brak logo

Stewart of Tayside

Scotland

Opinie o Stewart of Tayside

Bubu 2017-04-18 20:43
☺polecam
3
Farmerka 2017-05-15 23:56
Kto jedzienw 2017??????
5
Michał 2017-05-22 17:50
Witam,

Zapraszamy chętnych do wyjazdu w połowie czerwca 2017r
kontakt 667 844 289
rekrutacja.stewartsoftayside@onet.pl
Organizujemy transport
Szukający 2017-05-24 09:53
Wyjeżdża może ktoś w tym roku? Opłaca się tam jechać pod względem finansowym ? Wiadomo praca ciężka bo na farmie ale jakie warunki ?
Driver 2017-05-27 21:17
Transport z lotnisk na farmę. Tel +44 7424801367
3
Kowal 2017-05-28 19:42
Witam, na tej fermie krzaki są bezpośrednio na ziemi czy mają podwyższenia?(usunięte przez administratora)
Ktoś 2017-05-29 01:22
Są za równo na ziemi jak i na podwyzszeniach
Gość 2017-05-29 10:02
Mam pytanie o zakwaterowanie, jakie są warunki , I czy ktoś wybiera się pod koniec czerwca tam?
Em 2017-05-29 21:45
Ja planuję wyjechać w połowie czerwca, może ktoś kto był niedawno albo wciąż jest na miejscu się wypowie? Bo czytając komentarze z wcześniejszych lat zastanawiam się czy to jest na pewno dobre miejsce żeby wyjechać do pracy...
Gość 2017-05-29 23:04
Wyjeżdżasz na własną rękę czy z transportem organizowanym przez rekrutacja.stewartsoftayside@onet.pl ??? Jest to wogóle pośrednik prawdziwy czy jest to oszustwo???
Piker 2017-05-30 13:49
Nie ma legalnych posrednikow do tej pracy. Ktoś chce zarobić na chcących wyjechać.
1
Em 2017-05-30 14:29
W takim razie gdzie aplikować żeby się nie przejechać?
A wyjazd planuję na własną rękę.
Piker 2017-05-30 15:18
Informacje tu:
http://stewartsoftayside.co.uk/recruitment/.

