Pilomax Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Pilomax Sp. z o.o.

monika 2014-07-09 09:25
Szczerze-szkoda czasu i zdrowia! Na początek (2 pierwsze miesiące) firma obiecuje duże pieniądze, po tym okresie z miesiąca na miesiąc kasa coraz mniejsza a wymagania kosmos! Trzeba też założyć własna działalność. Do tego swój samochód, sama płacisz sobie ZUS i wszelkiego rodzaju wydatki. Dostajesz region bez bazy klientów. Właścicielka zakochana w swoich produktach, uważa, że konkurencja na rynku nie istnieje i myśli, że jest jedyna w Polsce! Wiadomo, tak nie jest. W trakcie trwania umowy, ciągle jakieś poprawki, aneksy. Co tydzień nowy pomysł co do zasad pracy i premii pf. Jeśli Ci nie odpowiada (ustalenia w umowie na początku zatrudnienia były inne), albo wiesz za dużo wylatujesz! Rodzinna firma, która nie widzi świata poza czubkiem swojego nosa i tyle! Odradzam!
10
karaluch 2014-09-04 01:41
Dodałbym coś więcej jako były pracownik, ale pewnych spraw nie warto ruszać, bo zaczną śmierdzieć :)
11
anty-pilomax 2014-09-11 21:32
Pewne sprawy trzeba ruszać bo:
-obiecują podstawę przez 2 miesiące / w sumie niby fajną /, jednak jak przychodzi do podpisania umowy , okazuje się , że UWAGA : podstawa jest uzależniona od wyniku - super !!
-własna działalność i samochód
-kilometrówka od 0,60gr z każdym miesiącem idzie w dół / gdyby płacili w każdym miesiącu /
-umowa jest dość ciekawa m.in. kary za niezrealizowanie wizyt
-tabelki,raporty,analizy itp.
-jak ktoś sobie chce pojeździć to SZCZERZE POLECAM ;)
4
zawiedziony 2014-11-02 15:21
Przestrzegam , przed tą firmą. Zgadzam się z wypowiedziami poprzedników.
Wyzysk!!!!nie jasne zasady, dostaniesz ogromny teren i do Twoich aptek będzie wydzwaniał telemarketing i z Twojej pracy nie dostaniesz grosza, bo firma odgórnie zgarnia zamówienie.Zarobki żenujące. Za szkolenia i Twój czas nie płacą.Bo po co? Kary finansowe za brak min jednej wizyty w aptece lub szkolenia. Prezes spóźnia się z wypłatą wynagrodzenia po kilkanaście dni. Ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy ktoś ma na utrzymaniu rodzinę. Firma beznadziejna z kiepskimi produktami. Przestrzegam każdego , tak jak kolega i koleżanka się wypowiedzieli, wiele nadaje się do Sądu Pracy
6
next 2014-11-23 12:31
Cóż i ja się wypowiem.
Produkty częściowo znam i używam.
Ale to co zostało mi zaproponowane jako "wstępny" estap rekruacji to mnie zmroziło.
Nie wiem kto to wszystko konstruował ( te tzw warunki umowy czy coś podobnego) ale chyba jechał na jakichś psychotropach.
Na początek: umowa na 2 m-ce, wlasny samochód lub komunikacja, własny telefon, własny komp....szkoda nawet pisać...800 brutto +% hahahaha

Ludzie...chyba Tesco płaci więcej.
Szkoda,że na pracuj.pl nie umieszczają takiej klauzuli o tych tzw stopniach rekrutacji. Bo na coś takiego to chyba nie wiem kto się zdecyduje.
Jednym słowem porażka, która wprawiła mnie w niezły nastrój z samego rana.

