Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o A.B.Spedtrans

Pracowałeś w firmie A.B.Spedtrans i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
oh - 2012-04-10 12:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a do nas wlasnie dzis dzwonili umowic sie na rozmowe na podwojna i co robic????
zdjecie uzytkownika
arnoldo - 2012-04-10 19:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Omijajcie tą firmę z daleka płacą za kilometry to na podwójnej zarobicie na pół!![usunięte przez moderatora] zarobisz 1500 za miesiąc(jak będziecie mieli szczęście) w kabinie.Na podwójną polecam Wolter Koops w Komornikach,tam spróbujcie.
zdjecie uzytkownika
byly - 2013-06-26 15:37:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystko prawda .[usunięte przez moderatora] oszuka okradnie,inajnizsza kase za miesiac [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
karol pr - 2013-06-27 23:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kwota wynagrodzenia 1500 o ktorej wyzej mowa w firmie A.B.Spedtrans s.c. jest kwotą brutto czy netto?Co macie na mysli mówiac że oszukują swoich pracowników?
zdjecie uzytkownika
AV - 2013-07-06 08:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Minimalna krajowa , [usunięte przez moderatora] > NIE WARTO!!! SAME KŁAMSTWA I GROŹBY [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
stół - 2013-07-06 09:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
reszta pod stołem?? to jaka jest gwarancje tego, że wypłacą tą resztę?? i jakie zasady naliczania???
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-06-02 22:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na "rozmowie". Wbrew temu co napisali w ofercie pracy na jednym z portali (zarobki netto 2000 - 4000 zł) zaproponowali mi 3miesięczny okres próbny za 1500 zł, z tym że umowa na płacę minimalną(usunięte przez administratora)Podziękowałem za takie wałki.
zdjecie uzytkownika
Łakana - 2014-06-03 01:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No ładnie. Czyli w ogóle się nie kryją, że część wypłaty w taki a nie inny sposób jest wypłacana.. dosyć ryzykownie...
zdjecie uzytkownika
rafiko - 2014-07-11 09:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie wypłaca pieniędzy. 80 dni po terminie! brak kontaktu z księgowością od 3 tygodni!
zdjecie uzytkownika
Mjor - 2014-09-06 09:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba przyznać, że sytuacja w Spedtransie nie wygląda kolorowo. Mając takie opóźnienia w wypłatach zastanawiam się czy w ogóle można liczyć na zlecenia w tej firmie i czy oni jako firma również mają problemy z płatnościami od zleceniodawców. Oczywiście to nie rozwiązuje problemu, ale wiele takich spraw może wylądować w sądzie jak pracownikom zabraknie cierpliwości.
zdjecie uzytkownika
Kipus - 2014-12-24 01:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dobrze kojarzę, że okres 3 miesięcy jest uznawany jako ten po którym można dochodzić swoich należności na drodze sądowej? Jeżeli nic się dalej nie zmienia to wcale bym się nie zdziwił jakby naglę spedtrans zalała masa wezwań do zapłaty albo do sądu. Ma ktoś jakieś nowinki od nich? Z góry dzięki za cokolwiek.
zdjecie uzytkownika
ubi - 2015-01-16 08:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba przyznać, że ciągle mają dosyć szeroką ofertę usługową. http://www.abspedtrans.pl/kontakt.php Nie wiem tylko jak z jej wykorzystywaniem czy klienci chętnie korzystają chociażby z magazynowania czy drobnicy. Mam nadzieję również, że nie jest wielką sztuką dostać się do nich i przejść rekrutację?
zdjecie uzytkownika
mann - 2015-03-29 01:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli więc posiadają taką szeroko ofertę usług to powinni posiadać również wiele ciekawych ofert pracy. A niestety w tej chwili nie mogę niczego znaleźć w A.B. Spedtrans, wiecie może czym jest to spowodowane ? W takich firmach raczej cały czas jakieś ogłoszenie jest wystawione a tu nicz :( Wiecie co się z nimi dzieje ?
zdjecie uzytkownika
pani jadwiga86 - 2015-04-20 18:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem od kilku lat kierowcą płci źeńskiej. kocham swoją pracę ale jako kobieta w tej branży zawsze jadę pod górę. szukam pracodawcy który mnie doceni i uszanuje. czy to będzie A.B.Spedtrans?
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-07-23 13:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam porady/pomocy. Kilka tygodni temu znajomy kierowca zrobił kurs dla tej firmy do Grecji, umowy nie zdążył podpisać, bo jak twierdził szef: teraz musisz jechać w trasę, a umowa będzie jak wrócisz. Oczywiście po powrocie nie było umowy, a co za tym idzie również wypłaty. Od tygodnia szef nie odbiera już telefonów. Znajomy jest osobą starszą i nie orientuje się w "internetach" stąd też nabrał się na obiecanki. Wcześniej przez kilka lat pracował dla Warszawskiej firmy, gdzie wszystko było ok.
