brak logo

PILOMAX

Toruń

Opinie o PILOMAX

monika 2014-07-09 09:25:21
Szczerze-szkoda czasu i zdrowia! Na początek (2 pierwsze miesiące) firma obiecuje duże pieniądze, po tym okresie z miesiąca na miesiąc kasa coraz mniejsza a wymagania kosmos! Trzeba też założyć własna działalność. Do tego swój samochód, sama płacisz sobie ZUS i wszelkiego rodzaju wydatki. Dostajesz region bez bazy klientów. Właścicielka zakochana w swoich produktach, uważa, że konkurencja na rynku nie istnieje i myśli, że jest jedyna w Polsce! Wiadomo, tak nie jest. W trakcie trwania umowy, ciągle jakieś poprawki, aneksy. Co tydzień nowy pomysł co do zasad pracy i premii pf. Jeśli Ci nie odpowiada (ustalenia w umowie na początku zatrudnienia były inne), albo wiesz za dużo wylatujesz! Rodzinna firma, która nie widzi świata poza czubkiem swojego nosa i tyle! Odradzam!
7
karaluch 2014-09-04 01:41:26
Dodałbym coś więcej jako były pracownik, ale pewnych spraw nie warto ruszać, bo zaczną śmierdzieć :)
8
anty-pilomax 2014-09-11 21:32:02
Pewne sprawy trzeba ruszać bo:
-obiecują podstawę przez 2 miesiące / w sumie niby fajną /, jednak jak przychodzi do podpisania umowy , okazuje się , że UWAGA : podstawa jest uzależniona od wyniku - super !!
-własna działalność i samochód
-kilometrówka od 0,60gr z każdym miesiącem idzie w dół / gdyby płacili w każdym miesiącu /
-umowa jest dość ciekawa m.in. kary za niezrealizowanie wizyt
-tabelki,raporty,analizy itp.
-jak ktoś sobie chce pojeździć to SZCZERZE POLECAM ;)
2
zawiedziony 2014-11-02 15:21:28
Przestrzegam , przed tą firmą. Zgadzam się z wypowiedziami poprzedników.
Wyzysk!!!!nie jasne zasady, dostaniesz ogromny teren i do Twoich aptek będzie wydzwaniał telemarketing i z Twojej pracy nie dostaniesz grosza, bo firma odgórnie zgarnia zamówienie.Zarobki żenujące. Za szkolenia i Twój czas nie płacą.Bo po co? Kary finansowe za brak min jednej wizyty w aptece lub szkolenia. Prezes spóźnia się z wypłatą wynagrodzenia po kilkanaście dni. Ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy ktoś ma na utrzymaniu rodzinę. Firma beznadziejna z kiepskimi produktami. Przestrzegam każdego , tak jak kolega i koleżanka się wypowiedzieli, wiele nadaje się do Sądu Pracy
3
next 2014-11-23 12:31:00
Cóż i ja się wypowiem.
Produkty częściowo znam i używam.
Ale to co zostało mi zaproponowane jako "wstępny" estap rekruacji to mnie zmroziło.
Nie wiem kto to wszystko konstruował ( te tzw warunki umowy czy coś podobnego) ale chyba jechał na jakichś psychotropach.
Na początek: umowa na 2 m-ce, wlasny samochód lub komunikacja, własny telefon, własny komp....szkoda nawet pisać...800 brutto +% hahahaha

Ludzie...chyba Tesco płaci więcej.
Szkoda,że na pracuj.pl nie umieszczają takiej klauzuli o tych tzw stopniach rekrutacji. Bo na coś takiego to chyba nie wiem kto się zdecyduje.
Jednym słowem porażka, która wprawiła mnie w niezły nastrój z samego rana.

Zaznacze, że rok temu firma płaciła 2000 netto + oklejona 2 os panda z kratką, teren 2-3 woj.
DRAMAT.
2
monika 2014-11-23 16:01:45
To wiedz, ze z miesiaca na miesiac jest coraz gorzej. Ja jezdzilam wlasnym autem, ale tele i kompa dawali firmowego. Co do zarobkow, az dziwne, ze tak spady, bo ja przez pierwsze 2 miesiace mialam 4tys netto...co nie zmienianfaktu, ze byly tez kary za niewykonanie i wizyt i szkolen od tej kwoty, ale jak sie z tego sumiennie wywiazalam to kasa byla. Firma porazka!
2
marta 2015-03-07 00:14:50
Firma na początku dużo obiecuje po czym są tylko coraz większe wymagania a zero z obietnic. Pracownik jest traktowany z góry i nie ma za wiele do powiedzenia. Porażka to za mało powiedziane.
3
xxx 2015-05-05 09:20:23
przepraszam że się wtrącę ale umowy cywilno-prawne nie podlegają jurysdykcji Sądu Pracy a Cywilnemu
1
monika 2015-05-05 13:33:49
akurat to jest najmniej istotne w tej całej dyskusji i wyrażaniu opinii o tej firmie :D
3
a--m 2015-05-06 22:04:53
Oferty pracy b.obiecujące a póżniej coraz gorzej. Zdecydowanie odradzam jesli ktoś szuka stabilizacji i poważnego traktowania
2
xxxxxxx 2015-05-07 19:33:16
Mimo tego co tutaj przeczytałam, ja uważam firmę za godną polecenia. Miła atmosfera, z pewnością to duży atut.
Dodatkowo pracownik traktowany jest poważnie, nie tak jak w innych firmach.
A poza tym super produkty i skuteczne ! :)
2
a--m 2015-05-07 22:08:31
To chyba zart? Tu pracownik to dodatek do produktu ,łatwo i szybko zastępowany kolejnym.
8
hwdp 2016-10-03 09:59:00
odradzam pracę w chorej firmie. Rotacja straszna,umowa zlecenie, śmieszna podstawa,teren:3 województwa.
3
miła 2016-10-04 06:47:11
odradzam prace w tej firmie. Pieniądze śmieszne a pracownik , jak nie ten to inny bez sentymentów nawet ja sie starasz
Jom 2016-10-04 18:47:49
Z tego co wiem, warto spróbować pracy tutaj, o ile jest możliwość od razu przejście na umowę o pracę, bo mnie nie interesuje zupełnie inny typ pracy, już się narobiłem za zlecenie, słyszę dobre opinie, ale za co?
Zostaw swoją opinię o PILOMAX - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PILOMAX