brak logo

PAN DRAGON Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o PAN DRAGON Sp. z o.o.

hogo 2013-06-18 23:27:41
Firma będąca prywatnym poletkiem prezesa. Układy, układziki. Poobstawiana rodzinka i znajomi na stanowiskach, którzy są najmądrzejsi, najwspanialsi i nie do ruszenia, a nie daj Boże żeby musieli więcej popracować, na czym cierpi obsługa magazynowa w pn Polsce. Pieniądze ok, ale wyzysk, brak poszanowania dla pracownika i kombinowanie jak tu nie dać pracownikowi urlopu to w tej firmie chleb powszedni
4
M 2013-06-21 08:40:26
To mało co pisze poprzednik. Najlepsza jest dwójka kierowników handlowych, migających się od pracy,a spijających śmietankę, jak tylko jest okazja. Jeden zakłamany tak, że każdy boi się cokolwiek mu powiedzieć, a drugi potrafiący spędzić cały dzień grając w gry "windowsowkie". O handlu mają blade pojęcie, ale przed prezesem tańczą jak im zagra.

Co do sprawy urlopów, to tak jak napisałeś, powinien się tym zająć sąd pracy...
4
sdf 2013-07-16 23:12:07
zalezy jakie stanowisko Cie interesuje bo rozbieznosc jest ogromna, kasa na na czas (zazwyczaj)
hf 2013-08-11 20:24:36
daj sobie spokoj z tym bagnem
4
sadasd 2013-08-12 22:11:54
Mają, ale kierownicy z prezesem ci już rozpiszą urlop zanim się zorientujesz
5
zdegustowana 2013-10-07 09:05:14
Obecnie robi się coraz większy gnój. Prezesik zachowuje się jak sołtys albo proboszcz w stereotypowej wiosce.
5
Bartek Polak 2013-10-11 10:31:33
W Pan Dragonie pracuje od ponad pół roku. Co do wynagrodzeń i wypłacania ich na czas - nie można mieć żadnych zarzutów. Pieniądze są odpowiednie, i nie zdarzylo mi się żebym musiał czekać na nie na początku miesiąca.
Atmosfera między pracownikami jest bardzo dobra. Dość powiedzieć, że zdarza nam się spotkać po pracy na wspólne wyjście na kręgle czy piwo - co nie jest takie oczywiste, gdy siedzi się z kimś przez 5 dni w tygodniu. Jak każdy - do pracy chodzę głównie po to, żeby zarabiać pieniądze, ale muszę przyznać, że akurat do tej chodzi się z przyjemnością.
Co do urlopów - jestem świeżym pracownikiem a mimo to nie miałem problemów z umówieniem urlopu na wakacje.
Pracownicy mają umowy o pracę i dodatkowe ubezpieczenie - w dzisiejszych czasach rzadkość.
2
pozdr 2013-10-12 19:39:33
Bo nie jesteś Bartku handlowcem ;)
6
Jack 2013-11-04 08:30:13
Prywatny folwark prezesa, omijajcie z dala. Ciężko się stąd wyrwać, bo dostajesz taką lojalkę do podpisania, że idzie ci w pięty
7
Beata 2013-11-05 18:20:56
Pracuję w tej firmie kilka lat i nie bardzo rozumiem skąd te opinie.Firma owszem "rodzinna"ale to raczej nic złego,dba o wszystkich równo,organizuje wyjazdy i bez problemu "daje"urlopy.Proponuję co niektórym zdobyć się na odwagę i podpisać się nazwiskiem pod swoimi słowami. Pozdrawiam
Jack 2013-11-06 14:38:20
Haha, Beata, przecież nawet kierownicy nie są traktowani po równo. .. A ja bynajmniej się nie podpisze bo mimo że niedługo trzeba się stąd zwijac to by mnie znoszczyli. Co do urlopów to pogadaj z handlowcami bo tam leży problem
8
Agata Małecka 2013-12-04 14:48:28
Sam sposób wypowiedzi już pokazuje jaki jest poziom rozmówcy. Ponadto nic nie wie o firmie, albo bezczelnie kłamie. Nie wiem w jakim celu, bo nikt nie traktuje poważnie takich (usunięte przez administratora)zagrywek internetowych wojowników którym wydaje się, że są anonimowi w internecie, więc czują się bezkarnie. Tym nie mniej napiszę coś od siebie. Jako córka Prezesa, proszę Cię o pokazanie mi gdzie ja albo mój brat mamy dodatkowe profity w pracy z racji pokrewieństwa. Wiesz w ogóle ile lat tu pracujemy? Od czego zaczynaliśmy? Na jakich stanowiskach jesteśmy, co robimy? Proszę, nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia. Opinie na temat kierowników i Prezesa to po prostu żenujące kłamstwa i chamówa, ale to również świadczy o problemie osoby mającej potrzebę wygadywania takich kłamliwych rzeczy. A najbardziej obrzydliwe jest to, że jesteś naszym kolegą/naszą koleżanką, osobą która na codzień z nami rozmawia, pijesz z nami wódkę co roku na imprezach firmowych, a wracasz do domu i piszesz takie oszczerstwa, kłamiesz próbując oczernić całą firmę, nie masz odwagi się wypowiedzieć w swoim imieniu tylko rzucasz (usunięte przez administratora) jak stajenny przez internet. Chyba czas zastanowić się nad sobą. Pozdrawiam.
1
Jack 2014-02-18 08:46:11
Agato, nie Tobie zarzucam ten stan rzeczy, przeczytaj dokładnie jeszcze raz o co chodziło. Moich wpisów nie musi cenzurowac administrator. A co do wódki to się nie martw, akurat z Wami jej nie pijam ;)

