brak logo

A.B.Spedtrans

Toruń

Opinie o A.B.Spedtrans

oh 2012-04-10 12:22:11
a do nas wlasnie dzis dzwonili umowic sie na rozmowe na podwojna i co robic????
arnoldo 2012-04-10 19:03:15
Omijajcie tą firmę z daleka płacą za kilometry to na podwójnej zarobicie na pół!![usunięte przez moderatora] zarobisz 1500 za miesiąc(jak będziecie mieli szczęście) w kabinie.Na podwójną polecam Wolter Koops w Komornikach,tam spróbujcie.
1
byly 2013-06-26 15:37:20
wszystko prawda .[usunięte przez moderatora] oszuka okradnie,inajnizsza kase za miesiac [usunięte przez moderatora]
karol pr 2013-06-27 23:37:37
Kwota wynagrodzenia 1500 o ktorej wyzej mowa w firmie A.B.Spedtrans s.c. jest kwotą brutto czy netto?Co macie na mysli mówiac że oszukują swoich pracowników?
AV 2013-07-06 08:05:36
Minimalna krajowa , [usunięte przez moderatora] > NIE WARTO!!! SAME KŁAMSTWA I GROŹBY [usunięte przez moderatora]
stół 2013-07-06 09:47:48
reszta pod stołem?? to jaka jest gwarancje tego, że wypłacą tą resztę?? i jakie zasady naliczania???
1
aaa 2014-06-02 22:13:07
Byłem na "rozmowie". Wbrew temu co napisali w ofercie pracy na jednym z portali (zarobki netto 2000 - 4000 zł) zaproponowali mi 3miesięczny okres próbny za 1500 zł, z tym że umowa na płacę minimalną(usunięte przez administratora)Podziękowałem za takie wałki.
Łakana 2014-06-03 01:18:21
No ładnie. Czyli w ogóle się nie kryją, że część wypłaty w taki a nie inny sposób jest wypłacana.. dosyć ryzykownie...
1
rafiko 2014-07-11 09:26:21
Firma nie wypłaca pieniędzy. 80 dni po terminie! brak kontaktu z księgowością od 3 tygodni!
Mjor 2014-09-06 09:37:17
Trzeba przyznać, że sytuacja w Spedtransie nie wygląda kolorowo. Mając takie opóźnienia w wypłatach zastanawiam się czy w ogóle można liczyć na zlecenia w tej firmie i czy oni jako firma również mają problemy z płatnościami od zleceniodawców. Oczywiście to nie rozwiązuje problemu, ale wiele takich spraw może wylądować w sądzie jak pracownikom zabraknie cierpliwości.
Kipus 2014-12-24 01:07:54
A dobrze kojarzę, że okres 3 miesięcy jest uznawany jako ten po którym można dochodzić swoich należności na drodze sądowej? Jeżeli nic się dalej nie zmienia to wcale bym się nie zdziwił jakby naglę spedtrans zalała masa wezwań do zapłaty albo do sądu. Ma ktoś jakieś nowinki od nich? Z góry dzięki za cokolwiek.
ubi 2015-01-16 08:56:35
Trzeba przyznać, że ciągle mają dosyć szeroką ofertę usługową. http://www.abspedtrans.pl/kontakt.php Nie wiem tylko jak z jej wykorzystywaniem czy klienci chętnie korzystają chociażby z magazynowania czy drobnicy. Mam nadzieję również, że nie jest wielką sztuką dostać się do nich i przejść rekrutację?
mann 2015-03-29 01:50:36
Jeżeli więc posiadają taką szeroko ofertę usług to powinni posiadać również wiele ciekawych ofert pracy. A niestety w tej chwili nie mogę niczego znaleźć w A.B. Spedtrans, wiecie może czym jest to spowodowane ? W takich firmach raczej cały czas jakieś ogłoszenie jest wystawione a tu nicz :( Wiecie co się z nimi dzieje ?
pani jadwiga86 2015-04-20 18:57:09
jestem od kilku lat kierowcą płci źeńskiej. kocham swoją pracę ale jako kobieta w tej branży zawsze jadę pod górę. szukam pracodawcy który mnie doceni i uszanuje. czy to będzie A.B.Spedtrans?
Oszukany 2015-07-23 13:59:17
Szukam porady/pomocy. Kilka tygodni temu znajomy kierowca zrobił kurs dla tej firmy do Grecji, umowy nie zdążył podpisać, bo jak twierdził szef: teraz musisz jechać w trasę, a umowa będzie jak wrócisz. Oczywiście po powrocie nie było umowy, a co za tym idzie również wypłaty. Od tygodnia szef nie odbiera już telefonów. Znajomy jest osobą starszą i nie orientuje się w "internetach" stąd też nabrał się na obiecanki. Wcześniej przez kilka lat pracował dla Warszawskiej firmy, gdzie wszystko było ok.
Może poradzicie co w tej sytuacji można zrobić? Do kogo napisać, zadzwonić. Jak odzyskać zarobione pieniądze? Kierowca ma udokumentowany przejazd.
