brak logo

defor

Śrem

Opinie o defor

anonimek 2011-03-21 22:33:04
Ameryke odkrył:-p wszystko idzie w gore, a place nie. Szara rzeczywistosc Polaczka:( Pozdr.....
Obserwator 2011-03-22 20:49:53
Drodzy Defor'owcy, Szanowny Panie Prezesie
Kto Was szare robaczki motywuje do pracy?z tego co slysze i obserwuje to u Was czegos takiego nie ma. Awanse dostajs ludzie co za przeproszeniem pierdolami sie zajmuja tu podslysza,tam podslyszą i wielkiego potem cwaniaka zgrywaja. no tak,ale przeciez takiego pracownika potrzebujecie co w [usunięte przez moderatora]bez wazeliny wejdzie i jeszcze reka wskaze któredy ma się isc. Jakie Oni mają doswiadczenie w kierowaniu no jakie? a ostatnie podzialy to już rzeczywiscie chyba z nudow zrobiliscie, moze dwie osoby z nowo powstalych koordynatorow nadaja sie na koordynatorow - co do reszty mam powazne watpliwości. Jak to się mowi z chama na pana a bebechy od nic nie robienia nie dlugo zajma cala powierzchnie "biura". Jak taki czlowiek zmotywuje guzik Wam zmotywuje bo nie posiada takich umiejetności koordynowac tez przecież nie umie no bo jak sie nie umie robic tego co podwładni robia to jak mozna kims koordynowac,zarzadzac jak nie ma sie pojecia o co biega no ludzie smiechu warte. Dobrze, ze w pore zwinalem manatki z tego portu bo zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska jak patrzy sie na reszte malo tego na reszte ktora jest czesto lepsza niz wasi kierownicy koordynatorzy popatrzcie jaki macie u niektorych potencjal...Deforowcy trzymajcie sie jestem z Wami duchem
yyyyyyyyyy 2011-03-31 21:01:40
Co prawda to prawda. Jak sie patrzy z boku na te manewry to ryczec sie chce....... ZE SMIECHU:P Nie bede tutaj komentowal ale kazdy widzi co sie dzieje. Audyty.... :)))))))))
anonim 2011-04-01 22:11:10
Kolego Audyty jak audyty,ale zastanawiam sie czy szanowni panowie prezesowie zdaja sobie sprawe z tego ze maja wybitnych [usunięte przez moderatora]malo tego uwazam,ze wkrotce to sie skonczy bo [usunięte przez moderatora] jest karalny a o dowody nie trudno. otworzcie oczy i lepiej sobie posprzatajcie na swoim podworku bo za dobrze to sie nie skonczy. ludzie nie sa glupi i wiedza gdzie maja sie udac pip i sad pracy uwielbia takie sprawy.:)) a i jeszcze dodam, ze zmuszanie pracownikow do udzialu w zabawach poza praca ktore nie wliczaja sie w czas pracy(tj.nie są wliczane do wynagrodzenia) tez sa niezgodne z prawem pracy - wiec oby tak dalej a renoma firmy bedzie piela sie gore.
Czester 2011-04-08 14:47:57
Nie dziwota że jest źle skoro zwalnia się ludzi którzy mają pojęcie o pracy ale nie pasują (usunięte przez administratora)
blubel 2011-04-14 09:02:35
Nooo Czester, nieźle jesteś zorientowany:) Jakieś nowe wieści???
no fear 2011-04-14 19:47:46
NO, TO CZESTER POJECHAŁ PO BANDZIE:P;P:P KOZAK:)
gall 2011-04-15 10:12:03
pięknie Czester pięknie
Pani kierownik na pewno ucieszy się z tej wypowiedzi hihi.
W końcu to 100% prawda.
A co powiecie na temat innych kierowników, koordynatorów?
Czester 2011-04-27 19:43:33
Tak bubel ! Wieści było by sporo, ale żal pisać o tej Waszej firmie !!! Szkoda klepać w klawiature !