E-MAIL seasonalwork@stewartsoftayside.co.uk

Tel. +44 1738 860370

Aplikowac można po polsku. Dzwonić tez po polsku.
Em 2017-05-30 15:25
Dzięki wielkie!
Ktoś 2017-06-06 20:44
Jak oceniacie zakwaterowanie, czy da się wytrzymać, czy mieszkaliście z Polakami czy obcokrajowcami?
Hanka 2017-06-12 14:27
Halo halo, szukam osób które wybierają się tam jakoś na początku lipca! Może warto by się jakoś razem zorganizować z transportem i ogarnięciem tego wszystkiego? Ktoś coś, chętny?
4
Anna 2017-06-13 11:22
Witam
Ja wraz z mężem jestem zainteresowana
Marcinek 2017-06-15 10:23
Też jestem zainteresowany wyjazdem dajcie znać marcin506447291@o2.pl
Monika 2017-06-15 20:52
Hey Hanka, odezwij sie na @ mk.kaganiec@gmail.com. tez sie wybieram i chcialabym jechac od lipca do sierpnia-września
Szymon 2017-06-16 23:41
Hanka proszę o kontakt; szymon.pawelec@op.pl
Gość 2017-06-19 10:10
Dzwoniłem bezpośrednio na farmę i potwierdzili, że Michał jest pośrednikiem w Polsce, więc nie ma się o co obawiać
Kris 2017-06-24 08:33
Wybiera się ktoś 7 lipca ?
DM 2017-06-28 15:17
Ja najprawdopodobniej
Kris 2017-07-02 10:13
transportem zorganizowanym ? czy na wlasna reke ? :)
DominatoR 2017-07-02 16:51
Ja we wtorek 4 lipca
Kris 2017-07-04 09:41
czy pan Michał jest na wakacjach czy co ? telefon się przestał odzywać niestety :)
Karol 2017-07-04 20:41
ja własnie 7 lipca się wybieram
alf 2017-07-04 20:45
jak można z glasgow dostać się na farmę ? organizuje ktoś jakiś transport ?
Kris 2017-07-05 09:03
napisz do mnie na maila
kriskurpiewski@gmail.com bo tez 7 jade to moze by się jakos zgadac troche i infodmowac jakby cos nie poszło.
Kris 2017-07-05 09:05
nie przysłali Ci informacji na emaila? bo tam wszystko podają jak się dostac.
R30 2017-07-06 20:38
Jest ktoś kto leci 10 lipca z Krakowa?
Gosc 2017-07-07 11:47
Sprawdz Lepiej czy są wolne miejsca pracy
kk 2017-07-07 12:00
no lepiej bo robią cyrki z tymi miejscami pracy
1
Okkk 2017-07-13 11:09
Ludzie zastanówcie się 10 razy zanim tu przyjedziecie bo jest w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] walenie ze wszystkimi opłatami i wypłatą. Mieszkanie w nieogrzewanej budzie w osiem osób wilgoć i codziennie wstawanie o 4 lub wcześniej. Syf kiła i mogiła, nadgodzin to nigdy nie będziesz miał bo tak mieszają pracownikami, pojedziesz na robotę o 5 wrócisz o 15 a nalicza 7h. Śmiech na sali. Często po malinach czy truskawkach brali na dodatkową robotę która trwała 2,5h po czym naliczali za to 45 minut. Wracaliśmy po tym mokrzy do suchej nitki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie gdzie to wysuszyć. Tutaj można jedynie zachorować i nikogo to nie będzie obchodziło, jak będziesz miał ze sobą 400funtow to jeszcze jakoś wrócisz jak nie to problem. Nie polecam chyba że chce się robić za rumuna ostatniego bez warunków nawet do regeneracji
5
nowy 2017-07-18 08:45
Powiem wam ze tutaj jest w miarę dobrze ale jeżeli chcesz offa ze znajomym albo z partnerem to szefowa zrobi tak ze będziecie oddzielnie także nie polecam ale jeżeli ktoś lubi taką pracę i trafi na dobry i zbierający team to da sobie radę ale w tym roku jest ciężko z owocami dużo wolnych dni i mało godzin i jak nie wyrobisz normy to po 3 godzinach zajazd na camp. A jeśli chodzi o karawany to najlepsze karawany mają Bułgarzy a Polacy śpią w ósemkach zazwyczaj bo czasami są wyjątki i płacisz 42 funty tygodniowo plus prąd i gaz na własną rękę.
MAGGda 2017-07-18 14:22
Kto jest szefowa? Ile osob jest w teamie? Duzo tam Polakow teraz?
Okkk 2017-07-22 22:03