Zaznacze, że rok temu firma płaciła 2000 netto + oklejona 2 os panda z kratką, teren 2-3 woj.
DRAMAT.
5
monika 2014-11-23 16:01
To wiedz, ze z miesiaca na miesiac jest coraz gorzej. Ja jezdzilam wlasnym autem, ale tele i kompa dawali firmowego. Co do zarobkow, az dziwne, ze tak spady, bo ja przez pierwsze 2 miesiace mialam 4tys netto...co nie zmienianfaktu, ze byly tez kary za niewykonanie i wizyt i szkolen od tej kwoty, ale jak sie z tego sumiennie wywiazalam to kasa byla. Firma porazka!
6
marta 2015-03-07 00:14
Firma na początku dużo obiecuje po czym są tylko coraz większe wymagania a zero z obietnic. Pracownik jest traktowany z góry i nie ma za wiele do powiedzenia. Porażka to za mało powiedziane.
7
xxx 2015-05-05 09:20
przepraszam że się wtrącę ale umowy cywilno-prawne nie podlegają jurysdykcji Sądu Pracy a Cywilnemu
1
monika 2015-05-05 13:33
akurat to jest najmniej istotne w tej całej dyskusji i wyrażaniu opinii o tej firmie :D
4
a--m 2015-05-06 22:04
Oferty pracy b.obiecujące a póżniej coraz gorzej. Zdecydowanie odradzam jesli ktoś szuka stabilizacji i poważnego traktowania
7
xxxxxxx 2015-05-07 19:33
Mimo tego co tutaj przeczytałam, ja uważam firmę za godną polecenia. Miła atmosfera, z pewnością to duży atut.
Dodatkowo pracownik traktowany jest poważnie, nie tak jak w innych firmach.
A poza tym super produkty i skuteczne ! :)
3
a--m 2015-05-07 22:08
To chyba zart? Tu pracownik to dodatek do produktu ,łatwo i szybko zastępowany kolejnym.
16
Amcia 2016-10-03 12:02
Bardzo dobra firma, rozwojowa, ciekawa, naprawdę.
2
Jom 2016-10-04 18:47
Z tego co wiem, warto spróbować pracy tutaj, o ile jest możliwość od razu przejście na umowę o pracę, bo mnie nie interesuje zupełnie inny typ pracy, już się narobiłem za zlecenie, słyszę dobre opinie, ale za co?
1
kontrahent 2017-06-13 11:23
Firma ciężka we współpracy NE POLECAM
9
Viola 2017-07-10 11:59
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej, zapowiada się OK. Wynagrodzenie takie jak oczekiwałam dodatkowo premie. Znam teren na którym mam pracować, więc bez obaw. Produkty super, bo sama miałam okazję używać . Zobaczymy co będzie dalej.
1
zula 2017-07-10 23:16
Dlaczego ktoś pisze takie bzdury?? Zgłosze przełozonym
1
escobar 2017-08-10 15:58
jakie bzdury. Pracownik jest traktowany poważnie/ w którym momencie? Już w ogłoszeniu rekrutacyjnym pokazują jaką są firmą: 3 województwa,spanie po hotelach,na umowe zlecenie. Masakra.
5
Pilomax Sp. z o.o. 2017-08-10 16:08
Proszę zgłaszać, jestem bardzo ciekaw treści, bo to, że czyjeś oczekiwania się pokrywają z proponowanymi warunkami jest dość naturalne, inaczej nikt by nie pracował. To, że produkty są dobre, to będąc Przedstawicielem Farmaceutycznym można łatwo zweryfikować.

Z perspektywy ostatniego półtora roku- to, że znajdą się pojedyncze osoby, które pracowały dla Pilomax i są niezadowolone też jest naturalne, ponieważ z firmą związani są obecnie ludzie pracowici, ambitni, ceniący sobie możliwość pracy z produktami rzeczywiście działającymi i klimat niekorporacyjny. Jeśli ktoś zainteresowany jest tylko ostatnim aspektem po to, aby móc uniknąć kontroli obijając się, to na pewno nie ma co liczyć na uściski przy pożegnaniu.
3
Była 2017-08-18 17:16
Odradzam
2
wolf 2017-08-21 15:23
plusy:
- atmosfera
- normalny czas pracy
- brak upierdliwych raportów, tabelek itp. zwłaszcza w weekend
- dobre produkty - ludzie je znają i chwalą więc od zera nie zaczyna się rozmów

- bezpośredniość właścicieli i własna działalność - komuś będzie to pasowało, komuś nie.

minusy:
- mała firma więc o awans trudno

kasa - jak na małą firmę ok, zawsze w terminie bez krętactw.
2
Zostaw swoją opinię o Pilomax Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilomax Sp. z o.o.