A co do(usunięte przez administratora) - Kto ją nazwał tutaj kierownikiem niech sobie sam wymierzy karę !!! Kierownik powinien być : Wykształcony, mieć aparycję i kulturę osobistą, a przede wszystkim znać się na swojej pracy i pracy swoich podwładnych !!! (usunięte przez administratora) niestety brakuje wszystkiego ! ( z tego co się orientuję )
Pozdrawiam myślących pracowników żałosnej firmy Defor
( cóż pracować gdzieś trzeba żeby mieć na chleb - TYLKO dlaczego za takie NĘDZNE pieniądze pracujecie to ja nie wiem )
gall 2011-05-04 09:53:07
Kary nie zamierzam sobie wymierzać.
Masz rację, brakuje jej wszystkiego, ale Panią kierownik jest i tego nie zmienisz. Podobno (usunięte przez administratora) nie umie przyznać się do błędów swojego działu i często zamyka się w swoim biurze udając, że jej nie ma - potwierdzacie to? Tak to już jest w naszej firmie - nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednim miejscu.
Magazynier 2011-05-05 16:54:45
Haha a ja chyba wszystkich zadziwię stwierdzeniem, że bardzo chętnie bym wrócił na magazyn pvc ;]' Nawet za te pieniądze, które miałem i do tych ludzi, w których otoczeniu pracowałem ;) wózeczkiem też bym chętnie pojeździł :D ale cóż teraz pozostaje mi dyganie (ciężka praca) na dachach ^^ Pozdrawiam(usunięte przez administratora)
anonim 2011-09-14 23:09:00
defor- najwieksza zenada w ktorej przyszlo mi pracowac wyplata zawsze zalosna warunki jak w PRL a kierownictwo w tym przypadku (usunięte przez administratora)to ha ha ha co on tam robi??? niech juz lepiej idzie na emeryture bo i tak nikt nie liczy sie z tym zalosnym czlowieczkiem tudziez (usunięte przez administratora) ... nir potrafi nic zalatwic nadaje sie wylacznie do zamiatania ulic i to na wsiach...
taki se 2011-09-18 22:38:12
witam:) no i sie zaczyna,jak nie obnizka to premia za chorobowe (usunięte przez administratora) do zera!!! Nie lepiej kontrolowac tych co sa na chorobowym?? Nieeeeee,lepiej (usunięte przez administratora) naprawde choremu ktory nic za to nie moze ze akurat zachorowal!!! jeden dzien wystarczy by motywacja do pracy spadla do zera.... ŻAL!!!!! teraz to lepiej chorowac miesiac albo wziac urlop,ale branie urlopu to tez podstepna zagrywka. Wszyscy wiecie jaka. Usiasc i plakac,to tylko pozostaje. Pozdrawiam:)
anonim 2011-09-18 22:45:16
Nie narzekaj na kierownika tego, bo mozesz miec gorszego:)
kukula 2011-09-19 19:32:32
sie zastanawiam po co jest takie jedno stanowisko na hali pvc??
pinkus 2011-09-19 21:27:51
Panowie i Panie o czym my tu wogóle mówimy my ostatnie ogniwo łańcucha czyli zwykli robole zawsze bedziemy dostawać po (usunięte przez administratora) tak zawsze było i nie ma o czym dyskutować jestesmy (usunięte przez administratora) do roboty i (usunięte przez administratora) mamy do powiedzenia robia z nami wszystko co im sie podopa i tak nikt sie nie sprzeciwi władzy nad nami bo moze polecieć chociaż jest okazja bo i tak niedługo za duzo nas nie bedzie ...nie ma co dyskutować (usunięte przez administratora) robolowi niech nie moze wziaść urlopu bo nie ma bo firma mu juz go wykorzystała, nie ma prawa zachorować po straci premie ma prawo jedynie wziaść urlop bezpłatny i cieszyć sie ze zyje...szkoda słów... pozd dla ekipy z PVC
anonim 2011-09-22 21:19:42
anonim - 2011-09-14 23:09:00

defor- najwieksza zenada w ktorej przyszlo mi pracowac wyplata zawsze zalosna warunki jak w PRL a kierownictwo w tym przypadku (usunięte przez administratora)to ha ha ha co on tam robi??? niech juz lepiej idzie na emeryture bo i tak nikt nie liczy sie z tym zalosnym czlowieczkiem tudziez (usunięte przez administratora) ... nir potrafi nic zalatwic nadaje sie wylacznie do zamiatania ulic i to na wsiach...

