brak logo

Rorets Polska

Pniewy

Opinie o Rorets Polska

wrzud na dupie 2017-02-09 23:07
za starego szefa szwedzi promem do polski przyjezdzali a teraz samolotem bo wygodniej i szybciej to jak ma byc na podwyzki dla roboli?? podejscie romka i zgraji jest takie ' sie nie podoba to wypad' bracia ukraincy czekaja na etacik w roretsie..
4
obiektywny 2017-02-10 08:06
Ja się pytam gdzie są przepisy BHP? Drogi ewakuacyjne zastawione, hale zadymione! !? Co to za warunki pracy? Człowiek zgłasza prosi i nic....trzeba zgłosić gdzie indziej...i tak firma schodzi na psy
grzesiu lato 2017-02-10 13:21
a ja jak czegoś nie wiem lub nie rozumiem to ide do pani Joli na stołówkę, tam to w ogole powinni utworzyc biuro prasowe roretsu
2
Kumaty 2017-02-10 13:54
To co zrobił vice ze zdjęciem to kwalfikuje się do mobbingu.
2
work work 2017-02-10 14:35
Prawda jest taka ze nikt się staremu nie postawi każdy się tlumaczy ze kredyty itd ale gdyby chociaż połowa firmy się postawiła przeciwko niemu to musiałby coś z tym zrobić, przecież nie zwolni wszystkich naraz! Ale ludzie nie chcą się zjednoczyć lepiej tylko jechac na nich na forum A dyrektor będzie robił z nami co chce. Warunki pracy tragedia dym, syf i kamera na każdym kroku niby dla bezpieczenstwa.. vice zamiast byc dla ludzi robi tak zeby dyrektor byl zadowolony z niego! Narzucanie urlopów, podwyżki takie ze ludzie co pracują 10 lat mają tyle samo co ci którzy pracują 3 lata! Zero sprawiedliwosci ale pracownicy sami się na to godzą nikt się nie odezwie bo myślą ze jak się usmiechna do dyrektora to będą mieli dobrze A tymczasem dyrektor ma nas gdzieś! A przepisy bhp są mocno naciągane tylko my ich przestrzegamy bo musimy A to ze hałas dym bałagan wlasne zasady dotyczące urlopow to juz niewazne!
1
Kobieta 2017-02-11 21:19
Do wszystkich którzy nie chcą iść w czerwcu na urlop, wg prawa pracy pracodawca może wyznaczyć czas w którym nie będzie mieć nic przeciwko jego urlopowi ale to nie znaczy że pracownik musi go brać, pracodawca nie może zmusić pracownika do urlopu wypoczynkowego, takie działania można śmiało zgłosić do państwowej inspekcji pracy, nawet przez Internet, sprawdzałem na stronie pip, ja mam urlop w lipcu więc nic w tej sprawie nie będę robić ale jeśli ktoś chce to polecam interwencje, bo państwowa inspekcja pracy może nałożyć karę na zakład pracy za zmuszanie pracowników do urlopu
6
Nie pracuje w Rörets 2017-02-14 17:36
www.pip.gov.pl - jesteście odważni i będziecie walczyć o swoje? Czy dalej wystarczy wam narzekanie na forum? Pisząc skargę w pip możecie być anonimowi.
Krok pierwszy: musisz pojechać do Poznania na ul św.Marcin.
Krok drugi: musisz opowiedzieć o problemie w firmie radcy prawnemu który jest w pip. Radca udzieli ci bezpłatnej porady i pomoże napisać skargę.
Krok trzeci: gotową skargę składasz w odpowiednim miejscu (pokieruje cię radca)