Juz nie będę wspominal o nawolywaniu w firmie do umieszczania pozytywnych opinii na tym portalu...
7
Jack 2014-02-21 21:33:37
Kłamstw nie pisałem, a bać się nie ma czego, są straszniejsze rzeczy na tym świecie niż zmiana pracy. Może to da chociaż niektórym do myślenia
2
kloe 2014-03-03 07:45:42
Przecież P. Tomek jest super

Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu !!!
4
Agata M 2014-03-27 18:02:04
Teraz widzę że dyskusja nie ma sensu, zresztą poziom odpowiedzi na mój komentarz wywołał u mnie lęk wysokości. Przeczytaj sobie maila ode mnie ze zrozumieniem bo pisałam w nim by napisać opinię szczerą a nie pozytywną. Tak czy inaczej walcz sobie tutaj dalej na serwisie którego nikt nie bierze na poważnie bo znany jest tylko z takiego chamstwa wielkich mścicieli jak Ty. Dodatkowo chciałabym zwrócić Ci uwagę że nie pracujemy w firmie z siedzibą w Toruniu. Jak nie straszna jest Ci zmiana pracy, to myślę, że powinieneś uderzyć raczej w tą stronę jak jesteś taki nieszczęśliwy. Pozdrawiam i żegnam.
Jack 2014-04-06 15:47:47
Skoro nie bierze nikt go na poważnie to dlaczego zależało Ci na umieszczaniu tu opinii? Zresztą widać po odzewie jak wszyscy zareagowali - nikt nie chciał pisać na siłę nic pozytywnego, więc nie umieścił nic. Negatywne - brak, ze strachu ;)

@matri jak tam ze "odgadywaniem" tożsamości, coś nie wychodzi? ;)
5
Agata M 2014-04-07 09:56:14
Żeby Tobie pomóc człowieku bo najwyraźniej masz jekiś problem, a doskonale wiesz że mało kto się wpisał bo sprytnie po moim mailu zostały zablokowane komentarze. A nikt nie będzie się zniżał do tego by upewniać się co do Twojej tożsamości, a dobrze wiesz że sprawa mogłaby być szybko rozwiązana przez np. policję. Doceń więc że mamy to gdzieś.
Jack 2014-04-07 20:32:52
Za dużo filmów i wczuwania się w zwyczaje PRL-u. Policja w celu... ?