Może poradzicie co w tej sytuacji można zrobić? Do kogo napisać, zadzwonić. Jak odzyskać zarobione pieniądze? Kierowca ma udokumentowany przejazd.
zdjecie uzytkownika
ec - 2015-08-19 14:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Oszukany, a może po prostu skontaktować się z firmą na adres mailowy lub na podany w internecie telefon z innego numeru niż kontaktował się kolega, bo jak nie mają zapisanego to odbiorą. A potem może skontaktować się z jakimś prawnikiem, sporo jest teraz darmowych porad dawanych przez studentów w ramach praktyk pod okiem profesorów.
zdjecie uzytkownika
WW - 2015-09-28 11:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapraszam do pracy
zdjecie uzytkownika
sdfg - 2015-09-28 14:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
parę miesięcy w temu w firmie AB SPEDTRANS SP. Z O.O. poszukiwali pracowników na stanowisko kierowcy międzynarodowego w wielu województwach w Polsce między innymi lubelskim, wielkopolskim, śląskim, mazowieckim, teraz w internecie szukałem jakiś aktualnych ofert pracy od nich, niestety chyba nic nie mają..
zdjecie uzytkownika
wooly - 2016-01-12 21:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mjor - 2014-09-06 09:37:17]:
firma nie warta polecenia pracowalem nie cale 3 miesiace zrezygnowalem. auta fatalne stan techniczny aut wyglada jak by firma padala i nie chciala juz w nie inwestowac a szefostwo jak najmniejszym kosztem stara sie wypchnac auto na trase i niech kierowca sie martwi. nawet o tankowanie auta trzeba sie prosic:) jesli chodzi o kase szef liczy po swojemu pod stolem ale ja z odbiorem swoich zarobionych pieniazkow nie mialem problemu.troszke mnie oszukali ale nie na duza kwote. ogolnie praca w tej firmie dla kierowcow ktorzy lubia duzo i czesto naprawiac usterki i zmieniac kola;)i mocne nerwy dezorganizacja to drugie imie tej firmy:)
zdjecie uzytkownika
Nic - 2016-01-13 19:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie wiem @wooly moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie i firma jest dość mocno warta polecenia i nie ma o co się w ogóle spierać, jest masa aktualnych ogłoszeń na całą polskę na Kierowce :)
zdjecie uzytkownika
Ad- NIC - 2016-01-27 19:37:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sylwia? ;)
Pracowałam w tej firmie i nie znam kierowcy, bądź osobę z biura która chwaliła firmę. Jedyne za co jestem w stanie podziękować abspedtrans, to za to że zatrudnili mnie od razu po szkole średniej i nauczyli mnie jakie chamstwo czeka mnie w dorosłym życiu. na całe szczęscie nigdzie więcej nie spotkałam takich prostaków jak w tej firmie - pozdrawiam Pana Bartosza i jego brata i ojca tyrana. Życzę wam, aby wasza karinka też spotkała takich 'wspaniałych' ludzi w życiu. nadgodziny darmowe, kierowcy musieli radzić sobie na trasie sami. obcinają za badania lekarskie oraz za telefony służbowe z wypłaty.
zdjecie uzytkownika
gosia - 2016-02-14 21:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fajnie, że postawili na młodą osobę, bez jakiegokolwiek wykształcenia. Według mnie to daje im ogromny plus, bo mało jest firm transportowych, które tak robią.
zdjecie uzytkownika
. - 2016-02-15 18:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gosia - 2016-02-14 21:52:43]:
Owszem , miło z ich strony, ale jeżeli szansą nazywasz siedzenie od 8 do 18-19, w ciągłym stresie, w biurze gdzie nie możesz rozmawiać, wydzwaniają do Ciebie ludzie z pretensjami że nie ma kontaktu w sprawie ich należności/wypłat, kierowcy z pretensjami, że nie mogą nic zrobić, bo auto im się rozkraczyło i szefunio każe samemu naprawiać samochód, bo nie stać ich na serwis to naprawdę ogromny plus :) Codziennie słyszeliśmy jako spedytorzy wyzwiska, poniżenia. Obcinali za rozmowy służbowe prowadzone przez telefon służbowy, badania lekarskie , szkolenia BHP. Wypłata pod stołem w kopercie. Pracowałam tam parę lat temu i niestety mam porównanie jak jest w innych firmach. Desperaci chyba tylko już tam pracują. Pozdrowienia dla Kierowniczki spedycji, która potrafiła uratować całą atmosferę w tej firmie, ratowała ciepłym słowem i mentalnym kopem w tyłek :)
zdjecie uzytkownika
rodeo - 2016-04-07 21:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako firma transportowa całkiem dobrze sobie radzą, a to się przekłada na niezłe zarobki.
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2016-05-13 12:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chlopaki a powiedzcie, mi czy zatrundiaj ludzi na umowy czy musisz miec wlasna dzialanosc gospodarcza zalozona, wiem ze niektore firmy tak robia, jak placa od kilometra to napiszcie jaka stawka jest dla nowych.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie A.B.Spedtrans!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A.B.Spedtrans
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert