brak logo

"Ewmar" Wasilewska i Szemborski Sp. Jawna Koszalin

Toruń

Opinie o "Ewmar" Wasilewska i Szemborski Sp. Jawna Koszalin

pracownik 2010-10-19 15:35:24
NIE PŁACĄ !!!!!!!!!!! WYSTRZEGAĆ SIĘ JAK OGNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
krisp 2010-11-01 22:51:12
Po niecałym tygodniu pracy, wyje*** się na nich, po prostu nie przyszedłem do pracy, bez wcześniejszego poinformowania.
Domagałem się zapłaty za przepracowane dni. Przez 3 miesiące, straszyłem ich sądami, inspekcjami, wujkiem adwokatem :D itp.
W końcu zapłacili, przelali na konto 250zł.
Omijać szerokim łukiem, frajerstwo totalne, fucking bullshit
Pracownik byly 2010-11-03 14:49:04
Po okresie szesciu miesiecy czekania na zalegle pieniadze skierowalem sprawe do sadu pracy. Nic nie boli inic nie kosztuje. Sprawe wygralem a komornik pieniadze po miesiacu sciagnal z odsetkami. Polecam kazdemu taka droge . Jednoczesnie ostrzegam wszystkich szukajacych pracy -- nigdy EWMAR . A jezeli juz tam pracujecie nie poiddawajcie sie tyrani i wyzyskowi' Firma ma wiele spraw przegranych i mam nadzieje ze wlascicieli trafi szlag.
anonim 2010-12-30 15:56:20
pracownik - 2010-10-19 15:35:24

NIE PŁACĄ !!!!!!!!!!! WYSTRZEGAĆ SIĘ JAK OGNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale syf...
jaaaaaaaaa 2011-01-27 19:59:32
to całe szefostwo to banda [usunięte przez moderatora]
john 2011-03-18 10:05:44
powiedz cos wiecej [usunięte przez moderatora], jak koordynatorzy pracuja?
Mika 2011-04-05 22:18:24
Cóż w tym nie zrozumiałego? Przecież tu wyraźnie jest napisane jak są traktowani pracownicy w tej firmie. Jestem pod wrażeniem Twojej wypowiedzi, bo wiesz co? wcale tu nie pasuje. Jeśli chodzi o firmę w Pile również robi się o niej głośno oczywiście w sensie negatywnym. Popieram wypowiedzi tych , którzy są pokrzywdzeni. Jak żyć bez środków, masakra co za banda!!
anonim 2011-04-09 21:34:24
prawda ewmar splajtowala traci kolejne obiekty!!!! ludzie uciekajcie z tej firmy ja sie ciesze ze wyrwalam pieniadze meza za luty [usunięte przez moderatora] a kierownikiem na dlugo jest marek ktory wlazi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefostwu chyba!!! a w gazecie głos koszalinski co chwile ktos pisze o ewmarze a dziennikarze nic nie reaguja!!! co to za kraj ja gdybym nie wyrwala pieniedzy meza za luty bym poszlla do gazety ale teraz dam sobie spokoj znalazlam inna prace a z ewmarem niechce miec nic wspolnego !!!!!!!
anonim 2011-05-25 09:58:47
BYŁY EWMAR - 2010-01-17 19:22:45

UWAGA TO [usunięte przez moderatora] A SZEF TO [usunięte przez moderatora]

Pracuję w EW-MAR od 7 stycznia, jeszcze za czasów [usunięte przez moderatora] a obecnie [usunięte przez moderatora] i zupełnie szczerze to nie znam waszego tematu....bólu, WYPŁACALI I WCIĄŻ MI WYPŁACAJĄ KASĘ CHOĆ W RATACH ALE ZUPEŁNIE SZCZERZE MAM TĄ KASĘ........ ps. Sylwia SZczecin
bartek 2011-05-26 14:32:04
jakos zginely moje wczesniejsze wpisy sprzed tygodnia. zlozylismy pozew zbiorowy do Okregowej Inspekcji Pracy w szczecinie przeciwko ewmarowi na temat braku wynagrodzen. sprawa zainteresowala sie nawet telewizja. kronika szczecinska z dn. 24.05.2011. o godzinie 18.00. [usunięte przez moderatora] za moich czasow wszyscy dostawali pieniadze i jak pani tez wie nawet osoby ktore konczyly prace- byla pani swiadkiem. natomiast jak sie pani bedzie zwalniac to pani sama zobaczy-niby skad zainteresowanie inspekcjii. pozdrawiam. [usunięte przez moderatora]
anonim 2011-06-09 00:34:28
uwierz ze ta kobeta walczyla ile mogla dla dobra niczego - dziwisz sie ze jak firma [usunięte przez moderatora] to sobie dawala rade

???
anonim 2011-07-11 13:18:14
pracownik - 2010-10-19 15:35:24

NIE PŁACĄ !!!!!!!!!!! WYSTRZEGAĆ SIĘ JAK OGNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zgadza sie to jest firma jedna wielka lipa nieplaca [usunięte przez moderatora] i tyle
Lalka 2012-07-17 20:59:47
Dla mnie to jest jedna z najgorszych firm jaka moze istnieć, ludzie tam pracowali bo nie wiem jak teraz za darmo. Powinni dostac ci ludzie spore odszkodowanie i to nawet od państwa ze takim bezmyślnym ludzi pozwala zakładać firmy, ludzie pracowali po 12 godzin, niektórzy nawet na dworze w zime, brak środków do utrzymania czystości!!!! Ale spotka ich kara napewno!!!!!! a jeżeli ktoś broni tej firmy to napewno ktoś od nich!!!! a Kordynatora mają świetnego, ze człowieka jak bym spotkała na ulicy napluła bym w twarz!!!! Wstydzcie sie, wasze dzieci maja najlepsze ubrania, wy jeżdzicie super samochodami, euro tez widziałam łądnie spedzaliście!!! a wasi naszczescie byli pracownicy nie mieli co włożyc do garnka!!!!!!!
oszukana z firmy GASTRO SERVICE SYSTEM 2012-09-13 12:31:24
Witam! pracowałam w firmie GASTRO SERVICE SYSTEM KOSZALIN, gdzie jednym z szefów był pan [usunięte przez moderatora]. doznałam również wielu nieprzyjemności dość że człowiek szedł na rękę i nie dociekał wszystkiego co się należało, obejmował inne stanowisko niż było na umowie,, do dziś nie otrzymałam również wypłaty gdzie umowa wygasła z końcem lipca, umowy też sobie sklejali jak chcieli, telefony zero kontaktu, i nawet nie wiadomo kto tam rządzi taka to firma a wiem że EWMAR to jedna z wielu w której padło to nazwisko, jak by ktoś słyszał o tej firmie GASTRO....... proszę o opinie
zaba 2012-09-27 21:25:54
To to samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co EWMAR uwaga na dziadów nie płaca ludzi maja za [usunięte przez moderatora] a jeśli już ktoś odchodzi to kasy nie wypłacają od razu z gnojami do sadu .[usunięte przez moderatora]
1
jaruś 2013-02-06 16:27:55
nie warto zaczynać współpracy z firmą gasrto service sp.z o.o gdyż tę firmę prowadzą sami nieudacznicy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i krętacze -wielu ludzi nabrało się na ich piękne słowa -to prawda ludzie pracują po 12-15 godzin nawet w godzinach nocnych-wstają o 2 w nocy żeby móc spokojnie ugotować śniadanie do Chojnic i Szczecinka a smaki kulinarne mają wiele do życzenia gdyż norma jest bardzo zaniżana przez pana [usunięte przez moderatora] który,musi zarobić na swoje podróże i przyjemności,ludzie pracują bez umów a gdy już zdecydują się na odejście z tej firmy nie mają wypłaconego wynagrodzenia ,pracodawcy nie zależy w ogóle na pracowniku a warunki bhp mają wiele do życzenia,brak jakichkolwiek środków czystości...ludzie uciekajcie jak najdalej wiem co mówię...