W celu potwierdzenia tego co pisałem i mam nagrane na dyktafon i na poczcie email (vide zwolnienia)?
1
Agata M 2014-04-07 21:47:25
artykuł 212 Kodeksu Karnego:
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
1
Jack 2014-04-07 23:34:43
To wszystko jasne, ale jest malutki problem - brak pomowien. Uwazajcie co mowicie i poszecie w mailach ;)

Chociaż. .. ups to przecież temat o Toruniu ;/
Agata M 2014-04-09 23:09:52
Docenisz jak będziesz miał porównanie z innymi pracodawcami... Widać że masz jakiś żal, ale zastanów się czy w ten sposób cokolwiek osiągniesz. Jak czujesz, że zostałeś gdzieś niesprawiedliwie potraktowany to mogłeś o tym z szefem sam porozmawiać czego zapewne nie zrobiłeś. A tutaj nawet nic konkretnego nie napisałeś zresztą i tak nikt chyba prócz mnie już tego nie czyta. Napewno nikt z szefostwa czy kierowników.
Jack 2014-04-16 09:57:11
Najpierw groźby, a teraz się okazuje, że nic konkretnego. Niech tak będzie :) A że nikt nie zaglada to fakt, dziwne tylko, że liczba ocen rośnie
GooooG 2014-04-17 19:09:44
Po ip się dojdzie kto jest takim ogarkiem~`
Agata M 2014-06-16 19:38:11
Taka ładna pogoda na dworze a Ty tu dalej hejtujesz, a takie bzdury już piszesz że może warto żeby słoneczko umysł rozjaśniło. Pozdrawiam. :)
mega 2014-06-27 07:49:55
Agata tak niby nikt tu nie zagląda, a odwiedzasz tą stronę widać codziennie, niewiarygodne
5
mega 2014-10-27 23:12:47
Baluch przeciez to była ironia skierowana do osoby wyżej. Przecież o to mi chodziło co piszesz, więc to chyba nie ja żyje w innym świecie. ..
Johnny 2014-11-12 07:27:19
W 90 % tak, a to przez to że jak przekroczysz 40-stke i nie daj Boże masz do tego jeszcze swoje zdanie to jesteś do wylotu. Pozostala grupa to bliskie otoczenie gory. Szczególnie ten trend tyczy się działu sprzedaży.
3
gD 2015-01-31 22:24:43
czy szukają do pracy wystarczy zadzwonić zapytać się:)
zarobki sa bardzo dobre
czy pracują młodzi ludzie ??
pracują i młodzi i starsi jest bardzo fajny klimat jak w rodzinie:)
Drago 2015-09-10 09:28:56
Firma, a szczególnie zarobki jak najbardziej ok, jednak dwulicowosc ii fałsz "kierownika" z Mysłowic przekracza wszelkie przyjęte światowe standardy.
1
Kol 2016-01-20 07:30:09
Kadra zarządzająca poziom zerowy, brak elementarnej wiedzy, jedyną metodą - nacisk psychiczny. No ale prezesunio i tak ma jeden argument: "płace wam więc siedzcie cicho"
1
Kol 2016-04-15 15:42:29
Tak Roberciku już dawno to zrobiłem Einstein'ie
gal 2016-05-06 18:02:36
Czytałem sporo na temat firmy bo miałem nadzieję , ze uda się tutaj załapać do pracy.W tej chwili jednak nie do końca jestem do nich przekonany ze względów finansowych . Po za tym Wasze narzekania na Pan Dragon też robią swoje
Zostaw swoją opinię o PAN DRAGON Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAN DRAGON Sp. z o.o.