Słuchaj no!!! Robię w tej firmie parę ładnych lat i proszę ciebie,nie wypowiadaj się na temat kierasa!!! Nie znasz go i nie pisz takich bzdur. Jak trzeba to wstawi się za pracownikiem. Co do (usunięte przez administratora) to też nie masz racji. Ciekawe czy ty stawiałbyś się swojemu szefowi?? pewnie nie bo wyleciałbyś na zbity ..... . Ja nie narzekam na współpracę z kierasem. Czasami za dużo truje,ale takie jego stanowisko i funkcja. A ty widać pracujesz krótko wiec się nie wypowiadaj. Pozdro dla (usunięte przez administratora)
I`m 2011-09-27 08:34:40
JAK DŁUGO BĘDZIECIE PŁAKAĆ NA TEJ STRONIE ??????????
Realista 2011-10-25 20:42:08
W sumie masz rację - nie ma nad czym już płakać.
Trzeba spakować walizeczki i uciekać w siną dal - to co się teraz dzieje tylko do takiego rozwiązania prowadzi. Albo sam się zwolnisz albo Ciebie zwolnią.
Ciekawe który następny dział poleci, ahhhhh.
Oby tak dalej a Defor zniknie z powierzchni Ziemi.
. 2011-10-29 16:46:00
l`m...tak długo jak tylko nam się spodoba....to nie strona "moja ulubiona telenowela" lub "telezakupy mango".... nie wyrażamy opinii o produkcie do czyszczenia butów tylko przestrzegamy potencjalne "nowe" osoby, których chyba i tak już nie będzie, że sytuacja wcale taka ciekawa nie jest jak się wszystkim wydaje i wcale nas tak dobrze nie traktują jak to na stronie int. napisane jest, ale widzę że ktoś ma problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nie podoba się? Wypraszam. ;)
anonim 2011-10-30 20:59:12
hmmmmmm niebawem starych pracowników nie będzie - a gdzie jeszcze zatrudnianie nowych?!
Ciekawe które działy podzielą los opustoszonego działu ofertowania - księgowość? zaopatrzenie?
zrezygnowany 2011-11-04 15:03:24
ja pierd..le , .. lata we firmie 1250 zł wypłaty , ludzie jeżeli to czytacie nie podejmujcie pracy w tej chorej firmie bo podzielicie los innych nie dawno przyjętych a już zwolnionych. Z ludźmi robią co chcą. A do tego wszystkiego jeszcze te zastraszania za strony (usunięte przez administratora)
i`m 2011-11-19 23:54:36
PREMIA ?????????? Generalne rzecz biorąc PREMIA to pojęcie względne ... 100-500pln PREMIA ??? Tssssss........ 3500 to są opłaty obecnie... . a premia w kwocie 100-500 to już przelewki co ?
odp 2011-11-20 22:53:18
większość działów nie miała premii
bukake 2011-11-23 20:56:48
a co?? wszyscy byli chorzy??