1
on 2013-02-17 21:44:49
No to pewno jesteś z [usunięte przez moderatora] to trzeba dodać ku przestrodze ze kierowniczka [usunięte przez moderatora] tez jest dobra jej nie macie co wieżyc ona trzyma z nimi sztamę jej się tez ktoś powinien do tyłka dobrać
1
xxx... 2013-02-18 20:00:59
Firma Ewmar i Gastro Service System to są te same spółki którymi zarządzają te same osoby [usunięte przez moderatora].z tym że Ewmar padł a działają teraz jako Gastro Service System-niestety opina o tym zakładzie nie jest pochlebna,[usunięte przez moderatora] wiele osób,wiele firm nie płacąc faktur za zamówione towary ja zastanawiam się nad jednym dlaczego nikt nie potrafi z tą firmą zrobić porządku,jak państwo i urzędnicy mogli dopuścić tą firmę do działalności do tej firmy powinna wkroczyć Państwowa Inspekcja Pracy żeby przyjrzeć się pracy tej spółce która, wciąż [usunięte przez moderatora] i wykorzystuje tych biednych ludzi którzy, muszą pracować w tak nie godnych często warunkach ponieważ nie mają możliwości zdobycia innej pracy w naszym Państwie
1
komornik 2013-02-26 18:21:35
Czy dostawał kos przelewem wynagrodzenie z Gastro Service system potrzebny mi numer konta
1
dawid 24 2013-04-03 10:47:42
Witam, jestem byłym pracownikiem tej fikcyjnej i nie udanej spółki. Właścicielami tej działalności są ludzie którzy nie mają pojęcia o tym jak prowadzić własny biznes i traktować ludziiii. Zwlekają z wypłatami , wypłaty są dzielone na raty ja w marcu dostałem wynagrodzenie za styczen-kpina!!! nie mają skrupułów i wstydu, ukrywaja się przed kontrachentami, którym zalegają grube pieniądze!!!! Ludzieeeeee!!!!!!! wystrzegajcie się tej firmy i tych ludzi jak ognia!!!!! zakładają nowe spółłki pod nowymi nazwami, by ludzie nie kojarzyli ich z tamtymi nieudanymi, w których pozaciągali ogromne długi!!!! Wystrzegajcie się takich nazw jak gastro service system, gastro service operator oraz ewmar!!!!!!
3
XXXX 2013-04-22 13:06:21
Ludzie nie zatrudniajcie się w tych firmach Tess Polska, Gastro Service System, Gastro Service Operator oraz Grupa Żywieniowa Bałtyk, właścicielami tych firm są Ci sami panowie, [usunięte przez moderatora]! ludzi ,swoich pracowników jak i kontrachentów. Nie podpisujcie z nimi żadnych umow, nie wynajmujcie im kuchniii !!!! oni są nie wypłacalni!!!! Mają ogromne zadłuzenia wobec firm jak i pracownnikoów, Panie w biurze sa tak samo zakłamane jak i oni zwłaszcza Pani [usunięte przez moderatora], nie słuchajcie jej i nie rozmawiajcie z nia, Ona jako jedyna wypłate swoja dostaje na czas a cala reszte osób zatrudnionych w tej firmie ma głeboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zaciera ręcę!!!! Uważajcie ludzie i omijajcie tę szajkę [usunięte przez moderatora] z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
d.... 2013-05-01 14:39:01
Pracuj, pracuj [usunięte przez moderatora] sobie fure kupi jedna kupi, druga kupi a Ty dalej bedziesz głupi!!!! heh
d... 2013-05-01 14:56:34
Nie dajcie sie [usunięte przez moderatora] tej firmie!!! Dorabiaja się kosztem ludzi i zgrywają wielka dobrze prosperujaca firme!!! obiecuja najwspanialsze warunki a w efekcie zostajesz z niczym.Pracujac tam dajecie im kolejne latwo zarobione pieniazki!!! Prosze o kontakt wszystkie [usunięte przez moderatora] osoby zróbmy cos z tym i skonczmy ich pasmo sukcesu!!!! jestem byłym pracownikiem tej firmy przepracowałam tam sporo czasu, codziennie byłam swiadkiem tego co sie tam dzieje... czekam na swoje wynagrodzenie do 10. tylko ze mna latwo mu nie pojdzie, puszcze go z torbami!!!!