Dalej czekasz aż zadziała inspekcja pracy.
Ustawa o ochronie danych osobowych zapewnia twoją anonimowość.
3
bibiś zimny łokieć 2017-02-14 22:32
jutro zaleje beemke i lece na poznan wtem, ktos musi zrobic porządek z tym bydłem
1
Byczy dyd 2017-02-20 21:16
Jak bydło to nas traktują, parking wygląda jak wybieg dla byków A ich hodowca parkuje sobie obok
4
urban 2017-02-28 10:48
a teraz z cyklu najlepsze teksty romana "przyjdź puźniej"
3
sciemol z lakierni 2017-02-28 13:52
" bujać nie mnie bujać to ja"
1
Sam 2017-02-28 22:40
Moim faworytem jest "sekunde"
Bibis 2017-02-28 23:35
Moje anioleczki !!!
2
Zdziwiony 2017-03-01 22:19
Co to się dzieje w naszej firmie że ludzie tak uciekają i to nie tylko nowi ale też z dużym starzem.
Rorets 2017-03-01 23:16
Odpowiedź jest bardzo prosta. Zarobki w tej firmie stanęły na tych z przed 10 lat, a jak wiadomo wszystko cały czas idzie w górę. 13 zł nie zachęcają do pracy a 15 zł starego pracownika nie zatrzymią. Więc komu się trafi okazja to ucieka. A uciekać będzie wielu.
2
Poldek 2017-03-02 00:38
To nie jest tak jak myślisz !
Roberto 2017-03-02 06:42
Przyjdź później
On 2017-03-02 12:06
Teraz miejsce sie zwolni na magazynie to idz do kierownika i Cię wpiszę.
Mikuś 2017-03-07 01:49
a ten majster od BMW e 60 to jakiś leśniczy bo często go widzę jak do lasu wjeżdża ?
7
Hagxjao 2017-03-10 14:46
Jak zawsze montaż Antkowiaka idzie. Pozdro Romuś.
2
Lewak 2017-03-13 10:33
Dobre jest też" TO nie jest tak jak myslisz" albo " To nie działa w ten sposób"
Pytający 2017-03-14 17:58
I kto teraz będzie pilnował porządku na magazynie
bbbbbb 2017-03-15 10:05
a zwolnili kogoś???
Betlejemka 2017-03-15 12:27
Co tam porządek, zapraszam do naszego chlewika bo nowe koryta mamy, jak na prawdziwe świnie przystało whi whi
3
Pytający 2017-03-15 13:13
Wypowiedzenie dał najwiekszy krzykacz magazynu
Stojący pistolet pif paf 2017-03-27 21:27
Witam, z tej strony kolega z lakierni, kiedy jakiś dodatek za pracę bez możliwości akordu dostaniemy? Bo jesteśmy przywiązani do stanowiska pracy przez to że taśma idzie 24H bez przerwy, nie mozemy chodzić siku ani na dwójkę i pracujemy równo do danej godziny a inni kończą pracę 10min przed czasem żeby posprzątać, my musimy sprzątać mimo pracy. Panie dyrektorze jak żyć
1
Haha 2017-03-27 22:29
Nie martw się jeszcze troszke i nie bedzie miał kto na tej lakierni robić
2
Benedykt XVII 2017-04-03 15:06
kiedsy uslyszalem opinie ze rorets to firma rodzinna. Czy to prawda i czy cały czas panuje tam rodzinna atmosfera?
1
koles 2017-04-03 15:46
tak jasssne. ku**a rodznna firma szwagrów choc jednego wyjebali za przekręty
... 2017-04-04 21:24
kiedy robota się ruszy ?
mam dosyć juz kaszanki i chleba ze smalcem....
1
Byly 2017-04-08 23:48
A to co nie ma już nadgodzin
yyyyyyyyyy 2017-04-13 15:43
co za szkolenia , normalnie pierwsza liga :) :)
Pracownik 2017-04-15 12:49
Dyrektor chyba przejrzał na oczy, że trzeba iść do przodu ze wszystkim, nie tylko z produkcją ale też ze zarobkami, socjalem itp, mam nadzieję że podwyżki będą częściej tak by dogonić Europę
1
xxxx 2017-04-20 13:04
o wycieczka , a kiedy ??? bo trzeba się przyszykować
? 2017-04-20 15:27
????
Wtryskiwacz 2017-04-20 16:46
A ja słyszałem o wtryskarce, ze niby jakaś nowa,
1
Cośktoś 2017-04-30 14:51
A co się święci na Vistalu i Falterze?
1
Help 2017-05-02 14:35
Chcem się dostać do bióra

4
Biurowa 2017-05-02 16:08
Już prawie-he he he!
5
obiektywny 2017-05-09 18:55
Wice~ nie wiem co taki człowiek robi na takim stanowisku, zero decyzji,zero organizacji, zero kreatywności itp najlepsze że młodym podnoszą zarobki a Starych nie szanują.Ciekawe kiedy otworzą im się oczy. Ludzie nie są głupi....a wydaję mi się że Góra Green myśli inaczej
3
ramkin 2017-05-09 19:18
Co się dzieje na magazynie??? 4 osoba się zwalnia!
wisior 2017-05-09 19:25
Otwierają się oczy ,,, firma nie rokuje $$$
xy 2017-05-10 11:26
to kto odchodzi tym razem ???
R 2017-05-10 16:47
W..trysk
1
? 2017-05-10 20:34
Kto idzie na nową halę????
1
Jajo 2017-05-11 23:24
Pan traktorek też odchodzi? Prawda to? W tym roku chyba padnie rekord w odejsciach pracowników, nie ma sie co dziwić, tragedia jest,
Jajo 2017-05-12 16:20
Robota jest a ludzi nie ma do pracy, dlaczego? Wszędzie płacą więcej
biedny romek 2017-05-14 17:59
wtryskiwara wie co robi teraz bedzie w kazda sobote chodzic do pracy
2
Laluś 2017-05-18 20:26
Sodoma i Gomora.
Jajo 2017-05-19 08:51
Ja sie cieszę, stowka wiecej będzie, moze dopiero w pazdzierniku to odczuje bo swoich planów co do L4 nie zmienie, musiałby dac ze dwie stowki
Zostaw swoją opinię o Rorets Polska - Pniewy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rorets Polska