobiście lub po prostu przedstawisz nie mając nic do stracenia jak sadzę Panie doświadczony.
pl 2014-09-03 17:17:22
szczerze odradzam, marne zarobki, warunki pracy ciężkie znikoma ilość narzędzi dodatkowo norma mimo zarobków godzinowych... Kierownictwo jak i szefostwo to szkoda gadać jakie mają podejście do pracownika... Pracowałem tam 3 miesiące więc to obiektywna opinia
były pracownik 2014-11-12 20:23:35
Witam ja przepracowałem tam ok 2 lat na pewnej maszynie,i powiem tyle ze tak zle nie było jak tu niektórzy wypisują ,wiadoma rzecz ze trzeba było popracować czasem pościemniać ale bez harówy dosadnej na te czasy na wynagrodzenie nie narzekałem bylo takie jak w podobnych firmach,uprawnienia na suwnice także nie posiadałem ale operowałem na 5 albo nawet na 6 i dużo rzeczy przy okazji udało mi sie nauczyc choc można żałowac ze niestety nie mam na to papierów.Nie było takiego obozu pracy bez przesady, rekawiczki też były moze za moich czasów było inaczej ,fakt jest taki ze maszyny poraszka wciąz psujące sie które sami serwisowalismy długo nie hulały i nie wiem czy do dnia dzisiejszego chodzą ale osobiscie ja mam fajne wspomnienia z tamtąd pozdrawiam
mlecyk 2014-11-30 13:11:39
witam wszystkich troche tam przepracowalem bylo fajnie zabawnie oczywiscie cos od siebie trzeb a dac bo za gadanie nigdzie nie placa pozdro dla wszystkch znajomkow
były pracownik 2014-12-06 07:04:21
Witam pracowałem tam ok 3 lata i nie powiem było fajnie czasami z makaroniarza i kierownika była zawsze komedia jak wilk i zając ci ludzie w biurach spoko wiadomo zawsze trafią się przygłupy zimą brak ogrzewania latem duchota kible i szatnia jak za głębokiej komuny poza tym oszczędności na każdym kroku.Jakby płacili lepiej to warto spróbować może komuś się spodoba.Poza tym to jakaś pralnia włoskich pieniędzy.
były pracownik 2014-12-06 07:11:31
Ciekawi mnie kim ty jesteś że bronisz tak interesów firmy bo na pewno nie kimś z pracujących na produkcji
ludzie nie są głupi jak było by dobrze to by napisali pozytywną opinię pracownik jest od pracy a pracodawca zapewnia warunki do wykonania jej.t
uhj 2015-02-02 22:20:20
W takim razie napiszcie jeszcze cos na temat rozmowy kwalifikacyjnej (zostałem zaproszony), ile osób rekrutujących będzie obecnych na spotkaniu, na co powinienem zwrócić uwagę w trakcie rozmowy i jakie zaproponowac wynagrodzenie kiedy mnie o to zapytają?
gosc 2015-02-24 13:00:01
z wejscia dostajesz 12zl brutto
gosc 2015-02-24 13:03:03
jesli nigdzie nie pracowales to tam wszystkich przyjmuja tylko zrob dobra probke i na badania skierowanie i 12 zl brutto
gosc 2015-02-24 13:05:50
to nie biuro powiedza ile na poczatek i na prubke jak dobra pospawana pion i podolna to badania
gosc 2015-02-24 13:28:02
jesli jestes po kursie i faktycznie szukasz pierwszej pracy a jako spawacz to tam jak pierwszy staz bys mial bo tam wszystkich przyjmuja aby tylko dobra probke pospawac i na poczatek 12 zl brutto i to co opisane w postach czyli jaselka
kmicic 2015-10-24 21:03:48
Ja pracowalem tam 6 miesiecy i powiem ze; bylo dobrze kasa na czas robota spoko tylko brygadzista byl stukniety ale szlo wytrzymac mysle wrocic tam i pracowac do emerytury...
Były pracownik 2015-10-25 10:20:55
Skoro było ci tam dobrze to dlaczego zmieniłeś pracę? Ja też tam pracowałem ale mam inne zdanie na temat tego kołchozu. Wszyscy którzy chcą tam pracować niech się zatrudnią bo do Gervasi często szukają spawaczy za 12 lub 14 zł brutto. Później niech napiszą o swoich doświadczeniach. Pozytywne opinie na temat tej firmy wystawiają chyba ludzie pracujący w biurze na polecenie włoskiego buraka lub alkoholika-kierownika lub ludzie którzy nie mają żadnych ambicji i praca za 14 zł brutto jest dla nich szczytem możliwości.
pracownik 2015-11-03 21:58:11
Ty chyba nie wiesz o czym piszesz w ogóle, tam doceniają ludzi którzy wiedza co robić i w jakiej sytuacji się odnaleźć. Ty chyba się nie odnalazłeś tam wcale jak zostałeś na tej stawce, i przeceniłeś swoje możliwości ponad siły i byłeś tępy jak trzonek siekiery. Ja osobiście wiele się tam nauczyłem a kierownik jak widzi ze sobie radzsz lub nie to i chętnie Ci pomoze a jak widzi ze olewasz swoja prace mimo tego ze możesz pracować to ci powie co myśli. Poza tym z wiedza i doświadczeniem naprawdę wiele możesz się od niego nauczyć jak i od brygadzistów.
Były pracownik 2015-11-04 09:46:15
Ha ha ha dobre koleś jest to co napisałeś. Tępy to jest twój stary ( ojciec) Widać jaką masz kulturę bo od razu wyzywasz innych co maja inne zdanie. Skoro było ci tam dobrze to czemu odszedłeś???? Albo ten post piszesz za kasę albo jesteś wdupowłazem i sprzedawczykiem bo nikt normalny i ze zdrowym podejściem nie napisze, że Gervasi to firma marzeń. Wszystkich którzy chcą się przekonać jak jest w Gervasi to zapraszam do udziału w rekrutacji.
gość 2015-11-08 10:21:00
ty na zawsze pozostaniesz "były pracownik" ale to wszędzie ha ha ha. I nigdzie się nie odnajdziesz "Były pracowniku" a wyzywasz to ty chłopczyku i nikt inny tutaj.
Były pracownik 2015-11-08 14:44:56
1.Drugi raz się zapytałem czemu odszedłeś z Gervasi skoro cie tam tak dobrze traktowali i tak rewelacyjnie zarabiałeś. Nie odpowiedziałeś. Wyjaśnij ludziom czytającym te posty dlaczego odszedłeś z takiej dobrej firmy