1
d... 2013-05-01 15:26:41
Jakim trzeba byc człowiekiem zeby okrasc człowieka z pieniazkow na ktore przez cały miesiac cieżko sobie zapracował!! Najwieksza firma cateringowa w regionie! wygrywaja przetargi dajac maksymalnie niska stawke i zastanawiacie sie jak na tym wychodza??? a wiec tak korzystaja z możliwie wszystkich hurtowni zaciagajac kolejne nigdy nie uregulowane długi, zatrudnia co chwile nowych pracowników ktorych przed wyplata zwalniaja. Bywa tak ze nie ma z czego gotować o srodkach czystosci totalnie mozna zapomniec, a urzadzenia ktore znajduja sie na kuchni sa w totalnej rozsypce, nie funkcjonuja tam wogole zasady jakie powinny funkcjonowac na kuchni!!! a szefostwo??? nie, oni nie istnieja, oni sa tu tylko pracownikami to wszytko no .... TEN PREZES- NIE WIADOMO CZEMU ON NIE PŁACI.....
1
g 2013-05-02 14:53:08
Czekam na zalegle wynagrodzenie i nie moge sie doczekac. Bardzo sie boje ze mi nie zaplaci. A wiadomo pieniadze sa potrzebne.
1
XXXX 2013-05-04 20:49:25
mi nie zapłacili te [usunięte przez moderatora] do tej pory. Byłam w inspekcji pracy lecz nic nie wskurałam gdyż robiłam na umowę- zlecenie, teraz wybieram sie do sądu pracy bo tam mnie skierowano, ............i nie zamiezm tym [usunięte przez moderatora] zostawiać pieniędzy w kieszeni:)
1
g 2013-05-05 21:26:17
XXXX - 2013-05-04 20:49:25

mi nie zapłacili te [usunięte przez moderatora] do tej pory. Byłam w inspekcji pracy lecz nic nie wskurałam gdyż robiłam na umowę- zlecenie, teraz wybieram sie do sądu pracy bo tam mnie skierowano, ............i nie zamiezm tym [usunięte przez moderatora] zostawiać pieniędzy w kieszeni:)
Jak mi nie zaplaca to tez bede chciala odzyskac swoje piniadze dam znac
nieznajoma 2013-06-23 21:57:39
proszę o pani [usunięte przez moderatora] nie pisać złych rzeczy, bo ona nie jest niczemu winna, jest tak samo tylko pracownikiem tej firmy i niestety ale też się męczy, tak samo jak wy nie ma wypłaty na czas a często musi zakładać za towar czy paliwo ze swoich prywatnych pieniędzy, bo firma woli ładować pieniądze za posiłki do swoich portfeli...ma na utrzymaniu dzieci więc każdy radzi sobie jak może, ten kto nie zna dokładnie sytuacji o danej osobie lepiej niech się nie wypowiada
Anonim 2013-06-26 03:15:04
Jak z czasem pracy w "Ewmar" Wasilewska i Szemborski Sp. Jawna Koszalin Toruń?
Dariusz 2013-07-15 11:55:43
Witam, mam pytanie odnośnie osoby P. [usunięte przez moderatora]. Wie ktoś może czy ten pan nie zajmuje się również wynajmem mieszkań (mieszkania) na wakacje w Kołobrzegu? Mam wynajęte takie mieszkanie a maile przychodzą właśnie od P. [usunięte przez moderatora]. Czasem ciężko uzyskać odpowiedź a telefonu nie zapisałem niestety. Zaliczka też wpłacona i nie chciałbym też zostać z kwaterą "na lodzie", zwłaszcza, że rodzina zawerzyła mi poszukiwanie. Jeśli ktoś coś wie na ten temat byłbym wdzięczny.
anonim 2013-08-03 17:25:52
Witajcie ile zarabia obecnie pracownik na stanowisku koordynatora w firmie "Ewmar" Wasilewska i Szemborski ???Opłaca się składać cv?atmosfera się zmienia czy caly czas w miare przyjaznie jest?