1
i`m 2011-11-24 19:04:36
to ile jeszcze pociągnie Def... ?
i\'m 2011-11-24 20:46:10
Po prostu śmiech ludzi którzy dla nich pracują mają gdzieś oni na świątecznym stole będą obładowani a my co suchy chleb chyba jeść będziemy takie będą święta żadnych bonów nic a socjalne pewnie nadal jest i my z tego nic nie mamy. Przykre jest co się dzieje ale w końcu im to wyjdzie(usunięte przez administratora)
z 2012-03-26 03:30:22
Pozdrowienia dla największego (usunięte przez administratora) i nieroba w Deforze (usunięte przez administratora).Znam wiele dziwnych kobiet,ale ta to ewenement na skalę ogólnopolską.Wyrazy współczucia dla małżonka-wporzo koleś.
Jeśli ktoś się tam przyjie do pracy,to niech na siebie uważa,bo takich "ludzi" tam o wiele więcej.
(usunięte przez administratora)
_DeFoR_ 2012-04-20 19:23:58
Nawet w spokoju nie mozna zalatwic potrzeb fizjologicznych. Przed wejsciem do WC jest zeszyt wpisow z czasem o ktorej sie wchodzi i wychodzi. buhahah Ogolnie jedna wielka porazka!!!
sobie taki 2012-05-04 00:45:36
To z czyms grubszym jest problem;P Pupcia w biegu podcierana.... Hmmmm,moim zdaniem to sa zawody w zalatwianiu sie na czas;)
1
Jeszcze pracownik 2012-05-09 13:12:57
Żałosna firma.. naprawdę darujcie sobie pracę w tej nędznej firmie...
CNC 2012-05-22 15:03:06
sobie taki - 2012-05-04 00:45:36

To z czyms grubszym jest problem;P Pupcia w biegu podcierana.... Hmmmm,moim zdaniem to sa zawody w zalatwianiu sie na czas;)
a możesz gdzieś zamieścić zdjęcie z tym zeszytem, bo coś nie chce mi się wierzyć
kandydat 2012-05-28 18:54:27
A ja chciałem sie zatrudnić do tej firmy, bo poszukują teraz 2 osoby na magazyn, ale widzę, ze chyba nie ma po co sie pchac, bo obecnie na magazynie pod Poznaniem zarabiam 2500 do reki, ale chcialem robote w śremie, wiadomo na miejscu.
Grzybiarz 2012-06-21 21:50:32
Panie a sa zapisy na grzybobranie??
PK81 2012-09-27 10:58:30
Byłem wczoraj w tej firmie na rozmowie i to co tu piszecie to jest tylko potwierdzeniem mojej opinii oferują 2000 zł brutto na stanowisko pracownik działu aluminium. Kpina.
Może zatrudnia kogoś kto będzie miał nóż na gardle albo jakiegoś studenta któremu taka pensja wystarczy...
miłyi7be2 2012-10-14 16:36:52
zarobki w tej firmie to jest kpina no ale musimy utrzymać niepotrzebny sztab dyrektorów i ich zastępców którzy oprócz wyjazdów na wczasy za naszą kasę nie robią nic prawa jest taka jeśli nie zbierzemy się razem, ALU i PVC i nie wywalczymy podwyżek to ich pensje będą rosły a nasze zasiłki zostaną na tym samym poziomie
a jeszcze będą talony na święta no tak chociaż by się nie ośmieszali tym 30 000 tys.zł na tylu pracowników to śmiech a firma na plusie
cza to wszystko przemyśleć bo chyba strajk wszystkich pracowników ALU i PVC mógłby coś tutaj załatwić
święta święta 2012-12-05 18:28:15
(usunięte przez administratora)świąt nie będzie dajcie sobie spokój. czy premia świąteczna została przelana wraz z zasiłkiem??
:) 2013-01-25 23:18:16
smiech smiech smiech:) nic madrego w tej firmie sie nie dzieje. zarobki pozostaly w miejscu a nawet nizsze, premie to szkoda gadac jałmużna ciagle tylko wymagaja by bylo lepiej i szybciej a nawet nie ma odpowiedniego sprzętu do pracy. więcej w tej firmie porobiło się kierasów,zastepców i brygadzistów niż pracowników.