Polaków w porównaniu do innych garstka. Podejrzewam że nie ma nawet stu. Zależy jaki team . U nas na malinie jest różnie czasem 20 czasem 30 osób. Ogólnie nie ma roboty na tyle ludzi co tu jest i robimy po 5_6h dziennie,czasem dadzą offa 2 razy w tygodniu dodatkowo prawdopodobny zjazd po 3h i tygodniowki wychodzą tak marne ze naprawdę nie ma co angażować się i organizować tu przyjazdu bo się nie kalkuluje. Z mojej 8 osobowej budy połowa ludzi spada w tym tygodniu reszta w następnym. Rzadko który Polak przyjeżdża tu drugi raz a o reszcie szkoda gadać bo depresja totalna
1
Edyta 2017-07-23 17:25
Piszesz @okk o 20-30 osobach w domku ale firma w ogłoszeniach pisze jednak o 4 lub 6 osobowych domkach. Jak to wygląda w rzeczywistości? Bo jednak podane informacje są sprzeczne i mogą wprowadzać wyjeżdżającym w błąd.
opoka98 2017-07-24 09:17
Ludzie naprawde nie przyjezdzajcie na ta farme!!!!Warunki mieszkaniowe sa smieszne,mieszka sie w barakach 8-osobowych za ktore placisz ponad 160£ miesiecznie,jesli chodzi o prace to caly czas trzeba zapieprzac,nawet gdy nie ma owoców bo jesli nie masz targetu zwożą ludzi po 1h pracy,nie polecam!!!!
7
Jjay 2017-07-24 14:49
Ogólnie większość Polaków ma tutaj budy 8osobowe a w pierwszy dzień po przyjeździe mieszkałem w 9 osób z bulgarami, maja tu ludzi za tanią siłę roboczą i tyle. Serdecznie odradzam miejsca może jak nikt nie będzie przyjeżdżać to zrozumieją że warto zadbać choć odrobinę o pracownika a nie traktować go jako zarobek.
Pozdrawiam
3
PERTH 2017-07-25 13:50
Witam. Czytam wasze opinie i wieze w to co opisujecie wiem ze polacy ktuzy tam sa niby w elicie to raczej nie posiadaja zadnych legalnych szkolen i pelnia swoje funkcjie bez przygotowania i jakiej kolwiek wiedzy.TO SA LUDZIE KTUZY TYLKO UDAJA KOGOS KIM TAK NAPRAWDE NIE SA I PONIZAJA INNYCH.Jezeli bylo by inaczej to wiedzieli by ze w tym panstwie wykozystywanie,ponizaniei wiele innych zeczy zwiazanych z tym jest karalne Pamietajcie ze jezeli podejmujecie jaka kolwiek prace w tym panstwie to wszystko ma sie odbywac legalnie i zgodnie z prawem,samo to ze ludzie ktuzy a na tej farmie nie dostaja
umow do reki oraz zadnych dokumentow to juz zaczyna smierdziec i mowi ze cos jest nie tak.Karawan w kturym mieszkaja ludzie powinien zapewniac jakis komfort i pozwolic na odpoczynek po ciezkiej pracy ale gdy mieszka tam 8 osob to raczej zapomnijmy o czyms takim i mozna pomyslec ze to jest jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czyli do roboty i zamknac sie bo jak sie nie podoba to won do domu.Godziny pracy powinny byc tez okladnie okreslone w umowie bo to jest podstawa w waszej sytuacji a nie jak oni to robia ze jak mam ochote to dam ci zarobic a jak mam zly dzien to nie,przylatujecie tu z nadzieja o zarobku a nie stracie wiec nie pozwulcie zeby was kto kolwiek wykorzystywal i ponizal bo jestescie ludzmi i macie swoje prawa. Mieszkam tu od 14 lat a w PERTH od 6 lat i co rok widze ludzi z tej farmy i powiem wam ze nie widac w ich twarzy zadnego zadowolenia gdy stoja pod sklepem z pelnymi torbami zakupow i czekaja na transport.Pamietajcie ze jestescie ludzmi i macie swuj honor i godnosc a to jest wazne zeby zyc godnie.Pamietajcie ze jezeli ktos was tu poniza i wykorzystuje to tu sa takie biura jak naprzyklad ADVICE OFFICE a gdy macie jakies problemy z zakwaterowaniem czyli brak odpowiednich sanitariatow lub przeludnienie albo cos co zagraza waszemu zdrowiu to jest takie biuro jak SEPA i to znajduje sie w PERTH.Pamietajcie ze zaden pracodawca lub kto kolwiek nie maja prawa was ponizac i wykozystywac bo to jest karalne.ZAPYTACIE MOZE Z KAD WIEM TO WSZYSTKO I ODPOWIEDZ JEST BANALNIE PROSTA BO MOJA FUNKCJIA TO SUPERVISOR Z PELNYMI I LEGALNYMI SZKOLENIAMI KTURE UPOWAZNIAJA MNIE DO WYKONYWANIA TEGO ZAWODU ORAZ DO ZARZADZANIA LUDZMI.Wielu osobom to co napisalem moze sie nie spodobac ale tak jest ze nie traktujcie ludzi w taki sposob w jaki sami nie chcielibysmy byc traktowani a nigdy nie wiadomo kiedy role moga sie odwrucic.