j.j 2014-03-21 10:49:42
ludzie obudżcie się ewmar nic wam nie wypłaci ja sądzę się z nimi od kilku lat i co mają na głowie syndyka i co z tego jak pieniędzy my zwykli ludzie nigdy nie dostaniemy
OSZUKANA 2014-03-28 18:27:10
Pomimo wygranych spraw z firmą gastro-dalej nie poczuwają się do wypłacenia zaległych pensji które zalegają-nawet NAJWYŻSZY SĄD-mają w nosie a z tego co mi wiadomo założyli nową działalność w JASTROWIU pod nazwą SMACZNY GARNUSZEK-kpina jak tak dalej gotują jak gotowali dwa lata temu to ja bardzo współczuję konsumentom i pracownikom tej firmy gdzie pracują dla oszustów i napychają im konta
4
EW 2014-04-08 11:51:02
Jeszcze jedna Firma, którą nalezy unikać, bo nie płaci a jak ktoś sie upomina to zwalnia - INPOST w Kołobrzegu tzn. właściciele z Koszalina ul. Barlickiego ale mają siedzibę w Kołobrzegu i w Koszalinie.UNIKAJCIE Z DALEKA, inspekcja Pracy tez tu nie pomaga.
2
hurt 2014-06-10 10:52:01
Witam, ja również chciałabym przestrzec przed firmą tess polska, (usunięte przez administratora)Trzeba uwazac także na ich klony. Żerują głównie na małych firmach i własnych pracownikach.
1
bilbo 2014-10-19 02:41:37
ej nie wiem czemu zaczęliście nagle z forum Ewmaru robić temat nieuczciwych firm. Jeżeli chcecie napisać coś o jakiejś innej firmie niż ta to poszukajcie sobie ich tematu, a nie zakłócacie wątek ludziom którzy chcą się czegoś dowiedzieć akurat o tej firmie. Także moglibyśmy wrócić do opinii na temat firmy Ewmar?
slon 2014-11-25 16:53:32
Jakiego innego chcesz wątku jak to ta sama firma i ci sami ludzie Ewmar to para gdzie wszystko jet na tą kobietę a on trzęsie wszystkimi w/w spółkami ale oczywiści nigdzie nie widnieje ani w KRS ani w spółce. Pan w okularach lekko kruczy, ze słoninką na nasz koszt furami się buja i nas robi w h.....ja
kolejna ofiara 2014-12-03 00:29:53
to co tu piszecie to wszystko prawda marcinek szalej zaklada firme za firma i wykorzystuje ludzi jak moze TESS POLSKA GRUPA ZYWIENIOWA BALTYK. GASTRO SERVICE SYSTEM. ZMIENIONE NA SMACZNY GARNUSZEK. GASTRO COOK CLEANING .TOP SERVICE 4YOU. to wszystko dawny ewmar te same zagrywki aby tylko wyciupac ludzi. idziesz do sadu wygrywasz sprawe i szukaj wiatru w polu bo prezesami sa jakies podstawione osoby ktore zapewne na siebie nic nie maja a jak ktos wyzej napisal pan M furami sie rozbija
miro 2014-12-19 19:04:44
Z tego wniosek, że firma funkcjonuje ale pod zupełnie innym szyldem i nazwą. Ciekawe tylko czy warunki zatrudnienia są takie same jak wcześniej czy jednak zreflektowali się i oferują chociaż podstawowe rzeczy, które należą się pracownikowi jak psu micha. Jeżeli tego nie dają to nie wiem kto będzie chciał tam podjąć pracę.