1
)) 2013-03-19 19:30:31
praca za 1100zł a wymagania jakbyśmy zarabiali 5000zł. Brak premii bo kierownik musi mieć na wakacje. nie szanują ludzi i odnoszą się do ludzi jak do zwierząt. niektórym władza do głowy uderzyła szczególnie Panu (usunięte przez administratora) szkoda gadać!!!! żed jeszcze strajku tam nie było to sie dziwie!!! ale jak zawsze ludzie cykają i tak będą (usunięte przez administratora) za te 1000zł. żal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a najlepsze że zwalniają doświadczonych ludzi co robią tam już kilka lat a zatrudniają nowych co nie mają pojęcia o niczym i zwiększają normę przy mniejszej ilości osób masz zrobić więcej, według nich to logiczne. katastrofa!!!!!!!!!
2
Marcin P. 2014-01-22 07:33:45
@Anonim - zwariowałeś?!?! Jak dostaniesz 2 tyg. to będzie dobrze. Dziwię się, że jeszcze nie skontrolowali tej firemki, to co się tutaj dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Cieszę się, że za 2 tyg. się zwalniam, porażka jakaś. Nie ma co marnować zycia dla takiej pracy.
1
raf 2014-07-17 19:00:00
Defor organizacja pracy bez sensowna brakuje narzędzi często materiału do produkcji o co obwinie się oczywiście pracownika. Wynagrodzenia niby na czas ale jakie na produkcji od 1400 do 1800 zł z premiami nie wiadomo jak naliczanymi, soboty prawie obowiązkowe, za które niby się płaci czyli zmniejsza premie i jak by nie liczyć będzie się zgadzać. Wymagania co do jakości i ilości tak jak byśmy zarabiali z 5 tyś. Ogólnie w firmie czym więcej robisz tym mniej zarabiasz.
2
mity 2015-01-12 15:39:05
własnie aktualnie poszukują pracownika działu technicznego, złożyłem dokumenty lecz tak naprawde za bardzo nie posiadam informacji dot.pracy tam! Czy odpowie mi ktoś na pyt.: czy firma jasno przedstawia warunki wspołpracy, czy wynagrodzenia wypłacane są terminowo (i jakie są to kwoty), jaki jest kontakt z przełożonymi oraz w jaki sposób odbywa się rekrutacja? Z góry dzięki.
x 2015-01-16 16:53:10
widać w tej firmie trwa wieczna rekrutacja,
czyżby taka rotacja pracowników nawet w biurach?
Stefek 2015-05-04 22:40:46
Jest rotacja stąd ogłoszenia
pójdziesz, popracujesz - będziesz wiedział dlaczego
powodzenia
3
andrzej 2015-07-08 14:39:40
rotacja jest duża bo na produkcji zostawiają tylko tych potrafią pracować a za soboty płacą setki
gall anonim 2016-02-04 22:49:24
a co z warunkami pracy dla biurowych? ile godzin w tygodniu, co z nadgodzinami, płatne? jakie zarobki? jaka atmosfera
aaa 2016-02-19 19:42:07
Najlepiej na ich stronie, tam wiszą aktualne ogłoszenia.
1
pracownikodlewni 2016-10-12 10:41:24
Przyznam, że jestem szczerze zaskoczony takimi negatywnymi opiniami. Pracuję w odlewni od 2015 roku i nie przypomina ona zakładu o którym piszą poprzednicy. Jestem zadowolony ze współpracy, firma się rozwija i widać zmiany na lepsze.
cśśś 2016-10-12 11:19:46
Dla mnie najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków co znacznie urozmaica zatrudnienie, a ak atmosfera dopisuje to jeszcze lepiej o nich świadczy. W końcu prawidłowe stosunki z pracownikami są najważniejsze. A premie? Dzięki
1
kk 2016-10-29 07:04:06
ile nie więcej zarabia?
Zostaw swoją opinię o defor - Śrem
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie defor