2
PERTH 2017-07-25 14:11
Jeszcze jedno bo zapomnial bym a mianowicie oplaty za karawan w kturym mieszka 8 osob, f43 to jest kolosana oplata gdy bierzemy pod uwage warunki i ilosc osob tam zakwaterowanych bo to jest prawie f350 tygodniowo od karawanu i ciekawe czy to jest prawidlowo zgloszone i opodatkowane.Placicie zadajcie na to co tydzien pokwitowania i niech wam w nim napisza ze to jest za spanie w 8 osobowym karawanie a prawdopodobnie tego nie zrobia bo jest to nie legalne na sto procent co oni robia i okreslone prawem.Ostatnie to oplaty niby ze administracyjne to tez nie jest tak legalne do konca ale to wyjasnia wam gdy skierujecie sie do advice office a oni takie sprawy szybko rozwiozuja.PAMIETAJCIE KAZDA ROZMOWE REJESTRUJCIE I ZADAJCIE NAZWISK BO TO WAM KIEDYS MOZE POMOC.


1
Maja 2017-07-26 21:06
Tak jak piszesz -na nic nie dają pokwitowan. Opłata administracyjna 15£,ciekawe za co ? Za 2 osoby w biurze na 1000osob otwartym przez godzinę dziennie? Polacy nie przyjezdzajcie tu, rumuny są zadowoleni bo mają lepszy przelicznik a i warunki podejrzewam że tak jak u siebie. Szczególnie teraz nie ma to sensu bo jest za dużo rak do pracy i pracujemy po 3-4h dziennie, a inne sekcje nawet po 1h więc wychodzi się na zero a po odliczeniu kosztów poniesionych żeby tu przyjechać nawet na minus. Warunków nawet nie będę opisywał bo te budy powinna rozniesc fadroma, jak pada deszcz to już w ogóle uziemienie. Myślę że jeszcze trochę i to wszystko mam nadziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e
5
Edyta 2017-08-14 09:36
Nie ma teraz w Stewart of Tayside aktualnych ofert pracy @maja więc może rzeczywiście pracy nie będzie przybywać. Czy oplata administracyjna, o której wspominasz była wpisana do kontraktu, który był podpisywany? Jednak jeśli coś znajduje się na papierze to firma ma prawo do późniejszego poboru takich opłat.
picker 2017-08-17 10:28
sodoma i gomora niepolecam nikomu
5
Edyta 2017-08-23 13:51
@picer, forum to miejsce gdzie osoby chcące wyjechać poszukują twardych faktów dotyczących pracy, takich jak: umowa, zakwaterowanie, wyżywienie, dojazdy, itp. Zwykłe "nie polecam", niestety nie wnosi żadnych informacji dotyczących wyżej wymienionych kwestii. Czy możesz rozwinąć swoją myśli i opisać pracę w Stewart of Tayside?
Jeremiasz 2017-08-23 18:34
Jedzie ktos tam za tydzien?
Jeremiasz 2017-08-23 22:04
Jedzie ktos 1wrzesnia 2017
Edyta 2017-09-10 14:25
@Jeremiasz i jak? Wyjechałeś do pracy z Stewart of Tayside? Możesz napisać, jak wrażenia z pierwszych dni w pracy? Jak podróż, zakwaterowanie?
Szumek 2017-09-12 21:15
Byłem tam na wakacje. Było sporo ludzi, a mało pracy (tłumaczyli, że słaby sezon). Głownie praca na 3-4 godziny, rzadko 8.
Mieszkałem w ośmioosobowej karawanie za którą płaciłem 42 funty tygodniowo. Dodatkowo insurance jakiś procent potrącany z wypłaty (im wyższa wypłata tym więcej jest potrącane). Prąd funt na tydzień. Pranie 2 funty ( musisz mieć kapsułki). Depozyt 100 funtów (oddawany przy wyjeździe, ale musisz wcześniej zapłacić opłatę administracyjną 15 funtów). Warunki kiepskie....
Zostaw swoją opinię o Stewart of Tayside - Scotland
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stewart of Tayside