2. Przeczytaj swój post z dnia 03.11.2015 nazwałeś mnie tu cytuję "byłeś tępy jak trzonek siekiery" To ty pierwszy obrażasz ludzi którzy mają inne zdanie

3. Ja w przeciwieństwie do Ciebie operuję tylko faktami a Ty tylko twoimi wymysłami jak to dobrze w Gervasi.Fakty co do Gervasi są "porażające"Spawacz z kilkuletnim doświadczeniem dostanie 14 zł brutto, brak sprzętu, kierownik to alkoholik i ćpun, codziennie wali gorzałę. Duża rotacja ludzi.Dyrektor Włoch to cham który kopie w łyzki jak jest zdenerwowany :) Wyzywa ludzi w swoim języku. Jak pracowałem to w magazynie nie było często rękawic to spawałem w podartych. Na próbki przyszedł pewnego razu spawacz to nawet nie dostał rękawic. Dziwię mu się, że podszedł do tych próbek. Mogę tak pisać w kółko jak to jest "cudownie" w Gervasi

4. Daj ludziom którzy czytają te posty jakieś fakty a nie tylko jakieś twoje wymysły co do tej firmy
Były pracownik 2015-12-09 17:20:14
Na początek jest stawka dla tych co są po kursie 12 zł brutto a dla tych co już umieją spawać to zaczynają się od 13 lub 14 brutto. Tak było jak ja pracowałem. 14 zł brutto to wychodzi ok 10 zł na rekę
gość 2016-01-19 22:17:29
zgodzę się z kilkoma postami jeśli umiesz coś robić i kumasz o co chodzi to robisz nawet na kilku stanowiskach gdzie jest robota i potrzeba z brygadzistami spoko życie miałem po godzinach też się zostawało jeśli chciało mi się do chłopaków nie mam nic tez spoko stawka była 12 później proponowana 14 lecz już tam nie pracuje wypłata na czas Włochu bez komentarza to zostawie a kierownik różnie z nim bywało 3-4 scinki miałem z nim ale zawsze ja miałem racje kursy kwalifikacje na własny koszt
Były pracownik 2016-04-10 11:14:45
Spawacze, jeśli uważacie, że stawka 14 brutto jest całkiem spoko to zmieńcie zawód. Za takie pieniądze wolę sprzątać, myć auta,pracować na magazynie, robić wiele rożnych rzeczy a nie spawać.Spawanie to ciężki kawałek chleba,który wiąże się z utratą zdrowia. Dopóki ludzie nie będą cenić swojej pracy i zdrowia to będą takie zarobki w tym zawodzie Ja zaczynałem od najniższej krajowej bo nikt nie chciał zatrudnić bez doświadczenia, ale teraz mam zdecydowanie więcej.
Były pracownik 2016-05-10 10:21:36
Tutaj to znaczy gdzie??? Chyba nie masz na myśli Gervasi. Co znaczy wg. Ciebie zacnie zarobić??? Taka mała dygresja...Jak pracowałem w Gervasi, pewnego pięknego popołudnia jak wracałem z pracy, spotkałem takiego jednego kolesia który wracał z rozmowy o pracę z jednej firmy. Zapytał się mnie o drogę. Zaczęliśmy rozmawiać i się zapytałem ile mu zaproponowali pieniążków za jego pracę. Odpowiedział, że jest zadowolony bo dali mu 2000 tyś brutto....Tak więc dla jednego 2 tyś brutto będzie zacnie zarobić a dla drugiego już nie. Nie wciskaj kitu, że w Gervasi można zarobić. Bo tam pracowałem. Nara
J. J. J. 2016-08-09 22:29:58
Trzy miesiące bo na tyle cię zatrudnili. I widze że więcej nie było sensu ci przedłuzac umowy. Tym co warto przedłużają umowy, i to z podwyżką jaką, Ja dostałem. Jest ok mimo tego że wymagania duże ma kierownik.
Ja@wp.pl 2016-09-23 22:12:40
a co ty znasz się na prowadzeniu firmy i finansach buraku. jak to określasz innych. Ciekawe kim ty byłeś w tj firmie/ Proszę o konkrety a nie poszlaki.
Widać się tam nie spełniłeś docelowo.
Mn 2016-09-27 13:25:05
Cześć, chciałem się dowiedzieć jakie tutaj są warunki zatrudnienia dla młodych, dla ludzi dopiero po szkole czy są jakieś specjalne warunki jak ma się poniżej 26 lat jeszcze?
Zostaw swoją opinię o gervasi - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gervasi