1
lutorka 2015-01-15 09:18:34
A zna ktoś genezę zmiany nazwy etc? Skoro ewmar dobrze funkcjonował to po co zmieniać te wszystkie szyldy, bajery i inne. Mam nadzieję, że za tym nie stoi jakiś gruby przekręt i można normalnie podjąć u nich pracę, przejść proces rekrutacji i być zadowolonym z zaoferowanych warunków. Podpowiedzcie czego się spodziewać?
basia 2015-01-15 12:47:28
zmieniają nazwy tylko dlatego że komornicy ich ścigają poza tym to jest dlatego żeby wygrać przetarg jeśli jedna firma już jest spalona np. w szpitalu bo żle gotują czyli syf i szpital wypowiada im umowę to oni składają nową ofertę pod inną nazwą nowej firmy proponują najniższą stawkę i oczywiście przetarg wygrany na podstawioną firmę
windykator 2015-04-26 12:15:29
Witam Pństwa
jeżeli ma ktoś z Państwa informacje o których piszecie, kto za tym stoi, kim jest Pan M. gdzie spółka ma majątek, komu i gdzie dostarcza usługi, jakim autami jeżdzą jakie nr kontaktowe do tych ludzi, będę wdzięczny za informacje, mamy już kilku poszkodowanych i chcemy zebrać informacje aby ukrócić takie działania i nie zostawiać ich bezkarnymi.
Bardzo prosze o kontakt na adres mailowy ibcpolskaspzoo@gmail.com,
z góry dziękuję i zapraszam do współpracy
2
slon 2015-05-05 12:54:05
Ludzie zbierzmy się i podajmy go do sądu za wszystkie oszustwa... on za nasze pieniądze świetnie się bawi DOŚĆ. Piszcie na maila grzikam@wp.pl stwórzmy zbiorowy pozew przeciwko panu M. Pozdrawiam KAJA
1
maniek 2015-06-29 14:53:20
słuchajcie, wiedze, ze sprawa nie wygląda kolorowo, czy to znaczy, że teraz będzie tak jak poprzednio w czasie kryzysu - nie sądze. Atmosfera pracy jest zależna od Was, wiaodmo, że na produkcji może być nieciewawie i momentami gorąco, więc to mnie jakoś nie dziwi, że spięcia się zdaża, jale stawka 15 zł za godzine jest dobra.
XXXXXXX 2015-12-05 15:04:30
A Pan Damian to podobno nasz stróż prawa i porządku w Koszalinie, wspólnik Pana M. , teraz wielki budowlaniec, ciekawe kto następny oszukany zostanie...Nieładnie Panie policjancie, oj nie wypada chyba Panu!!!!!
Ololo 2015-12-05 23:16:15
@maniek jasne, że stawka 15 zł za godzinę jest dobra. Oczywiście jeśli to kwota netto. Ja to bym się u nich zatrudnił, ale nie widzę żadnych nowych ofert pracy z ich firmy.
Vi 2016-04-10 14:25:32
W takim razie musisz czekać na nowe oferty tak jak ja czekam @Ololo. No i z tego co mi wiadomo ta stawka 15 zł to jest netto. Super, nie? Do tego jeszcze szkolenia, umowa o pracę i dobry socjal.
Basia 2016-04-10 17:17:13
Tak to prawda firma działa tylko komornicy są bezradni i rozkladają ręce ci Panowie niestety posiadają puste konta bankowe i zero majątku na siebie Wyrok Sądowy który posiadam mogę sobie w ramke oprawic i na ścianie powiesić na pamiątku przepracowanych 2 miesiecy bez wynagrodzenia ludzie unikajcie tego zlodzieja.
Basia 2016-04-10 17:28:20
Tak to wszystko prawda niestety ci Panowie pseudo wlaściciele posiadają puste konta bankowe i nie mają na siebie żadnego majątku komornicy rozkladają rece a wyrok Sądowy mogę sobie oprawic w ramke na pamiątke 2 miesiecy przepracowanych bez wynagrodzenia Banda złodziei ludzie unikajcie tej firmy bez wzgledu na to jaką nazwe dzisiaj mają np.SMACZNY GARNUSZEK JASTROWIE kilka innych nazw w Koszalinie GASTRO SERWIS ITP.
den 2016-05-09 21:34:41
@Vi naprawdę stawka 15 zł brutto. To jest naprawdę dobrze. Warto do nich wysłać CV
Zostaw swoją opinię o "Ewmar" Wasilewska i Szemborski Sp. Jawna Koszalin - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Ewmar" Wasilewska i Szemborski Sp. Jawna Koszalin