ec 2015-08-19 14:55:17
@Oszukany, a może po prostu skontaktować się z firmą na adres mailowy lub na podany w internecie telefon z innego numeru niż kontaktował się kolega, bo jak nie mają zapisanego to odbiorą. A potem może skontaktować się z jakimś prawnikiem, sporo jest teraz darmowych porad dawanych przez studentów w ramach praktyk pod okiem profesorów.
WW 2015-09-28 11:44:22
zapraszam do pracy
sdfg 2015-09-28 14:46:56
parę miesięcy w temu w firmie AB SPEDTRANS SP. Z O.O. poszukiwali pracowników na stanowisko kierowcy międzynarodowego w wielu województwach w Polsce między innymi lubelskim, wielkopolskim, śląskim, mazowieckim, teraz w internecie szukałem jakiś aktualnych ofert pracy od nich, niestety chyba nic nie mają..
wooly 2016-01-12 21:59:03
firma nie warta polecenia pracowalem nie cale 3 miesiace zrezygnowalem. auta fatalne stan techniczny aut wyglada jak by firma padala i nie chciala juz w nie inwestowac a szefostwo jak najmniejszym kosztem stara sie wypchnac auto na trase i niech kierowca sie martwi. nawet o tankowanie auta trzeba sie prosic:) jesli chodzi o kase szef liczy po swojemu pod stolem ale ja z odbiorem swoich zarobionych pieniazkow nie mialem problemu.troszke mnie oszukali ale nie na duza kwote. ogolnie praca w tej firmie dla kierowcow ktorzy lubia duzo i czesto naprawiac usterki i zmieniac kola;)i mocne nerwy dezorganizacja to drugie imie tej firmy:)
Nic 2016-01-13 19:00:53
No nie wiem @wooly moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie i firma jest dość mocno warta polecenia i nie ma o co się w ogóle spierać, jest masa aktualnych ogłoszeń na całą polskę na Kierowce :)
Ad- NIC 2016-01-27 19:37:20
Sylwia? ;)
Pracowałam w tej firmie i nie znam kierowcy, bądź osobę z biura która chwaliła firmę. Jedyne za co jestem w stanie podziękować abspedtrans, to za to że zatrudnili mnie od razu po szkole średniej i nauczyli mnie jakie chamstwo czeka mnie w dorosłym życiu. na całe szczęscie nigdzie więcej nie spotkałam takich prostaków jak w tej firmie - pozdrawiam Pana Bartosza i jego brata i ojca tyrana. Życzę wam, aby wasza karinka też spotkała takich 'wspaniałych' ludzi w życiu. nadgodziny darmowe, kierowcy musieli radzić sobie na trasie sami. obcinają za badania lekarskie oraz za telefony służbowe z wypłaty.
1
gosia 2016-02-14 21:52:43
To fajnie, że postawili na młodą osobę, bez jakiegokolwiek wykształcenia. Według mnie to daje im ogromny plus, bo mało jest firm transportowych, które tak robią.
. 2016-02-15 18:53:20
Owszem , miło z ich strony, ale jeżeli szansą nazywasz siedzenie od 8 do 18-19, w ciągłym stresie, w biurze gdzie nie możesz rozmawiać, wydzwaniają do Ciebie ludzie z pretensjami że nie ma kontaktu w sprawie ich należności/wypłat, kierowcy z pretensjami, że nie mogą nic zrobić, bo auto im się rozkraczyło i szefunio każe samemu naprawiać samochód, bo nie stać ich na serwis to naprawdę ogromny plus :) Codziennie słyszeliśmy jako spedytorzy wyzwiska, poniżenia. Obcinali za rozmowy służbowe prowadzone przez telefon służbowy, badania lekarskie , szkolenia BHP. Wypłata pod stołem w kopercie. Pracowałam tam parę lat temu i niestety mam porównanie jak jest w innych firmach. Desperaci chyba tylko już tam pracują. Pozdrowienia dla Kierowniczki spedycji, która potrafiła uratować całą atmosferę w tej firmie, ratowała ciepłym słowem i mentalnym kopem w tyłek :)
1
rodeo 2016-04-07 21:27:45
Jako firma transportowa całkiem dobrze sobie radzą, a to się przekłada na niezłe zarobki.
wojtek 2016-05-13 12:56:30
chlopaki a powiedzcie, mi czy zatrundiaj ludzi na umowy czy musisz miec wlasna dzialanosc gospodarcza zalozona, wiem ze niektore firmy tak robia, jak placa od kilometra to napiszcie jaka stawka jest dla nowych.
Zostaw swoją opinię o A.B.Spedtrans - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A.B.Spedtrans